Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Matyi50 #1623. hozzászólásáraszia! ez igy lombtalamitó ebben a formában. csak a gumikorbácsos meghajtó miatt tettem fel a fotóját. a rendszer amire gondolsz, saját olajtankkal rendelkező lenne, mert ahogy nézem a más modelleket azok ugy vannak meghajtva.Orizzonti
Válasz medikus #1621. hozzászólásáranem, nem tudom bevégelni, hanem nem akarom! az, hogy neked mi tetszik az a te problémád, old meg! egyébként a müanyag végdugó nem fér bele
Válasz JOSEY #1618. hozzászólásáraLehet venni műanyag záró dugót,ha nehéz egy ilyen szelvényt bevégelni!!A fal vastagság meg látszik ott ahol vas a vasba van dugva!Be lehet dugni még kabát akasztót is.Nálam ez nem szakmunka!
Válasz medikus #1614. hozzászólásáraa nagynevű német gyártók is igy gyártják, de általában azért ilyen a kialakitásuk, mert utólag bele lehet dugni másik zártszelvény toldatot is. ugyhogy ti vagytok lemaradva, no meg látszik, hogy valójában milyen vastagfalu a szelvény
Válasz Balu86 #1612. hozzászólásáraNekem is azt mondták én is felé hajlok csak itt van egy eladó imeca azért kérdeztem hátha valaki jobban ismeri h milyen.
Egyébként kértem tavaly nyáron idén még nem mertem megkérdezni mennyiért vesztegetnek egy ilyet :D
Válasz medikus #1614. hozzászólásáraNem fikázásképp,inkább építő jellegű kritikaként volt már ebből vita... de az illető nem volt képes felülkerekedni és sérelemként értelmez minden ilyen véleményt...
Ilyet a középiskolás lakatos technika csoport összehoz kis megerőltetéssel...
Válasz JOSEY #1610. hozzászólásáraMindkettot elore kell tenni most nem is az erdekelene hanem az akinek vannak ilyen gepei es hasznalja h milyen. Megeri vagy sem.
Törzstisztítóval kapcsolatban lenne egy kérdésem felétek.
Két típust néztem ki esetleg aki bármelyiket is használja megosztaná velem az élményeit.
Két videot is találtam az egyik
FA.MA
a másik pedig
IMECA típusú.
Szőlőnél érdemes csöpögtetőzni? van 460 tőkém 2-3 évesek és azon gondolkozok kiépítek rá csöpögtető gombás rendszert. Van valami tápanyag amit érdemes így kiadni neki?
Válasz csikobelo #1600. hozzászólásáraHolnap reggel fújjad glifozáttal, 5 liter/ha. Hogy a bánatba gazosodott be ha ősszel mélyszántva volt,most meg gondolom el lett munkálva.
Telepítés előtt állunk, tavasszal. Terület begazosodott: tarackbúza, folyófű. Glifozátos kezelésre gondoltunk telepítés előtt 2-3 héttel. Szántás megtörtént már az ősszel. Mi a véleményetek? Károsítani fogja a szaporítóanyagot vagy sem? Tudom, hogy csak zöldön keresztül működik a glifozát, de be mosodástól tartok.
Köszönöm
Válasz máris szomszéd #1588. hozzászólásáraCsaládi kedvenc nálunk: Palatina, Pölöskei muskotály , Csaba gyöngye (ezt nem árt néhányszor permetezni viszont a legkorábbi és nagyon finom) Moldova ez egész kései rezisztens .
Köszönöm a sok tanácsot.
A zalagyöngyét ismerem csak elfeledkeztem róla és szerintem is jó szőlő.
Igazából azért írtam csemege szőlőt,mert nem bort akarok csinálni de ez nem zárja ki,hogy egy borszőlőnek mondott is jó lehet lecsipegetni a tőkéről.
A legnagyobb kérdés az lesz,hogy ami fajtát elvileg be lehet szerezni az lehetőleg fajta azonos legyen.
Válasz Kémlelő #1591. hozzászólásáracsemegeszőlőt akar nem borszőlőt.a zalagyöngye meg irsai nem egy kimondott csemege:attila,eszter,pölöskei muskotály,néró,suvenír,pannónia kincse,lilla,guzalkala,csilla,ali afuzz,stb
Válasz máris szomszéd #1588. hozzászólásáraEgyik ismerősömnek ilyenek vannak.
Eger2, Zalagyöngye, Irsai olivér. Különböző az érés ideje is.
Telepítés előtt beástak a közelébe (mélyre) érett istállótrágyát.
Akarok egy sor szőlő lugast ültetni a ház mellett.
Csak csemege szőlőt minél több fajtát de lehetőleg olyat ami minimális permetezést igényel.
Amit ismerek és ültetek is az a fehér delevári, néró,izabella,eszter.
Akinek van tapasztalata jó ízű és strapabíró fajtáról szívesen meghallgatom.
Válasz Balu86 #1584. hozzászólásáraBoccs hogy belevauzok. De az mtz nem azért melegíti a hidraulika olajat mert kevés az olaj benne gyárilag (kb 20l)?
Én annyira nem félnék tőle a helyedben. Azt írod van rajta hűtő, én felönteném a hidraulikát motorolajjal -medikus most agyanüt- és hajrá. Észre fogod venni ha melegszik.
Válasz Balu86 #1584. hozzászólásáraNyárig való igaz van még idő!Csak az a fura a te gépeden,hogy 3 hidrómotorral melegszik úgy hogy hűtötték!A 3 motor jóval több olajat nyel el,mint egy.Ezért nem kellene melegednie!Vagy sorba vannak kötve.
Válasz medikus #1583. hozzászólására2 hidraulika cső csatlakoztatásán sokmindent nem lehet elrontani. A vissza folyó ágat a traktor hidraulika tartályába vezettem. A géppel 1 percet nem dolgoztam még, nem is fogok január közepén, így nem tudom lesz e probléma. 1 dolog biztos: aki eddig fórumon tapasztalatot leírt az mind 1 vagy 2 hidromotoros géppel dolgozik. Problémák azért vannak, hogy megoldjuk őket, majd nyáron leírom a tapasztalatomat.
Válasz Brunci001 #1581. hozzászólásáraKöszönöm! Végül a Borsod Agrokertől rendeltem késeket, de beszéltem a győri céggel is, ők is segítőkészek. Most hidroaggregát tervrajzra vadászok mert nekem pn2-es típusú csonkázóm van 8 késsel és 3 hidromotorral ami félek szétfőzi nyáron a traki szivattyúját és elosztótömbjét. Az előző gazdája rákötöt egy T-25 olajhűtőt, de nem tudom, hogy így jó lesz e. Majd kiderül munka közben...
2027 hozzászólás
Válasz Matyi50 #1625. hozzászólására4330€+áfa , de ez 2017-es ár, utána kell számoljak, pontositás végett.
Válasz JOSEY #1624. hozzászólásáraA lentebb általad feltettnek mi az ára?
Válasz Matyi50 #1623. hozzászólásáraszia! ez igy lombtalamitó ebben a formában. csak a gumikorbácsos meghajtó miatt tettem fel a fotóját. a rendszer amire gondolsz, saját olajtankkal rendelkező lenne, mert ahogy nézem a más modelleket azok ugy vannak meghajtva.Orizzonti
Válasz JOSEY #1619. hozzászólásáraMi az ára ennek a törzstisztítónak?
Válasz medikus #1621. hozzászólásáranem, nem tudom bevégelni, hanem nem akarom! az, hogy neked mi tetszik az a te problémád, old meg! egyébként a müanyag végdugó nem fér bele
Válasz JOSEY #1618. hozzászólásáraLehet venni műanyag záró dugót,ha nehéz egy ilyen szelvényt bevégelni!!A fal vastagság meg látszik ott ahol vas a vasba van dugva!Be lehet dugni még kabát akasztót is.Nálam ez nem szakmunka!
Válasz Matyi50 #1615. hozzászólásáraigen , ezt mondja minden oktondi, csak mikor meg kellene csinálni, mindenki bambán áll a feladat előtt.
Válasz medikus #1614. hozzászólásáraa nagynevű német gyártók is igy gyártják, de általában azért ilyen a kialakitásuk, mert utólag bele lehet dugni másik zártszelvény toldatot is. ugyhogy ti vagytok lemaradva, no meg látszik, hogy valójában milyen vastagfalu a szelvény
Válasz Balu86 #1612. hozzászólásáraNekem is azt mondták én is felé hajlok csak itt van egy eladó imeca azért kérdeztem hátha valaki jobban ismeri h milyen.
Egyébként kértem tavaly nyáron idén még nem mertem megkérdezni mennyiért vesztegetnek egy ilyet :D
Válasz Matyi50 #1615. hozzászólásáraErre gondoltam!
Válasz medikus #1614. hozzászólásáraNem fikázásképp,inkább építő jellegű kritikaként volt már ebből vita... de az illető nem volt képes felülkerekedni és sérelemként értelmez minden ilyen véleményt...
Ilyet a középiskolás lakatos technika csoport összehoz kis megerőltetéssel...
Válasz JOSEY #1613. hozzászólásáraSzépek ezek a zártszelvények nyitott véggel,akár ki is csinálja!Kicsit sufnis!!
Válasz kevesa #1611. hozzászólásáraa gyártói listánkban van hasonló gép, gumilapátoscsak ez oltványok lombtalanitására használják
Válasz kevesa #1611. hozzászólásáraNálunk akik hasonló gépekkel dolgoznak azt mondják a gumilapátos jobb mint a damilos. Árajánlatot kértél már?
Válasz JOSEY #1610. hozzászólásáraMindkettot elore kell tenni most nem is az erdekelene hanem az akinek vannak ilyen gepei es hasznalja h milyen. Megeri vagy sem.
Válasz kevesa #1609. hozzászólásáraszia! attól függ, hogy orrán v farán akarod használni?
sziasztok!
Törzstisztítóval kapcsolatban lenne egy kérdésem felétek.
Két típust néztem ki esetleg aki bármelyiket is használja megosztaná velem az élményeit.
Két videot is találtam az egyik
FA.MA
a másik pedig
IMECA típusú.
Szerintetek melyik lenne a jobb választás?
Előre is köszönöm a válaszokat
Válasz viktor2131 #1607. hozzászólásáraDrain csővel 80centire leküldve a tő mellé jobban jársz ha nagyon akarsz vizet adni neki néha. :)
Köszönöm, sokat nem kellett volna keresgélnem pár hozzászólással lejjebb ott is a válasz
Válasz viktor2131 #1604. hozzászólásáraHelló!
Olvasd el az #1560-1564 hozzászólásokat, akolléga mindent leírt ezzel kapcsolatban.
Válasz viktor2131 #1604. hozzászólásáraNem!
Szőlőnél érdemes csöpögtetőzni? van 460 tőkém 2-3 évesek és azon gondolkozok kiépítek rá csöpögtető gombás rendszert. Van valami tápanyag amit érdemes így kiadni neki?
Válasz Adamkah94 #1602. hozzászólásáraKöszönöm nincs több kérdésem!
Válasz Balu86 #1601. hozzászólásáraUgy tud begazosodni hogy erre mtzvel van mélyszántva szőllő alá
Válasz csikobelo #1600. hozzászólásáraHolnap reggel fújjad glifozáttal, 5 liter/ha. Hogy a bánatba gazosodott be ha ősszel mélyszántva volt,most meg gondolom el lett munkálva.
Üdv!
Telepítés előtt állunk, tavasszal. Terület begazosodott: tarackbúza, folyófű. Glifozátos kezelésre gondoltunk telepítés előtt 2-3 héttel. Szántás megtörtént már az ősszel. Mi a véleményetek? Károsítani fogja a szaporítóanyagot vagy sem? Tudom, hogy csak zöldön keresztül működik a glifozát, de be mosodástól tartok.
Köszönöm
Az Európai Bizottság azon van hogy újra engedélyezni kellene az Ottello és a Nova / vagy Noah/ szőlőfajtákat.
Erről tud valaki valamit?
Sziasztok!
Kövidinka és kadarka oltványt keresek (kb 30-30db)
Lehet - e kapni valahol? Eddig csak sima gyökeres vesszőt találtam
Válasz máris szomszéd #1594. hozzászólásáraOltvány előállìtótól rendelj, ne kereskedőtől,olcsóbb is kevesebb a keverés,neten találsz.
Válasz máris szomszéd #1588. hozzászólásáraCsaládi kedvenc nálunk: Palatina, Pölöskei muskotály , Csaba gyöngye (ezt nem árt néhányszor permetezni viszont a legkorábbi és nagyon finom) Moldova ez egész kései rezisztens .
Válasz máris szomszéd #1594. hozzászólásáraZalából is van több fajta!!
Köszönöm a sok tanácsot.
A zalagyöngyét ismerem csak elfeledkeztem róla és szerintem is jó szőlő.
Igazából azért írtam csemege szőlőt,mert nem bort akarok csinálni de ez nem zárja ki,hogy egy borszőlőnek mondott is jó lehet lecsipegetni a tőkéről.
A legnagyobb kérdés az lesz,hogy ami fajtát elvileg be lehet szerezni az lehetőleg fajta azonos legyen.
Válasz Wilde #1592. hozzászólásáraNekünk volt nagyszemű nagyfürtű Zala, legtöbb csemegének mondottat verte.
És igénytelent keres. Ezekért ajánlottam
Válasz Kémlelő #1591. hozzászólásáracsemegeszőlőt akar nem borszőlőt.a zalagyöngye meg irsai nem egy kimondott csemege:attila,eszter,pölöskei muskotály,néró,suvenír,pannónia kincse,lilla,guzalkala,csilla,ali afuzz,stb
Válasz máris szomszéd #1588. hozzászólásáraEgyik ismerősömnek ilyenek vannak.
Eger2, Zalagyöngye, Irsai olivér. Különböző az érés ideje is.
Telepítés előtt beástak a közelébe (mélyre) érett istállótrágyát.
Válasz máris szomszéd #1588. hozzászólásárasuvenir nem szabad kihagyni.brutális
Válasz máris szomszéd #1588. hozzászólásáraZalagyöngye?
Akarok egy sor szőlő lugast ültetni a ház mellett.
Csak csemege szőlőt minél több fajtát de lehetőleg olyat ami minimális permetezést igényel.
Amit ismerek és ültetek is az a fehér delevári, néró,izabella,eszter.
Akinek van tapasztalata jó ízű és strapabíró fajtáról szívesen meghallgatom.
Válasz Tomi81 #1586. hozzászólására
Válasz Balu86 #1584. hozzászólásáraBoccs hogy belevauzok. De az mtz nem azért melegíti a hidraulika olajat mert kevés az olaj benne gyárilag (kb 20l)?
Én annyira nem félnék tőle a helyedben. Azt írod van rajta hűtő, én felönteném a hidraulikát motorolajjal -medikus most agyanüt- és hajrá. Észre fogod venni ha melegszik.
Válasz Balu86 #1584. hozzászólásáraNyárig való igaz van még idő!Csak az a fura a te gépeden,hogy 3 hidrómotorral melegszik úgy hogy hűtötték!A 3 motor jóval több olajat nyel el,mint egy.Ezért nem kellene melegednie!Vagy sorba vannak kötve.
Válasz medikus #1583. hozzászólására2 hidraulika cső csatlakoztatásán sokmindent nem lehet elrontani. A vissza folyó ágat a traktor hidraulika tartályába vezettem. A géppel 1 percet nem dolgoztam még, nem is fogok január közepén, így nem tudom lesz e probléma. 1 dolog biztos: aki eddig fórumon tapasztalatot leírt az mind 1 vagy 2 hidromotoros géppel dolgozik. Problémák azért vannak, hogy megoldjuk őket, majd nyáron leírom a tapasztalatomat.
Válasz Balu86 #1582. hozzászólásáraValami nem jól van ott bekötve!
Válasz Brunci001 #1581. hozzászólásáraKöszönöm! Végül a Borsod Agrokertől rendeltem késeket, de beszéltem a győri céggel is, ők is segítőkészek. Most hidroaggregát tervrajzra vadászok mert nekem pn2-es típusú csonkázóm van 8 késsel és 3 hidromotorral ami félek szétfőzi nyáron a traki szivattyúját és elosztótömbjét. Az előző gazdája rákötöt egy T-25 olajhűtőt, de nem tudom, hogy így jó lesz e. Majd kiderül munka közben...
Válasz Balu86 #1575. hozzászólásáraIgen, ha még nem vagyok elkésve, én utoljára tőlük rendeltem alkatrészt:
http://www.agroker-gyor.hu/ostraticky
http://www.elplast.hu/index.php/szolokaro/szolokaro-26-mm-1-8-m-detail
Ilyen vagy ilyesmi oszlopokkal van tapasztalata valakinek?
Milyen erősek?
1m magas kordont szeretnék építeni és ahhoz keresem a megfelelő karót.
Válasz Tanonc #1578. hozzászólására1 motorral megy az alávágós is!
Válasz Balu86 #1576. hozzászólásáralegtöbben 1 vagy esetleg 2 motorral oldják meg erre, így nem kell a hűtéssel sem vacakolni.