Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR414.59 FtUSD394.63 FtCHF446.03 FtGBP500.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
köszi az infókat, de:
Kopoány vezér a tiéd légfékes, igaz? (amúgy meg irigylem a pótod :)))
A domborzati viszonaok Sík terület.
A kettő közül melyiket is huzzam akkor? A 3.5 tonnással elbírna?
Köszi Ati!
szóval a kapák elrendezésében nincs semmi rendszer,értem
a kapák milyen méretű laposvasra vannak fölfogatva???
ezt megmérnéd még nekem
köszi az infókat
Hali!
Ati segítenél nekem a kombinátoroddal kapcsolatban? 1-2 méret kellene ha nem titok persze
mondanám is: a kapák milyen távolságra vannak egymástól?
amire a kapák föl vannak fogatva, annak a laposvasnak ha laposvas, a mérete.....
és a rögtörő henger átmérője ......
ha nem nagy kérés.....
előre is köszi!
hát igen a kis kompresszoros megoldás is jó
dehát már ennyi extrát a kis oroszba? az ember a végén már azt hiszi hogy valami komoly nyugati gépben ül csak fülvédő ne kéne
Pótkocsit szeretnék huzni a t25a3-assal. (22.5 kw)
Jelenleg két pótom is van, ime:
A másik egy t4k gyári pót:
A kispótkocsit könnyedén viszi, akár 1.5 méter magasan megrakva fával.
Szerintetek a nagyobbikat elbírja, fával megpakolva ?
Meg is lehet vele állni? Légfék nincs.
Pót méretei: 3.5 * 2 méter Valószínű 3 tonnás
nem kötelező kompresszor hozzá.
lezárod a légpárna levegő kimeneti nyílást, a bemenetibe teszel 1 szelepet, és olyan keménységűre fújod ami neked tetszik. plusz hogy ne pattogj annyira az ülésbe, teszel mellé vagy egy olajos vagy egy gázos csillapítót. nekem így működik
busz ülésnek az alja tuajdonképp, csak a szerkezet, üléslapot meg háttámlát már olyat teszel ami neked tetszik. egyik havernak viszont valami kamion ülés van az MTZbe, ő olyat tudott beszerezni. az is légrugós
ez a szerencse IFA sport" én a saját gyárias ülést tuningoltam föl 1 kicsit, de ha nem fog tetszeni akkor lecserélem légrugósra az MTZnkbe már bizonyított
Egyetértek Jancsikával, erős ez bizony. Nemrég zúztam vele össze 1000 almafa alól a gallyat vele, én egy szálat alig bírok eltörni, ez meg
Ahol vastagabban volt a gally, még hallottam ahogy jön bele a +erő. Biztos ott belül bekapcsolt vmi fokozat
öregség???? ugyan már....hány éves is vagy??? mert én 28, de 10 évet öregedtem mikorra megcsináltam a váltót a trakin tisztára kiszőrösödtem és térdig jártam a cigarettacsikkbe mikorra kész lett de jó lett
Csőváz!Ezt a lengyel vackot ajánlják rá.Aszem az 150es...vazze má nemtudom pedig múltkor mértem...Ez az öregedés miatt van?Lényeg hogy elég széles ahhoz hogy befogja a traki szélességét..
Azt izeni a vlagyim,bátorkodik összeakasztani a bajszát a legerősebb valtráddal...Ja kicsit meg is csavarta a talajmarón a kardánt....Nagyon leengedtem...
Szeva!
Menyire van elkoszólódva a kinyomócsapágyadnál. Elkoszólódást a ferodolporra értem. Én is csak úgy vettem észre hogy szét volt húzva a traki és pucolás-mosáskor jött elő. De közvetlen a kinyomó forgórésze útán van a váltó felől szembe a nyílással. A zsírzásra visszatérve csak amit megkíván. Én úgy csináltam finoman zsiroztam éppen hogy ne facsadjon ki az oldalán a zsír és közben forgattam hogy mindenhol egyenletes legyen. De ha féltek fogy kiveri a zsírt mikor melegszik ajánlom a grafitos zsírt ezzel ilyen nem fordulhat elő.
Ja Fiúk!!!A Vlagyiainkra büszkék lehetünk!!!Tegnap ráakasztottam egy bulgár kétméteres talajmarót...És nem hagyott cserbe..Kicsit erölködött szegényke,de vitte!
Ja az orosz kicsit elbacta a vlagyi adagolóját..a tápszivattyú átereszt egy kis gázolajt és így megtelik a forgattyúsház gázolajjal egy idő után...Ezt kell lecserélned...A csavarok úgy vannak ahogy leírtad..
Hát igen hallota róla,hogy nem egyszerü meg macerás is.Még sose csináltam ilyen melot,biztam benne,hogy az enyém sose megy tönkre de ez most nem jött össze.Mindenkép meg kell csinálnom mert egy honap mulva megy müszakira.
Szia Jancsika!
Az adagoló alján van a leeresztő csavar, az oldalán pedig a szintjelző, felül pedig beöntő furat?
Töltsem fel motorolajjal?,mert ha nincs benne motorolaj akkor ezt csinálja?
Köszi!
Üdv mégegyszer!
Még egy kérdés az adagoló tetején van egy beöntő furat- hörgőszelep ezen oldalt van egy kis furat, magas fordulatnál a hörgőszelep furatán gyengén spriccol a gázolaj. Ez mitől lehet?
Üdvözlök mindenkit!
Egy kis segitséget szeretnék kérni töletek.
Ma teljesen kipurcant a fék a trakimon.
Azt szeretném kerdezni,hogy ha a traki közepénél leszedem körbe a csavarokat,akkor simán ki tudon huzni az egész féltengelyházat,vagy szét kell még szednem valamit hozzá.Vagy hol kezdjem el szétszedni?
Elöre is köszi a segitséget!
Üdv!
Mindenkinek köszönöm a kuplung beállítási tanácsokat.
Túl vagyok rajta mondanom se kell mind 3 kinyomó karnál más volt a hézag mérete,volt ahol alig volt hézag /remélem azért nem történt baja szemre vételezéssel nem láttam semi rendelenességet,kuplung szagot nem éreztem/, mind hármat beállítottam 2mm-re, így a holtjátékom a pedálon mérve 50mm lett. Ma már meg is hajtottam ősziszántást /2ha/ dolgoztam el vele egy 1,6m-es v tárcsával és egy 2m-es vassín simítót akasztottam a tárcsa után, vitte lazán nem gondolkodott, így szerintem egyenlőre jó lett. De viszont Én nem találtam zsírzó gombot a kinyomó csapágynál. Vagy csak nem vettem észre?
A kuplung kiemelőkar és kinyomó csapágy közti hézagot mérheted hézagmérővel is ha profi akarsz lenni.
Ha a deknit megbontod nézd meg a karok stiftjének sasszegeit is mert én jártam úgy hogy elkopott a stift kiesett és leszabta a másik kettő kiemelőkart, nyomlapot és mindent kelett cserélnem. Viszont a kinyomó csapágyon találsz egy zsírzógombot ott valószínű hogy elkél egy kis zsírzás.
Üdv!
a kuplungot még nem csináltam, de a traki könyvéből puskázok neked 1-2 dolgot hátha segít
a könyv úgy hozza hogy meglazítod az ellenanyát,(ott a kiemelő villán) és a kiemelő kar és a kinyomó csapágy közti távolságnak 2-3 mm-nek kell lennie. az a lényeg h pontosan egyformák legyenek a hézagok minden karnál mert ha nem akkor félrekophat a kinyomó villa, és a a kuplung tárcsa tehermentesítő rugóit is eltörheti. (én MTZ-nél jártam igy, mert az előző gazdája mindenhez értett csak trakiszereléshez nem )
25322 hozzászólás
Válasz #4572. hozzászólásra
Üdv Vezér! ez a futó ugye légfékes???
Sziasztok
köszi az infókat, de:
Kopoány vezér a tiéd légfékes, igaz? (amúgy meg irigylem a pótod :)))
A domborzati viszonaok Sík terület.
A kettő közül melyiket is huzzam akkor? A 3.5 tonnással elbírna?
Tapasztalattal rendelkezők előnyben:))))
1 szombaton készült fotó
Válasz #4564. hozzászólásra
Szia.
1 hete vizsgáztattam le ezt a kocsit a Vlagyival.
A kocsi 2 tonnás,1,7mx3méteres.
Prímán velebír a 30 ló.
Válasz #4569. hozzászólásra
Köszi Ati!
szóval a kapák elrendezésében nincs semmi rendszer,értem
a kapák milyen méretű laposvasra vannak fölfogatva???
ezt megmérnéd még nekem
köszi az infókat
Válasz #4568. hozzászólásra
Hali!
Kapák távolsága nem 1 forma mert én úgy állitotam be őket,hogy ne menjenek 1 más sorába.Henger átmérője 25cm.
Itt is látszik,hogy nem 1formák!
Válasz #4529. hozzászólásra
Hali!
Ati segítenél nekem a kombinátoroddal kapcsolatban? 1-2 méret kellene ha nem titok persze
mondanám is: a kapák milyen távolságra vannak egymástól?
amire a kapák föl vannak fogatva, annak a laposvasnak ha laposvas, a mérete.....
és a rögtörő henger átmérője ......
ha nem nagy kérés.....
előre is köszi!
Válasz #4562. hozzászólásra
hát igen a kis kompresszoros megoldás is jó
dehát már ennyi extrát a kis oroszba? az ember a végén már azt hiszi hogy valami komoly nyugati gépben ül csak fülvédő ne kéne
Tegyél rá vasmacskát,azzal megtudsz állni!
Válasz #4564. hozzászólásra
Milyenek a domborzati viszonyok?
Szép estét mindenkinek
Pótkocsit szeretnék huzni a t25a3-assal. (22.5 kw)
Jelenleg két pótom is van, ime:
A másik egy t4k gyári pót:
A kispótkocsit könnyedén viszi, akár 1.5 méter magasan megrakva fával.
Szerintetek a nagyobbikat elbírja, fával megpakolva ?
Meg is lehet vele állni? Légfék nincs.
Pót méretei: 3.5 * 2 méter Valószínű 3 tonnás
Köszi a segítséget.
Válasz #4561. hozzászólásra
Jól beszélsz!
Ha rendesen zár mindenhol egész szezonra elég 1 pumpálás.
Válasz #4561. hozzászólásra
ja lehet igy is,de akkor-már kell venni egy 12-voltos minikompresszort és azt rákötni, és azzal tölteni az üléslégrugót
nem kötelező kompresszor hozzá.
lezárod a légpárna levegő kimeneti nyílást, a bemenetibe teszel 1 szelepet, és olyan keménységűre fújod ami neked tetszik. plusz hogy ne pattogj annyira az ülésbe, teszel mellé vagy egy olajos vagy egy gázos csillapítót. nekem így működik
Válasz #4559. hozzászólásra
A kamionüléshez kell kompresszor
Ezek a légrugós ülésekhez kell kompresszor a trakira? Vagy olyanok mint pl az IFA-é h. ilyen pneomatikus rugó van benne mint a T-30-as hátsóablakánál.
Válasz #4557. hozzászólásra
Kamion ülés nem jó traktorba, mert túl nagy.
Liaz-é viszont jó
Válasz #4554. hozzászólásra
busz ülésnek az alja tuajdonképp, csak a szerkezet, üléslapot meg háttámlát már olyat teszel ami neked tetszik. egyik havernak viszont valami kamion ülés van az MTZbe, ő olyat tudott beszerezni. az is légrugós
Válasz #4554. hozzászólásra
volános portéka jó dolog a légrugós ülés
Gyári ülés nem lesz hosszú életű, nekünk 2-3 ment szét már nem is tudom
Abba honnan szerválod?
mert IFA racing már vérzikXD
Válasz #4552. hozzászólásra
ez a szerencse IFA sport" én a saját gyárias ülést tuningoltam föl 1 kicsit, de ha nem fog tetszeni akkor lecserélem légrugósra az MTZnkbe már bizonyított
Nekem már IFA sport ülése feszít benne. Kicsit növeli a komfortot.
Válasz #4548. hozzászólásra
a derekadat a traki garner ülése teszi tönkre
Válasz #4549. hozzászólásra
Csaknem próbálkozol????
jo reggelt gyerekek,kelemes unnepeket
Válasz #4546. hozzászólásra
Maholnap 33...megosztódik a testáaimon hogy hol hány évesnek érzem magam....Derékban 100,fejben 0-100ig,láb és derék közt 18....
Sziasztok!
Egyetértek Jancsikával, erős ez bizony. Nemrég zúztam vele össze 1000 almafa alól a gallyat vele, én egy szálat alig bírok eltörni, ez meg
Ahol vastagabban volt a gally, még hallottam ahogy jön bele a +erő. Biztos ott belül bekapcsolt vmi fokozat
Vlagyi for ever !
Válasz #4545. hozzászólásra
öregség???? ugyan már....hány éves is vagy??? mert én 28, de 10 évet öregedtem mikorra megcsináltam a váltót a trakin tisztára kiszőrösödtem és térdig jártam a cigarettacsikkbe mikorra kész lett de jó lett
Válasz #4544. hozzászólásra
Csőváz!Ezt a lengyel vackot ajánlják rá.Aszem az 150es...vazze má nemtudom pedig múltkor mértem...Ez az öregedés miatt van?Lényeg hogy elég széles ahhoz hogy befogja a traki szélességét..
Válasz #4543. hozzászólásra
Hali! Jancsika milyen széles a traki gyári talajmarója???
Válasz #4541. hozzászólásra
Azt izeni a vlagyim,bátorkodik összeakasztani a bajszát a legerősebb valtráddal...Ja kicsit meg is csavarta a talajmarón a kardánt....Nagyon leengedtem...
Válasz #4530. hozzászólásra
Szeva!
Menyire van elkoszólódva a kinyomócsapágyadnál. Elkoszólódást a ferodolporra értem. Én is csak úgy vettem észre hogy szét volt húzva a traki és pucolás-mosáskor jött elő. De közvetlen a kinyomó forgórésze útán van a váltó felől szembe a nyílással. A zsírzásra visszatérve csak amit megkíván. Én úgy csináltam finoman zsiroztam éppen hogy ne facsadjon ki az oldalán a zsír és közben forgattam hogy mindenhol egyenletes legyen. De ha féltek fogy kiveri a zsírt mikor melegszik ajánlom a grafitos zsírt ezzel ilyen nem fordulhat elő.
Válasz #4540. hozzászólásra
Szia!
A trakesz forgott a kardán körül?
Ja Fiúk!!!A Vlagyiainkra büszkék lehetünk!!!Tegnap ráakasztottam egy bulgár kétméteres talajmarót...És nem hagyott cserbe..Kicsit erölködött szegényke,de vitte!
Válasz #4537. hozzászólásra
Ja az orosz kicsit elbacta a vlagyi adagolóját..a tápszivattyú átereszt egy kis gázolajt és így megtelik a forgattyúsház gázolajjal egy idő után...Ezt kell lecserélned...A csavarok úgy vannak ahogy leírtad..
Hát igen hallota róla,hogy nem egyszerü meg macerás is.Még sose csináltam ilyen melot,biztam benne,hogy az enyém sose megy tönkre de ez most nem jött össze.Mindenkép meg kell csinálnom mert egy honap mulva megy müszakira.
Válasz #4534. hozzászólásra
Szia Jancsika!
Az adagoló alján van a leeresztő csavar, az oldalán pedig a szintjelző, felül pedig beöntő furat?
Töltsem fel motorolajjal?,mert ha nincs benne motorolaj akkor ezt csinálja?
Köszi!
A mértéket nem tudom majd nekem is most lesz esedékes a T-30-on a kinyomó zsírzása. Könyvből okoskodtam ki én is.
Válasz #4531. hozzászólásra
Elég nagy meló a szalagcsere...
Válasz #4532. hozzászólásra
Lekéne engedni a gázolajat az adagolóból,és feltölteni motorolajjal...
Válasz #4530. hozzászólásra
Szia!Az öreg vlagyikon még nem bonyolította túl a dolgokat az orosz...Tehát ott még nincs zsírzógomb...
Üdv mégegyszer!
Még egy kérdés az adagoló tetején van egy beöntő furat- hörgőszelep ezen oldalt van egy kis furat, magas fordulatnál a hörgőszelep furatán gyengén spriccol a gázolaj. Ez mitől lehet?
Üdvözlök mindenkit!
Egy kis segitséget szeretnék kérni töletek.
Ma teljesen kipurcant a fék a trakimon.
Azt szeretném kerdezni,hogy ha a traki közepénél leszedem körbe a csavarokat,akkor simán ki tudon huzni az egész féltengelyházat,vagy szét kell még szednem valamit hozzá.Vagy hol kezdjem el szétszedni?
Elöre is köszi a segitséget!
Üdv!
Mindenkinek köszönöm a kuplung beállítási tanácsokat.
Túl vagyok rajta mondanom se kell mind 3 kinyomó karnál más volt a hézag mérete,volt ahol alig volt hézag /remélem azért nem történt baja szemre vételezéssel nem láttam semi rendelenességet,kuplung szagot nem éreztem/, mind hármat beállítottam 2mm-re, így a holtjátékom a pedálon mérve 50mm lett. Ma már meg is hajtottam ősziszántást /2ha/ dolgoztam el vele egy 1,6m-es v tárcsával és egy 2m-es vassín simítót akasztottam a tárcsa után, vitte lazán nem gondolkodott, így szerintem egyenlőre jó lett. De viszont Én nem találtam zsírzó gombot a kinyomó csapágynál. Vagy csak nem vettem észre?
Itt 1 kép összeálitás a T25-röl!
http://www.indavideo.hu/video/T25_Kepek_vetitese.
Válasz #4527. hozzászólásra
mi az a mérték??? mert még rám is vár ez a feladat
Csak mértékkel zsírozzad, mert ha sokat adsz neki akkor azért fog csúszni. De ezt komolyan mondtam.
Válasz #4523. hozzászólásra
A kuplung kiemelőkar és kinyomó csapágy közti hézagot mérheted hézagmérővel is ha profi akarsz lenni.
Ha a deknit megbontod nézd meg a karok stiftjének sasszegeit is mert én jártam úgy hogy elkopott a stift kiesett és leszabta a másik kettő kiemelőkart, nyomlapot és mindent kelett cserélnem. Viszont a kinyomó csapágyon találsz egy zsírzógombot ott valószínű hogy elkél egy kis zsírzás.
Válasz #4523. hozzászólásra
Üdv!
a kuplungot még nem csináltam, de a traki könyvéből puskázok neked 1-2 dolgot hátha segít
a könyv úgy hozza hogy meglazítod az ellenanyát,(ott a kiemelő villán) és a kiemelő kar és a kinyomó csapágy közti távolságnak 2-3 mm-nek kell lennie. az a lényeg h pontosan egyformák legyenek a hézagok minden karnál mert ha nem akkor félrekophat a kinyomó villa, és a a kuplung tárcsa tehermentesítő rugóit is eltörheti. (én MTZ-nél jártam igy, mert az előző gazdája mindenhez értett csak trakiszereléshez nem )