Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.28 FtUSD400.96 FtCHF441.5 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #16921. hozzászólásra
Szia Wendelke!
A kardánkereszt témában azt értettem hogy a gyári kardán egyik felét át kell alakítani biztosító csaposra mert, mind a két fele csapágyazott és külön rögzítése van.A maró felőli része maradhat, másik felől csak egy villát kell cserélni.
Mellékelt képek alapján:
A gyári:{maró felőli}
Átalakítva:
Egy kis téliesítés. 2 évig a hegesztőkötényemet szoktam felrakni, de meguntam, hogy amikor kellett, állandóan le kellett szednem.
Sikerült marhabőrt szereznem, majd csináltam egy tartót neki.
Hasznos volt az infó, az árral kapcsolatban én is valami olyasmire gondoltam, hogy ezek új áron 400 körül vannak.
A kardánvillás témát viszont kifejthetnéd bővebben, mert azt nem értem, hogy miért kell cserélni? Néztem egy korábbi hsz-dat, de az nem jött le, hogy mi a gond a kardán körül.
Sziasztok!
Azt hittem ez a fórum a segitségért és a tapasztalatok megosztásáért jött létre! És nem azért hogy az olyan traktor tulajdonosokat (pl én) kinevessük akik nem értenek hozzá! Lehet hogy vicces hogy a számotokra egyértelmű dolgok, másnak átláthatatlan és bonyolultak! Öszintén megmondom és eddig sem tagadtam hogy nem értek hozzá! Azért irok mert nem értek hozzá nem azért mert kenek vágok vele kapcsolatban mindent! Nem is csoda hisz felszolgáló vagyok és ezt is tanultam! De villanyt szerelni se tanultam még is tudok, ahogy burkolni sem még is tudok! Mint minden mást ezt is tanulni kell...de minél több infom van róla annál jobban értem és annál nagyobb esélyel tudom majd megcsinálni! Minden mást is igy tanultam meg! Ez sem lesz kivétel! Ezt csak azért irtam most mert némely hozzászólásban némi cinizmust érzek! De minden más segítő hozzászólást nagyon szépen köszönök!
Szia!
Gyárilag a visszafolyásgátló szerepét tölti be, de ha probléma van vele akár az egész tápszivattyút érdemes lehet kicserélni. Pár éve én 3000 jó magyar forint alatt cseréltem le az egészet a kézipumpával együtt. Tehát nem biztos hogy érdemes javítgatni a régit. Ráadásul az adagoló is a kopottabb tápszivattyú miatt telik fel részben gázolajjal.
Üdv!
Köszönöm a választ! Bár minden része teljesen nem olvasható de a lényeget kibetüztem! Az ábra szerint akkor ebbe a rugón és szelepen kivül golyó is van! Akkor ezek szerint ez az én bajom és ezért nem tudom lelégteleníteni a trakit! Ugyanis én kicsavartam és a benne lévő dolgok kiestek amiket alig találtam meg a fübe ezek szerint egy golyót nem is sikerült megtalálni! Köszönöm a választ! Holnap ugy is megy szerelőhöz és minden problémásabb darabját kicseréli de legalább eltudom mondanki neki mi a hiba, igy nem kell találgatni! :)
Igen kicsavartam ...van benne ahogy irod egy rugó és egy műanyag szelep...és mi célt szolgál? Azt hogy mi van benne azt tudom! Pontosítom a kérdést hogy mindenki megértse: mit szabályoz az a szelep?
Válasz #16884. hozzászólásra
Szia Green!
Az MTZ munkahenger szelepe ugyan ilyen csak a felső részéből kell leesztergálni kb: 1mm-ert,meg a gumigyűrű helyét. Ma csináltam egyet.
Ebből is kettő fajta van:amelyikre rá van sütve a gumi és amelyik cserélhető!
Válasz #16895. hozzászólásra
Szia!
Nekem ugyan ilyen maróm van.Én a helyedben elöször a kapákat nézném meg.{egy garnitúra veri a 100. rugót}.Ha félig kopottak az még egy jó darabig el fog menni.Utána a tányérkerék foghézagát mert, ha cserélni kell azt is csak párban.{az se olcsó}.Ezeket a hibákat csak kívülről tudod megállapítani a csapágylógással együtt.Olajfolyással ne foglalkozz az könnyen lehet orvosolni simmering cserével.Az olajat nézd meg hogy milyen bent.Kérd hozzá az eredeti kardánját mert, a traktorfelőli villát cserélni kell.{egy villát kell venni hozzá}.Kuplungos vagy szabadonfutós kardán ajánlott hozzá.Különbent szép munkája van!
A villával kapcsolatban tettem fel régebben méreteket. Ilyen villát kell cserélni csak legyen bent biztosítás.
elég sok pénz érte szerintem, jobban jár az ember ha külföldről rendeli meg. az mtz adagolón semmit nem kell barkácsolni csak ráhelyezni és meghúzni a csavarokat, meg azt amúgy is az adagolós barkácsolja.
Köszönöm az adagolóval kapcsolatos válaszaitokat.
Megkérdeztem a traktor kernél mibe kerül a t25 soros adagoló és 95000+áfa,nagyon durva,de legalább orosz.
Mégis inkább használt gyári orosz köradagolóst veszek 15000-ért.
Azt mondta az úr,hogy be van mérve áll.jól működik.
Mtz adagolót nem akarok rá barkácsolni.
A kapák állapota az ok. néztem, hogy ha cserélni kell, akkor mindjárt hozzájön 80 eFt körüli összeg, ahogy az árakat nézegettem. Tehát ha mondjuk rendben van az állapota, és a gazda mondjuk 150-re tartja akkor az sok érte? Csak azért kérdezem ,mert egy új, ilyen méretű Akpil maró 300-350+ÁFA.
a marótagokon múlik minden.
ha azok nagyon kopottak akkor kb. egy döglött patkány értékével vetekszik.
hajtásban kell még a fogaskerekeket megnézni.
hogy csapágyas e az nem érdekes.
fogaskerék, "kapatag" , tengely.
ezek legyenek rendbe, akkor lehet érte pénzt kérni.
értéke 5 euzer forinttól mehet egészen akár 100 ezerig is.
állapot függő.
Myrdinn! Köszi szépen! Tehát,forog az adagoló elem a házban,ezáltal ossza el,h. Melyik hengert nyomja gázolajjal. Értem erre vártam,egy ideje,h. Kialakuljon,h. Mi a működése. Akko,tényleg Bosch elven mükszik. Köszi!!!!!
Szia!
Ha van ismerősöd akinek van ilyen munkahengere {lehet a trakin is} kiveszitek belőle és egy esztergályossal csináltattok egy ugyan olyat.
Ez olyan,mint az mtzn van. Egy szelep lenne,amit benyom a munkahenger szárán lévő ütköző,ami állitható,zt a beállitott értékig emel a hidrajukliska. Pl,megvédi a függesztett gépet,h. Ne nyomd be vele a sárvédőt,ha olyan elakadós gépet emelsz,amit mindig figyelni kéne,h. Ne sérüljön. Talán értetöen lirtam. Na,szerintem az annak a szelepnek a maradéka.
25322 hozzászólás
Válasz #16925. hozzászólásra
Ezt már alkalmazom én is két éve, de még nem rakom fel, egyenlőre.
Válasz #16921. hozzászólásra
Szia Wendelke!
A kardánkereszt témában azt értettem hogy a gyári kardán egyik felét át kell alakítani biztosító csaposra mert, mind a két fele csapágyazott és külön rögzítése van.A maró felőli része maradhat, másik felől csak egy villát kell cserélni.
Mellékelt képek alapján:
A gyári:{maró felőli}
Átalakítva:
Válasz #16924. hozzászólásra
Hali Árpi!
Valami efféle megoldással,még meleget is varázsolhatsz a fülkébe,a lovak betakarásán kívül.
Egy kis téliesítés. 2 évig a hegesztőkötényemet szoktam felrakni, de meguntam, hogy amikor kellett, állandóan le kellett szednem.
Sikerült marhabőrt szereznem, majd csináltam egy tartót neki.
Válasz #16919. hozzászólásra
Válasz #16902. hozzászólásra
Köszi Gerimur!
Hasznos volt az infó, az árral kapcsolatban én is valami olyasmire gondoltam, hogy ezek új áron 400 körül vannak.
A kardánvillás témát viszont kifejthetnéd bővebben, mert azt nem értem, hogy miért kell cserélni? Néztem egy korábbi hsz-dat, de az nem jött le, hogy mi a gond a kardán körül.
Válasz #16919. hozzászólásra
Sziasztok!
Azt hittem ez a fórum a segitségért és a tapasztalatok megosztásáért jött létre! És nem azért hogy az olyan traktor tulajdonosokat (pl én) kinevessük akik nem értenek hozzá! Lehet hogy vicces hogy a számotokra egyértelmű dolgok, másnak átláthatatlan és bonyolultak! Öszintén megmondom és eddig sem tagadtam hogy nem értek hozzá! Azért irok mert nem értek hozzá nem azért mert kenek vágok vele kapcsolatban mindent! Nem is csoda hisz felszolgáló vagyok és ezt is tanultam! De villanyt szerelni se tanultam még is tudok, ahogy burkolni sem még is tudok! Mint minden mást ezt is tanulni kell...de minél több infom van róla annál jobban értem és annál nagyobb esélyel tudom majd megcsinálni! Minden mást is igy tanultam meg! Ez sem lesz kivétel! Ezt csak azért irtam most mert némely hozzászólásban némi cinizmust érzek! De minden más segítő hozzászólást nagyon szépen köszönök!
ez igy van
Válasz #16916. hozzászólásra
igen lehet venni 3000-ért de abból is a jót kell kifógni mert pár üzemóra után már beengedte a anyagot a házba , ment vissza a régi
Válasz #16911. hozzászólásra
Szia!
Gyárilag a visszafolyásgátló szerepét tölti be, de ha probléma van vele akár az egész tápszivattyút érdemes lehet kicserélni. Pár éve én 3000 jó magyar forint alatt cseréltem le az egészet a kézipumpával együtt. Tehát nem biztos hogy érdemes javítgatni a régit. Ráadásul az adagoló is a kopottabb tápszivattyú miatt telik fel részben gázolajjal.
üdv egy kérdésem lenne kipróbált már t25 traktoral kukorica tarlot leszántani és milyen mélyen?
Válasz #16913. hozzászólásra
igen van benne golyó de a csvar kiszedésével nem esett ki belőle. de majd a szerelő megcsinálja
Üdv!
Köszönöm a választ! Bár minden része teljesen nem olvasható de a lényeget kibetüztem! Az ábra szerint akkor ebbe a rugón és szelepen kivül golyó is van! Akkor ezek szerint ez az én bajom és ezért nem tudom lelégteleníteni a trakit! Ugyanis én kicsavartam és a benne lévő dolgok kiestek amiket alig találtam meg a fübe ezek szerint egy golyót nem is sikerült megtalálni! Köszönöm a választ! Holnap ugy is megy szerelőhöz és minden problémásabb darabját kicseréli de legalább eltudom mondanki neki mi a hiba, igy nem kell találgatni! :)
Válasz #16911. hozzászólásra
tessék elolvasni.
Igen kicsavartam ...van benne ahogy irod egy rugó és egy műanyag szelep...és mi célt szolgál? Azt hogy mi van benne azt tudom! Pontosítom a kérdést hogy mindenki megértse: mit szabályoz az a szelep?
Válasz #16909. hozzászólásra
csavard ki és megtudod , van benne egy rugó+szelep
Üdv!
A két csavar a képen alul, mi célt szolgál?
Válasz #16899. hozzászólásra T16 os omon mtz jé van megy mint állat..
Válasz #16906. hozzászólásra
szevasz, meg mondva az igazat nem igazán , gondolom valami bővítmény hiba van nálam
Válasz #16891. hozzászólásra
Szia Myrrdin!
Sikerült megnyitnod?
Szia Green!
Az MTZ munkahenger szelepe ugyan ilyen csak a felső részéből kell leesztergálni kb: 1mm-ert,meg a gumigyűrű helyét. Ma csináltam egyet.
Ebből is kettő fajta van:amelyikre rá van sütve a gumi és amelyik cserélhető!
Válasz #16899. hozzászólásra
Szia!
Ha megveszed az adagolót előtte nem árt ha, látja adagolós is!
Válasz #16897. hozzászólásra
Ha jobban körülnézel ezeknek a talajmaróknak az ára újonnan kb:450 ezer.Ha minden oké akkor Sacc/kb:200 ezret megér.
Szia!
Nekem ugyan ilyen maróm van.Én a helyedben elöször a kapákat nézném meg.{egy garnitúra veri a 100. rugót}.Ha félig kopottak az még egy jó darabig el fog menni.Utána a tányérkerék foghézagát mert, ha cserélni kell azt is csak párban.{az se olcsó}.Ezeket a hibákat csak kívülről tudod megállapítani a csapágylógással együtt.Olajfolyással ne foglalkozz az könnyen lehet orvosolni simmering cserével.Az olajat nézd meg hogy milyen bent.Kérd hozzá az eredeti kardánját mert, a traktorfelőli villát cserélni kell.{egy villát kell venni hozzá}.Kuplungos vagy szabadonfutós kardán ajánlott hozzá.Különbent szép munkája van!
A villával kapcsolatban tettem fel régebben méreteket. Ilyen villát kell cserélni csak legyen bent biztosítás.
Válasz #16899. hozzászólásra
elég sok pénz érte szerintem, jobban jár az ember ha külföldről rendeli meg. az mtz adagolón semmit nem kell barkácsolni csak ráhelyezni és meghúzni a csavarokat, meg azt amúgy is az adagolós barkácsolja.
Üdv! A képen látható két csavar mi célt szolgál?
Köszönöm az adagolóval kapcsolatos válaszaitokat.
Megkérdeztem a traktor kernél mibe kerül a t25 soros adagoló és 95000+áfa,nagyon durva,de legalább orosz.
Mégis inkább használt gyári orosz köradagolóst veszek 15000-ért.
Azt mondta az úr,hogy be van mérve áll.jól működik.
Mtz adagolót nem akarok rá barkácsolni.
Válasz #16897. hozzászólásra
80-ért van kettes cserélös ekém 25-ös után...
A kapák állapota az ok. néztem, hogy ha cserélni kell, akkor mindjárt hozzájön 80 eFt körüli összeg, ahogy az árakat nézegettem. Tehát ha mondjuk rendben van az állapota, és a gazda mondjuk 150-re tartja akkor az sok érte? Csak azért kérdezem ,mert egy új, ilyen méretű Akpil maró 300-350+ÁFA.
a marótagokon múlik minden.
ha azok nagyon kopottak akkor kb. egy döglött patkány értékével vetekszik.
hajtásban kell még a fogaskerekeket megnézni.
hogy csapágyas e az nem érdekes.
fogaskerék, "kapatag" , tengely.
ezek legyenek rendbe, akkor lehet érte pénzt kérni.
értéke 5 euzer forinttól mehet egészen akár 100 ezerig is.
állapot függő.
Egy ilyen talajmaró mennyit érhet? Mire kell figyelni, ha esetleg meg akarnám venni? 160 cm széles, kb. 20 éves lengyel maró.
Myrdinn! Köszi szépen! Tehát,forog az adagoló elem a házban,ezáltal ossza el,h. Melyik hengert nyomja gázolajjal. Értem erre vártam,egy ideje,h. Kialakuljon,h. Mi a működése. Akko,tényleg Bosch elven mükszik. Köszi!!!!!
T16 hátsó kereke csereszabatos a gyárival? Nem lenne valakinek 32"-os felnije eladó esetleg?
Válasz #16891. hozzászólásra
Nekem megnyitja.
Az előbb néztem meg.
Válasz #16890. hozzászólásra
linkeld már be a videot újra ha video mert nekem nem nyitja meg,
Válasz #16889. hozzászólásra
Ez is olyan.
Válasz #16888. hozzászólásra
erre gondolsz?
Egy kis adagolós videó:
www.dodaj.rs/f/8/r7/23yv2JeZ/nd-212.jpg[/IMG]
Válasz #16885. hozzászólásra
Így van.
Szia!
Ha van ismerősöd akinek van ilyen munkahengere {lehet a trakin is} kiveszitek belőle és egy esztergályossal csináltattok egy ugyan olyat.
Válasz #16883. hozzászólásra
mit akarsz te azon légteleníteni? megfogod az olajcsövet és rácsavarozod az órára. bentonitod aztán figyeled az olajnyomást
Válasz #16880. hozzászólásra
és ilyet honnan tudok beszerezni?
Válasz #16859. hozzászólásra
A smiley alapján jól gondolom, hogy nem légteleníthető? Így milyen megoldás marad, összerakni ahogy sikerül?
Válasz #16872. hozzászólásra
Szia!
Ha magasabb lenne az eke szára még jobb lenne.
Válasz #16864. hozzászólásra
Szia!
Én a helyedben a pirosat venném meg bár szerintem az adagoló elem azon is cserélve lehetett.
Válasz #16875. hozzászólásra
Szia!
Ilyen szelepnek kéne bent lennie:
Válasz #16878. hozzászólásra
Ez a szelep minden Orosz gépen meg található.
Ez olyan,mint az mtzn van. Egy szelep lenne,amit benyom a munkahenger szárán lévő ütköző,ami állitható,zt a beállitott értékig emel a hidrajukliska. Pl,megvédi a függesztett gépet,h. Ne nyomd be vele a sárvédőt,ha olyan elakadós gépet emelsz,amit mindig figyelni kéne,h. Ne sérüljön. Talán értetöen lirtam. Na,szerintem az annak a szelepnek a maradéka.