Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD390.32 FtCHF442.87 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv.!
Elkészültem a felfogató szerkezettel is, így már csak az elektromos része és a lefestésük van már csak vissza.
Úgy oldottam meg, hogy a tartó szerkezetet fent hagyom, csak a fűtőmotort veszem le télig. Bár elég stabilan sikerült megcsinálni a tartószerkezetét, de lehet, hogy még valahonnan majd még megfogatom. De szerintem elég lesz ez így is.
Rakok fel pár képet a munkámról:
Üdv nektek!
Azoktól szeretném megkérdezni akik nyithatóra csinálták a hátsó ablakot hogy kb menyibe jönne ki ugy hogy mindenből ujjat kell vegyek! (ablak keret ,üveg, gumi, ablakteleszkóp, alsó kisablak üveg)
Ezzel a gémmel olyan 3-4 mázsát lehet vinni nyugodtan, olyan talajon amilyenen a géppel el bírsz menni.
Inkább akkor nyekken majd a gém, ha földet tursz vele, vagy villázol és tolod mint őrült, és oldalirányú terhelést fog kapni. De megoldható ez is !
Egy mtz re én azért erősebb gémet tennék.
Ez 90x50x4 es zártszelvényből van.
Emeltem már vele 10 mázsát, de akkor már meg sem tudtam moccanni a kisgéppel, mert éppencsakhogy érte a földet a hátsókerék.
Arra gondoltam, hogy a legjobban az akkumulátor doboz bal oldali elejére fel tudnék rögzíteni egy tartót, bár lehet, hogy gumibakkal lenne jó, hogy enyhítse a rázkódást. Na majd kiagyalom
Már megcsináltam mindent, de most a fűtőmotor felrögzítését nem sikerül praktikusan kitalálni..Pedig már csak az lenne vissza. Olyan tartó konzolt szeretnék, ami stabilan fogja tartani és nem lesz nagy a rezgése. Szeretném úgy megoldani, hogy a tartókonzolt le lehessen venni, vagy ha olyan helyre fel tudom hegeszteni a konzolt, hogy nem túl kirívó, akkor fix-en is felraknám.
Válasz #7908. hozzászólásra
Hali! Mekkora sulyt tudsz emelni ezzel a gemmel? Ha egyenetlen terepen mesz sullyal, akkor nem csavarodik ide-oda a gem??? Csak azert erdeklodok, mert egy ilyesmi rakodo lesz az mtz-re rafaragva nalam. Haver meg aggodalmaskodik , hogy 10q-nal csavarodni fog. Mivel a gem oldalankent 20-25 centivel kijjebb all, mint a traki oldalmerevitese.
Télre felkészülve (bár hol van az még..) megcsináltam előre a fűtést, hogy ne akkor kelljen csinálgatni. Még nem vagyok teljesen kész, de pár kép a tervről: Akár lehetne ez a módszer is, hogy simán a csövet vezetem be a fülkébe, viszont télen fel szoktam rakni a fojtó tárcsát a ventilátorhoz, így nem fújja olyan sebesen a levegőt. Ezért közbe építem a kabin gyári fűtőventilátorát, aminek jó lökete van. A gégecső szívó részét így ott helyezem ez , ahol a legforróbb levegőt tudja szívni. (Szerintem a kipufogó csonk és a hengerek közötti részen a legmelegebb a levegő) A fülkében felhozom a műszerfalig a bejövő ágat, onnét mehet a levegő.
Válasz #7899. hozzászólásra
Steva.Én 450-es teleszkópot raktam.De nem volt benne gyárilag,Habinál vettem van nekik még 610-es is.Ablak üveg van nekik és hozzá való gumi is.
Sziasztok. Mekkora, vagy minek a teleszkópját tettétek be a hátsó ablak kitámasztásához? Most vettem egy T-25A-t, csak hiányzik a hátsó üveg, ezért nem tudom milyen erős teló kell hozzá. Zötyögős úton, nem csapódik le, mert gondolkozok kitámasztósra, szárnyas anyával. Nem vagyok maximalista, csak épp egy üveg nélküli ablakot, csinálok meg nyithatóra.
Üdvözlöm az urakat..A vlagyit úgy kell széjjelhúzni hogy a kis nyíláson oldalról azt a lemezt amin a rugótányérok vannak le kell csavarozni a nyomólapról.Aztán pikk-pakk széjjeljön.Összefelé ugyanígy..Központosító használata nélkül.. Kipufogó sípot meg elég ha egy hármas lemezt megfúrkálunk pár helyen 3,5ös fúróval és beleütjük a végébe..Kb egy 15centi hosszú lemezt...
Még én se próbáltam, de már gondoltam rá, hogy lehetne kíváncsiságból csinálni valami egyszerűt, valami levehetőt természetesen. Mert jobb az , ha minél csendesebb
Bár nálam a difi szól sajnos, így nekem elég az a fütty szó.
Csak figyelj az összerakásnál,mert a szerkezet bordamérete egyforma a tárcsáéval.ha nincs bordás központosítod könnyen elgörbítheted a tárcsát,(az enyém is a kukában végezte)ezért írtam hogy a nyeles tengelyt tedd bele a kuplungba és úgy told össze.
Köszi szépen, sikerűlt mgoldanom,igaz hogy nem így hanem az adagoló oldalon a szerelőnyíláson keresztűl megbontottam a kuplung szerkezetett -lendkerék(6db)csavar eltávolítása után szét tudtam húzni.
Válasz #7886. hozzászólásra
Szeva.Én csináltam kuplungot!A fellépő oldalnál van egy kis ablak négy csavarral fel rakva.Azt le szeded és azon a nyíláson keresztül szét szeded a lendkerékről a kuplung szerkezetet. És így széttolód a gépet.
Igy jártam én is.A nyeles tengely elakad a kuplungszerkezet bordájában ami a szivattyút hajtja. Csatlakozom az előttem szólóhoz,mindenképpen szedd széjjel a szivattyú mögött a nyeles tengelyt.Összerakásnál tedd bele a nyeles tengelyt a kuplungba és úgy told össze.Sok sikert.
Az a legegyszerűbb szerintem, ha leveszed a hidraulika szivattyút, az alatta lévő deknivel együtt, itt van a nyeles tengely és az előtét tengely összekapcsolva egy ketté vágott hüvellyel, amit egy csavar fog össze. Kihalytod ezt a csavart és szét fog csúszni a traki. Össze rakásnál javaslom ugyanezt a módszert vissza felé.
Segítséget szeretnék kérni. T-25-ös traktoromon kuplungot szeretnék cserélni, de hiába szedtem szét /minden csavar kiszedve, minden kábel kikötve/ megakad. 2 centire jön csak szét. Nem tudom mi lehet a baj, de ha valaki járt már így, vagy hallott ilyet, akkor kérem segítsen. Előre is köszi
A csövet az eredeti kipufogó hosszabbítására szeretnéd, vagy konkrétan a gyűjtőtől egy csövet?
Inkább csak hosszabbítsd meg az eredetit. Hát a hosszúsága megkérdőjelezhető, mert ha a fülke tetejével egy magasságban lesz, meg van rá az esély, hogy a fenti szellőzőn beáramlik a füst.
Bár nem lehet így rossz, mert általában a VTZ-ken is magasan van a kipufogó vég:
Elnézést kérek az -kért, de szeretném kérdezni, hogy kerti rotakapa kisgépek lehajtásához milyen olajat kell beleönteni? (pl. Briggs motoros kapálógép kapatengely véglehajtásához)
25322 hozzászólás
Válasz #7923. hozzászólásra
Hát nem sok jó! Bent voltam! Nincs nekik csak a hátsó nagy szélvéddő! A kicsi meg a hátsó keret nincs nekik! ugyhogy valamit ki kell találjak.
Üdv.!
Elkészültem a felfogató szerkezettel is, így már csak az elektromos része és a lefestésük van már csak vissza.
Úgy oldottam meg, hogy a tartó szerkezetet fent hagyom, csak a fűtőmotort veszem le télig. Bár elég stabilan sikerült megcsinálni a tartószerkezetét, de lehet, hogy még valahonnan majd még megfogatom. De szerintem elég lesz ez így is.
Rakok fel pár képet a munkámról:
Válasz #7922. hozzászólásra
Szeva.Valami eredmény?
Válasz #7919. hozzászólásra
Igen igazad van! Viszonyitásnak jó! Néztem a habinál is de ott nem igazán találtam! Lehet hogy ma beugrok hozájuk és megkérdezem!
21:30.Nyomtam a traktornak a szőlőben,permeteztem csak most néztem meg a fórumot.
Ez igaz!Már nézegetem ezt a listát kb 1 hete.
Válasz #7918. hozzászólásra
Hú teljes mértékben igazad van, nem figyeltem a dátumra.
De viszonyítás képpen jó!
Válasz #7917. hozzászólásra
Ez 2010-es ár!Azóta változtak.
Válasz #7916. hozzászólásra
Üdv.!
A Hanki-ker alkatrész listáján van pár ár, pl. a Hátsó üveg NAGY kiskerárban 8500 ft, az ablakteleszkóp 1450 ft, de itt megnézheted ezeket:
http://www.hanki-ker.hu/alkatreszek/pdf/t-25_alkatreszek.pdf
Üdv nektek!
Azoktól szeretném megkérdezni akik nyithatóra csinálták a hátsó ablakot hogy kb menyibe jönne ki ugy hogy mindenből ujjat kell vegyek! (ablak keret ,üveg, gumi, ablakteleszkóp, alsó kisablak üveg)
Válasz #7914. hozzászólásra
Nekem ilyen lesz a gepen, csak 20 evesbe...
Válasz #7909. hozzászólásra
Szia!
Ezzel a gémmel olyan 3-4 mázsát lehet vinni nyugodtan, olyan talajon amilyenen a géppel el bírsz menni.
Inkább akkor nyekken majd a gém, ha földet tursz vele, vagy villázol és tolod mint őrült, és oldalirányú terhelést fog kapni. De megoldható ez is !
Egy mtz re én azért erősebb gémet tennék.
Ez 90x50x4 es zártszelvényből van.
Emeltem már vele 10 mázsát, de akkor már meg sem tudtam moccanni a kisgéppel, mert éppencsakhogy érte a földet a hátsókerék.
Válasz #7912. hozzászólásra
Arra gondoltam, hogy a legjobban az akkumulátor doboz bal oldali elejére fel tudnék rögzíteni egy tartót, bár lehet, hogy gumibakkal lenne jó, hogy enyhítse a rázkódást. Na majd kiagyalom
Válasz #7911. hozzászólásra
Gumibak az lenne a megoldás nem?
Válasz #7910. hozzászólásra
Már megcsináltam mindent, de most a fűtőmotor felrögzítését nem sikerül praktikusan kitalálni..Pedig már csak az lenne vissza. Olyan tartó konzolt szeretnék, ami stabilan fogja tartani és nem lesz nagy a rezgése. Szeretném úgy megoldani, hogy a tartókonzolt le lehessen venni, vagy ha olyan helyre fel tudom hegeszteni a konzolt, hogy nem túl kirívó, akkor fix-en is felraknám.
Válasz #7906. hozzászólásra
Ez a megoldás nagyon jó lesz!:)
Válasz #7908. hozzászólásra
Hali! Mekkora sulyt tudsz emelni ezzel a gemmel? Ha egyenetlen terepen mesz sullyal, akkor nem csavarodik ide-oda a gem??? Csak azert erdeklodok, mert egy ilyesmi rakodo lesz az mtz-re rafaragva nalam. Haver meg aggodalmaskodik , hogy 10q-nal csavarodni fog. Mivel a gem oldalankent 20-25 centivel kijjebb all, mint a traki oldalmerevitese.
Sziasztok!
Hoztam nektek újabb vlagyis képet!
Köszi az infót Sanyi. Majd teszek fel képet.
Télre felkészülve (bár hol van az még..) megcsináltam előre a fűtést, hogy ne akkor kelljen csinálgatni. Még nem vagyok teljesen kész, de pár kép a tervről:
Akár lehetne ez a módszer is, hogy simán a csövet vezetem be a fülkébe, viszont télen fel szoktam rakni a fojtó tárcsát a ventilátorhoz, így nem fújja olyan sebesen a levegőt. Ezért közbe építem a kabin gyári fűtőventilátorát, aminek jó lökete van. A gégecső szívó részét így ott helyezem ez , ahol a legforróbb levegőt tudja szívni. (Szerintem a kipufogó csonk és a hengerek közötti részen a legmelegebb a levegő)
A fülkében felhozom a műszerfalig a bejövő ágat, onnét mehet a levegő.
Válasz #7903. hozzászólásra
450 teleszkóp ára 1788ft/db
Válasz #7903. hozzászólásra
Habi kft központ Kiskunhalas 0677 426-365,0677 426-335 Orosháza 0668 412-301 www.habi.hu MTZ és T25 traktor alkatrészek megfelelő árakon.
Köszönöm az infókat. Ki az a Habi, hol lakik, mennyi az üveg??????????
Nézd meg a 7863 képet az utólagos szerelés, 7811 kép gyári.Nem csapódik vissza!
Steva.Én 450-es teleszkópot raktam.De nem volt benne gyárilag,Habinál vettem van nekik még 610-es is.Ablak üveg van nekik és hozzá való gumi is.
Üdv.!
Nem csapódik le, szinte behúzni is alig tudom az ablakot!
Megnézem a gázrugómnak az adatait, majd leírom.
Sziasztok. Mekkora, vagy minek a teleszkópját tettétek be a hátsó ablak kitámasztásához? Most vettem egy T-25A-t, csak hiányzik a hátsó üveg, ezért nem tudom milyen erős teló kell hozzá. Zötyögős úton, nem csapódik le, mert gondolkozok kitámasztósra, szárnyas anyával. Nem vagyok maximalista, csak épp egy üveg nélküli ablakot, csinálok meg nyithatóra.
Válasz #7896. hozzászólásra
Te ez nagyon fütyül?
Válasz #7889. hozzászólásra
Ja de ezt a kolega már leírta..Most olvasom..
Üdvözlöm az urakat..A vlagyit úgy kell széjjelhúzni hogy a kis nyíláson oldalról azt a lemezt amin a rugótányérok vannak le kell csavarozni a nyomólapról.Aztán pikk-pakk széjjeljön.Összefelé ugyanígy..Központosító használata nélkül.. Kipufogó sípot meg elég ha egy hármas lemezt megfúrkálunk pár helyen 3,5ös fúróval és beleütjük a végébe..Kb egy 15centi hosszú lemezt...
Válasz #7885. hozzászólásra
Még én se próbáltam, de már gondoltam rá, hogy lehetne kíváncsiságból csinálni valami egyszerűt, valami levehetőt természetesen. Mert jobb az , ha minél csendesebb
Bár nálam a difi szól sajnos, így nekem elég az a fütty szó.
Válasz #7885. hozzászólásra
Én nem!
Válasz #7891. hozzászólásra
Csak figyelj az összerakásnál,mert a szerkezet bordamérete egyforma a tárcsáéval.ha nincs bordás központosítod könnyen elgörbítheted a tárcsát,(az enyém is a kukában végezte)ezért írtam hogy a nyeles tengelyt tedd bele a kuplungba és úgy told össze.
Válasz #7891. hozzászólásra
Na ezt írtam.
Válasz #7887. hozzászólásra
Köszi szépen, sikerűlt mgoldanom,igaz hogy nem így hanem az adagoló oldalon a szerelőnyíláson keresztűl megbontottam a kuplung szerkezetett -lendkerék(6db)csavar eltávolítása után szét tudtam húzni.
Válasz #7884. hozzászólásra
Gyűjtőtől egy csőre gondoltam dob nélkül.
Szeva.Én csináltam kuplungot!A fellépő oldalnál van egy kis ablak négy csavarral fel rakva.Azt le szeded és azon a nyíláson keresztül szét szeded a lendkerékről a kuplung szerkezetet. És így széttolód a gépet.
Igy jártam én is.A nyeles tengely elakad a kuplungszerkezet bordájában ami a szivattyút hajtja. Csatlakozom az előttem szólóhoz,mindenképpen szedd széjjel a szivattyú mögött a nyeles tengelyt.Összerakásnál tedd bele a nyeles tengelyt a kuplungba és úgy told össze.Sok sikert.
Az a legegyszerűbb szerintem, ha leveszed a hidraulika szivattyút, az alatta lévő deknivel együtt, itt van a nyeles tengely és az előtét tengely összekapcsolva egy ketté vágott hüvellyel, amit egy csavar fog össze. Kihalytod ezt a csavart és szét fog csúszni a traki. Össze rakásnál javaslom ugyanezt a módszert vissza felé.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. T-25-ös traktoromon kuplungot szeretnék cserélni, de hiába szedtem szét /minden csavar kiszedve, minden kábel kikötve/ megakad. 2 centire jön csak szét. Nem tudom mi lehet a baj, de ha valaki járt már így, vagy hallott ilyet, akkor kérem segítsen. Előre is köszi
Lenne 1 idevágo kérdésem! Valaki probált már sípot rakni a kipufogóba?
Válasz #7881. hozzászólásra
A csövet az eredeti kipufogó hosszabbítására szeretnéd, vagy konkrétan a gyűjtőtől egy csövet?
Inkább csak hosszabbítsd meg az eredetit. Hát a hosszúsága megkérdőjelezhető, mert ha a fülke tetejével egy magasságban lesz, meg van rá az esély, hogy a fenti szellőzőn beáramlik a füst.
Bár nem lehet így rossz, mert általában a VTZ-ken is magasan van a kipufogó vég:
Válasz #7882. hozzászólásra
Nem tudom!Ezért kérek tanácsot.
Válasz #7881. hozzászólásra
Üdv! Egy sima csővel nem lesz neki csöppet nagy a hangja?
Tanácsot szeretnék kérni kipufogó ügyben,hogy egy csövet szeretnék felhelyezni,hogy milyen hosszú és milyen szikra fogó kell bele.
köszi a választ és igen hajtómű olajat rakjál bele
Válasz #7878. hozzászólásra
Szevasz. Hajtómű olajat rakjál bele,mert nekem is van rotám.
Elnézést kérek az -kért, de szeretném kérdezni, hogy kerti rotakapa kisgépek lehajtásához milyen olajat kell beleönteni? (pl. Briggs motoros kapálógép kapatengely véglehajtásához)
szeretem ezt az odalt,mert úgy érzem itt összetartás van ... köszönöm..
Válasz #7873. hozzászólásra
Üdv! Szerintem ellenőrizd a csavarokat hogy rendesen meg vannak-e húzva, mert nálam is az okozta a csöpögést.