Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.53 FtUSD389.41 FtCHF429.55 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Akkor igazán nem nagy létjogosultsága van ennek a 30 centis sortávnak. Nem ér annyit a vetőmag spórolás, mint a kár, ha mégse bokrosodik úgy, mint kéne.
igen egy rippert jobban ki lehet akkor használni mert kisebb mélységben is lehet húzni és utánai lehet vetni,gondolom igaz talaj függő,most vásárolnák valamit de mind kettőt feleslegesnek tartom kösz a vélemények.
Amiket felsoroltál azok a mélyebb talajművelésre alkalmasak 40cmnél mélyebben képes dolgozni, így a lazító kategóriába esnek.Egy grubber kb 20-25cm, egy nehézkultivátor meg kb max 40 cm ig megy le.
Elsősorban a munkamélység, a grubber sűrűbb kapaosztással (20-30 cm húzástávolság) max. 25-30 centiig dolgozza át a talajt, a másik brigád már a lazítókhoz sorolható, ritkább osztással (50-70 cm húzástávolság) 30 centitől lefelé dolgozik.
Annak a kialakulása a mediterrán résznek köszönhető.De az idei nyáron, a csomagolt bálákban is megtalálták azt a mennyiséget, ami már az egészségügyi határérték felett van.A többit mindenki kitalálja szerintem.
Fel vetődött a napokban egy szakmai találkozón. Miszerint már a hazai szakemberek sem igazán ajánlják a forgatás nélküli módszert, mivel a betegségek is betudhatók ennek a módszernek (aflatoxin) Vélemények ?
Ez a vetőgép az ortman nélkül is simán képes a lazított földből ilyent csinálni az dirrektvető egységével...nézétek meg ez omlós szerkezetett ezzen játék a művelés...de a szántás helyetti minden éves lazítással (de csak intezív forgatós) semmi gondom,így az ekét el lehett rakni...a nem bolygatom csak minden évben vetek gondolat felejtős vaaagy a termés mennyiség csökkenésének tudomásul vételével elfogadható...(na már láttom előre hogy jön a magyarázatt ami "bebizonyítja" nekem a fenti föld pont azért ilyen mert abszolút no till,semmi műveléssel csak vetéssel...)
Válasz #9688. hozzászólásra A harminc centis sortávot több helyen láttam, hogy ugyanannyit hoz a jelentősen csökkentett csíraszámmal, mint a szokásos gabonasortávos.
Probléma a gyomirtás szokott lenni, mert így semmit nem nyom el, viszont gyönyörűen bokrosodik, ha képes rá a fajta. Régebbi búzafélénél volt 4o-5o kalász is egy bokorban.
4:35-nél mikor ás, van ám giliszta rendesen. Tudom, hogy a strip till műveléshez tartozik, de van ennek értelme. Arra értve, hogy itt 30 centis sortávval dolgoznak. Jobb az mint a 12,5-ös sortáv? Jobban bokrosodna? Vagy csak direkt hibridbúzához van ez? Mert itt közel 3x annyi mag van egy sorba méterenként, mint a hagyományos sortáv esetén.
Válasz #9677. hozzászólásra
Egyenlőre nem lesz eke! Van két kisebb gép két ekével azok megoldják, úgysem szántunk nagyon sokat.
Egyébként ha találnék tarlónjáró ekét olcsón esetleg kísértésbe esnék, de az IH tarlónjárós változata állítólag nem jó gép.
Válasz #9671. hozzászólásra
Hát talán, a fagyon dolgozunk majd vele, de nem sok esélyt látok rá néhány hektár lenne még.
Hosszú hezitálás után nem Fralázt vettem hanem vertikum ferde késest az is itt van. Nagy komondor helyett meg egy NK 5.5 lesz utána,de megmarad a régi komondor is.
12373 hozzászólás
Válasz #9698. hozzászólásra
Akkor igazán nem nagy létjogosultsága van ennek a 30 centis sortávnak. Nem ér annyit a vetőmag spórolás, mint a kár, ha mégse bokrosodik úgy, mint kéne.
Válasz #9699. hozzászólásra
Ezért a munkáért és ezért a munkagépért nem adnék egy karaj zsíros kenyeret se...
Válasz #9721. hozzászólásra
lehet igazad van ,de utána csak meg felelő vető géppel tudsz csak vetni a múcsok miatt
"most vásárolnák valamit de mind kettőt feleslegesnek tartom "
mivel jelzem vásárlási szándékom , DE mindkettőt feleslegesnek tartom MEGVÁSÁROLNI.
csak ahangulat kedvéért
Válasz #9712. hozzászólásra
kombinált eszközt kell használni, amely tudja mindkét eszköz munkáját részleteiben, ez még mindig a jó öreg altalajmüvelő
Válasz #9719. hozzászólásra
1:vagy az egyiket érdemes megvenni vagy a másikat, kettőnek nem kell állnia az udvarban
2: mindkettőt feleslegesnek tartja=egyiket sem köll megvenni
Válasz #9709. hozzászólásra
Nekem nem sikerült kitalálni...
Válasz #9717. hozzászólásra
Válasz #9716. hozzászólásra
ez van mikor az ember megtollasodott 12be és csak lesi a honlapokat meg az aprókat napi 12 órába 25 bealvással
KÖLLVENNEM VLMIIT életérzés!!!
Válasz #9715. hozzászólásra
Kemények ezek a téli napok !
Válasz #9714. hozzászólásra
most vásárolnák valamit de mind kettőt feleslegesnek tartom
ez a mondat érthető másképp is hehe
Válasz #9713. hozzászólásra
Most miért vagy ilyen HM ?
Válasz #9712. hozzászólásra
ez jóvót
Válasz #9711. hozzászólásra
igen egy rippert jobban ki lehet akkor használni mert kisebb mélységben is lehet húzni és utánai lehet vetni,gondolom igaz talaj függő,most vásárolnák valamit de mind kettőt feleslegesnek tartom kösz a vélemények.
Válasz #9708. hozzászólásra
Amiket felsoroltál azok a mélyebb talajművelésre alkalmasak 40cmnél mélyebben képes dolgozni, így a lazító kategóriába esnek.Egy grubber kb 20-25cm, egy nehézkultivátor meg kb max 40 cm ig megy le.
Válasz #9708. hozzászólásra
Elsősorban a munkamélység, a grubber sűrűbb kapaosztással (20-30 cm húzástávolság) max. 25-30 centiig dolgozza át a talajt, a másik brigád már a lazítókhoz sorolható, ritkább osztással (50-70 cm húzástávolság) 30 centitől lefelé dolgozik.
Válasz #9706. hozzászólásra
Annak a kialakulása a mediterrán résznek köszönhető.De az idei nyáron, a csomagolt bálákban is megtalálták azt a mennyiséget, ami már az egészségügyi határérték felett van.A többit mindenki kitalálja szerintem.
Mi a külöbség munkájában egy hagyományos grúbbernek, ripperrel(alpego,VN Terradig, stb)szemben melyik hová való?
Válasz #9706. hozzászólásra
az anyucikat is meg kell forgatni ittott
azt olvastam....
ha ebből indulunk ki akkor az anyaföld is igényli biztos
Fel vetődött a napokban egy szakmai találkozón. Miszerint már a hazai szakemberek sem igazán ajánlják a forgatás nélküli módszert, mivel a betegségek is betudhatók ennek a módszernek (aflatoxin) Vélemények ?
Válasz #9704. hozzászólásra
Legalább ennyivel is bölcsebb lettem.Köszönöm a felvilágosítást.Csak mer lehet hozzá tudunk jutni egységhez.Kérdés mennyire tartják.
Válasz #9702. hozzászólásra
Latar 3510
Válasz #9702. hozzászólásra
szia, egy egy duplavázas ( nem delta vázas )LATAR tárcsás lazító
Erről az egységről tudna nekem valaki valami bővebbet mondani?Típus vagy ilyesmire gondolok.
Ez a vetőgép az ortman nélkül is simán képes a lazított földből ilyent csinálni az dirrektvető egységével...nézétek meg ez omlós szerkezetett ezzen játék a művelés...de a szántás helyetti minden éves lazítással (de csak intezív forgatós) semmi gondom,így az ekét el lehett rakni...a nem bolygatom csak minden évben vetek gondolat felejtős vaaagy a termés mennyiség csökkenésének tudomásul vételével elfogadható...(na már láttom előre hogy jön a magyarázatt ami "bebizonyítja" nekem a fenti föld pont azért ilyen mert abszolút no till,semmi műveléssel csak vetéssel...)
Minek ez elé lazítani? Ott van rajta az is nem?
Egy ilyen kellene 6 sorosba.Ősszel lazító,tavasszal vetés egy ilyen technikával.
Válasz #9688. hozzászólásra A harminc centis sortávot több helyen láttam, hogy ugyanannyit hoz a jelentősen csökkentett csíraszámmal, mint a szokásos gabonasortávos.
Probléma a gyomirtás szokott lenni, mert így semmit nem nyom el, viszont gyönyörűen bokrosodik, ha képes rá a fajta. Régebbi búzafélénél volt 4o-5o kalász is egy bokorban.
Ez is tetszik!
Válasz #9695. hozzászólásra
10t
Válasz #9694. hozzászólásra
Max...miért mit mondtak mennyi volt?...
Válasz #9693. hozzászólásra
ami a képen van az max 5 lehet saccra szerintem
Létezne, hogy ennyit terem? Vagy valami hibridbúza? Ez is Strip till technika és 30 centis sortáv.
http://youtu.be/ivxn8u3GpAQ
Válasz #9691. hozzászólásra
Köszönöm
Válasz #9690. hozzászólásra
Válasz #9689. hozzászólásra
Hátha most...
http://www.youtube.com/v/OKifOaS700A
Válasz #9688. hozzászólásra
4:35-nél mikor ás, van ám giliszta rendesen. Tudom, hogy a strip till műveléshez tartozik, de van ennek értelme. Arra értve, hogy itt 30 centis sortávval dolgoznak. Jobb az mint a 12,5-ös sortáv? Jobban bokrosodna? Vagy csak direkt hibridbúzához van ez? Mert itt közel 3x annyi mag van egy sorba méterenként, mint a hagyományos sortáv esetén.
Vélemények?
http://youtu.be/OKifOaS700A
Válasz #9676. hozzászólásra
Vettél ilyet vagy már meg is volt az NK???
Válasz #9680. hozzászólásra
értelek!gratula a géphez!szuper karácsonyi ajándék!!
habár nem fér a fa alá!
értelek!
Válasz #9682. hozzászólásra
nekem is volt. 20 cm-en működhet.
Grat !
Eke :
A Rabe Werk Condor "N" változata is tarlón járós is...
Jobb mint az IH.
Válasz #9681. hozzászólásra
Nem nem az, de ugyanolyan!
az az nk 5,5, ami berény elején van, a használgép telepen?
Válasz #9677. hozzászólásra
Egyenlőre nem lesz eke! Van két kisebb gép két ekével azok megoldják, úgysem szántunk nagyon sokat.
Egyébként ha találnék tarlónjáró ekét olcsón esetleg kísértésbe esnék, de az IH tarlónjárós változata állítólag nem jó gép.
Válasz #9670. hozzászólásra
Gratulálok!
Válasz #9675. hozzászólásra
Küldj egy mailt és megbeszéljük!
eke hozzá
Válasz #9671. hozzászólásra
Hát talán, a fagyon dolgozunk majd vele, de nem sok esélyt látok rá néhány hektár lenne még.
Hosszú hezitálás után nem Fralázt vettem hanem vertikum ferde késest az is itt van. Nagy komondor helyett meg egy NK 5.5 lesz utána,de megmarad a régi komondor is.