Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szia Szabi!
Maximálisan egyutt értek az elottem szóllóhoz. A permetezo beállítása egy egészen osszetett folyamat.Fugg
a permetezo teljesítményétol,a traktor sebességétol,fúvókák számától és a nyomástól.
Nekem egy 400literes SLEZA permetezom van ventiátorral.Már régebben írtam,T25-el 45ár szolot permezezek. 6-6 fúvókával/1mm átméroju kúpos fúvóka/
4 bar nyomással,terep 1 sebességfokozat és 220liter
permet elhasználásával.Ez kb.5hl permet/ha.A szolo novésével a fúvókák számát novelem, így a permet is novekszik.Minden permetezést feljegyzek,beleértve a
gép beállítását is,így a kovetkezo alklmommal konnyebb
korekciót alkalmazni.Nem szégyen a permetezo beállítása,
kipróbálása tiszta vízzel. Tisztelettel Kiskér.
1ha permetezése nagyjából 30.000HUF/alkalom, permetszerrel együtt, legalább is nekünk 2010-ben ennyi volt, számlával! Szolgáltató cég csinálta, és már akkor is nagyon drága volt, csak nem volt választásunk. Idén a szőlőm szélében beszéltem egy öreg szakival, Ő 27.000 Forintot mondott hektáronként, de mivel én már magamnak csinálom nem kérdeztem a részletekről. Nagyon összetett a permetezés ára. Függ attól milyen szereket használsz, mennyiért szerzed be. Van aki pl csak lisztharmat és peronosz ellen fúj, van aki hozzákever lombtrágyát és atkaölőt is, ami nyilván növeli a költséget. Nem mindegy hogy a szereket Neked kell beszerezni vagy adják és csak fújod. Permetező beállítása is nagyon sok mindentől függ. Az átlag 12-20 bar között van. Ezt befolyásolja a sortáv(milyen messzire kell fújja) mennyi fúvókát használsz, de permetezőnként eltérő. Ha permetezel ne felejts el a légkamrába is fújni levegőt. Ez átlag 10 baronként 1 bar. Szárzúzással még sose foglalkoztam.
Üdv Vlagyisok!
Azt szeretném kérdezni hogy szőlőt mekkora szórófejekkel és hány báron szoktatok permetezni?(oldalanként 3 szórófej) És a bér permetezésért meg szárzúzásért menyit lehet kérni hektáronként?
Üdv: Szabi
Köszi! Olvasgatom a neten már hogy hogyan kell csinálni. De mindenhol rőviden van fogalmazva. ezért szeretem volna olyannal beszélni aki csinált már!
Na de majd mikor érik a gyümölcs, kitapasztalom hogy mit kell csinálni a jó pálinláért.!
Érdeklődni szeretnék, hogy bodza pálinkát hogyan tudnál csinálni? Erre felénk van egy pár bodzafa az erdőben, gondoltam leszedném a termést és csinálnák belőle cefrét. De kellene egy kis segítség!
Ha tudtok segíteni, azt megköszönném!
Árat nem tudok most mondani, de ha neked jó hétfőn megkérdezem.
Hétfőre kunyiztam 2L hidraulika olajat, akkor próbáljuk ki.
Hétfőn készítek videót róla, lemérem neked.
Ha minden jó akkor le is szereljük, mennek vissza a súlyok.
Köszönöm Sanyi!
Nekünk ráfutó fékes kocsi van.
Az a gondom ha üresen húzom a kocsit akkor is leengedi a hidraulika vonólapot.
Ha felhúzom az ütközőt működik a szelep mert vissza jön.
A munkahenger szárán megy el az ütköző.
Hiába húzom meg.
Most egy lánccal van kikötve a 3-dikpont meg a vonólap, de szerintem meg kellene tartani a hidraulikának a vonólapot.
Válasz #10607. hozzászólásra
Szia Pakesz!
Az ütközőt helyezd a dugattyúrúd szem alá és amikor emelsz a szelepnek fel kell jönni.Pótkocsi főfékhengernek a helye.
Sziasztok!
Képen bejelöltem mire lennék kíváncsi.
A munkahenger szárán elállítódik az az "ütköző", ha az alatta lévő "gombot" kézzel lenyomom beragad.
A másik kérdésem a fülke alatt van egy mélyedés abból fityeg egy darab csapszerű valami.
Köszönöm ha valaki tud segíteni :)
Az a lényeg hogy sikerült megcsinálni!Jövő héten már teszek fel én is képeket. Ja!Gondolom feltűnt, de közben nevet változtattam, Gagoman volnék. Nemtudom miért ilyen "külföldies" hangzású hülye nevet adtam magamnak.Kicsit magyarosítottam Nevem és a hivatalos szakmám gyönyörűen egybeolvad. Talán tényleg nevünkben a sorsunk?
Válasz #10603. hozzászólásra
Szia gagoman!
De igen,csökkent a nyomás,be szorult a nyomás szabályzónál a réz kúp.És még egy tömítés is szét ment,rossz javítani mert idős a szerkezet.De azért meglett csinálva.
Végülis hány furatot furtatok ki? Az alsó 4-et, vagy mind a 6-ot?
Igen, látszik a képen, hogy nagyon közel van a munkahenger, de úgy már a toldattal biztos jó lesz!
A kitámasztást hova fogjátok rakni a traktoron? Hátulra, vagy a csövekhez?
A képeimen látszik hogy úgy csináltam mint ahogy te javasoltad.
A kitámasztókat még megszerkesztem.
Az a bajom hogy így a munkahenger veri a traki orrát.
Most csinálnak egy "távtartót" 2cm kazánlemez a traktor orra és az alaplap közé.
De ahogy a képeidet nézem, ez nekik is gond volt mert a tolólap és a munkahenger tartó vas végébe beletoldottak.
Ez is egy megoldás.
A hidraulika csövet /4m/ hátra viszem én is.
Elég keskeny lap, de a célnak megfelel :)
25336 hozzászólás
Válasz #10634. hozzászólásra
Üdv. Pakesz!
Szuper lett!
Alul a kitámasztást is megcsináltátok már?
Szia Szabi!
Maximálisan egyutt értek az elottem szóllóhoz. A permetezo beállítása egy egészen osszetett folyamat.Fugg
a permetezo teljesítményétol,a traktor sebességétol,fúvókák számától és a nyomástól.
Nekem egy 400literes SLEZA permetezom van ventiátorral.Már régebben írtam,T25-el 45ár szolot permezezek. 6-6 fúvókával/1mm átméroju kúpos fúvóka/
4 bar nyomással,terep 1 sebességfokozat és 220liter
permet elhasználásával.Ez kb.5hl permet/ha.A szolo novésével a fúvókák számát novelem, így a permet is novekszik.Minden permetezést feljegyzek,beleértve a
gép beállítását is,így a kovetkezo alklmommal konnyebb
korekciót alkalmazni.Nem szégyen a permetezo beállítása,
kipróbálása tiszta vízzel. Tisztelettel Kiskér.
Válasz #10629. hozzászólásra
Szia
10000-14000ft/ha vegyszer nélkül,átlagban 3-3 szóró oldalakén,3m sortávolságba.
Szia Szabi!
1ha permetezése nagyjából 30.000HUF/alkalom, permetszerrel együtt, legalább is nekünk 2010-ben ennyi volt, számlával! Szolgáltató cég csinálta, és már akkor is nagyon drága volt, csak nem volt választásunk. Idén a szőlőm szélében beszéltem egy öreg szakival, Ő 27.000 Forintot mondott hektáronként, de mivel én már magamnak csinálom nem kérdeztem a részletekről. Nagyon összetett a permetezés ára. Függ attól milyen szereket használsz, mennyiért szerzed be. Van aki pl csak lisztharmat és peronosz ellen fúj, van aki hozzákever lombtrágyát és atkaölőt is, ami nyilván növeli a költséget. Nem mindegy hogy a szereket Neked kell beszerezni vagy adják és csak fújod. Permetező beállítása is nagyon sok mindentől függ. Az átlag 12-20 bar között van. Ezt befolyásolja a sortáv(milyen messzire kell fújja) mennyi fúvókát használsz, de permetezőnként eltérő. Ha permetezel ne felejts el a légkamrába is fújni levegőt. Ez átlag 10 baronként 1 bar. Szárzúzással még sose foglalkoztam.
Szia!
Van benne távtartó :)
2cm vastag de csak a felfogó csavarok alatt.
Válasz #10634. hozzászólásra
Ha jól látom, hogy nem kellett bele a vaslap...
Jó ötlet úgy is az előrébb átfúrás is. :)
Egy pár kérdésem lenne adagolóval kapcsolatban :)![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120625175652_Adagolo.JPG)
Hol kell benne az olajszintet ellenőrizni, mennyi időnként kell benne az olajcsere?
Sziasztok!
Árpy! Sajnos videót nem tudtam csinálni, csak egy pár képet a tolólapról.
Válasz #10628. hozzászólásra
Köszi Pakesz a segítséget! Remélem találsz valami szakit! :-)
Üdv Mindenkinek.jól gondolom-e,hogy a T16 és T25.adagolója meg egyezik-e?köszi a válaszokat.
Üdv Vlagyisok!
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Azt szeretném kérdezni hogy szőlőt mekkora szórófejekkel és hány báron szoktatok permetezni?(oldalanként 3 szórófej) És a bér permetezésért meg szárzúzásért menyit lehet kérni hektáronként?
Üdv: Szabi
Válasz #10627. hozzászólásra
Azért érdeklődöm, hátha valaki tud segíteni.
Válasz #10626. hozzászólásra
Köszi! Olvasgatom a neten már hogy hogyan kell csinálni. De mindenhol rőviden van fogalmazva. ezért szeretem volna olyannal beszélni aki csinált már!
Na de majd mikor érik a gyümölcs, kitapasztalom hogy mit kell csinálni a jó pálinláért.!
Válasz #10623. hozzászólásra
premium-bodza-palinka/www.magyarpalinkahaza.hu/szicsek-
Válasz #10624. hozzászólásra
állitolag nagyon finom! MEgprobálom idén, aztán majd kiderül! :-)
Válasz #10623. hozzászólásra
Felénk még nem hallottam,hogy csinált volna valaki.
Még én sem kóstoltam :)
Válasz #10622. hozzászólásra
Azt én is csináltam! Csak most tovább lépek! :-)
Válasz #10617. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Bero 85!
20L Csináltunk, de nem pálinkát.
Szörpöt
Virágból, nem bogyóból.
Megmaradt! :-):-):-):-):-):-):-)
Válasz #10618. hozzászólásra
Szia.
Eladtad a gépet?
Válasz #10614. hozzászólásra
Köszi pakesz az infót!
Sziasztok!
Ti nem tudtok ebben segíteni nekem?
"Sziasztok Bodzások!
Érdeklődni szeretnék, hogy bodza pálinkát hogyan tudnál csinálni? Erre felénk van egy pár bodzafa az erdőben, gondoltam leszedném a termést és csinálnák belőle cefrét. De kellene egy kis segítség!
Ha tudtok segíteni, azt megköszönném!
Üdv Beró"
Köszi
Válasz #10615. hozzászólásra
Szia Árpy!
Csak gumi csík van rajta!
Csak havat tolni kell, mert a vállalkozók elég borsos áron tolják a faluban.
Válasz #10614. hozzászólásra
Üdv. Pakesz!
A végeredmény engem is érdekel tolólap ügyben! Várom a videót!
Föld tolásra is alkalmazzátok majd? Vagy csak hóra?
Válasz #10613. hozzászólásra
Bero 85!
Nekünk ez van : http://bolthely.hu/agroapro/id/00303_Elado_Tololap__Narancs__125cm__
Csak a munkahenger taron nem volt 2 fúrat csak 1.
nekünk kellett kifúrni a másodikat, mert csak abban a furatban nem éri a traktor orrát.
Válasz #10611. hozzászólásra
Szia Bero 85!
Árat nem tudok most mondani, de ha neked jó hétfőn megkérdezem.
Hétfőre kunyiztam 2L hidraulika olajat, akkor próbáljuk ki.
Hétfőn készítek videót róla, lemérem neked.
Ha minden jó akkor le is szereljük, mennek vissza a súlyok.
Üdv.
Válasz #10610. hozzászólásra
Szia Gáborász!
Hát arra nem járok,de apukám nagyon régen Gyöngyösről hozott 2db fahordót.
Szia Pakesz!
Tudnál infót adni a tolólapról?
Mennyibe került? milyen széles.......
Esetleg több képet felrakni!
Köszi!
Üdv Beró
Szia Sanyi!
Heves megye
Válasz #10608. hozzászólásra
Jó reggelt!
Köszönöm Sanyi!
Nekünk ráfutó fékes kocsi van.
Az a gondom ha üresen húzom a kocsit akkor is leengedi a hidraulika vonólapot.
Ha felhúzom az ütközőt működik a szelep mert vissza jön.
A munkahenger szárán megy el az ütköző.
Hiába húzom meg.
Most egy lánccal van kikötve a 3-dikpont meg a vonólap, de szerintem meg kellene tartani a hidraulikának a vonólapot.
Válasz #10607. hozzászólásra
Szia Pakesz!
Az ütközőt helyezd a dugattyúrúd szem alá és amikor emelsz a szelepnek fel kell jönni.Pótkocsi főfékhengernek a helye.
Sziasztok!
![Kérdés](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120622224156_DSCF2237.JPG)
Képen bejelöltem mire lennék kíváncsi.
A munkahenger szárán elállítódik az az "ütköző", ha az alatta lévő "gombot" kézzel lenyomom beragad.
A másik kérdésem a fülke alatt van egy mélyedés abból fityeg egy darab csapszerű valami.
Köszönöm ha valaki tud segíteni :)
Válasz #10605. hozzászólásra
Ez azért jobban hangzik.Te melyik megyében laksz?
Az a lényeg hogy sikerült megcsinálni!Jövő héten már teszek fel én is képeket. Ja!Gondolom feltűnt, de közben nevet változtattam, Gagoman volnék. Nemtudom miért ilyen "külföldies" hangzású hülye nevet adtam magamnak.Kicsit magyarosítottam
Nevem és a hivatalos szakmám gyönyörűen egybeolvad. Talán tényleg nevünkben a sorsunk?
Válasz #10603. hozzászólásra
Szia gagoman!
De igen,csökkent a nyomás,be szorult a nyomás szabályzónál a réz kúp.És még egy tömítés is szét ment,rossz javítani mert idős a szerkezet.De azért meglett csinálva.
Szia Sanyi!
A Pilmet nem a permeteződ?Mi történt vele?
Pilmet szakaszoló szerelés![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz #10600. hozzászólásra
Szia!
Mind a 6 furat meg van.
Valószínű (anyag hiány) a csövekre támasztom ki.
Válasz #10599. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Végülis hány furatot furtatok ki? Az alsó 4-et, vagy mind a 6-ot?
Igen, látszik a képen, hogy nagyon közel van a munkahenger, de úgy már a toldattal biztos jó lesz!
A kitámasztást hova fogjátok rakni a traktoron? Hátulra, vagy a csövekhez?
Árpy!
A képeimen látszik hogy úgy csináltam mint ahogy te javasoltad.
A kitámasztókat még megszerkesztem.
Az a bajom hogy így a munkahenger veri a traki orrát.
Most csinálnak egy "távtartót" 2cm kazánlemez a traktor orra és az alaplap közé.
De ahogy a képeidet nézem, ez nekik is gond volt mert a tolólap és a munkahenger tartó vas végébe beletoldottak.
Ez is egy megoldás.
A hidraulika csövet /4m/ hátra viszem én is.
Elég keskeny lap, de a célnak megfelel :)
Válasz #10595. hozzászólásra
Meg vagy!
Válasz #10594. hozzászólásra
Ezen a néven dobott nekem is 5 főt :)
Válasz #10594. hozzászólásra
Segítek a megkönnyebbülésen.
Itt a link:
http://www.facebook.com/ezermester94
Válasz #10593. hozzászólásra
Inkább jelöld be engem. Nem tudom, hogy melyiken vagy, sok névrokonok vannak, De az enyém meg Mester Richárd (Ezermester a becenevem, Szandaszőlősi)
Válasz #10592. hozzászólásra
Nem titok :)
Szabó Csaba
III-ban voltam az 5-Rábával.
Apám a szivattyú telepen dolgozott.
Facebookon megtalálsz :)
Amúgy apám a Kisgyócs-i sertéstelepen dolgozott. (Abádszalók egyik területrészének a neve)
)
(Apám kérdezi, hogy téged hogy hívják? E-mail címedet leírnád, és ott beszélgethetünk.
Árpy!
Nagyon köszönöm!
Csinálom is, már félig kész!
Ha meg van teszek fel képeket!