Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Koppány Vezér #19274. hozzászólásáraSzia!
Nekem is gyümölcsösbe kellene kisebb gallyakat össze aprítani. Azért is kérdezem,hogy bírja a 150cm vagy inkább 135cm vegyek?
Válasz Gerimur #19284. hozzászólásáramost már jó, szép videók tárcsát kapott a kukorica tarló? egyik videón láttam hogy szépen begyűrte a kórót, de ettől függetlenül szépen leforgatja
Válasz czferi #19273. hozzászólásáraSzia!
Az hogy könnyen, az azért erős,de nem szenvedés vele dolgozni, terep 1Ben szépen viszi.KB annyira fogja mint a szántás.
Válasz gyusza7 #19270. hozzászólásáraSzia!
Akkor könnyedén viszi a 150cm vízszintes tengelyű szárzúzót? Én is szeretnék egyet venni csak eddig azt halottam nagyon fogja a t-25 traki. Akkor te azt mondod simán viszi.
Tudnál feltenni képet róla?
Válasz atis26 #19259. hozzászólásáraami videót beraktam annál a területnél mi is mértük. 2ha volt a terület és jó minőségű nem homokos. ott a lengyel ekével volt szántva 45-50 literre jött ki a fogyasztás. de azt még hozzá írom hogy nagyban függ a gép műszaki állapotától is. mert azért amit írsz 40 azt sokkalom. ezek a gépek nem épp szántásra vannak kitalálva pláne nem 300mm mélyen.
Csináltam régebben egy láncos szártépőt, amihez gyakorlatilag itt merítettem ihletet a fórumon. 150 cm szélesre van megcsinálva, 3 db teherlánc végén volt 2-2-2 db "Y" kés. Főképpen gazvágásra volt használva, de a haver kukoricáját is le szoktam nyomni vele, ha leszedték. Hát annál azért voltak problémáim. Mászó II-ben szoktam vele szártépőzni, de hegynek felfelé (Somogy) elég csúnyán megfogta a trakit. Nem igazán tetszett ez nekem , így egyik cimborám megcsinálta a keményebb vasmunkákat amire nekem nincs meg a technikám, és át lett alakítva a szártépő a hagyományos megoldásra.
Három lánc lejött, ment fel a helyére a késtartó, 2-2 RZ késsel, meg az állókéssel.
Bebizonyosodott amit már sejtettem, ez kicsit kevesebb energiát igényel mit a láncos. Helyesebben a kisebb tömeg, és a nagyobb felület miatt a lánc hamarabb elveszti a lendületét mint a hagyományos megoldás.
Ugyanúgy a dombokon, mászó II helyett, (terep) I-s sebesség fokozatban föl és le, és szépen vitte, ahogy elnéztem a munkája is szebb lett a kukoricában mint volt.
Válasz Arpy #19251. hozzászólásáraÜlj be a traktorba tedd egyik sebességfokozatba,nyomd be a kuplungot kb:félig és közben próbáld kivenni a váltókart sebességből,ha kitudod venni,akkor a reteszelőn addig kell összetekerni,hogy ne tudd ebben a helyzetben kivenni a kart.
(álló motor mellett).
Nos, T30-asomnál is előjött a sebesség kiugrás.
Most aktuális nekem is a kérdés, hogy merre kell azokon az oldal karokon állítani, meg, hogy mikor tudom azt, hogy most már jó. Emlékszem valamire régebbi hozzászólásokból, de legyetek szívesek leírni, hogy mi a menete ennek az állításnak!
Köszönöm!
Válasz Arpy #19244. hozzászólásárahátez :)
qrva nagy, az biztos.
ugyan nem juró tír 6, de lefogadom hogy szinte a semmit eszi evvel a kocsival a kis t-25 :D
bár azért dágványban szerintem ... kevésbé tudna menni.
olyanok ezek a kis masinák mint a pónilovak :D
Köszönöm szépen a tippeket :) olyan kérdésem lenne még h helyileg hol van ez a reteszelő rugó esetleg rajzon v képen megtudná mutatni nekem.és mit kell hozzá bontanom?
Válasz a2457 #19241. hozzászólásáraÉn is neki álltam váltót szerelni, nálam az előremeneti szorzót dobálta ki folyamatosan, vetni is csak úgy tudtam, hogy állandóan tartanom kellett a szorzó fokozatot.
Minden jel a reteszelőgolyóra és rugóra utal, én nagyon könnyen be- és kivettem fokozatból.
25336 hozzászólás
Válasz Koppány Vezér #19274. hozzászólásáraSzia!
Nekem is gyümölcsösbe kellene kisebb gallyakat össze aprítani. Azért is kérdezem,hogy bírja a 150cm vagy inkább 135cm vegyek?
Válasz Myrrdin #19289. hozzászólására Semilyen tárcsát nem kapott,machettével vágta le a tulaj.
Válasz Gerimur #19284. hozzászólásáramost már jó, szép videók tárcsát kapott a kukorica tarló? egyik videón láttam hogy szépen begyűrte a kórót, de ettől függetlenül szépen leforgatja
Na végre
Az hogy könnyen, az azért erős,de nem szenvedés vele dolgozni, terep 1Ben szépen viszi.KB annyira fogja mint a szántás.
Válasz Myrrdin #19285. hozzászólásáraMost nézz rá, jelezz vissza
Válasz Gerimur #19284. hozzászólásáracsatlakozom az előttem szólóhoz! ez a video privát hibaüzenet van
Kukorica tarló szántása 1:https://youtu.be/D_kOW0bVB1A
lassan jó lesz,
csak tedd át privátból publikussá mert így csak te tudod megnézni ,
mi viszont nem...
Kukorica tarló szántása 2:https://youtu.be/0UHLtmxiADM
Kukorica tarló szántása 3:https://youtu.be/99ulzCW-yG8
Kukorica tarló szántása 2:https://youtu.be/0UHLtmxiADM
Kukorica tarló szántása:https://youtu.be/D_kOW0bVB1A
Kukorica tarló szántása:
Kukorica tarló szántása:[video1][video3][video2]
Kukorica tarló szántása:[video1][video1][video3]
Kukorica tarló szántása:
Én ezt a kalapácsos zúzót hajtattam Vlagyival.
Metszés után a gyümölcsös nyesedékét zúztam,de a föld lábaknál lévő füvet is szépen vitte.
Válasz gyusza7 #19270. hozzászólásáraSzia!
Akkor könnyedén viszi a 150cm vízszintes tengelyű szárzúzót? Én is szeretnék egyet venni csak eddig azt halottam nagyon fogja a t-25 traki. Akkor te azt mondod simán viszi.
Tudnál feltenni képet róla?
Válasz atis26 #19265. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz Gerimur #19268. hozzászólásáraSiófoktól 15 km-re D-re, te meg ahogy elnéztem a megye másik felében
Válasz czferi #19255. hozzászólásáraSzia!
Én nemrég vásároltam egy taarup150cm-es vízszintes szártépőt, szépen okosan elboldogul vele.
Válasz Myrrdin #19263. hozzászólására A 40liter/ha azt én is sokallom.
Ezen a kukoricatarlón evett 0.3ha-on kb:7litert:
Válasz Wendelke #19262. hozzászólására Szia Wendelke!
Melyik részén vagy Somogynak?
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon!Máris sokat tanultam a hozzászólásokból.Csak így tovább!
Üdv. mindenkinek!
Válasz Wendelke #19262. hozzászólásárameghát nehéz letett neki tekerni a 3 teherláncot.
Válasz Wendelke #19261. hozzászólására5-6 óra
Válasz Myrrdin #19263. hozzászólásáraÉs ez a fogyasztás órára vetítve menyi?
Válasz atis26 #19259. hozzászólásáraami videót beraktam annál a területnél mi is mértük. 2ha volt a terület és jó minőségű nem homokos. ott a lengyel ekével volt szántva 45-50 literre jött ki a fogyasztás. de azt még hozzá írom hogy nagyban függ a gép műszaki állapotától is. mert azért amit írsz 40 azt sokkalom. ezek a gépek nem épp szántásra vannak kitalálva pláne nem 300mm mélyen.
Leírom a tegnapi tapasztalatomat.
Csináltam régebben egy láncos szártépőt, amihez gyakorlatilag itt merítettem ihletet a fórumon. 150 cm szélesre van megcsinálva, 3 db teherlánc végén volt 2-2-2 db "Y" kés. Főképpen gazvágásra volt használva, de a haver kukoricáját is le szoktam nyomni vele, ha leszedték. Hát annál azért voltak problémáim. Mászó II-ben szoktam vele szártépőzni, de hegynek felfelé (Somogy) elég csúnyán megfogta a trakit. Nem igazán tetszett ez nekem , így egyik cimborám megcsinálta a keményebb vasmunkákat amire nekem nincs meg a technikám, és át lett alakítva a szártépő a hagyományos megoldásra.
Három lánc lejött, ment fel a helyére a késtartó, 2-2 RZ késsel, meg az állókéssel.
Bebizonyosodott amit már sejtettem, ez kicsit kevesebb energiát igényel mit a láncos. Helyesebben a kisebb tömeg, és a nagyobb felület miatt a lánc hamarabb elveszti a lendületét mint a hagyományos megoldás.
Ugyanúgy a dombokon, mászó II helyett, (terep) I-s sebesség fokozatban föl és le, és szépen vitte, ahogy elnéztem a munkája is szebb lett a kukoricában mint volt.
Válasz atis26 #19259. hozzászólásáraSzintén Hali!
Te mennyi idő alatt eteted meg a 40 litert a Vlagyival, ha 1Ha-t szántasz?
Válasz Gerimur #19258. hozzászólásáraHali!
Jól értem azt, hogy 6-6,5 liter/óra fogyasztásról beszélünk? Én akkor rosszul tudtam azt, hogy 3 l/ó a max amit ezzel meg lehet etetni?
Válasz Gerimur #19258. hozzászólásáraNekem 1/1ha 40 liter
Válasz atis26 #19257. hozzászólására Szia!
1/2Ha szántást kb:12-13literrel szántunk ki,2óra alatt.
menyi literbe van
1 hektár szántása gázolajban nektek menyibe litere van
Kedves Fórum társak!
A t-25 traki mekkora vízszintes tengelyű szárzúzót bír el???
Kis barátom lemaradt
Mai munka:
Van videó is csak az kicsit várat magára.
Válasz Arpy #19251. hozzászólásáraÜlj be a traktorba tedd egyik sebességfokozatba,nyomd be a kuplungot kb:félig és közben próbáld kivenni a váltókart sebességből,ha kitudod venni,akkor a reteszelőn addig kell összetekerni,hogy ne tudd ebben a helyzetben kivenni a kart.
(álló motor mellett).
Nos, T30-asomnál is előjött a sebesség kiugrás.
Most aktuális nekem is a kérdés, hogy merre kell azokon az oldal karokon állítani, meg, hogy mikor tudom azt, hogy most már jó. Emlékszem valamire régebbi hozzászólásokból, de legyetek szívesek leírni, hogy mi a menete ennek az állításnak!
Köszönöm!
Válasz Arpy #19244. hozzászólásárahátez :)
qrva nagy, az biztos.
ugyan nem juró tír 6, de lefogadom hogy szinte a semmit eszi evvel a kocsival a kis t-25 :D
bár azért dágványban szerintem ... kevésbé tudna menni.
olyanok ezek a kis masinák mint a pónilovak :D
Köszönöm szépen a tippeket :) olyan kérdésem lenne még h helyileg hol van ez a reteszelő rugó esetleg rajzon v képen megtudná mutatni nekem.és mit kell hozzá bontanom?
Ez igy van azért mert kidobálja asebeséget azért váltot nem kell bontani csak azt kell csinálni amit gerimur kolega irt
Válasz kzotyi89 #19245. hozzászólására
Lehet a reteszelő rugó gyenge,{nem szorítja kellően a golyót a horonyba}, vagy a tengely hornya meg van kopva.
Nekem is az volt a baja hogy szántásnál kidobálta a sebeséget álitottunk a reteszelőn és most tökéletes
Könnyen veszi nincs hangja se meg nincs holtjáték.azonkívül h kilöki sebességből terhelésnél más semmi
a2457!
Találtam egy szuper videót, biztos tetszeni fog!
T-25 erdőn pakol
Ez a szinkronváltós VTZ.
Válasz a2457 #19241. hozzászólásáraÉn is neki álltam váltót szerelni, nálam az előremeneti szorzót dobálta ki folyamatosan, vetni is csak úgy tudtam, hogy állandóan tartanom kellett a szorzó fokozatot.
Minden jel a reteszelőgolyóra és rugóra utal, én nagyon könnyen be- és kivettem fokozatból.