Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR414.59 FtUSD394.63 FtCHF446.03 FtGBP500.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Igen,valoszinü a reteszelőn kell összébb huzni.Ha beülsz az üllésbe,rakjad valamejik sebesség fokozatba,pl:3-dikba, utánna nyomd be a kuplungot félig !!!!! tartsd meg féluton és közben probáld kézzel kivenni a váltokart sebességből,ha kitudod venni ,akkor a reteszelőn kell állitani ,addig ,hogy ne bird ebben az állásban kivenni a váltokart ./ a motort nem kell járatni/
nagyon megkőszőném ha valaki akár az e-mail cimemre is tanácsot tudna adni ugyan van egy TU-25 kistraktorom ésegy pár napja dobja ki a sebváltot mindegy,hogy milyen sebességben van nem igazán ismerem a kapcsolo szekrényt ezért várok segitséget kősz
15 éve viszi az enyém a 150centiset. 1.1méterest nem gyárthattak mert egy gépnek minimum a saját nyomtávját vinnie kell. nem ekéről,mély lazítóról beszélünk hanem rz-ről ,kombinátorról,tárcsáról,talajmaróról,stb.valóban függ a hajtóműtől is de megfelelő sebességet kell megválasztani.Más kérdés ha here a traktor akkor persze hogy elég magát vonszolni.
Válasz #8052. hozzászólásra
Köszi!MTZ 50-es az ismerös nekem!Kistraktort szeretnék vásárolni és kiszurtam 1-et és ezért szeretnék tudni valamit róla ISEKI 41 LE-s néztem mégbki.
{:thumbup:
Sziasztok!PRONAR 320 A trakirol kinek mi a véleménye?Kevés az ismeretem a gépröl csak minimális 3 henger és 35 LE!Szeretnék véleményt róla milyen gép és alkatrész van e és ár milyen.Köszi!
Akkor szerintem Welger volt vagy talán MF! Nem tudnád kitudakolni? És könyen hajtotta? Ha esetleg meg lesz rá a pénzem és veszek nem szeretném a kardánt törni
Kicsit hátrébb lett rakva a szervó munkahenger hogy jobban forduljon a gép jobbra. Viszont az öntvényt hanyagül köszörülték le a gyárban ezért befeszült és egy idő után a hegesztésnél megrepedt.
Helo mindenkinek!
Kíváncsiság képpen kérdezem hogy valaki bálázott-e már a vlagyival? Van olyan bálázó amit el tud hajtani? Én K-442 nézegettem meg azt ha elhajtja akkor olyat kapnék kölcsönbe!
Látott már ilyen tolószerkezet felfüggesztést valaki?
Gondolom bilinccsel van odafogatva a tartó része. Elég ötletesnek tűnik, vajon bírhatja is a tolási erőt?
A motortartó rúd elég erős ehhez?
A hidraulika tömb tartály felé visszamenő csatlakozójára ne köss te orbitot, mert majd szépen le fog robbanni a tömböd alja. Az nem bírja a nyomást, a tömbnek csak a középső brutálnagy öntvény része bírja a nyomást.
Másik dolog, ha megnézed, legtöbbször akkor kell a hidraulika is mikor a kormányt is kéne már tekerned! Ne akarj magadnak plussz munkát csinálni, és idegbetegséget. Nem szabad összekeverni a szervót a hidraulikával, mert ennek úgyis az lenne a vége, hogy feltennél egy másik szivattyút.
Meg is zavarodnék amikor a kert végén emelem a tárcsát és közben a kormányt nem tudnám alászedni.
Ha egy plusz ékszíjtárcsa, meg egy plusz szivattyú felszerelése ilyen gondot okoz, én azt javaslom, ebbe ne kezdj bele !!!
Bölcs mérnök gárda valóban 1 hidraulika szivattyúra tervezve álmodta meg az emelést,és a kormányszervót eme ipari remekművön,ami még ráadásként ki is kapcsolható.
Ez igaz. Egy szivattyú van rajt. Csak van egy áramláselosztó szelep.
Csak így működik! Egy másik szivattyú ráépítése egyszerűbb lenne!
Ha az eredeti szivattyútól veszünk el olajat, nem fog emelni a hidraulika! A visszatérő ágba meg azért nem jó, mert változó a folyadékszállítás.
Az MTZ-n a differenciálzár vezérlés az üzemi nyomás töredéke. 80-90 bar helyett 6-8 bar a difivezérlés.
Ilyen nyomással nem megy a kormányzás.
Szerintem sem kellene erőltetni a visszatérő ágról. Mikor a T-30ban a kardánkuplungot kinyomjuk akkor ha nem középállásban van a hidraulika kar elengedi a gépet szépen lassan.
Köszi Árpy a képeket. Az LTZ-n is 1 szivattyú van, és ráadásul utána van leágazva a szervóhoz a nyomó ág. Úgyhogy NÓ-PARA. Megcsinálom, aztán megírom milyen lett. Szerintem van új a nap alatt.....
sziasztok segítséget szeretnék kérni tinektek nem szokót a traki váltó összeakadni vagy nem tudnátok segíteni mi okozza ezt nekem ??
bizalommal várom válaszotokat!!
Válasz #8028. hozzászólásra
Gondolkozz,ha ilyen egyszerű lenne ,miért tesznek fel dupla szivattyút szinte minden gépre(már megint a bolond nyugatiak)a szervók általában más nyomáson működnek ,de a te tudod,a te életeddel játszol
Egy esetbe nem lesz kormány szervó, ha egyirányú munkahengert működtet, de annál is csak emelés közbe, mer leengedésnél már lesz oil nyomás. Persze ezek csak az én gondolataim, de elméletbe szerintem működhet.
25322 hozzászólás
KEDVES SZABI!!! nem tudom,honnan irsz ill segitesz de nagyon kőszőnőm és mindenkinek asegitségért,kőszőnet
Válasz #8073. hozzászólásra
A traktor jobb oldalán a fülke alatt találod meg a reteszelőt amin pár menetett szűkítened kell.(a képen bejelöltem)
nagyon szépen kőszőnőm az útbanigazitást kérlek irjátok meg hogyan lehet állitani a reteszelőn és főleg hogyan férek hozzá nagyon kőszőnőm
Válasz #8070. hozzászólásra
Igen,valoszinü a reteszelőn kell összébb huzni.Ha beülsz az üllésbe,rakjad valamejik sebesség fokozatba,pl:3-dikba, utánna nyomd be a kuplungot félig !!!!! tartsd meg féluton és közben probáld kézzel kivenni a váltokart sebességből,ha kitudod venni ,akkor a reteszelőn kell állitani ,addig ,hogy ne bird ebben az állásban kivenni a váltokart ./ a motort nem kell járatni/
Válasz #8070. hozzászólásra
Helo! Szerintem a reteszelön kell állítanod! De várd meg a többiek tanácsát is vannak itt olyanok akik töllem jobban vágják ezt a témát!
nagyon megkőszőném ha valaki akár az e-mail cimemre is tanácsot tudna adni ugyan van egy TU-25 kistraktorom ésegy pár napja dobja ki a sebváltot mindegy,hogy milyen sebességben van nem igazán ismerem a kapcsolo szekrényt ezért várok segitséget kősz
Válasz #8066. hozzászólásra
Nekem nagyon bevált.
Válasz #8067. hozzászólásra
Az esővel nincs gond! tavaly én is kaszáltam essőben, nem is 1×! A hó az már 1 más kérdés.......
Válasz #8061. hozzászólásra
Na ezt a dumát! Esőben, hóban!? Talán jobb lenne a fórumozókat nem félrevezetni!
Válasz #8065. hozzászólásra
Nagyon elkényeztetitek őket
Válasz #8063. hozzászólásra
Szeva.15w40 MOL Turbó dízel.
Válasz #8063. hozzászólásra
hello! Enyémbe 15W 40 es olajat raktunk
motorolajat
Hali . Ki milyen olajat használ a gépben ?
Én egy 165cm dobkeszával kaszálok vele, hegyen, völgyön, esőbe, hóba.
Válasz #8058. hozzászólásra
15 éve viszi az enyém a 150centiset. 1.1méterest nem gyárthattak mert egy gépnek minimum a saját nyomtávját vinnie kell. nem ekéről,mély lazítóról beszélünk hanem rz-ről ,kombinátorról,tárcsáról,talajmaróról,stb.valóban függ a hajtóműtől is de megfelelő sebességet kell megválasztani.Más kérdés ha here a traktor akkor persze hogy elég magát vonszolni.
Válasz #8058. hozzászólásra
Ez sok tényezőtől függ!!! Attól is függ h vízszinte tengelyü vagy függöleges tengelyü a zúzó vagy a hajtóműnek mien az áttételezése!
Válasz #8055. hozzászólásra
Elviszi, de meddig?
A T-25 ös után max. 1,1 méterest gyártottak!
De nem vitatkozom! Mindenki saját gépét tegye tönkre!
Válasz #8056. hozzászólásra
Igen!
Sziasztok!
Kérdezném ,hogy valaki szerelte már a féket a vlagyin.
Kérdésem annyi lenne hogy az egész tömböt le kell venni fék szalag cseréjéhez?
Válasz #8054. hozzászólásra
kényelmesen viszi.
sziasztok azt szeretném meg kérdezni tőletek a kicsike 150cm zúzott el bírja?
Válasz #8052. hozzászólásra
Köszi!MTZ 50-es az ismerös nekem!Kistraktort szeretnék vásárolni és kiszurtam 1-et és ezért szeretnék tudni valamit róla ISEKI 41 LE-s néztem mégbki.
{:thumbup:
Válasz #8051. hozzászólásra
Én ugy tudom hogy az a gép szinte teljesen ugyan az mint a MTZ 320 -as! Az MTZ-k pedig sohasem voltak rosszak!
Sziasztok!PRONAR 320 A trakirol kinek mi a véleménye?Kevés az ismeretem a gépröl csak minimális 3 henger és 35 LE!Szeretnék véleményt róla milyen gép és alkatrész van e és ár milyen.Köszi!
Válasz #8047. hozzászólásra
Végülis igazából akkor ezeket a traktorokat nem front rendszerre alakították ki, de lehetséges rögzíteni őket. De azokat se szabad túlterhelni.
Válasz #8048. hozzászólásra
Akkor szerintem Welger volt vagy talán MF! Nem tudnád kitudakolni? És könyen hajtotta? Ha esetleg meg lesz rá a pénzem és veszek nem szeretném a kardánt törni
Válasz #8045. hozzászólásra
Na azt nemtoom...Piros volt,meg kockabálák potyogtak ki rajta.
Válasz #8046. hozzászólásra
Kicsit hátrébb lett rakva a szervó munkahenger hogy jobban forduljon a gép jobbra. Viszont az öntvényt hanyagül köszörülték le a gyárban ezért befeszült és egy idő után a hegesztésnél megrepedt.
Válasz #8040. hozzászólásra
Rendben, meggyőztál, akkor inkább nem kockáztatok, inkább a mostani tolószerkezetemet erősítem meg.
Talán láttál már valahol megrepedtet?
Válasz #8044. hozzászólásra
És mijen bálázót huzigáltál?
Válasz #8043. hozzászólásra
Amúgy én már báláztam vele....vitte szépen......
Válasz #8042. hozzászólásra
Na ez egy bölcs döntés!
Válasz #8041. hozzászólásra
akkor ugy érzem h nem fogunk bálazgatni! majd a bálázó tulaja bebálázza nekem is!
Válasz #8039. hozzászólásra
Szeva.50LE kell hozzá!
Válasz #8038. hozzászólásra
Hali. Maga a rúd elég erős hozzá de a hegesztés ami tartja jóval kisebb feszítéstől is meg tud repedni.
Helo mindenkinek!
Kíváncsiság képpen kérdezem hogy valaki bálázott-e már a vlagyival? Van olyan bálázó amit el tud hajtani? Én K-442 nézegettem meg azt ha elhajtja akkor olyat kapnék kölcsönbe!
Látott már ilyen tolószerkezet felfüggesztést valaki?
Gondolom bilinccsel van odafogatva a tartó része. Elég ötletesnek tűnik, vajon bírhatja is a tolási erőt?
A motortartó rúd elég erős ehhez?
Válasz #8024. hozzászólásra
Szia!
A hidraulika tömb tartály felé visszamenő csatlakozójára ne köss te orbitot, mert majd szépen le fog robbanni a tömböd alja. Az nem bírja a nyomást, a tömbnek csak a középső brutálnagy öntvény része bírja a nyomást.
Másik dolog, ha megnézed, legtöbbször akkor kell a hidraulika is mikor a kormányt is kéne már tekerned! Ne akarj magadnak plussz munkát csinálni, és idegbetegséget. Nem szabad összekeverni a szervót a hidraulikával, mert ennek úgyis az lenne a vége, hogy feltennél egy másik szivattyút.
Meg is zavarodnék amikor a kert végén emelem a tárcsát és közben a kormányt nem tudnám alászedni.
Ha egy plusz ékszíjtárcsa, meg egy plusz szivattyú felszerelése ilyen gondot okoz, én azt javaslom, ebbe ne kezdj bele !!!
Válasz #8033. hozzászólásra
Vlagyit lebutítani 1 LTZ szintjére....hát nem tudom.
Bölcs mérnök gárda valóban 1 hidraulika szivattyúra tervezve álmodta meg az emelést,és a kormányszervót eme ipari remekművön,ami még ráadásként ki is kapcsolható.
Válasz #8033. hozzászólásra
Ez igaz. Egy szivattyú van rajt. Csak van egy áramláselosztó szelep.
Csak így működik! Egy másik szivattyú ráépítése egyszerűbb lenne!
Ha az eredeti szivattyútól veszünk el olajat, nem fog emelni a hidraulika! A visszatérő ágba meg azért nem jó, mert változó a folyadékszállítás.
Az MTZ-n a differenciálzár vezérlés az üzemi nyomás töredéke. 80-90 bar helyett 6-8 bar a difivezérlés.
Ilyen nyomással nem megy a kormányzás.
Szerintem sem kellene erőltetni a visszatérő ágról. Mikor a T-30ban a kardánkuplungot kinyomjuk akkor ha nem középállásban van a hidraulika kar elengedi a gépet szépen lassan.
Köszi Árpy a képeket. Az LTZ-n is 1 szivattyú van, és ráadásul utána van leágazva a szervóhoz a nyomó ág. Úgyhogy NÓ-PARA. Megcsinálom, aztán megírom milyen lett. Szerintem van új a nap alatt.....
Válasz #8016. hozzászólásra
Ígértem a fotó a fotókat!:
Érdemes a többségre hallgatni, főleg a bevált kialakított szervósokra!
Te tudod!!!
sziasztok segítséget szeretnék kérni tinektek nem szokót a traki váltó összeakadni vagy nem tudnátok segíteni mi okozza ezt nekem ??
bizalommal várom válaszotokat!!
Gondolkozz,ha ilyen egyszerű lenne ,miért tesznek fel dupla szivattyút szinte minden gépre(már megint a bolond nyugatiak)a szervók általában más nyomáson működnek ,de a te tudod,a te életeddel játszol
Válasz #8027. hozzászólásra
Az egy csomó plusz cucc: -szíj tárcsa, -szíj, -szivattyú, -oil tartály, -csövezés messzebbről, -felfogatások, amúgy meg a nyomott oil feleslegessen kering a csőbe visszafele.
Válasz #8026. hozzászólásra
ilyennel nem kisérleteznék,vegyél autóbontóban egy ékszijtárcsás szervószivattyut (5-10000ft)és hajtasd meg elöl a főtengelyszijtácsárol
Egy esetbe nem lesz kormány szervó, ha egyirányú munkahengert működtet, de annál is csak emelés közbe, mer leengedésnél már lesz oil nyomás. Persze ezek csak az én gondolataim, de elméletbe szerintem működhet.