Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Pont gondolkoztam rajta a napokban. A markincson elég gyalázatos állapotban van a kabin, mondhatni dehermetizált egy picit itt ott amott (a szélvédőt nem számítva) könnyedén beleszalad a csavarhúzó.
Amúgy meg le kéne festeni a gépet, de erre a fülkére ránézve egy deci máz is kár volna így megszabadítottam magam a csiszolás gondolatától is gyorsan. Csak aztán eszembe jutott, hogy árultatok ilyen kincseket, bár akkor még markoló kanyarba se volt. Mikor bálamadzaggal kötögettem fel a tetejét, s közben fél kiló rozsda hullt a szemembe akkor kitaláltam, hogyha lesz fülke jó áron veszek.
Írj emailt gyoszor kukac freemail.hu. De most nem sürgős mert házat újítok...
Fúróba megfelelő méretű szög és pörgetni vele? Ha max fordulat körül 1 óra alatt nem megy bele egy üzemóra akkor gond lesz vele. De biztos szét lehet azt szedni és beletekinteni.
Azt hogy lehetne kipróbálni h. jó-e az üzemóra számláló ? Mostanában egyhuzamban nem sokat megy a gép, de nem nagyon mozdul a számláló semmit. Fordulatszámmérő az működik viszont.
igazi kaki-raki-traki :D
szerzel rá egy rökfogót és bérbe elmész favágókhoz vele.
maszek erdőket akik vágnak (akác) inkább csak métere tüzifát vágnak (sajnos...) ott kiváló lenne ez a masina rakatolni.
kár hogy kicsit rövid a daruja neki :D
1 méterrel hoszabb lenne azt szerintem te is díjaznád.
Elkészült a szuperszónikus kipufogódobom. Tudom pörgetni a gépet rakodás közben nem akarok beledögleni a füstbe.
Csináltam valami wartburg futómű végütköző bakból stoptáblát a kanáltartónak, hogy ne csörömpöljön meg ne verje össze magát, kiváló lett.
Most tömörítem a saját videómat, de bazi nagy lesz nem tudom fel tudom-e valaha tölteni jútúbra. 1óra 20 perc körül lett, a sisakkamerámmal vettem fel.. Persze nincs az a kamera ami visszaadja...
A foci nem nagyon érdekel, csak a traktor :D
Na meg a motor.
Ez off topic, de itt voltam, viszont csak 1 napot, mert nem bírta a hátam.
1:50nél látszom, kék sisak piros csőrös motor. Videó
Meg aztán egyszer elmegyek meg egyszer felállítjuk ketten a nagyvasat.
Lehet nem figyeltem az évet a hozzászólásnál a zöld rendszám totyikban :D
Kicsit jobban oda kell hatni, és adják. Sokkal kevesebb baj van a zölddel, legalábbis anyagilag jelen pillanatban. 5 évente 27 ezer 200 Ft műszakira az rettentő és csak annyit néznek hol az alvázszám, meg hogy de szép is traktor. És 5 év múlva ki tudja mennyi lesz, ahol 5 éve műszakiztam a TZ-4K-t 24 ezerért, ott most 36 ezer lett volna, ezért máshová vittem.
A piros rendszámos T-16on is gondolkozom, hogy zöldíteni kéne..
Volt idő mikor szerettem volna,de a kormány iroda azt válaszolta,hogy nem adható.Ezt a platóval indokolta.
Dühömben el adtam és vettem helyette egy piros rendszámosat.igy most rendben vagyok.
Öreg Dömperes: zöld rendszámot szeretnél a T-16osodra? Én a markolósomra nem rég váltottam ki. A gépkönyvvel ballagtam be okmányirodába, az volt a lényeg, hogy az eszköz listát megtalálják a hátuljában. 1 telefon szolnokra és már fizethettem is be a csekket 19500+7000 ft bizti allianz. Meg persze kellett az mvh reg.
Önjáró alváz, egyértelműen kiadható rá törvényben benne van. Ha nem adják gyere át Kunszentmártonba :)
a féltengely szimeringnél gyárilag 45x65x10 van emlékeim szerint de 2db 45x65x7 szimering is elfér ott (azóta nem folyik) mert én is 2x dolgoztam rajta hogy folyatott pedig vitonos szimeringet kapott tőlem
Mivel összerakás után tökéletes volt, így beállítási problémát nem sejtek, ha annyira megkopott volna, akkor úgyis beállítod újra és kész.
Esetleg kéne macerálni még egy kicsit ezzel a fékezéses módszerrel. Ha tényleg leszekadt valami darab és beékelődött, akkor vagy kiadja gond nélkül, de ha fém, akkor meg felrotálja a frissen szabályozott nyomólapot.
Egyébként nekem a rommá kopott kuplung és a szétnyíródott kinyomó villák miatt a TLT csavar csak úgy jó ha 1 mm a hézag.
Köszi, a trágyavillát tudom használni rönkfogónak, ezért hegesztette az előző tulaj a laposvasat a villák hegyére. Csak ezzel már nem csukódik össze a villa, így nem fogja meg a rönköt, de ha középen van nem esik ki. Illetve nem tudom forgatni rotátor híjján, de azt erre a kanáltartóra nem is tudnék tenni. Szóval vész megoldás van :)
ejha,
hát lehet vastag a tárcsa, legyen ön csaló, mennyen be egy boltba, kérdezze meg van e olyan nekik, aztán gusztustalan mód egy tolómérővel mérje ön meg a vastagságot, majd közölje az eladóval hogy mégsem ilyet keres :D
otthon utánna lehet ellenőrizni.
másik, ha erősen vérzik a szimmering, nem lett e olajos a tárcsa ??
lehet a próba vallatáskor kapott egy keveset.
féktisztítóval adjál neki majd rendesen.
meg a prevent hidegindító is bevállt nekem ilyenekre.
Lehet stefi69-nek lesz igaza és a kuplung tárcsa túl vastag.
Mint már írtam a tárcsa nem új csak újra lett ferodoroztatva.
Minden ötletet szívesen veszek. Magam is kérdezősködök a helyi szakértőktől.
Gyűjtöm az infokat és egy hosszú hétvége alkalmával neki fogok újra.
Tegnap a kuplung kiemelő villa állítgatás közben vettem észre, hogy a féltengely szimeringet is cserélni kell, mert erősen könnyezik.
Pedig most cseréltem ki újra ( szilikonosra ), de valószínűleg a féltengely berakáskor megsérült.
A kinyomó csapágy és a békák közti hézagnak nincs köze ahhoz ha nem emel ki a kuplung. / max akkor ha csúszik / Vagy ha túl nagy a hézag és nem nyomja be eléggé a békákat ,és ezért nem tud kiemelni. Nem ismerem a T-16-ost,de elmondásodból arra tudok gondolni,hogy egy picit viszi a nyeles tengelyt a kuplung.Mert kevés a hézag a lendkerék, a tárcsa ,és a nyomó lap között. Vagy a főtengelyben a csapágy szorul,vagy srégen áll,a szimering is foghatja ha túl szoros. Vagy a békák nem egyforma méretre vannak állítva. Esetleg a békákban a menet nincs-e kiszakadva.A kuplungtárcsa vastagsága / lehet,hogy túl vastag /. Támaszd ki a kuplung pedált teljesen benyomott állapotban,üres fokozatnál,és nézd meg ha van rá mód ,hogy a nyeles tengelyt milyen könnyen tudod kézzel forgatni.És rögtön megtudod,hogy mennyire szorul. Mert kézzel könnyen kell fordulnia oldott kuplungnál.
Válasz #3504. hozzászólásra
Nyugi nem kell idegeskedni!!Ha ideges vagy nem veszed észre azt a kis hibát ami miatt nem jó!!!Úgy állítsd be ahogy Myrrdin írta!!!
Tedd be mászóba,ha ki nyomott kuplungnál is viszi a gépet,nyugodtan vedd vissza motort Ha meg nem viszi jónak kell lennie!
Üdv! Mosás az jó! Sürü olaj meg jó váltófék. Holtjáték az összekopástol csökkent. Ez még előfordul még,új a felület. Kuplungpedál csapjai nixenek kikopva,azt ezért nem emel ki? Nekem ilyen eset a kombájnon volt,ott a kiemelővillák állitása segitett. Ha lehet,szerintem a kinyomócsapágy felé kéne állitani,azt újra beállitani a kinyomó,meg a villa távolságát. Előfordul,h. A gyári értékek holtjáték szempontbo,nem felelnek meg a masinának. A szerkezeten az állitócsavarnál is próbálj meg nagyobb hézagot,mert azt nemtudom,h. A pedál a padlónál akade meg mikor teljesen benyomod,v.ott menne még tovább,csak a nyomólap végáállása nem enged tovább kiemelni. Próbáld me a legkisseb sebességbe betenni a váltót,azt utána abba a sebességbe amivel menni akarsz. Igy leáll a váltó,azt nem recseg. Lhet,h.a tárcsa beleér a lendkerékbe,azt viszi magáva akkor is,ha jól kiemel a kuplung. Jó sörözést,meg lenyugvást!
A trakit elvittem egy barátomhoz, kértem pár hétig had legyen ott a kert végébe a bálatüske és a rendsodró társaságában.
Kicsit lenyugszom, megiszok egy jó gyógysört és elteszem magam holnapra.
Kifürdök az olajból ( nem lesz egyszerű ) és átgondolom mi nincs szálán.
Kb. két hét kell hogy kiheverjem a traumát, de aztán új erőre kapok és belevetem magam a javításba, mert számtalan a tennivaló a traktorral.
Próbáltam nagyobb holtjátékot adni, de akkor lehetetlen sebességet váltani.
A tárcsákat felpróbáltam és jó irányba raktam össze ahogy a könyvben volt.
Nyomlap fel lett szabályozva.
Mivel most lett összerakva nem hiszem hogy 5 másodpercnyi kínozás ennyire megviselte volna.
Tárcsák is újak ( felújított ), de azt hogy esetleg leszakadt belőle egy darab elképzelhető.
A lenkerékben és a nyelestengelyben az összes csapágyat és szimeringet cseréltem
A főtengely tengelyiányban mozdul 0,1mm-t. Nem találtam semmit a leírásban hogy mennyi a megangedett, de szerintem ennyi lógás még elmegy.
Jelenleg a villánál nulla a hézag, kézzel nehezen tudom a kinyomó csapágyat forgatni, de a 0,1mm-es hézagoló nem megy alá.
A TLT-nél 2 mm.
Azt honnan tudom hogyha megfáradt, mi fáradt meg?
A rúgók?
Tárcsák, villák, kinyomócsapágy újak.
A próba alatt gázolajjal volt feltöltve a váltó és a lehajtások, átmosás miatt.
Könyvben olvastam. Lecseréltem 85W140-re így már klasszisokkal jobb a váltás, de még mindig tuszkolni kell a váltókart. Rövig fogszámlálás után a kívánt fokozat kapcsolható. ( a hézag maradt 0mm )
Üdv! Szemjuel! Igy van,adj neki holtjátékot többet! Lhet,h. A bordán rászorul a tengelyre,meg hozzáér a lendkerékhez.ezt azért viszi a váltót,ezéer lehet,h.tökmindegy,mekkora a holtjáték. Fölpróbáltad,h. Könnyen csuszkále a tárcsa? V. A fingatástol a hőtöl,m egvetemedet a nyomólap. V. Szakad a tárcsa,azt beszorult egy darabja. V. Vezetőcsapágy viszi a tengelyt.ha van bent ollan. Kinyomócsapágynál a hézag változik,ha a főtengely tengely irányba mozdul. Talán segitettem.
kép nem a legjobb de a lényeg látszik szerintem, ezeket a beállításokat próbáltad már?! mert ha így is ezt csinála akkor kegyetlenül megf*ad a kuplungot
Súgjatok, mert megbuktam.
Két napja szórakozok a kuplunggal, de még most se jó.
Tárcsát cseréltem plusz a középső nyomlap lett felszabájozva egy érintővel.
Új a kiemelő villa és a kinyomó csapágy is.
Tegnap összeraktam. 5 percig olyan volt mint az álom. Az udvaron próbálgattam 5m élőre 5m hátra. Reccsenés nélkül vaj könnyan járt a váltó. Teljesen kinyomott pedálnál lekapcsolt a tlt.
Megnéztem csúszi-e. Ötödikbe raktam + fél gáz + fék ahogy engedtem fel a pedált fogta a motort, ha teljesen felengedem volna le is fulladt volna.
Ezután megszúnt a kuplung létezni.
Ma leellenőriztem a hézegokat a villánál és a csavarnál.
Állítottam a rudazaton de semmi eredmény. Annyit sikerült elérnem hogy ropogva-recsegve lehet váltani, de a tlt-t nem oldja., mindezt úgy hogy a kiemelő villánál a hézag nulla.
nem kell megijedni a kipufftól azokat a csavarok úgy is beletörnek
de ha jól bánsz a hegesztővel és jó helyen fogsz ívet mivel biztos kezed van , akkor simán ki lehet azokat csavarni , még MZ/X csonknál is így jártam el igaz ott már az újabb fajta csonk volt ahol már 4 db csavar volt
nekem kamerám nincsen,
de tervben van egy :D
azért zárja lassan a kanalat mert bazinagyok azok a munkahengerek.
számold ki hány liter olaj mire becsukja, és mennyi nyom ekkor aofrdulatszámnál a szivattyúd.
nekem az RP-6 os on a darut most még mint mondtam az mtz szivattyúja tolja csak, és 1 darab tömbböm van,
ha két műveletet csinálok egyszerre sem ejt vissza semmi.
nem szabad neki.
kicsi rönkfogót hallod.. aranyáron mérik mindet ami fekvő hengeres, másmilyet meg nem szabad.
felteszem hogy tüzifát, akácoszlopot ilyesmit rakodnál vele,
ami nekem van kanalam az RP-6 ra az nem nagy,
esetleg azt kéne ha tudsz olyat hogy egyszerűen lemásolni eggyet.
csak mítosz hogy olyan komoly cucc volna.
keress a közelben fűrészüzemet, a tönkrement gatterlap kiváló alapanyaga a fogó körömnek, a többi meg csak simán kazánlemez meg cső.
ha nagyon agyaskodni akar az ember akkor lehet perselyeket csináltatni, de az drága.
alternatíva kb. amitóla világ a világ erdőn mtz elsőhíd királycsapot és perselyt venni mert töredéke árban, és kivételesen talán az egyetlen dolog az mtz-n amit nem takonyból meg szélvédő mögött érlelt negróból csinálnak.
egyedül zsirzó furatot kell rá fúrni, és már klafa is.
legnagyobb tétel talán a munkahenger.
amúgy tökéletesen igazad van, ahány szivattyú annyi külön tömb kell a műsorhoz hogy jó is legyen. azt mind külön becsövezni soknak tűnik, de istentelenül feldobja az életet :D
ha kicsit mókolós kedvedben vagy be is bowdenezheted a két tömböt, és kész a paraszt joystick vezérlés.
dolgoztam olyannal amin 2 sima mtz tömb volt feltéve, és így bowdenezve, meg dolgoztam elektrobaszkuranciás buzidudával is,
megmondom őszintén ha feszesek a bowdenek bazira nincsen különbség.
erdőn meg nem szeressük azokat a dolgokat amiket egy kalapáccsla meg egy tekercs szig.szalaggal ne lehetne javítani.
főleg itt ártéren, amikor van olyan hogy már jöna víz.
ami akkor lenntmarad arra keresztet lehet vetni.
minap kollégáéknak segítettünk,
elakadt a kamionjuk, hátulról tolta az LKT-juk tolólappal, mi húztuk a kis vtz-vel meg az mtz vel, meg a forwarder emelte a daruval.
hát kijött, de a platót letolta róla az LKT közben.
oh, majd elfelejtem, közben a kamion daruja is ki volt kötve egy fához, próbálta húzni.
nem véletlen hogy 8 évig előttem itt senki nem dolgozott.
most is csak 1-1 ilyen kolléga van aki max. pár nap után feladja a harcot :D
itt állatnak kell lenni.
szószerint zéró tolerancia van hibával szemben.
rakottan úgy tudok közlekedni hogy ágakat nem elfele dobálják a traktor elől, hanem kifejezetten elé.
node visszakanyarodva a mederbe,
i 90 liter/perc az nagyon sok neked egy szivattyúra.
sokkal többre mennél két kisebbel.
egyik megy egyik tömbre, másik meg a másikra.
azt még nem nagy ügy megcsinálni.
kifizeti magát.
az a trágyás kanál meg szerintem így videó alapján, hát szörnyen nagynak tűnnek rajta a munkahengerek,
lehet hogy a szemem dob de nagyn indokolatlannak tűnik.
7189 hozzászólás
Válasz #3538. hozzászólásra
Küldtem emailt
Válasz #3537. hozzászólásra
Pont gondolkoztam rajta a napokban. A markincson elég gyalázatos állapotban van a kabin, mondhatni dehermetizált egy picit itt ott amott (a szélvédőt nem számítva) könnyedén beleszalad a csavarhúzó.
Amúgy meg le kéne festeni a gépet, de erre a fülkére ránézve egy deci máz is kár volna így megszabadítottam magam a csiszolás gondolatától is gyorsan. Csak aztán eszembe jutott, hogy árultatok ilyen kincseket, bár akkor még markoló kanyarba se volt. Mikor bálamadzaggal kötögettem fel a tetejét, s közben fél kiló rozsda hullt a szemembe akkor kitaláltam, hogyha lesz fülke jó áron veszek.
Írj emailt gyoszor kukac freemail.hu. De most nem sürgős mert házat újítok...
Ha valakit érdekel van egy jó állapotban lévő fülkém T-16-oshoz sárvédőkkel és padlólemezekkel együtt.
Válasz #3534. hozzászólásra
Fúróba megfelelő méretű szög és pörgetni vele? Ha max fordulat körül 1 óra alatt nem megy bele egy üzemóra akkor gond lesz vele. De biztos szét lehet azt szedni és beletekinteni.
Válasz #3532. hozzászólásra
Plusz 1 méter? Lehet díjaznám, de ahhoz már asszonyt nehezebb találni
Sziasztok!
Azt hogy lehetne kipróbálni h. jó-e az üzemóra számláló ? Mostanában egyhuzamban nem sokat megy a gép, de nem nagyon mozdul a számláló semmit. Fordulatszámmérő az működik viszont.
üdv! gyoszor úr! király!!!
Válasz #3528. hozzászólásra
igazi kaki-raki-traki :D
szerzel rá egy rökfogót és bérbe elmész favágókhoz vele.
maszek erdőket akik vágnak (akác) inkább csak métere tüzifát vágnak (sajnos...) ott kiváló lenne ez a masina rakatolni.
kár hogy kicsit rövid a daruja neki :D
1 méterrel hoszabb lenne azt szerintem te is díjaznád.
Válasz #3528. hozzászólásra Jó kis rakodó....
Válasz #3527. hozzászólásra
F@sza lett.
Válasz #3528. hozzászólásra
húúú, le a kalappal, jó lett!!!
A legművészibb kép lemaradt
Elkészült a szuperszónikus kipufogódobom. Tudom pörgetni a gépet rakodás közben nem akarok beledögleni a füstbe.
Csináltam valami wartburg futómű végütköző bakból stoptáblát a kanáltartónak, hogy ne csörömpöljön meg ne verje össze magát, kiváló lett.
Mostmár mehet a kakirakni:
Válasz #3525. hozzászólásra
Igen így van. Nagyon szép volt!
Most tömörítem a saját videómat, de bazi nagy lesz nem tudom fel tudom-e valaha tölteni jútúbra. 1óra 20 perc körül lett, a sisakkamerámmal vettem fel.. Persze nincs az a kamera ami visszaadja...
Válasz #3523. hozzászólásra
Attól még szép helyen jártatok!!! Erdély, ha nem tévedek!?
Válasz #3523. hozzászólásra
Egy T-5ös pannonia nekem is van.13.ezer kilométerrel.meg egy dongós kerékpár.
Válasz #3522. hozzászólásra
Mertmivelhogy én dőltem ott el :D
Válasz #3521. hozzászólásra
De 2,50 nél is ugyananaz állítja fel a motort mint
1,50 nél mondtál!!!! :D
Válasz #3520. hozzászólásra
A foci nem nagyon érdekel, csak a traktor :D
Na meg a motor.
Ez off topic, de itt voltam, viszont csak 1 napot, mert nem bírta a hátam.
1:50nél látszom, kék sisak piros csőrös motor.
Videó
Meg aztán egyszer elmegyek meg egyszer felállítjuk ketten a nagyvasat.
Válasz #3519. hozzászólásra
Igen az után futót én is úgy húzom néha,hogy vagy jön rendőr vagy nem.
Tegnap itt focizott nálunk Kunszentmárton csapata.Az eredményt nem tudom.
Válasz #3518. hozzászólásra
egy módon lehetne jó a piros, ha be lehetne jegyeztetni rá vontatást, valami kis pótkocsit ha elhúzgálhatnék az jó lenne. Nem csinált ilyet valaki?
Válasz #3517. hozzászólásra
Lehet nem figyeltem az évet a hozzászólásnál a zöld rendszám totyikban :D
Kicsit jobban oda kell hatni, és adják. Sokkal kevesebb baj van a zölddel, legalábbis anyagilag jelen pillanatban. 5 évente 27 ezer 200 Ft műszakira az rettentő és csak annyit néznek hol az alvázszám, meg hogy de szép is traktor. És 5 év múlva ki tudja mennyi lesz, ahol 5 éve műszakiztam a TZ-4K-t 24 ezerért, ott most 36 ezer lett volna, ezért máshová vittem.
A piros rendszámos T-16on is gondolkozom, hogy zöldíteni kéne..
Válasz #3516. hozzászólásra
Volt idő mikor szerettem volna,de a kormány iroda azt válaszolta,hogy nem adható.Ezt a platóval indokolta.
Dühömben el adtam és vettem helyette egy piros rendszámosat.igy most rendben vagyok.
Öreg Dömperes: zöld rendszámot szeretnél a T-16osodra? Én a markolósomra nem rég váltottam ki. A gépkönyvvel ballagtam be okmányirodába, az volt a lényeg, hogy az eszköz listát megtalálják a hátuljában. 1 telefon szolnokra és már fizethettem is be a csekket 19500+7000 ft bizti allianz. Meg persze kellett az mvh reg.
Önjáró alváz, egyértelműen kiadható rá törvényben benne van. Ha nem adják gyere át Kunszentmártonba :)
Válasz #3510. hozzászólásra
a féltengely szimeringnél gyárilag 45x65x10 van emlékeim szerint de 2db 45x65x7 szimering is elfér ott (azóta nem folyik) mert én is 2x dolgoztam rajta hogy folyatott pedig vitonos szimeringet kapott tőlem
Válasz #3498. hozzászólásra
Mivel összerakás után tökéletes volt, így beállítási problémát nem sejtek, ha annyira megkopott volna, akkor úgyis beállítod újra és kész.
Esetleg kéne macerálni még egy kicsit ezzel a fékezéses módszerrel. Ha tényleg leszekadt valami darab és beékelődött, akkor vagy kiadja gond nélkül, de ha fém, akkor meg felrotálja a frissen szabályozott nyomólapot.
Egyébként nekem a rommá kopott kuplung és a szétnyíródott kinyomó villák miatt a TLT csavar csak úgy jó ha 1 mm a hézag.
Válasz #3499. hozzászólásra
Szia!
Köszi, a trágyavillát tudom használni rönkfogónak, ezért hegesztette az előző tulaj a laposvasat a villák hegyére. Csak ezzel már nem csukódik össze a villa, így nem fogja meg a rönköt, de ha középen van nem esik ki. Illetve nem tudom forgatni rotátor híjján, de azt erre a kanáltartóra nem is tudnék tenni. Szóval vész megoldás van :)
Válasz #3511. hozzászólásra
oh, most nézem féltengely szimmeringet írtál, nem főtengelyt.
akkor olaj kizárva, bár attól még adhatsz neki féktisztítóval, az ördög nem alszik :D
Válasz #3510. hozzászólásra
ejha,
hát lehet vastag a tárcsa, legyen ön csaló, mennyen be egy boltba, kérdezze meg van e olyan nekik, aztán gusztustalan mód egy tolómérővel mérje ön meg a vastagságot, majd közölje az eladóval hogy mégsem ilyet keres :D
otthon utánna lehet ellenőrizni.
másik, ha erősen vérzik a szimmering, nem lett e olajos a tárcsa ??
lehet a próba vallatáskor kapott egy keveset.
féktisztítóval adjál neki majd rendesen.
meg a prevent hidegindító is bevállt nekem ilyenekre.
Lehet stefi69-nek lesz igaza és a kuplung tárcsa túl vastag.
Mint már írtam a tárcsa nem új csak újra lett ferodoroztatva.
Minden ötletet szívesen veszek. Magam is kérdezősködök a helyi szakértőktől.
Gyűjtöm az infokat és egy hosszú hétvége alkalmával neki fogok újra.
Tegnap a kuplung kiemelő villa állítgatás közben vettem észre, hogy a féltengely szimeringet is cserélni kell, mert erősen könnyezik.
Pedig most cseréltem ki újra ( szilikonosra ), de valószínűleg a féltengely berakáskor megsérült.
Válasz #3508. hozzászólásra
nincs mit de kár lett volna újra leírnom
Válasz #3506. hozzászólásra
köszönöm!
béka nálad kinyomóvilla akar lenni?
A kinyomó csapágy és a békák közti hézagnak nincs köze ahhoz ha nem emel ki a kuplung. / max akkor ha csúszik / Vagy ha túl nagy a hézag és nem nyomja be eléggé a békákat ,és ezért nem tud kiemelni. Nem ismerem a T-16-ost,de elmondásodból arra tudok gondolni,hogy egy picit viszi a nyeles tengelyt a kuplung.Mert kevés a hézag a lendkerék, a tárcsa ,és a nyomó lap között. Vagy a főtengelyben a csapágy szorul,vagy srégen áll,a szimering is foghatja ha túl szoros. Vagy a békák nem egyforma méretre vannak állítva. Esetleg a békákban a menet nincs-e kiszakadva.A kuplungtárcsa vastagsága / lehet,hogy túl vastag /. Támaszd ki a kuplung pedált teljesen benyomott állapotban,üres fokozatnál,és nézd meg ha van rá mód ,hogy a nyeles tengelyt milyen könnyen tudod kézzel forgatni.És rögtön megtudod,hogy mennyire szorul. Mert kézzel könnyen kell fordulnia oldott kuplungnál.
Válasz #3504. hozzászólásra
Nyugi nem kell idegeskedni!!Ha ideges vagy nem veszed észre azt a kis hibát ami miatt nem jó!!!Úgy állítsd be ahogy Myrrdin írta!!!
Tedd be mászóba,ha ki nyomott kuplungnál is viszi a gépet,nyugodtan vedd vissza motort Ha meg nem viszi jónak kell lennie!
Üdv! Mosás az jó! Sürü olaj meg jó váltófék. Holtjáték az összekopástol csökkent. Ez még előfordul még,új a felület. Kuplungpedál csapjai nixenek kikopva,azt ezért nem emel ki? Nekem ilyen eset a kombájnon volt,ott a kiemelővillák állitása segitett. Ha lehet,szerintem a kinyomócsapágy felé kéne állitani,azt újra beállitani a kinyomó,meg a villa távolságát. Előfordul,h. A gyári értékek holtjáték szempontbo,nem felelnek meg a masinának. A szerkezeten az állitócsavarnál is próbálj meg nagyobb hézagot,mert azt nemtudom,h. A pedál a padlónál akade meg mikor teljesen benyomod,v.ott menne még tovább,csak a nyomólap végáállása nem enged tovább kiemelni. Próbáld me a legkisseb sebességbe betenni a váltót,azt utána abba a sebességbe amivel menni akarsz. Igy leáll a váltó,azt nem recseg. Lhet,h.a tárcsa beleér a lendkerékbe,azt viszi magáva akkor is,ha jól kiemel a kuplung. Jó sörözést,meg lenyugvást!
Köszönöm a hozzászólásokat.
A trakit elvittem egy barátomhoz, kértem pár hétig had legyen ott a kert végébe a bálatüske és a rendsodró társaságában.
Kicsit lenyugszom, megiszok egy jó gyógysört és elteszem magam holnapra.
Kifürdök az olajból ( nem lesz egyszerű ) és átgondolom mi nincs szálán.
Kb. két hét kell hogy kiheverjem a traumát, de aztán új erőre kapok és belevetem magam a javításba, mert számtalan a tennivaló a traktorral.
Jóéjt!
Válasz #3501. hozzászólásra
Próbáltam nagyobb holtjátékot adni, de akkor lehetetlen sebességet váltani.
A tárcsákat felpróbáltam és jó irányba raktam össze ahogy a könyvben volt.
Nyomlap fel lett szabályozva.
Mivel most lett összerakva nem hiszem hogy 5 másodpercnyi kínozás ennyire megviselte volna.
Tárcsák is újak ( felújított ), de azt hogy esetleg leszakadt belőle egy darab elképzelhető.
A lenkerékben és a nyelestengelyben az összes csapágyat és szimeringet cseréltem
A főtengely tengelyiányban mozdul 0,1mm-t. Nem találtam semmit a leírásban hogy mennyi a megangedett, de szerintem ennyi lógás még elmegy.
Válasz #3500. hozzászólásra
Jelenleg a villánál nulla a hézag, kézzel nehezen tudom a kinyomó csapágyat forgatni, de a 0,1mm-es hézagoló nem megy alá.
A TLT-nél 2 mm.
Azt honnan tudom hogyha megfáradt, mi fáradt meg?
A rúgók?
Tárcsák, villák, kinyomócsapágy újak.
A próba alatt gázolajjal volt feltöltve a váltó és a lehajtások, átmosás miatt.
Könyvben olvastam. Lecseréltem 85W140-re így már klasszisokkal jobb a váltás, de még mindig tuszkolni kell a váltókart. Rövig fogszámlálás után a kívánt fokozat kapcsolható. ( a hézag maradt 0mm )
Üdv! Szemjuel! Igy van,adj neki holtjátékot többet! Lhet,h. A bordán rászorul a tengelyre,meg hozzáér a lendkerékhez.ezt azért viszi a váltót,ezéer lehet,h.tökmindegy,mekkora a holtjáték. Fölpróbáltad,h. Könnyen csuszkále a tárcsa? V. A fingatástol a hőtöl,m egvetemedet a nyomólap. V. Szakad a tárcsa,azt beszorult egy darabja. V. Vezetőcsapágy viszi a tengelyt.ha van bent ollan. Kinyomócsapágynál a hézag változik,ha a főtengely tengely irányba mozdul. Talán segitettem.
kép nem a legjobb de a lényeg látszik szerintem, ezeket a beállításokat próbáltad már?! mert ha így is ezt csinála akkor kegyetlenül megf*ad a kuplungot
Válasz #3489. hozzászólásra
Szia!
Amíg nincs rendes rönkfogó kanalad, otthon egy ilyen is megteszi, sokkal jobb a semminél!
Helló urak!
Súgjatok, mert megbuktam.
Két napja szórakozok a kuplunggal, de még most se jó.
Tárcsát cseréltem plusz a középső nyomlap lett felszabájozva egy érintővel.
Új a kiemelő villa és a kinyomó csapágy is.
Tegnap összeraktam. 5 percig olyan volt mint az álom. Az udvaron próbálgattam 5m élőre 5m hátra. Reccsenés nélkül vaj könnyan járt a váltó. Teljesen kinyomott pedálnál lekapcsolt a tlt.
Megnéztem csúszi-e. Ötödikbe raktam + fél gáz + fék ahogy engedtem fel a pedált fogta a motort, ha teljesen felengedem volna le is fulladt volna.
Ezután megszúnt a kuplung létezni.
Ma leellenőriztem a hézegokat a villánál és a csavarnál.
Állítottam a rudazaton de semmi eredmény. Annyit sikerült elérnem hogy ropogva-recsegve lehet váltani, de a tlt-t nem oldja., mindezt úgy hogy a kiemelő villánál a hézag nulla.
Hol lehet a hiba?
De ne a nőt nézd.
Válasz #3495. hozzászólásra
Mennyi lenne?
Mint jó Apám mondaná.
SEMMI.Össze érnek.De igy jó,mert az meg a rezgést le fogja.
Válasz #3494. hozzászólásra
és mennyi távolság van a kipuff és légszürő?!
Válasz #3493. hozzászólásra
Csupán annyit kellett módositani,hogy a lég szűrön egy picit be horpasztottam.semmi több.A dobba nincs semmi hang tompító.
Válasz #3491. hozzászólásra
Nézegettem a régebbi képeidet, és úgy látom módosítani kellett hozzá a légszűrő helyét, hogy kiférjen a fülke és a légszűrő közt.
A dob az micsoda benne? Valódi hangtompító? Vagy csak egy nagyobb kályhacső darab?
nem kell megijedni a kipufftól azokat a csavarok úgy is beletörnek
de ha jól bánsz a hegesztővel és jó helyen fogsz ívet mivel biztos kezed van
, akkor simán ki lehet azokat csavarni , még MZ/X csonknál is így jártam el igaz ott már az újabb fajta csonk volt ahol már 4 db csavar volt
Itt egy kép.Ez sav álloból van,Kicsit lehetne hosszabb is de nekem jó van.nem sokat megy.
nekem kamerám nincsen,
de tervben van egy :D
azért zárja lassan a kanalat mert bazinagyok azok a munkahengerek.
számold ki hány liter olaj mire becsukja, és mennyi nyom ekkor aofrdulatszámnál a szivattyúd.
nekem az RP-6 os on a darut most még mint mondtam az mtz szivattyúja tolja csak, és 1 darab tömbböm van,
ha két műveletet csinálok egyszerre sem ejt vissza semmi.
nem szabad neki.
kicsi rönkfogót hallod.. aranyáron mérik mindet ami fekvő hengeres, másmilyet meg nem szabad.
felteszem hogy tüzifát, akácoszlopot ilyesmit rakodnál vele,
ami nekem van kanalam az RP-6 ra az nem nagy,
esetleg azt kéne ha tudsz olyat hogy egyszerűen lemásolni eggyet.
csak mítosz hogy olyan komoly cucc volna.
keress a közelben fűrészüzemet, a tönkrement gatterlap kiváló alapanyaga a fogó körömnek, a többi meg csak simán kazánlemez meg cső.
ha nagyon agyaskodni akar az ember akkor lehet perselyeket csináltatni, de az drága.
alternatíva kb. amitóla világ a világ erdőn mtz elsőhíd királycsapot és perselyt venni mert töredéke árban, és kivételesen talán az egyetlen dolog az mtz-n amit nem takonyból meg szélvédő mögött érlelt negróból csinálnak.
egyedül zsirzó furatot kell rá fúrni, és már klafa is.
legnagyobb tétel talán a munkahenger.
amúgy tökéletesen igazad van, ahány szivattyú annyi külön tömb kell a műsorhoz hogy jó is legyen. azt mind külön becsövezni soknak tűnik, de istentelenül feldobja az életet :D
ha kicsit mókolós kedvedben vagy be is bowdenezheted a két tömböt, és kész a paraszt joystick vezérlés.
dolgoztam olyannal amin 2 sima mtz tömb volt feltéve, és így bowdenezve, meg dolgoztam elektrobaszkuranciás buzidudával is,
megmondom őszintén ha feszesek a bowdenek bazira nincsen különbség.
erdőn meg nem szeressük azokat a dolgokat amiket egy kalapáccsla meg egy tekercs szig.szalaggal ne lehetne javítani.
főleg itt ártéren, amikor van olyan hogy már jöna víz.
ami akkor lenntmarad arra keresztet lehet vetni.
minap kollégáéknak segítettünk,
elakadt a kamionjuk, hátulról tolta az LKT-juk tolólappal, mi húztuk a kis vtz-vel meg az mtz vel, meg a forwarder emelte a daruval.
hát kijött, de a platót letolta róla az LKT közben.
oh, majd elfelejtem, közben a kamion daruja is ki volt kötve egy fához, próbálta húzni.
nem véletlen hogy 8 évig előttem itt senki nem dolgozott.
most is csak 1-1 ilyen kolléga van aki max. pár nap után feladja a harcot :D
itt állatnak kell lenni.
szószerint zéró tolerancia van hibával szemben.
rakottan úgy tudok közlekedni hogy ágakat nem elfele dobálják a traktor elől, hanem kifejezetten elé.
node visszakanyarodva a mederbe,
i 90 liter/perc az nagyon sok neked egy szivattyúra.
sokkal többre mennél két kisebbel.
egyik megy egyik tömbre, másik meg a másikra.
azt még nem nagy ügy megcsinálni.
kifizeti magát.
az a trágyás kanál meg szerintem így videó alapján, hát szörnyen nagynak tűnnek rajta a munkahengerek,
lehet hogy a szemem dob de nagyn indokolatlannak tűnik.