Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok egy T-16 megvásárlása elött állok találtam egy nagyon megkímélt állapotút gyári billenő pltóval gyári tolólappal és gyári PG-02 forgórakodóval szerintetek mennyit ér egy ilyen traktor?
Válasz prütyi #5485. hozzászólásáraAzért az oroszok tudnak alkotni
Találni még videokat erről
És elég bátran megosztják ezt pedig csak egy sarokcsiszoló és egy pisztolyfúrója van gondolom, nálunk valaki ilyet csinálna ő lenne tákolmány király
Azért ez már kicsit komolyabb:
fotó: A szerző felvétele
A talajmaró csak akkor játszik ha viszonylag kis területet kell gondozni.Mi a gyümölcsösöket tárcsázzuk mert sokkal haladósabb illetve kb fele annyi gázolajból kijön még akkor is ha többször kell tárcsázni.Nekünk lengyel talajmarónk van,de mi csak tavaszon használjuk barázda behúzásra illetve néha magágyat készítünk vele(ha a terület kizárja a kombinátorozás lehetőségét).Az biztos,hogy kiváló minőségű munkát lehet vele elérni,de tavaszon pl múszály el kombinátorozni mivel ha egy kicsi nedvesség éri úgy kikeményedik a felszín hogy abból semmi növény nem jön ki.T-16-osok talajmaróval: videó1 video2
Válasz a2457 #5483. hozzászólásáraA talajmaró sem a legjobb..ha csak az van és nincs mélylazítva akkor tömörödik a talaj..
Aztán az is számít, hogy sík vidék-e vagy dombos..ha én a szőlőt talajmaróznám kéthetente, akkor egy komolyabb esőt követően a völgyben szedegetném össze a tőkéket....
Válasz Maszek Zs #5482. hozzászólásáraannyi biztos hogy a talajmaró lassú. ha rendesen akarod csinálni akkor csak mászó. és bazi mélyre le kell engedni, amennyire csak lehet. cserébe mindent visz. nehézkes döntés mindíg hogy mi legyen, ráadásul van ahol szerintem eleve felejtős.
főleg ha nincsen lazító, mert ha csak talajmarva van akkor egy jó vízvezetőt kap az ember ami.. elfele vezeti a vizet a tőkétől.
Erre nálunk régen talajmaró nagy divat volt. Mára szezon elején mikor kissé gazos tárcsa, utána fogas két hetente egymenetben huruló. Majd mikor nem birja a fogas megint tárcsa. Vagy mint egy nagy gazda csinálja motoros kaszával 2vagy3szor azt kész. De ez olyan is!!
Válasz a2457 #5478. hozzászólásáraItt nemigazán van talajmaró,ettől függetlenül tetszik a munkája.Sokan mondták már,hogy érdemes lenne kipróbálni.Most egyenlőre csak a tárcsázás marad.
Válasz mucsijani #5477. hozzászólásárasajnos asszem a t-16 al lehetetlen talajmarózni, de ha valahogy van esély szerintem próbáld ki. ha mást nem valaki akinek van mennyen egy csíkot. rengeteget segít.
bolgar gyártmány amivel mi gyalázkodunk, minden mélységhatároló levéve róla, hadd szóljon tövig a földbe. ha frankó laza marad átszárad a felső ~5 centi aztán nem nagyon tud semmi kicsírázni.
ha év elején átmentek rajta 1x, és utánna tárcsázod az is nagyon sokat segít, arra kén figyelni hogy a talajmaró dolgozzon mélyebbre mint a tárcsa. sokkal kevesebb munkád lesz.
Jelenleg nekem is szántóföldi kultivátor van utánna,2 sorban vannak a kapák.Nagyon jó,csak zöld munka után használhatatlan,mivel mindent összehúz.Ezért szeretnék tárcsát utána,mert aprítana.Kis átmérőjű lapokkal nem kell nagy sebesség.A súlyozás megoldott,fent van a gép elején egy 300 literes permetező tartály.Nálunk szinte hetente kell művelni a földet,homokon vagyunk,reggel még semmi,délután már vörös a föld a kelő gazoktól.....
Válasz a2457 #5475. hozzászólásáraValóban, de azért nincsen olyan komoly súly rajta ne hogy azt hidd meg ez nem függesztett gép, emlékeim szerint egy másik t-16 alkatrészei vannak fent a platón vissza kéne olvasni . Ilyen szélességben nem is kell annyira meglepődni.
Válasz Maszek Zs #5472. hozzászólásáraaz ötlet nem rosz :)
egy rokonomnak csinálgatok amikor nem ér rá 8 hektár szőlőt, de végül őt meg egy talajmaróra meg egy két késes sekély lazítóra beszéltem rá.
a lazító 40 centire megy le, a talajmaró munkája a két kés közt van.
csak 4x kell kimenni egy évben talajmarni, 1 vagy 2 alkalom a lazítókéssel. más meg gyakorlatilag hetente szaladgál midenféle csodavassal.
oda akarok kilukadni ahány szőlő, annyi megoldás.
Válasz Maszek Zs #5470. hozzászólásárahamár szőlő felteszem homokon van. ha nincsen letömörödve mert folyamatosan van művelve akkor nem feltétlen kell gyorsnak lenni a tárcsával.
Válasz mucsijani #5468. hozzászólásáraÜdv!
A tárcsának azért kellene szerintem 10 km/h nem? Ha tudja mert valamelyik kolléga tett fel videót vontatott tárcsáról. Muszáj nagy úr. De te tudod.
Válasz mucsijani #5468. hozzászólásárahát már csak találsz valahol helyet egy készlet mtz orrsúlynak rajta..
amúgy nem kell félni, elviszi, mivel hosszú túsok ha kell egyáltalán, nem kell rá.
Hello.Szerintetek a T25-höz való tárcsával elboldogúlna szőlősorban a 16-os?Félek tőle egy kicsit,mert az eleje nem elég nehéz...Mondjuk elöl van fent a rugós kapa......Szeretnék vele egy menetben talajt művelni,csak kevesebbet kajál mint az MTZ.....
Válasz Maszek Zs #5464. hozzászólásáraNéztem... 512-orbitot.... meg el is felejtettem villám gyorsan.. csak az orbitra mondtak 120000 forintot...
Közben túrtam a netet és úgy néz ki, hogy bulgár orbittal szerelték őket, illetve a balkancar targoncákon is ugyan az van.
Azért szeretném a gyári megoldást, mert felénk nagyon b...nak a műszakin,ez állam az államban.. (Tolna megye) Itt olyanért, meghúztak egy egytengelyes pótkocsit, hogy nem szép a festése....hozzáteszem NEM volt rozsdás..
Válasz Myrrdin #5457. hozzászólásáraAz igaz, hogy eltud törni, de próbálok finoman menni vele olyankor..az átlag amit visz az olyan 600-1000kg körül van...
Kicsit nehézkes a kormányzása, de én elbírom tekerni..gondolkodtam már orbitos kormányzáson is, de egyrészt drága(100000), ha én csinálom, másrészt nem sokat megy a gép.
Válasz Myrrdin #5454. hozzászólásáraHát igen a motornak is kéne már egy nagy generál,de sajnos az mtz-ék mindig keresztbe húzzák a számításainkat,de ami késik nem múlik.
Válasz Myrrdin #5455. hozzászólásáraSzia!
Én elég sok betont, betontörmeléket, trágyát, földet, fát, szalmabálát...
igazából a sóder, meg a beton a nehéz... néha 1850 kg is fent volt.. és simán lebillentette...
Válasz prütyi #5449. hozzászólásáraIgen,RS hidraulika van hátul,először úgy volt tartóstól,de alakítani kellett,mert a burgonya sorokat megtépázta nagyon.Még így is elég erős,függesztett 19 soros gabona-vetőgépet simán emeli.
7189 hozzászólás
Sziasztok egy T-16 megvásárlása elött állok találtam egy nagyon megkímélt állapotút gyári billenő pltóval gyári tolólappal és gyári PG-02 forgórakodóval szerintetek mennyit ér egy ilyen traktor?
Válasz prütyi #5487. hozzászólásáraA ruszkinak minek fordulni...pár üzem óra és a kárpátokban vannak...:-))
Válasz Myrrdin #5486. hozzászólásáraA fordulását vajon rábízták arra a hitvány szalagfékre?
Válasz prütyi #5485. hozzászólásáraAzért az oroszok tudnak alkotni
Találni még videokat erről
És elég bátran megosztják ezt pedig csak egy sarokcsiszoló és egy pisztolyfúrója van gondolom, nálunk valaki ilyet csinálna ő lenne tákolmány király
Azért ez már kicsit komolyabb:
fotó: A szerző felvétele
A talajmaró csak akkor játszik ha viszonylag kis területet kell gondozni.Mi a gyümölcsösöket tárcsázzuk mert sokkal haladósabb illetve kb fele annyi gázolajból kijön még akkor is ha többször kell tárcsázni.Nekünk lengyel talajmarónk van,de mi csak tavaszon használjuk barázda behúzásra illetve néha magágyat készítünk vele(ha a terület kizárja a kombinátorozás lehetőségét).Az biztos,hogy kiváló minőségű munkát lehet vele elérni,de tavaszon pl múszály el kombinátorozni mivel ha egy kicsi nedvesség éri úgy kikeményedik a felszín hogy abból semmi növény nem jön ki.T-16-osok talajmaróval:
videó1
video2
Válasz a2457 #5483. hozzászólásáraA talajmaró sem a legjobb..ha csak az van és nincs mélylazítva akkor tömörödik a talaj..
Aztán az is számít, hogy sík vidék-e vagy dombos..ha én a szőlőt talajmaróznám kéthetente, akkor egy komolyabb esőt követően a völgyben szedegetném össze a tőkéket....
Válasz Maszek Zs #5482. hozzászólásáraannyi biztos hogy a talajmaró lassú. ha rendesen akarod csinálni akkor csak mászó. és bazi mélyre le kell engedni, amennyire csak lehet. cserébe mindent visz. nehézkes döntés mindíg hogy mi legyen, ráadásul van ahol szerintem eleve felejtős.
főleg ha nincsen lazító, mert ha csak talajmarva van akkor egy jó vízvezetőt kap az ember ami.. elfele vezeti a vizet a tőkétől.
Erre nálunk régen talajmaró nagy divat volt. Mára szezon elején mikor kissé gazos tárcsa, utána fogas két hetente egymenetben huruló. Majd mikor nem birja a fogas megint tárcsa. Vagy mint egy nagy gazda csinálja motoros kaszával 2vagy3szor azt kész. De ez olyan is!!
Válasz Myrrdin #5479. hozzászólására7×30 kg volt benne a burgi,a gép súlyára nem emlékszem már.
Válasz a2457 #5478. hozzászólásáraItt nemigazán van talajmaró,ettől függetlenül tetszik a munkája.Sokan mondták már,hogy érdemes lenne kipróbálni.Most egyenlőre csak a tárcsázás marad.
Válasz mucsijani #5477. hozzászólásáraMárkatárs, a burgonya/krumpli vetőgéped teljesen feltöltve mennyi kg lehet?
Válasz mucsijani #5477. hozzászólásárasajnos asszem a t-16 al lehetetlen talajmarózni, de ha valahogy van esély szerintem próbáld ki. ha mást nem valaki akinek van mennyen egy csíkot. rengeteget segít.
bolgar gyártmány amivel mi gyalázkodunk, minden mélységhatároló levéve róla, hadd szóljon tövig a földbe. ha frankó laza marad átszárad a felső ~5 centi aztán nem nagyon tud semmi kicsírázni.
ha év elején átmentek rajta 1x, és utánna tárcsázod az is nagyon sokat segít, arra kén figyelni hogy a talajmaró dolgozzon mélyebbre mint a tárcsa. sokkal kevesebb munkád lesz.
Jelenleg nekem is szántóföldi kultivátor van utánna,2 sorban vannak a kapák.Nagyon jó,csak zöld munka után használhatatlan,mivel mindent összehúz.Ezért szeretnék tárcsát utána,mert aprítana.Kis átmérőjű lapokkal nem kell nagy sebesség.A súlyozás megoldott,fent van a gép elején egy 300 literes permetező tartály.Nálunk szinte hetente kell művelni a földet,homokon vagyunk,reggel még semmi,délután már vörös a föld a kelő gazoktól.....
Válasz a2457 #5475. hozzászólásáraValóban, de azért nincsen olyan komoly súly rajta ne hogy azt hidd meg ez nem függesztett gép, emlékeim szerint egy másik t-16 alkatrészei vannak fent a platón vissza kéne olvasni . Ilyen szélességben nem is kell annyira meglepődni.
Válasz Myrrdin #5474. hozzászólásáralátom azért erre is fel lett pakolva ez meg az hogy tuti ne emelgesse az orrát :)
Válasz mucsijani #5468. hozzászólásáraCsak az ideális tárcsát kell utána akasztani pl 1,6m és már viszi is, a váltó bírni fogja.
T16-os 2,7 méteres nehéz tárcsával
Válasz Maszek Zs #5472. hozzászólásáraaz ötlet nem rosz :)
egy rokonomnak csinálgatok amikor nem ér rá 8 hektár szőlőt, de végül őt meg egy talajmaróra meg egy két késes sekély lazítóra beszéltem rá.
a lazító 40 centire megy le, a talajmaró munkája a két kés közt van.
csak 4x kell kimenni egy évben talajmarni, 1 vagy 2 alkalom a lazítókéssel. más meg gyakorlatilag hetente szaladgál midenféle csodavassal.
oda akarok kilukadni ahány szőlő, annyi megoldás.
Válasz a2457 #5471. hozzászólásáraÉn inkább egy szántóföldi kultivátort jobban el tudnám képzelni.
Válasz Maszek Zs #5470. hozzászólásárahamár szőlő felteszem homokon van. ha nincsen letömörödve mert folyamatosan van művelve akkor nem feltétlen kell gyorsnak lenni a tárcsával.
Válasz mucsijani #5468. hozzászólásáraÜdv!
A tárcsának azért kellene szerintem 10 km/h nem? Ha tudja mert valamelyik kolléga tett fel videót vontatott tárcsáról. Muszáj nagy úr. De te tudod.
Válasz mucsijani #5468. hozzászólásárahát már csak találsz valahol helyet egy készlet mtz orrsúlynak rajta..
amúgy nem kell félni, elviszi, mivel hosszú túsok ha kell egyáltalán, nem kell rá.
Hello.Szerintetek a T25-höz való tárcsával elboldogúlna szőlősorban a 16-os?Félek tőle egy kicsit,mert az eleje nem elég nehéz...Mondjuk elöl van fent a rugós kapa......Szeretnék vele egy menetben talajt művelni,csak kevesebbet kajál mint az MTZ.....
Válasz Magister #5465. hozzászólásáraBontott nincs?
Én is Tolnai vagyok nekem az okmányirodával volt ilyen élményem. Vidd máshova müszakira.
35-40 közt megy talán az mtz orbit, meg köll egy kis szivattyú neki ami nincsen talán 10 ezer se.
nem akkora ördöngősség..
Válasz Maszek Zs #5464. hozzászólásáraNéztem... 512-orbitot.... meg el is felejtettem villám gyorsan.. csak az orbitra mondtak 120000 forintot...
Közben túrtam a netet és úgy néz ki, hogy bulgár orbittal szerelték őket, illetve a balkancar targoncákon is ugyan az van.
Azért szeretném a gyári megoldást, mert felénk nagyon b...nak a műszakin,ez állam az államban.. (Tolna megye) Itt olyanért, meghúztak egy egytengelyes pótkocsit, hogy nem szép a festése....hozzáteszem NEM volt rozsdás..
Válasz Magister #5463. hozzászólásáraKi mentem megnézni ahol írnak a kormányról ott mechanikus ahol nem ott hidraulikus
De miért nem nézel 512-orbitot meg ahoz való munka hegert?
Válasz Maszek Zs #5462. hozzászólásáraNem tudja valaki,hogy mi a gyári kormány orbit típusa?
Válasz Magister #5461. hozzászólásáraEz igaz!!!!
Válasz Maszek Zs #5460. hozzászólásáraLényegében ugyan arra a megoldásra jutottunk...:-))))))))))))))
Válasz Magister #5452. hozzászólásáraÜdv!
De volt ilyen probléma.
Én így oldottam meg.
Válasz Myrrdin #5457. hozzászólásáraAz igaz, hogy eltud törni, de próbálok finoman menni vele olyankor..az átlag amit visz az olyan 600-1000kg körül van...
Kicsit nehézkes a kormányzása, de én elbírom tekerni..gondolkodtam már orbitos kormányzáson is, de egyrészt drága(100000), ha én csinálom, másrészt nem sokat megy a gép.
Válasz Myrrdin #5454. hozzászólásáraHát igen a motornak is kéne már egy nagy generál,de sajnos az mtz-ék mindig keresztbe húzzák a számításainkat,de ami késik nem múlik.
Válasz Magister #5456. hozzászólásáraEz mán beszéd. Nem félsz attól hogy a hidraulika tartálynál megtörik? Kormányzással nincs gond?
Válasz Myrrdin #5455. hozzászólásáraSzia!
Én elég sok betont, betontörmeléket, trágyát, földet, fát, szalmabálát...
igazából a sóder, meg a beton a nehéz... néha 1850 kg is fent volt.. és simán lebillentette...
Válasz Magister #5452. hozzászólásáraNekem a rúgós alátét+önzárós anya kombó nem hazudik. Vagy dupla anya ez is egy megoldás. Mit szoktál vinni rajta?
Válasz prütyi #5453. hozzászólásáraA kicsinek már a motorja is kivan, de még bírja. Nem igaz?
Válasz Myrrdin #5451. hozzászólásáraDupla kuplunggal nekem nyáron se recseg pedig igazi szar állapotban van már a kuplungja a kicsinek.
Sziasztok!
Nekem ki szoktak lazulni a plató billentő konzolok.. én így erősítettem meg, most négy csavar tartja..
Nálatok, nem volt ilyen jellegű gond?
Ilyen időben jó a váltó
nem recseg, bezzeg nyáron
Válasz prütyi #5449. hozzászólásáraIgen,RS hidraulika van hátul,először úgy volt tartóstól,de alakítani kellett,mert a burgonya sorokat megtépázta nagyon.Még így is elég erős,függesztett 19 soros gabona-vetőgépet simán emeli.
Válasz Maszek Zs #5448. hozzászólásáraA két alsó pont az rs-09-é ugye? Kompletten tartóstúl van felcsavarozva a vázhoz?
Válasz mucsijani #5446. hozzászólásáraDe van egy ilyen képem innen tudom
Moderálási elveink miatt törölve: 2017-01-17 11:26:20
Válasz Maszek Zs #5445. hozzászólásáraAz nem kémény.......Az a szántóföldi keretnek a tartója...
Válasz mucsijani #5443. hozzászólására
Még jó hogy a kipuff felfelé áll
Válasz mucsijani #5443. hozzászólásáraEz a beszéd
Egy kis bolondozás.......
Válasz Maszek Zs #5440. hozzászólásáravalami ilyesmit.
hidak repülnek meg a segge azt máris 200 körül tartok a cuccért.
ezért mondtam, ha vasáron van akkor jó.
Válasz Maszek Zs #5440. hozzászólásáranem gond, nézek majd valami bontható gépet 500 körül. portáról néha vannak.
Válasz a2457 #5439. hozzászólásáraEz vicc na tényleg hagyjuk a pi...ba!!