Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.51 FtUSD391.85 FtCHF441.7 FtGBP491.64 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok. A segítségeteket kérem,mivel el kell adnom a vlagyeszt sajna. Sűrgős lenne. 4év műszakija van 90%os gumik mitsubishi talajmaróval ,2fejes JD.váltvaforgatós ekeével ja meg szervóval.ára 1200.000.Felárért van hozzá 12m permetező 300l.160as szárzúzó ,160as kis tárcsa,fóliafektető sorművelő stb. egyben minden 1.600.000 irányár.bővebb infó tel. +36305712298.
Válasz c-É #20014. hozzászólásáraAhogy a kolega írta elsőként tedd rendbe a munkahengert, gondolom már nem új, (ne a javítókészlet O gyűrűivel, hanem csapágyboltban vásároltakkal) ha az nem segít akkor kopott az útváltószelep tolattyúja, olyankor viszont a javitókészletek már nem segitenek, mivel itt fém a fémen zár, amíg zár
Válasz c-É #20014. hozzászólásáraNem vagyok szakembere,de első körbe a munkahenger kéne megvizsgálni,ha mégsem változik akkor a vezérművet kellene felújítani!
Sziasztok abban szeretnék segítséget kérni hogy a hidraulika nemtud súlyt emelni ez mitől lehet magát Mégcsak felemeli de ha ráálok meg se moccan! Már kitakarítottam minden szűrőt új olajat is kapott!
Én múlt év tavasszal újítottam fel,mert a tengelyből kiszakadt a menet és kitörött az ékpálya.Akkor új csapágyakat,gumigyűrűket,tengelyt kapott.A csapágyakon lévő számozás szerint ilyen csapágy már nincs.Bekellett vinnem a régi csapágyat és az alapján adtak.Sajnos a dobozait eldobtam,így nem tudom megmondani a méretét.
Kapákat,tengelyeket, Tiszavasváriban az AGRO-MAN-nál rendeltem.A kapákat már két éve megvettem,de még mindig nem raktam fel.
Ha a nevemre kattintva visszaolvasol találsz képeket is a felújításról.
Válasz czferi #20005. hozzászólására Szia!
Én innen nehezen mondom meg,hogy hol folyik a gázolaj,ezt neked kell megállapítanod.
Szerintem nézd át jobban a porlasztót és környékét, nyomócső,résolaj csatlakozásokat.Lehet,hogy ott csöpög valami és a lecsöpögő gázolajat a ventillátor ráfújja a hengerre.A gázolajszivárgást,folyást meglehet látni,mert ott "nedvesebb".
Válasz Gerimur #19997. hozzászólásáraSzia Gerimur!
Megint egy kis segitséget kérnék tőled. A fülke felöli hengerre valahonnan ráfolyik a gázolaj,meg néztem a csöveket a vissza folyó csövet de nem látok vagy érzek gázolajat. A porlasztóbol folyhat gázolaj? Valaki azt is mondta huzzak a porlaszton. Ott ki mehetett valami tömités?
Válasz ND #19979. hozzászólásáraVedd le a szelepfedelet és nézd meg a szelephézagot. Ha valamelyinéknél túl nagy akkor a szelepemelő szár eltörött. A himbát oldalra le tudod húzni és ki tudod cserélni a szárat.
Somogyi gyerek vagyok, de az Alföldön jártam suliba, szóval ismerem azt a részt is. De egyszer amikor kerestem valakit az egyik településen az utcában, akkor az ott lakók azt mondták, hogy az utca végén a "dombon"
A domb olyan 1.5 m-re magasabban volt mint az utca szint
Sziasztok!
Minap cseréltem a lengyel ekén ekevasat. Ukrán vasat tetem rá élfelrakottat. Szerintetek az élén igazitani kell valamit vagy csak felrakni és menni???
Előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz tiboca69 #19990. hozzászólására Ha MTZ vonószárak lesznek rajt akkor nem kell változtatni a tengelyméretén.Csak a tartó furatait kell felfúrni a tengely méretére.{kb:3mm-er a különbség}.
Válasz Gerimur #19984. hozzászólásáraItt az alföldön nem nagyon lejt a talaj.
Itt a legnagyobb kiemelkedés a vakondtúrás.
Inkább attól tartottam, hogy a "szállításnál", mikor nem dolgozik a maró akkor bele "libben" a kerékbe...
De ez csak egy ideglenes megoldás.
Szeretném a Te általad is preferált megoldást megvalósítani.
Már megvan hogy honnan lehet megvenni a tengelyt, a kislakat-tartókat...
Kell majd a tengelyen változtatni? (Vagy passzol a T25-re?)
Válasz cb_kicsiogre #19985. hozzászólásáraNem a szivattyú bekapcsoló mögött van a beöntő hanem a fülke alatt, ha hátulról nézed akkor jobb oldalt a hátsókeréknél egy nagy négyszögű csavar.
Sziasztok! A múltkorjában érdeklődtem a hidraulik szivattyúról, sikerült kicserélnem viszont a hajtásba nem tudok olajat önteni mert nincs rajta beöntő, leeresztő van de beöntő nincs! Szerintetek mit csinàljak?
Ahol írtátok és képet is rajtatok fel, nekem nincs a szittyú bekapcsoló mögött beöntő! Ilyenkor mi van?
Válasz tiboca69 #19983. hozzászólásáraAzért lazul vissza,mert nem a vonószáron vagy annak a tengelyén van a gúzslánc belső fele,hanem a tartón van rögzítve.Ha laza a gúzslánc akkor lejtős helyen a maró elmozdul és nem a keréknyomon megy.
Válasz tiboca69 #19976. hozzászólásáraa maronak szárzuzonak permetezőnek mutrágyaszoronak én nem használok láncot minek kaszánál cakk egyik oldal tizenőtéves és gyáriálapotban van tökfölesleges szerintem
Válasz Attikaa #19971. hozzászólásáraTekerd le a spirált a meghajtóról ,az adagolónál.És járó motornál látni fogod,ha belenézel a furatba,hogy forog-e a belseje.Ha igen akkor spirál probléma,vagy az óra .
Válasz ND #19979. hozzászólásáraTöbb baja is lehet. Pl: Átszakadt a dugattyú, gyűrű törés,Kipufogó szelepnél is lehet bajság. Az 100% hogy hengerfej le,és rögtön többet lehet tudni.
lenne egy kis gondom.
A táltos elkezdte okádni az olajat a kipufogócsonknál, folyik le a hengerfalon kívülről is rendesen, meg a kipufogón is fújja, úh. az egész traki úgy néz ki, mint egy katicabogár - piros alapon sok fekete pötty :-(
Mi lehet a gond? Tapasztalt már vki ilyet? Hogyan gyógyítható?
Válasz a2457 #19977. hozzászólásáraTökmindegy,hogy szét vagy össze van tekerve szállítási helyzetben éri csak el.Munka közben semmi gond vele.Legfeljebb nem emelem föl teljesen.
25322 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat.
Válasz Dénes40 #20022. hozzászólásáraElég a 165 !
Válasz papp.janos #20024. hozzászólásáraRendben.
Válasz gomezkam #20021. hozzászólásáraÉrtem! Kérlek szólj majd hogy mi lett a végeredmény. Köszi
Válasz Dénes40 #20022. hozzászólására 175Bar.
Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy t25 traktor A3 porlasztót hány bár nyomásértékre kell állítani?
Válasz papp.janos #20020. hozzászólásáraA gép napi használatban van, ezért ha az elkelt természetesen eladóak az eszközök is!
Válasz gomezkam #20019. hozzászólásáraKülön-külön is adsz el a munkaeszközökből?
Válasz gomezkam #20018. hozzászólására
Sziasztok. A segítségeteket kérem,mivel el kell adnom a vlagyeszt sajna. Sűrgős lenne. 4év műszakija van 90%os gumik mitsubishi talajmaróval ,2fejes JD.váltvaforgatós ekeével ja meg szervóval.ára 1200.000.Felárért van hozzá 12m permetező 300l.160as szárzúzó ,160as kis tárcsa,fóliafektető sorművelő stb. egyben minden 1.600.000 irányár.bővebb infó tel. +36305712298.
Válasz c-É #20014. hozzászólásáraAhogy a kolega írta elsőként tedd rendbe a munkahengert, gondolom már nem új, (ne a javítókészlet O gyűrűivel, hanem csapágyboltban vásároltakkal) ha az nem segít akkor kopott az útváltószelep tolattyúja, olyankor viszont a javitókészletek már nem segitenek, mivel itt fém a fémen zár, amíg zár
Válasz c-É #20014. hozzászólásáraNem vagyok szakembere,de első körbe a munkahenger kéne megvizsgálni,ha mégsem változik akkor a vezérművet kellene felújítani!
Válasz szelindi sándor #20013. hozzászólásáraA hátsó kerék közepén mérve lehet:1200;1310;1378;1480
Attól függ hova van állítva!
Üdv a T-25 szakembereknek.
Lenne egy kérdésem?
Mit kell tenni azzal hogy a hidraulika terhelt vagy terhelés mentes állapotban,ne ereszkedjen magától?
Választ köszöntem.
tájékoztatást kérnék a t 25-t 30-nak mennyi a pontos nyomtávja,előre is köszönet.
Válasz gubamarcell99 #20011. hozzászólására
Ha a tartályba jó az olajszint akkor nézd meg a vezértömb tetején a kúposszelepet.Előfordulhat,hogy valami alákerült.
Sziasztok abban szeretnék segítséget kérni hogy a hidraulika nemtud súlyt emelni ez mitől lehet magát Mégcsak felemeli de ha ráálok meg se moccan! Már kitakarítottam minden szűrőt új olajat is kapott!
Válasz dávidka234567 #20009. hozzászólására Kemény 55.000 rugó volt.
Menyibe került hozzá a kapák?
Válasz dávidka234567 #20007. hozzászólására Szia!
Én múlt év tavasszal újítottam fel,mert a tengelyből kiszakadt a menet és kitörött az ékpálya.Akkor új csapágyakat,gumigyűrűket,tengelyt kapott.A csapágyakon lévő számozás szerint ilyen csapágy már nincs.Bekellett vinnem a régi csapágyat és az alapján adtak.Sajnos a dobozait eldobtam,így nem tudom megmondani a méretét.
Kapákat,tengelyeket, Tiszavasváriban az AGRO-MAN-nál rendeltem.A kapákat már két éve megvettem,de még mindig nem raktam fel.
Ha a nevemre kattintva visszaolvasol találsz képeket is a felújításról.
Valaki véletlenül nem tugya hogy a lengyeltalajaróba milyen csapágy méretek kellenek és hogy késeket hól lehet hozzá venni
Válasz czferi #20005. hozzászólására Szia!
Én innen nehezen mondom meg,hogy hol folyik a gázolaj,ezt neked kell megállapítanod.
Szerintem nézd át jobban a porlasztót és környékét, nyomócső,résolaj csatlakozásokat.Lehet,hogy ott csöpög valami és a lecsöpögő gázolajat a ventillátor ráfújja a hengerre.A gázolajszivárgást,folyást meglehet látni,mert ott "nedvesebb".
Válasz Gerimur #19997. hozzászólásáraSzia Gerimur!
Megint egy kis segitséget kérnék tőled. A fülke felöli hengerre valahonnan ráfolyik a gázolaj,meg néztem a csöveket a vissza folyó csövet de nem látok vagy érzek gázolajat. A porlasztóbol folyhat gázolaj? Valaki azt is mondta huzzak a porlaszton. Ott ki mehetett valami tömités?
Válasz ND #19979. hozzászólásáraVedd le a szelepfedelet és nézd meg a szelephézagot. Ha valamelyinéknél túl nagy akkor a szelepemelő szár eltörött. A himbát oldalra le tudod húzni és ki tudod cserélni a szárat.
Válasz Wendelke #20000. hozzászólására
Ha jól tudom ott egy igen jó suli van én is lehet oda megyek kertészmérnökire
http://halasinfo.hu/janoshalmi-szenzacio-30-ev-utan-ujra-van-magyar-traktor/?wp-nocache=true
Érdekesség képpen...
Válasz tiboca69 #19998. hozzászólásáraNem a karok felfogatására, hanem a feszítésre gondoltam.
Válasz gubamarcell99 #19995. hozzászólásáraNem Félegyháza, én Mezőtúrra jártam.
Válasz gubamarcell99 #19995. hozzászólására...én mizsei lakos vagyok.
Válasz Alex_ #19994. hozzászólásáraA tiéden teljesen más a karok felfogatása...?
Válasz czferi #19992. hozzászólására Szerintem kicsit igazitsd, aztán mehet.
Majd a föld kiigazítja.
Válasz Wendelke #19993. hozzászólására Én is "Somogyi gyerek vagyok"
Szia hova játál suliba csak mert én Félegyházi vagyok és kíváncsi vagyok a fórumból járt e már valaki a környékbe
Válasz tiboca69 #19983. hozzászólásáraSzia! Nálam így van megoldva.
Válasz tiboca69 #19990. hozzászólására"Itt az alföldön nem nagyon lejt a talaj.
Itt a legnagyobb kiemelkedés a vakondtúrás."
Somogyi gyerek vagyok, de az Alföldön jártam suliba, szóval ismerem azt a részt is. De egyszer amikor kerestem valakit az egyik településen az utcában, akkor az ott lakók azt mondták, hogy az utca végén a "dombon"
A domb olyan 1.5 m-re magasabban volt mint az utca szint
Sziasztok!
Minap cseréltem a lengyel ekén ekevasat. Ukrán vasat tetem rá élfelrakottat. Szerintetek az élén igazitani kell valamit vagy csak felrakni és menni???
Előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz tiboca69 #19990. hozzászólására Ha MTZ vonószárak lesznek rajt akkor nem kell változtatni a tengelyméretén.Csak a tartó furatait kell felfúrni a tengely méretére.{kb:3mm-er a különbség}.
Válasz Gerimur #19984. hozzászólásáraItt az alföldön nem nagyon lejt a talaj.
Itt a legnagyobb kiemelkedés a vakondtúrás.
Inkább attól tartottam, hogy a "szállításnál", mikor nem dolgozik a maró akkor bele "libben" a kerékbe...
De ez csak egy ideglenes megoldás.
Szeretném a Te általad is preferált megoldást megvalósítani.
Már megvan hogy honnan lehet megvenni a tengelyt, a kislakat-tartókat...
Kell majd a tengelyen változtatni? (Vagy passzol a T25-re?)
Válasz Gerimur #19988. hozzászólásáraCsak most látom...elnézést...
Válasz Attikaa #19986. hozzászólásáraNem a hidraulika olaj beöntőt kérdezte,hanem a szivattyú hajtásáét.
Válasz cb_kicsiogre #19985. hozzászólásáraNincs semmi.A T30-on a váltóból kapja az olajzást.Beöntő külön nincs.
Válasz cb_kicsiogre #19985. hozzászólásáraNem a szivattyú bekapcsoló mögött van a beöntő hanem a fülke alatt, ha hátulról nézed akkor jobb oldalt a hátsókeréknél egy nagy négyszögű csavar.
Sziasztok! A múltkorjában érdeklődtem a hidraulik szivattyúról, sikerült kicserélnem viszont a hajtásba nem tudok olajat önteni mert nincs rajta beöntő, leeresztő van de beöntő nincs! Szerintetek mit csinàljak?
Ahol írtátok és képet is rajtatok fel, nekem nincs a szittyú bekapcsoló mögött beöntő! Ilyenkor mi van?
Válasz tiboca69 #19983. hozzászólásáraAzért lazul vissza,mert nem a vonószáron vagy annak a tengelyén van a gúzslánc belső fele,hanem a tartón van rögzítve.Ha laza a gúzslánc akkor lejtős helyen a maró elmozdul és nem a keréknyomon megy.
Válasz Gerimur #19978. hozzászólására...én egyenlőre így oldottam meg:
Ha max. felemelem a marót még nem éri el a gardán a láncot, munka közben viszont belazulnak a láncok...
Ez van...
Válasz tiboca69 #19976. hozzászólásáraa maronak szárzuzonak permetezőnek mutrágyaszoronak én nem használok láncot minek kaszánál cakk egyik oldal tizenőtéves és gyáriálapotban van tökfölesleges szerintem
Válasz Attikaa #19971. hozzászólásáraTekerd le a spirált a meghajtóról ,az adagolónál.És járó motornál látni fogod,ha belenézel a furatba,hogy forog-e a belseje.Ha igen akkor spirál probléma,vagy az óra .
Válasz ND #19979. hozzászólásáraTöbb baja is lehet. Pl: Átszakadt a dugattyú, gyűrű törés,Kipufogó szelepnél is lehet bajság. Az 100% hogy hengerfej le,és rögtön többet lehet tudni.
Kedves Fórumtársak,
lenne egy kis gondom.
A táltos elkezdte okádni az olajat a kipufogócsonknál, folyik le a hengerfalon kívülről is rendesen, meg a kipufogón is fújja, úh. az egész traki úgy néz ki, mint egy katicabogár - piros alapon sok fekete pötty :-(
Mi lehet a gond? Tapasztalt már vki ilyet? Hogyan gyógyítható?
Válasz a2457 #19977. hozzászólásáraTökmindegy,hogy szét vagy össze van tekerve szállítási helyzetben éri csak el.Munka közben semmi gond vele.Legfeljebb nem emelem föl teljesen.