Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Persze, ahol jó, ahol meg ilyen, mint a drenthe szántása a 3m-eshez kevés volt a sárga vas. De nem ezen volt a hangsúly, hanem az, hogy Angliában a triókkal mindent megoldanak, hát itt azok sem működnek. Ha olyan kurva jót láttam volna benne, megveszem de nem nagyon csilingelt(ahogy egy barátom mondaná).
Az a jó, hogy legalább van aki emlékszik, hogy mi volt 1 évvel ezelőtt. Kellene már egy jó kis kötözködős, gúnyolós hangulat, olyan régen volt már, így túl unalmas ez a fórum, kell a reklám, cirkusz kell a népnek !!!!!!!!!!
Mindegy, én itt húztam a triót, nem véletlen nem vettem meg, csodák nincsenek. Az Angol faxi is bent volt csak ámult, hogy mik vannak kis hazánkban.............
Ezt azért cáfolnám meg mert egyik ismerősöm kint dolgozott nagyüzemben vezetőként 1000hektáros cégnél.
Azt mondta ami itt 60feletti kötöttségű az ott a "könnyű szántó" ott esik folyamatosan azért mégjobban ülepednek a talajok nincsen száraz állapot illetve nagyon kevés de akkorsem olyan hogy 40centin is porzik, ragad az mindig.
10tonna búza megvan persze kuuvasok anyagot kap és 22-es vizekkel vágják.
Repcét lazítózással egymenetben vetnek késnyomba, meg triókkal is.
Talajt csak hevederes gép bír megdolgozni vagy csuklósok, de már ezek is kiszorúltak
Ilyen nincs, hidd el. El kell menni meg kell nézni személyesen drenthenél, Angliában. Ég és föld !! Angoloknál ha esik hetente többször is van 10 tonna feletti termés búzából, ezen a területen ha esik egy hétig akkor 2 év alatt sem lesz meg a 10 tonna.
Az viszont igaz, hogy ilyen nedves körülmények között a ragadóson elég nehéz talajközpontúnak lenni ősszel kukorica után.
Lehet éppen ebbe kéne belefogni direktvetésbe és akkor nemlennének ilyen bajok.
GPS-el kukorica napraforgó mindig sorba, sorközöket taposva csak.
Nem tudom mi lenne a megoldás, de az is biztos, hogy a 40éves technológiánál nembiztos hogy lekell ragadni. Valamikor amérikában is így dolgoztak aztán csak átálltak valamiért.
Van ilyen talajom nekem is egy pár heki...............kár lazítani, jól látjátok, egyszerűen vissza ül saját tömegétől, a markoló kanalát elég bele nyomni, olyan sűrű, gondoltam kell szeni humusz/szerves anyag, hát toltam neki a ganyát ami kifért több évig, egyszerűen eltűnik a talajból. Itt csak hagyományosan és többlet naftával, ennyi, ezek ilyenek. Itt a csoda gépek szart sem érnek és nem is ilyenekre fejlesztették ki őket.
Válasz #8890. hozzászólásra Azt mondod, nálunk más a talaj, mint a világon bárhol, ahol minimál vagy no till művelést folytatnak.
Megpróbálod az alábbit, hogy egyszerűen eldönthető legyen a kérdés?
Fogj egy ásót és keress olyan helyet a földeden, ahol a művelhetlen kötött vagy perctalaj van és mellette van nem művelt, füves, gazos terület, ugyanolyan talajadottságokkal, csak amit nem szántottál vagy 1o éve és nem is taposta gép.
Kiásol egy 3o centis profilt a szántón és a szűz területen, s hasonlítsd össze a talajellenállást és talajéletet, hogyan morzsolható, melyik föld, mennyi élőlény van benne szemmel láthatóan.
Aztán oszd meg már velünk, mi a tapasztalatod ezzel, kíváncsi vagyok.
Jó kis tarifád van...csak nem ilyen drága volt a repülőjegy (ott )Ám érik(a főld)ba?...Előbb talán tisztázuk, hogy pontosan melyik az az "állapot"(od) amikor aranykoronát aranybárányá varázsolsz át...aztán kimérhetek neked egy ekkora darabot a Kaj(ánul)ászói dühöngő dülőben(igazán nem kerül ez nekem semmibe"),úgyis olyan "elvadult földek" vannak arrafelé...ott aztán szelídíthetsz" kedvedre
Aki kiad bérbe legalább 200 ha-t, és legalább öt évre, támogatás árán, annak bármikor bebizonyítom, hogy az 5. év végére az ottani talaj is kezesbárány lesz...
Én is ezt mondom már mióta!! Csak egyesek értetlenül állnak a probléma elöt!! Még jó hogy ti is irtok ezekröl a problémákról!! És együt próbálunk ki találni valami okosat..
Válasz #8903. hozzászólásra
nem kell azt mélyen lazítani csak ahogy normálisan viszi a gép, igazad van hogy a taposástól tömődik vissza, elvileg szárazon kéne művelni csak az ilyen már ősszel egyre csak rosszabb lesz. Azért csináljuk mi ezt a lazító utáni grubber- módszert mert ezzel egyrészt mélyre lehet menni másrészt meg sima a felület tehát tavasszal egyből vethető. Mert ugye általában tavasszal is eléggé ragad.
Többen is próbálkoztak már itt lazítózni , hogy majd utána minden oké lesz , csak egyszer kell stb...
De az a baj hogy ennek már következő évben se volt látszatja .
Olyan nehéz a föld , hogy rövid időn belül ugyanúgy visszaül... (ez persze azért is van sokszor saras és úgy kell dolgozzunk rajta , gondolom szarrá tapossuk)
Magyarán legalább 3-4 évente egyszer meg kéne húzni 50-60 centi mélyen hogy fenn maradjon ez a lazult állapot.
Kb így :
1. év Lazítás 50-60 centin
2. év Szántás
3. év Rövid tárcsa vagy ha az idő engedi és a föld kívánja DR...
Másik verzió: 4 es ssd lazító henger nélkül, utána szárad és terrano teljes mélyen bele.
De inkább ez az utóbbi a gyakorlat, a szántás az ilyeneken hanyagolva van.
Amig nem volt grubber addig az ssd után tárcsa ment gyengébb fagyon.
Száraz őszön meg tárcsa először utána grubber vagy lazító.
Az az igazság hogy itt csak annyit lehet a modern talajművelésből beilleszteni ami maximum csak új munkagépek munkájából adódó minőségi különbséggel jár...
Magyarán egy új kép egy sorral is komolyabb munkát csinál mint sok régi gép 2 sorral.
Lehet spórolni így a gázolajjal , menetszámmal , de ugyanúgy meg kell művelni mint anno...
Lehet a munkát jobban szervezni , túl gépesíteni , és mindent megpróbálni időben , precízen.
De az alá lemenni nem lehet mert nem engedi a föld...
Én már csak arra lennék kiváncsi ha az ottani Farmereket el hoznák ide és itt kellene megmutatni a világ szinvonalú tevékenységüket!! Na abból mi születne ki.. És arra is kiváncsi lennék le vonva a tapasztalatokat mihez kezdenének talajmüvelés terén..
Minden kalászos repce és egyéb nyári aratású anyag után leszaladjuk ha felzöldűl ápoljuk igaz van hogy glifozáttal mert ha kemény perlyés volt valami akkor ott a tárcsa nem segít tudod
Válasz #8883. hozzászólásra
van a környezetemben olyan nagy cég amelyik egymenetes műveléssel csinál majdnem mindent. Azt kell mondjam hogy nem valami nyerő a módszer.
Nincs tarlóhántás meg ápolás, csak totáloznak. A kapások után meg grubber meg lazító megy de aratás után nagy sokára.
Elgazosodik a föld, akármennyit permeteznek, a talaj is kiszárad ésatöbbi. Mi minden aratás után némi nitrogént meg alaptrágyát szórunk utána tárcsa+henger, hagyjuk érni a talajt. Ez lehet hogy macerásabb de kb másfélszer annyit termelünk mint azok.
Feco meg aztmondta a Topdown mindenre jó!
El is hiszem mert régi asztallal zúzott kuki után is szépen dolgozik, de végigkéne kenni vele egy szezont aztán látnám igazán mi is a pálya hehe
Aztmondják az okosok notillnél semmi nem számít, csak legyen egy átlazított talp mentes talaj és vetni bele folyamatosan direkt.
Itt nem messze miskolc mellett cimborám vet direktbe évek óta és nem azon múlott soha a terméseredménye! Illetve egyszer amikor fonálféreg kirágta a fél kukoricáját egy nagy táblán mert nem rakott talajfertőtlenítőt és a poncho is ellett sajnálva a magról.
Agyagos dombosabb területen is.
Annyi hogy búzát egy vékonysor carrierbe vetett, végülis az egy vertical tillage nem más hehe.
Neeem művelni nem akarásról van szó, én személyem szerint a talaj taposást akarnám minimálisra redukálni, vagyis a csökkentett menetszám ami érdekel, ez vízmegőrzésben is marha sokat jelent, adott évben vízválasztó is lehet!!!
Pl amikor alapművelni kétsor ih-megy azt kiváltani egymenetben vakaróval ami 20centin dolgozik aztán mehet rá egy komolyabb vetőgép és kész a történet.
Vagy makuka után egysor vakaró meg tavasszal egysor magágykészítés és lehet vetni.
ezt remélem, de mondom ami egyöntetűen erdőszerűen bevan nőve derék felett érő anyaggal az már nem holmi szőrösödés, lezúzom be viszont nem tudom keverni már
Válasz #8870. hozzászólásra
Nekem is elég szőrösek a lazító+grubberezett tábláink, nem volt értelme tarlókezelni a szárazság miatt. Nem csinálunk velük már semmit, majd tavasszal mikor tömegesen kel a gyom akkor kapnak egy glifozátot. Az elpusztuló gyökerek meg majd szépen lazítják a földet.
12373 hozzászólás
Válasz #8922. hozzászólásra
szerintem az sz@rul van fordítva!
Mondjuk EZ teccik
Láttam már őket de megmondom őszintén kicsit iszonyom is van az ilyen intenzív darálógépektől nemkéne
Szia Szanberg!
Már akartam kérdezni, az ásógépekről mi a véleményed? Ird be az Imants márkát, van pár jó video róla. Szerintem ehhez nem kell más csak vetőgép.
Válasz #8920. hozzászólásra
Azért szúrok!
de emlékszem is mindenre
Válasz #8919. hozzászólásra
Persze, ahol jó, ahol meg ilyen, mint a drenthe szántása a 3m-eshez kevés volt a sárga vas. De nem ezen volt a hangsúly, hanem az, hogy Angliában a triókkal mindent megoldanak, hát itt azok sem működnek. Ha olyan kurva jót láttam volna benne, megveszem de nem nagyon csilingelt(ahogy egy barátom mondaná).
Az a jó, hogy legalább van aki emlékszik, hogy mi volt 1 évvel ezelőtt. Kellene már egy jó kis kötözködős, gúnyolós hangulat, olyan régen volt már, így túl unalmas ez a fórum, kell a reklám, cirkusz kell a népnek !!!!!!!!!!
A múltkor azt mondtad bitang jó eszköz a trió mert próbáltad...
no mindegy, feszkó oldásnak a kedvenc sportomból egy kis apró:
Válasz #8917. hozzászólásra
Mindegy, én itt húztam a triót, nem véletlen nem vettem meg, csodák nincsenek. Az Angol faxi is bent volt csak ámult, hogy mik vannak kis hazánkban.............
Válasz #8916. hozzászólásra
Ezt azért cáfolnám meg mert egyik ismerősöm kint dolgozott nagyüzemben vezetőként 1000hektáros cégnél.
Azt mondta ami itt 60feletti kötöttségű az ott a "könnyű szántó" ott esik folyamatosan azért mégjobban ülepednek a talajok nincsen száraz állapot illetve nagyon kevés de akkorsem olyan hogy 40centin is porzik, ragad az mindig.
10tonna búza megvan persze kuuvasok anyagot kap és 22-es vizekkel vágják.
Repcét lazítózással egymenetben vetnek késnyomba, meg triókkal is.
Talajt csak hevederes gép bír megdolgozni vagy csuklósok, de már ezek is kiszorúltak
Válasz #8915. hozzászólásra
Ilyen nincs, hidd el. El kell menni meg kell nézni személyesen drenthenél, Angliában. Ég és föld !! Angoloknál ha esik hetente többször is van 10 tonna feletti termés búzából, ezen a területen ha esik egy hétig akkor 2 év alatt sem lesz meg a 10 tonna.
Válasz #8913. hozzászólásra
Angliában jellemzőek az ilyen talajok meg még mocsokabb fődek is, mégis megoldják Sumo trióval és simba gépsorral.
Nem Attila kell erre hanem Flatliner még nem nedves, illetve solo!!!
meg kuuuuuvanagy gép elébe
Válasz #8910. hozzászólásra
Az viszont igaz, hogy ilyen nedves körülmények között a ragadóson elég nehéz talajközpontúnak lenni ősszel kukorica után.
Lehet éppen ebbe kéne belefogni direktvetésbe és akkor nemlennének ilyen bajok.
GPS-el kukorica napraforgó mindig sorba, sorközöket taposva csak.
Nem tudom mi lenne a megoldás, de az is biztos, hogy a 40éves technológiánál nembiztos hogy lekell ragadni. Valamikor amérikában is így dolgoztak aztán csak átálltak valamiért.
Válasz #8911. hozzászólásra
Van ilyen talajom nekem is egy pár heki...............kár lazítani, jól látjátok, egyszerűen vissza ül saját tömegétől, a markoló kanalát elég bele nyomni, olyan sűrű, gondoltam kell szeni humusz/szerves anyag, hát toltam neki a ganyát ami kifért több évig, egyszerűen eltűnik a talajból. Itt csak hagyományosan és többlet naftával, ennyi, ezek ilyenek. Itt a csoda gépek szart sem érnek és nem is ilyenekre fejlesztették ki őket.
Válasz #8890. hozzászólásra Azt mondod, nálunk más a talaj, mint a világon bárhol, ahol minimál vagy no till művelést folytatnak.
Megpróbálod az alábbit, hogy egyszerűen eldönthető legyen a kérdés?
Fogj egy ásót és keress olyan helyet a földeden, ahol a művelhetlen kötött vagy perctalaj van és mellette van nem művelt, füves, gazos terület, ugyanolyan talajadottságokkal, csak amit nem szántottál vagy 1o éve és nem is taposta gép.
Kiásol egy 3o centis profilt a szántón és a szűz területen, s hasonlítsd össze a talajellenállást és talajéletet, hogyan morzsolható, melyik föld, mennyi élőlény van benne szemmel láthatóan.
Aztán oszd meg már velünk, mi a tapasztalatod ezzel, kíváncsi vagyok.
Válasz #8908. hozzászólásra
Igazából nem megyünk mélyen , mert soha nem végeznénk . Ezek tavaly lazítva voltak és majd megint lesznek gondolom...
A lényeg hogy úgy 25 centi-ig beéri 1-1,2liter szorozva mélységgel , de 25 fölött kiszámíthatatlan és nem is bírná néhol a gép.
Válasz #8906. hozzászólásra
Nah... Csak elő csalogattalak a bunkerből...
Tudod az a helyzet , hogy ha ez az enyém lenne , már itt volnál (és én hívtalak volna)...
Kíváncsian várnám a fejleményeket
Valószínű 2010 volt az az időpont amikor szóltam volna...
Tényleg érdekelne a végeredmény . Én hiszek benned , meg minden , csak ez általad egyszer "szutyok réti -nek " titulált föld...
Válasz #8906. hozzászólásra
Jó kis tarifád van...csak nem ilyen drága volt a repülőjegy (ott )Ám érik(a főld)ba?...Előbb talán tisztázuk, hogy pontosan melyik az az "állapot"(od) amikor aranykoronát aranybárányá varázsolsz át...aztán kimérhetek neked egy ekkora darabot a Kaj(ánul)ászói dühöngő dülőben(igazán nem kerül ez nekem semmibe"),úgyis olyan "elvadult földek" vannak arrafelé...ott aztán szelídíthetsz" kedvedre
Milyen paraméterekkel szántotok most mikor ilyen primán ideális a rétike hm?
Válasz #8871. hozzászólásra
De az is lehet h. az anyaföld szarja kifele a szemetet magából hoplahoo
Aki kiad bérbe legalább 200 ha-t, és legalább öt évre, támogatás árán, annak bármikor bebizonyítom, hogy az 5. év végére az ottani talaj is kezesbárány lesz...
Én is ezt mondom már mióta!! Csak egyesek értetlenül állnak a probléma elöt!! Még jó hogy ti is irtok ezekröl a problémákról!! És együt próbálunk ki találni valami okosat..
nem kell azt mélyen lazítani csak ahogy normálisan viszi a gép, igazad van hogy a taposástól tömődik vissza, elvileg szárazon kéne művelni csak az ilyen már ősszel egyre csak rosszabb lesz. Azért csináljuk mi ezt a lazító utáni grubber- módszert mert ezzel egyrészt mélyre lehet menni másrészt meg sima a felület tehát tavasszal egyből vethető. Mert ugye általában tavasszal is eléggé ragad.
Válasz #8901. hozzászólásra
Az a baj hogy addig tart csak .
Többen is próbálkoztak már itt lazítózni , hogy majd utána minden oké lesz , csak egyszer kell stb...
De az a baj hogy ennek már következő évben se volt látszatja .
Olyan nehéz a föld , hogy rövid időn belül ugyanúgy visszaül... (ez persze azért is van sokszor saras és úgy kell dolgozzunk rajta , gondolom szarrá tapossuk)
Magyarán legalább 3-4 évente egyszer meg kéne húzni 50-60 centi mélyen hogy fenn maradjon ez a lazult állapot.
Kb így :
1. év Lazítás 50-60 centin
2. év Szántás
3. év Rövid tárcsa vagy ha az idő engedi és a föld kívánja DR...
Válasz #8893. hozzászólásra
függesztett grubber henger nélkül utána szántás
Másik verzió: 4 es ssd lazító henger nélkül, utána szárad és terrano teljes mélyen bele.
De inkább ez az utóbbi a gyakorlat, a szántás az ilyeneken hanyagolva van.
Amig nem volt grubber addig az ssd után tárcsa ment gyengébb fagyon.
Száraz őszön meg tárcsa először utána grubber vagy lazító.
Válasz #8900. hozzászólásra
Akkor átkell löketni nincs mese!
DR tuti belemegy! 800-as Catcica és kész hehe
Válasz #8896. hozzászólásra
Nem tudom 40 centi még biztos fekete...
Válasz #8894. hozzászólásra
Deeeee , azok nem tudják mit beszélnek...
Válasz #8892. hozzászólásra
Az az igazság hogy itt csak annyit lehet a modern talajművelésből beilleszteni ami maximum csak új munkagépek munkájából adódó minőségi különbséggel jár...
Magyarán egy új kép egy sorral is komolyabb munkát csinál mint sok régi gép 2 sorral.
Lehet spórolni így a gázolajjal , menetszámmal , de ugyanúgy meg kell művelni mint anno...
Lehet a munkát jobban szervezni , túl gépesíteni , és mindent megpróbálni időben , precízen.
De az alá lemenni nem lehet mert nem engedi a föld...
Válasz #8894. hozzászólásra
rzek=ezek
Egyébként mennyi a termőréteg itt???
Válasz #8882. hozzászólásra
Én már csak arra lennék kiváncsi ha az ottani Farmereket el hoznák ide és itt kellene megmutatni a világ szinvonalú tevékenységüket!! Na abból mi születne ki.. És arra is kiváncsi lennék le vonva a tapasztalatokat mihez kezdenének talajmüvelés terén..
nem hallottad még hogy rzek sosem húzzák össze!?!?!?!?!?
Válasz #8888. hozzászólásra
Aha ...
Itt szeretném látni aki ez bemutatja .
A Centaur már ezelőtt két héttel is beragad mint a xar egy lazább Napra tarlón , nem hogy kukoricán...
Válasz #8890. hozzászólásra
Értelek én meg látszik is, ilyenkor a legroszabb vakarni, lágykemény és ragad
Válasz #8888. hozzászólásra
Ugye most viccelsz....
Válasz #8885. hozzászólásra
Még mindig nem érted , pedig itt van a szemed előtt a képeken ...
Mélyebben ? Be se veszi az ekét sok helyen ...
Milyen egy köcsög föld az , amibe nem megy bele az eke úgy hogy közben ragad a sár a kormánylemezre ? Pffff
Lazítás , eketalp mentesség ,direkt vetni bele , Top Down ? Mikor , mivel , hogy , itt ?
Mi a faszom húzna ebbe lazítót ? Mondjuk egy 30 tonnás dózer 50 liter gázolajból 3 kést esetleg ...
Attila innen kb 600 méterre megkapartatta a hevederest a lazítóval 35-40 centi mélyen ...
Szóval ezt csak azért mutattam hogy lásd ez nem Amerika , itt soha nem lesz No till , mert itt lehetetlen...
Nagy kötöttség , sár vagy éppen beton , perc talajok :
No Comment....
Válasz #8887. hozzászólásra
Tarlóhántást senki sem akarja elhagyni helló!
Minden kalászos repce és egyéb nyári aratású anyag után leszaladjuk ha felzöldűl ápoljuk igaz van hogy glifozáttal mert ha kemény perlyés volt valami akkor ott a tárcsa nem segít tudod
Válasz #8884. hozzászólásra
az ilyeneknek adtunk egy terranot, utána könnyedén lehetett szántani
Válasz #8883. hozzászólásra
van a környezetemben olyan nagy cég amelyik egymenetes műveléssel csinál majdnem mindent. Azt kell mondjam hogy nem valami nyerő a módszer.
Nincs tarlóhántás meg ápolás, csak totáloznak. A kapások után meg grubber meg lazító megy de aratás után nagy sokára.
Elgazosodik a föld, akármennyit permeteznek, a talaj is kiszárad ésatöbbi. Mi minden aratás után némi nitrogént meg alaptrágyát szórunk utána tárcsa+henger, hagyjuk érni a talajt. Ez lehet hogy macerásabb de kb másfélszer annyit termelünk mint azok.
Feco meg aztmondta a Topdown mindenre jó!
El is hiszem mert régi asztallal zúzott kuki után is szépen dolgozik, de végigkéne kenni vele egy szezont aztán látnám igazán mi is a pálya hehe
Válasz #8884. hozzászólásra
Méllyen nembírtad szántani mi!?!?
Aztmondják az okosok notillnél semmi nem számít, csak legyen egy átlazított talp mentes talaj és vetni bele folyamatosan direkt.
Itt nem messze miskolc mellett cimborám vet direktbe évek óta és nem azon múlott soha a terméseredménye! Illetve egyszer amikor fonálféreg kirágta a fél kukoricáját egy nagy táblán mert nem rakott talajfertőtlenítőt és a poncho is ellett sajnálva a magról.
Agyagos dombosabb területen is.
Annyi hogy búzát egy vékonysor carrierbe vetett, végülis az egy vertical tillage nem más hehe.
Tehát látni hogy működik nemcsak amerikában
Mondjuk erre kíváncsi lennék , hogy ezt például adott időben mivel váltanák ki No till-ék...
Válasz #8882. hozzászólásra
Neeem művelni nem akarásról van szó, én személyem szerint a talaj taposást akarnám minimálisra redukálni, vagyis a csökkentett menetszám ami érdekel, ez vízmegőrzésben is marha sokat jelent, adott évben vízválasztó is lehet!!!
Pl amikor alapművelni kétsor ih-megy azt kiváltani egymenetben vakaróval ami 20centin dolgozik aztán mehet rá egy komolyabb vetőgép és kész a történet.
Vagy makuka után egysor vakaró meg tavasszal egysor magágykészítés és lehet vetni.
Hej de fasza téma van már megint ...
No till , Strip till , faszom till...
Mindenki szedné le a pénzt a földről , de művelni nem akarják.
Ennek aztán lesz jövője.
Oké hogy spórolni kell , de azért ne a növény gyökere művelje már magának a talajt .
Lesz ám egy kis baj ezzel a műveléssel , hiába hogy mondjuk Amcsiban vagy Angliában működik , csak ott másak a csapadék viszonyok is mint itt...
Válasz #8875. hozzászólásra
Na, egy betyárul megerősödött olajretektről én sem tudom elhinni, hogy a fagytól csak úgy "lefeküdne".
Válasz #8879. hozzászólásra
Az kéne egy 12 soros történet.
csakhát Feco nem adja el nekem pedig Neki már nincsen rá szüksége
Válasz #8878. hozzászólásra
beújítasz a tavaszra egy 555-öst aztán annak nem akadály az ilyesmi
Válasz #8876. hozzászólásra
ezt remélem, de mondom ami egyöntetűen erdőszerűen bevan nőve derék felett érő anyaggal az már nem holmi szőrösödés, lezúzom be viszont nem tudom keverni már
Válasz #8873. hozzászólásra
Itt -4 és -5fokok voltak utóbbi napokban hajnaltól reggelig látszik is hogy megroskadt az állomány lefagyott már szerintem
Válasz #8870. hozzászólásra
Nekem is elég szőrösek a lazító+grubberezett tábláink, nem volt értelme tarlókezelni a szárazság miatt. Nem csinálunk velük már semmit, majd tavasszal mikor tömegesen kel a gyom akkor kapnak egy glifozátot. Az elpusztuló gyökerek meg majd szépen lazítják a földet.