Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.85 FtUSD392.16 FtCHF442.09 FtGBP491.88 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sokszor nem egyszerű meló mellett maszekolni. De hát ez van.
Ha szántatni akarnak akkor ne szerelj, hanem toljad neki, nyomd a szántását!
hadd fizessenek!
Első csalódás ma ért: rá akartam tolatni a T25-tel a pótkocsira, de rájöttem, hogy semmit nem látok hátra a vonórészből.
Hogy kell "vakon" tolatni?
Ja azt sem látom a hidraulika hogy áll.
Gondoltam nem baj, majd a pótkocsit emelem a gépre, mint a TZ4K-s időkben kb 20 évig. /ez csak vicc volt./
Válasz #15573. hozzászólásra
Nekem is a bal felőli féket szét kellene szednem mert, már nem az igazi.Valószínű beragadt,vagy eltört benne a golyó mert, rángatva fog.Még hátra van a hátsó keréksúlyok,munkahenger alátámasztás,nyomtáv szélesítés és még belefogtam egy homokfúvó készítésébe is.{7+2 folyamatos munkarend mellett}.
Ráadásul sokan most akarnak kiskerteket szántatni
Majd megcsinálod. Nekem is kell javítani a király tengelyt mert lóg és össze vissza megy a kormány.Ja és még sonka lehajtásoknál az olaj szivárgása az is még ott van.
Sziasztok segitséget kérnék a kisgépem elkezdte kidobálni a sebességeket nem tudom mit nézzek meg rajt ilyen jellegű problémám még nem volt.Ha valaki tud segiteni megköszönöm.
Ajálatos egy profi adagolóshoz elvined aki tudja hogy miröl is lenne szó az adagoló val kapcsolatban a névleges fogyasztás 800 as fordulaton4,7 - 4,9kg/óra
ha erőlködésre nem kezd el feketén füstölni akkor adhadtok még rá.
ha alapjáraton megy , s lepadlózod akkor egy kis fekete füstpamacsot kell kiengednie. nem túlsokat, csak egy pamacsot.
Sziasztok!
A trakimon adagoló lett cserélve. Megvettem az adagolót azt mondták csak fel kell rakni és patent. Ellenben a beindítás után olyan volt mintha eltünt volna a 30ból vagy 28 lóerő így adagoló vissza le el a helyi szakihoz aki garanciális javító is tehát elvileg ért hozzá azt mondta hogy 2-3 ccm2 gázolajat nyomott fordulaton az adagoló ő beállította 7-8-ra (SZERINTE ENNYI ELÉG LESZ) a kérdésem az lenne tudja-e valaki ezt pontosan mert elnézve egy két videót eröltetésnél mindegyik el kezd füstölni kissét vagy jobban de az enyém szinte nem is füstöl de már majdnem leáll! Előre is köszi a segítséget!!!!
Azt szeretném kérdezni, hogy a T25-ös diffi zár kapcsolóját, - amit taposni kell - hogyan lehetne mozgásra bírni?
Úgy be van állva meg sem mozdul.
Valaki találkozott már a problémával?
Sziasztok!
VTZ 2048 tornádóban országuti fokozatokban csendes a váltó,
ha terep fokozatba kapcsolok hallok némi hangot.Úgy is ha nem erőlködik.
Van valami ötletetek?
ha gyári önndító van rajta, és kell akksit venned, akor célszerű eleve az önindítót is cserélni, és nyugodtan venni egy 60-80 Ah -sat.
az indok szinte nevetségesen egyszerű, a kismotoros önindító kevesebb indítóáramot kér. hoszabb lesz az akksi élettartama, kvázi ledolgozza a befektetést.
ha lehet cseh önindítót vegyen aki ilyet akar, az nagyon bevállt.
nyáron egész olcsón voltak alig harmincpár ezerért lehetett venni.
persze van zsidrák vér a piaci szereplőkben, mert az árak a hőmérséklet esésével nőnek.
Erre általában jön a visszaválasz: Milyen önidító van rajta? Ha kis áttételes, akkor elég 60 Ah-s is, ha nem akkor minél több. Az enyémen gyári önindító van és 150 Ah-s akksi, és azért ehhez szerintem kell....
Akarok a T-25-ös traktoromba venni egy új akkumulátort. 100 A órást, vagy 110 A órást. A kettő között viszont jelentős árkülönbség van. Szerintetek a 100 A órás elég lesz?
Üdv.
Köszi a képeket! Holnap talán ráér a tulaja hogy összepróbáljam a traktorral, egyedül a kardántól hossza lehet necces, mert nekem a vonófej a vonólapokra van felrakva. Azt ha teljesen felemelem ránézésre befér a tengely a tlt-hez ha elég hosszú.
Köszi a képeket! Holnap talán ráér a tulaja hogy összepróbáljam a traktorral, egyedül a kardántól hossza lehet necces, mert nekem a vonófej a vonólapokra van felrakva. Azt ha teljesen felemelem ránézésre befér a tengely a tlt-hez ha elég hosszú.
-Gábor32- Köszönöm a javítási kézikönyvet. Sikerült letöltenem. Jelenleg a fülke belső festését végzem. Jövő héten a traktor elektromos részeit akarom átnézetni szerelővel és csak ezután tudok nekiállni az olajok, szűrők lecserélésének. Tehát másfél, - két hét múlva meg tudom mondani, hogy mi mennyibe került.
Köszönöm a tippet.
Hú, ilyen aranyáron nem is szeretnék venni. Azon a linken különösen drága ez a gumi.. De legalább tudom, hogy végülis ez a VOLTYRE fajta. Ez volt a fontos számomra.
Üdv.!
Segítség kellene.
Egy gumi fajtát kellene kiderítenem. Érdeklődtem gumik iránt, de erre az egyre nem tudtak márkát mondani.
Orosz gumi állítólag.
Ez az írás van rajta: YAF 394
Akinek VOLTYRE gumija van, megtudná nekem nézni, hogy hátha annak a száma ez? 12.4xR28-as.
Köszönöm a válaszokat! Akkor elkérem.
Hashúzó nem jó, mert magas a bekötése nagyon. Van egy 3 pontos vonószerkezetem ha azt felemelem akkor pont elfér a kardán is és még fel is tudnám akasztani, csak nem voltam benne biztos.
2-3 tonnánál többet nem akarok rá tenni, csak mégis olcsóbb így mint bérbe. Szüretkor szoktam kisebb fajta konténerszállítót húzni 17-18 mázsával simán repeszt.
Az elöttem szolókhoz csak anyit vigyázni kel a huzásával mivel hogy magas bekötésü durvábban tidja lőkdősni a trakit megbirod nézni nálam a forumon a húzot amire rá van akasztva az a harmadik pont magasságában van tehát makassan a traktor sujpontjához képest az elözö gazdáját egy párszor meg is boritotta csupán figyelmetlenségből ,mivel az enyémen hajtás is van,röhögve vinnie kell a t30 as odnak is...
Igen elbirja nekem ilyenem van dupla magasittoval az enyémen be lehet kapcsolni a trágya szóró tengelyének hajtását is és akkor nincs akadáj visz mindent ,a traktort kiveszem üresbe és tolja trágyaszórás közden én vtz mel huzom .
Annyi kérésem lenne hogy én tavasszal akarok olajcserét a traktoron ugy ahogy most te.. majd leirnád hogy mennyire bonyorult volt az olajcsere meg hogy annyagilag kb mennyibe kerültek hozzá a cuccok.. pl olajszürök stb...
huu, akkor óvatosan...
vonópadon kell húzni, akkor megeshet hogy meg kell kicsit erősíteni a vlagyit.
legalábbis ha tele akarod rakni.
2 tonnával szerintem még nem probléma.
A mai hidro cuccal (ami 36eft) +a donornak vett kézi működésű soraljművelőkel kb 200eft Ja és megvan hozzá még a baloldali művelő tag is csak nincs a vázra szerelve. Merthogy meg van mind a kétoldali kapatag szelepekkel együtt. Bár a baloldalit lehet el kéne adni mert kéne nagyon egy csonkázó!
Nem fékezett!
Harmadik pont helyén kell húznia, ami a Vlagyinál szerintem elég gáz.
Voltam már olyan helyen ahol az ettől kisebb (3T-ás) szóró a MTZ-t is képes volt megtolni.
Úgyhogy csak óvatosan!
ha fékezett nincsen baj,
ha meg nem padon húzza, hanem vanhashúzó akkor szét se fog semmi szakadni.
eléggé hátul van a tengely, én bíznék benne hogy terheli a traktort annyira hogy ne legyen gond.
25322 hozzászólás
Válasz #15576. hozzászólásra
Sokszor nem egyszerű meló mellett maszekolni. De hát ez van.
Ha szántatni akarnak akkor ne szerelj, hanem toljad neki, nyomd a szántását!
hadd fizessenek!
Első csalódás ma ért: rá akartam tolatni a T25-tel a pótkocsira, de rájöttem, hogy semmit nem látok hátra a vonórészből.
Hogy kell "vakon" tolatni?
Ja azt sem látom a hidraulika hogy áll.
Gondoltam nem baj, majd a pótkocsit emelem a gépre, mint a TZ4K-s időkben kb 20 évig. /ez csak vicc volt./
Nekem is a bal felőli féket szét kellene szednem mert, már nem az igazi.Valószínű beragadt,vagy eltört benne a golyó mert, rángatva fog.Még hátra van a hátsó keréksúlyok,munkahenger alátámasztás,nyomtáv szélesítés és még belefogtam egy homokfúvó készítésébe is.{7+2 folyamatos munkarend mellett}.
Ráadásul sokan most akarnak kiskerteket szántatni
Válasz #15574. hozzászólásra
Még az a szerencse, hogy az idő eddig kegyes volt hozzánk. Lehet melózgatni.
Bár azt gondolom meg lesz ennek a böjtje még.
Majd megcsinálod. Nekem is kell javítani a király tengelyt mert lóg és össze vissza megy a kormány.Ja és még sonka lehajtásoknál az olaj szivárgása az is még ott van.
Válasz #15572. hozzászólásra
ÁÁÁÁ. Nem is mondok semmit.
Most értem haza melóból. Ilyenkor már nem lehet nekiállni semminek.
Napok óta ez megy. És még nincs vége.
Magyarul: sehol nem tartok még.
Válasz #15568. hozzászólásra
Szia. Mire jutottál a difizár taposóval?
Válasz #15570. hozzászólásra Jobb oldalt a fülke alatti reteszelő beállitást igényel , reteszelő rúgó heszességének ellenőrzése...
Sziasztok segitséget kérnék a kisgépem elkezdte kidobálni a sebességeket nem tudom mit nézzek meg rajt ilyen jellegű problémám még nem volt.Ha valaki tud segiteni megköszönöm.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!!!
Válasz #15563. hozzászólásra
Köszi Stefi69!
Köszi a segítséget.
Elkezdtem olvasni, de nem értem a végére.Dög fáradt vagyok.
Holnap olvaslak tovább.
csaó
Ajálatos egy profi adagolóshoz elvined aki tudja hogy miröl is lenne szó az adagoló val kapcsolatban a névleges fogyasztás 800 as fordulaton4,7 - 4,9kg/óra
ha erőlködésre nem kezd el feketén füstölni akkor adhadtok még rá.
ha alapjáraton megy , s lepadlózod akkor egy kis fekete füstpamacsot kell kiengednie. nem túlsokat, csak egy pamacsot.
Pontos mennyiséget nem tudok, de szerintem még adhatsz neki. Nekem mielőtt lefullad már fehéren füstöl és gyárilag ilyen.
Sziasztok!
A trakimon adagoló lett cserélve. Megvettem az adagolót azt mondták csak fel kell rakni és patent. Ellenben a beindítás után olyan volt mintha eltünt volna a 30ból vagy 28 lóerő így adagoló vissza le el a helyi szakihoz aki garanciális javító is tehát elvileg ért hozzá azt mondta hogy 2-3 ccm2 gázolajat nyomott fordulaton az adagoló ő beállította 7-8-ra (SZERINTE ENNYI ELÉG LESZ) a kérdésem az lenne tudja-e valaki ezt pontosan mert elnézve egy két videót eröltetésnél mindegyik el kezd füstölni kissét vagy jobban de az enyém szinte nem is füstöl de már majdnem leáll! Előre is köszi a segítséget!!!!
Kornél
Válasz #15557. hozzászólásra
Katt a nevemre és keresd meg,le van írva részletesen .
Kissé hiányos de jó.
Válasz #15559. hozzászólásra
Az lehet,hogy most festik
Már nem tudom mert még délután jártam valamerre és csak le mentettem.
Válasz #15558. hozzászólásra
Melyik oldalon találtad
Válasz #15558. hozzászólásra
Szerintem most festik.
Milyen gépet találtam??
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a T25-ös diffi zár kapcsolóját, - amit taposni kell - hogyan lehetne mozgásra bírni?
Úgy be van állva meg sem mozdul.
Valaki találkozott már a problémával?
Sziasztok!
VTZ 2048 tornádóban országuti fokozatokban csendes a váltó,
ha terep fokozatba kapcsolok hallok némi hangot.Úgy is ha nem erőlködik.
Van valami ötletetek?
ha gyári önndító van rajta, és kell akksit venned, akor célszerű eleve az önindítót is cserélni, és nyugodtan venni egy 60-80 Ah -sat.
az indok szinte nevetségesen egyszerű, a kismotoros önindító kevesebb indítóáramot kér. hoszabb lesz az akksi élettartama, kvázi ledolgozza a befektetést.
ha lehet cseh önindítót vegyen aki ilyet akar, az nagyon bevállt.
nyáron egész olcsón voltak alig harmincpár ezerért lehetett venni.
persze van zsidrák vér a piaci szereplőkben, mert az árak a hőmérséklet esésével nőnek.
Válasz #15553. hozzászólásra
Erre általában jön a visszaválasz: Milyen önidító van rajta? Ha kis áttételes, akkor elég 60 Ah-s is, ha nem akkor minél több. Az enyémen gyári önindító van és 150 Ah-s akksi, és azért ehhez szerintem kell....
Válasz #15552. hozzászólásra
Szia!
Szerintem elég a 100-as is bele!
Sziasztok!
Akarok a T-25-ös traktoromba venni egy új akkumulátort. 100 A órást, vagy 110 A órást. A kettő között viszont jelentős árkülönbség van. Szerintetek a 100 A órás elég lesz?
Üdv.
Válasz #15548. hozzászólásra
Szeki vagyok a galériámban megbirod nézni a trágyaszorot raktunk fel róla képeket.
-Gábor32- Köszönöm a javítási kézikönyvet. Sikerült letöltenem. Jelenleg a fülke belső festését végzem. Jövő héten a traktor elektromos részeit akarom átnézetni szerelővel és csak ezután tudok nekiállni az olajok, szűrők lecserélésének. Tehát másfél, - két hét múlva meg tudom mondani, hogy mi mennyibe került.
Üdv: Miki
Válasz #15545. hozzászólásra
Köszönöm a tippet.
Hú, ilyen aranyáron nem is szeretnék venni. Azon a linken különösen drága ez a gumi.. De legalább tudom, hogy végülis ez a VOLTYRE fajta. Ez volt a fontos számomra.
Nem akarok beleszólni,de itt van török Petlas 72.000ért. Mtzn bevált azt írták egy másik topicba.
http://www.olahgumi.hu/webshop/
Válasz #15543. hozzászólásra
Nagyon szépen köszönöm!!
Válasz #15542. hozzászólásra
http://www.marso.hu/termekek/mezogazdasagi-abroncsok/mg-abroncs/voltyre-yaf_394/124-r28-set-a-t-8pr-12783
Üdv.!
Segítség kellene.
Egy gumi fajtát kellene kiderítenem. Érdeklődtem gumik iránt, de erre az egyre nem tudtak márkát mondani.
Orosz gumi állítólag.
Ez az írás van rajta: YAF 394
Akinek VOLTYRE gumija van, megtudná nekem nézni, hogy hátha annak a száma ez? 12.4xR28-as.
Köszönöm a válaszokat! Akkor elkérem.
Hashúzó nem jó, mert magas a bekötése nagyon. Van egy 3 pontos vonószerkezetem ha azt felemelem akkor pont elfér a kardán is és még fel is tudnám akasztani, csak nem voltam benne biztos.
2-3 tonnánál többet nem akarok rá tenni, csak mégis olcsóbb így mint bérbe. Szüretkor szoktam kisebb fajta konténerszállítót húzni 17-18 mázsával simán repeszt.
Az elöttem szolókhoz csak anyit vigyázni kel a huzásával mivel hogy magas bekötésü durvábban tidja lőkdősni a trakit megbirod nézni nálam a forumon a húzot amire rá van akasztva az a harmadik pont magasságában van tehát makassan a traktor sujpontjához képest az elözö gazdáját egy párszor meg is boritotta csupán figyelmetlenségből ,mivel az enyémen hajtás is van,röhögve vinnie kell a t30 as odnak is...
Igen elbirja nekem ilyenem van dupla magasittoval az enyémen be lehet kapcsolni a trágya szóró tengelyének hajtását is és akkor nincs akadáj visz mindent ,a traktort kiveszem üresbe és tolja trágyaszórás közden én vtz mel huzom .
Válasz #15496. hozzászólásra
Szia...
Küldöm a T25 javitási könyv linkjet ahonnan letudod tölteni...
https://docs.google.com/file/d/0B1jTo-_dmv1YdkxmYnprSXhzV3M/edit?pli=1
Annyi kérésem lenne hogy én tavasszal akarok olajcserét a traktoron ugy ahogy most te.. majd leirnád hogy mennyire bonyorult volt az olajcsere meg hogy annyagilag kb mennyibe kerültek hozzá a cuccok.. pl olajszürök stb...
Köszi elöre is ..
Üdv Gábor
Válasz #15535. hozzászólásra
huu, akkor óvatosan...
vonópadon kell húzni, akkor megeshet hogy meg kell kicsit erősíteni a vlagyit.
legalábbis ha tele akarod rakni.
2 tonnával szerintem még nem probléma.
Válasz #15533. hozzászólásra
A mai hidro cuccal (ami 36eft) +a donornak vett kézi működésű soraljművelőkel kb 200eft Ja és megvan hozzá még a baloldali művelő tag is csak nincs a vázra szerelve. Merthogy meg van mind a kétoldali kapatag szelepekkel együtt. Bár a baloldalit lehet el kéne adni mert kéne nagyon egy csonkázó!
Válasz #15534. hozzászólásra
Nem fékezett!
Harmadik pont helyén kell húznia, ami a Vlagyinál szerintem elég gáz.
Voltam már olyan helyen ahol az ettől kisebb (3T-ás) szóró a MTZ-t is képes volt megtolni.
Úgyhogy csak óvatosan!
ha fékezett nincsen baj,
ha meg nem padon húzza, hanem vanhashúzó akkor szét se fog semmi szakadni.
eléggé hátul van a tengely, én bíznék benne hogy terheli a traktort annyira hogy ne legyen gond.
Válasz #15528. hozzászólásra
Hát azt elhiszem hogy meg nézted ezeket és meg is csináltad a gépedet,mert szerintem töredékéből került.
Válasz #15523. hozzászólásra
Válasz #15529. hozzászólásra
Simán fogja vinni a tlt! Csak a vonófej ugye?
Azért a túlságosan meredek oldalakat kerüld el mert el fog tolni a csába.
szerintem nyugodt szívvel, de gumi vegyél rá, mert ami van rajta az keskeny, és meg fog ülni.
azt sem tartom kizártnak hogy teljes 4 tonnával is el fogja vinni.
Valaki trágyaszóró kérdésben nem tud segíteni?
Elég sürgős lenne mert hnp délutánig jó lenne eldönteni.
Válasz #15527. hozzászólásra
Én már éjszakákat töltöttem el ezek nézegetéséve mire megálmodtam mit is csináljak vagy vegyek.