Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kipróbáltam a topdown-t igen, sajnos majdnem tapadt így nem volt 100%-os a demó meg nem is húztam sokat de azért megízleltem a mikéntjét.
Jó szerszám nagyon is de piszok drága és vannak fenntartásaim.
Leginkább az, hogy keskeny a 3méter. Alig fogja el a trakit pedig ezen a gépen be vannak tökre forgatva a kerekek ha kintebb állítanám már mellé taposnék.
Aztán ha egy picit is oldalgós a pálya félkerékkel már a művelt részen kell mennem mert elfarol az eszköz és ilyenkor taposott nyomokat hagyok ami nem elfogadható.
Tehát kicsi a gép után a 3méteres, a 4-es viszont nehezebb időben nem lenne húzható a 250-es géppel megfelelő mélyen attól tartok.
Ezt most nedvesebb talajon jól húzta, teljes mélységben klipszek nélkül vitte 12-ben kényelmesen laposon.
KEgyetlenül piszkálja a fődet nem is értem miért mondják forgatás nélküli technológiának, no ezzel ilyet nemlehet csinálni és 10x úgy forgatja a fődet mint akármelyik eke, rendesen habzik közötte meg 1-2méteres bitang 30centi vastag szíjjakat forgat maga előtt.
A condisk az szélesebb, annak a hengere 3,4 méter ennek pont 3 méter.
Ezért jobb mert húzni is bírjuk és nincsen mellétaposás. Viszont ez utóbbi tényleg nem forgat, kisebb fralaz jellegű késeivel ugyanúgy dolgozik mint a lazítónk amit láttál, tehát más a két gép rendszere.
Válasz #9413. hozzászólásra
Kb minden úgy ment ahogy írod.
Nem aggódok, hogy nagy lesz, nem is akartam ekkorát de kisebb nem nagyon volt sehol, ha igen az drágábban.Úgyhogy ez lett ha nagy hát nagy különben ennek a súlya sem olyan nagy azt hiszem 12 tonna. A tárcsát el kell vinnije a kisebbnek is úgyhogy egyenlőre az marad.
Top down? mi a helyzet tetszett? lesz?
Hetek óta szemezek EZZEL e géppel...CIMBIKE-vel is beszéltünk róla. Ha januárban még meglett volna 1 KITE-s
szerelővel mentünk volna megnézni.
Mindegy jön hozzájuk a következő, jövő nyárig van idő...
Ha nem okoz problémát, lehet, hogy megnéznénk élőben.
Legalább nem kell Berzenbrück-ig menni.
mi voltunk kint tavaly volt pár JD a többi mind piros ócska vas volt!!
körülötte van még 2-3 géptelep de kedvemre való vasat nem lehetett látni igazából......
még egy 250 Rába is volt szemben!!
ott van még ki tudja
Hogy lesz a menete ennek? Kimentél megalkudtatok, foglalóztad hazajöttél utaltál és küldik a gépet???
Az a 8késes vakaró nemlesz gyenge ahhoz a géphez???
bitangabb talajállapotnál szétfogja szedni mint foxi a lábtörlőt szerintem, nomeg a 4,5-ös rövidtárcsát azzal húzni ujjujjjj annak laposon a 820-as Carrier való!
Konkrét fickó lehetet az uti társad..Én mint legény ember mindig be készülök mindennel hisz soha nem tudom hol ér az este...És ezért ritkán ér csak meglepetés..
Csodálkoztok bármin is??? Én amit legutóbb láttam ott amikor arra jártam az egy 1930 évekbeli Fordson volt.. Ahoz lett volna kedvem mert az már igyis úgyis ócskavas..De azt annak is venném és nem dolgozni!! Örök áron!!!
A másik, hogy nincs télgumi a kocsin, romániában meg kötelező, bár nem tudjuk hogy mikortól... De mivel nincs uniós adószám így mindegy is. De megkérdeztünk ott egy embert, aki épp szántott hogy hol van ez ártándon, erre nevetett egyet, hogy magyarországon mindenki így jár, mert mindenki azt hiszi, hogy ott van, közben meg Borsban
azt hittem.hogy ugy jártatok mint én a haverral,derecskére mentünk alkatrészér,azt mondja a kolléga nézzünk szét ártándon,mondom neki az a határ túloldalán van ő állitotta,hogy nem elmentünk ártándig ott semmi meg kérdezett egy ott lakót azt mondja az borsnál van,na akkor gyerünk de őnála nem volt semmi papír és vissza fordultunk úgy volt,hogy meg pofozom.
Miért nem mentetek ki????Simán kilehet menni,csak személyit nézik.A tuloldali cégek rengedeg cuccot hirdetnek itt a az agroinformon.Sok gépkereskedö van mindjárt 2-3km -en belül a tuloldalt.Csak elég leharcolt cuccokat árulnak drágán
Vetőgép kereső körút volt. Szeghalom felől mikor mész be Vésztőre, ott állnak benn. Szép nagy apparát van. 3 rába, egy qtx meg egy stx duplával. Meg iszony hosszú ekék... Bááááá kánaán. Elmentünk Grün falvára, meg Derecskére. Ártánd volt a fő cél, de mint kiderült az ártándi cég nem Ártándon van, hanem Borsban... Az meg már a határ túl oldala... úgyhogy végül lyukra szaladtunk.
Ma jártunk Szeghalom és Vésztő környékén. Vésztő melletti telepen is láttunk benn állni egy QTX-et és egy STX-et is. Ahogy nézegettük, azokra a földekre kellenek is. Három Rába állt még mellettük.
Épp ma tárcsáztam meg a legkötöttebb földjeinket.
Volt benne partoldal, lapos minden. Ahol kicsit barnább volt, ott ugy meg volt kelve, alig birt benne menni a traktor is, duplakerékkel se tudta bedobni a nyomát rendesen, de ahol nem volt ugy megkelve és szurkos fekete volt ott nagyon prima munkája lett neki, tiszta apró morzsás mint tavasszal egy sor simitó vagy borona után. A nyári fej nagyságu rögök be volt ázva fajinul, bomlott, de munka volt megmaradni az ülésben :D
Válasz #9388. hozzászólásra
Én nem tudtam meg róla olyan rosszat ami nem látszik, néztem a gépet a hevedere cserés de még azzal együtt sem volt drága szerintem 10 m-ért el lehetne hozni, csak az üzemóra az igensok.
Régen eladó már? én csak mostanában néztem.
Válasz #9385. hozzászólásra
Még az is lehet, hogy veszek egy lefutott hevedert erre a munkára, lehet hogy azzal is elmegy.
Még képlékeny mennyi meló lenne ,de valahogy el kell kezdeni, nem lehet a sült galambra várni.
Ha jól emlékszem 1000Ft/cm az ár.
Válasz #9380. hozzászólásra
Vertikum van, de amúgy egy fiatal használtat néztem ki ez nem mélylazító kb 50 cm a max, valami 180-220 LE-re mondják a lóerőigényét mondjuk ezeket mindig alábecsülik, de ez meg 295 ügye.
Válasz #9378. hozzászólásra
Lesz egy lazító valószínű 8 SSD késes vertikum, egy NK 5.5 kultivátor, rövidtárcsa a régi 4.5-ös Unia, meg a magágykészítők.
Még talán egy mélyszántó rigol erdőbe való.
Az alapkoncepció az hogy középtávon nem lesz uj traki tehát ezzel a két közékorú géppel fogunk kínlódni, ha az egyik kidől a másikkal mindent meg tudunk csinálni, ezért nem lesz külön tárcsa, magágykészítő, meg eke (szántani nem fogok vele) a hevedereshez.
12373 hozzászólás
Válasz #9424. hozzászólásra
Ajajaaaj...még valaki?Lehet hogy árat kell emelnem?
Válasz #9423. hozzászólásra
Küldtem neked egy mailt-t... megint
Válasz #9420. hozzászólásra
Kipróbáltam a topdown-t igen, sajnos majdnem tapadt így nem volt 100%-os a demó meg nem is húztam sokat de azért megízleltem a mikéntjét.
Jó szerszám nagyon is de piszok drága és vannak fenntartásaim.
Leginkább az, hogy keskeny a 3méter. Alig fogja el a trakit pedig ezen a gépen be vannak tökre forgatva a kerekek ha kintebb állítanám már mellé taposnék.
Aztán ha egy picit is oldalgós a pálya félkerékkel már a művelt részen kell mennem mert elfarol az eszköz és ilyenkor taposott nyomokat hagyok ami nem elfogadható.
Tehát kicsi a gép után a 3méteres, a 4-es viszont nehezebb időben nem lenne húzható a 250-es géppel megfelelő mélyen attól tartok.
Ezt most nedvesebb talajon jól húzta, teljes mélységben klipszek nélkül vitte 12-ben kényelmesen laposon.
KEgyetlenül piszkálja a fődet nem is értem miért mondják forgatás nélküli technológiának, no ezzel ilyet nemlehet csinálni és 10x úgy forgatja a fődet mint akármelyik eke, rendesen habzik közötte meg 1-2méteres bitang 30centi vastag szíjjakat forgat maga előtt.
A condisk az szélesebb, annak a hengere 3,4 méter ennek pont 3 méter.
Ezért jobb mert húzni is bírjuk és nincsen mellétaposás. Viszont ez utóbbi tényleg nem forgat, kisebb fralaz jellegű késeivel ugyanúgy dolgozik mint a lazítónk amit láttál, tehát más a két gép rendszere.
Válasz #9419. hozzászólásra
Megpróbálok várni 5000 óra körüli gépre!
Helyileg merre talállak az országban?
Kontaktot ha megérkezett a gép majd cserélünk...
Válasz #9404. hozzászólásra
nem voltatok elég kitartóak, ha bemutattátok volna az államalapítót a határnál szabad lett volna a menet
Válasz #9413. hozzászólásra
Kb minden úgy ment ahogy írod.
Nem aggódok, hogy nagy lesz, nem is akartam ekkorát de kisebb nem nagyon volt sehol, ha igen az drágábban.Úgyhogy ez lett ha nagy hát nagy különben ennek a súlya sem olyan nagy azt hiszem 12 tonna. A tárcsát el kell vinnije a kisebbnek is úgyhogy egyenlőre az marad.
Top down? mi a helyzet tetszett? lesz?
Válasz #9418. hozzászólásra
A párja még ott van, azt elhozhatod!
Ha érdekel gyere bármikor.
Válasz #9348. hozzászólásra
A HÉTSZENTSÉGEDET !!!!!
Hetek óta szemezek EZZEL e géppel...CIMBIKE-vel is beszéltünk róla. Ha januárban még meglett volna 1 KITE-s
szerelővel mentünk volna megnézni.
Mindegy jön hozzájuk a következő, jövő nyárig van idő...
Ha nem okoz problémát, lehet, hogy megnéznénk élőben.
Legalább nem kell Berzenbrück-ig menni.
Válasz #9411. hozzászólásra
Azóta vettem egy Krónét tavasszal...
Válasz #9408. hozzászólásra
mi voltunk kint tavaly volt pár JD a többi mind piros ócska vas volt!!
körülötte van még 2-3 géptelep de kedvemre való vasat nem lehetett látni igazából......
még egy 250 Rába is volt szemben!!
ott van még ki tudja
Válasz #9414. hozzászólásra
Dehogy könyü!!!!!!!!!! Sokan csak azt hiszik...
Válasz #9412. hozzászólásra
könnyü a legény embereknek,vagy mégse?
Válasz #9351. hozzászólásra
Nahh Gergő príma gépet vettél!!!!
Kiautóztál németbe és nyélbeütötted rögtön???
Hogy lesz a menete ennek? Kimentél megalkudtatok, foglalóztad hazajöttél utaltál és küldik a gépet???
Az a 8késes vakaró nemlesz gyenge ahhoz a géphez???
bitangabb talajállapotnál szétfogja szedni mint foxi a lábtörlőt szerintem, nomeg a 4,5-ös rövidtárcsát azzal húzni ujjujjjj annak laposon a 820-as Carrier való!
Válasz #9410. hozzászólásra
Konkrét fickó lehetet az uti társad..Én mint legény ember mindig be készülök mindennel hisz soha nem tudom hol ér az este...És ezért ritkán ér csak meglepetés..
Válasz #9405. hozzászólásra
tudok egy jó bálázót.
Válasz #9406. hozzászólásra
könnyö kinevetni a másikat komolyan gondolkodtam,hogy feldobok neki egy lángost és alá lököm.
Válasz #9405. hozzászólásra
Csodálkoztok bármin is??? Én amit legutóbb láttam ott amikor arra jártam az egy 1930 évekbeli Fordson volt.. Ahoz lett volna kedvem mert az már igyis úgyis ócskavas..De azt annak is venném és nem dolgozni!! Örök áron!!!
A másik, hogy nincs télgumi a kocsin, romániában meg kötelező, bár nem tudjuk hogy mikortól... De mivel nincs uniós adószám így mindegy is. De megkérdeztünk ott egy embert, aki épp szántott hogy hol van ez ártándon, erre nevetett egyet, hogy magyarországon mindenki így jár, mert mindenki azt hiszi, hogy ott van, közben meg Borsban
Válasz #9403. hozzászólásra
Akkor tör elő az élet sava bors-a apám ha viszel haza 1 Borist.
TI aztán nagy világ utazók vagytok ha már borsig sem juttok el..
Válasz #9399. hozzászólásra
Én tavaly voltam bálázót nézni,ócskavasat árulna jó pénzért...
Válasz #9402. hozzászólásra
azt hittem.hogy ugy jártatok mint én a haverral,derecskére mentünk alkatrészér,azt mondja a kolléga nézzünk szét ártándon,mondom neki az a határ túloldalán van ő állitotta,hogy nem elmentünk ártándig ott semmi meg kérdezett egy ott lakót azt mondja az borsnál van,na akkor gyerünk de őnála nem volt semmi papír és vissza fordultunk úgy volt,hogy meg pofozom.
Ha elmentetek odáig és már BORS -túl messze volt ti tényleg LUKRA szaladtatok!!!!!!!!
Válasz #9400. hozzászólásra
Jelenleg nincs Uniós adószámunk. Elszámolható kiadás kell...
Miért nem mentetek ki????Simán kilehet menni,csak személyit nézik.A tuloldali cégek rengedeg cuccot hirdetnek itt a az agroinformon.Sok gépkereskedö van mindjárt 2-3km -en belül a tuloldalt.Csak elég leharcolt cuccokat árulnak drágán
üdv miért nem mentetek át?van látni való bőven.
Válasz #9398. hozzászólásra
Vetőgép kereső körút volt. Szeghalom felől mikor mész be Vésztőre, ott állnak benn. Szép nagy apparát van. 3 rába, egy qtx meg egy stx duplával. Meg iszony hosszú ekék... Bááááá kánaán. Elmentünk Grün falvára, meg Derecskére. Ártánd volt a fő cél, de mint kiderült az ártándi cég nem Ártándon van, hanem Borsban... Az meg már a határ túl oldala... úgyhogy végül lyukra szaladtunk.
Válasz #9397. hozzászólásra
Ma jártunk Szeghalom és Vésztő környékén. Vésztő melletti telepen is láttunk benn állni egy QTX-et és egy STX-et is. Ahogy nézegettük, azokra a földekre kellenek is. Három Rába állt még mellettük.
Válasz #9393. hozzászólásra
Épp ma tárcsáztam meg a legkötöttebb földjeinket.
Volt benne partoldal, lapos minden. Ahol kicsit barnább volt, ott ugy meg volt kelve, alig birt benne menni a traktor is, duplakerékkel se tudta bedobni a nyomát rendesen, de ahol nem volt ugy megkelve és szurkos fekete volt ott nagyon prima munkája lett neki, tiszta apró morzsás mint tavasszal egy sor simitó vagy borona után. A nyári fej nagyságu rögök be volt ázva fajinul, bomlott, de munka volt megmaradni az ülésben :D
Válasz #9394. hozzászólásra
videókat kérünk a próbáról!!!
Válasz #9393. hozzászólásra
Ez az, szerintem ezek legalább olyan jól dolgoznak:
Válasz #9373. hozzászólásra
Gergő látod ezt a terradiges munkát?Tökéletes...inkább ilyent vegyél(most akkor milyen tipust vettél?Nem tudtam kibogozni)
http://www.youtube.com/watch?v=tlVnRA3VJig&feature=watch-vrec
itt látni a hevederes fogástudását
Válasz #9285. hozzászólásra
Bocs , nem láttam hogy kérdeztél...
Meg tud csúszni ezen is .
De ez a jobb megoldás mert így nem tudja leszaggatni a belső tuskókat magáról ha nagyot fogna.
Ez se csúszik meg egykönnyen.(mondjuk itt szinte tejes szélességben átérik a meghajtó kerekek a heveder szélességet...)
Grat a hernyóhoz !
Válasz #9389. hozzászólásra
régóta. Többször motorjavítás, váltójavítás, lehajtás. Rossz gázolaj, 24 órás műszakok.
Válasz #9388. hozzászólásra
Én nem tudtam meg róla olyan rosszat ami nem látszik, néztem a gépet a hevedere cserés de még azzal együtt sem volt drága szerintem 10 m-ért el lehetne hozni, csak az üzemóra az igensok.
Régen eladó már? én csak mostanában néztem.
Válasz #9383. hozzászólásra
a kiténél van bent 1 8520t, de akik ismerik ezt a példányt, azok igencsak lebeszéltek róla. Gondolom te is nézegetted.
Válasz #9382. hozzászólásra
kicsi a világ. :)
Válasz #9385. hozzászólásra
Még az is lehet, hogy veszek egy lefutott hevedert erre a munkára, lehet hogy azzal is elmegy.
Még képlékeny mennyi meló lenne ,de valahogy el kell kezdeni, nem lehet a sült galambra várni.
Ha jól emlékszem 1000Ft/cm az ár.
Válasz #9384. hozzászólásra
Én nem vinném be félteném a hevedereket, jó oda a síma kerekes felállás is mennyi ilyen jellegű munkád van???
ha sok akkor hajrá de ha kevés 5-10 ha akkor én hanyagolnám, arrafelé mennyit fizetnek a szántásért???
Válasz #9382. hozzászólásra
Ez még csak egy elképzelés, végül is boldogulnak kerekessel is.
Szerinted?
Válasz #9380. hozzászólásra
Vertikum van, de amúgy egy fiatal használtat néztem ki ez nem mélylazító kb 50 cm a max, valami 180-220 LE-re mondják a lóerőigényét mondjuk ezeket mindig alábecsülik, de ez meg 295 ügye.
Helló te fácán vadász, illetve hajtó mester!!! :)
Gergő1220 a rigolt is hevederessel akarod húzni???
NEm félted bevinni a vágásterületre???
Válasz #9379. hozzászólásra
Mekkora terület van?
Válasz #9379. hozzászólásra
a vertikum még üzemel? Nem lesz nagy neki a 8 kés? Nagyon kíváncsi vok rá! Jó az a 8,1es motor! Gratula!!!
Válasz #9378. hozzászólásra
Lesz egy lazító valószínű 8 SSD késes vertikum, egy NK 5.5 kultivátor, rövidtárcsa a régi 4.5-ös Unia, meg a magágykészítők.
Még talán egy mélyszántó rigol erdőbe való.
Az alapkoncepció az hogy középtávon nem lesz uj traki tehát ezzel a két közékorú géppel fogunk kínlódni, ha az egyik kidől a másikkal mindent meg tudunk csinálni, ezért nem lesz külön tárcsa, magágykészítő, meg eke (szántani nem fogok vele) a hevedereshez.
Válasz #9377. hozzászólásra
mit húzna?
Válasz #9376. hozzászólásra
Valószínűleg csak jövőhéten ér haza. Lehet, hogy hagyok meg területet kipróbálni.
Válasz #9375. hozzászólásra
és mikor hozod?