Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szép jó estét mindenkinek!a helyzet a következő lenne:Először is kezdjük ott,hogy mifelénk ez a talaj meg újítás sajnos gyerekcipőben jár..engem érdekelne olvasgatom is és arra jutottam jövő nyártól egy parcellát be áldoznék próbára!Nos mivel nincs direktvetőm,én ugy gondoltam,hogy a búza földet először is át másznám lazítóval majd ezt követően a takarónövéy vetése előtt kapna egy tárcsát,vagy grubert majd vetés tavasszal rövid tárcsával magágykészítés!Ez így működne? Műtrágyát,hogyan szórjuk úgy mint eddig? A takarónövény alá is kell műtrágya,ha igen milyen és mennyit ajánlatos?Elnézést a sok kérdésért de nagyon kezdő vagyok ebben a dologban!A válaszokat előre is köszönöm!
Mi meg ide megyünk. (szintén hárman).
,ez egy másik Fórumtali talajmegújítóknak.
Báránytól meg elnézést kérek.
A következő 20 fő részére is lesz hely, csak sajnos 2 000 Ft befizetése szükséges. Előadást már nem lehet bevállalni, mert 7 fő fog tájékoztatást adni eddigi tapasztalatairól.
A Földművelésügyi Minisztérium konferenciát szervez „Csökkenthető az aszálykár? – Talajnedvesség-megőrző módszerek a mezőgazdaságban” címmel 2018. január 16-án, 9:00-15:00 óra között az FM Darányi Ignác termében (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11.).
A konferencia előadásai és a hozzá kapcsolódó termékbemutatók olyan mezőgazdasági technológiákat mutatnak be, amelyek a talaj nedvességtartalmának megőrzését szolgálják és öntözés nélküli termesztés esetén is sikerrel alkalmazhatók.
A konferencián történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A konferenciára történő jelentkezés a talajkonferencia@fm.gov.hu elektronikus címen tehető meg 2018. január 8-ig.
A tervezett program:
9:00-9:30 Regisztráció
9:30-9:40 Megnyitó: Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter
9:40-9:55 Éghajlatváltozás hatása a mezőgazdaságra, alkalmazkodás lehetőségei
9:55-10:10 A talaj nedvességtartalmát megőrző agrotechnikai módszerek
10:10-10:25 Nemesítési irányok az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodáshoz
10:25-10:40 A precíziós gazdálkodás hozzájárulása az aszálykár csökkentéshez
10:40-10:55 Éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást célzó fejlesztési lehetőségek az EIP keretében
10:55-11:10 Talajnedvesség megőrzéssel kapcsolatos fejlesztési lehetőségek a H2020 és a LIFE programok keretében
11:10-11:25 Kérdések
11:25- 11:50 Kávészünet
11:50-12:05 Mikrobiológiai készítmények a talajnedvesség megőrzés szolgálatában: az OMÉK 2017 termékdíjas BactoFil talajbaktérium termékcsalád humuszképzési technológiája
12:05-12:20 Szerves talajkondicionáló anyagok szerepe a talajnedvesség megőrzésében
12:20-12:35 Ásványi nyersanyagok a talajok szerepe a talajok vízgazdálkodásának javításában
12:35-12:50 Komposztok szerepe a talajnedvesség megőrzésében
12:50-13:05 Phylazonit technológia a talajnedvesség megőrzésére
13:05-13:15 Zárszó: Dr. Feldman Zsolt helyettes államtitkár
Sárosdon 16-án kivel tudok találkozni, 3 gazdatársamat beszerveztem , aztán majd kísérleteznek ők is, tudunk tapasztalatokat cserélni évek múlva, kinek mi jött be .
Válasz cimbike. #10038. hozzászólásáraÚgy van ahogy mondod. Elől a hárompont tart, hátúl meg a hengersor, s ennyi.
Egyszer kivízszintezed, beállítod a kívánt mélységet, s úszóban húzgálod.. ennyi. Nincs mit ezek után a gépésznek elbaszni..
Vagy, mire gondoltál?
Válasz Gege #10026. hozzászólásáraNem lesz ez rossz gép. A mélységhatárolást mindenképp fejleszteném rajta. Bár, a kelés elég egyöntetű, de itt sok múlt a gépészen is, és nem mindig, nem mindenhol figyelnek oda ennyire. Vagy én kátom rosszul h hátul a henger, előlvpedig a traki hidraulikája tartja a gépet?
Válasz határjáró #10029. hozzászólásáraEzen éppen volt S rugókapás, csak nem használtuk, látszott szépen hol kell menni..
Nade most azért látszanak a csellenések..
Válasz Gergo55 #10022. hozzászólásáraÉn senkire nem szavazok,az egésznek értelmét nem látom.
Pl.a volt főnököm is ott van.
Itt az nyer,akinek nagyobb az ismeretségi köre.
Válasz Berkó_ #10008. hozzászólására Egy részről siker, mert már nem kell gyomokkal sem foglalkoznod. Más részről, ha érdekelnek az ötletek, hogy lehetne mégis valami életet csalogatni bele, keress privátban.
Válasz Berkó_ #10008. hozzászólásáraSzerintem totál megsül(hetett) a felső rétegben az élet... Nekem sem nagyon volt első tárcsázásra árvakelés...(pedig ez nem homok) Bezzeg mikor el lett vetve a repce, meg végre jött rá normális eső....
Válasz Netparaszt #10007. hozzászólásáraSzállítmányozási cége van. Valamit jó lenne kezdeni ezzel a homokkal. Meglátásom szerint évről-évre jobban bomlik a szármaradvány. De 2017 nyarán az nem tetszett, hogy az egyszer sekélyen gruberezett árpatarlón gyakorlatilag a fű (gyom) se nőtt, mintha halott föld lenne, pedig volt eső is.
Válasz Berkó_ #9983. hozzászólására Melyik biogazdaság volt az? Az ilyen gyenge homokon van néhány eljárás, amit aránylag olcsón meg lehet próbálni, hogy magasabb legyen a hozam, de nem tudom, akarsz-e vele próbálkozni.
Bomlik a szalmád szépen vagy csak ott áll a földben?
Válasz Berkó_ #9995. hozzászólásáraA képek 2012-13-ban készültek, 15-óta nem szántok már, az alsón az audi irányában volt dec elején letárcsázva derékig érő mustár is zöldtrágya keverékben, a retek gyengébb volt .
Válasz szanberg #9999. hozzászólására
Hát ez igaz, de félek, hogy a homokon meg nem lesz nagy termés a kötöttebhez képest, igaz ott meg lehet ki sem kel! Szeptemberben meglátjuk!
Válasz SCHLEPPER #9998. hozzászólásáraAztán leesett hogy nem vakoló homok..de akkor is nagy a kontraszt
Amúgy szerintem ,homokból könyebb jó talajt csinálni mint fehér szikes földből.
Válasz Berkó_ #9994. hozzászólásáraNagyon nehéz fekete szurok földön jó magágyat készíteni repce alá, vagy ragad vagy röges legtöbbször szerintem ez az oka annak, hogy csökken a területe neki. Homokon ez viszont nem akadály.
15347 hozzászólás
Válasz Gazda12 #10044. hozzászólásáraEl kell menni Gegéhez,majd ő mutat érdekes dolgokat.
Válasz Gazda12 #10044. hozzászólásáraHova valósi vagy? hátha a közelembe és tudnák segíteni
Válasz Radocz #10041. hozzászólásáraKöszi.
A pestire akkor elmegyek, jó, hogy feltaktad ide.:)
Szép jó estét mindenkinek!a helyzet a következő lenne:Először is kezdjük ott,hogy mifelénk ez a talaj meg újítás sajnos gyerekcipőben jár..engem érdekelne olvasgatom is és arra jutottam jövő nyártól egy parcellát be áldoznék próbára!Nos mivel nincs direktvetőm,én ugy gondoltam,hogy a búza földet először is át másznám lazítóval majd ezt követően a takarónövéy vetése előtt kapna egy tárcsát,vagy grubert majd vetés tavasszal rövid tárcsával magágykészítés!Ez így működne? Műtrágyát,hogyan szórjuk úgy mint eddig? A takarónövény alá is kell műtrágya,ha igen milyen és mennyit ajánlatos?Elnézést a sok kérdésért de nagyon kezdő vagyok ebben a dologban!A válaszokat előre is köszönöm!
Mi meg ide megyünk. (szintén hárman).
,ez egy másik Fórumtali talajmegújítóknak.
Báránytól meg elnézést kérek.
A következő 20 fő részére is lesz hely, csak sajnos 2 000 Ft befizetése szükséges. Előadást már nem lehet bevállalni, mert 7 fő fog tájékoztatást adni eddigi tapasztalatairól.
A Földművelésügyi Minisztérium konferenciát szervez „Csökkenthető az aszálykár? – Talajnedvesség-megőrző módszerek a mezőgazdaságban” címmel 2018. január 16-án, 9:00-15:00 óra között az FM Darányi Ignác termében (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11.).
A konferencia előadásai és a hozzá kapcsolódó termékbemutatók olyan mezőgazdasági technológiákat mutatnak be, amelyek a talaj nedvességtartalmának megőrzését szolgálják és öntözés nélküli termesztés esetén is sikerrel alkalmazhatók.
A konferencián történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A konferenciára történő jelentkezés a talajkonferencia@fm.gov.hu elektronikus címen tehető meg 2018. január 8-ig.
A tervezett program:
9:00-9:30 Regisztráció
9:30-9:40 Megnyitó: Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter
9:40-9:55 Éghajlatváltozás hatása a mezőgazdaságra, alkalmazkodás lehetőségei
9:55-10:10 A talaj nedvességtartalmát megőrző agrotechnikai módszerek
10:10-10:25 Nemesítési irányok az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodáshoz
10:25-10:40 A precíziós gazdálkodás hozzájárulása az aszálykár csökkentéshez
10:40-10:55 Éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást célzó fejlesztési lehetőségek az EIP keretében
10:55-11:10 Talajnedvesség megőrzéssel kapcsolatos fejlesztési lehetőségek a H2020 és a LIFE programok keretében
11:10-11:25 Kérdések
11:25- 11:50 Kávészünet
11:50-12:05 Mikrobiológiai készítmények a talajnedvesség megőrzés szolgálatában: az OMÉK 2017 termékdíjas BactoFil talajbaktérium termékcsalád humuszképzési technológiája
12:05-12:20 Szerves talajkondicionáló anyagok szerepe a talajnedvesség megőrzésében
12:20-12:35 Ásványi nyersanyagok a talajok szerepe a talajok vízgazdálkodásának javításában
12:35-12:50 Komposztok szerepe a talajnedvesség megőrzésében
12:50-13:05 Phylazonit technológia a talajnedvesség megőrzésére
13:05-13:15 Zárszó: Dr. Feldman Zsolt helyettes államtitkár
13:15-15:00 Ebéd, termékbemutatók
Sárosdon 16-án kivel tudok találkozni, 3 gazdatársamat beszerveztem , aztán majd kísérleteznek ők is, tudunk tapasztalatokat cserélni évek múlva, kinek mi jött be .
Válasz Gege #10039. hozzászólásáraÉn hinnék cimbike-nek.
Még az is lehet, hogy miattam eljön a Fórumtalira ide a szomszédba. (Debrecenbe).
Neki ingyenes lesz. ha max 10 perces hozzászólással készül. Ha túl lépi, akkor percenkét levonás a "gázsiból".
Válasz Gege #10039. hozzászólásáraArra, hogy támkerekekkel biztosabb lenne a mélységtartása.
Válasz cimbike. #10038. hozzászólásáraÚgy van ahogy mondod. Elől a hárompont tart, hátúl meg a hengersor, s ennyi.
Egyszer kivízszintezed, beállítod a kívánt mélységet, s úszóban húzgálod.. ennyi. Nincs mit ezek után a gépésznek elbaszni..
Vagy, mire gondoltál?
Válasz Gege #10026. hozzászólásáraNem lesz ez rossz gép. A mélységhatárolást mindenképp fejleszteném rajta. Bár, a kelés elég egyöntetű, de itt sok múlt a gépészen is, és nem mindig, nem mindenhol figyelnek oda ennyire. Vagy én kátom rosszul h hátul a henger, előlvpedig a traki hidraulikája tartja a gépet?
Válasz Praetor #10036. hozzászólásáraOk. Rendben! Bérmunka volt, igyekszem megtudni a fajtát is!
Válasz Gege #10026. hozzászólásáraMárciusi/áprilisi videót is készíts majd légyszives! A vetett búza fajtáját meg lehet tudni?
Válasz Mf-es? #10024. hozzászólásáraÉn sem szavazok senkire. Én is indultam régebben és magamra sem szavaztam.:)
Válasz Gergo55 #10020. hozzászólásáraNem akarok beszólni, de ezért törölték ki az előző hozzászólásod is. Mert "kampány csendet" törsz.
Válasz határjáró #10029. hozzászólására2m-es búza vetőgépre minek? A traktor is annyi nem? Így jó ahogy van.
Válasz Gege #10028. hozzászólásáraMáté
Válasz Gege #10030. hozzászólásáraLátszik hol kell menni de azért maradtak csikok :D Elrontja a szép kelést.
Válasz határjáró #10029. hozzászólásáraEzen éppen volt S rugókapás, csak nem használtuk, látszott szépen hol kell menni..
Nade most azért látszanak a csellenések..
Válasz Gege #10026. hozzászólásáraNyomjelző lehetne már rajta.
Válasz mgbiztositas #10023. hozzászólásáraKi a Szanberg? Tisztes neve még soha nem hangzott el !
Válasz Gege #10026. hozzászólásáraKét külön videó van a linkeken, valamiért egynek látszik! Katt az elejére, majd a hátúljára.
Búza direkt vetése, majd kelése..
VetésKelés január6.án
Válasz Gergo55 #10022. hozzászólásáraA topicot igen
A másikat nem....
Válasz Gergo55 #10022. hozzászólásáraÉn senkire nem szavazok,az egésznek értelmét nem látom.
Pl.a volt főnököm is ott van.
Itt az nyer,akinek nagyobb az ismeretségi köre.
Válasz Gergo55 #10020. hozzászólásáraJééé Szanberg is ott van
Válasz csferri #10021. hozzászólására:-)
Mert Ő indította el a Talajmegújító Mezőgazdaságot, meg ezt a topikot is! Pl.
:-)
Válasz Gergo55 #10020. hozzászólásáraMiéret pont rá kellene, vannak ott mások is úgy látom.
Válasz Muskátliszájú #10015. hozzászólásáraItt a mostmar mobilról is működő link!
http://azevagrarembere.pgtb.me/0FVX3K/ns8NS
Lehet szavazni Attilára az Ev agrárembere agroinnovácios kategóriában!
Köszi! :-)
Válasz Vinkó75 #10013. hozzászólásáraAttilát jelölték az év agrárembere dijra!
A Nak lapján nézz körül.
Köszi!
Válasz Kémlelő #10017. hozzászólásáraVolt néhány hozzászólás itt ami aztán lekerült hogy ne porogjon túl senki...
Válasz Tomi81 #10014. hozzászólásáraAz 1014 hozzászólás hogy tud az 1015-re hivatkozni.
Valaki nagy zsugás lehet, vagy szilveszteri hangulatban jött az informatika.
Válasz Muskátliszájú #10015. hozzászólásáraSzanberg,,,,,,,,,,,,,,,,,,mond neked valamit.
Válasz Mf-es? #10015. hozzászólásáraÜdv! Miért linkelted be ezt a videót és mi ez a szavazás dolog?(nincs fészbukom)
Válasz Mf-es? #10015. hozzászólásáraNesze!
Mi lesz itt este!
Megyek iszok egy két pálinkát
Válasz Gergo55 #10011. hozzászólásáraEzzel így sokat nem lehet kezdeni.
Válasz Mf-es? #10012. hozzászólásáraMég kiderül a végén hogy Ő is jelöltette magát.
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-01-05 17:59:01
Válasz Berkó_ #10008. hozzászólására Egy részről siker, mert már nem kell gyomokkal sem foglalkoznod. Más részről, ha érdekelnek az ötletek, hogy lehetne mégis valami életet csalogatni bele, keress privátban.
Válasz Berkó_ #10008. hozzászólásáraSzerintem totál megsül(hetett) a felső rétegben az élet... Nekem sem nagyon volt első tárcsázásra árvakelés...(pedig ez nem homok) Bezzeg mikor el lett vetve a repce, meg végre jött rá normális eső....
Válasz Netparaszt #10007. hozzászólásáraSzállítmányozási cége van. Valamit jó lenne kezdeni ezzel a homokkal. Meglátásom szerint évről-évre jobban bomlik a szármaradvány. De 2017 nyarán az nem tetszett, hogy az egyszer sekélyen gruberezett árpatarlón gyakorlatilag a fű (gyom) se nőtt, mintha halott föld lenne, pedig volt eső is.
Válasz Berkó_ #9983. hozzászólására Melyik biogazdaság volt az? Az ilyen gyenge homokon van néhány eljárás, amit aránylag olcsón meg lehet próbálni, hogy magasabb legyen a hozam, de nem tudom, akarsz-e vele próbálkozni.
Bomlik a szalmád szépen vagy csak ott áll a földben?
Válasz Berkó_ #10003. hozzászólásáraIsmerős volt a táj
Válasz Berkó_ #9995. hozzászólásáraA képek 2012-13-ban készültek, 15-óta nem szántok már, az alsón az audi irányában volt dec elején letárcsázva derékig érő mustár is zöldtrágya keverékben, a retek gyengébb volt .
Válasz szanberg #9999. hozzászólására
Hát ez igaz, de félek, hogy a homokon meg nem lesz nagy termés a kötöttebhez képest, igaz ott meg lehet ki sem kel! Szeptemberben meglátjuk!
Válasz csferri #9997. hozzászólásáraVan a környéken is fóliája, de a fő bázisa pár kilóméterrel odébb van.
Válasz csferri #9997. hozzászólásárakombi elment?
Válasz SCHLEPPER #9998. hozzászólásáraAztán leesett hogy nem vakoló homok..de akkor is nagy a kontraszt
Amúgy szerintem ,homokból könyebb jó talajt csinálni mint fehér szikes földből.
Válasz Radocz #9992. hozzászólásáraWartburgot most is tudsz
Válasz Berkó_ #9994. hozzászólásáraNagyon nehéz fekete szurok földön jó magágyat készíteni repce alá, vagy ragad vagy röges legtöbbször szerintem ez az oka annak, hogy csökken a területe neki. Homokon ez viszont nem akadály.
Válasz Muskátliszájú #9991. hozzászólásáraFélre értetted tengeri üledék(mészkő) a homok ilyen mélyen összecsúszik lásd homokozó.