Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak618 FtEUR414.25 FtUSD395.1 FtCHF445.24 FtGBP500.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekem ez a tipus van.
Négyes-Hármas eke...söt volt már 2 es is.
A szakmai része erre a T25 ös gépre megfelelő.
A segéd anyag kiegészítő alkatrészek gyári forgalmazása kicsait próblémás mifelénk és azz országban, de összeségében , nagyon jó!
Itt Szabolcs Megyében az ötvenes mtz után sok embernek volt ilyen eke a gép után , a haverom képes volt vagy 10 éve lemenni érte Kecskemétre újat vett annak idején azóta is meg van neki múltkor mondta meghagyta a gyereknek tanulgasson vele szántani utána majd a hármassal ! Egyenlőre nem válik meg tőle esetleg ,ha eladó lesz neki feltesszük ide a fórumra
A kereket szerintetek hova tegyem rajta mert,ezen pont középen volt.
Tudtommal jobb ha hátul van.
Szeretném még a hátsó kerekeket megsúlyozni úgy mint Árpy. Csak azt nem tudom hogy,műszakin elfogadják-e?
Az te voltál nekem vastag falú cső volt a szárába beleeresztve plusszba. Meg még gyökeret is szagattam vele nem volt annak semmi baja hármasom meg nem volt ebből a típúsból , apropó a voogelt is láttam már szétszaggatva és nem egy kategóriáról beszélünk
Válasz #14515. hozzászólásra
Szia!
Ezt a fajta ekét már kb: 1.5-2 éve hajtom és szerencsére most összejött szinte helyben.{100Km-en belül}Nem akartam mindenféle tákolt ekét venni inkább kivártam a vásárt a napjáig.Kisebb munkák még vannak rajta.
Ha van valami észrevétel,jó tanács szívesen fogadom.
Beforgatólemezt addig nem akarok rá tenni amíg ki nem próbálom,aztán majd a használat során kiderül.
Azt tudom neked is mondani garatula hozzá sok sok évig ,ilyen ekém volt a fórum társatoknak adtam el .Ez igazi utána simán viszi egy simító volt nekem hozzá és asztalra dolgozott, még lehet kapni hozzá beforgató lemezt azt tegyél rá és jó lesz meglátod .Nem hiába volt meg nekem is vagy 15 évig csak kinőttem csupán azért adtam elMi megmagasítottuk ,és még a vastag csutkás gazos területet is megszégyenítve a márkás ekéket leforgatott mindent http://www.youtube.com/watch?v=0_HAgsUgmsg Még videó is van ,hogy dolgozott.
Sziasztok! Egy kérdésem lenne felétek, mégpedig a következő. Ma kombinátorozás közben valami történhetett a traki váltójával, mert nem tudom a váltót felfele tolni, hogy pl palántázó módba tegyem, vagy felezzem a sebességeket. Az 1 és a 3 sebességet tudom használni, meg az előre hátra menetet. Mitől lehet szerintetek ez a jelenség? Válaszotokat előre is köszönöm.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. A hidraulika szivattyú fölött van az a szelep,annak a szelepnek az oldalán van egy 4mm-es átmérölyü lyuk szép köralakú szabályos ennek ott mi a szerepe mert nekem álló helyzetbe szivárog a hidraulika olaj! Eöre is köszönöm a segítségeteket!!!!!!!!!
Nem ide való, de hátha ti tudtok segíteni :)
Kaszálók bérbe voltak adva, (0,5-1hektáros darabok)
Eddig 1Ft/m2 szerintetek ez most is reális ár?
/Önkormányzati területek/
Most ismerkedem a traktorokkal, van egy T30A70es traktorom. Igazából úgyan az mint a T25 csak szervós meg 36 lovas motorja. Olyan kérdésem lenne, hogy tud e valaki abban segíteni, hogy a gyári önidítót milyennel sokát helyettesíteni? Mert láttam már egy csomó videót,hogy vmi komolyabb önidítókat raknak rályuk!
Válasz #14495. hozzászólásra
Szia!
Csak a jobb oldali fékpedál van lehegesztve a tengelyhez a többi részt szétszedhető és így van kúpos végű csavarral rögzítve a féktengely:
-hegesztett rész:
Válasz #14494. hozzászólásra
A legnagyobb problémám a jobboldali fékpedállal van. igen csak útban van.
A tengelye be van gyógyulva és minden vég le van hegesztve. Miért nem csinálták úgy meg mint a kuplung kar van. Az félúton szétcsavarozható.
Válasz #14493. hozzászólásra
Ez így van. A csavarokhoz hozzáférni sem egyszerű. Legelsőként a fülkét kell kitámasztani. Féktengelyt felszabadítani. Szinte minden útban van.
Hali! Ha valaki féket akar cserélni, tudok segíteni. Nem egyszerű. Bárkit kérdeztem a környéken (akinek van is és volt) senki nem tudott segíteni.
És akkor szereztem egy cselák nyelvű gépkönyvet, amiből pont az adott rész hiányzik. Hát nem érdekes?! Megoldottam egyedül. Nem egyszerű.
Nálunk a szüret 90%-a megvan szerencsére, kicsit visszafogott az időjárás két esetben is, egyszer pont amikor a család is jött segíteni, akkor kicsit bosszús voltam hogy másfél óra szedés után elkezdett szakadni, de ez van. Ezt leszámítva minden oké, jövő héten én is megyek kultizni, ráfér már a területekre.....Aztán szintén karbantartás....fékek és munkahenger. Szerencsére tavasszal át lett vezetékelve: minden "gyanús" kábel kicserélve, régi "tákolások" megszüntetve/kijavítva. Október végére nagyjából fel lesz készítve a téli álomra :D
Szerintem pont azért nincs esemény, mert van esemény.... gondolok a szüretre, meg a betakarítási munkákra. Nálunk sokfelé most nagyon príma a talaj, rengetegen kultivátoroznak és szántanak. Nem kell sokat várni, megkezdődnek a karbantartások és izzani fog a fórum.. Nálatok mi a helyzet?Remélem minden rendben
Megnéztem a hidraulikát, az gyorsatlakozó aljzata a hibás.
Ha időközben ennyire belekeveredtünk a tárcsa témába, valaki tudna mondani pontos beállítást ? Anno mikor vettem erre nem tértünk ki, és azóta is csak úgy érzésre van beállítva.
Nekem is a GáborGábor féle tárcsám van. A súlya kicsit könnyű nekem talajtól függően 80-120 kg súly van rajta. Nem rossz konstrukció de azért vannak kis hibái, bár az enyém 3 éves elmúlt azóta lehet , hogy van rajta "fejlesztve".
25322 hozzászólás
Nekem ez a tipus van.
Négyes-Hármas eke...söt volt már 2 es is.
A szakmai része erre a T25 ös gépre megfelelő.
A segéd anyag kiegészítő alkatrészek gyári forgalmazása kicsait próblémás mifelénk és azz országban, de összeségében , nagyon jó!
Válasz #14525. hozzászólásra
Itt Szabolcs Megyében az ötvenes mtz után sok embernek volt ilyen eke a gép után , a haverom képes volt vagy 10 éve lemenni érte Kecskemétre újat vett annak idején azóta is meg van neki múltkor mondta meghagyta a gyereknek tanulgasson vele szántani utána majd a hármassal ! Egyenlőre nem válik meg tőle esetleg ,ha eladó lesz neki feltesszük ide a fórumra
Ehez a géphez ez a legjobb eke,nekem egy imt 755 ős ekém van ,csak hasonló.
Sziasztok,
Szeretnék kormánykereket venni T-25/A-ba, tudtok segíteni? Hol lehet ilyet találni vagy minek a kormánya menne fel a tengelyre?
Válasz #14522. hozzászólásra
Az fasza
Válasz #14518. hozzászólásra
A komplett hárompont függesztés szakadt le.
Válasz #14520. hozzászólásra
Nekem a fejtől a kerék belső széléig 25cm távolság van. Szerintem az élég.
Válasz #14519. hozzászólásra
Nekem a kicsinél középen volt és abba is oldalirányban bele volt toldva kb 10 cm ne gyűjtse be a gazt!
A kereket szerintetek hova tegyem rajta mert,ezen pont középen volt.
Tudtommal jobb ha hátul van.
Szeretném még a hátsó kerekeket megsúlyozni úgy mint Árpy. Csak azt nem tudom hogy,műszakin elfogadják-e?
Válasz #14516. hozzászólásra
Az te voltál nekem vastag falú cső volt a szárába beleeresztve plusszba. Meg még gyökeret is szagattam vele nem volt annak semmi baja hármasom meg nem volt ebből a típúsból , apropó a voogelt is láttam már szétszaggatva és nem egy kategóriáról beszélünk
Válasz #14515. hozzászólásra
Szia!
Ezt a fajta ekét már kb: 1.5-2 éve hajtom és szerencsére most összejött szinte helyben.{100Km-en belül}Nem akartam mindenféle tákolt ekét venni inkább kivártam a vásárt a napjáig.Kisebb munkák még vannak rajta.
Ha van valami észrevétel,jó tanács szívesen fogadom.
Beforgatólemezt addig nem akarok rá tenni amíg ki nem próbálom,aztán majd a használat során kiderül.
Válasz #14512. hozzászólásra
Ennek a 3x30 -as változatát már szétszakítottam MTZ -vel.
Ez jó csutkás föld nézd csak meg mit tud. http://www.youtube.com/watch?v=5rHbrxr6ELU
Azt tudom neked is mondani garatula hozzá sok sok évig ,ilyen ekém volt a fórum társatoknak adtam el .Ez igazi utána simán viszi egy simító volt nekem hozzá és asztalra dolgozott, még lehet kapni hozzá beforgató lemezt azt tegyél rá és jó lesz meglátod .Nem hiába volt meg nekem is vagy 15 évig csak kinőttem csupán azért adtam elMi megmagasítottuk ,és még a vastag csutkás gazos területet is megszégyenítve a márkás ekéket leforgatott mindent http://www.youtube.com/watch?v=0_HAgsUgmsg Még videó is van ,hogy dolgozott.
Szia!
Ezekhez a gépekhez szerintem az egyik legjobb eke! Ha lecserélem az ekém én is ilyet akarok venni!
Sziasztok!
Erről a Lengyel Akpil 35x2-es ekéről mi a véleményetek?
Mai szerzemény T30/A70 után:
Minden jó tanácsot elfogadok.
Egy igen fontos dologra hívom fel a figyelmeteket.
Érdemes végig olvasni.
Még ha a fele igaz akkor is igen nagy a probléma.
Tanulságos.
http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2013/09/19/motorolaj_harombol_ket_flakon_hamis
/http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2013/09/19/motorolaj_harombol_ket_flakon_hamis/
Válasz #14509. hozzászólásra
Szia! Vedd le a váltó kart és nézd meg h mi a helyzet. Lehet hogy a léptető villa állt olyan pozícióba hogy az miatt nem tudod a kart feltolni!
Sziasztok! Egy kérdésem lenne felétek, mégpedig a következő. Ma kombinátorozás közben valami történhetett a traki váltójával, mert nem tudom a váltót felfele tolni, hogy pl palántázó módba tegyem, vagy felezzem a sebességeket. Az 1 és a 3 sebességet tudom használni, meg az előre hátra menetet. Mitől lehet szerintetek ez a jelenség? Válaszotokat előre is köszönöm.
Válasz #14507. hozzászólásra
Köszi Pakesz!! Megnéztem. Valami olajálló pasztával betömíthetem az a lyukat szerinted,h ne folyon az olaj???
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-02-03 11:10:28
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. A hidraulika szivattyú fölött van az a szelep,annak a szelepnek az oldalán van egy 4mm-es átmérölyü lyuk szép köralakú szabályos ennek ott mi a szerepe mert nekem álló helyzetbe szivárog a hidraulika olaj! Eöre is köszönöm a segítségeteket!!!!!!!!!
Válasz #14498. hozzászólásra
Nekem is ugyan ilyen traktorom van és 30Le.
A plusz lóerő attól függ hogy, hogy van beállítva az adagolód.
Válasz #14502. hozzászólásra
Szia!
A habinál most van akcióba magneton áttételes önindító:21.800+Áfa.
Ha lehet ilyet vegyél ,ezek elég jól bírják.
Cseh áttételes.26.ezerért vettem.
Köszi az infót, már nézegettem a Habit csak nem tudom melyik lenne jó rá!
Sziasztok!
Nem ide való, de hátha ti tudtok segíteni :)
Kaszálók bérbe voltak adva, (0,5-1hektáros darabok)
Eddig 1Ft/m2 szerintetek ez most is reális ár?
/Önkormányzati területek/
Válasz #14499. hozzászólásra
Uhhh. Nézem-nézem, csak az eke típusát nem tudom és így fogalmam sincs melyik beforgató illene rá.
Kapsz hozzá kicsi áttételest és pörgeti ,mint állat Habi Webáruházban nézd meg
Sziasztok!
Most ismerkedem a traktorokkal, van egy T30A70es traktorom. Igazából úgyan az mint a T25 csak szervós meg 36 lovas motorja. Olyan kérdésem lenne, hogy tud e valaki abban segíteni, hogy a gyári önidítót milyennel sokát helyettesíteni? Mert láttam már egy csomó videót,hogy vmi komolyabb önidítókat raknak rályuk!
Válasz #14496. hozzászólásra
Köszi ezt tudom., de így sem egyszerű. De már megvan.
Sikerült leszedni mind a két oldalt. Megvan a szalag cseréje, már csak a henger szabályozása van hátra.
Válasz #14495. hozzászólásra
Szia!
Csak a jobb oldali fékpedál van lehegesztve a tengelyhez a többi részt szétszedhető és így van kúpos végű csavarral rögzítve a féktengely:
-hegesztett rész:
-szétszedhető rész:
Válasz #14494. hozzászólásra
A legnagyobb problémám a jobboldali fékpedállal van. igen csak útban van.
A tengelye be van gyógyulva és minden vég le van hegesztve. Miért nem csinálták úgy meg mint a kuplung kar van. Az félúton szétcsavarozható.
Válasz #14493. hozzászólásra
Ez így van. A csavarokhoz hozzáférni sem egyszerű. Legelsőként a fülkét kell kitámasztani. Féktengelyt felszabadítani. Szinte minden útban van.
Válasz #14492. hozzászólásra
Sonka lehajtást féltengely házal együtt.
Válasz #14491. hozzászólásra
Mi az a minden
Válasz #14490. hozzászólásra
Szia.Én mindent szétszedtem. És te hogy csináltad a szalag cserét?
Hali! Ha valaki féket akar cserélni, tudok segíteni. Nem egyszerű. Bárkit kérdeztem a környéken (akinek van is és volt) senki nem tudott segíteni.
És akkor szereztem egy cselák nyelvű gépkönyvet, amiből pont az adott rész hiányzik. Hát nem érdekes?! Megoldottam egyedül. Nem egyszerű.
Nálunk a szüret 90%-a megvan szerencsére, kicsit visszafogott az időjárás két esetben is, egyszer pont amikor a család is jött segíteni, akkor kicsit bosszús voltam hogy másfél óra szedés után elkezdett szakadni, de ez van. Ezt leszámítva minden oké, jövő héten én is megyek kultizni, ráfér már a területekre.....Aztán szintén karbantartás....fékek és munkahenger. Szerencsére tavasszal át lett vezetékelve: minden "gyanús" kábel kicserélve, régi "tákolások" megszüntetve/kijavítva. Október végére nagyjából fel lesz készítve a téli álomra :D
Válasz #14485. hozzászólásra
És nálad minden rendben van ?
Ja gépen most fogom csinálni a király tengelyt
Minden rendben a szüretel készen vagyok sikerült mindent el adni.
Szerintem pont azért nincs esemény, mert van esemény.... gondolok a szüretre, meg a betakarítási munkákra. Nálunk sokfelé most nagyon príma a talaj, rengetegen kultivátoroznak és szántanak. Nem kell sokat várni, megkezdődnek a karbantartások és izzani fog a fórum.. Nálatok mi a helyzet?Remélem minden rendben
Na mi a helyzet srácok nincs esemény?
Válasz #14320. hozzászólásra
Szia gjoni!
Az ekéhez amit vettem lehet kapni ezt a beforgatót? Ha jól láttam amit eladtál azon volt.
Eladó
Érd: 30 255 5182
Megnéztem a hidraulikát, az gyorsatlakozó aljzata a hibás.
Ha időközben ennyire belekeveredtünk a tárcsa témába, valaki tudna mondani pontos beállítást ? Anno mikor vettem erre nem tértünk ki, és azóta is csak úgy érzésre van beállítva.
Sziasztok.
Nekem is a GáborGábor féle tárcsám van. A súlya kicsit könnyű nekem talajtól függően 80-120 kg súly van rajta. Nem rossz konstrukció de azért vannak kis hibái, bár az enyém 3 éves elmúlt azóta lehet , hogy van rajta "fejlesztve".
Válasz #14477. hozzászólásra
Igen szántóra kell a nehéz tárcsa,de szőlőben elég a könnyű tárcsa is.Ezt tapasztalatból írom.
Válasz #14477. hozzászólásra
Nekem esztergált távtartós,Jármi tárcsám van,és nagyon jó.