Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR414.94 FtUSD394.94 FtCHF445.63 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Elhiszem, anélkül pedig semmit nem adnak a boltban, persze őket is meg lehet érteni
Ez kb olyan trakituning, hogy vagy gépesítünk itthon a mezőgazdaságban, vagy nem fog érni egy kalap ....-t sem.
Persze nekem még hobby is, meg még szeretem is csinálni, de azt mondják csak azért mert még fiatal vagyok és 10 év mulva már semmi ilyen nem fog érdekelni. De erre én azt mondom nekik, na hát azért csinálom most.
munkahely??? de jó lenne, ha lenne munkahelyem...
nekem is mindig ilyen traki tuningon jár az agyam, mindig azon agyalok hogy mit és hogyan kellene , nekem is sok tervem van a trakival csak nálam meg az a baj hogy én itthon vagyok, csinálnám is,csak hát az anyagiak....
Köszi a tippet! Majd körbenézek, mert az sosem baj ha van itthon vasanyag!
Csak tudod az a baj, h alig van időm így elmászkálni nézelődni, hogy hol mi van, meg miből mit lehetne csinálni.
Ez a cucc is nem tudom mikorra lesz kész, munkahely mellett lassan mennek a projectek, persze ha meg nincs munkahely
áááá
nem lett volna szabad...
én ha valamikor odajutok h én is csináljak homlokrakodót...
én a tüskét zsiguli féltengelyből fogom csinálmi annál adott minden egyrészt jó anyag mert orosz a felfogatását is könnyen meg lehet oldani... és a másik végét csak ki kell hegyezni méhtelepen annyi van hogy szőlőt lehetne karózni vele és kilóra megveheted
csak olcsóbb mint a vastelepen
9 E egy szál. Így magában nem tűnik soknak egy homlokrakodóhoz képest, de mire összejön minden, csinálj hozzá villát. A tüskének való köracél is húzós, főleg árban.
Viszont a jó szerszámra, gépre nem szoktam sajnálni a lóvét, mert utána visszahozza az árát és akkor még magamat sem vágom tönkre az emelgetéssel, sok kínlódással.
Azért csak csínján a bálákkal meg a trágyával majd, azért ez nem egy MTZ. Szerintem egy bála komoly terhelés lesz neki.
Nagyon messze van a hídtól a teher és ugye belehuppansz egy kis gödörbe. Vagy netalán a híd úgy billen, hogy koccig és az egyik kerék már nem tud lejjebb menni, akkor csak a másik tart, hát nem tudom mi maradna belőle. Szóval csak hobbi szinten rohangálni majd vele
szia!
120-as széna körbálát
ganyé rakodás
aztán meg amit a drága fönököm kitalál
amik itt vannak képen egész jónak tünnek
na majd meg látom mit irnak e-mailban
mert taliztam 1 eladot a neten
fülkenélkülin csak drága
azért köszi a választ!
ÜDV.
Válasz #4584. hozzászólásra
Üdvözletem!
Nekem is 3t kéttengelyes pótom van,ami ráfutó fékes.Húztam már vele egyszerre kettőt is magasítással, megpakolva csöves kukoricával. A vonó erővel nincsen gond,kényelmesen elhúz 60 mázsát akár partnak is. De valóban a megállásnál fel kell mérni a távolságot a biztonságos megálláshoz mert a nagy teher hajlamos megtolni a trakit. De ha figyel rá az ember nem lesz vele probléma.
Köszönöm a tippet. Még nem volt még időm foglalkozni vele, de majd holnap talán! Az írányváltó problémát + próbálom kuplung rá állításal. szerintem ez lehet a baja mennyi holtjátéknak kell lenni-e a kuplung pedálnak?
Én is homlokrakodót szeretnék a T25-re, de mivel nem találtam még csak hasonlót sem, ezért megvettem hozzá a vasat+munkahengereket.
Lehet valamelyik cég gyárt hozzá nem tudom, nem is nagyon láttam még T25 ön rakodót, csak a neten!
Köszi!
Van 1 hasonlóm régről, merev késes kukoricára volt de tavaly megpróbáltam fűbe, szerintem a gyep még most is rajta röhög.
Valami ilyesmit akarok rá, ellopom a fejlesztésed
Ha füvet vagy gyepet szeretnél vágni akkor én inkább kemper kasza késeit raknám rá..Először azt tettem,és olyan lett a gyep mintha fűnyíró ment volna végig.De annak hamar elment az éle ha valami komolyabb cucba engedtem bele...Én mielőtt leengedem bekapcsolom a kardánt...
Akkor mindenki jó van..ennek örülök...Hugit meg kifejezetten üdvözlöm...Lassan én is utolérem magam a melóval...De csak lassan...Ez a pár hát az erdőben,nagyon "összeborzolta" a számításaim...
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Írányváltásnál recsen az írányváltóm, leginkább akkor ha hátramenetbe teszem, de néha előre is. Olyan mint ha nem emelne ki a kuplung. Volt valakinek ilyyen problémája már, vagy csak állítsak rá! a másik meg az hogy üzem közben megállt működni a kilométer óra, ebben mi tud tönkre menni. Előre is kösz az infókat!
Én a T-30-al egyedi konténerszállítót szoktam húzni. Annak az össztömege néha eléri a 4,5 tonnát, és nincs rajta fék. Annyi a titka h. ésszel kell menni és időbe kell lassítani.
Válasz #4586. hozzászólásra
Traktor esetében hogyvan, nemtudom.
Az én Vlagyimnak,korábban 3szög rendszáma volt,így simán vihettem Móvárra a Lajtához.
A pótkocsit viszont csak a megyeszékhelyen,Győrben vizsgáztatták le.
Műszakin csak a gyári kampót fogadják el,de én raktam fel MTZ vonópadot.
Sokkal 1xűbb a fel,és leakasztás,másfelől az MTZ vonószárak nem görbülnek el mint a T-25ös gyári laposvasból készült vonószárai.
A szürke pót esetében a fotó "Egyedi", nekem totálisan ilyen van ( a fotót vettem kölcsön).
Miért nem lehet kéttengelyest húzni? Azt mi tiltja.
Tudtommal csak súly és fék korlát van a forgalmiba.
Megállás problémás. Ráfutófék elmélretileg van a póton, csak összekéne hozni. Azzal könyebb a megállás.
Még 1 kérdés: milyen vonófejjel érdemes vontatni?
Válasz #4581. hozzászólásra
A pótot most helyezték forgalomba.
Vámpapírja,illetve az újkorában kiállított számla volt hozzá,nomeg adásvételi.
"Egyedi forgalombahelyezéssel" lett levizsgáztatva.
A kérelem 22800ft,a vizsga +7680 ft.
Vidd el a területi NKH-hoz a meglévő papírokat,és ők megmondják,hogyan lehet levizsgáztatni.
drága a vizsga?? mert mondjuk én a trakit szeretném levizsgáztatni, csak sajna az a bajom h semmi dokumentom nincs róla csak a számlája van meg. azzal tudok valamit kezdeni szerinted??
Válasz #4573. hozzászólásra
Szia.
1 tengelyes kocsi talán szerencsésebb,mivel a rakomány súlya ráterhel a hajtó kerekekre és ezálltal nehezebben rugja el magát.
Elvileg 2 tengelyes kocsit hivatalosan nem is lehetne húzni a Vlagyival.
Nekem van 1 RCW 3 tonnás műtrágyaszóróból "faragott" rakoncás kocsim,amire 3 erdei köb fér.
Ezt rakottan bárhol elhúzza.
Te a szürke kocsit nem Egyeden vetted?
25322 hozzászólás
Válasz #4623. hozzászólásra
Elhiszem, anélkül pedig semmit nem adnak a boltban, persze őket is meg lehet érteni
Ez kb olyan trakituning, hogy vagy gépesítünk itthon a mezőgazdaságban, vagy nem fog érni egy kalap ....-t sem.
Persze nekem még hobby is, meg még szeretem is csinálni, de azt mondják csak azért mert még fiatal vagyok és 10 év mulva már semmi ilyen nem fog érdekelni. De erre én azt mondom nekik, na hát azért csinálom most.
Válasz #4622. hozzászólásra
munkahely??? de jó lenne, ha lenne munkahelyem...
nekem is mindig ilyen traki tuningon jár az agyam, mindig azon agyalok hogy mit és hogyan kellene , nekem is sok tervem van a trakival csak nálam meg az a baj hogy én itthon vagyok, csinálnám is,csak hát az anyagiak....
Válasz #4621. hozzászólásra
Köszi a tippet! Majd körbenézek, mert az sosem baj ha van itthon vasanyag!
Csak tudod az a baj, h alig van időm így elmászkálni nézelődni, hogy hol mi van, meg miből mit lehetne csinálni.
Ez a cucc is nem tudom mikorra lesz kész, munkahely mellett lassan mennek a projectek, persze ha meg nincs munkahely
Válasz #4620. hozzászólásra
áááá
nem lett volna szabad...
én ha valamikor odajutok h én is csináljak homlokrakodót...
én a tüskét zsiguli féltengelyből fogom csinálmi annál adott minden egyrészt jó anyag mert orosz a felfogatását is könnyen meg lehet oldani... és a másik végét csak ki kell hegyezni méhtelepen annyi van hogy szőlőt lehetne karózni vele és kilóra megveheted
csak olcsóbb mint a vastelepen
Válasz #4619. hozzászólásra
Igen megvettem mindent!
Válasz #4618. hozzászólásra
tüskékhez is megvetted az anyagot??
Válasz #4617. hozzászólásra
Hát nem olcsó, nem olcsó.
9 E egy szál. Így magában nem tűnik soknak egy homlokrakodóhoz képest, de mire összejön minden, csinálj hozzá villát. A tüskének való köracél is húzós, főleg árban.
Viszont a jó szerszámra, gépre nem szoktam sajnálni a lóvét, mert utána visszahozza az árát és akkor még magamat sem vágom tönkre az emelgetéssel, sok kínlódással.
Válasz #4615. hozzászólásra
az jó kis anyag tuti jó lesz!!! vastelepen vetted vagy méhtelepi áru??? mennyiért vesztegették??
Válasz #4612. hozzászólásra
mutogatni hogy neked ilyen is van na ha meglesz tudod te majd azt használni bisztosan
Válasz #4613. hozzászólásra
Szia!
90*50 esem van hozzá 4-es fallal. Elég lesz ?
Ezek is a neten kószáltak.
Válasz #4605. hozzászólásra
Hali!
Atti milyen zártszelvényből tervezed a rakodót?? mert amit föltettem képet az így ránézésre, olyan 40*80 lehet....
Válasz #4611. hozzászólásra
Azért csak csínján a bálákkal meg a trágyával majd, azért ez nem egy MTZ. Szerintem egy bála komoly terhelés lesz neki.
Nagyon messze van a hídtól a teher és ugye belehuppansz egy kis gödörbe. Vagy netalán a híd úgy billen, hogy koccig és az egyik kerék már nem tud lejjebb menni, akkor csak a másik tart, hát nem tudom mi maradna belőle. Szóval csak hobbi szinten rohangálni majd vele
szia!
120-as széna körbálát
ganyé rakodás
aztán meg amit a drága fönököm kitalál
amik itt vannak képen egész jónak tünnek
na majd meg látom mit irnak e-mailban
mert taliztam 1 eladot a neten
fülkenélkülin csak drága
azért köszi a választ!
ÜDV.
Üdvözletem!
Nekem is 3t kéttengelyes pótom van,ami ráfutó fékes.Húztam már vele egyszerre kettőt is magasítással, megpakolva csöves kukoricával. A vonó erővel nincsen gond,kényelmesen elhúz 60 mázsát akár partnak is. De valóban a megállásnál fel kell mérni a távolságot a biztonságos megálláshoz mert a nagy teher hajlamos megtolni a trakit. De ha figyel rá az ember nem lesz vele probléma.
Válasz #4608. hozzászólásra
Köszi! Sikerült, jó lett!
Válasz #4607. hozzászólásra
Hali!
a könyv úgy hozza hogy a kuplung pedál holtjátékának 25-50 mm belül kell lennie
Válasz #4593. hozzászólásra
Köszönöm a tippet. Még nem volt még időm foglalkozni vele, de majd holnap talán! Az írányváltó problémát + próbálom kuplung rá állításal. szerintem ez lehet a baja mennyi holtjátéknak kell lenni-e a kuplung pedálnak?
Válasz #4597. hozzászólásra
Szia!
Én is homlokrakodót szeretnék a T25-re, de mivel nem találtam még csak hasonlót sem, ezért megvettem hozzá a vasat+munkahengereket.
Lehet valamelyik cég gyárt hozzá nem tudom, nem is nagyon láttam még T25 ön rakodót, csak a neten!
Mit akarsz vele rakodni? És az mekkora teher?
Válasz #4603. hozzászólásra
oké!!!Nem szabadalmaztattam csak bátran!!!sok sikert hozzá!!!
Válasz #4602. hozzászólásra
Köszi!
Van 1 hasonlóm régről, merev késes kukoricára volt de tavaly megpróbáltam fűbe, szerintem a gyep még most is rajta röhög.
Valami ilyesmit akarok rá, ellopom a fejlesztésed
Válasz #4601. hozzászólásra
Ha füvet vagy gyepet szeretnél vágni akkor én inkább kemper kasza késeit raknám rá..Először azt tettem,és olyan lett a gyep mintha fűnyíró ment volna végig.De annak hamar elment az éle ha valami komolyabb cucba engedtem bele...Én mielőtt leengedem bekapcsolom a kardánt...
Válasz #4600. hozzászólásra
Köszi!
Mikor lerakod a földre simán elindul minden durvulás nélkül?
Vékony füvet, gyepet jól vágja?
Válasz #4595. hozzászólásra
A képek!
Válasz #4596. hozzászólásra
Akkor mindenki jó van..ennek örülök...Hugit meg kifejezetten üdvözlöm...Lassan én is utolérem magam a melóval...De csak lassan...Ez a pár hát az erdőben,nagyon "összeborzolta" a számításaim...
Válasz #4595. hozzászólásra
Csá...annyira nem hosszúak a láncok...van valahol képem..Megkeresem...
sziasztok!
t-25a-ra keresnék homlokrakodot ha valaki tud kérem segitsen!
bács megye!
elöre is köszi
Válasz #4594. hozzászólásra
Szeva Jancsi.
Jól vagyunk,köszi.
Ma eltüzeltem a bodzanyesedéket a föld végén,Meg tárcsával +futottam a sorközöket.
Válasz #4594. hozzászólásra
Szeva!
Mondtad a múltkor, hogy láncon vannak a szárzúzó kések a zúzódon.
Nem lógnak le a földre, ha áll?
Mutatnál róla képet?
Válasz #4593. hozzászólásra
Háj Sógi!!!Mi a pálya veled???
Válasz #4592. hozzászólásra
Szeva Jocó.
Szerintem elszakadt a meghajtóspirál.
MTZ-é 17 cm-rrel hosszabb ugyan,de belehet fűzni.
8-900ft-ból +van.
Az irányváltó recsegéséhez nem tudok hozzászolni.
Csövi.
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Írányváltásnál recsen az írányváltóm, leginkább akkor ha hátramenetbe teszem, de néha előre is. Olyan mint ha nem emelne ki a kuplung. Volt valakinek ilyyen problémája már, vagy csak állítsak rá! a másik meg az hogy üzem közben megállt működni a kilométer óra, ebben mi tud tönkre menni. Előre is kösz az infókat!
Válasz #4590. hozzászólásra
köszike!
Válasz #4570. hozzászólásra
Lapos vas 5 cm.
Én a T-30-al egyedi konténerszállítót szoktam húzni. Annak az össztömege néha eléri a 4,5 tonnát, és nincs rajta fék. Annyi a titka h. ésszel kell menni és időbe kell lassítani.
Válasz #4586. hozzászólásra
Traktor esetében hogyvan, nemtudom.
Az én Vlagyimnak,korábban 3szög rendszáma volt,így simán vihettem Móvárra a Lajtához.
A pótkocsit viszont csak a megyeszékhelyen,Győrben vizsgáztatták le.
Műszakin csak a gyári kampót fogadják el,de én raktam fel MTZ vonópadot.
Sokkal 1xűbb a fel,és leakasztás,másfelől az MTZ vonószárak nem görbülnek el mint a T-25ös gyári laposvasból készült vonószárai.
Válasz #4585. hozzászólásra
első vizsgáztatást csak KPM csinálhat? ugye jól tudom....
Válasz #4583. hozzászólásra
A trakira is ennyit fizettem.
Májusban járt volna csak le a műszakija,de innentől kezdve 1ütt viszem 5 évente őket.
A szürke pót esetében a fotó "Egyedi", nekem totálisan ilyen van ( a fotót vettem kölcsön).
Miért nem lehet kéttengelyest húzni? Azt mi tiltja.
Tudtommal csak súly és fék korlát van a forgalmiba.
Megállás problémás. Ráfutófék elmélretileg van a póton, csak összekéne hozni. Azzal könyebb a megállás.
Még 1 kérdés: milyen vonófejjel érdemes vontatni?
Válasz #4582. hozzászólásra
köszi az infót
szerinted a traki vizsga drágább lehet??
Válasz #4581. hozzászólásra
A pótot most helyezték forgalomba.
Vámpapírja,illetve az újkorában kiállított számla volt hozzá,nomeg adásvételi.
"Egyedi forgalombahelyezéssel" lett levizsgáztatva.
A kérelem 22800ft,a vizsga +7680 ft.
Vidd el a területi NKH-hoz a meglévő papírokat,és ők megmondják,hogyan lehet levizsgáztatni.
Válasz #4580. hozzászólásra
drága a vizsga?? mert mondjuk én a trakit szeretném levizsgáztatni, csak sajna az a bajom h semmi dokumentom nincs róla csak a számlája van meg. azzal tudok valamit kezdeni szerinted??
Válasz #4579. hozzászólásra
Igen.
Szép pirosat!
5 éves billoggal!
Válasz #4576. hozzászólásra
a pót is piros rendszámot kapott??
Hali nem az elbirással van gond hanem a megállással
Kerestem neked 1 fotót az RCW-röl.
Válasz #4574. hozzászólásra
Igen.
És most már a tattóre is.
Szia.
1 tengelyes kocsi talán szerencsésebb,mivel a rakomány súlya ráterhel a hajtó kerekekre és ezálltal nehezebben rugja el magát.
Elvileg 2 tengelyes kocsit hivatalosan nem is lehetne húzni a Vlagyival.
Nekem van 1 RCW 3 tonnás műtrágyaszóróból "faragott" rakoncás kocsim,amire 3 erdei köb fér.
Ezt rakottan bárhol elhúzza.
Te a szürke kocsit nem Egyeden vetted?