Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR414.94 FtUSD394.94 FtCHF445.63 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
ha már a bmt jelet nem találja akkor hogyan várod el tőle hogy addig tekerje a főtengelyt míg "spriccelt"? kérdéséből ítélve nem hinném hogy fogja tudni melyik hengernél fog bespriccelni. vagy igen?
Mi úgy állítottuk be, hogy az adagolót töltésre állítottuk és a főtengelyt addig forgattuk forgásiránnyal megegyezően amíg az első henger porlasztója "spriccelt" {szelepek zárva vannak}akkor állítottuk be a szelephézagot. Utána tovább forgatva a főtengelyt míg a másik henger porlasztója is nem "spriccelt", akkor azt is beállítottuk.{hideg motornál 0.3mm}.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, mert az összes szelephimbát ki kell cserélnem és nincs lövésem se arról, hogy a szelepeket, hogyan kell beállítani. Az un. BMT jelet én nem látom, max. úgy tudom elkezdeni, hogy egyik henger felső holtpont stb...
Fontos lenne a segítségetek, mert ilyet még nem csináltam és nincs is akinek szólni tudnék. Amennyiben lehetőségetek van rá, akkor várnám a segítséget, de mindenképpen szájbarágósan, mert az , hogy szelepváltáskor itt meg ott, az sajnos nekem semmit nem mond, de lépésről lépésre egész biztosam el tudom végezni a műveletet.
Tisztelettel, és köszönettel
A kombinátoron 18db kapa van 3 sorban, elől egy csillag henger, kapák után egy fogas fogakkal szerelt simító és utána pedig rögtört henger. Én 5-8 cm mélyen húzom.
ÉN 170-est húzok a 25Le Mahindrával és kényelmesen viszi, sőt még jobb is lenne ha 10-15 cm-l nagyobb lenne. Hozzátennék még annyit, hogy összkerekes a gép és a súlya 1,5t.
Válasz #18339. hozzászólásra Egyszerübben az xes össze szoritja a munkaeszközt az oldalra kikötött meg lehuzná a csaprol a vonólapot,én mindenre igyhasználom szántásra rota permetezés kombinátor stb stb ,a lényeg hogy nincs utjába a gkardánnak semijen pozicioban sem...
A gúzslánc kikötése egytengelyű elvileg a felfüggesztés csapjaival , így nem kéne, hogy feszüljön a lánc emelés során.
De ha jól tudom a gúzsláncot amúgy sem szokták merevre húzni.
Válasz #18335. hozzászólásra Egyre azért felhivnám mindenki figyelmét hogy ajánlatos kiegészitteni ezt még egy guzsláncal ami a két fügesztökart összeköti,mertha az egyik biztosittószeg valami oknálfogva kiesik a munkaezköz csapjábol akkor a munkaeszközt megakadájozza a leesés ellen mivel a két guzslánc széjjelhuzza az ixes guzslánc ellenében nevemre kattintva megtudjátok nézni..
a felsorolt munkákra főnyeremény egy t-25 ös.
jobbat keresve se lehet találni.
a fogyasztása és az igénytelensége miatt szerintem most sincsen még vetélytársa.
Üdv mindenkinek.
Kérdéseim lennének a T 25-ös traktort ismerőkhöz.
T 25-ös traktort vásárolnék főleg gyümölcsös művelésére. A gyümölcsösbe szártépőzésre, permetezésre, oldalazó talajmarózásra szeretném használni.De mivel nem ismerem a gépet így a tisztelt fórumozók véleményére illetve tanácsaira lennék kíváncsi.Előre is köszönöm.
25322 hozzászólás
Válasz #18376. hozzászólásra
mmm olajnyomás szabályzó ?
lehet az a ludas...
Válasz #18373. hozzászólásra
Még nem,egy másik mérövel is kipróbáltam az is kiakadt 6 bár-nál.
Köszi a segítségeket srácok!!
jajam, az jó lesz rá.
és tekerni is fogja mint az őrült.
Válasz #18366. hozzászólásra
megoldódott a gond?
Válasz #18371. hozzászólásra
ez jó lesz rá
Válasz #18370. hozzászólásra
Ok köszi... De minél kisebbet? Nem tudsz konkrét márkát?
Válasz #18369. hozzászólásra
A T25-re kissebb áttételest vegyél,nagyon megéri,sokkal jobban pörgeti a motort és az akku is tovább tart.
Sziasztok!
A T 25 ösön önindítót kell cserélnem. Milyet vegyek??? Van valami konkrét tapasztalat? Az áttételes az jó MTZ re is meg T 25 re is??
Segítséget nagyon köszönöm!!
Sziasztok! Kis segítség kellene
Talajmaróhoz vennék (biztos, ami biztos ) egy kardán kuplungot, a Habi oldalán 1000 és 1500 Nm-s van. Feltételezem bőven elég nekem az 1000 Nm-s is.
Viszont még ez is soknak tűnik, gondolom a kapcsolón lehet kisebb nyomaték határolást beállítani a szorítócsavarokkal.
Ezzel kapcsolatban szívesen fogadnék pár jó tanácsot.
Köszi!
Válasz #18294. hozzászólásra
Pont ilyen ekét tudok eladót !
Szép jó reggelt!
Most reggel beindítottam a kis trakit és 6 bár olajnyomást mutat és nem megy le,mit lehet vele csinálni?
http://olx.hu/hirdetes/t25-os-traktor-mtz-homlokrakodoval-ltz-csere-erdekel-ID2SUYt.html#b60aa3a16c
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok minden Fórumtársnak és Családjának!
T-25-ös bevetésen:
A vontatmány:
viszont kívánom mindenkinek.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok minden fórmozó társamnak !!!!
Válasz #18356. hozzászólásra
nos ha ez még gyári traki akkor valami shibaura 4-cyl diesel (TractorData.com)
Válasz #18358. hozzászólásra
ha már a bmt jelet nem találja akkor hogyan várod el tőle hogy addig tekerje a főtengelyt míg "spriccelt"? kérdéséből ítélve nem hinném hogy fogja tudni melyik hengernél fog bespriccelni. vagy igen?
Válasz #18358. hozzászólásra
Köszönöm a gyors választ, mindenképpen megírom a végeredményt, és bízom benne, hogy az adagoló töltésre állítása azt jelenti, hogy nyomom a gázt.
Válasz #18357. hozzászólásra
Mi úgy állítottuk be, hogy az adagolót töltésre állítottuk és a főtengelyt addig forgattuk forgásiránnyal megegyezően amíg az első henger porlasztója "spriccelt" {szelepek zárva vannak}akkor állítottuk be a szelephézagot. Utána tovább forgatva a főtengelyt míg a másik henger porlasztója is nem "spriccelt", akkor azt is beállítottuk.{hideg motornál 0.3mm}.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, mert az összes szelephimbát ki kell cserélnem és nincs lövésem se arról, hogy a szelepeket, hogyan kell beállítani. Az un. BMT jelet én nem látom, max. úgy tudom elkezdeni, hogy egyik henger felső holtpont stb...
Fontos lenne a segítségetek, mert ilyet még nem csináltam és nincs is akinek szólni tudnék. Amennyiben lehetőségetek van rá, akkor várnám a segítséget, de mindenképpen szájbarágósan, mert az , hogy szelepváltáskor itt meg ott, az sajnos nekem semmit nem mond, de lépésről lépésre egész biztosam el tudom végezni a műveletet.
Tisztelettel, és köszönettel
Válasz #18355. hozzászólásra
Hanem???
Válasz #18354. hozzászólásra
Válasz #18353. hozzászólásra
Ebbe, ha jól látom 5611-es motor van.
ezt nézétek meg
https://www.youtube.com/watch?v=YvqFkG35L6k
tehát akkor azt mondjátok hogy nem viné el
Válasz #18349. hozzászólásra Kilazult a kúpos csavarja viszanézve találszrá megoldást..
Tisztelt fórumozok!
Az lenne a kérdésem az irányváltó karnak nagy holtjátéka az mitől lehet?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz #18346. hozzászólásra
A kombinátoron 18db kapa van 3 sorban, elől egy csillag henger, kapák után egy fogas fogakkal szerelt simító és utána pedig rögtört henger. Én 5-8 cm mélyen húzom.
Válasz #18343. hozzászólásra
milyen mélyen húztad? volt rajta mélység állító kerék?
Válasz #18345. hozzászólásra
hány kapa van rajta és milyenek ?
Válasz #18342. hozzászólásra
ÉN 170-est húzok a 25Le Mahindrával és kényelmesen viszi, sőt még jobb is lenne ha 10-15 cm-l nagyobb lenne. Hozzátennék még annyit, hogy összkerekes a gép és a súlya 1,5t.
az a méret inkább 50 lovas gépeké.
Válasz #18342. hozzászólásra
Szia Dávidka,
nekem volt egy 220as Agrikon 9kapás (180-asok), egyenértékű volt egy horgonnyal. Letesz, többé nem mozdul
egy kérdés ha csinálnák kombinátot egy 220 at elvinné 3 sor rugós kapával a t25?
Válasz #18339. hozzászólásra Egyszerübben az xes össze szoritja a munkaeszközt az oldalra kikötött meg lehuzná a csaprol a vonólapot,én mindenre igyhasználom szántásra rota permetezés kombinátor stb stb ,a lényeg hogy nincs utjába a gkardánnak semijen pozicioban sem...
Válasz #18336. hozzászólásra
jaja, ez hasznos ötlet nagyon.
A gúzslánc kikötése egytengelyű elvileg a felfüggesztés csapjaival , így nem kéne, hogy feszüljön a lánc emelés során.
De ha jól tudom a gúzsláncot amúgy sem szokták merevre húzni.
A szántásra nem tudok okosat mondani.
majdnem
link
link2
Válasz #18337. hozzászólásra
Válasz #18336. hozzászólásra
linklinklink2
Válasz #18335. hozzászólásra Egyre azért felhivnám mindenki figyelmét hogy ajánlatos kiegészitteni ezt még egy guzsláncal ami a két fügesztökart összeköti,mertha az egyik biztosittószeg valami oknálfogva kiesik a munkaezköz csapjábol akkor a munkaeszközt megakadájozza a leesés ellen mivel a két guzslánc széjjelhuzza az ixes guzslánc ellenében nevemre kattintva megtudjátok nézni..
és szántásnál is jó így ezel a kikötésel?
Válasz #18328. hozzászólásra
a felsorolt munkákra főnyeremény egy t-25 ös.
jobbat keresve se lehet találni.
a fogyasztása és az igénytelensége miatt szerintem most sincsen még vetélytársa.
Ja még egy kérdés.
Lehet vele emelni süllyeszteni nem feszül meg a lánc?????
Ezt a guzsláncot lehet venni a habinál??? Nagyon jónak tűnik
Válasz #18330. hozzászólásra
Ilyen
Válasz #18326. hozzászólásra
Pont a napokban rendeltem a Habitól a lehajtásra kiköthető gúzsláncot, mert a talajmaró kardánjához nem volt jó az "X" kötés.
Elég jónak tűnik, annak ellenére, hogy korábban itt a fórumon a láncot valaki gyengének titulálta.
Válasz #18328. hozzászólásra
arra tökéletesen megfelel
Üdv mindenkinek.
Kérdéseim lennének a T 25-ös traktort ismerőkhöz.
T 25-ös traktort vásárolnék főleg gyümölcsös művelésére. A gyümölcsösbe szártépőzésre, permetezésre, oldalazó talajmarózásra szeretném használni.De mivel nem ismerem a gépet így a tisztelt fórumozók véleményére illetve tanácsaira lennék kíváncsi.Előre is köszönöm.