Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hát.. nem tudom.. most azon agyalok, hogy a meglévő rögzítőféket javítsam fel vagy csináljak hozzá "valami" autó kézifékkarból rá féket.. ötlete valakinek..????
Válasz Magister #4936. hozzászólásáraMikor szedtü le a boronákat, nekem is megindult a körösnek, messze voltam a trakitól,hallottam, hogy felpörögnek a váltóban a fogaskerekek. Még volt is egy kis gondolkodás is, hogy mi ez az ismerős hang, majd mellésprinteltem és rácsaptam a fékre, így nem úsztattam meg :-) be volt akasztva valamelyik fogba a fék, de nem az fogta hanem a borókák, deazt meg egyesével eltermeltük mögüle :-)
Elég hülyeség ez a megoldás, de ha úgy állítod be a féket, hogy legyen egy olyan fog a rögzítőben hogy annyira be kelljen nyomni a pedált, hogy majd kiesel a hátsó ablakon, akkor beakasztáskor feljebb jön a pedál de sose gurul el. Csak mindig abba kell akasztani, nem lehet elsumákolni, hogy elég lesz eggyel feljebb is.
A markolómban eltört a rugója a rögzítő pöcöknek, az mneg kapott egy bicikliülés rugót :-)) mondjuk az szokott olyat játszani, hogy a rezgéstől simán kiakad...
Nektek működik a rögzítő fék????
A hétvégén "elgurult" a traktorom.. kész szerencse, hogy meg tudtam fogni.... majdnem átment rajtam... sajnos az első gazdáján átment... szerintem a fék konstrukciója hibás!!
Válasz Maszek Zs #4932. hozzászólásáraMegsem fordult a fejemben,hogy leszólod.Persze,hogy mindenki probálkozik,hiszen elég magas költségekkel dolgozunk.
Felénk sok féle megoldással próbálkoztak már,hidromotorostól az ékszíjjasig.Nekem ez a megoldás már 20 éve bevált.Egyszerü,nincs vele gond,könnyen viszi a kistraki is.
Válasz Magister #4912. hozzászólásáramegse próbáld.
jusson eszedbe a drót amit ha hajtogatsz, akkor eltörik.
az ilyen hajtogatás, vagy a melegítés, beleértve a hegesztést is, egy dolgot garantál.
olyan mint volt, nem lesz soha.
lehet puhább vagy keményebb, ridegebb.
de olyan mint volt soha.
nem vicces ha kanyarban dönt úgy hogy ezt igazolja.
Válasz Magister #4915. hozzászólásáraHelló!
A platón 4csappal irányítod a billentést. És általában előre billentesz. Én amikor felvan billentve betettem a csapokat helyükre hátul. Ebben az esetben is elérné?
Válasz Maszek Zs #4914. hozzászólásáraAz én gépem teljesen gyári kialakítású... én sem értem hogy akadhat be.. mert már többször is előfordult... megkérdeztem.. 13-16 ropi az ára... ez az új , a bontott kb a fele..
hát, nem tudtam őszintén röhögni...
Válasz Magister #4912. hozzászólásáraA véletlenek! Mennyi az esélye ilyen beakadásnak? Mikor kérdezted,hogy járt-e így valaki,mindjárt a legközelebbi billentésnél meg néztem az enyémet de az alá ér és nem értettem,hogy nálad mi van. Ilyen pici az oldalad? De minden esetre nem egyengetném. A kormány nem játék!!! Nálunk volt olyan mikor nem indult és meg akarták húzni. Aki húzta nem látta hova köti a láncot az alkesz. És csak húzta mikor hátra nézett el indult-e már akkor vette észre,hogy nagyon össze tart a kerékmert az összekötőre kötötték a láncot!!
Válasz Magister #4912. hozzászólásáramennyibe fáj egy új? Még ha melegen egyenül is,kár a fáradtságért. Új,biztonságosabb. Könnyen le is szedhető. ez meg jó lesz a fészerben fogasnak.
Válasz Maszek Zs #4910. hozzászólásáraAZ előző gazdája aki csinálta is. Nála úgy volt meg oldva,hogy 10 perc alatt le vagy fel rakta. Meg volt a helye csak oda állt kivett 4 csavart lehúzta a kardánt és egyedül letolta róla vagy vissza!!! De egy jó állapotú plató normális áron be számítható.
Üdv!
Az egyik havernak eladóvá vált a szalagfűrésze. Ez egy direkt erre a trakira való nem tudom egyenlőre mennyibe kerül. Ha valakit érdekel lefényképezem
Válasz Magister #4903. hozzászólásáraHála istennek nekem még csak a körmös gumiba akadt bele az első ajtó.Egyszer galy billentés közbe majdnem sikerült be akasztani a rudazatba,de hála istennek tesóm időbe észre vette és lábbal eltartotta a géptől az első oldalt.Lánggal szerintem vissza lehetne hajlítani.
Sziasztok!
Nagy a pangás errefelé...
Gondolom mindenki dolgozik ezerrel....
Kérdés: Jártatok már úgy, hogy előre billentésnél, az első ajtó bele akadt a kormány irányítókarba/ gömbfejbe.....
mert nekem az piszkosul meg görbült... mit lehet vele csinálni?
Gondoltam az egyengetésre..de szóval nem kéne eltörni...
Válasz Myrrdin #4896. hozzászólására Nekem BKT van fent immár ötödik éve és amire én használom arra bőven jó.{földmunka,kevés országút}.
Én egy hátrányát tapasztaltam:
-Ha sokat áll egyhelyben {pár napot}akkor indulás után olyan mintha a gumik tojásalakuak lennének,egy kicsit 1-2Km-en ugrál,de utána elhagyja.
Amit itt hirdettek 45ért orosz gumit meg akartam venni, de aztán úgy voltam vele, hogy mivel nem tenném fel azonnal, mert ami fent van még jó, tovább tárolásra nem veszem meg. Majd veszek én is ilyen BKT-t, ha szükség lesz rá. Asszem 47ért néztem. Így én is kíváncsi leszek a hosszú távú tapasztalatokra, remélem beválik, használjátok egészséggel!
Kollégák én ettől a géptől mindig csak kértem most kényeztetem is és most nem csak gázolajat és olajat adok neki. Még az eredeti orosz gumik vannak rajta amik eléggé megöregedtek, repedtek. Most kap újat ( ujjat) és ezt a gumit vettem rá. Engem nem érdekelnek erről a gumiról a vélemények mert majd én használom ha csak fele annyi ideig bírja majd ki már megérte
Válasz Gerimur #4888. hozzászólásáraNekem is azért kellene tarcsiba. De szerintem a 12,5 nem jó próbáltam de nagyon szarul áll benne, Nekem csak 1035 óra van a trakiban és nem kopottak a tárcsák azért nem rakok bele 12,5 szíjat.
Válasz Gerimur #4888. hozzászólásáraNémelyik gépnél nincs vonalban a 3 sz tárcsa,és idővel megcsavarodik hamarabb megeszi a vékonyabbat. De ha nálad jól fut a kicsi akkor minden OK.
7189 hozzászólás
Hát.. nem tudom.. most azon agyalok, hogy a meglévő rögzítőféket javítsam fel vagy csináljak hozzá "valami" autó kézifékkarból rá féket.. ötlete valakinek..????
Válasz Magister #4936. hozzászólásáraNekem működik,de inkább leszoktam állitani és sebességbe hagyom úgy biztosan nem gurúl el.
Válasz Magister #4936. hozzászólásáraMikor szedtü le a boronákat, nekem is megindult a körösnek, messze voltam a trakitól,hallottam, hogy felpörögnek a váltóban a fogaskerekek. Még volt is egy kis gondolkodás is, hogy mi ez az ismerős hang, majd mellésprinteltem és rácsaptam a fékre, így nem úsztattam meg :-) be volt akasztva valamelyik fogba a fék, de nem az fogta hanem a borókák, deazt meg egyesével eltermeltük mögüle :-)
Elég hülyeség ez a megoldás, de ha úgy állítod be a féket, hogy legyen egy olyan fog a rögzítőben hogy annyira be kelljen nyomni a pedált, hogy majd kiesel a hátsó ablakon, akkor beakasztáskor feljebb jön a pedál de sose gurul el. Csak mindig abba kell akasztani, nem lehet elsumákolni, hogy elég lesz eggyel feljebb is.
A markolómban eltört a rugója a rögzítő pöcöknek, az mneg kapott egy bicikliülés rugót :-)) mondjuk az szokott olyat játszani, hogy a rezgéstől simán kiakad...
Nektek működik a rögzítő fék????
A hétvégén "elgurult" a traktorom.. kész szerencse, hogy meg tudtam fogni.... majdnem átment rajtam... sajnos az első gazdáján átment... szerintem a fék konstrukciója hibás!!
Vélemény???!!!???
Válasz Magister #4933. hozzászólásáraRendben van.Előtte szólj,és időpontot egyeztetünk.
Válasz Maszek Zs #4932. hozzászólásáraMegsem fordult a fejemben,hogy leszólod.Persze,hogy mindenki probálkozik,hiszen elég magas költségekkel dolgozunk.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz mucsijani #4929. hozzászólásáraA közeljövőben járni fogom az országot és lehet hogy élnék a lehetőséggel...:-)))
Válasz mucsijani #4927. hozzászólásáraBocs nem leszólni akartam!
Itt is mindenki próbálkozik mindennel. Csak minnél kevesebbet keljen dolgozni.
Így igaz.Az ami elöl van,az rs traktor hidraulika,a hátsó meg az eszközhordozóról származik.Volt agyalás,mire összeállt.....
Válasz Magister #4928. hozzászólásáraRánézésre a két alsó pont rs-09-ről származik.
Bács-kiskun megye,Bócsa.Ha nem vagy messze,bármikor megnézheted.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz mucsijani #4927. hozzászólásáraHonnét írsz? Egyszer megnézném a hárompont felfüggesztésed, ha lehet..
Felénk sok féle megoldással próbálkoztak már,hidromotorostól az ékszíjjasig.Nekem ez a megoldás már 20 éve bevált.Egyszerü,nincs vele gond,könnyen viszi a kistraki is.
Válasz mucsijani #4924. hozzászólásáraAmi a hátsó kerék előtt van ilyet használnak erre felé is. Csak egyenes tengelyel,és rugó nélkül.
Válasz mucsijani #4924. hozzászólásáramiután már feltöltötted már nem tudod forgatni![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
ne kelljen még a gép előtt is tornáznom
![2](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160618122227_1.jpg)
![3](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160618122243_2.jpg)
![4](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160618122257_3.jpg)
![5](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160618122313_4.jpg)
így is mozgok eleget
Hali.itt van pár kép,nem engedte elforgatni,a kellemetlenségért elnézést.
Válasz mucsijani #4921. hozzászólásáraHát vagy még egy videóra sem haragudnánk!!!!!!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz mucsijani #4921. hozzászólásáraCsinálnál fotót a munka eszközről??
Mai munka,4.5ha szőlő soralj és sorköz művelése 1 menetben,ha-ként 2 liter körüli fogyasztással.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz mucsijani #4919. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Maszek Zs #4916. hozzászólásáraHello.Igen,megkaptam,beszéltünk is.Érdekel a dolog,úgyhogy megfogom nézni.Köszönöm a segítséget.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Magister #4912. hozzászólásáramegse próbáld.
jusson eszedbe a drót amit ha hajtogatsz, akkor eltörik.
az ilyen hajtogatás, vagy a melegítés, beleértve a hegesztést is, egy dolgot garantál.
olyan mint volt, nem lesz soha.
lehet puhább vagy keményebb, ridegebb.
de olyan mint volt soha.
nem vicces ha kanyarban dönt úgy hogy ezt igazolja.
Válasz Magister #4915. hozzászólásáraHelló!
A platón 4csappal irányítod a billentést. És általában előre billentesz. Én amikor felvan billentve betettem a csapokat helyükre hátul. Ebben az esetben is elérné?
Válasz mucsijani #4909. hozzászólásáraHelló átment a telefonszám?
Válasz Maszek Zs #4914. hozzászólásáraAz én gépem teljesen gyári kialakítású... én sem értem hogy akadhat be.. mert már többször is előfordult... megkérdeztem.. 13-16 ropi az ára... ez az új , a bontott kb a fele..
hát, nem tudtam őszintén röhögni...
Válasz Magister #4912. hozzászólásáraA véletlenek! Mennyi az esélye ilyen beakadásnak? Mikor kérdezted,hogy járt-e így valaki,mindjárt a legközelebbi billentésnél meg néztem az enyémet de az alá ér és nem értettem,hogy nálad mi van. Ilyen pici az oldalad? De minden esetre nem egyengetném. A kormány nem játék!!! Nálunk volt olyan mikor nem indult és meg akarták húzni. Aki húzta nem látta hova köti a láncot az alkesz. És csak húzta mikor hátra nézett el indult-e már akkor vette észre,hogy nagyon össze tart a kerék
mert az összekötőre kötötték a láncot!!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Magister #4912. hozzászólásáramennyibe fáj egy új? Még ha melegen egyenül is,kár a fáradtságért. Új,biztonságosabb. Könnyen le is szedhető. ez meg jó lesz a fészerben fogasnak.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Maszek Zs #4905. hozzászólásáraTeszek fel képet a kormány irányító karról...szerintetek....???![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160614123037_dsc03384.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160614123104_dsc03385.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160614123132_dsc03386.jpg)
Válasz Maszek Zs #4910. hozzászólásáraAZ előző gazdája aki csinálta is. Nála úgy volt meg oldva,hogy 10 perc alatt le vagy fel rakta. Meg volt a helye csak oda állt kivett 4 csavart lehúzta a kardánt és egyedül letolta róla vagy vissza!!! De egy jó állapotú plató normális áron be számítható.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160613214344_13401097_245821489142811_1459753828_n.jpg)
Válasz mucsijani #4909. hozzászólásáraDe csak a fűrész eladó![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160613213955_1616288_672667572792225_1602438352_n.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160613214013_1932043_672667569458892_829512874_n.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160613214034_1961642_672667566125559_98883961_n.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160613214054_13348932_245821252476168_2110634616_n.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160613214110_13348946_245821389142821_920316882_n.jpg)
Hello,várjuk a képeket?.
Üdv!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Az egyik havernak eladóvá vált a szalagfűrésze. Ez egy direkt erre a trakira való nem tudom egyenlőre mennyibe kerül. Ha valakit érdekel lefényképezem
Válasz mz/x #4906. hozzászólásáraJöhetsz hozzánk is.Sajna nekünk is bele kell taposnunk mert rozsdásodik a tritikálé.![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Mai munkám: Búza permetezése:
![1](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160607133515_20160607_113017.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160607133623_20160607_113022.jpg)
Válasz Magister #4903. hozzászólásáraCsinálnál egy képet pontossan lássam ml van,!
Válasz Magister #4903. hozzászólásáraHála istennek nekem még csak a körmös gumiba akadt bele az első ajtó.Egyszer galy billentés közbe majdnem sikerült be akasztani a rudazatba,de hála istennek tesóm időbe észre vette és lábbal eltartotta a géptől az első oldalt.Lánggal szerintem vissza lehetne hajlítani.
Sziasztok!![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Nagy a pangás errefelé...
Gondolom mindenki dolgozik ezerrel....
Kérdés: Jártatok már úgy, hogy előre billentésnél, az első ajtó bele akadt a kormány irányítókarba/ gömbfejbe.....
mert nekem az piszkosul meg görbült... mit lehet vele csinálni?
Gondoltam az egyengetésre..de szóval nem kéne eltörni...
Válasz Myrrdin #4896. hozzászólására Nekem BKT van fent immár ötödik éve és amire én használom arra bőven jó.{földmunka,kevés országút}.
Én egy hátrányát tapasztaltam:
-Ha sokat áll egyhelyben {pár napot}akkor indulás után olyan mintha a gumik tojásalakuak lennének,egy kicsit 1-2Km-en ugrál,de utána elhagyja.
"Olyan lesz mintha valamilyen komoly trakeszban ülnél...."![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Magister #4897. hozzászólására'Dejszen ez egy komoly trakesz!
Amit itt hirdettek 45ért orosz gumit meg akartam venni, de aztán úgy voltam vele, hogy mivel nem tenném fel azonnal, mert ami fent van még jó, tovább tárolásra nem veszem meg. Majd veszek én is ilyen BKT-t, ha szükség lesz rá. Asszem 47ért néztem. Így én is kíváncsi leszek a hosszú távú tapasztalatokra, remélem beválik, használjátok egészséggel!
Válasz Myrrdin #4896. hozzászólásáraNekem is kellene venni mennyi a BKT? Azt gondoltam veszek rá Ukránt de minden ár kérdése. A mintázat jónak tűnik.![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz Myrrdin #4896. hozzászólásáraÉs még annyi,hogy én viszont kiváncsi vagyok a gumiról szóló véleményedre.
Válasz Myrrdin #4896. hozzászólásáraAmikor elindítod nem úgy csinál,hogy töf-töf
hanem kösz-kösz-kösz-kösz!!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Myrrdin #4896. hozzászólásáraMajd rá sem ismersz....![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Olyan lesz mintha valamilyen komoly trakeszban ülnél....
Kollégák én ettől a géptől mindig csak kértem
http://fermer.ru/files/v2/forum/51403/poryadokraspolozheniyanomerov.pdf
találtam ezt a doksit, http://fermer.ru/files/v2/forum/51403/poryadokraspolozheniyanomerov.pdf
egy csomó mindennek benne van, hol kell keresni az alváz motorszámát. Ha valakit érdekel esetleg. Köztük a T-16 is megtalálható természetesen.
De ha valaki bombardier hószánt vinne műszakira és nem találja a lajstromot, az is benne van :)
Válasz SanyóÓ #4893. hozzászólására![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz S.T #4892. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Virágzott.![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
![Munka közben](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160424201209_img_20160424_201101.jpg)
Válasz Gerimur #4888. hozzászólásáraNekem is azért kellene tarcsiba. De szerintem a 12,5 nem jó próbáltam de nagyon szarul áll benne, Nekem csak 1035 óra van a trakiban és nem kopottak a tárcsák azért nem rakok bele 12,5 szíjat.
Válasz Gerimur #4888. hozzászólásáraNémelyik gépnél nincs vonalban a 3 sz tárcsa,és idővel megcsavarodik hamarabb megeszi a vékonyabbat. De ha nálad jól fut a kicsi akkor minden OK.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)