Gázolaj árak 639 Ft Benzin árak 631 Ft EUR 406.34 Ft USD 390.63 Ft CHF 433.46 Ft GBP 488.28 Ft

Fórum

T-16M traktor

Létrehozta: Vendég , 2008-01-29 12:30:36

Kedvencekhez Segítség

7189 hozzászólás
Nincs profilkép
#4739 Gyoszor
2016-02-15 15:18:52

Válasz krisz444 #4738. hozzászólásáraNaigen, maxx 200 kg valami farsúllyal.

Mikor kitépkedtem tavaly nyár végén a parajt a 10-20 centi magasra megnőtt kukoricám közül (komoly termés lett) akkor 4 platóval hordtam ki a trágyakazal mellé, de úgy, hogy a fülke tetejéig ért 1 plató, eléggé Ace Venturásan közlekedtem a kertben vele :)

Leborogattam aztán a markolóval belapátoltam a trágya közepébe (volt ott lyuk) de egyszer majdnem sikerült átfordulni a talpalón, akkora csomó füvet össze tud nyalábolni a trágyavilla.

Unokatesóm jd6520 trakival 661 rakodóval trágyarakás közben farsúly nélkül oldalra akart dőlni. Azon olyan 10 mázsa kaki lehetett.

erre a kicsire 7 mázsát ráakasztani és felemelni az égbe sztem életveszélyes mutatvány.

Nincs profilkép
#4738 krisz444
2016-02-14 21:59:24

Üdv az Uraknak!

Itt egy kép a négyhengeres kezelésijéből. Hátha ötletet ad valakinek

Nincs profilkép
#4737 Richard.
2016-02-14 08:46:19

Válasz Gyoszor #4734. hozzászólásáraja,valahogy így volt. Nem borult fel,hogyan ment haza,nem tudom. Már nem él,nem tudok utánna járni. Mtz 80as is így szokott törni.

Nincs profilkép
#4736 Magister
2016-02-14 08:23:36

Pár kép egy RS rakodóról..én erről maradtam le...

#4735 prütyi
2016-02-14 07:55:24

Válasz Gyoszor #4733. hozzászólására14 mázsa már egy mtz-t is simán kicsinálna nem hogy a t-16-ost. Az erőkaron oda rakná a t-16-ost ahova akarja, meg szerintem felniig lelapulnának ezek a kis gumik. Jobban jársz ha fogadsz egy bikább rakodot. Amúgy én már láttam olyan videót ahol a targonca torony aljára csináltak két kereket így a fő terhelés azokra a kerekekre jutot így egy kis géppel(ue-28) simán tudták a raklapra pakolt kistéglákat mozgatni. Az a gond hogy ezt előre nem nagyon lehet megcsinálni, mert akkor a toronyra is valami forgó kerekeket kéne csinálni ami több helyet és kissebb terhelhetőséget jelent.

Nincs profilkép
#4734 Gyoszor
2016-02-14 00:13:20

Válasz Richard. #4731. hozzászólásáraDe akkor így nem esett ki a kereke, csak aláfordult, mintha alászedte volna? Felborult a kakival?

Nincs profilkép
#4733 Gyoszor
2016-02-14 00:11:56

Válasz prütyi #4732. hozzászólásáratargoncán én is gondolkoztam mert most építkezek, de egy raklap cement 14 mázsa, darabokba szakadna a jó kis traktorom alatta.

Én biztos nem emelgetnék 7q big zsákot, ha nem is szakadna épp semmi a traki könnyen eldőlne mint egy betonrépa, amikor megbillen a súly alatt az első híd. A legkevesebb, hogy letalpalni. Esetleg a talpalóra valami kerék, hogy előre hátra lehessen mozogni :)) Hülyén nézne ki, mint a gyerekbicikli, de sokat jelentene használhatóságból.

A markolóm teherbírása 280 kg gyárilag, és bár a kanál meg a kanáltartó a munkahengerekkel elég nehéz, olyan 100-150kg, ha ezt leszerelem és leszámolom, akkor is nagyon max 380-430 kg-t lehet vele megemelni hivatalosan (attól függ mennyi a kanál ténylegesen). És nem rettentő vasakból van hegesztve, a kisgémet perselyezés után kézben hoztam át a szomszédtól, nincs 50 kiló. kb 35 40.

Matekozzátok ki, de ha nagypótról le kell venni big zsákot, akkor magasra kell emelni, hosszúra kell nyúlnia előre, ott komoly erők lesznek... Ha pedig le van talpalva a t-16, akkor nem elég csak fél métert emelni a zsákon, ki kell állni a póttal alóla.

Esetleg a gyári tartályban az olaj sem lesz elég, akkor külön hidraulika rendszert építeni az már sztem értelmetlen. Esetleg külső tartályt meg dupla szivattyú a gyári helyett.

#4732 prütyi
2016-02-13 20:38:43

Válasz Myrrdin #4729. hozzászólásáraNem lenne egyszerűbb egy targonca tornyot rá faragni?

Nincs profilkép
#4731 Richard.
2016-02-13 19:45:51

Válasz Myrrdin #4730. hozzászólásáraA jobboldali első tengelycsonkot törte el valahol a függőleges résznèl,bent a tokban.de lehet,hogy a Kormànyzàs meg a súly miatti csavarò erőhatàs miatt törött.

#4730 Myrrdin
2016-02-13 18:47:15

Válasz Richard. #4725. hozzászólásáramilyen tengelycsonk tört le?smile confused és honnan?smile confused

#4729 Myrrdin
2016-02-13 18:46:39

Válasz Maszek Zs #4724. hozzászólásáraeddig elmélet szinten van a projekt ha majd lesz belőle valami akkor majd tájékoztatlaksmile phone benneteket. a műtrágyás zsákokat pakolnám vele, jelen pillanatban semmi másra. és nem lenne bonyolult szerkezet, hasonló mint amit Mz/x kolléga is tett fel képeket múltkor

Nincs profilkép
#4728 Magister
2016-02-13 17:23:07

Sziasztok...látom ott is esik az eső..smile wackosmile wackosmile wacko
Csak egy ötlet: valamelyik német oldalon láttam Rs homlokrakodót eladót, többet is!
Ami a lényeg kb 150.000 peták volt az ára!!!!
Persze akkor még haza kell hozni, DE szerintem nem rossz ötlet!!

Nincs profilkép
#4727 Richard.
2016-02-13 16:17:56

Válasz Maszek Zs #4726. hozzászólásáraTutira úgy lehetne menni,hogy a Kèt kereket egy egyszerű oldalletalpalòval tehermentesìteni,àllò helyzetben emeletetni vele,Aztän alàjàrni màs gèppel. . Nem mozgatni.

#4726 Maszek Zs
2016-02-13 15:09:44

Válasz Richard. #4725. hozzászólásáraEz fel merült bennem is. Mert az szerintem nem biztos méterenként duplázodik.

Nincs profilkép
#4725 Richard.
2016-02-13 15:04:48

Válasz Maszek Zs #4724. hozzászólásáraNem beleszòlni akarok, de rokonomnak a ganajhordàstol letört a tengelycsonk. Egy 2mèteres erőkarral az a 700kilò,lehet,3tonna lesz. Sacc. Valahogy kikène szämolni.

#4724 Maszek Zs
2016-02-13 14:57:10

Válasz Myrrdin #4723. hozzászólásáraMilyen munka hengered van (méretek)? Lesz másik szivattyú? Meg ahogy halatsz vagy bármi oszd meg velünk hadd tanuljuk.smile blushing
Meg valami univerzális gyors fel és le szerelös legyen.

#4723 Myrrdin
2016-02-13 12:51:35

Válasz Maszek Zs #4722. hozzászólásáranos,másik munkahenger már van. csak a vasanyagot kell megvenni és időt szerezni rá.
találtam a neten katalógusokat és szemezgetek a különböző vas profilokkal de én azt szeretném hogy könnyű legyen vázilag mert ha emelek vele valamit kormányozni is szeretném és "szilárd" is, ne legyen (sok)kihajlás és tudjon emelni 10kN és természetesen elég magasra emeljen. nem sűrűn fogom használni csak szezonban utána úgy is plató vissza futrás lesz. de mint írtad kimatekozom azután legyártom.

#4722 Maszek Zs
2016-02-12 20:53:34

Válasz Myrrdin #4720. hozzászólásáraItt próbáltak de a gazda azt mondta,hogy a munkahenger maradjon a helyén. Ezért elég le rövidültek a lehetőségek.De először matekozd ki,hogy lesz jó.Mert egy big zsák 7q.

Nincs profilkép
#4721 Magister
2016-02-12 19:05:02

Válasz Myrrdin #4720. hozzászólásáraÉn nézegettem egy RS- rakodót..jó is lett volna, csak eladták az orrom elött....smile wackosmile wackosmile cryingsmile crying

#4720 Myrrdin
2016-02-12 18:25:43

valaki próbált már valamilyen homlokrakodó szerűséget építeni erre a gépre? most hogy kezdődik majd a vetés a műtrágya zsákok pakolása miatt aktuális is a téma smile huh

Nincs profilkép
#4718 Magister
2016-02-11 20:14:08

Válasz sandor.tamas.david #4717. hozzászólásáraA hidraulika tartály a kormánymű tartálya is egyben...a fékpedálok alatt van egy dugó rajta négyzetes kialakítás, ennél fogva tudod kicsavarni.
Ha kivetted fújasd ki a a szuszogó nyílásait!4
Nekem var rá készítve egy műanyag "kupak" így nem megy bele a sár a gummi csizmáról

Nincs profilkép
#4717 sandor.tamas.david
2016-02-11 20:04:31

Sziasztok!
Meg tudnátok mondani hogy a hidraulika rendszerből hol tudom leereszteni az olajat, illetve hogy hol tudom azt feltölteni.
Milyen olajat ajánlatos beleönteni? smile innocent

Nincs profilkép
#4716 Mérnökferi
2016-02-09 19:51:47

Válasz Gyoszor #4715. hozzászólásáraAz adagolópadomon kalibrált kémcsövekbe megy a gázolaj és így meg lehet mérni. Láttam a "Jótyukon" olyan videót, hogy esztergagéppel hajtották az adagolót és nagyobb méretű injekciós fecskendőbe porlasztott, az ugye megint beosztással rendelkezik. Könnyebben boldogulnál, ha nem az eredeti porlasztóval akarnál spriccelni, hanem csapos (Csepel, MTZ 50), nem közvetlen befecskendezéses gép porlasztójával. Én MTZ50-ét használom. Az a baj, hogy te mennyiséget nem fogsz tudni mérni, mert nem tudod mennyi fordulat alatt szállított annyit az adagoló. Ez csak arra lenne jó, hogy azt lásd, hogy mindegyik elem ugyan annyit szállít-e. Na de ez meg csak egy több elemes adagolónál kérdés, de a T-16-é egyelemes/köradagoló. Tehát ezzel így sokmindenre nem mész szerintem. A porlasztók beállításához meg vásárolni vagy készíteni kell porlasztóbeállítót. Nemrég sikerült egy mobilt szereznem, olyan mint a csapszegvágó olló, a szárában van a gázolaj. Ezzel úgy is tudsz egy gyors ellenőrzést végezni, hogy ki se veszed a helyükről a porlasztókat. Jó tudom, hogy így nem az igazi...
Villanymotoros kérdésedre meg inkább visszakérdeznék, milyen van? Egy keverőtárcsás mosógép motorja nem vinné el, de szerintem már talán egy 1440/min. 400W-os motor jó lehetne, főleg ha az indítókondenzátoros, nem pedig állandó üzemű kondenzátoros, vagy növelt ellenállású a segédfázis tekercselése.

Nincs profilkép
#4715 Gyoszor
2016-02-06 21:54:24

Válasz Myrrdin #4714. hozzászólásáraAz a helyzet, hogy elég sokváltozós a dolog. Alapvetően csak a szimmeringet akartam kicserélni, hogy ne juthasson gázolaj a motorolajban. De elég xar lehet a markolón az adagoló, ez a dugattyú és a fej furatában az illesztés megnőhetett, még azt sem tartom kizártnak, hogy kezelhetetlen lenne az adagoló betöltő szuszogón kifolyó gázolaj mennyiség. Szóval az ember (én) megpróbálná már akkor az O gyűrű cserét, az alsót, meg is vettem őket. De onnantól lőttek a kis forgató fogaskerék pozíciójának. Namost átfutottam a könyvet, tényleg csak átfutni volt időm egyik éjjel, 2x be is aludtam rajta, de volt szó jelekről. Többek közt rájöttem miért vannak fok beosztások az olajbetöltő szuszogó alatt. Van egy O jel elméletileg a házon is és az adagoló főtengelyén az éket kell odaforgatni, ha jól emlékszem így írja a szakirodalom.

Szerintem lennie kell a furatos dugattyún is, de ha nincs akkor gyártok rá egyet szétszedés előtt a két nyomócső fejszelep közti vakcsavart ha kiveszem akkor a dugattyú teteje látszik. Meg hogy forog.

S mivel van 2 tarcsi adagolóm, lehet, hogy xarok, de így 3ból kell összeválogatni 1 jót, ez már mindjárt jobb mintha 1 se lenne..

Ezen túl mindkét traktoromból O gyűrű, szimmering és egyéb gumi alkatrész csak gyalázatos vagy szakadt állapotban kerül elő, miért lenne pont az adagoló aljában jó? És pont a markoló amiben eddig minden rosszabb volt, tehát lehet csak O gyűrűt kell cserélni.

S mivel a traktor működik, túlzottan nem akarom adagolóshoz vinni.

Még annyit mondjatok, szerintetek milyen teljesítményű 1 fázisú villanymotor tudná ezt az adagolót meghajtani porlasztókkal szerelve?

Illetve, hogy a porlasztott gázolajat van-e esélyem megmérni? Pld egy mekis kupakos nagy pohárba lövetni és rá oldalt egy kis szellőző furat? Sosem láttam még ilyen hadműveletet, hogy mér egy adagolós?

#4714 Myrrdin
2016-02-06 17:29:29

Válasz Gyoszor #4707. hozzászólásáranem olvastam vissza az elejére de te most ezzel az egész "adagolófej" cserélésével foglalkozol? nagyon nem éri meg vesződni vele mert ha rosszul teszed vissza az adagolóba akkor vagy nem nyom vagy csak az egyik ág nyom majd a másik nem. vagy ha szerencséd van kolléga és eltalálod akkor nyom majd rendesen

#4713 Maszek Zs
2016-02-06 08:56:11

Válasz sandor.tamas.david #4710. hozzászólásáraAlul ami üres az a le eresztő. Ha a két kicsi nem látszik zummoljá. Ott van egy kicsit jobbra,alsó min,felső a max.

#4712 Myrrdin
2016-02-05 19:39:08

Válasz sandor.tamas.david #4710. hozzászólásáraÜdv.

a traktor hátuljánál vagy és előtted a motor.smile aikido nívó amit belinkeltem képet a netről megtalálodsmile sweatdrop, a nagyobb csavarral leengeded és ami felette van 2 darab kicsi csavar jelzi

Nincs profilkép
#4711 a2457
2016-02-05 18:53:53

Válasz Gyoszor #4705. hozzászólásárarepedt szívócső inkább, vagy tömítettségi hiba.
amikor pörgeted mint állat szív fals levegőt is az olajjal és ezvégett nincsen nyomás.

Nincs profilkép
#4710 sandor.tamas.david
2016-02-05 17:03:58

Üdv.
Előre is bocsi a buta kérdésért. A váltó nívót hol találom meg? Még kezdő vagyok. smile wink

#4709 Maszek Zs
2016-02-04 20:24:39

Válasz Mérnökferi #4689. hozzászólásáraHát pontosat nem tudok. De az olaj lehúzó azt a neve is elárulja mi a dolga. Mivel nem mindig teszi a dolgát és fel engedi. A felső gyűrűnek meg pont az a dolga,hogy a fenti nyomást fent tartsa,és fent is tartja. És már füstöl is.smile biggrinsmile blushing Valahogy így jó?smile blush

Nincs profilkép
#4708 Richard.
2016-02-02 23:52:47

Válasz Gyoszor #4705. hozzászólásáraha létezik benne nyomástartó szelep,akkor ezt csinálhatja,ha szorul valamennyit. nagy fordulaton nyitja,esik a nyomás,kicsinél meg szépen visszazárja,még meleg nem lesz. higabb olajjal meg, az elötte próbált sűrűbb olaj meleg állapota játszódik le. szerintem annyi olaj nem tud eltűnni,kevés megy a fejbe. szerintem ilyesmi a hiba.

Nincs profilkép
#4707 Gyoszor
2016-02-02 23:29:12

Na és egyébként leültem a szétszedett adagoló mellé, addig tekergettem míg kiskubiztam asszem mindent, hogy működik. Háááát, hogy be tudnám-e rakni jól azt a kisfogaskereket ami intézi a gázolaj szétosztását a 2 hengerbe nem tudom :D:D

Szóval szerintem marad az, hogy szimmering csere a behajtó tengelyen aztán oda nyomja a gázolajat ahová akarja, legfőképpen kifelé. Ha nagyon nyomja akkor kapja az MTZ adagolót. Hogy mikor lesz kedvem leszedni a trakiról az adagolót azt nemtom, mert a felleltet szedtem szét. Végülis addig melegítettem meg kocogtattam, hogy lejött a a meghajtó körmösagy a kúpról a piaci lehúzómmal.

Tényleg 16x30 a szimmering. Meg is vettem akkor amikor írtátok.

Nincs profilkép
#4706 Gyoszor
2016-02-02 23:24:55

Válasz Gyoszor #4705. hozzászólásáraArra értettem, hogy nem akarok hülyeségeket mondani, hogy nem tudom jól emlékszem-e az értékekre.

Nincs profilkép
#4705 Gyoszor
2016-02-02 23:19:47

Válasz Magister #4704. hozzászólásáraÉn nem akarok hülyeségeket mondani, de mikor -8 fokban indultunk gallydarálózni akkor volt ez, hogy beindítás után 2 bar volt a nyomás kb 1-2 percig. Amúgy alapjáraton olyan 1,5re emlékszem, ha teljesen meleg az olaj, langyos olajtól felfelé meg 3 bar a maximum, szerintem a nyomáshatárolóm ennyire van beállítva. Tökéletes szerintem. Annyit változik, ahogy melegszik az olaj értelemszerűen egyre magasabb fordulaton éri el a 3 bart, de azért nem üveghangon kell zörgetni, hogy meglegyen.

Az olajjaim vékonyak, direkt. De a kartergázra nem magyarázat. De inkább akkor füstöljön nem is igazán érdekel; minthogy valami lónyál SAE 50el indítsam télen. Nyáron mégcsak oké is.

Arra mondjatok valamit, hogy mindkét T-16osom azt csinálja, hogy ha nagyon felpörgetem (amennyire sosem szoktam), pld valamit meg kell előzni, akkor 3 barról leesik az olajnyomás 2 irányába, ha visszaveszem a fordulatot akkor egyből felugrik 3ra. És ezt akkor is csinálták mikor Habi gazdaságos volt bennük, sőt mióta agip 15w40el traktorozok azóta javult a helyzet magasabb fordulaton esik lejjebb az olajnyomás.

Én arra gondolok, hogy a szivattyú felszívja, aztán nem érkezik visszacsorogni annyi, hogy ellepje a szívócsövet.

Töltsem túl? Valami konstrukciós dologra tippelek. Vagy mindkét trakimban pont egyformán szhar a szivattyú? Nem lepődnék meg egyébként smile cowboy

A motorom egyébként ugyan ezt csinálja, de az csak hidegen. Jobb oldalt van beépítve az olajszivattyú, ha oldalsztenderen melegítem, akkor csak néha felugrik az olajnyomás mérő, egyenesbe húzom akkor egyből 5bar. Ott biztos, hogy az a baj, hogy a hideg sűrű olajat felnyomja a hengerfejbe és nem érkezik lefolyni időben.
Valami ilyesmire gondolok.

Nincs profilkép
#4704 Magister
2016-02-02 08:51:33

Válasz Gyoszor #4703. hozzászólásáraNekem először AGIP volt benne..de nekem is belement a gázolaj...kalandos úton...smile thumbupsmile thumbupsmile thumbup
Aztán, lesz...va mindent megvettem bele a a HABI-nál kapható legolcsóbb motorolajat...kicsit sűrű neki, de ha ne adj isten hígul még akkor is jó lesz..
Gyönyörűen tartja az olajnyomást...!!!!
Az igaz hogy kemény fagyban nehezen hajtja át az indítómotor, de ha melegszik egy kicsit akkor már jó..
Első indításkor 1-2bar a nyomás, de ha megtöri és melegedik az olaj akkor frankó 4bar lesz.
Üzem meleg motornál alapjáraton is 2 bár, fordulaton 3-3,5bar
Szerintem neked nagyon híg az olajad!!
A cimboráim a MÖTÖZÖBE tettek Catepillar olajat...smile lolsmile lolsmile lol
Orrán-szájján dőlt a füst meg az olaj belőle...ki kellet venni 2-5 üzemóra után belőle...
Láttam olyan fotót MTZ-nél, hogy tárcsázás közben a olajnyomás0,5 bar a vízhőfok meg kiakadt!! És ment a gép!!!!!! Azóta is megy..

Nincs profilkép
#4703 Gyoszor
2016-02-02 08:32:15

Válasz a2457 #4702. hozzászólásáraMegvettem már régen az új gyűrűket, másfajta mint ami most be van építve, nem tudom jobb-e, majd lefotózom és megmondjátok.

De nincs időm beszerelni, sőt kedvem sincs. Most az adagolóval kéne szöszmötölni, nehogy megszívasson, ha gázolajat küld a motorolajba.

Magister: neked 4 baros olajnyomás milyen viszkozitású olajjal van?

Nincs profilkép
#4702 a2457
2016-02-02 00:59:45

Válasz Gyoszor #4700. hozzászólásáranem rosz, az viszont fúrja az oldalam mitől lehet nagy kartergázod.
főleg 5 gyűrűs, új cuccal.

Nincs profilkép
#4701 Gyoszor
2016-02-01 22:16:41

Nna egyébként szétszedtem egy adagolót amit ehhez a markolóhoz adtak amikor 90ben megvettük magát a trakit és padláson porosodott eddig.

Atyaég.. Én egyébként régen láttam MTZ adagolót, de nem emlékszem rá különösebben, meg a TZ4K-ét láttam még, de azt meg nem kellett szerelni. Na ez odabasz. El tudja valaki magyarázni, hogy nagyjából hogy működik ez? A röpsúly, meg a szabályzó csavarok megvannak, hanem a rúd ami föl megy az adagoló elembe az tolja a gázolajat és azzal a kis kockával mi a fenét csinálok, hogyha húzogatom fel? Oké, hogy a rúdon van furat, de ott kifelé vagy befelé megy a gázolaj???

Meg az a fogaskerék ami forog ott körülötte az mi a fenét csinál?

Ha kicserélem az O gyűrűt az adagoló elem alján, akkor a rudazat mentén ugyan úgy le tud menni a gázolaj az adagoló olajába nem? Ha ki van kopva..

Plussz nem bírom leműteni a meghajtó 6 bordás hajtóközdarabot az adagoló főtengelyéről. Melegítettem, óvatosan ütöttem, mindent csináltam neki de nem jön. Tudtok ajánlani valami nagyon fasza körmös lehúzót? Vagy mindegy csak márkás legyen? Nekem csak piaci van itthon, semmi komolyat nem kellett még eddig körmöslehúzózni.

Adagolós nem vállalja, de én futok egy kört vele, addig nem veszek rá MTZ adagolót amíg meg nem lépem ezt az O gyűrű cserét. Pluss a szimmeringet is ki kéne, mert nem tudom, hogy a markolóm nem eszik olajat, vagy eszik, de pont annyi gázolajat csurgat bele az adagoló...

Nincs profilkép
#4700 Gyoszor
2016-02-01 22:06:09

Válasz Magister #4699. hozzászólásáraSrácok én mindent elhiszek, de nekem a markolóm olyan állapotú motorral üzemelt amit szerintem el sem hisztek.

Ezt az első képet feltöltöm videóban ha akarjátok, szerintem ez azért mutatja, hogy durván zabálta az olajat. 5 perc alapjáraton pöfögés volt az út emelkedőig tartó része, majd nyomtam neki egy gázt, hogy felmenjen. Ez jött ki belőle. Nem lehetett megmaradni a gép környékén, kicsípte a szemem, a fülkében meg pláne.

Nem volt sok baja csak ez jött ki az olajjal, de feltöltöttem már ezeket a képeket, csak most ide vág újra:

Nem voltak szarok a hengerek, dugók csak így néztek ki:

Ezen az olajbevezető lehúzó gyűrű asszem 6 darabba esett szét. Tehát itt nem 90 fokon volt gyűrű hézag, hanem 60. De egy gyűrűben! :D:D

Azt elfelejettem megnézni, hogy a maradék gyűrű össze volt-e forogva :D:D

Az olajban a darazsak mellett lévő gyűrű úgy járhatott mint az ami nekem hullott szét, beleesett a blokkba és elfelejtették kihorgászni. De nem csináltak belőle ügyet, legalulra betettek egy szar kompresszió gyűrűt :D:D De felőlem jót is rakhattak bele, csak mire én megnéztem már elkopott. Bónuszba meg beszerelték a dugót fordítva! A két dugót felülről megnézve máshol voltak a kamrák.

Kapott újat mindenből

De a füstjét meg a kartergázzát nem felejtette el. Na persze nem ennyire füstöl, de szarul néz ki. Már azért egy 300-500 üzemóra biztos benne van markolózva, de alul is felül is mindenhol füstöl. Ereje viszont nem lett sokkal több mint felújítás előtt. 5 Gyűrűsek a dugók. De nem kevés benne a kraft, csak nem lett olyan érzésem mint mikor a TZ4K-t megfúrattam 25év után.

Felújítás előtt 5 liter gázolajhoz megevett 1,5-2 liter motorolajat! smile thumbupcool De, hogy a kémény végén olaj follyon olyan NEM volt! Alig volt lyuk a kipufogó leömlőben annyira be volt állva korommal, ki kellett égetni, de elégett, legalábbis oda izzott minden olaj ami kijött. Este élmény volt nézni ahogy pöfög, szórta a leváló darabokat szikraként.

Szerintem akinek olaj jön a kipuffból annak esetleg nem jár az egyik henger vagy ilyesmi, nem??

Nincs profilkép
#4699 Magister
2016-02-01 17:42:15

Válasz Richard. #4698. hozzászólásáraAzt, nem néztem, hogy hogyan húztam le.. de vissza szerintem 90fokban lett vissza rakva.
De, már több mint egy éve volt nem emlékszem....

Nincs profilkép
#4698 Richard.
2016-02-01 17:22:28

Válasz Magister #4697. hozzászólásáraGyürük,90,vagy 180fokban voltake ês hogy lett visszarakva? Benzines,több henger,kevesebb gyűrű,ugyanolyan csövön fùj. Talàn,ez a csalàs. Dupla Kraft tàvozik. 2henger ott sem fùjhat sokat.

Nincs profilkép
#4697 Magister
2016-02-01 17:15:06

Válasz a2457 #4696. hozzászólásáraEz igaz, jó a kompresszió, gyűrűtörés nem volt, olajat nem eszi, így nem bántottam!!

Nincs profilkép
#4696 a2457
2016-02-01 16:59:45

Válasz Magister #4694. hozzászólásárajó, de csak talptömítést cseréltél.

Nincs profilkép
#4695 Magister
2016-02-01 16:57:32

Válasz Magister #4694. hozzászólásáraJa, és a kartergáz...na a személyautómban több van pedig az pici benzines..sok kilométerrel.
A traktornál semmi!!!!!!

Nincs profilkép
#4694 Magister
2016-02-01 16:55:45

Válasz Richard. #4693. hozzászólásáraNekem négy gyűrűs gépem van...én is szétszedtem a hengertalp tömítések miatt. Akkor beforgattam a gyűrüket, de nem koromtalanítottam semmit, vissza tettem isten nevében. Meg kell jegyeznem hogy nem egyformán kopott a dugattyú és a henger ez szemmel látható volt.
Előtte sem és utána sem eszi az olajat, a kompresszióm meg szerintem k...nagy.
Elég kommunistás az egész motor, de műkszik, olajnyomás hidegen 4bar melegen 3 bar.

Nincs profilkép
#4693 Richard.
2016-02-01 16:34:52

Válasz Mérnökferi #4689. hozzászólásáraSzerintem nem mindegy, hogy a gyűrűk 180fokban,vagy 90ben vannak elforgatva, talàn a 180fokban forgatottnàl tovább tart,mèg följut az olaj. Több az ùt amit megtesz a dugòtetőig. Alapon van ideje is fölmenni ezàltal. Ami elkopott,meg nagy a gyűrűhorony,az màs tèma. Valakinek màs ötlete?

Nincs profilkép
#4692 a2457
2016-02-01 16:31:43

Válasz Mérnökferi #4690. hozzászólásáramás is megszívta már a 4 gyűrűssel, olyan is akinek eleve az volt benne, de 5 gyűrűssel lett jó. 4 gyűrűssel nem. pedig olyan volt benne, és olyanra is cserélte.

Nincs profilkép
#4691 a2457
2016-02-01 14:43:27

Válasz Mérnökferi #4689. hozzászólásárafizikai magyarázatom nincsen. csak tapasztalatom. több gépről.

Nincs profilkép
#4690 Mérnökferi
2016-02-01 13:32:51

Válasz sandor.tamas.david #4687. hozzászólásáraA T25 és a T16 egyforma motorokkal rendelkezik! Én is előnybe részesítem az 5 gyűrűs dugattyukat, de csupán ezért ki ne cseréld!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Hirdetés
A Nuseed vetőmagok megérdemlik az esélyt
A Nuseed vetőmagok megérdemlik az esélyt
Extra hozzáadott értéket hordoznak.
Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI!
Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI!
Az adatalapú döntéshozatal forradalmasítja a mezőgazdaságot.
6 darab törzskönyves Ile De France jerke eladó
6 darab törzskönyves Ile De France jerke...

110.000 Ft

Massey Ferguson 7714
Massey Ferguson 7714

24.500.000 Ft

Bäuerle gyümölcsfelszedőgép
Bäuerle gyümölcsfelszedőgép

1.200.000 Ft

Eladó szállítószalag
Eladó szállítószalag

260.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.