Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak618 FtEUR413.39 FtUSD393.08 FtCHF444.84 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hát azért az nem így van pontosan ,mikor én vettem az öntvényes csak harminccal volt drágább és ,ha már veszi az ember gondolom hosszabb távra tervez csak a jobbikat veszi , de isten ments ,hogy bele szóljak én csak a saját tapasztalataimból beszélek.
Szia!
Nézzed meg a hidraulika vezérlőtömbödet!
Van benn egy kúpos szelep fent két 6-os vagy nyolcas csavar fog egy ovális fedelet,az alatt van a szelep,vedd le a fedelet mozgassad meg a szelepet én megpolíroztam egy kicsit,és tedd vissza lehet hogy segít!
Ha mégsem akkor az utváltó szeleped szorul meg!Amit a kézi karral mozgatsz,azt is ki kell venni megnézni a tömítő gyűrűket,nincsen megszorulva?
Olyan problémám lenne hogy emeléskor a hidraulika csőben valamilyen oknál fogva a végállás elérése után megmarad a nyomás ( utána még a traktorral se bírom lenyomni) Ha szétkapcsolom a csöveket a csatlakozót csak úgy bírom visszadugni ha elengedem belőle a nyomást.(orosz golyós gyorscsatlakozók vannak a gépen). Ha emeléskor nem a végállásig emelek akkor probléma nélkül megy a leengedés is.
Örülnék ha valaki tudna segíteni, vagy van valami tippje.
Valóban jó tárcsának tűnik, gondolom 160 széles, ahhoz pedig ez a súly teljes mértékben kiváló szerintem. Így szépen dolgozhat az tuti, belemegy a földbe biztos.
Gerimur!!!!!!!! Ezt a tárcsát folyamatosan gyártjuk. Nem ugy van ahogy Te gondolod. Készen nincs is most elég sok az igény amit ki kell elégiteni. Sulya kb 300-400kg.
Válasz #14453. hozzászólásra
Én is a Habi üzletkötőjétől tudom. Már sok-sok éve.Ha üveg kell mindig figyelmeztet,hogy tudod 2 féle méret van.De ti nem vele beszéltetek.
Hali . Nem biztos,hogy az üveg a rossz méretű,mert 2 féle méretű fülkével gyártották a masinákat. És kb,ilyen méretűek a különbségek. Ezért vannak megadva az üveg méretei.
Ma kicserélték a szélvédőt.
Vigyázzatok az utána gyártottakkal, mert méretben nekünk volt egy kis eltérés!
a 2 felső ívben kisebb lett 0,5cm kb. sziloplasztal kellett rákenni.
köszi mindenkinek aki jó ötletet adott ,de én is rájöttem már ,hogy lehet a tömböt meg erősíteni holnap teszek fel képeket ,hogy sikerült meg oldanom bár nem biztos ,hogy meg oldás ,de remélem az idő meg válaszolja
Válasz #14442. hozzászólásra
Igen, az jó megoldás, ő úgy tudom a munkahenger alsó csapszegét támasztotta alá. De ő is kicserélte a tömböt, ha jól tudom.
Érdemes kicserélni szerintem, mégiscsak egy plusz terhelési pont lenne. Jobb az, ha minél több helyen tart.
tomkasara
Hali. Ha szépen megkérlek ,a hidraulika ház hátuljáról tennél fel képet. Ezért nem kell lecserélni a házat. Csak csinálj egy tartó konzolt ,a gyári helyett. A Sanyi képei közt szerintem megtalálod,olyasmit csinálj.Pár ezer forintból megúszod.
szerintem igen ,ha az olajat le engeded kiveszed a hat darab csavart majd egy zéger gyűrű és bontható csak vigyázz tlt léptető villája szét ne essen.Bár nem vagyok szerelő vannak itt profibbak is ,mint szobafestő azért meg oldottam a cserét egyedül egy kis fizikai segítséggel
Válasz #14425. hozzászólásra
Persely tudtommal nincs benne.
Ha a tengely lóg,valószínüleg a cserével nem oldódik meg a probléma,mert a ház is megkopott.
Nem biztos,hogy szakműhelyben felfúrt ház új perselyekkel olcsóbb lesz,mintha vennél 1 új házat.
Nekem is lögott kissé,de csak ezért nem bontottam meg.
Told bele sűrűn a zsírt......ha lötyög,megszorulni nem fog.
Ha a hátsó öntvényházat leveszed,a kihajtó csonk is kijön vele együtt.
A hajtó,és a hajtott tengelyek vége bordás,ami a kardánt ki-be kapcsoló belső bordás hüvelybe csúszik bele.
Engedd le a váltóból,meg a hidraulikaolajtartályból előtte az olajat....és ennyi.
Sajnos a képre egy kicsit várni kell ,mert el időztem a cserével ma,minden tömítés külön ki kellet vágni aztán fel a hátulja váltóba hidraulikába olajat és mára ennyi rám sötétedett ,de holnap remélem már tudom küldeni és köszönöm a jó tanácsokat már ki találtam a meg erősítést én is majd arról is küldök képet
Csak egy kő volt :)
Nagy durranással.
Elég vastag az üveg. Egy darabig tartotta magát, (pár méter a géppel)
majd befelé berobbant apró darabokban.
Egész délután takarítottam a fülkét, aksi tartóban is volt üveg szilánk.
25322 hozzászólás
Válasz #14473. hozzászólásra
Hát azért az nem így van pontosan ,mikor én vettem az öntvényes csak harminccal volt drágább és ,ha már veszi az ember gondolom hosszabb távra tervez csak a jobbikat veszi , de isten ments ,hogy bele szóljak én csak a saját tapasztalataimból beszélek.
Válasz #14474. hozzászólásra
Értem lényeget
Válasz #14472. hozzászólásra
Miért vág jobban?
Válasz #14468. hozzászólásra
Igen,de a rakodó megvan traktort vennék.
Megoldhato öntvénytávtartoval is. De akkor majdnem aranyárony van))
Válasz #14450. hozzászólásra
Nem rossz ,de az öntvényes jobban vág pláne ha van jó csutkás földed
Válasz #14469. hozzászólásra
Válasz #14464. hozzászólásra
Szia!
Nézzed meg a hidraulika vezérlőtömbödet!
Van benn egy kúpos szelep fent két 6-os vagy nyolcas csavar fog egy ovális fedelet,az alatt van a szelep,vedd le a fedelet mozgassad meg a szelepet én megpolíroztam egy kicsit,és tedd vissza lehet hogy segít!
Ha mégsem akkor az utváltó szeleped szorul meg!Amit a kézi karral mozgatsz,azt is ki kell venni megnézni a tömítő gyűrűket,nincsen megszorulva?
Üdv:KEGE
http://www.youtube.com/watch?v=DhL3WytNLZo
Válasz #14465. hozzászólásra
Szia.Ha lenne a rakodón +2 talp akkor nem rángatná szét a traki hátsó részét,750-es kellene.
Válasz #14466. hozzászólásra
Köszönöm!Megnéztem,ennyi elég volt.
Válasz #14463. hozzászólásra
Üdv. juhmar!
Egy kiváló szemléltető videó T-25 és az UNHZ 500-al kapcsolatban:
http://www.youtube.com/watch?v=6rb0w5yG2uA
Válasz #14463. hozzászólásra
Állítólag határeset, mert a rakodó eléggé megnyomja a traktor farát.
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy emeléskor a hidraulika csőben valamilyen oknál fogva a végállás elérése után megmarad a nyomás ( utána még a traktorral se bírom lenyomni) Ha szétkapcsolom a csöveket a csatlakozót csak úgy bírom visszadugni ha elengedem belőle a nyomást.(orosz golyós gyorscsatlakozók vannak a gépen). Ha emeléskor nem a végállásig emelek akkor probléma nélkül megy a leengedés is.
Örülnék ha valaki tudna segíteni, vagy van valami tippje.
Tudja-e valaki,hogy a T-25-ös bírja hajtani az Unhz-500-as rakodót?
Válasz #14459. hozzászólásra
Valóban jó tárcsának tűnik, gondolom 160 széles, ahhoz pedig ez a súly teljes mértékben kiváló szerintem. Így szépen dolgozhat az tuti, belemegy a földbe biztos.
Válasz #14458. hozzászólásra
Valószínű.
De most már tudjuk :)
Válasz #14449. hozzászólásra
Szia.
Én Nagykállói vagyok éppen ugyanezt vettem tölük 2 éve ,de teljesen meg vagyok vele elégedve !!! És szépen viszi minden erölködés nélkül !
Gerimur!!!!!!!! Ezt a tárcsát folyamatosan gyártjuk. Nem ugy van ahogy Te gondolod. Készen nincs is most elég sok az igény amit ki kell elégiteni. Sulya kb 300-400kg.
Válasz #14453. hozzászólásra
Én is a Habi üzletkötőjétől tudom. Már sok-sok éve.Ha üveg kell mindig figyelmeztet,hogy tudod 2 féle méret van.De ti nem vele beszéltetek.
Tisztelt Gábor Gábor!
Mennyi lenne az a jó ár? Hol van helyileg a cucc?
Üdv, Bongyi
Akkor megnyugodtam köszönöm!
El volt hajlítva nekem a konzoltól aztán eléggé lógott, de ahogy ki lett takarítva hajlamos volt bekapcsolni magától.
Válasz #14452. hozzászólásra
Szia!
Az enyém is elég lazán működik.Elvétve 1-2 esetben kell egy kicsit bekapcsoláskor megerőltetni.
Hali!
Ezt a tárcsát elég régóta hirdeted, vajon miért nem vitték el eddig?
Ez T25 után kicsit könnyűnek tűnik.
Válasz #14451. hozzászólásra
Pedig lemértük előtte, úgy telefonáltunk a Habihoz.
Nem említették a több méretet, igaz nem is kérdeztük.
Sziasztok!
A kardánkapcsoló kart kikapcsolt végállásban csak a fülkében lévő kis konzol rögzíti ?
Műszakira le lett mosva a csapoknál is a por a gépről és azóta elég lazán mozog a kar.
Válasz #14448. hozzászólásra
Hali . Nem biztos,hogy az üveg a rossz méretű,mert 2 féle méretű fülkével gyártották a masinákat. És kb,ilyen méretűek a különbségek. Ezért vannak megadva az üveg méretei.
T kollega. Jo áron van. 703736221 ha érdekel.
sziasztok engem a t25 után érdekelne tárcsa van -e szabolcsba valkinek eladó jó áron. vagy én ezt néztem ki szerintetek el birja???http://webshop.keletagro.hu/disc-harrow-160cm_id4768
Sziasztok!
Ma kicserélték a szélvédőt.
Vigyázzatok az utána gyártottakkal, mert méretben nekünk volt egy kis eltérés!
a 2 felső ívben kisebb lett 0,5cm kb. sziloplasztal kellett rákenni.
Válasz #14446. hozzászólásra
7 liter !
Sziasztok!
Hány liter motorolaj kell a vlagyiba?
köszi mindenkinek aki jó ötletet adott ,de én is rájöttem már ,hogy lehet a tömböt meg erősíteni holnap teszek fel képeket ,hogy sikerült meg oldanom bár nem biztos ,hogy meg oldás ,de remélem az idő meg válaszolja
Válasz #14435. hozzászólásra
Mi VTZ-2048-assal jártunk így,kaszállás közben.
Válasz #14442. hozzászólásra
Igen, az jó megoldás, ő úgy tudom a munkahenger alsó csapszegét támasztotta alá. De ő is kicserélte a tömböt, ha jól tudom.
Érdemes kicserélni szerintem, mégiscsak egy plusz terhelési pont lenne. Jobb az, ha minél több helyen tart.
tomkasara
Hali. Ha szépen megkérlek ,a hidraulika ház hátuljáról tennél fel képet. Ezért nem kell lecserélni a házat. Csak csinálj egy tartó konzolt ,a gyári helyett. A Sanyi képei közt szerintem megtalálod,olyasmit csinálj.Pár ezer forintból megúszod.
Válasz #14439. hozzászólásra
Akkor csak megprobálom kicserélni azt a csapágyat , esetleg méretében nem tudsz segiteni ,hogy elöre megvegyem?!
Válasz #14437. hozzászólásra
Csak kaszáltam és mire hazaértem lifegett a munkahenger
Válasz #14438. hozzászólásra
szerintem igen ,ha az olajat le engeded kiveszed a hat darab csavart majd egy zéger gyűrű és bontható csak vigyázz tlt léptető villája szét ne essen.Bár nem vagyok szerelő vannak itt profibbak is ,mint szobafestő azért meg oldottam a cserét egyedül egy kis fizikai segítséggel
Amikor szedted szét ,hogy láttad a kardán kihajtás csapágyát ki lehetne cserélni a tömb leszedése nélkül?
Ez a nagy terheléstől tud ilyen szépen eltörni?
Válasz #14432. hozzászólásra
Köszönöm szépen a válaszod !
Szerintem a ugy marad ahogy van akkor !
igért kép
Persely tudtommal nincs benne.
Ha a tengely lóg,valószínüleg a cserével nem oldódik meg a probléma,mert a ház is megkopott.
Nem biztos,hogy szakműhelyben felfúrt ház új perselyekkel olcsóbb lesz,mintha vennél 1 új házat.
Nekem is lögott kissé,de csak ezért nem bontottam meg.
Told bele sűrűn a zsírt......ha lötyög,megszorulni nem fog.
Ha a hátsó öntvényházat leveszed,a kihajtó csonk is kijön vele együtt.
A hajtó,és a hajtott tengelyek vége bordás,ami a kardánt ki-be kapcsoló belső bordás hüvelybe csúszik bele.
Engedd le a váltóból,meg a hidraulikaolajtartályból előtte az olajat....és ennyi.
Válasz #14426. hozzászólásra
Sajnos a képre egy kicsit várni kell ,mert el időztem a cserével ma,minden tömítés külön ki kellet vágni aztán fel a hátulja váltóba hidraulikába olajat és mára ennyi rám sötétedett ,de holnap remélem már tudom küldeni és köszönöm a jó tanácsokat már ki találtam a meg erősítést én is majd arról is küldök képet
Válasz #14428. hozzászólásra
Mint utólag kiderült előttem egy nagy fülkés 80 kaszálta, annak a jobb oldali üvegjét verte be.
Válasz #14427. hozzászólásra
Szia Árpy!
Csak egy kő volt :)
Nagy durranással.
Elég vastag az üveg. Egy darabig tartotta magát, (pár méter a géppel)
majd befelé berobbant apró darabokban.
Egész délután takarítottam a fülkét, aksi tartóban is volt üveg szilánk.