Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mérnökferi #1562. hozzászólásáraÜdvözlet!
Van itt egy szántáselmunkálós fórum az Agroinformon. Abban találtam ezt a remek képet, szerintem ez igazán remek, igazán brutális szerkezet lett!
Minden dicséret a készítőnek!
Nekünk is van ilyen földünk, igazi öntésterület, golyóvá tudod gyúrni feldobod és úgy marad mikor leesett
Végigolvastam az összes hozzászólást. Valamelyikben jelezted, hogy van szakirodalmad T 150-hez, elektronikus formában. Megköszönném, ha elküldenéd! Kezdő T-150 tulajként, nagy hasznát venném!
Azt is Te írtad valahol, hogy e-mail címre küldesz tájékoztatót az elektromos önindítósra történő átalakításról! A fogmodulok (lendkerék koszorú,önindító) passzolnak? Ez utóbbit azért kérdezem, mert egy ismerős a JUMZ-ot villanyosította, és viszonylag rövid idő alatt rendszeresen "megette" a blendix fogaskerekét!
Urak!
Eredeti motoros T150-hez készítenék simítót. Két darab, élére állított 180x100-as zártszelvény lenne párhuzamosan. A zártszelvények között RAU kanalas borona, a hátsó zártszelvény mögött könnyű fogasok. A zártszelvényekre, dózer tolólapról ledobott, kopólemezek lesznek felhegesztve. Nem lesz túl könnyű szerkezet :-)
Kérdésem milyen széleset készítsek, hogy ne terheljem túl a traktort. Igazi vad, "téglavető agyag" a földem :-(
Esetleg valakinek eladó RAU kanalas boronája?- a kb 1m széles (4 soros lenne a legjobb, mert ilyenből már van 3db).
Köszönöm a válaszokat!
ezen az oldalon az archívumban fellelhetőnek kéne lennie.
akkoriban még azért műszaki értelemben tartott is valahova a világ és ezt jól is dokumentálták.
Kedves Fórumozók, tud e valaki arról a gépcsodáról ami egy t-150es volt tuskófúróval, a hátuljára volt szerelve de nem a három pontra, nagyon régen láttam, szinte még gyerek voltam.
Ha jól emlékszem Gyula környékiek voltak de jártak sok fele(mifelénk is H.B. megye)
hátha valakinek rémlene, vagy tudna róluk valamit.
az érdeklődés puszta kíváncsiság, hogy mi van velük.
Az igaz hogy nem tilt le ,de azért engem csak piszkálna hogy nem jó a 3. sebesség 5 éven keresztül. Mikori a géped, és milyen motor van benne, régi típusú a sebesség váltója vagy már az új?????
Na ezért nem is csináltatom már vagy 5éve nem terhelem a 3.fokozatot mert megcsuszik majd ha lesz más baja is akkor lesz kijavitva ez is, ez még nem érzékeny az ilyenekre nem tilt le.
hát nem kis meló a 3. sebességet megjavítani az tuti. darabokra a trakit, fülke le motor ki kardánok le váltó ki és váltó szét!Közel egy hetes meló két embernek ha mindent nagyon jól akarsz megcsinálni.
Válasz #1546. hozzászólásra
6.2ih könnyű tárcsa 560mm lapokkal 2/2szépen viszi három pontra van vonolap mert itt tudom a tárcsa elejét emelni ha második sornál már tengelyig jár és betúrna de ha nagyobbak a lapok akkor fix vonopad jó.
Válasz #1543. hozzászólásra Én 4.8-as francia x tárcsát húztam vele maszek vonólappal, ami csatlakozott a függesztő orsó hoz is, a tárcsa súlya 25 mázsa volt kb , úgy éreztem ez épp optimális volt neki,itt nagyjából látszik a vonó szerkezet ez a gép volt az enyém.
Ismerősünk 6.2nehéz tárcsát huz vele de az neki sok volt igy annyi könnyítést csináltak hogy a végére fokozatosan kissebb lapokat raktak és igy a kicsike is boldogan viszi és a munka is szép amit csinál
2219 hozzászólás
Válasz Mérnökferi #1568. hozzászólásáraNem sajnos. Új kellene vagy felújított???
Válasz Szilard97 #1567. hozzászólására kötöttbe kb 35 liter
Valaki meg tudja mondani, hogy a kismotorra esetlegesen nem passzol-e valamilyen szgk. önindító?
hektáronkénti szántásnál(40cm) körülbelül mennyit fogyaszt a t150k?
Válasz Mérnökferi #1562. hozzászólásáraÜdvözlet!
Van itt egy szántáselmunkálós fórum az Agroinformon. Abban találtam ezt a remek képet, szerintem ez igazán remek, igazán brutális szerkezet lett!
Minden dicséret a készítőnek!
Nekünk is van ilyen földünk, igazi öntésterület, golyóvá tudod gyúrni feldobod és úgy marad mikor leesett
Válasz Mérnökferi #1564. hozzászólásáraSzervusz!
El is ment a csomag!
Válasz Mérnökferi #1563. hozzászólásáraAz email címem: mernokferi@gmail.com
Válasz Ördög János #1561. hozzászólásáraKedves János!
Végigolvastam az összes hozzászólást. Valamelyikben jelezted, hogy van szakirodalmad T 150-hez, elektronikus formában. Megköszönném, ha elküldenéd! Kezdő T-150 tulajként, nagy hasznát venném!
Azt is Te írtad valahol, hogy e-mail címre küldesz tájékoztatót az elektromos önindítósra történő átalakításról! A fogmodulok (lendkerék koszorú,önindító) passzolnak? Ez utóbbit azért kérdezem, mert egy ismerős a JUMZ-ot villanyosította, és viszonylag rövid idő alatt rendszeresen "megette" a blendix fogaskerekét!
Urak!
Eredeti motoros T150-hez készítenék simítót. Két darab, élére állított 180x100-as zártszelvény lenne párhuzamosan. A zártszelvények között RAU kanalas borona, a hátsó zártszelvény mögött könnyű fogasok. A zártszelvényekre, dózer tolólapról ledobott, kopólemezek lesznek felhegesztve. Nem lesz túl könnyű szerkezet :-)
Kérdésem milyen széleset készítsek, hogy ne terheljem túl a traktort. Igazi vad, "téglavető agyag" a földem :-(
Esetleg valakinek eladó RAU kanalas boronája?- a kb 1m széles (4 soros lenne a legjobb, mert ilyenből már van 3db).
Köszönöm a válaszokat!
Hasonló de nem egészen ilyen, az kevésbé cibálja és gyorsabban forog a fúrófej.
Megnéztem tegnap a tipusát, ELLETARI
Válasz #1557. hozzászólásra
Itt egy videó egy dolgozó példányról!
t-150k tuskófuróval
Válasz #1555. hozzászólásra
8:55-nél arra gondolsz?
Jászfényszarun az egyik kedves gazdatársnak van ilyen cucca, a traki fügesztőszerkezetében lévő csőtengelyekhez kapcsolódik és kardánnal hajtott
Válasz #1482. hozzászólásra
1,nem emlékszem melyik évben volt, megkérdezem Édesapát, hátha neki rémlik
2, maszekba lett csinálva szerintem
13:30nál emeli a horgot, ilyenre gondoltál?
hát, ha az évet be tudod lőni mikor láthattad..
http://www.erdeszetilapok.hu
ezen az oldalon az archívumban fellelhetőnek kéne lennie.
akkoriban még azért műszaki értelemben tartott is valahova a világ és ezt jól is dokumentálták.
Kedves Fórumozók, tud e valaki arról a gépcsodáról ami egy t-150es volt tuskófúróval, a hátuljára volt szerelve de nem a három pontra, nagyon régen láttam, szinte még gyerek voltam.
Ha jól emlékszem Gyula környékiek voltak de jártak sok fele(mifelénk is H.B. megye)
hátha valakinek rémlene, vagy tudna róluk valamit.
az érdeklődés puszta kíváncsiság, hogy mi van velük.
Jónapot mindenkinek! 7 késes függesztett talajlazítót keresek, T150-ekhez gyártották, de nem vált be, van-e valakinek elfekvőbe? tel:702159731
Ma 4 Pengéssel lazítóztam 60cm mélyen
Hát éppen Jooo volt:)
Válasz #1551. hozzászólásra
Az igaz hogy nem tilt le ,de azért engem csak piszkálna hogy nem jó a 3. sebesség 5 éven keresztül. Mikori a géped, és milyen motor van benne, régi típusú a sebesség váltója vagy már az új?????
Válasz #1550. hozzászólásra
Na ezért nem is csináltatom már vagy 5éve nem terhelem a 3.fokozatot mert megcsuszik majd ha lesz más baja is akkor lesz kijavitva ez is, ez még nem érzékeny az ilyenekre nem tilt le.
Válasz #1549. hozzászólásra
hát nem kis meló a 3. sebességet megjavítani az tuti. darabokra a trakit, fülke le motor ki kardánok le váltó ki és váltó szét!Közel egy hetes meló két embernek ha mindent nagyon jól akarsz megcsinálni.
Válasz #1548. hozzászólásra
Teljesen igazad van csak nekem ilyen tárcsám van és sajnos a 3. seb nem jó.
Válasz #1547. hozzászólásra
Egy 4,8-5 méterest szépen vinne 2/3-ban és kicsit jobban átdolgozná vele a földet, szerintem a 2/2 az lassú.
Válasz #1546. hozzászólásra
6.2ih könnyű tárcsa 560mm lapokkal 2/2szépen viszi három pontra van vonolap mert itt tudom a tárcsa elejét emelni ha második sornál már tengelyig jár és betúrna de ha nagyobbak a lapok akkor fix vonopad jó.
Válasz #1543. hozzászólásra Én 4.8-as francia x tárcsát húztam vele maszek vonólappal, ami csatlakozott a függesztő orsó hoz is, a tárcsa súlya 25 mázsa volt kb , úgy éreztem ez épp optimális volt neki,itt nagyjából látszik a vonó szerkezet ez a gép volt az enyém.
https://www.youtube.com/watch?v=0WYgoQcaNYk
Ismerősünk 6.2nehéz tárcsát huz vele de az neki sok volt igy annyi könnyítést csináltak hogy a végére fokozatosan kissebb lapokat raktak és igy a kicsike is boldogan viszi és a munka is szép amit csinál
Válasz #1543. hozzászólásra
Szia én xt3as tárcsát huzok vele de ez csak átmeneti állapot nagyobbat fog kapni ezt röhögve huzza:)
Sima vonólappal húzom
Tisztelt Fórumtársak!
Ki mekkora tárcsát húz a T-150 el, és főleg hová akasztja.
Tárcsa vásárlásban gondolkodunk azért érdeklődöm.
A válaszokat előre is köszönöm!
Válasz #1541. hozzászólásra
Mi a rák történt itt???
Ez mi?? Valami nagyon fontos adatkupac lehet...
Válasz #1539. hozzászólásra
50m hosszan lefelé vlm kódok meg jelek
Válasz #1538. hozzászólásra
Itt mi a fausztot csináltál?????????
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-02-09 15:55:02
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-02-09 15:55:13
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-02-09 15:55:19
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-02-09 15:55:27
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-02-09 15:55:34
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-02-09 15:55:41
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-02-09 15:55:51
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-02-09 15:55:58