Gázolaj árak 632 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 410.68 Ft USD 393.86 Ft CHF 436.49 Ft GBP 495.05 Ft

Fórum

T-16M traktor

Létrehozta: Vendég , 2008-01-29 12:30:36

Kedvencekhez Segítség

7189 hozzászólás
Nincs profilkép
#3689 Gyoszor
2014-11-04 19:54:25

Reggel kiálltam a trakival, hogy világosabb helyen legyen és ránéztem az előtöltésre. Na most ez úgy nézett ki, hogy egész könnyen betekerte az önindító, nem volt semmi gond. De olyan hideg volt 7 óra körül a lába odafagyott a cipőbe 2 zokniba és ilyen melegítős talpbetétbe. (Mi lesz velem télen nemtom :D) Bemelegedett a gép, leállítottam és többé nem indult. Akku fesz oké, vadonat új 154Ah-sat raktam bele a múltkor.
Körbe bikakábeleztem mindent test és +12V is duplán ment az indítóra, akku fesz nem is csökkent sokat de az önindító már dekompresszorral sem forgatta a gépet, már azt hittem a motor állt be mint a gerely, de simán forgattam félkézzel.

Elöntötte az agyam a szar, átmentem a Habiba, múltkor beszéltük az eladóval, hogy 20 körül mennek ezek az áttételesek. Igen annyi a Habis, mondom neki, hogy valami Magnetront beszéltetek a fórumon, megmutatta, jó Magneton 32 ezer add ide. Felszereltem úú baxxxxxxátok meg szól akkorát meg az egész traktor markolóstul elbillen oldalra. Nyilván ezekután leteszem a jobb oldali talpalót nehogy megpördüljön a traki egyhelyben :D:D Nagyívben szharik rá, hogy kinyitottam-e a dekompresszort vagy se. Ha valami hegyre nem bírok felmenni akkor leállítom a motort és felmegyek önindítóval.
Nem érdekel ezekután semmilyen hideg a dekompresszor kart én nem húzogatom az biztos. De a markoló hidraulika szivattyút se kapcsolom ki az is ziher :D

Én fhasz meg vettem egy 154Ah akksit, ú dekár volt. Becsszó kiveszem a Zsiguliból az 5 éves félhalott Periont és beindítom vele majd fagyban. VIDEÓVAL! :D

Nincs profilkép
#3688 a2457
2014-11-04 16:56:20

Válasz #3687. hozzászólásra

én tetettem a vtz-m be,
de csak szeretetből.
kismotoros önindítóval nincsen az a hideg amiben ne indulnának ezek.
dekompresszorral hagyod hogy felpörögjön, aztán csatt és már megy is.
nekem azért kellett bele mert reggel nem érek rá várni hogy kicsit melegedjen, így hamarább indulhatunk vele.
a 3 hengerest egy 85 Ah -s akksi akármikor betekeri, ez az az akksi méret amit tudnék ajánlani. ha kábelezés egyebek rendben van akkor annak mennie kell, lehet nyugodtan -20 is. ez az egyik legnagyobb erőssége mindennek ami vlagyi.

Nincs profilkép
#3687 Magister
2014-11-04 09:21:19

Válasz #3686. hozzászólásra

Nem nagyon folyik belőle az olaj...lehet hogy nincs benne..smile thumbupsmile lol
Az olaj ha meggyullad akkor legalább reggelente korábban világosodik..smile biggrinsmile biggrinsmile biggrin
Én arra gondoltam, hogy egy elektromos fűtőpatront teszek az olajtekenőbe hőfokszabályozóval, meg a hosszabbító másik végén egy időzítő órával....
Amúgy az alátüzeléses módszert már én is csináltam...., de az egy másik gép volt.. meg állami.. a sajátot nem akarom így pirítani...smile thumbup

#3686 Maszek Zs
2014-11-04 08:57:25

Válasz #3685. hozzászólásra

Én az MTZ úgy indítom meg T16 is, hogy a rözse potlót
rá egy téglára és alá rakom persze mikor már ég smile smile
És letakarom valamivel a motor házat,hogy a meleg ne
menjen el 30 perc azt melegebb lessz mintha ment volna!
úgy szoktak indulni mint a fene. Jó modjuk olaj folyás
ne legyen rajta nehogy a melegtöl ne tudd megközeliteni!

Nincs profilkép
#3685 Magister
2014-11-04 08:41:03

Köszi a tanácsot!
Az enyém is így jár...csak kicsit furcsállottam, én a többhengeres mocikhoz vagyok szokva..:-)
Más kérdés: lehet, hogy túllihegem a dolgot, de nekem kint áll a szabad ég alatt a hangszer, és egy völgyben lakom, itt általában 2-4fokkal hidegebb van mint bent a városban a dombon.
Gondolkodtam rajta, hogy érdemes-e az olaj tekenőbe elektromos fűtőpatront beletenni?
Tudtok-e ilyenről.. mi a tapasztalat?

#3683 Myrrdin
2014-11-04 08:26:31

Válasz #3679. hozzászólásra

egyik t-16 kolléga csinált egy kis "oktató videot" de nem a beállítás most a lényeges hanem hogy 2:30-nál hallhatod a motor hangotsmile smile
ha így jár akkor átlagos

#3682 Maszek Zs
2014-11-04 08:20:09

Válasz #3681. hozzászólásra

Üdv!!
A kemény járás lehet de nem feltétlen egy nagyon élére
állított töltés! De persze ez nem biztos! Ezt úgye hallani kéne
Nekem 15w40 van benne! És jó! Az üz órára nem kell
adni mert lehet, hogy szakadt volt a spirál. Már mint most
figyelheted csak valamikor kitudja meddig nem volt jó!

Nincs profilkép
#3681 Magister
2014-11-04 08:02:21

Válasz #3680. hozzászólásra

Szia.
Én is turbó dízel olajra gondoltam, mert az talán egy kicsit vastagabb, mivel a léghűtéses motorok melegebben járnak, talán jobb neki.
Még soha nem volt a motor megbontva rajta, az eredeti piros festék van a csavarokon és az alátéteken, jól látszik, hogy még kulcs nem volt rajtuk, amúgy óra szerint most van benne pont 1500 üzemóra.

Nincs profilkép
#3680 a2457
2014-11-03 22:23:04

Válasz #3679. hozzászólásra

a kemény járás szubjektív megfogalmazás, lehetséges ez is hogy csak a füled nem szokta a dieselt.
sajnos távgyógyításban erre nemsokat lehet mondani.

olajból turbódieselbe valót használok én ezekhez a léghűtéses motorokhoz,
15w40 vagy 20w50, ilyeneket szeret.
ha régi masina esetleg annyit megtehetsz ha már olajat cserélsz, olajteknőt le kén venni megnézni hogy a motorolaj szivattyúnak a csöve ami a teknőben van rendben van e, nincsen olajsár vagy más huncutság arra.
meghálálja a törődést, de lehetséges hogy ez csak az én véleményem.

Nincs profilkép
#3679 Magister
2014-11-03 20:46:42

Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat!!!
Nekem még nem volt dízel motorú járgányom..:-)
Most érte el a 200üó. határt tehát aktuális a csere.
Milyen fajta olajat ajánlotok?
15W-40 vagy még milyen fajta jó bele..van aki isteníti az MDC 50 est..
Én eddig a személyautóimba mindig Shell Helixet tettem...
Más..: Szerintem nagyon keményen jár a motor..már úgy értem olyan csattogós.., de nem füstöl és nem is erőtlen sőt meglepően jó erőben van..
Mi erről a véleményetek?

#3678 Maszek Zs
2014-11-03 06:31:52

Válasz #3675. hozzászólásra

ÜDV!
Szerintem meg ird le mindig a véleményed!!
Mert aki nem akarja olvasni az nem olvassa!
Aki akarja az meg olvassa,itt bárki
kérhet tanácsot valaki megfogadja valaki nem.
Ez egy fórum itt az a jó,minnél több ötletet hall
az ember,azt meg döntse el mindeki mit fogad
meg!!!

#3677 stefi69
2014-11-02 22:35:41

Válasz #3669. hozzászólásra
Lehet az olaj is fáradt,lehet felhígult is, lehet kopottas a csapágysor is. De lecseréled az olajat pl:agip sigma 15w40-re v 20w40-re ,és meg fog emelkedni legalább 0,5-et, egy jó ideig. De amúgy sincs még gond azzal az olaj nyomással.

#3676 stefi69
2014-11-02 22:26:20

Válasz #3675. hozzászólásra
3665-ös megnyilvánulás !
De kár ezen rágódni,fórumon vagyunk. Szabad a szólás szabadság ! smile thumbupcool Lépjünk tovább.smile flowers

Nincs profilkép
#3675 a2457
2014-11-02 22:10:27

Válasz #3674. hozzászólásra

a speed motort nem én emlegettem.
én azt emlegettem hogy köszönő viszonyban sincsen az öreg diesellel.

#3674 stefi69
2014-11-02 22:04:19

Válasz #3670. hozzászólásra

Miről számoljon be ? Hagyd már az embert ! Mert megint fog írni egy regényt smile biggrin 4000 üó-nál az MTZ csapszegen alig mérhető a kopás ! Egy T-25 -ben nem rég csináltam teljes motor felújítást ,3200üó-volt benne ,és a csapszegen alig mérhető a kopás.Ezért találták ki a hajtókarba a bronz perselyt !!!smile sneaky Egy tuningolt speed motort emleget, és abból akar áthozni dolgokat egy ERŐgépbe, Főleg csapszöget,ami a legolcsóbb,és leg strapabíróbb.

Nincs profilkép
#3673 a2457
2014-11-02 22:00:43

Válasz #3670. hozzászólásra

műszakilag minden sor helytálló.
olvasni nem kötelező, kioktatni meg senkit nem akarok,
a két motor közti különbségre mutattam rá, meg válaszoltam a kérdésre hogy mennyi lehet a használati értéke ilyen alkatrésznek.

#3672 Maszek Zs
2014-11-02 21:55:01

Valoszinü,hogy olaj cseréld le vastsgabbra!

#3671 Myrrdin
2014-11-02 21:42:22

milyen olaj van benne? cserélj olajat ha régi . ha már régi kopott motorod van akkor az önindító alatt/körül találsz egy csavart jobb esetben le van plombálva. azon beállítod

#3670 Myrrdin
2014-11-02 21:38:58

Válasz #3665. hozzászólásra

jaj ne magyarázzál márnekem itt a hengerperselygyártásról meg a fizikáról, mintha örült tudós lennél smile censored aki mindenhez ért ! érzelmi szálaim megvannak a géppel kapcsolatban hiszen lelke van smile closedeyes gondolj bele eddig még csak szimeringet cseréltem mert azok nem igen bírták , jó múltkor vettem ki a lehajtást mert szivárgott az olaj ott elmosva megvizsgálva a GYÁRI ruszki csapágyat még mindig bírja semmi kottyanása nincs. neked már elhiszem hogy ha valamit szétszedsz akkor már mindent kicserélsz mert a tied már volt bolygatva nem gyári.de nekem teljesen gyári és minden olajban fut ami még vagy 100 évig jó lesz pedig nem kímélem.

a másik darabonként 15 ezer? ukránban gondolkodsz vagy ruszkiban ami jobban ki van dolgozva? mert azért az se drága. attól hogy kijavítasz valamit nem jelenti az hogy nem romlik el. az ördög a részletekben van lehet majd a fogaskerék,tengely törésed lesz smile hammersmile hammer
stefi69 igaza van minden szempontból
asnyibban talán megfelelő hogy titán csapszeged jobban bírja az igénybevételt , de mindenekelött szerintem amit a boltban megveszel csapszeget ugyan annyira jó a célnak de ahogy írtad ár függő és nem biztos hogy ledolgozza majd az árát az mtzsmile flowers meg felesleges itt emlegetni mert ott persze hogy több van de majd ha arra az elhatározásra jutsz hogy felújítotd a motort akkor ne egyből az alkatrészboltba menjél majd hanem akkor gyártass le egy szettet majd és számolj be az eredményekről smile thumbup
na mind1 én leléptem smile lol

Nincs profilkép
#3669 Magister
2014-11-02 20:36:38

Szép estét mindenkinek!
A véleményeteket szeretném kérni.
Az olajnyomás alapjáraton 1bar körüli ha gázt adok akkor is csak max 2,5bar!!
Jó ez így?
Én kicsit keveslem!!

Nincs profilkép
#3668 a2457
2014-11-02 01:36:20

azt a kulcsos kapcsolót valóban megkéne nézni mit művel amikor indítasz.
valami rendes komoly testkapcsolót is nézhetsz bele, a sarut a kábelek végén lehet nyomni is, ennek ellenére én a rányomom és ráforrasztom megoldást szeretem jobban. az biztosan úgy marad. csavart meghúzod, aztán sziloval nyomsz rá egy takonyréteget. ha jól csinálod sose fog oxidálódni, meg lelazulni sem.
dekompresszor nélkül nem feltétlen tekeri el az eredeti önindító, a kismotoros úgyis felpörgeti mint az állat. az eredeti lassabban teker sokkal. de ettől független sanszos hogy még most is simán kéne hogy induljon dekompót nélkül is. tessék nyomozni, meg fogod találni a hiba okát.
ha netán az izzítás be van kötve érdemes megnézni hogy ott minden rendben van e.
érdemes lehet még egy sima nyomógombra kikötni az önindítót.
ott már biztosan nincsen hazugság :D
csak huzamos indítózás után kéne melegednie a kábeleknek ha minden rendben. még olyan előfordulhat hogy egy részen sok elemi szál a sodort eres + vezetékedben ami az önindítóra meg megtört/megszakat, és egy részen emiatt olyan mintha lenne benne egy soros sönt ellenállás. ha kábelt kell cserélned a hegesztőgépek kábeleit tudom roppantul ajánlani. azt lehet kapni bitang keresztmetszetben is, az meg sose baj ha nagy. szarakodhat az önindító mágneskapcsolója is, az is tud olyat csinálni hogy elmegy rajta a kakaó.

a motorkerékpárodra visszatérve, azt ne feledd el hogy a motorodnak a lökethossza jóval rövidebb. ami azt jelenti hogy egy fordulat alatt a dugattyúnak sokkal kisebb utat kell megtennie. durván a felét.
na ezért tudja jobban lehúzni az olajat. meg azért mert az említett 450 es motor valahol olyan körül van hogy ~ 95 X 65 mm a furat X löket.
a vlagyikba meg 105 X 120 .
nagyjából rajzold le magadnak hogy holtponthoz képest 90 foknál hány fokot zár be a furatmerőlegeshez képest a hajtókar. aztán ehhez van neked még a motorodban talán 12-13 :1 hez kompresszió. amivel diesel el se indulna. sokkal nagyobb a nyomás a diesel hengerében, valamivel nagyobb a felület ahol tömíteni/lehúznia kéne az olajat, és sokkal nagyobb erő préseli a hangerfalnak eggyiránybúl a dugattyú gyűrűket. (a fenti szögek miatt.)
köszönő viszonyban sincsen a két technika.
ilyen szempontból nem lehet és nem is kell egy rövidlöketű benzines meg egy hosszúlöketű diesel közt bármilyen párhuzamot vonni.
versenymotorkban is törekednek a reciprokáló tömeg csökkentésére (naná. nem hülyék, nekik nem zseni égésjavító kell meg prolog :) hanem mérhető és valódi teljesítmény) ennek okán próbálkoznak minnél inkább behatárolni a lehető legkisebb tömegű alkatrészeket. magyarán a csapszeget azért dobják el, mert tűréshatár közelére van direkt méretezve.
sanszos hogy trakiban nem fog csakúgy eltörni, mert jól fölé van méretezve. biztos lehetsz benne hogy ugyanazzal a mérettel a titán se fog eltörni. csak sokkal könnyebb lenne, én meg jóval nyugodtabb mert egy atomvillanás után is biztosan meglenne :D + valamivel kímélném a motor többi részét. ár függő hogy van e értelme. motorbicikli méretben meglehetősen könnyű beszerezni ilyesmit. hogy legyártják e traktor méretben, és hogy mibe kerül azt még nemtudom. de esz a fene.
ha elfogadható akkor nem fogok rajta gondolkodni hogy melyik legyen.
főleg ha mondjuk a kéthengerest kell majd javítani. abba csak két darab kell. a lélektani határ darabonként 15 ezernél van, ha ettől több akkor erősen rezeg a léc. ha nem akkor meg semmit nem fogok rajta gondolkodni, még mtz nél sem amibe kell 4 ilyen vacak.

nem mindenki van ezzel így, magamról azt tudom hogy ha teszem azt mondjuk kimegy az mtz-n a bal hátsó szimmering, akkor cserélem vele a csapágyat is ha már szétszedtem. meg kicserélem a jobboldalon is, ha nem ereszt akkor is. egyfelől lehet hogy pénzkidobás. kitudja, lehet örökre elment volna a jobboldali, de viszont sose fordul elő olyan hogy kicserélem a balos szimmeringet, aztán pár nap múlva meg a jobbost, mert akkor meg az ereszt. nekem többet ér hogy minimális időkiesésem van javításra. ugyanígy, ha valami eltörik (lásd.. darus pótom rakoncája, ami eredetileg csőből volt) akkor ha lehet próbálok olyasmit kitalálni ami tartósabb. ez a rakoncás példánál a 100x120 as zártszelvény lett.
kalapálhatom ameddíg csak akarom a kis kcr 2500 assal, ezt biztosan szét nem verem vele.

Nincs profilkép
#3667 Gyoszor
2014-11-01 22:54:19

Ne nekifeküdtem az önindító problémának, köszi a segítségeket, bízatást, jól jött, kicsit megülte a gyomrom a probléma.

Holnap kimehetek önindítóval tankolni :D Valami meghozta az eredményt, biztos, hogy kontakt hiba volt, de nem jöttem rá, hogy hol, mert annyit csináltam neki, hogy leszereltem az áramtalanítóról a test kábelt, konstatáltam, hogy elég gányul van rányomva a szemes saru, ami kb 12es. Nyomni akartam rá másikat, de csak 10esem volt, a gyári áramtalanító meg 12es csavarral van szerelve. Van valami utángyártott új áramtalanítóm 10es csavarral, de az annyira kicsi a gyárihoz képest, hogy inkább nem szereltem fel.

Visszacsavartam így hát a vastag - kábelt az áramtalanító aljára, azóta indít. Egy biztos, hogy minden melegedett régebben indításkor, de az áramtalanító és az alja kicsit se. Maga a vastag - és + kábel végig, az akksi sarkok, az indító motor a relé, az összes csatlakozás, minden, kivéve az áramtalanító így arra nem is gyanakodtam. Meg se kellett drótkeféni mert annyira tiszta volt, viszont az áramtalanító ban kicsit elfodult a csavar ahogy húztam rá a kábelt azóta jó. 5 perc járatás után már dekó nélkül betekeri. Legalábbis ma este betekerte. Majd élesben kiderül mi lesz.

Egyébként még gyanús maga a gyújtáskapcsoló vagy miez, önindító/izzító kapcsoló.

Végülis úgy kezdett gyanús lenni a test rész, hogy plusszba rátettem a bika kábelt az önindítóra testre, meg az akksi minuszra direkt és úgy jobb lett. Majd azt még kipróbálom, hogy az akksi plusszot meg rárakom a motor bemenetre ha lesz segítségem aki indít kulccsal, hogy ha a relét megkerülve kap egy kis kakaót bika kábellel akkor gyorsabban forgat-e. Néztem multiméterrel indítózás közben, hogy az akksi minusz és a motor test között nincs feszültség különbség, tehát ennek így jónak kell lennie.

Lecseréltem az olajat, hardt 15w-40 helyett kapott Eni i-Sint 10W40-et. Kíváncsi voltam mit szól a traki egy modern olajhoz. Nem mentem vele, de megszűnt az a zavaró jelenség amit mindkét traktorom csinál, hogy ha nagyobb fordulaton megy a motor, akkor visszább esik az olajnyomás. Tiétek csinál ilyet? Alapjárat fölött kicsit megvan a 3Bar, a régi olajjal ilyen hidegen 2 Bar volt. Most ha odalépek felmegy 3,5 bar-ra. Annyi sose volt ebben a kopott motorban és a vékonyabb olajtól épp alacsonyabb nyomást vártam.
Na de majd viselve válik el. Ja és az olajszűrőm tiszta, kézzel könnyen forog, szemre minden oké, de a hardt sosem pörgette. Na most bepörgött rendesen. A markolón sosem zúgott leállítás után, de most ezzel az agippal már hallottam a hangját és meleg se volt az olaj.

Nincs profilkép
#3666 Gyoszor
2014-11-01 22:36:48

Válasz #3665. hozzászólásra

Én is vontam már párhuzamot motorkerékpár motor és T-16 motor között, de én olyan értelemben, hogy a trakiban minden alkatrész durván nagyobb mint a motorban, illesztési hézagok meg ugyan azok. A trakiban fordulat sincs és mégis a motorom tudja jobban lehúzni az olajat. 3 sokkal véknyabb gyűrűvel jobban dolgozik mint a traki 5 vastaggal.

De azért az 'egészséges 1500 fordulat' az semmi egy szuperkrossz használatra szánt kx450-f -hez képest. A motorban versenyről versenyre dugót kell cserélni és a titán csapszeget is dobják a kukába. Hetente. De ha a T-16ot beindítod és van benne olaj, akkor leéled a fél életed mire eltörik benne a ruszki csapszeg :) Nyilván azért is mert a dugó felső holtpontban nem megáll mint a gerely, hanem folyamatosan lassul.

Nincs profilkép
#3665 a2457
2014-10-31 22:26:36

Válasz #3662. hozzászólásra

http://www.belcord.hu/hengerpersely-gyartas.html

nem nagy dolog manapság gyártatni.

ami a titán csapszeget illeti, motrobiciklikhez már valami 18-20 usa dodóért kapni. értelmes dolog, aki úgy kevésbé hiszi az gondoljon bele milyen pici idő alatt kell ezeknek az alkatrészeknek felgyorsulni/lelassulni (alsó felső holtpontok) egy egészséges 1500 as fordulaton.
majd aki még kíváncsibb,

http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/termeszettudomanyok/fizika/fizika-9-evfolyam/munkavegzes-gyorsitasi-munka-mozgasi-energia/gyorsitasi-munka

ezt végig számolhatja vele s kiderül mennyivel lett 10000000% garantáltan "erősebb" a motor. ez működik, és nem zseni égésjavító :D
semmi hókuszpók nincsen benne. sajnos traki méretben nemtudom mibe fájhat, de szakadjon le kezem lábam ha nem fogok rákérdezni ha itt lesz az ideje. nyugodtabban aludnék mint valami ruszki vagy ukrán "minőségű" cuccal. az már rég elmúlt amikor az jónak volt mondható.

hogy egy t-16 osba minek, vagy egy mtz be...
érzelmi szálak, + van akit tökéletesen kiszolgál a t-16 vagy a t-25 vagy bármelyik ilyen kis csodamasina. ki tudják érdemelni.
ez részben a szépségük, működnek, de fejlesztésre mindíg van lehetőség dögivel :D

#3664 stefi69
2014-10-31 21:10:53

Válasz #3657. hozzászólásra
Te aztán nem akármiket írogatsz . smile nonono Vannak érdekes hozzászólásaid . smile blink
" kíváncsiságból lehet ha oda kerülök csináltatok titán dugattyúcsapszeget" .És ez miért lenne jobb, mint amit lehet hozzá venni ?

#3663 Maszek Zs
2014-10-31 18:51:26

Válasz #3661. hozzászólásra
Arra mikor a nasa által gyártott alkatrész,hogy müködik?
De csak poén volt!!smile lol

#3662 Myrrdin
2014-10-31 18:28:16

célszerűnek célszerű, de minek? megéri? erre a gépre? mert azért ha már kell sürgősen akkor megy rá a ruszki hengerszett . minek cifrázni a dolgot? gondolod hogy majd az emberke akinek ilyen gondja van hogy majd erre a gépre csináltat? sajna bemegy és megveszi az ukrán szettet rá és mehetsmile nonono

Nincs profilkép
#3661 a2457
2014-10-31 17:31:05

Válasz #3658. hozzászólásra

Pontosan mire gondolsz ?

Nincs profilkép
#3659 Magister
2014-10-30 20:49:40

Üdv Mindenkinek!
Nem túl régen vásároltam egy T-16M kis traktort írtam is róla... na ma megvolt az első komolyabb munka..fel a domboldalnak hordtam vele a törkölyt..kézzel raktam meg, de már lefelé úgy billentettem..smile rolleyessmile rolleyes
Nagyon szuper!!!!!
Itt felénk Tolnában vannak jó kis meredek helyek.. de simán felment rakottan is!!!!
Raktam fel magasítókat, éppen a lámpák alsó éléig érnek, na én megraktam csontra...nem hittem a szememnek...vígan felment!!
Alig nyomtam a gáz..jó kis gépek ezek!!

Érdekelne, hogy van-e valakinek fűkaszája géphez, és hogyan oldotta meg a ráépítését????
Lehet, hogy jövőre lenne mit kaszálnom....:-)

#3658 Maszek Zs
2014-10-30 19:15:19

A használati véleményedre azért kíváncsi lennék??smile lol

Nincs profilkép
#3657 a2457
2014-10-30 17:05:34

Válasz #3656. hozzászólásra

maj'dhogynem célszerűbb volna szakműhelyben minta alapján csináltatni hüvely+dugó stb.. garnitúrát :( kíváncsiságból lehet ha oda kerülök csináltatok titán dugattyúcsapszeget :D

#3656 mz/x
2014-10-30 06:08:48

Válasz #3654. hozzászólásra
üdv!

Sajnos én úgyan így jártam az Mtzével új hüvely dugó, gyűrű elkezdettbejáródni, majd 70-80 űzemóra után egyszer csak elkezdett jönni a kartelgáz, majd egy szer meg is szorult ujra hüvelyezés lett a vége mikor szédszedtük akkor látszott rajta, hogy nagyon rosszul, egynletlenül kopott kopott a hüvely oldala. sajnos néha kilehett fogni gagyi alkatrészeket. Az mtzéhez a király csapból a 3. lett jó mert az illesztóő stift furata elvolt furva az egyikben kereszbe volt 3-4mm-et a másikban löcsögött. mennyire melegszik a motor?

Nincs profilkép
#3655 a2457
2014-10-29 22:56:09

jaaaaaaaaaaaaaa, hogy egynyári.
mmm nem a legjobb így, de majd magad is tapasztalni fogod.

hmm, ez az indítózás érdekes dolog.
főleg melegen, meg úgy hogy dekompresszor megforgatta az eredetinek is simán be kéne indítania. hogy télen nem tudja elég gyorsra felpörgetni az egy dolog csak.

ezu elég hülye kérdés, szelephézag rendben, de teljesen biztos hogy szelepek akkor nyitnak amikor kell ?
másra nagyon nemtudok gondolni.

kismotor az főleg felpörgeti, az a legjobb.
magnetont tudom ajánlani.

de valakivel nézesd meg ezt a motort, olyan hogy rettenet kartergáz + rettenet kompresszió nekem elég gyanús. fejben lejátszva így este 11 kor nem tűnik lehetetlennek hogy a vezérlése el van állítva annak a motornak, de lehet ha holnap ezt a sort visszaolvasom égni fog a pofám.
mindenesetre valami nem kerek az biztos.
önindító cserét amúgy mindehogyan csak ajánlani tudom, kismotoros sokkal stabilabban indít. + nem nyúzza az akksit.
nekem a vtz-t 80 AHs akksiról simán betekeri hidegben is.
t-25 ön volt nekem eredeti önindító, annak spec elég volt az 54 AH akksi is. 154 AH ról tankolni is elkéne vigyen, nehogy átbillenteni a motort.

Nincs profilkép
#3654 Gyoszor
2014-10-29 22:06:50

Válasz #3653. hozzászólásra

Ezzel az a baj, hogy nem 20w40 hanem sae 40, egynyári. De ma kipróbáltam, működik.
Viszont az önindítóm a markolón eléggé hurutosan harákol. Motor jó kapott új bronzkeféket, nem zárlatos nem szakadt semmi, a behúzóval sincsenek bajok, tettem rá egy újat, de alig lett jobb. Akksim 154Ah egyikban vadonat új van, ez a monbat groupos starter, a markolóban meg egy Banner 5 éves, de kifogástalanul indítja a platósat mindkettő. Vezetékeket megkettőztem, azzal se lehet baj, az áramtalanítóról meg húztam egy testkábelt az önindítóra, hogy ne csak a vázban gyalogoljon a delej. De amúgy is elég vastag kábelek vannak, mikor indítok megmozdítja egymáshoz a mágnesesség :)

Igazából nem volt ezzel az önindítóval baj, felújítás után vágta befelé mint a szart, csak azóta bejáródott a traki. Teker mint a bolond dekompresszorral de ha rácsapom a dekompit akkor megkukul egyből. Múltkor szelepállításkor egészen megküzdöttem minden átfordításkor. Nagyon feltűnő volt a különbség az összerakás utáni állapotokhoz képest. Melegen is alig bírom beröffenteni. Lassan zárom rá a dekompit és akkor még picit kiszisszen de már beindul játék van.

Gondolkozok egy áttételesben, vegyek olyat vagy jónak kéne ennek lennie?

Nem értem ezt a nagy kompressziót mert kartergáz meg nagyon nagyon sok van. Ma letekertem az olajszűrő fedél csavarját, hogy lámpával bekukucskálok forog-e. Forog de közbe fújta a hajam a kartergáz. Ha nem lenne ennyi kartergáz állítom át se fordulna :)

Nincs profilkép
#3653 a2457
2014-10-29 16:39:53

Válasz #3649. hozzászólásra

Szemi, röhögni fogsz de utánfutót is tehetsz a t-16 mögé, ha tepsi is megvan rakva meg a futó is akkor is roppant ügyesen megkűzd a tereppel.

20w40 es olajjal nincsen baj, télen az lesz majd hogy kb. 5 percig lassú lesz a daru, aztán felgyorsul. nekem a tél a főszezon, RP-6 os darus póttal csinálom a gyérítéseket, az mtz saját szivattyúja hajtja a darut, 20w40 es olaj van benne, baj nincsen vele.

46 as hidraulika olaj nem rossz, ameddig nem kopik meg a szivattyú. utána nagyon forralja. híg nagyon, nagy a szivattyú vesztesége ami elszökik, az meg súrlódik és melegszik tőle rendesen. van rendes hidarulika olaj ami sűrűbb.

#3652 Myrrdin
2014-10-29 09:22:15

Válasz #3609. hozzászólásra

valamelyik nap volt a tv-ben egy műsor amiben egy dömpert hajtottak,teszteltek?? esetleg nem te voltál aki ismertette a gépet?

#3651 stefi69
2014-10-28 23:42:03

Válasz #3650. hozzászólásra

Sok T-25-ön a T-16 kereki vannak! smile sneaky

Nincs profilkép
#3650 mogyu46
2014-10-28 23:05:14

Üdv! A T16 hátsó kereke jó lehet T-25-re is? Esetleg ha valaki meg tudná adni a középfurat-osztókör-furatszám adatokat, az is elég lenne.

Nincs profilkép
#3649 szemjuel
2014-10-27 23:38:21

Szép estét mindenkinek!

Ezuton szeretném mindenkinek megköszönni a segítségét, a hozzászólását amik nélkül nem hiszem hogy meg tudtam volna csinálni a traktor javítását.
Már 20.-án elkészültem a fontosabb dolgokkal, de a sikeres tesztig nem akartam beszámolni, nehogy előre örüljek smile huh
Szombaton hodály takarításra voltam hivatalos, ami remek alkalomnak bizonyult a teszteléshez.
Reggel miután megérkeztem megkérdezték mit akarok a Harkovval.
Jeleztem csak 1 kanyart szeretnék elvinni próbából hogy megnyugodjak az eddigi munkám nem hiába való volt.
Mivel a kisteherautóval történő szállítás megbukott ( már üresen is tolni kellett, rakottam meg vontatni ) így hamar ránk került a sor.
8-tól 10-ig forogtam mint a ringlispír aztán hoztak 1 egytangelyes billentős utánfutót az MTZ után így pihentünk 1 kicsit, de a végén volt még 6 kanyar jutalomjáték smile laugh
Összeségében nagyon meg vagyok elégedve, várakozáson felül teljesített a masina.smile thumbup

Vannak még hiányosságok, javítani valók amikhez a jövőben szívesen fogadom a hozzászólásokat.

Köszönettel és üdvözlettel:szemjuel

Nincs profilkép
#3648 Gyoszor
2014-10-27 23:25:47

Szűrőt azt pucolni kell, én hidro hlp-46ossal járok, tökéletes. Ez egy elég híg, szinte vízszerű folyadék. Szervós a gépem, ezzel a hígabb olajjal sokkal jobb és a köbméter sódert meg a kakit is lelöki gondolkodás nélkül. Hangja csak akkor van a szivattyúnak ha nehezet emel.

A markolóban sae40es motorolaj van. De az nem a gép saját szivattyújával dolgozik, hanem DT75-ösé. 90liter/perc ha jól emlékszem. Nem tom az milyen lesz télen.

Nincs profilkép
#3647 a2457
2014-10-27 22:14:33

Válasz #3646. hozzászólásra

motorolaj kell neki a hidraulikába.
azt szereti minden ami orosz.
túlsűrű olaj ha hideg lesz akár el is repesztheti a szivattyút.
vagy a tömböt.

szivattyúcsere nem árt, a tengely és fogaskerék se amit a kolléga mondott.
jobb egyben túlleni rajta, szűrő pucolással együtt.

Nincs profilkép
#3646 Magister
2014-10-27 21:52:00

Válasz #3645. hozzászólásra
Köszönöm a segítséged.
Gondolkodtam a dolgon, lehet hogy hagyom, had forrja ki magát a dolog....egyenlőre nagyon szépen emel, annak ellenére, hogy az előző gazdája vagy 8 éve használta utoljára a hidraulikus rendszert.
Az olajra visszatérve, nekem tényleg GÉPOLAJAT ír a könyv vettem belőle mintát és össze hasonlítottam az ennyémmel, hát.. tök gépolaj van benne..ragad mint a méz..

#3645 Myrrdin
2014-10-27 21:45:48

Válasz #3644. hozzászólásra

nemsmile hammer; de ezt így elég nehéz megmondani mi "baja" van mert ez a távsegítség eléggé nehézkes , nekünk is ezt csinálta de csak akkor mikor emeltünk vele alapjáraton semmi baja nem volt,cseréltünk szivattyút és ami tengelybe belemegy csapágyakat de nem oldotta meg a gondot. kicseréltük a tengelyt és a fogaskereket azóta tökéletesen megy
3

Nincs profilkép
#3644 Magister
2014-10-27 21:25:12

Válasz #3643. hozzászólásra
Ez menetes ék nem a kormányösszekötő rudakban van?

#3643 Myrrdin
2014-10-27 21:17:11

Válasz #3642. hozzászólásra

az jó ,akkor kidolgozta a levegőt és most már jó. a szivattyú azért ad ki dünnyögő hangot mert elkopott a fogaskerék+ persely és esetleg a csapágy ami meghajtja az egészet mert egy szivattyú csere nem fogja orvosolni a bajt. szűrőt meg tisztítsd meg , könyvet azt felejtsd el e téren amúgy meg hidrokomolt ír 2

Nincs profilkép
#3642 Magister
2014-10-27 20:55:15

Szép estét mindenkinek!
Ma felraktam a gépemre a munkahengereket, be is kötöttem a csöveket, és láss csodát...pár próbálkozás után rendesen emelgette-süllyesztette a platót.....
De van egypár dolog ami érdekes:..a szivattyú, ha jár a motor akkor egy kicsit dünnyögő hangot ad függetlenül, hogy mozognak a munkahengerek vagy nem..a másik: szerintem még sohasem szedték ki szűrőt a hidraulika rendszerből...nem kellene azt időnként tisztítani?
És még egy: elég sűrű olaj van a hidraulika tartályban... a gépkönyv szerint gépolaj kell bele....én azt öntöttem bele..jó így?
Nektek mi a véleményetek?

#3641 Maszek Zs
2014-10-27 20:34:25

Válasz #3640. hozzászólásra

Egyedül Csináltam de jó lett!!!! Finoman kell csinálni
mint amikor ló cinez smile lol

Nincs profilkép
#3640 szeki 2
2014-10-27 20:26:53

Válasz #3638. hozzászólásra Flasencug +2 ember vigyázva...

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Dánia egyedülálló mezőgazdasági reformtervvel állt elő
Dánia egyedülálló mezőgazdasági reformtervvel állt elő
Dánia tervét sokan úttörőnek tartják, mások viszont úgy vélik, nem lesznek...
Azonnali áremelés várható a kutakon!
Mtz 50 traktor rakodóval
Mtz 50 traktor rakodóval

870.000 Ft

Pótkocsi,  bálaszállító 2 db,  IFA E-5/2
Pótkocsi, bálaszállító 2 db, IFA E-5/2

500.000 Ft

IFA W50 adagolók
IFA W50 adagolók

25.000 Ft

Eladó vagy csere: egy Stihl 010 AV láncfűrész
Eladó vagy csere: egy Stihl 010 AV...