Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kardántengelyek új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Kalászosok műtrágyázása új
- IH Cyclo vetőgép új
- Zetor traktorok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Mezőgazdasági traktorgumi új
Cikkajánló

Új elemmel bővült az agrárminiszter feladatköre
Ami eddig a Miniszterelnökség volt, az mostantól Agrárminisztérium.
2035 hozzászólás
Összel szeretnék telepiteni 1.3ha , jösz fel akkor mert
2012 tavaszán az egy osztrák telepitett nekem nem voltam vele megelégedve , telepitetél már itt a környéken máskor is ?
Válasz #433. hozzászólásra

Tiszaalpár fele nem jártok esetleg mostanában??
Kis reklám: ha tudsz valakit aki telepíteni akar géppel,
Nagyrédén leszünk kb április első 2 vagy középső 2 hetében.
2011-ben telepiteett területet metszetem a héten ,
tökefejröl levágott veszök metsz lapján 90 % -ban megjelent a "köny".
Ezért kérdezem az idösebb tökéket tökefej fölött biztos nem nézted , hogy megindult e a nedv keringés .
Korai fajták lehet, felénk még nem nagyon folytak max, 1-1 tőke
Ma reggel Gyöngyös környékén -6, -8 C fok volt.
Károsodhatak e a szőlőtökék fásrészei mivel már megindult a nedvkeringés a tökékben ?
Szeretnék tanácsot kérni!
Szeretnék Ecséd, Nagyréde, Gyöngyös környékén szőlőföldet venni. Lehetőleg traminit, szürkebarátot, hol találnék eladót, mert neten nem nagyon hirdetik! tudtok ajánlani valamit? Köszönöm!
Válasz #424. hozzászólásra
Szia! Kárt nem teszel vele de sok hatást ne várj(P,K) tőle ezt a műveletet ősszel érdemes elvégezni.A nitrogént nyomathatod minden hókusz-pókusz nélkül a legjobb 2 vagy 3 részletben.
Kép talán most

Válasz #425. hozzászólásra

Szia Josey!
Ismerem én is.
Szerintem is elég lóerőigényes, legjobban fagyon lehet vele könnyen dolgozni.
Válasz #424. hozzászólásra
, inkább 120 cm müvelési szélességü, és eléggé lóerőigényes dolog. a 2 késes szölösor mellé dolgozó gépek 80 lótól használhatóak
szia! nos a régebbi egy késes mélymütrágyázó az nem volt annyira mélymüvelés
Sziasztok!
Szerintetek szabad még most mély-műtrágyázóval abajgatni a szőlőt, vagy már csak kárt tennék vele?
Köszi
Szia Bandi!
Nálatok se semmi az ára.Ennél az összegnél ha valakinek van 3-4 ha-ja akkor érdemes elgondolkozni pl egy T25ösön meg hozzá egy kultin meg egy 500-600literes permetezőn kezdésnek. 1-2év alatt behozza az árát a többi 5-7 év alatt meg kitermeli pl egy vadiúj belarus 320-ét,vagy egy használt újabb nyugatiét.
Válasz #420. hozzászólásra
Akkor egy cipőben járunk.Nálunk 270ezer+ÁFA egy hektár de tavaly már néhány nagymenő ezen is emelt.De itt rendesen dolgoznak akiket ismerek.
Válasz #420. hozzászólásra
Akkor egy cipőben járunk.Nálunk 270ezer+ÁFA egy hektár de tavaly már néhány nagymenő ezen is emelt.De itt rendesen dolgoznak akiket ismerek.
2012-ben 285.000Ft/ha volt a művelés számlával.Ez talán 7 permetet és 5 vagy 6 talajmunkát takart,nem emlékszem pontosan,szomszéd mondta még tavaly.Igazából nem is számít mennyi van kifizetve,nekünk rendszerint 1 vagy akár 2 talajmunkát is elhagytak, volt hogy be kellett telefonálni hogy ugyan csinálják már meg mert lábszárközépig ér a gaz,hiába vártuk hogy megcsinálják.Többektől is hallotuk hogy jártak ennél a szolgáltatónál.Volt olyan traktoros aki összejátszott a növényvédössel,nem az élőirt koncentrációt keverte be(ergó lopott a szerből) aztán vitte fusiba.Az a baj hogyha nem magának csinálja az ember akkor le se szarják. A szolgáltató csak a pénzre megy,ha ismerős csinálja maszekba akkor is csak minimum második lehetsz a listán,először mindig a saját (pl egy eső utáni permet) aztán Te,nyilván már idöcsúszással.Ezért vettem saját gépet(életem első traktorja).Lehet hogy régi,nem a legkényelmesebb, nem a legerősebb.de magam ura vagyok és olcsobban is kijövök,még ha többletmunkával is jár
A 403hsz.hoz a lemaradt kép:
Válasz #417. hozzászólásra
Ja Eger és környéke ezt elfelejtettem.Bérművelés mennyiért megy megy nálatok hektáronként?
Válasz #416. hozzászólásra
Szia nálunk 10000-ért húzgálják.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy venyige lehúzás milyen áron megy hektáronként kb...Nálunk (Mátra) általában 9000-10000Ft (3000 forintot kérnek 1 háztájiért) legalábbis tőlem ennyit kértek, de ez is vagy 3 éve volt már ha jól emlékszem.
Válasz #409. hozzászólásra
Nálam is megcsinálhatná mert bár kihordtam 5 pótkocsi marhatrágyát beforgatva sajnos nem lett jött a rossz idő.Szóval olyan mintha nem csináltam volna semmit.Most ha kicsit felszárad megszántom de így nem az igazi.
Válasz #413. hozzászólásra
A szőlő blauburger és zweigelt.
Válasz #410. hozzászólásra

Egyéni véleményem!!!
Csak óvatosan a műkakival mert a nagybátyám ősszel 2,5q NPK tavasszal 1q N rak ki 500 öllre, rendszerint dicskszik a rekord terméseivel DE arról nem beszél, hogy egy moslék a bora se szaga se bűze az ízéről meg a beltartalmáról ne is beszéljünk. Ja a cukorfok az elmúlt 4 évben nem volt 16fok fölött.
Válasz #410. hozzászólásra
Szia.
Idén őszre még tavaly nyáron foglaltunk le szarvasmarha trágyát és azt szeretném kihordani rá. Amúgy ősszel raknám a műkakit.
Válasz #407. hozzászólásra
Tavaly például egy 800öles b20-t 90%-ban vissza vágtunk, törzsről 1 szál oldalhajtást felengedtünk a vezérdrótig ott lekötöttük, majd nyáron kétszer szórtam tisztán zöld pajzzsal + tavasszal kapott 60kg nitrogént a végeredmény 24q és 20,5fok. Szerintem elsőre nem is olyan rossz egy B20-as rizlingtől.
Szia Bucó!
Én is most fogom beletenni. Attól függetlenül hogy most tavasszal teszed, meg lombtrágyát is fújsz a nyáron, az ősszel teszel bele vagy megint tavaszra hagyod?
Válasz #407. hozzászólásra
Én már két évben használtam a zöld pajzsot , nekem eddig nagyon tetszett. Az mf-es cimbi kéri kölcsön Egerből a mélyműtágyázót (lazítóra szerelt műtrágya szóró) és azzal akarom letenni az anyagot. Tisztában vagyok vele, hogy az ősz az ideje ,de későn gondolkoztam.
Köszönöm a válaszokat!
Válasz #405. hozzászólásra

Utána nézek a Zöldpajzsnak én is nyomatni akarom nyáron a lombtrágyát főleg arra a táblára ahol új törzset nevelünk.Mivel dolgozzátok be a műkakit?Azért ősszel jobb lett volna.
Válasz #404. hozzászólásra
Oké minden csak majd csinálni kell hozzá ,hogy meglegyen a mennyiség.A hétvégén én is nekiugrok a metszésnek.
Válasz #402. hozzászólásra
Én mihent kihúzom a venyegét akkor húzatom bele a műtrágyát anthera 0:10:24 1,5q/h erre volt pénz. Na meg jobb később mint soha! Nyáron meg úgyis szórom lombtrágyával két szer.
Próbálta már valaki a zöldpajzsot?
Szia Bandi.

Mi most hétvégén ugrunk neki a metszésnek, megyünk 4-en haladós lesz. A karó érdekel, majd kereslek emiatt telefonon.
Szürkéről nem akarok feltenni képet mert nem lenne etikus, de a facebookon meg lehet találni el meg nem lehet téveszteni lerí róla kicsoda.
Nem szőlőtermesztés de idevág.Én így oldottam meg az abroncs-cserét ,rozsdamentes köracél már 3éve nyúzom költsége pedig töredéke annak amit a kádár kért volna.
Álnaív a kérdés ,természetesen mindent az adott technológiának megfelelően persze ha sikerül
Sziasztok!
Arról kíváncsiskodnék hogy ki mikor szokta a műtrágyát kiszórni?Tavasz vagy ősz?Nyilván ez a trágya típusától is függ, nekem is megvan a saját véleményem és módszerem, de azért mégis érdekelne ki mikor teszi a talajba, és miért.
Köszi
Válasz #399. hozzászólásra
szia! a cső késmögött a talajba szórja a granulátumot
Válasz #392. hozzászólásra
Hali Josey!
Azon a kis csövön megy a granulátum a kés mögé?Vagy ez a földre szór?
Válasz #397. hozzászólásra
szia!
Agromaster 1MD50/60 Plus ekét már 90 LE teljesítménytől ajánljuk.
Müvelési mélység 60 cm/ 25-30cm , az utánháántó ekefej segitségével a traktor normál ágyeke módozatban dolgozik, mivel két részletben szántja ki a barázdaszeletet a hagyományos rigolozó ekékhez képest akár 30%al kevesebb energiára van szükség a müvléshez. Valóban megtörténik ezen kivitellel a talajforgatás, mivel a felső termékeny talajréteg a gyökérzóna mélységébekerül, a rigolozó 1 fejes használatakor viszont rézsutos irányba sávosan kerül a termékeny réteg.
Hivj fel a gép árával kapcsolatban +36702672796
Válasz #390. hozzászólásra

Josey
Tetszik, valami ilyesmire gondoltam.
Milyen mélységbe tudok lemenni vele és milyen gépigénye van?
Legfőképpen pedig mennyiért lehet rá megalkudni és abból mennyit engedsz?
Válasz #386. hozzászólásra
Tudnál róla képet feltenni? Mivel cibáltátok?
Eladó vagy bérbeadó?
Köszi
Kg köll oda nem lóerő :DDD
Válasz #393. hozzászólásra
már 90 LE től viszi mint foxi a lábtörlőt
esetleg hasonlóval, mert ez annak a kisebbik testvére
Válasz #390. hozzászólásra: Én már hallottam olyanról aki látott már olyant aki ilyennel dolgozik

Válasz #389. hozzászólásra
Én is erre gondoltam.Ez a maszek szerkezet gondolom gyökérzónába juttatja.A P és K levéltrágyaként nem megy majd idén ősszel megcsinálom.Kösz.
Válasz #383. hozzászólásra
ilyen ekével tuti, hogy jól tudnál dolgozni
Válasz #387. hozzászólásra
Van egy maszek lazitóra kombinált szórónk. Saját tákolmány ,de ha későn szorod akkor abbol is inkább levéltrányaként tedd, szerintem . P-K-t elviekben összel kéne kitenni hagy mosódjon a télen.
Mi 100 ért csináljuk 2 oldalra, 130 ért 1 oldalra
Válasz #376. hozzászólásra
Nem basztatásnak írtam csak így jött le a szövegkörnyezetből.Amúgy nagy részben igazakat írtál sajnos.Aki csak mellékesként csinálja/ta nem tolta bele a pénzt évekig abban az időben amikor az ominózus 30Ft-os árak voltak és eldobta a kapát ezt valahol meg lehet érteni.Na de nem is ez a lényeg inkább arról mindj valamit ,hogy nálad hogy jut le a P és K a gyökérzónába mert és a szervestrágyázásnál elcsúsztam csak a terület 30%-át sikerült beszórni és bedolgozni utána jött az eső meg a hó.Tavasszal érdemes még erőltetni műtrágya formában a N-el együtt vagy csak ősszel.Az elméleti részét én is tudom csak kíváncsi vagyok a gyakorlatra is.
Válasz #385. hozzászólásra
Nekem van egy ha érdekel B-200 ból lett átalakítva egyedi kormánylemez előtét és egyedi ekeszár én 50 cm-re tudtam vele mélyítő szántást végezni