Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.39 FtUSD392.46 FtCHF444.25 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Motorolajat cseréltünk mi is.
De változatlan a motor olajnyomás :)
Hidegen 4, 4 felett.
Mikor a havat toltam és melegedett kicsit a motor akkor leesik 2,5-re is. Mikor a kocsit vittem műszakira ugyan ez volt. Kis fordulatnál melegen 3. ha kicsit nagyobb a fordulat mindjárt 2,5 re esik vissza. De nem hiányzik belőle olaj.
Pár éve voltam Székesfehérvár mellett Pátkán Vlagyi bontott alkatrészért.
Akkor volt a palinál fülke is 2-3 darab.
Hátha maradt még belőle valami......pl hátsó ablak keretestől.
Eddig 3 alá még sosem ment melegen ,ez szántásnál 40-45C hőmérsékletet jelentett. Ez az érték meleg alapjáratnál 800/p 3bár fordulaton 1800/p -nél 4-4.2bár.
Válasz #13168. hozzászólásra
Szia.Elégé munkás de nem vészes,szimering és tárcsa cserre.Az olaj nyomásra nem tudom a választ.Üzemi olajnyomás az mennyi ?
Bucó!
Az én gépemen legalul van egy furat benne egy sasaszeg.
Én is figyeltem a tavaly nyáron hogy a kuplungnál szivárog és oda folyik. Nekem is az következett volna hogy széthúzom a gépet,de az olaj csere után beállt.
Ha józanul végig gondolom, akkor valahova valóban elfolyik, (tömörtelen a rendszer) az olaj, de olyan nagy mértékben, mint ahogy írtad, folynia kell, akkora nyomáskülönbség mellett.Én is azt gondolom, inkább most legyél, túl a nehezén, mint a főszezonba amikor szükséglesz rá.
Köszönöm.
A körbe tartó kengyelről tudsz valami okosat? Már azon gondolkodtam, hogy egy karosszériáshoz beálítok, és ha lessz üveg, akkor vele készítetek eggyet...
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. A Vlagyin a hátsó kis ablak, és a tartó kengyele, ami befogja a gumival, nekem hiányzik. Már eleve így vettem a kis gépet, de nem találok hozzá, sem ablakot, sem keretet.(még a pontos méretét sem igazán tudom ill a Habi.nál sem).Ha tudjátok a méreteket, vagy valakinek felesleges darabja van, azt szívesen venném.Az idei munkákhoz készítem a gépet, és a hozzá kapcsolódó Mg eszközöket. Lassan haladok az időjárás miatt, de tavasz végére, amikorra a permetezés idő eljön, készszeretnék lenni.
A segítségeteket előre is köszönöm.
Az elmúlt három napban kocsiztam a trakival, és tegnap este meg egy haveromat kellett kihúzni a sárból. Ott észrevettem ,hogy megcsúszik a kuplung ha nagyot fognak a kerekek a sárban. Már a utolsó kocsinál is éreztem ,hogy a parton nem nagyon haladok 6-ba. Ma reggel leellenőriztem a kuplungon a hézagokat, de mind a három 2mm egyformán. Akkor vettem észre ,hogy megjelent az olaj a váltó meg a motor találkozásánál baloldalt lent. Beindítottam ,hogy arrébb álljak és akkor láttam meg az olajnyomás órát, hogy 1bar-ral kevesebb a tegnapihoz képest.
Kérdésem: lehet ,hogy a szimeringet kinyomta és ezért kissebb az olajnyomás, és a kuplung meg az olajtól csúszik meg?
Válasz #13156. hozzászólásra Hali!
Én még csak most kezdek marózni de, én 5000-5500/óra -át mondtam.Ez nem tudom hogy, reális-e?{majd kiderül}
A kis RÁBA tulajok is sacc/kb ennyit kérnek,de ez attól is függ, hogy mennyire lejtős a terület. Nekik meg csak 1m-es a marójuk.Ha nagyon lejtős akkor csak lefele dolgozik,felfele üresjárat a hajtása miatt.
T-25 kis trektor has magyaságát a mod is lehotoség van rá legy alacsonyabra kel álitani mertez álltal fógyestet monkagyépekel (bermetezó,vetógép) nem ágaskodik iletve nem emeli fel az első kerekeit meg alacson has magyaság alat is be lehet meni a térdigy éro kukuricápa és füszer paprikába. Kerék ki forditása figyelni kel ha ekét huz anál pogyrémásab kukoricánál pon tozépot menyen a sór közöt nem kel a makszimomra ki förditani.
Üdv. green!
Érdemes közép magas állásba állítani és a hátsó kerekeket kifordítani!
Tehát a hátsó sonkák 45°ban álljanak. Persze ehhez az első kerekeket is hozzá kell állítani.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy érdemes e a T-25-ös hasmagasságát lejjebb állítani? Mert jelenleg a mienkének teljesen fel van nyomatva, és hát nem is valami stabil így! Válaszotokat előre is köszi.
Semi köze az öntvény ház hoz.Alól a vonólap három 24 -es csapjából jön fel 45 fokos szögben,kiszerkesztve hogy a vonófei levételekkor minden eszközt lehet használlni. A legelső 15 -éve dolgozik 3,5t pótkocsivval minden hiba nélkűl.
Válasz #13144. hozzászólásra
Igen emlékszem.
Néztem a rögzítését a vonó fejnek,amit készítettetek.
Jól néz ki.
De felénk ilyet műbizonylat nélkül nem fogadnának el műszakin,az tuti.
Koppány ha vissza emlékszel a levegő rendszert a tiedet másoltam le,a vonórészt itt a városban nagyon stabil másként nem is lehetne műszakiztatni. Nálunk 4 t25 is így vontat 2 tengelyes pótkocsit. Holnap csinálok képeket,este felrakom.
Igen, nem lehet az olyan masszív, vagy nem igazán lehet megbízni benne, ha magába van oda felszerelve a vonófej.
Ez egy VTZ-nek a hátulja, szerintem hasonló lehetett, leterhelhették a 3. pontot. Így kiszakadhatott a váltóház hátulja.
Válasz #13140. hozzászólásra
Ok!
A harmadik pont helyére lehet feleszkábálnia fejet,de az szerintem nem erre lett kitalálva.
Vlagyival légfékes 2 tonna terhelhetőségű 1 tengelyes kocsit húztam gyári kampóval.
Az való neki,nem 8 tonna.
Katintsatok a bengasra a hozzászóllásomnáll.Ott már láttok képeket a vonó felszerelésről. Amúgy a 8 tonna nem azt jellenti hogy annyitkell hogy cibálljon.A jogszabály szerint a vontató össz .súlyának 4 szeresét átmennő fékkel.
Válasz #13137. hozzászólásra
8 tonna?
Hihetetlen számomra,hogy ez van a forgalmiban.
Ez durván egy rakott 6,5-es MBP súját jelenti.....a Vlagyi maga alá is fosik ekkora terhelésnél.
Arról nem is beszélve,hogy az IFA gyorsfejet hátul az öntvényházra nem is lehet normálisan (biztonságosan) rögzíteni.
Sziasztok! Nekem is most lett vizsgáztatva a gép.fel szereltem a levegő szettet, a vontatást megoldottam egy MTZ automata vonó fej fel szerelésévvel. Így átmenő féket is beírták a forgalmiba önsúly 4 x- ese 8 tonna.Vontathat féknélküli 750kg ráfutófékes 1500kg átmenőfékell 8000kg.Képet is küdök.
25322 hozzászólás
Sziasztok!
Motorolajat cseréltünk mi is.
De változatlan a motor olajnyomás :)
Hidegen 4, 4 felett.
Mikor a havat toltam és melegedett kicsit a motor akkor leesik 2,5-re is. Mikor a kocsit vittem műszakira ugyan ez volt. Kis fordulatnál melegen 3. ha kicsit nagyobb a fordulat mindjárt 2,5 re esik vissza. De nem hiányzik belőle olaj.
Válasz #13173. hozzászólásra
Hali Qiet!
Pár éve voltam Székesfehérvár mellett Pátkán Vlagyi bontott alkatrészért.
Akkor volt a palinál fülke is 2-3 darab.
Hátha maradt még belőle valami......pl hátsó ablak keretestől.
Csörgesd meg!
Szentgyörgyi József
Telefonszám: +36204232886
Válasz #13172. hozzászólásra
Eddig 3 alá még sosem ment melegen ,ez szántásnál 40-45C hőmérsékletet jelentett. Ez az érték meleg alapjáratnál 800/p 3bár fordulaton 1800/p -nél 4-4.2bár.
Plexit nem szeeretnék, inkább az eredetit vagy ahhoz hasonlót.
Válasz #13168. hozzászólásra
Szia.Elégé munkás de nem vészes,szimering és tárcsa cserre.Az olaj nyomásra nem tudom a választ.Üzemi olajnyomás az mennyi ?
Bucó!
Az én gépemen legalul van egy furat benne egy sasaszeg.
Én is figyeltem a tavaly nyáron hogy a kuplungnál szivárog és oda folyik. Nekem is az következett volna hogy széthúzom a gépet,de az olaj csere után beállt.
Ha józanul végig gondolom, akkor valahova valóban elfolyik, (tömörtelen a rendszer) az olaj, de olyan nagy mértékben, mint ahogy írtad, folynia kell, akkora nyomáskülönbség mellett.Én is azt gondolom, inkább most legyél, túl a nehezén, mint a főszezonba amikor szükséglesz rá.
Válasz #13167. hozzászólásra
Én a helyedben vágatnék oda egy plexi lapot , lehet még olcsóbb is lenne. Én náluk szoktam rendelni plexit.
http://www.mkiplexi.hu/?meretre-vagott-plexi-lapok.html
Válasz #13167. hozzászólásra
Én az enyémet most raktam vissza és úgy emlékszem U alakú a keret de holnap megnézem neked. Körbe meg ablak gumi van.
Válasz #13166. hozzászólásra
Szia
Az nagy munka? Meg még mindig nem jöttem rá miért ilyen nagy az olajnyomásom.? Hidegen 5 felé is hajlamos menni.
Köszönöm.
A körbe tartó kengyelről tudsz valami okosat? Már azon gondolkodtam, hogy egy karosszériáshoz beálítok, és ha lessz üveg, akkor vele készítetek eggyet...
Válasz #13163. hozzászólásra
Szia. Szimering cserre.Gépet szét kell húzni,lendkerék le.
Válasz #13164. hozzászólásra
Szia
A haveromnak is ugyan ilyen gondja van az ablakkal, ő kamaz kis ablakot rak bele. Holnap rákérdezek mi a pontos menete és megírom.
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. A Vlagyin a hátsó kis ablak, és a tartó kengyele, ami befogja a gumival, nekem hiányzik. Már eleve így vettem a kis gépet, de nem találok hozzá, sem ablakot, sem keretet.(még a pontos méretét sem igazán tudom ill a Habi.nál sem).Ha tudjátok a méreteket, vagy valakinek felesleges darabja van, azt szívesen venném.Az idei munkákhoz készítem a gépet, és a hozzá kapcsolódó Mg eszközöket. Lassan haladok az időjárás miatt, de tavasz végére, amikorra a permetezés idő eljön, készszeretnék lenni.
A segítségeteket előre is köszönöm.
Sziasztok!
Az elmúlt három napban kocsiztam a trakival, és tegnap este meg egy haveromat kellett kihúzni a sárból. Ott észrevettem ,hogy megcsúszik a kuplung ha nagyot fognak a kerekek a sárban. Már a utolsó kocsinál is éreztem ,hogy a parton nem nagyon haladok 6-ba. Ma reggel leellenőriztem a kuplungon a hézagokat, de mind a három 2mm egyformán. Akkor vettem észre ,hogy megjelent az olaj a váltó meg a motor találkozásánál baloldalt lent. Beindítottam ,hogy arrébb álljak és akkor láttam meg az olajnyomás órát, hogy 1bar-ral kevesebb a tegnapihoz képest.
Kérdésem: lehet ,hogy a szimeringet kinyomta és ezért kissebb az olajnyomás, és a kuplung meg az olajtól csúszik meg?
Válasz #13154. hozzászólásra
Szia Árpi.
Megkaptam a matricát csak még nem tudtam fölragasztani a rossz idő miatt, ha meglesz teszek föl képet.
Köszönöm.
Válasz #13160. hozzászólásra
Szia.Te szántasz ?
http://www.youtube.com/watch?v=goHSnVIxyGU
T-25 szántás
Válasz #13156. hozzászólásra Hali!
Én még csak most kezdek marózni de, én 5000-5500/óra -át mondtam.Ez nem tudom hogy, reális-e?{majd kiderül}
A kis RÁBA tulajok is sacc/kb ennyit kérnek,de ez attól is függ, hogy mennyire lejtős a terület. Nekik meg csak 1m-es a marójuk.Ha nagyon lejtős akkor csak lefele dolgozik,felfele üresjárat a hajtása miatt.
5500-6000Ft/óra volt legalább is én enyiért csináltam.
Sziasztok!
Valaki fog idén bérbe talajmarózni? Ti menyiért csináljátok? Területre vagy órabérbe csináljátok?
T-25 kis trektor has magyaságát a mod is lehotoség van rá legy alacsonyabra kel álitani mertez álltal fógyestet monkagyépekel (bermetezó,vetógép) nem ágaskodik iletve nem emeli fel az első kerekeit meg alacson has magyaság alat is be lehet meni a térdigy éro kukuricápa és füszer paprikába. Kerék ki forditása figyelni kel ha ekét huz anál pogyrémásab kukoricánál pon tozépot menyen a sór közöt nem kel a makszimomra ki förditani.
Válasz #13153. hozzászólásra
Üdv. green!
Érdemes közép magas állásba állítani és a hátsó kerekeket kifordítani!
Tehát a hátsó sonkák 45°ban álljanak. Persze ehhez az első kerekeket is hozzá kell állítani.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy érdemes e a T-25-ös hasmagasságát lejjebb állítani? Mert jelenleg a mienkének teljesen fel van nyomatva, és hát nem is valami stabil így! Válaszotokat előre is köszi.
Szia.
Neked hol írták bele a forgalmiba,kpm műszakin vagy sima vizsga után az okmányirodában?
Amúgy nagyon okés a vonófejed.
Ez tényleg jól van meg csinálva a vonófejMég ezt a meg oldást még nem láttam.Mindig tanulók új megoldást.
Válasz #13142. hozzászólásra
Azt én is érzem mert kampóval 4t. húzók de elég neki.
Válasz #13146. hozzászólásra
Üdv. Bengas!
Emlékszem a képekre, amiket még feltettél, nekem nagyon tetszik ez a megoldás!
Az nagyon masszív úgy az tuti!
Válasz #13143. hozzászólásra
Szia. Ezt nagyon meg rángatták mert sima húzástól így nem szakad ki.De nagyon szörnyű látvány.
Semi köze az öntvény ház hoz.Alól a vonólap három 24 -es csapjából jön fel 45 fokos szögben,kiszerkesztve hogy a vonófei levételekkor minden eszközt lehet használlni. A legelső 15 -éve dolgozik 3,5t pótkocsivval minden hiba nélkűl.
Igen emlékszem.
Néztem a rögzítését a vonó fejnek,amit készítettetek.
Jól néz ki.
De felénk ilyet műbizonylat nélkül nem fogadnának el műszakin,az tuti.
Koppány ha vissza emlékszel a levegő rendszert a tiedet másoltam le,a vonórészt itt a városban nagyon stabil másként nem is lehetne műszakiztatni. Nálunk 4 t25 is így vontat 2 tengelyes pótkocsit. Holnap csinálok képeket,este felrakom.
Válasz #13142. hozzászólásra
Igen, nem lehet az olyan masszív, vagy nem igazán lehet megbízni benne, ha magába van oda felszerelve a vonófej.
Ez egy VTZ-nek a hátulja, szerintem hasonló lehetett, leterhelhették a 3. pontot. Így kiszakadhatott a váltóház hátulja.
Válasz #13140. hozzászólásra
Ok!
A harmadik pont helyére lehet feleszkábálnia fejet,de az szerintem nem erre lett kitalálva.
Vlagyival légfékes 2 tonna terhelhetőségű 1 tengelyes kocsit húztam gyári kampóval.
Az való neki,nem 8 tonna.
Katintsatok a bengasra a hozzászóllásomnáll.Ott már láttok képeket a vonó felszerelésről. Amúgy a 8 tonna nem azt jellenti hogy annyitkell hogy cibálljon.A jogszabály szerint a vontató össz .súlyának 4 szeresét átmennő fékkel.
Válasz #13139. hozzászólásra
Szia.Pedig Szakinak a gépén Ifa fej van.
8 tonna?
Hihetetlen számomra,hogy ez van a forgalmiban.
Ez durván egy rakott 6,5-es MBP súját jelenti.....a Vlagyi maga alá is fosik ekkora terhelésnél.
Arról nem is beszélve,hogy az IFA gyorsfejet hátul az öntvényházra nem is lehet normálisan (biztonságosan) rögzíteni.
Üdv!
Jó lenne,ha képet is mellékelni tudnál!
Én is szeretném a 25-öst légfékesre megcsinálni.
Köszi
Sziasztok! Nekem is most lett vizsgáztatva a gép.fel szereltem a levegő szettet, a vontatást megoldottam egy MTZ automata vonó fej fel szerelésévvel. Így átmenő féket is beírták a forgalmiba önsúly 4 x- ese 8 tonna.Vontathat féknélküli 750kg ráfutófékes 1500kg átmenőfékell 8000kg.Képet is küdök.
Válasz #13128. hozzászólásra
1500 van beírva.De ez nekem is kevés szüret miatt kellene több.
Válasz #13117. hozzászólásra
Gratulálok, szépen rendbe tetted
Egy érdekesség & nagyon hasznos lehet.
Válasz #13128. hozzászólásra
Holnap meg nézem.
Válasz #13130. hozzászólásra
Ha lehetséges kérnék a szélvédőre is.A mailt megkaptam küldöm az adatokat.Köszönöm.
Korrekt.
Köszönöm.
Szerintem ami gyárilag engedélyezett (ráadásul a gépkönyvben is benne van a kifordíthatóság lehetősége), így azzal nem is foglalkozhatnak.
Válasz #13122. hozzászólásra
Nekünk mindig kifordított felnivel ment vizsgára...és már volt egy párszor
Válasz #13127. hozzászólásra
Neked mennyi vontathatóság van beírva a forgalmidba?
Válasz #13126. hozzászólásra
De meg érte mert van egy jó géped.