Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz motoros79 #5281. hozzászólásáraA kormányoszlopnál találsz 4db csavart azokat kivéve azalatt találsz hézagoló lemezeket /nem tudod összekeverni/ azokkal tudod állítani, a hidraulika tartálynál szintén megtalálható a nivócsavar /szembe állsz vele/ addig legyen feltöltve
Válasz motoros79 #5279. hozzászólásáraSzerintem jó vétel volt!!
Bár nyilván lesz vele dolog még.
A tartalék fülkét és ajtókat nagyon óvd meg..igazi kurrens árú..
Válasz Magister #5275. hozzászólására350eft-ért vettem, 2021 nov 25-ig műszakis. Tökéletes motorral, (nem füstöl,nem csörög-csattog,hidegen is mindig pöccre indúl) váltója szépen,hang nélkül teszi a dolgát) A festése mint egy traktoron,kopottas de nem vészes, szerintem)
410eft-ról alkudtam le.
Az előző tulaj most vett egy új traktort 14mft-ért, erre meg már nem volt szüksége.
Válasz motoros79 #5253. hozzászólásáraMit vettél végül és mennyiért, ha publikus? Az ilyen apróbb dolgokat meg lehet ott is venni.
Menj Komáromba a Kombeltbe az fényévekkel jobb, ha meg valami komolyabb alkatrész kell akkor írj
Válasz motoros79 #5271. hozzászólásáraszerencsére nem nagy ügy, és nem vesztettél vele sokat úgymond.
mtz tömb, egy munkahenger, tartály, szűrő, szivattyú, tömlő.
más nem köll a hidraulika körbe.
az más kérdés hogy drága lesz.
a gyári tömbök helyett amúgyis szokás mtz tömbjét beletenni mert nagyobb nyomásra készült és ebben a gépben így nagyon tartós megoldás.
bónusz hogy több művelet van rajta, azthiszem a t-16 osén is csak 2 művelet volt, az mtz-n meg 3 van.
létezik gyári megoldás ezekre a gépekre ami olyan mint a traktorokon a frontloader, megtudja magát rakni a masina és billenteni is tud.
ahhoz pont kiváló egy 3 funkciós tömb :D
Én egy jó darabíg nem billentgetek. mert kompletten kiszerelte (szerintem az előző tulaj, vagy az azelőtti) ami a billentéshez szükséges. Még a fülkében a karokat is.
Azt is csak a ti segítségetekkel tudom majd, visszaállítani. Ha, oda kerűl a sor.
Válasz motoros79 #5268. hozzászólásárasorbakötve összeadódik a feszültség.
régen nem voltak 12 voltos akksik, meg rendszerek mert akkor még úgy volt hogy elég a 6 volt is.
2x6 volt sorbakötve ugyanaz mint az 1x12 volt.
Válasz motoros79 #5268. hozzászólásáraNincs neki jelentősége!!!!!
A feszültség adott: 12V; az áram erősség meg attól függ, hogy milyen akku van benne
Még egy dolog: Ha kihúzod az elejét akkor billentéskor az első ajtó, pont a két kerék közé nyílik!!!!! Szeret megszorulni!!!
Meg: ha, előre billentesz, akkor figyelj arra, hogy az első ajtó szabadon KILÓGJON, mert rátud ülni a kormánykar gömbfejére és úgy jársz mint én: meggörbíted a kart!!!!
Válasz Magister #5267. hozzászólásáraMég annyit kérdeznék,hogy: A könyvben (82es évjárat) azt Írja,hogy két 6voltos aksi van összekötve, na az enyémben 1 12voltos van.
Ez évjárat függő lenne?
Válasz Magister #5265. hozzászólásáraA kézikönyvben azt írják,hogy a hátsó nyomtávott is lehet állítani. (azaz,hogy szállításnál legalább 1350mm-re állítani, elől-hátul)
A hátsó kerék állítását, valahogy nemtudom elképzelni, hogyan is lehetne.
Válasz motoros79 #5264. hozzászólásáraMeg kell lazítani a hidon a csavarokat, ill a stifteket ki kell húzni..a kormány összekötőrudakon is meg kell bontani a csavarokat és ennyi..
nem lehet rosszul összerakni, mert mindennek ott a furat vagy a sliccelés!!
Lehet hogy egy kicsit be van gyógyulva, de nem biztos.. az enyém nagyon könnyen szét jött!!
Válasz motoros79 #5262. hozzászólásáraÉn nem állítottam semmit!!!!
Olyanok a rögzítőcsapok, hogy szerintem nem kell!!
Már két éve használom így, de nem eszi a gumikat és félre sem húz!!!!
Válasz motoros79 #5257. hozzászólásáraÉn elég sokat megyek a domboldalban...
Kifordítottam a kerekeket hátul, elöl meg széthúztam, de nem teljesen!!
Így nem gond ha oldalban is kell mennem..
Az igaz, hogy észnél kell lenni, de nem probléma!!
Nem olyan borulékony, mint amilyennek látszik!!
Meg aztán..:-))) csak bátran!!
ha, felborul, majd talpra húzzák..
Lenne még pár kérdésem:
A platónak és oldalfalainak, eggyüttesen mennyi lehet a súlya?
Az a két kis koffer alakú súly, hány kiló lehet darabja?
A traktor borulási foka? Volt már köztetek aki eldölt a trakival?
Talán 100 /belső méret/ és 3 3.5 vagy 4 vastagságú o gyűrű kell bele. Pucold ki a két fúvókát is könyvben benne a furat érték talán 2,4? Sajna nem emlékszem pontosan egyik értékre sem, de az o gyűket úgy szoktam, hogy többféle vastagságút veszek és ami belemegy anélkül, hogy megtépné a vas az a jó. A 100 átmérő szinte bitos.
Gázokajszűrőt nézd át, hogy merre àramlik a nafta, én az mtz kis papírszűrővel jól megszívtam, abban felül nem tudom hogyjön ki a kellő mennyiségű gázolaj mert a 8as savar meg a gumidugó kőzt nem sok helymarad. Gagy valaki valamit barmolt z enyémen, de ott valami nem oké az elvekben. A rugó ami felfelé szorítja a papírszőrőt amiatt a szűrő meg összeroskadt.
Válasz motoros79 #5252. hozzászólásáraNem nagy ügy szétszedni a centrifugál szűrőt!!
Van benne egy O-gyűrű, az javaslom kicserélni,azt általában MTZ boltban kapsz hozzá!!
Amúgy a Traktor-Ker Kft.-nél sok mindent kapsz hozzá!
A motorja ugyanaz, mint a T25-é!!
Inkább a gázolajszűrő csere szokott vicces lenni.
Válasz Magister #5250. hozzászólásáraAzt is írd le, hogy milyen O gyűrű való a harangba menő tányérhoz, mert gondolom az is műanyaggá vált... Mtz-n fél bár nyomásesést jelent ha az már sz@r...(és a boltba van ahol nem is tudták, hogy oda O gyűrű kell)
Válasz Magister #5250. hozzászólásáraMire kell vigyázni, az olajszűrő (motorolaj) tisztításánál? Nincs benne, szopatós esetleg szétugrós/széthulló/szétpattanós alkatrész?
Válasz motoros79 #5249. hozzászólásáraA T-16-os centrifugális olajszűrővel van ellátva!!!!!!!!
Nincs benne cserélhető betét!!!!!
legalább is az enyémben nincs!!!!!
Olajcserekor, leengeded a meleg fáradt olajat, majd leveszed annak a "tojás"alakú CENTRIFUGÁLIS OLAJ SZŰRŐNEK a burkolatát. na az alatt van a titok..
le kell venni a szűrőt is és szét is kell szedni!!
A forgó harang belső felére szokott az olajsár kicsapódni!! Azt kell eltávolítani belőle..
Ha régifajta "két kicsi hengere" a gázolajszűrőd akkor a régi MTZ-50 betétje jó bele.
DE, a gázolaj rendszer szereti szívatni az embert!!
Vegyél hozzá tömítést is!!!!! ez nagyon fontos!!
Jól gondolom, hogy az olajszűrőt (motorolaj) abban a nagy tojás alakú valamiben találom meg?
Most megyek a tatai IFA/MTZ boltba. Ha nem kapok T16 olajszűrőt (mert nincs vagy nem is ismeri a tipust az eladó) akkor az ismertebb T25 olajszűrője is jó hozzá?
16% os emelkedő , az azt jelenti hogy 1 méteren 16 centit emelkedik. azon még keresztbe is elmegy, nemhogy orral/farral.
fékek viszont takonyból vannak, traktoron (orosz gépen) leginkább a motorfékben bízunk.
olyat lehet csinálni hogy az első tengelyen a kerékagyakat meg a többi muskulanciát kicseréli az ember valami kistehernek a tárcsafékes cuccaira. (hátsókerekes kisteherét lehet ráműteni) akkor az már sokat segít,
de alapvetően motorféket használunk.
nem olyan mint a személyautó vagy a motorbicikli.
Más:
A kormányműben néztem az olajat 15,5cm-re van a betöltőnyílás peremétől. Az olajszintnek elkéne érnie a plató alatt visszintesen előre nyúló kormánytengely csapágyát? (Milyen olaj kell bele, ha pótolni kell?)
Válasz motoros79 #5245. hozzászólásáraLefelé biztos,de szerintem fölfelé is de ha nagyon rizikós akkor farral menj fel és akkor biztos nem lesz gond.Nézd meg a hozzászólásaimat,ott linkeltem egy videót ha van olyan meredek lejtő akkor farral menj nehogy úgy járj mint a ruszki kolega(#5171 hozzászólásomban).
Lehet, hülyeséget kérdezek, de 16%-os emelkedőn, (súly nélkül a platón) fellehet menni, nem billen hátra?
Azaz ugyanezen vissza lefelé, a fékek megfogják ha fékezni kell?
Válasz motoros79 #5240. hozzászólásáraAz egyik haverom tele tankolta fűrészelt 3órát és két litert öntött utána. De mz/x hozzá szólásait nézd meg ő több mint 200 km-ert ment vágórészért
Válasz motoros79 #5240. hozzászólásáraMi általában csak ünnepnapokon tankolunk bele,pedig ha nálunk beindul a szezonja akkor szinte minden nap megy.Ne úgy néz erre a gépre hogy egy csúnya traktor hanem úgy hogy egy kurva jó platós terepjárót vettél.Ha az mtz hasra ül a sárban ezzel még nyugodtan körbe lehet traktorozni(tapasztalatok alapján ).Én el se tudnám képzelni nélküle a gazdaságot.Üdvözöllek az elitben.
Jövőre megyek műszakizni a képet, 12,5 km oda meg ugyan annyi vissza is természetesen, mert általában nem ezzel szoktam túrázni menni :D
5 éve voltam, volt benne gázolaj, megnéztem, nekem nincs bevonalkázva a nívópálca, csak egy kis 3as körli átmérőjű, nincs is meglapolva az oldala a körnek. A régin megvan. Na szóval az a lényeg, hogy 5 liter szokott lötyögni a tank alján, azt úgy tudom mennyi a pálcán. Elindultam a 25km túrára, megnéztem, volt benne kb 5 liter. Leműszakizott, megpakoltam a műszaki melletti telepen a platót tüzifával mégse üresbe jöjjön, hazaballagtam vele és kíváncsiságból megnéztem a nívót de nem sikerült eldönteni, hogy valamivel kevesebb van benne vagy esetleg több :) De tényleg úgy nagyjából ugyan ott volt, különbség nem volt számottevő. Odafelé 6odik parkettán ment mert el voltam késve, visszafelé spóroltam a géppel ahol csak lehetett, kivéve ha kanyarban voltam és jött hátul a kamion.
7189 hozzászólás
Válasz motoros79 #5288. hozzászólásáraMi újság a szűrőkkel?
Válasz Myrrdin #5287. hozzászólásáraVan, mert megtaláltam, amit múltkorában felraktál ide. Köszönöm!
Most pont azt olvasgatom.
Válasz motoros79 #5286. hozzászólásáraVan gépkönyved hozzá? 54 oldalon le van írva lépések.
Mi lenne az ideális holtjáték?
Válasz motoros79 #5281. hozzászólásáraA kormányoszlopnál találsz 4db csavart azokat kivéve azalatt találsz hézagoló lemezeket /nem tudod összekeverni/ azokkal tudod állítani, a hidraulika tartálynál szintén megtalálható a nivócsavar /szembe állsz vele/ addig legyen feltöltve![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz motoros79 #5281. hozzászólásáraA kormányműnél a kúpkereke hézagolásával tudsz holtjátékot csökkenteni vagy növelni..
Válasz motoros79 #5282. hozzászólásáraMai napig gyártják a gépet csak nem ezen a néven,hanem cw-2540 ha jól emlékszek.
Ukránban biztos van hozzá alkatrész dögivel. Néztem,hogy 61-95ig gyártották.
Ezt a T16M tipust 67-95ig.
Nektek mekkora a kormány holtjáték? Mert nálam legalább 10cm.
Hogy és hol lehet azon állítani?
Válasz motoros79 #5279. hozzászólásáraSzerintem jó vétel volt!!
Bár nyilván lesz vele dolog még.
A tartalék fülkét és ajtókat nagyon óvd meg..igazi kurrens árú..
Válasz motoros79 #5276. hozzászólásáraJa és kaptam hozzá +fülkét, ajtókkal együtt, ajándékba.
Válasz motoros79 #5277. hozzászólásáraEz az, még nem vette le az előző tulaj.
www.jofogas.hu/komarom_esztergom/t16_traktor_elado_55923290.htm
Válasz Magister #5275. hozzászólására350eft-ért vettem, 2021 nov 25-ig műszakis. Tökéletes motorral, (nem füstöl,nem csörög-csattog,hidegen is mindig pöccre indúl) váltója szépen,hang nélkül teszi a dolgát) A festése mint egy traktoron,kopottas de nem vészes, szerintem)
410eft-ról alkudtam le.
Az előző tulaj most vett egy új traktort 14mft-ért, erre meg már nem volt szüksége.
Válasz motoros79 #5274. hozzászólásáraHa, nem titkos az adat mennyiért sikerült hozzájutni és milyen állapotban van?
Tehetnél fel képet a rokkáról..
Válasz Myrrdin #5273. hozzászólásáraVégül nem mentem, mert írtátok, hogy nem kell benne olajszűrőt cserélni, csak tisztítani.
Válasz motoros79 #5253. hozzászólásáraMit vettél végül és mennyiért, ha publikus? Az ilyen apróbb dolgokat meg lehet ott is venni.
, ha meg valami komolyabb alkatrész kell akkor írj![smile phone](/oldforum/images/smiles/phone.gif)
Menj Komáromba a Kombeltbe az fényévekkel jobb
Válasz motoros79 #5271. hozzászólásáraszerencsére nem nagy ügy, és nem vesztettél vele sokat úgymond.
mtz tömb, egy munkahenger, tartály, szűrő, szivattyú, tömlő.
más nem köll a hidraulika körbe.
az más kérdés hogy drága lesz.
a gyári tömbök helyett amúgyis szokás mtz tömbjét beletenni mert nagyobb nyomásra készült és ebben a gépben így nagyon tartós megoldás.
bónusz hogy több művelet van rajta, azthiszem a t-16 osén is csak 2 művelet volt, az mtz-n meg 3 van.
létezik gyári megoldás ezekre a gépekre ami olyan mint a traktorokon a frontloader, megtudja magát rakni a masina és billenteni is tud.
ahhoz pont kiváló egy 3 funkciós tömb :D
Én egy jó darabíg nem billentgetek. mert kompletten kiszerelte (szerintem az előző tulaj, vagy az azelőtti) ami a billentéshez szükséges. Még a fülkében a karokat is.
Azt is csak a ti segítségetekkel tudom majd, visszaállítani. Ha, oda kerűl a sor.
Válasz motoros79 #5268. hozzászólásárasorbakötve összeadódik a feszültség.
régen nem voltak 12 voltos akksik, meg rendszerek mert akkor még úgy volt hogy elég a 6 volt is.
2x6 volt sorbakötve ugyanaz mint az 1x12 volt.
Válasz motoros79 #5268. hozzászólásáraNincs neki jelentősége!!!!!
A feszültség adott: 12V; az áram erősség meg attól függ, hogy milyen akku van benne
Még egy dolog: Ha kihúzod az elejét akkor billentéskor az első ajtó, pont a két kerék közé nyílik!!!!! Szeret megszorulni!!!
Meg: ha, előre billentesz, akkor figyelj arra, hogy az első ajtó szabadon KILÓGJON, mert rátud ülni a kormánykar gömbfejére és úgy jársz mint én: meggörbíted a kart!!!!
Válasz Magister #5267. hozzászólásáraMég annyit kérdeznék,hogy: A könyvben (82es évjárat) azt Írja,hogy két 6voltos aksi van összekötve, na az enyémben 1 12voltos van.
Ez évjárat függő lenne?
Válasz motoros79 #5266. hozzászólásáraMegsúgom, hogy a felninél van a trükk!!
Vagy így fordítod vagy úgy!!
Válasz Magister #5265. hozzászólásáraA kézikönyvben azt írják,hogy a hátsó nyomtávott is lehet állítani. (azaz,hogy szállításnál legalább 1350mm-re állítani, elől-hátul)
A hátsó kerék állítását, valahogy nemtudom elképzelni, hogyan is lehetne.
Válasz motoros79 #5264. hozzászólásáraMeg kell lazítani a hidon a csavarokat, ill a stifteket ki kell húzni..a kormány összekötőrudakon is meg kell bontani a csavarokat és ennyi..
nem lehet rosszul összerakni, mert mindennek ott a furat vagy a sliccelés!!
Lehet hogy egy kicsit be van gyógyulva, de nem biztos.. az enyém nagyon könnyen szét jött!!
Válasz Magister #5263. hozzászólásáraSimán kézzel kihúzod vagy nagykalapács kell neki?
Válasz motoros79 #5262. hozzászólásáraÉn nem állítottam semmit!!!!
Olyanok a rögzítőcsapok, hogy szerintem nem kell!!
Már két éve használom így, de nem eszi a gumikat és félre sem húz!!!!
Válasz Magister #5258. hozzászólásáraGondolom, ha a első kerekeket széthúzod, a futóművet is után kell állítani?
Válasz Magister #5260. hozzászólásáraHagyományos. 85 évj.
Válasz motoros79 #5257. hozzászólásáraA te géped szervós vagy hagyományos kormányzású?
Válasz motoros79 #5257. hozzászólásáraA "kis koffer"-nek 20 kg darabja. Én 4 db-ot raktam fel előre.
Válasz motoros79 #5257. hozzászólásáraÉn elég sokat megyek a domboldalban...![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Kifordítottam a kerekeket hátul, elöl meg széthúztam, de nem teljesen!!
Így nem gond ha oldalban is kell mennem..
Az igaz, hogy észnél kell lenni, de nem probléma!!
Nem olyan borulékony, mint amilyennek látszik!!
Meg aztán..:-))) csak bátran!!
ha, felborul, majd talpra húzzák..
Köszönöm a segítséget, mindenkinek.
Lenne még pár kérdésem:
A platónak és oldalfalainak, eggyüttesen mennyi lehet a súlya?
Az a két kis koffer alakú súly, hány kiló lehet darabja?
A traktor borulási foka? Volt már köztetek aki eldölt a trakival?
Talán 100 /belső méret/ és 3 3.5 vagy 4 vastagságú o gyűrű kell bele. Pucold ki a két fúvókát is könyvben benne a furat érték talán 2,4? Sajna nem emlékszem pontosan egyik értékre sem, de az o gyűket úgy szoktam, hogy többféle vastagságút veszek és ami belemegy anélkül, hogy megtépné a vas az a jó. A 100 átmérő szinte bitos.
Gázokajszűrőt nézd át, hogy merre àramlik a nafta, én az mtz kis papírszűrővel jól megszívtam, abban felül nem tudom hogyjön ki a kellő mennyiségű gázolaj mert a 8as savar meg a gumidugó kőzt nem sok helymarad. Gagy valaki valamit barmolt z enyémen, de ott valami nem oké az elvekben. A rugó ami felfelé szorítja a papírszőrőt amiatt a szűrő meg összeroskadt.
Válasz motoros79 #5252. hozzászólásáraNem nagy ügy szétszedni a centrifugál szűrőt!!
Van benne egy O-gyűrű, az javaslom kicserélni,azt általában MTZ boltban kapsz hozzá!!
Amúgy a Traktor-Ker Kft.-nél sok mindent kapsz hozzá!
A motorja ugyanaz, mint a T25-é!!
Inkább a gázolajszűrő csere szokott vicces lenni.
Válasz Magister #5250. hozzászólásáraAzt is írd le, hogy milyen O gyűrű való a harangba menő tányérhoz, mert gondolom az is műanyaggá vált... Mtz-n fél bár nyomásesést jelent ha az már sz@r...(és a boltba van ahol nem is tudták, hogy oda O gyűrű kell)![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz Myrrdin #5251. hozzászólásáraItt a környéken csak ezt az egy traktor alkatrészt is árusító üzletet ismerem.
Esetleg tudsz jobb, helyet a környéken?
Válasz Magister #5250. hozzászólásáraMire kell vigyázni, az olajszűrő (motorolaj) tisztításánál? Nincs benne, szopatós esetleg szétugrós/széthulló/szétpattanós alkatrész?
Válasz motoros79 #5249. hozzászólásáraTe is a legjobb boltot találtad meg![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz motoros79 #5249. hozzászólásáraA T-16-os centrifugális olajszűrővel van ellátva!!!!!!!!
Nincs benne cserélhető betét!!!!!
legalább is az enyémben nincs!!!!!
Olajcserekor, leengeded a meleg fáradt olajat, majd leveszed annak a "tojás"alakú CENTRIFUGÁLIS OLAJ SZŰRŐNEK a burkolatát. na az alatt van a titok..
le kell venni a szűrőt is és szét is kell szedni!!
A forgó harang belső felére szokott az olajsár kicsapódni!! Azt kell eltávolítani belőle..
Ha régifajta "két kicsi hengere" a gázolajszűrőd akkor a régi MTZ-50 betétje jó bele.
DE, a gázolaj rendszer szereti szívatni az embert!!
Vegyél hozzá tömítést is!!!!! ez nagyon fontos!!
Jól gondolom, hogy az olajszűrőt (motorolaj) abban a nagy tojás alakú valamiben találom meg?
Most megyek a tatai IFA/MTZ boltba. Ha nem kapok T16 olajszűrőt (mert nincs vagy nem is ismeri a tipust az eladó) akkor az ismertebb T25 olajszűrője is jó hozzá?
Válasz motoros79 #5245. hozzászólásárafarral akárhova felmegy ameddig nem akad fel a segge. orral üresen más tészta.
16% os emelkedő , az azt jelenti hogy 1 méteren 16 centit emelkedik. azon még keresztbe is elmegy, nemhogy orral/farral.
fékek viszont takonyból vannak, traktoron (orosz gépen) leginkább a motorfékben bízunk.
olyat lehet csinálni hogy az első tengelyen a kerékagyakat meg a többi muskulanciát kicseréli az ember valami kistehernek a tárcsafékes cuccaira. (hátsókerekes kisteherét lehet ráműteni) akkor az már sokat segít,
de alapvetően motorféket használunk.
nem olyan mint a személyautó vagy a motorbicikli.
Válasz prütyi #5246. hozzászólásáraArra a videora gondolsz, mikor a lada niva után megy fel a domboldalon, és a tetejéről visszabukfencel?
Más:
A kormányműben néztem az olajat 15,5cm-re van a betöltőnyílás peremétől. Az olajszintnek elkéne érnie a plató alatt visszintesen előre nyúló kormánytengely csapágyát? (Milyen olaj kell bele, ha pótolni kell?)
Válasz motoros79 #5245. hozzászólásáraLefelé biztos,de szerintem fölfelé is de ha nagyon rizikós akkor farral menj fel és akkor biztos nem lesz gond.Nézd meg a hozzászólásaimat,ott linkeltem egy videót ha van olyan meredek lejtő akkor farral menj nehogy úgy járj mint a ruszki kolega(#5171 hozzászólásomban).
Lehet, hülyeséget kérdezek, de 16%-os emelkedőn, (súly nélkül a platón) fellehet menni, nem billen hátra?
Azaz ugyanezen vissza lefelé, a fékek megfogják ha fékezni kell?
Válasz prütyi #5242. hozzászólásáraÁ egyáltalán nem tartom csúnyának,kifejezetten erre a tipusra vágytam.
Válasz motoros79 #5240. hozzászólásáraAz egyik haverom tele tankolta fűrészelt 3órát és két litert öntött utána. De mz/x hozzá szólásait nézd meg ő több mint 200 km-ert ment vágórészért
Válasz motoros79 #5240. hozzászólásáraMi általában csak ünnepnapokon tankolunk bele,pedig ha nálunk beindul a szezonja akkor szinte minden nap megy.Ne úgy néz erre a gépre hogy egy csúnya traktor hanem úgy hogy egy kurva jó platós terepjárót vettél.Ha az mtz hasra ül a sárban ezzel még nyugodtan körbe lehet traktorozni(tapasztalatok alapján
).Én el se tudnám képzelni nélküle a gazdaságot.Üdvözöllek az elitben
.
Válasz motoros79 #5240. hozzászólásáraNem tudom ezt pontosan megmondani, még nagyjából sem.
Jövőre megyek műszakizni a képet, 12,5 km oda meg ugyan annyi vissza is természetesen, mert általában nem ezzel szoktam túrázni menni :D
5 éve voltam, volt benne gázolaj, megnéztem, nekem nincs bevonalkázva a nívópálca, csak egy kis 3as körli átmérőjű, nincs is meglapolva az oldala a körnek. A régin megvan. Na szóval az a lényeg, hogy 5 liter szokott lötyögni a tank alján, azt úgy tudom mennyi a pálcán. Elindultam a 25km túrára, megnéztem, volt benne kb 5 liter. Leműszakizott, megpakoltam a műszaki melletti telepen a platót tüzifával mégse üresbe jöjjön, hazaballagtam vele és kíváncsiságból megnéztem a nívót de nem sikerült eldönteni, hogy valamivel kevesebb van benne vagy esetleg több :) De tényleg úgy nagyjából ugyan ott volt, különbség nem volt számottevő. Odafelé 6odik parkettán ment mert el voltam késve, visszafelé spóroltam a géppel ahol csak lehetett, kivéve ha kanyarban voltam és jött hátul a kamion.
Üdv a csapatban!
Tudom, hogy itt üzemórákról beszélgetünk, de milyen fogyasztás várható 100km-enként, kb?
5-6 ban.