Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR414.94 FtUSD394.94 FtCHF445.63 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
amúgy ti milyen motor olajat használtok én agip 15w40-et szoktam venni. évente cserélem de a gép megy talán évi szinten 50 üzemórát. talán sokat is mondtam hisz 19 éves gép és 725 üzemróra van benne..minden estere érdekelne hogy többieknél is fenn áll a jelenség hogy ha melege van nyomja a kartergázt. nekem mondtak olyat is hogy kopott a motorom.
Ludwig T30-asába is van olajhűtő radiátor(mint minden t30-asban), ha nincs kikapcsolva, akkor nincs gond még ebben a jó időben.
Nekem max 85-ig szokott menni. Nekem is van egy pici kartelgázam, de a motor nem kopott. Ennyi belefér. A lényeg, hogy ne kékesen füstőljön.
hmm...
nekem a t-25 nem csinál semmi nehezet, azon azért nem melegszik az olaj..
a vtz csinál nehezet, de annak nagyobb a hűtőfelülete, meg van olajhűtője, azon se szokott 80 ig felmenni az olajhő..
a sok kartergáz, persze párolog az olaj meg a gyűrűk se zárnak tökéletesen. nemtudom mennyire igaz , állítólag léghűtésesnek másabb olajkell, mert nagyobb hőterhelés éri mint vízhűtésesekben.
passz...
mindenesetre ha kemény munkát végeznék T-25 el lehet hogy valahogy beiktatnék egyfajta olajhűtőt. szerintem az mtz olajhűtő kígyója is megteszi, kérdés hogy hova kellene tenni? a vtz-n egyből a turbina után van behajtogatva, miután azon átment a levegő, jut csak el a hengerekhez. de a kis kéthengeresnél nemigen van annyi hely. hameg a túloldalra tenné valaki, ott már meleg levegőt fúj, nemsokat érne.
esetleg máshova tenni és adni neki egy külön 12 voltos ventillátort? valami kis suzukiét, vagy tudomisén?
Válasz #14664. hozzászólásra
Váltó olajat enged le a TLT hajtásnál nincsen semmilyen dolog amire figyelni kellene.Csak le emeled azt a baromi nehéz tömböt és kész.
A hátsó hidraulika tömb leszedéséhez mit kell megbontani, illetve elég a hidraulika olajat leereszteni? Mert a kardán kihajtást is le kell szedni, aztán ott nem tudom, hogy mire lehet számítani.
Azért gondolkodtam a megbontásban, mert a plusz hidraulika olaj tartályomnál elég szépen csöpög az olaj, aztán ez elég bosszantó. Esetleg még úgy férnék hozzá, hogy a fülkét megemelném.
De előfordulhat, hogy beszorongatom magam és leszedem ott mindenféle megbontás nélkül.
Bár a megbontást inkább szezon végén csinálom, ha csinálom, mert akkor már megperselyeztetem az emelőkar tengelyét is.
De azért pár infó érdekelne kíváncsiságból, hogy mi a menete a kardán kihajtás leszedése résznél.
Azóta már beépített ebbe a Vlagyiba egy VTZ 3 hengeres motort.
Felfejlesztgette rendesen! Ami tetszett a fejlesztésében, a segégemelő munkahenger beépítése.
Vajon ez hŕnyadikban húzza?? Én a kettes ágyekémet negyedikbe húzom, de ha kötöttebb a talaj, hát van hogy szenved. Ti hányadikban szántatok? És arra is kíváncsi vagyok, hogy hogy számoljátok a bérmunkát szántásra. Pl. 1000 nm2 mennyiért csinálnátok meg?
Na ez aztán a nagyszerü!
Kicsit csitulnak a tennivalók, és ha nincs ellenedre megkeresnélek.
Fórumoznánk egy kicsit.
Természetesen előzetes egyeztetés.
Ezek után újra síkolás lesz!
Itt nálunk Somogyban van egy bazi nagy gépműhely Taszár a település neve, és a reklámjukban is úgy van, hogy a kapálógéptől a mozdony motorig bármi.
Válasz #14651. hozzászólásra
Üdv Csináltam már egy két német kis traktortort ott sincs tömítés a hengerfej alatt,azokat mind össze szoktuk csiszolni.De eddig mind jó lett
Válasz #14646. hozzászólásra
Üdv kollágák!
Van egy motor javítós cimborám,nála szoktam a gépi munkákat csináltatni,-síkba húzatás,főtengely köszörülés stb- egyszer akartam vele a t25 hengerfejét síkoltatni,nem vállalta,mondván,hogy kúposra kell le síkolni,és nincs olyan maró szerszáma.A szelep vezetőket kicserélte,szelepeket be marta,de a síkolás elmaradt,lehúztam nélküle,de így is szuperál...
Végül is max. igazad van, mert mikor a hengerfej síkba lett.... akkor már necces volt a henger felső síkja, de ráfogtuk hogy jó .
Bevallom én voltam hanyag, és most szedhetem újra szét.
Válasz #14633. hozzászólásra
Szia!
Ha utánahúzással sem jó akkor ott valami nem síkban van.Vagy a hengerfej alja vagy a henger felső része.Ott semmilyen tömítés nincs.
Ha jók az illesztések akkor a csavarok lehúzásával tömíteni kell.
Válasz #14634. hozzászólásra
Szia!
A sonkák mindhárom állásában le lehet engedni az olajat,ugyan is a külső íven három nagyobb csavardugó, belül három nívócsavar van.
Pl: Ha a gép alacsony állásba van akkor az alsó nagy csavart kihajtod és a hozzátartozó nívócsavart.A középső vagy a felső nagy csavaron pedig bele öntesz sonkákként 1.5liter hajtómű olajat.A nívónál meg kell jelenni az olajnak.
Legjobb melegen csinálni mert, könnyebben kifolyik az olaj.
Válasz #14639. hozzászólásra
Szia!
Órabérben nagyon ritkán de, csak a vékonyat: 2.500/h.
Egy óra alatt jó segítséggel közepesen vastag fánál kb:6-6.5m3.
Üdv. hegelaci!
Teflont kivettük, nem vált be, végül ragasztva lett. Így úgy tűnik, minden oké.
Majd leírom a ragasztó nevét. Csak valami holmi fémragasztóval ne próbálkozzatok.
Hali!!
lenne még egy kérdésem sonkákba időszerü lenne lecserélnem az olajat, és a le engedéssel is problémák adodtak mert ebben a beállításban nics legalul leeresztő, erre van valami ötlet? álljak rá valamire hogy hátradöljön a gép?
a másik kérdés hogy meddig kell feltöltenem?
Gerimur javasolta, hogy vegyem fel a kapcsolatot veled.Ezért hát be regisztráltam ebbe a csapatba.
Szóval a traki hengerfej kifújással kapcsolatba:
Hengerfej síkba gyalulva, lehúzva és pár nap után újra előjött.Aztán újra után húzva és nem jó.
Írtál bizonyos teflon gyűrűről.Ennek a helyét ki kell maratni a hengerfejből?
Valamint be kell-e kenni valami ragasztóval még+ ?
És még annyi, hogy a gyűrük mérete és ha kell a ragasztó neve.
Válasz #14623. hozzászólásra
Szia!
Én is voltam így, csak vezértömb csere segített. Ki volt kopva.
Ha a másik kart megmozgatod akkor lehet hogy, jól működik de,utána ugyan úgy visszaejt ráemeléskor.
25322 hozzászólás
Válasz #14657. hozzászólásra
Szia!
Egyeztetünk időpontot és oké.
Válasz #14668. hozzászólásra
Látom hasít a lengyel ekével
Válasz #14673. hozzászólásra
amúgy ti milyen motor olajat használtok én agip 15w40-et szoktam venni. évente cserélem de a gép megy talán évi szinten 50 üzemórát. talán sokat is mondtam hisz 19 éves gép és 725 üzemróra van benne..minden estere érdekelne hogy többieknél is fenn áll a jelenség hogy ha melege van nyomja a kartergázt. nekem mondtak olyat is hogy kopott a motorom.
Válasz #14673. hozzászólásra
Ludwig T30-asába is van olajhűtő radiátor(mint minden t30-asban), ha nincs kikapcsolva, akkor nincs gond még ebben a jó időben.
Nekem max 85-ig szokott menni. Nekem is van egy pici kartelgázam, de a motor nem kopott. Ennyi belefér. A lényeg, hogy ne kékesen füstőljön.
hmm...
nekem a t-25 nem csinál semmi nehezet, azon azért nem melegszik az olaj..
a vtz csinál nehezet, de annak nagyobb a hűtőfelülete, meg van olajhűtője, azon se szokott 80 ig felmenni az olajhő..
a sok kartergáz, persze párolog az olaj meg a gyűrűk se zárnak tökéletesen. nemtudom mennyire igaz , állítólag léghűtésesnek másabb olajkell, mert nagyobb hőterhelés éri mint vízhűtésesekben.
passz...
mindenesetre ha kemény munkát végeznék T-25 el lehet hogy valahogy beiktatnék egyfajta olajhűtőt. szerintem az mtz olajhűtő kígyója is megteszi, kérdés hogy hova kellene tenni? a vtz-n egyből a turbina után van behajtogatva, miután azon átment a levegő, jut csak el a hengerekhez. de a kis kéthengeresnél nemigen van annyi hely. hameg a túloldalra tenné valaki, ott már meleg levegőt fúj, nemsokat érne.
esetleg máshova tenni és adni neki egy külön 12 voltos ventillátort? valami kis suzukiét, vagy tudomisén?
ma igen csak melege volt szegénynek 80 fok fölé szökött az olaj.
elég nagy kartergáza volt, nálatok is előfordul?
Válasz #14670. hozzászólásra
Én a tárcsámat szoktam le súlyozni.
Válasz #14669. hozzászólásra
igen, de felesleges le is veszem majd róla. az a két betonoszlop darab nem sokat nyom rajta.
Válasz #14668. hozzászólásra
Van rendesen súly az ekén
Ma se unatkoztam.
Válasz #14663. hozzászólásra
http://www.youtube.com/watch?v=kgLiFo5Sqfc
Válasz #14664. hozzászólásra
Váltó olajat enged le a TLT hajtásnál nincsen semmilyen dolog amire figyelni kellene.Csak le emeled azt a baromi nehéz tömböt és kész.
Válasz #14663. hozzászólásra
Szia.Milyen igazad van tényleg raktak bele VTZ motor láttam a vidit róla.
A hátsó hidraulika tömb leszedéséhez mit kell megbontani, illetve elég a hidraulika olajat leereszteni? Mert a kardán kihajtást is le kell szedni, aztán ott nem tudom, hogy mire lehet számítani.
Azért gondolkodtam a megbontásban, mert a plusz hidraulika olaj tartályomnál elég szépen csöpög az olaj, aztán ez elég bosszantó. Esetleg még úgy férnék hozzá, hogy a fülkét megemelném.
De előfordulhat, hogy beszorongatom magam és leszedem ott mindenféle megbontás nélkül.
Bár a megbontást inkább szezon végén csinálom, ha csinálom, mert akkor már megperselyeztetem az emelőkar tengelyét is.
De azért pár infó érdekelne kíváncsiságból, hogy mi a menete a kardán kihajtás leszedése résznél.
Válasz #14659. hozzászólásra
Azóta már beépített ebbe a Vlagyiba egy VTZ 3 hengeres motort.
Felfejlesztgette rendesen! Ami tetszett a fejlesztésében, a segégemelő munkahenger beépítése.
Válasz #14660. hozzászólásra
Halli!
Én sem dolgozok bérbe.Max itthon a konyhakert, és eke letesz.
Válasz #14660. hozzászólásra
Én nem szántok.
Válasz #14658. hozzászólásra
Vajon ez hŕnyadikban húzza?? Én a kettes ágyekémet negyedikbe húzom, de ha kötöttebb a talaj, hát van hogy szenved. Ti hányadikban szántatok? És arra is kíváncsi vagyok, hogy hogy számoljátok a bérmunkát szántásra. Pl. 1000 nm2 mennyiért csinálnátok meg?
Válasz #14658. hozzászólásra
Szép szép de van értelme ennyire leterhelni a gépet
Válasz #14656. hozzászólásra
Na ez aztán a nagyszerü!
Kicsit csitulnak a tennivalók, és ha nincs ellenedre megkeresnélek.
Fórumoznánk egy kicsit.
Természetesen előzetes egyeztetés.
Válasz #14655. hozzászólásra
Szia!
Akkor csak egy órányira vagyunk egymástól.
Az én fatornyos falum: Iharosberény.
Válasz #14654. hozzászólásra
No halliho!
Az én kis telepúlésem neve Táska.
És te?
Válasz #14653. hozzászólásra
Szia!
Én is somogyi vagyok. Merre laksz?
Válasz #14652. hozzászólásra
Üdv. mindenkinek!
Ezek után újra síkolás lesz!
Itt nálunk Somogyban van egy bazi nagy gépműhely Taszár a település neve, és a reklámjukban is úgy van, hogy a kapálógéptől a mozdony motorig bármi.
Válasz #14651. hozzászólásra
Üdv Csináltam már egy két német kis traktortort ott sincs tömítés a hengerfej alatt,azokat mind össze szoktuk csiszolni.De eddig mind jó lett
Válasz #14649. hozzászólásra
Szia.Nekem is volt ilyen gondom de én csak egyszerűen utána húztam a hengerfej csavaroknak.És meg szűnt a probléma.
Üdv kollágák!
Van egy motor javítós cimborám,nála szoktam a gépi munkákat csináltatni,-síkba húzatás,főtengely köszörülés stb- egyszer akartam vele a t25 hengerfejét síkoltatni,nem vállalta,mondván,hogy kúposra kell le síkolni,és nincs olyan maró szerszáma.A szelep vezetőket kicserélte,szelepeket be marta,de a síkolás elmaradt,lehúztam nélküle,de így is szuperál...
Válasz #14648. hozzászólásra
És olyat nem próbáltatok,hogy meg csiszolni Mint a szelepeket??
Válasz #14647. hozzászólásra
Szia.Igazam lett csak kevesen figyelnek rám mert nem írok regényt.
Helló!
Végül is max. igazad van, mert mikor a hengerfej síkba lett.... akkor már necces volt a henger felső síkja, de ráfogtuk hogy jó .
Bevallom én voltam hanyag, és most szedhetem újra szét.
Szia!
Ha utánahúzással sem jó akkor ott valami nem síkban van.Vagy a hengerfej alja vagy a henger felső része.Ott semmilyen tömítés nincs.
Ha jók az illesztések akkor a csavarok lehúzásával tömíteni kell.
Szia!
A sonkák mindhárom állásában le lehet engedni az olajat,ugyan is a külső íven három nagyobb csavardugó, belül három nívócsavar van.
Pl: Ha a gép alacsony állásba van akkor az alsó nagy csavart kihajtod és a hozzátartozó nívócsavart.A középső vagy a felső nagy csavaron pedig bele öntesz sonkákként 1.5liter hajtómű olajat.A nívónál meg kell jelenni az olajnak.
Legjobb melegen csinálni mert, könnyebben kifolyik az olaj.
Válasz #14639. hozzászólásra
Szia!
Órabérben nagyon ritkán de, csak a vékonyat: 2.500/h.
Egy óra alatt jó segítséggel közepesen vastag fánál kb:6-6.5m3.
van ilyen cucc, úgy néz ki mint egy bazinagy fecskendő.
azzal le lehet szivatni az olajat belőle.
Hengert is nézesd meg
Válasz #14637. hozzászólásra
Szia.Oda semmilyen ragasztó nem kell ! hengerfejet nézesd meg.
Szeva!
Sonkánként 1,5 L .
A gépkönyve a leeresztésrő nem ír, csak a lehetséges magasságok/ 3 állás/ azok lehetöségéröl.
Válasz #14627. hozzászólásra
Szia!
Órabérben nem vágsz?
Egy óra alatt hány M3 vágsz?
Köszi
Válasz #14637. hozzászólásra
köszi előre is.
Majd sasolom a fórumot.
Üdv. hegelaci!
Teflont kivettük, nem vált be, végül ragasztva lett. Így úgy tűnik, minden oké.
Majd leírom a ragasztó nevét. Csak valami holmi fémragasztóval ne próbálkozzatok.
Válasz #14635. hozzászólásra
Hali!!
lenne még egy kérdésem sonkákba időszerü lenne lecserélnem az olajat, és a le engedéssel is problémák adodtak mert ebben a beállításban nics legalul leeresztő, erre van valami ötlet? álljak rá valamire hogy hátradöljön a gép?
a másik kérdés hogy meddig kell feltöltenem?
Szia Árpy!
Gerimur javasolta, hogy vegyem fel a kapcsolatot veled.Ezért hát be regisztráltam ebbe a csapatba.
Szóval a traki hengerfej kifújással kapcsolatba:
Hengerfej síkba gyalulva, lehúzva és pár nap után újra előjött.Aztán újra után húzva és nem jó.
Írtál bizonyos teflon gyűrűről.Ennek a helyét ki kell maratni a hengerfejből?
Valamint be kell-e kenni valami ragasztóval még+ ?
És még annyi, hogy a gyűrük mérete és ha kell a ragasztó neve.
Előre is nagyon köszi!!!
Hege Laci
Válasz #14630. hozzászólásra
Legalább nem csattogót a szelep
Válasz #14630. hozzászólásra
Hát ezt a szép képet hol találtad?
Nos, ehhez mit szóltok? Ez az illető aztán nagyon sűrűn cserélgetheti az olajat.
HEJ Van itt valami rosszindulatú URL vírus
Válasz #14623. hozzászólásra
Szia!
Én is voltam így, csak vezértömb csere segített. Ki volt kopva.
Ha a másik kart megmozgatod akkor lehet hogy, jól működik de,utána ugyan úgy visszaejt ráemeléskor.