Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.56 FtUSD400.96 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtz1221 #9819. hozzászólásáraEz is egy egészséges munkahely, maszk nélkül...
A múltkorjában adtam le gumikat egy gumipirolízis üzembe, a sápadtarcúak is indiánnak tűntek ott...
Válasz Mf-es? #9818. hozzászólásáraÉn azt nem értem miért csinálsz ennyire laza talajokat? Még normál műveléskor sem szoktam ennyire fellazítani a földet. Ha meg esetleg úgy sikerül akkor megy rá a henger. Gabona vetéskor nem nagyon szokott meglátszódni a traktor kereke.
Válasz Mf-es? #9818. hozzászólására Vattára művelt, nedves talajban próbáltad csak, a kettő kombinációja miatt betúrt a lapka.
Ez a minimál művelésre és direktvetésre van kitalálva, ahol tömörebb talajállapotok vannak.
A lazára művelt, más géppel vethetetlenül nedves talajban lapka nélkül kell vetni vele, akkor úgy működik, mint bármelyik másik vetőgép normális körülmények között, tömörítés nélkül.
Válasz mtz1221 #9794. hozzászólásáraSenki nem nézett hülyének, újrafutózott az lehet de semmi köze egy egyszerű személyautó gumihoz mert most itt arról van szó, valaki írta is, hogy személyautó gumiért nem ad annyit.
Nézd meg élőben milyen tömege van és milyen a keménysége, nem személyautó gumik ezek
Válasz Mf-es? #9815. hozzászólásáraHenger azért ilyen mert így kérték! Mindem második van meg..
Amúgy nem a soron megy, hanem közte.
Nyomjelző rtk...
Amúgy meg no tillben elég jó látni hol mentél, nyomjelzőt viszont kevésbé...Nyomjelző rtk nélkül.
Lapka ha beállítod bizony hogy tömörít!
Válasz Dave #9814. hozzászólásáraAz,hogy belenyomja,az nem működik.Ez elmélet,meg reklám.
Vagy 10 esetből kétszer működik.
Nekem nem is kellene ez a csoroszlya.
Köckerling kapák,és kész.
Válasz Mf-es? #9811. hozzászólásáraPersze, de itt a "csoroszlya" belenyomja a magot a földbe, ezért lehetne jó neked mák vetéshez, mert nincs visszatakarva tömörítve a sor, csak épp annyi amennyi a laza földből visszafolyik. Gyanítom homokon ez a henger tengelyig süllyed.
Válasz Dave #9806. hozzászólásáraÉn meg kíváncsi vagyok,egy lazább talajon,ez a ritka osztású henger,milyen nyom vályút csinál.
A gyűrűs hengernél,miért nem rakják ritkábbra?Pont ezért,mert akkor nem lezáró henger.
Ez csak arra jó,hogy meghajtsa a mag adagolót.
Válasz Mf-es? #9807. hozzászólásáraHanem akkor két kerékkel bohóckodsz, plusz még a 3. ponttal is, mert az nem lehet akkor már fix, és a nútos furatban lötyögjön ne támasszon be, ne emeljen ki... végül is előbb megvan.
Válasz Mf-es? #9805. hozzászólásáraIlyen gyűrű kerülne a sorra, a sekélyre vetett magot kiszedné a földből. Egy lazább talajon kíváncsi lennék, nem süllyed-e el...
Felesleges a kerék, mivel a harmadik ponton támaszkodik, másik meg esztétikusan meg sem lehetne oldani, nincs hely szerintem a traktor és a gép között.
Válasz Gege #9804. hozzászólásáraNekem tetszik.Valamelyik nap voltam a vetést nézni,amit ennek az elődjével vetettem,az szebb.
De van észrevétel.A henger,miért ilyen ritka??Én minden sorra tennék egy gyűrűt.
Mag adagoló meghajtást,meg valami örök életű duplex láncal oldanám meg.
Ha elöl volna mankós kerék,sokkal jobb volna a talajkövetés.
Válasz Mf-es? #9800. hozzászólásáraJól néz ki!
A 100 mm széles lúdtalp kapa már biztos fain lesz 30 cm osztásköznél.
Akkor milyen henger lesz? Ez az apró magvető egység is lesz rajta?
Válasz VDénes #9799. hozzászólásáraElvileg cserélhető,akkor mindkettőt megvenném.És lehet gyártanék alá,köckerling kapás csoroszlyát is.Egy magszekrény a tetejére,és kész a vetőgép is.
Válasz gergő07 #9791. hozzászólásáraAkkor felesleges rá kérni hengert.Futózás nélkül is jó.Danamid,vagy valami oda való anyagból esztergálni bütyköket,és felcsavarozni.
Válasz szanberg #9786. hozzászólásáraÉn meg minél többet nézem a képet kinagyítva,arra jutok hogy a kereskedőnknek volt igaza.De ettől függetlenül jó cucc.Itt is van jó pár kompaktor a répásoknak,ilyen hengerrel kérve.
Nem röget rötni való hanem lezáró henger ez puha nyers földben sem dúr be és nagyon sokáig nem tapad be mert ugye alakváltozik a henger gurulás közben. Jó cucc, nagyon
Válasz mtz1221 #9772 hozzászólásár
Ha joll emlekszem a simba talaalta ki ezt a csöcsös hengert es mivel a framest tobb gepe is simba koppintas igy Attila bacsi ezt ra rakta.
Válasz mtz1221 #9770. hozzászólásáraDehogy az hulyeseg enis lattam a munkajat de kotott földön ahol nagyobb darabokat kiszakitt a kes ott blutty felül rá es kesz,nagy értelme nem nagyon van ,vannak ettol sokkal jobb hengerek.
Válasz mtz1221 #9778. hozzászólásáraEmlékszem a "prototípusra"...az kopott autó gumi volt. Egy darabig ott hentergett az Axi Bajai gépudvarán...valahol a fal mellett.
Válasz CNHS #9774. hozzászólásáraNem erőltetem én sem,mint írtam lehet hogy csak a forgalmazónk szórakoztatta magát.Csak nagyon megmaradt mert akkor láttam életemben 1 x reptilt meg gumi hengert is.
Válasz Dave #9776. hozzászólásáraJobb mint a semmi.De valaki itt egy egész katalógust rakott be,ilyen gumi elemekről.Nem magyar volt.
De ezen is látszik,hogy nincs köze autó gumihoz.Szerintem.
Válasz mtz1221 #9770. hozzászólásáraNem ragaszkodom minden áron hogy nekem legyen igazam.Azt gondoltam hogy egy inovatív termékről van szó, és a gyártó nem engedheti meg maguknak a presztis veszteséget.Úgy látszik ma már minden előfordulhat.Ettől méglehet jó is.
15323 hozzászólás
Válasz MrPoke #9821. hozzászólásáraNincs laza talaj.Szept. közepi grúber volt,azt okt. végén vetettük.
Inkább sáros volt.
Válasz mtz1221 #9819. hozzászólásáraEz is egy egészséges munkahely, maszk nélkül...
A múltkorjában adtam le gumikat egy gumipirolízis üzembe, a sápadtarcúak is indiánnak tűntek ott...
Válasz Mf-es? #9818. hozzászólásáraÉn azt nem értem miért csinálsz ennyire laza talajokat? Még normál műveléskor sem szoktam ennyire fellazítani a földet. Ha meg esetleg úgy sikerül akkor megy rá a henger. Gabona vetéskor nem nagyon szokott meglátszódni a traktor kereke.
Válasz Mf-es? #9818. hozzászólására Vattára művelt, nedves talajban próbáltad csak, a kettő kombinációja miatt betúrt a lapka.
Ez a minimál művelésre és direktvetésre van kitalálva, ahol tömörebb talajállapotok vannak.
A lazára művelt, más géppel vethetetlenül nedves talajban lapka nélkül kell vetni vele, akkor úgy működik, mint bármelyik másik vetőgép normális körülmények között, tömörítés nélkül.
Válasz szanberg #9817. hozzászólásáraMindegy egy a lényeg hogy tartós legyen,évente ne keljen cserélni őket.Lehet a futózásban van a lényeg,azzal teszik strapabíróvá.
FUTÓZÁS:
Válasz Gege #9816. hozzászólásáraJó talajba,bármivel lehet vetni.Mikor a körülmények romlanak,a lapka nem működik.
Válasz mtz1221 #9794. hozzászólásáraSenki nem nézett hülyének, újrafutózott az lehet de semmi köze egy egyszerű személyautó gumihoz mert most itt arról van szó, valaki írta is, hogy személyautó gumiért nem ad annyit.
Nézd meg élőben milyen tömege van és milyen a keménysége, nem személyautó gumik ezek
Válasz Mf-es? #9815. hozzászólásáraHenger azért ilyen mert így kérték! Mindem második van meg..
Amúgy nem a soron megy, hanem közte.
Nyomjelző rtk...
Amúgy meg no tillben elég jó látni hol mentél, nyomjelzőt viszont kevésbé...Nyomjelző rtk nélkül.
Lapka ha beállítod bizony hogy tömörít!
Válasz Dave #9814. hozzászólásáraAz,hogy belenyomja,az nem működik.Ez elmélet,meg reklám.
Vagy 10 esetből kétszer működik.
Nekem nem is kellene ez a csoroszlya.
Köckerling kapák,és kész.
Válasz Mf-es? #9811. hozzászólásáraPersze, de itt a "csoroszlya" belenyomja a magot a földbe, ezért lehetne jó neked mák vetéshez, mert nincs visszatakarva tömörítve a sor, csak épp annyi amennyi a laza földből visszafolyik. Gyanítom homokon ez a henger tengelyig süllyed.
Válasz Mf-es? #9805. hozzászólásáraEzt el tudnám képzelni helyette
Válasz Mf-es? #9809. hozzászólásáraEzt a vetőgèpet már RTK-s trakihoz terveztèk, nem lehet lemaradni
Válasz Dave #9806. hozzászólásáraÉn meg kíváncsi vagyok,egy lazább talajon,ez a ritka osztású henger,milyen nyom vályút csinál.
A gyűrűs hengernél,miért nem rakják ritkábbra?Pont ezért,mert akkor nem lezáró henger.
Ez csak arra jó,hogy meghajtsa a mag adagolót.
Válasz Mf-es? #9807. hozzászólásáraHanem akkor két kerékkel bohóckodsz, plusz még a 3. ponttal is, mert az nem lehet akkor már fix, és a nútos furatban lötyögjön ne támasszon be, ne emeljen ki... végül is előbb megvan.
Válasz Gege #9804. hozzászólásáraNyom jelző??
Válasz Gege #9804. hozzászólásáraCsak gratulálni tudok az igényes munkához!
Válasz Dave #9806. hozzászólásáraÉn abban gondolkodom,ha 1 cm.-re mákot vetnék.Akkor nem a 3.ponttal bohóckodnék.
Válasz Mf-es? #9805. hozzászólásáraIlyen gyűrű kerülne a sorra, a sekélyre vetett magot kiszedné a földből. Egy lazább talajon kíváncsi lennék, nem süllyed-e el...
Felesleges a kerék, mivel a harmadik ponton támaszkodik, másik meg esztétikusan meg sem lehetne oldani, nincs hely szerintem a traktor és a gép között.
Válasz Gege #9804. hozzászólásáraNekem tetszik.Valamelyik nap voltam a vetést nézni,amit ennek az elődjével vetettem,az szebb.
De van észrevétel.A henger,miért ilyen ritka??Én minden sorra tennék egy gyűrűt.
Mag adagoló meghajtást,meg valami örök életű duplex láncal oldanám meg.
Ha elöl volna mankós kerék,sokkal jobb volna a talajkövetés.
Csak annak , akit érdekel..
Videó
Válasz VDénes #9802. hozzászólásáraAprómag vető,az biztos.
Válasz Mf-es? #9800. hozzászólásáraJól néz ki!
A 100 mm széles lúdtalp kapa már biztos fain lesz 30 cm osztásköznél.
Akkor milyen henger lesz? Ez az apró magvető egység is lesz rajta?
Válasz VDénes #9799. hozzászólására
Válasz VDénes #9799. hozzászólásáraElvileg cserélhető,akkor mindkettőt megvenném.És lehet gyártanék alá,köckerling kapás csoroszlyát is.Egy magszekrény a tetejére,és kész a vetőgép is.
Válasz Mf-es? #9795. hozzászólásáraKapák után tárcsasor lesz vagy hullámos lap? 3 sor kapa milyen osztásban van?
Válasz mtz1221 #9794. hozzászólására Mai világba már semmi sem lehetetlen! Első hallásra én tömör targonca gumira gondoltam.
Válasz Claastra. #9796. hozzászólásáraElárulhatnád,hogy mi fáj annyira,akár privátba is.Tán fáj a prosztatád.Van tökmag olajam,ha kell.
Válasz Dns8 #9788. hozzászólásáraja vett egy szakadt pöttingert és már megújító ,de az ekét eladta hegesztve,gányolva
Válasz gergő07 #9793. hozzászólásáraDuotill-re
Válasz gergő07 #9791. hozzászólásáraKösz szépen,még jó hogy mindenki hülyének nézett.Kár megszólalni,itt a kis kutya tanítja újabban a nagyot.
Válasz Mf-es? #9792. hozzászólásáraVégül is megoldható! Szerintem súlya kevés lenne. Ilyenre cseréled a Pöttingert?
Válasz gergő07 #9791. hozzászólásáraAkkor felesleges rá kérni hengert.Futózás nélkül is jó.Danamid,vagy valami oda való anyagból esztergálni bütyköket,és felcsavarozni.
Válasz mtz1221 #9787. hozzászólásáraItt leírja hogy, újrafutózott...
http://www.framest.hu/index.php/reptill/
Válasz Pumás195 #9789. hozzászólásáraHa már kardán kell hozzá,nekem nem tetszik.
Tetszetős https://youtu.be/WdaDHPIsnZk
Válasz Mf-es? #9785. hozzászólásáraMár a Pöttinger se kell csak vetünk és aratunk mint a nagyok?
Válasz szanberg #9786. hozzászólásáraÉn meg minél többet nézem a képet kinagyítva,arra jutok hogy a kereskedőnknek volt igaza.De ettől függetlenül jó cucc.Itt is van jó pár kompaktor a répásoknak,ilyen hengerrel kérve.
Válasz mtz1221 #9765. hozzászólásáraááá ne beszélj hülyeséget.
Majdnem 10éve van itt ilyen munkagép ezzel a hengerrel, nagyon komoly jó cucc.
Nem röget rötni való hanem lezáró henger ez puha nyers földben sem dúr be és nagyon sokáig nem tapad be mert ugye alakváltozik a henger gurulás közben. Jó cucc, nagyon
Válasz Dave #9776. hozzászólásáraBütykös nincs,de minden más van.
Válasz kovacsmihaly0905 #9766. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz mtz1221 #9770. hozzászólásáraszia!
igy első ránézésre esetleg futózott targoncaköpenynek néz ki
Válasz mtz1221 #9772 hozzászólásár
Ha joll emlekszem a simba talaalta ki ezt a csöcsös hengert es mivel a framest tobb gepe is simba koppintas igy Attila bacsi ezt ra rakta.
Válasz mtz1221 #9770. hozzászólásáraDehogy az hulyeseg enis lattam a munkajat de kotott földön ahol nagyobb darabokat kiszakitt a kes ott blutty felül rá es kesz,nagy értelme nem nagyon van ,vannak ettol sokkal jobb hengerek.
Válasz CNHS #9759. hozzászólására
Válasz mtz1221 #9778. hozzászólásáraEmlékszem a "prototípusra"...az kopott autó gumi volt. Egy darabig ott hentergett az Axi Bajai gépudvarán...valahol a fal mellett.
Válasz CNHS #9774. hozzászólásáraNem erőltetem én sem,mint írtam lehet hogy csak a forgalmazónk szórakoztatta magát.Csak nagyon megmaradt mert akkor láttam életemben 1 x reptilt meg gumi hengert is.
Válasz Dave #9776. hozzászólásáraJobb mint a semmi.De valaki itt egy egész katalógust rakott be,ilyen gumi elemekről.Nem magyar volt.
De ezen is látszik,hogy nincs köze autó gumihoz.Szerintem.
Válasz Dave #9775. hozzászólásáraTelefonról nem egyszerű.
http://webshop.axial.hu/alkatresz/framest/vt-gumi-150mm-framest-08-010-9241-00.html
Válasz Mf-es? #9773. hozzászólásáraalkatresz/framest/vt-gumi-150mm-framest-08-0
Válasz mtz1221 #9770. hozzászólásáraNem ragaszkodom minden áron hogy nekem legyen igazam.Azt gondoltam hogy egy inovatív termékről van szó, és a gyártó nem engedheti meg maguknak a presztis veszteséget.Úgy látszik ma már minden előfordulhat.Ettől méglehet jó is.