Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD393.86 FtCHF437.06 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Azt sajnos nem kérdeztem, hogy honnét származik a kapa és milyen anyagból van. De majd esetleg jövő héten rákérdezek. Hát igen, az sem mindegy, hogy 1000 vagy 2000 Ft a kapa. Esetleg a legyártatásnak kéne még utánajárni, hogy akkor mennyibe kerülhet.
az leszen az, ha hardoxból megcsinálják az bőségesen jó.
az a helyzet annyira lehetetlen megmondani mi eredeti és mi nem, hogy olyasmiből ami legyártatható és valahogy el lehet fogadni az árát nem szabad tökölni.
mindent hamisítanak manapság, nem véletlen mondják ha nem kínából jön akkor nem eredeti :)
sose avval kell foglalkozni hogy a valakinek a valakije ilyen olyan darbot vett valamikor ami valamiből eredeti. ez nagyon szép és biztosan igaz is, csakhogy most MOST van és nem akkor. azóta lehet ahol vette a bolt tulajának tudtán kívül is másolatot árulnak bármiből.
ha ilyen a világ, márpedig ilyen, akkor ezekszerint a szabályok szerint kell játszani.
a kereskedő sem tehet róla sokszor, nem biztos hogy tud róla hogy nem eredetit kapott valamiből.
Még nem válaszoltak!
Az ára és a szállítás rendben is lenne csak, azt nem tudom hogy, milyen anyagból van, milyen kopásálló?
Az egyik ismerősöm 2éve rendelt eredetit hozzá Kecskemétről.
Azon kopás alig látszik, pedig használja eleget. Igaz az ára 2050Ft/db volt.
Válaszolt már az Agro-Man? Felhívtam őket kíváncsiságból, azt mondták, hogy elvileg ebben az évben 1000 Ft/db áron lesz a kés, és egy garnitúra ( 48 db) kiszállítása kb. 8.000 Ft-ba kerül, kettő 25 kg-os csomagban megy el.
Hardox lemezek vágása 20 mm-ig, illetve cnc-s élhajlítást is csinálnak. Gondolom ha van minta, akkor az alapján meg is csinálnák, csak kérdés, hogy mennyit, mennyiért?
Megnézed milyen betű van bele ütve a fogaskerékbe és oda forgatod
így álljanak a betűk.
P-P
C-C
B-B
Y-Y
T-T
tipp: leszereled azokat a fogaskereket 2db emlékeim szerint ami csak áthajt a többire és akkor csak oda forgatod mindegyiket ahova akarod a többi fogaskeréktől függetlenül
Gratulálok a talajmaródhoz,nem fogsz benne csalódni
Bár egy kis restaurálás ráfér.Egy kapagarnitúra jó lenne rá!Ha a hajtása rendben van akkor megérte az árát.Ha festeni akarod akkor legalább az eredeti színére fesd le.
Válasz #17049. hozzászólásra
Üdv!!
Te ezt mennyire szedted szét?? Ha ez nem segít
akkor te már a motor vezérlésnél jársz!!! Ott meg
a fogaskerék meg van jelölve!! Forgasd símán össze!
szia gyujtás beállitás kellene ha tudtok segiteni mert az adagolo megmakacsolta magát szoval mühelyen van meg kicsit belenéztem a motorba is. szelephézagot 0 3 löttem be majd a gyujtást kell belönöm csak nem tudom hogyan kell. köszönöm az eddigi segitségeket
Egy kis csavarhúzóval kifeszegeted a régi gyűrűt és a kicsit be zsirzott vagy olajozott újat a helyére nyomod.Utána 10-es réz tömítő alátétet még rá teszel és mehet vissza a gázkar.Arra ügyelj hogy, rendesen a helyén legyen.
A mellékelt képen látod hogy, néz ki és a gumigyűrűt hova kell tenni:
Válasz #17034. hozzászólásra
Szia Gerimur!
Először is köszi a válaszod. Akkor tényleg lehet kivüről cserélni azt a kis gumigyűrűt??? Én még nem csináltam sose azt se tudom,hogy nézhet ki! A habinál lehet kapni?
Szia!
Ha az adagolód veszi a lapot és csak annyi baja van hogy, a gázkarnál engedi az olajat akkor cseréld ki a gümigyűrűt.{ha jól todom akkor 10x2-es gyűrű van bent}.Ezt kívülről is lehet cserélni.
Nekem is felújitott adagoló van fent már 3éve és semmi baja nincs,meg van egy tartalék az is felújitott.
Én kb:40 üzemóránként cserélem rajt az olajat mert, az adagoló elem átenged és felhigul az olaj.Ez egy tipushiba.
Azt nem szoktam megvárni amíg a beöntő szuszogóján nyomjaki az olajat mert akkor már 1dl helyett 2dl folyik le.
25322 hozzászólás
Válasz #17074. hozzászólásra
Azt sajnos nem kérdeztem, hogy honnét származik a kapa és milyen anyagból van. De majd esetleg jövő héten rákérdezek. Hát igen, az sem mindegy, hogy 1000 vagy 2000 Ft a kapa. Esetleg a legyártatásnak kéne még utánajárni, hogy akkor mennyibe kerülhet.
Válasz #17071. hozzászólásra
SZIa Gerimur!
Megcsináltam adagolot úgy ahogy mondtad tökéletes!
Az eke is nagyon szuper
Válasz #17072. hozzászólásra
az leszen az, ha hardoxból megcsinálják az bőségesen jó.
az a helyzet annyira lehetetlen megmondani mi eredeti és mi nem, hogy olyasmiből ami legyártatható és valahogy el lehet fogadni az árát nem szabad tökölni.
mindent hamisítanak manapság, nem véletlen mondják ha nem kínából jön akkor nem eredeti :)
sose avval kell foglalkozni hogy a valakinek a valakije ilyen olyan darbot vett valamikor ami valamiből eredeti. ez nagyon szép és biztosan igaz is, csakhogy most MOST van és nem akkor. azóta lehet ahol vette a bolt tulajának tudtán kívül is másolatot árulnak bármiből.
ha ilyen a világ, márpedig ilyen, akkor ezekszerint a szabályok szerint kell játszani.
a kereskedő sem tehet róla sokszor, nem biztos hogy tud róla hogy nem eredetit kapott valamiből.
Válasz #17073. hozzászólásra
Szia Wendelke!
Még nem válaszoltak!
Az ára és a szállítás rendben is lenne csak, azt nem tudom hogy, milyen anyagból van, milyen kopásálló?
Az egyik ismerősöm 2éve rendelt eredetit hozzá Kecskemétről.
Azon kopás alig látszik, pedig használja eleget. Igaz az ára 2050Ft/db volt.
Gerimur!
Válaszolt már az Agro-Man? Felhívtam őket kíváncsiságból, azt mondták, hogy elvileg ebben az évben 1000 Ft/db áron lesz a kés, és egy garnitúra ( 48 db) kiszállítása kb. 8.000 Ft-ba kerül, kettő 25 kg-os csomagban megy el.
Válasz #17070. hozzászólásra
Úgy nézem, hogy pld. itt.
Hardox lemezek vágása 20 mm-ig, illetve cnc-s élhajlítást is csinálnak. Gondolom ha van minta, akkor az alapján meg is csinálnák, csak kérdés, hogy mennyit, mennyiért?
http://www.tamaskft.hu/lezervagas
Válasz #17065. hozzászólásra
Szia!
Meg vagy vele elégedve?
Amugy szép szántás
Válasz #17066. hozzászólásra
Helló!
Hol csinálnak ilyet?
Köszönöm Gerimur
Válasz #17062. hozzászólásraköszi
Válasz #17066. hozzászólásra
Nem rossz az ötlet, és így vajon mennyiből jöhet ki egy kapa?
Válasz #17059. hozzászólásra
Helló.
Miért nem vágatsz ki lézerrel /Hardox anyagból / kapákat ?
Válasz #17041. hozzászólásra
Szia Gerimur!
Így dolgozik az eke a csutka földön
Sziasztok!
Mekkora dobkaszát ajánlatok a T25-ős höz?(vágás szélességre gondolok)
Ha elöl a traktor magasságán állítok,a kerék összetartás megmarad?(egyébként menyire kell állítani?)
Válasz #17060. hozzászólásra
Megnézed milyen betű van bele ütve a fogaskerékbe és oda forgatod
így álljanak a betűk.
P-P
C-C
B-B
Y-Y
T-T
tipp: leszereled azokat a fogaskereket 2db emlékeim szerint ami csak áthajt a többire és akkor csak oda forgatod mindegyiket ahova akarod a többi fogaskeréktől függetlenül
Válasz #17060. hozzászólásra
Ez talán segít valamit:
szia értem én igen 4 jezlzés már csak az adagolot kell föltennem és gyujtást állitani csak nem tudom mék jelzést mihez állitsak
Válasz #17057. hozzászólásra
Helló!
Én már írtam nekik de, még nem jött válasz.
Az olajat a nívónál azért nézd meg mennyi és milyen.Én a vétel után azonnal lecseréltem.
Ilyen kapa kell rá:
Vastagság:6mm
Válasz #17052. hozzászólásra
Szia!
Az a három jelzés véletlen nem négy?
C= Vezérmű hajtó fogaskereke-Közbenső fogaskerék{nagy fogaskerék}.
P= Vezérmű hajtott fogaskerék-Közbenső fogaskerék.
T= Közbenső fogaskerék-Adagoló fogaskereke.
Y= Kiegyensúlyozó szerk. közbenső fogaskereke-Közbenső fogaskerék{nagy fogaskerék}.
Ha rosszul tudom javítsatok ki!
Válasz #17055. hozzászólásra
Köszönöm!
A hajtása mint írtam látszólag rendben van, nem lóg a tengely, nem látni olajfolyást.
A neten keresgéltem és találtam akciósan 1000 Ft/db áron kapákat a maróhoz, lehet, hogy megrendelem, biztos ami biztos alapon.
Itt kapható
Válasz #17042. hozzászólásra
Szia Wendelke!
Gratulálok a talajmaródhoz,nem fogsz benne csalódni
Bár egy kis restaurálás ráfér.Egy kapagarnitúra jó lenne rá!Ha a hajtása rendben van akkor megérte az árát.Ha festeni akarod akkor legalább az eredeti színére fesd le.
Válasz #17052. hozzászólásra
melyikre fogaskerékre gondoltál?
szia Gerimur!!
Köszi a segítséget így már talàn menni fog
már csak a adagolot várom ok összeforgatom de van 3 jelzés z tt
Üdv!!
Te ezt mennyire szedted szét?? Ha ez nem segít
akkor te már a motor vezérlésnél jársz!!! Ott meg
a fogaskerék meg van jelölve!! Forgasd símán össze!
teljesen szét van szedve? és kiesett az adagoló meghajtó fogaskereke?
eszt tudom csak a motor összeforgatását nem tom gyujtásállitást
Válasz #17047. hozzászólásra
töltés beállítás
Válasz #17046. hozzászólásratöltés beállítás
video belliesztő is látszik müködik https://www.youtube.com/watch?v=KyrKZBLu-K0
Válasz #17044. hozzászólásra
itt egy videó róla. egyik lelkes kolléga készítette oktatásra ,jármű nem de a motor az stimmel
https://www.youtube.com/watch?v=KyrKZBLu-K0
Válasz #17043. hozzászólásra
Majd kap egy kis "ződ" festéket. A lehajtás, csapágyak, szimeringek látszólag rendben vannak.
szia gyujtás beállitás kellene ha tudtok segiteni mert az adagolo megmakacsolta magát szoval mühelyen van meg kicsit belenéztem a motorba is. szelephézagot 0 3 löttem be majd a gyujtást kell belönöm csak nem tudom hogyan kell. köszönöm az eddigi segitségeket
nem rosz, bár ahogy elnéázem egy kis szeretet rá fog férni :D
Na megvettem155 lett a vége.
Ilyenek a kapák
Vélemény, vajon mennyit bír még ki?
Válasz #17039. hozzászólásra
Szia!
Egy kis csavarhúzóval kifeszegeted a régi gyűrűt és a kicsit be zsirzott vagy olajozott újat a helyére nyomod.Utána 10-es réz tömítő alátétet még rá teszel és mehet vissza a gázkar.Arra ügyelj hogy, rendesen a helyén legyen.
A mellékelt képen látod hogy, néz ki és a gumigyűrűt hova kell tenni:
Válasz #17039. hozzászólásra
Talán a 38-s lesz az, a katalógusban tömítő alátétként szerepel.
Szia Gerimur!
Először is köszi a válaszod. Akkor tényleg lehet kivüről cserélni azt a kis gumigyűrűt??? Én még nem csináltam sose azt se tudom,hogy nézhet ki! A habinál lehet kapni?
Válasz #17037. hozzászólásra
Az van!!!
Most is gyöngyörgetek 1et az éjjeli szekrényemben!
Öcsémnek megvan a Vlagyija,azzal járunk most is erdőre.
Nosztalgiázok eleget.
Mondom is neki...fasza ez a traktor,de az enyém jobb volt!
Válasz #17035. hozzászólásra
Mit? Adagolót
Szia Kérhetnék egy kis segitséget:?
Tehát gumma gyűrű!
Megjegyzem magamnak,hátha veszek ismét 1et.
Válasz #17024. hozzászólásra
Szia!
Ha az adagolód veszi a lapot és csak annyi baja van hogy, a gázkarnál engedi az olajat akkor cseréld ki a gümigyűrűt.{ha jól todom akkor 10x2-es gyűrű van bent}.Ezt kívülről is lehet cserélni.
Nekem is felújitott adagoló van fent már 3éve és semmi baja nincs,meg van egy tartalék az is felújitott.
Én kb:40 üzemóránként cserélem rajt az olajat mert, az adagoló elem átenged és felhigul az olaj.Ez egy tipushiba.
Azt nem szoktam megvárni amíg a beöntő szuszogóján nyomjaki az olajat mert akkor már 1dl helyett 2dl folyik le.
Válasz #17021. hozzászólásra
Szia!
Szívó,kipufogó mind a kettő 0.3mm.
Sziasztok!
Keresek T-25 bontott féltengelyházat.
Esetleg ha lenne valakinek jelezze: t25alkatresz@gmail.com
Válasz #17029. hozzászólásra
Akkor?
Gumigyűrű?
Válasz #17005. hozzászólásra
nem mindig , de a gazdájától függ amit kap azt adja vissza
Válasz #17025. hozzászólásra
ott nincs szimering
Válasz #17027. hozzászólásra
Vedd le a kart a bordás tengelyről,aztán meglátod.