Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR414.94 FtUSD395.57 FtCHF446.03 FtGBP500.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #5972. hozzászólásra
Szeva.
Én nem kaptam gyári csúcsot,ezért tettem bele MTZ-ét.
Amik benne voltak,azokon csak 1 furaton porlasztott,a másik kettőn csak csepegett.
Erőtlen volt,alíg vette a lapot gázadásra.
800 órát használtam a csere óta,de szerintem jól műkszik.
De az nem oda spricceli az anyagot ahova kell...A dugattyú mannesman kiképzésű ha nem oda spricceli be az anyagot csökken a teljesítmény!!!De hozzáteszem megy úgy is..Szerintem Inge sem örül neki ha szanaszéjjel spriccelgetsz..Meg van mindennek a helyee...
Nem rossz a kultivátor se, de ha nagyobb a fű, v. hajtástördelés után( mert szőlőbe melózok vele) használom akkor berakódik és kiemeli a kapákat a fű. Ilyen esetekre kellene a tárcsa mert az elvágja a füvet meg a hajtást és el van felejtve.
Válasz #5967. hozzászólásra
Porlasztócsúcsok?
Mtz-80as csúcsai passzolnak bele,annyi difi van köztük,hogy nem 3 mint a gyári,hanem 5 furaton spriccenti a naftát a mociba.
Válasz #5964. hozzászólásra
Szia.
Ezen a gépen nincsenek fotóim,de holnap a másikon keresek párat a légfékről.
Szinte minden MTZ -re való cucc amit felhasználtam.
Fékszelep,a kombinált szelep,a légtartály is,csak kivágtam belőle kb 20 centit.
Már nem emlékszem pontosan,de olyan 20 ropi körül volt cakli-pakli minden,a kompresszor kivételével.
Akkor meggondolom még. Most egy 160-as kultivátort húzok, és ezt kiváltani gondoltam egy szélesebb tárcsra.
Lehet inkább a kultivátort szélesítem mert, ezzel terep 3-ba repül. 190 szélesen még lehet elbírná.
Szerintem belefér!! Én a sima 25 ösel 180 húzok, de már megbántam hogy ekorát vettem hozzá.De ha jó munkát akarsz akkor szerintem is maradj meg a 160 as nál
sziasztok vlagyis társak.! igen a kapcsolófejre arra a automata fejre tod amelyikra rátolatsz benyomódik egy kallantyú és szépen lecsapja a stiftet itt azt monta h meglehet rá csinálni de egy kicsit nehéz és így jobb ha 2 darabot veszek mert eggyet lehet h elfogok szabni valamit. nekem még nagyon nem volt gond a vlagyival csak most megszorult a jobb első csapágy szerintetek szétzúzhatta sztem biztos .
Lefolytja a motort az eke. Nekem is van így. Én 4 vasú ekével szántok elég kötött talajba, de néha van úgy h. nem veszi a gázt hiába nyomom, fullad. Ilyenkor kuplung be felpörgetni aztán indulás.
Ma voltam szántani!!
És elöjött 1 olyan gond, hogy ha gondol egyet a vlagyi akkor lesz neki csatogos éles hangja, nem reagál ugy a gázadásra, és olyan mintha elszökne belőle az erő.
Utána pedig megin megy rendesen.Mi lehet a gond
koszonom szepen koppany,csak a miheztartas veget kerdeztem mert azota is csodalkozok hogy avalagyi elbirja a 160-as talajmarot az enyem 27 lovas de a dugatyuk 95-osek,gondolom laikus fejel ha kisebek akor a motor is gyengeb es ezert nem birna el az en trakim
Ti milyen tárcsát húztok vele ? Mert most én egy 3 méter széles körüli tárcsába gondolkodok. Az mindegy h. függesztett v. vontatott csak olyan félnehéz körüli legyen.
Válasz #5937. hozzászólásra
A fülkében bal oldalon az ülés mellett 1 lemez sínre van rácsúsztatva a tartály.
A sínt pedig a "doblemezre" 2db 6-os csavarral rögzítte az összeszerelő bábuska.
Tuti h előtöltés miatt kopogott, mert öszörülve lett a főtengelye, kapott új hüvelygarnitúrát. Csak elvittem egy "szakihoz" aki belőtte az előtöltést, meg az adagolót. Aztán olyan jól sikerült neki, h kb 20 órát bírt a motor, azt elrottyant a tengely benn.
Ja-ja, nem is azért mondtam, csak én ezt hallottam.Hozzá teszem a Dutrámnak kopogott a motorja mint a hétszencség! Amúgy hol lehet a töltést állítani rajt? Elvileg ha fekete a füstje, akkor nem éget rendesen nem? Vagy esetleg szerinted az közre játszhatott, hogy nem állítva szállítottam, hanem kicsit meg volt döntve.
25322 hozzászólás
Válasz #5972. hozzászólásra
Szeva.
Én nem kaptam gyári csúcsot,ezért tettem bele MTZ-ét.
Amik benne voltak,azokon csak 1 furaton porlasztott,a másik kettőn csak csepegett.
Erőtlen volt,alíg vette a lapot gázadásra.
800 órát használtam a csere óta,de szerintem jól műkszik.
Válasz #5971. hozzászólásra
Jancsika! Akinek kettő?
Válasz #5969. hozzászólásra
De az nem oda spricceli az anyagot ahova kell...A dugattyú mannesman kiképzésű ha nem oda spricceli be az anyagot csökken a teljesítmény!!!De hozzáteszem megy úgy is..Szerintem Inge sem örül neki ha szanaszéjjel spriccelgetsz..Meg van mindennek a helyee...
Akinak vlagyija van dugja fő mindenki magának!!!!
Válasz #5963. hozzászólásra
Nem rossz a kultivátor se, de ha nagyobb a fű, v. hajtástördelés után( mert szőlőbe melózok vele) használom akkor berakódik és kiemeli a kapákat a fű. Ilyen esetekre kellene a tárcsa mert az elvágja a füvet meg a hajtást és el van felejtve.
Válasz #5967. hozzászólásra
Porlasztócsúcsok?
Mtz-80as csúcsai passzolnak bele,annyi difi van köztük,hogy nem 3 mint a gyári,hanem 5 furaton spriccenti a naftát a mociba.
Válasz #5964. hozzászólásra
Szia.
Ezen a gépen nincsenek fotóim,de holnap a másikon keresek párat a légfékről.
Szinte minden MTZ -re való cucc amit felhasználtam.
Fékszelep,a kombinált szelep,a légtartály is,csak kivágtam belőle kb 20 centit.
Már nem emlékszem pontosan,de olyan 20 ropi körül volt cakli-pakli minden,a kompresszor kivételével.
Válasz #5965. hozzászólásra
Azok tiszták.
Nem rég lett a motor felújitva és akkor az is ki lett pucolva.
Válasz #5962. hozzászólásra
Hali Márk.
Nekem 2,8 méter széles kultivátort terep 2-ben simán viszi 5-8cm mélyen a vlagyi.
Válasz #5959. hozzászólásra
Hali Szabi.
Nézd meg első körben az üzemanyag durvaszűrőt és a finomszűrőt,vagy szűrőket.
Hali Koppányvezér. Mijen fata légszelepet vegyek a t25-re megakarom levegősre csinálni.Segits már mitveggyek hozzá.Köszi
most én is arra gonoltam h veszek a vlagyi mögé egy kultivátort de nemtom h meghagyam e a tárcsát v eladjam???? igaz nem kér enni!!
Akkor meggondolom még. Most egy 160-as kultivátort húzok, és ezt kiváltani gondoltam egy szélesebb tárcsra.
Lehet inkább a kultivátort szélesítem mert, ezzel terep 3-ba repül. 190 szélesen még lehet elbírná.
Válasz #5957. hozzászólásra
Szerintem belefér!! Én a sima 25 ösel 180 húzok, de már megbántam hogy ekorát vettem hozzá.De ha jó munkát akarsz akkor szerintem is maradj meg a 160 as nál
Ja, akkor nem tudom. Azt hittem h. a földben van.
Válasz #5956. hozzászólásra
Akkor is fefojtja ki van emelve?
Én az adagolóra gyanakszok
sziasztok vlagyis társak.! igen a kapcsolófejre arra a automata fejre tod amelyikra rátolatsz benyomódik egy kallantyú és szépen lecsapja a stiftet itt azt monta h meglehet rá csinálni de egy kicsit nehéz és így jobb ha 2 darabot veszek mert eggyet lehet h elfogok szabni valamit. nekem még nagyon nem volt gond a vlagyival csak most megszorult a jobb első csapágy szerintetek szétzúzhatta sztem biztos .
Válasz #5952. hozzászólásra
Összerekessel egy 190-es tárcsa még beleférhet ?
Válasz #5955. hozzászólásra
Lefolytja a motort az eke. Nekem is van így. Én 4 vasú ekével szántok elég kötött talajba, de néha van úgy h. nem veszi a gázt hiába nyomom, fullad. Ilyenkor kuplung be felpörgetni aztán indulás.
Ma voltam szántani!!
És elöjött 1 olyan gond, hogy ha gondol egyet a vlagyi akkor lesz neki csatogos éles hangja, nem reagál ugy a gázadásra, és olyan mintha elszökne belőle az erő.
Utána pedig megin megy rendesen.Mi lehet a gond
Válasz #5944. hozzászólásra
koszonom szepen koppany,csak a miheztartas veget kerdeztem mert azota is csodalkozok hogy avalagyi elbirja a 160-as talajmarot az enyem 27 lovas de a dugatyuk 95-osek,gondolom laikus fejel ha kisebek akor a motor is gyengeb es ezert nem birna el az en trakim
Válasz #5950. hozzászólásra
3 méteres tárcsa?
Szügséged lesz még legalább 1,de inkább 2 Vlagyira cimbi.
Ha rendes munkát akarsz a tárcsád után látni akkor 1,6 m széles.
A 3 m-t felejtsd el. Ez egy kisteljesítményű gép, nem mtz 82.
3 méteres tácsával csak ágaskodna, kapirgálna. És kell egy bizonyos sebesség legtöbbször h rendes munkát végezzen. (megdobja a földet)
180 cm tárcsát húzunk 46 lapokal és még ez is nagy neki 1 kicsi.
3 m nem lesz nagy? Mifelénk az MTZ 82 húz ekora tárcsát
Ti milyen tárcsát húztok vele ? Mert most én egy 3 méter széles körüli tárcsába gondolkodok. Az mindegy h. függesztett v. vontatott csak olyan félnehéz körüli legyen.
Válasz #5941. hozzászólásra
3ba simán viszi!
De én ha tehetem 4. be húzom, szebb munkát csinál
És ha egy kútba dobnátok? Talajvíz mindenhol van.
Válasz #5946. hozzászólásra
Pff rábába nem dobd..az a víz nem tesz jót neki..
Válasz #5945. hozzászólásra
Rábakecöl?
Kb 70 km tőlem,de csak a Rábába tudom bedobni a szivattyúdat...Dunájuk nincs nekik....szegények.
Válasz #5944. hozzászólásra
Csákány!!!
Van rábekecölön egy szivattyú..Vedd má meg nekem oszt dobd bele a dunába..Ha nem lenne ilyen messze mögvenném..
Válasz #5942. hozzászólásra
Hengerfurat:105 mm
lökethossz:120 mm
hengerűrtartalom:2080cm3.
Válasz #5938. hozzászólásra
Ez esetben nem fog hiányozni az a sín a későbbiekben sem, mert biztos nem veszek bele gyári ablakmosót.
hany kobcentis a valagyi es hanyas dugattyuk menek bele???
Akinek van tárcsája ahhoz szólnék hogy ti hanyasba húzzátok a tárcsát? Mennyibe bírja el a Vlagyi?
Válasz #5939. hozzászólásra
Mittttudom én...csak gondolom,hamár az Iván katonáskodik marad a bábuska.
Válasz #5938. hozzászólásra
honnét veszed hogy bábuská volt???
Válasz #5937. hozzászólásra
A fülkében bal oldalon az ülés mellett 1 lemez sínre van rácsúsztatva a tartály.
A sínt pedig a "doblemezre" 2db 6-os csavarral rögzítte az összeszerelő bábuska.
Válasz #5935. hozzászólásra
A gyári tartály hogyan van rögzítve?
Válasz #5935. hozzászólásra
Na igen aki mindenre gondol.
Válasz #5934. hozzászólásra
Én már lecseréltem fagyállóra....az ablakmosócuccot.
Üdv mindenkinek!
Srácok jönnek lassan a fagyok, a vizet el ne felejtsétek leengedni a valagyiból.
Válasz #5932. hozzászólásra
Vonófejre gondolsz?
olyan kérdésem lenne hogy csinált e már olyat valaki hogy vlagyira rárakta egy mtz nek a csorkapcsoloját úgy mint az mtz-jé
sziasztok van 1 eladó t25 ösöm vagy mtz csere.ha valakit érdekel szoljon vagy tud vevőt rá.köszi
Válasz #5929. hozzászólásra
Tuti h előtöltés miatt kopogott, mert öszörülve lett a főtengelye, kapott új hüvelygarnitúrát. Csak elvittem egy "szakihoz" aki belőtte az előtöltést, meg az adagolót. Aztán olyan jól sikerült neki, h kb 20 órát bírt a motor, azt elrottyant a tengely benn.
Válasz #5925. hozzászólásra
A dutrád azért is kopoghatott mert el volt kopva a hajtókarcsapágy,és ütötte a hajtókar a főtengelyt..Sok pici ütés,előbb utóbb töréshez vezet..
Válasz #5926. hozzászólásra
A soros adagolóba ki lehet fogni olyat amibe nem megy bele a gázolaj..
Válasz #5925. hozzászólásra
Le kell szedni a motorolajbeöntő fedelet...Ott lehet állítani..Fekete füstöt nyom???Ha igen akkor nem motorolajfüst..
Jó estét mindenkinek! Van olyan vlagyi amibe nem folyik be a gázolaj az adagolóba?
Válasz #5924. hozzászólásra
Ja-ja, nem is azért mondtam, csak én ezt hallottam.Hozzá teszem a Dutrámnak kopogott a motorja mint a hétszencség! Amúgy hol lehet a töltést állítani rajt? Elvileg ha fekete a füstje, akkor nem éget rendesen nem? Vagy esetleg szerinted az közre játszhatott, hogy nem állítva szállítottam, hanem kicsit meg volt döntve.