Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mf-es? #9146. hozzászólásáraHat a 750 eleg nehez egy gep a forduloknal lessz tomorodesi problemad vele,latod errol beszelek nalad ez lenne a tuti na nalam ezzel asztan tavsszal vetni nem tudnal,de ha nedves ősz van akkor ad a picsajjara a talajnak mert van ám súlya
Válasz Berente Antal #9149. hozzászólásáraEzt inkább azért, nem biztos, hogy megy a direkt rögtön. Fontos a talajtípus is. Pedig nem 2 éve dobta el az ekét, és azóta takarónövények is vannak. Más a gyógyulási sebesség ...
Válasz Mf-es? #9143. hozzászólásáraTume Nova Combi akkor. 2 magtartálya van ahonnan még külön mélységre is vethető több különböző mag. Vagy műtrágyát is szórhatsz a búza vetéssel együtt.
Válasz Netparaszt #9139. hozzászólásáraNem kell félre érteni a véleményem.Az én célom is,hogy elérjem azt,amit agrárteneager.Ha nála nem működik a rad,nálam se működne.
Szóval olyan kell,amit Ő venni fog.
Válasz Mf-es? #9136. hozzászólására Hány éve vannak piacon azok a vetőgépek, amik nem tudtak vetni ott, ahol a RADdal elvetettél? Nálam is próbálkozott idén néhány több évtizedes múltú, nagy nevű vetőgép, csak vetni nem tudtak az esők után. Szerintem lesznek még esők a legkellemetlenebb időkben.
Válasz Agrárteenager #9135. hozzászólásáraErre gondoltam már rég.Működni fog bármelyik vetőgép,ha lesz mögötte 5-10 év fejlesztő munka.Vagy amit veszel,egy az egybe lemásolni.De nem hinném,hogy megérné.
Válasz Mf-es? #9133. hozzászólásáraTakarónövény azzal ami lesz helyette, oros asztal vágja a kukoricát, sima zúzós ezért nem jó a kultis rendszer. A rad jó gép, de kever és a mulcs bomlik erősebben, a felszínt nem akarom semennyire sem bántani. Crimper henger lesz a vetőgép mellé fektetni a szárat.
Válasz Mokári Ádám #9130. hozzászólásáraAnnyira erős a mulcs bomlása, hogy mostanra a kukoricaszárból szinte semmi nem maradt, búzavetés képek előbb...
Valami full direkt tárcsást tervezek, Agrisem árát költöm rá.
Válasz mtz1221 #9119. hozzászólásáraA videón egy szépen omlós, középkötött talajt láttam, amivel nagy bajnak kell lennie, ha ekkora gépekkel dolgoznak benne. Talán ha kisebb gépekkel járnának benne, meg nem szántanák halálra, lehet, hogy nem volna annyira tömörödött...
Válasz Netparaszt #9117. hozzászólásáraÉn nem láttam az előadó mondta hogy tavaly annyit lenyomtak.Túlzottan nem is érdekel,csak érdekesség képen tettem be.Vitát nem fogunk nyitni belőle,de a fendt csak a hidraulika miatt kellett.Letéve üres fokozatban is vitte a traktort előre. Szerintük 150 lóerő elég az üzeméltetéséhez,csak a kiemelés gond nekik.A föld meg amit látsz,a legrosszabbak közül valók,ahol 3 méteres fogás szélességű ekék előtt 350 lóerős traktorok vannak.
Válasz mtz1221 #9109. hozzászólásáraEzek felett el járt az idő,+ már 20 ével ezelőtt voltak próbálkozások RAU Rototiller ,
Dutzi KR amiből nekem is volt,drága,sok afogyasztás, iszonyat LE igényes, stb
Válasz mtz1221 #9109. hozzászólására Még egyszer megnézve sem értem, amit írsz. 4000-5000 hektárokról beszélsz, amit ezzel a 3 méter széles eszközzel dolgoznak meg, max 7 km/órával homokban vagy homokos vályogban. Persze szárazban, mert az agyagosabb vagy nedvesebb földet begyúrja egyből. Kell hozzá 250 lóerő, plusz az a 48,000 euró+áfa, amibe ez az imants kerül.
Egy töredékébe kerülő, három méteres grubberrel, fele lóerővel nagyobb hektárteljesítménye van az embernek. Én még nem láttam parasztot, aki 3 méteres géppel járna 4-5000 hektáron a legnagyobb fendekkel.
Válasz mtz1221 #9109. hozzászólására Jó sok pénzük van, hogy ilyen gépekkel dolgoznak.
Van, amire jó, de nem látom szükségét, előnyét vagy hasznát szántón.
EHEZ mit szólnak a Talajmegújító Mezőgazdászok.Itt macskaszaros földön pár éve elkezdték nagyba nyomni 4-5000 hektárokon.Nagyon dicsérik fogyasztás meg haladás szemszögéből is.
15357 hozzászólás
Válasz csoppika #9155. hozzászólásáraUnidrill
Válasz csoppika #9155. hozzászólásáraJól gondolod. Ilyenem van 2,4m-es kivitelben.
Válasz Vinkó75 #9154. hozzászólásáraHa jól gondolom, ez modernebb köntösben...
Válasz Mf-es? #9146. hozzászólásárahttps://www.agriaffaires.co.uk/used/no-till-seed-drill/19233796/sulky-unidrill-c-300.html
Válasz Mf-es? #9146. hozzászólásáraHat a 750 eleg nehez egy gep a forduloknal lessz tomorodesi problemad vele,latod errol beszelek nalad ez lenne a tuti na nalam ezzel asztan tavsszal vetni nem tudnal,de ha nedves ősz van akkor ad a picsajjara a talajnak mert van ám súlya![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Berente Antal #9147. hozzászólásáraPierre gondoltál valószínűleg és Horsch Pronto vetőgépet vett.
Válasz Berente Antal #9149. hozzászólásáraEzt inkább azért, nem biztos, hogy megy a direkt rögtön. Fontos a talajtípus is. Pedig nem 2 éve dobta el az ekét, és azóta takarónövények is vannak. Más a gyógyulási sebesség ...
Válasz Berente Antal #9149. hozzászólásáraPierre gondolsz?
Válasz .Norbert #9148. hozzászólásáraHa jól emlékszem prontot. De ott az agyaggal volt gond. Kell elé a tárcsa még...
Válasz Berente Antal #9147. hozzászólásáraMit vett helyette?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz Mf-es? #9146. hozzászólásáraAz egyik előadó éppen a 750-est adta el az idén. Nem volt megfelelő direktben a kelés.
Válasz VDénes #9145. hozzászólásáraJD 750-es ami tetszik.
Válasz Mf-es? #9143. hozzászólásáraTume Nova Combi akkor. 2 magtartálya van ahonnan még külön mélységre is vethető több különböző mag. Vagy műtrágyát is szórhatsz a búza vetéssel együtt.
Válasz JOSEY #9142. hozzászólására![fönix](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20171203113622_124_3306_fonix.jpg)
Válasz Netparaszt #9139. hozzászólásáraNem kell félre érteni a véleményem.Az én célom is,hogy elérjem azt,amit agrárteneager.Ha nála nem működik a rad,nálam se működne.
Szóval olyan kell,amit Ő venni fog.
Válasz Netparaszt #9139. hozzászólásáraÉn azt hittem legalább te raddal vetsz.
Válasz Agrárteenager #9135. hozzászólásáraA hosszabb szárat begyűjti a kultis vetőgép?
Válasz Mf-es? #9136. hozzászólására Hány éve vannak piacon azok a vetőgépek, amik nem tudtak vetni ott, ahol a RADdal elvetettél? Nálam is próbálkozott idén néhány több évtizedes múltú, nagy nevű vetőgép, csak vetni nem tudtak az esők után. Szerintem lesznek még esők a legkellemetlenebb időkben.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Agrárteenager #9137. hozzászólására
Egy az egyben az, nem is másolat!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Mf-es? #9136. hozzászólásáraA rad technotill másolat, mit kell azon fejleszteni...![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz Agrárteenager #9135. hozzászólásáraErre gondoltam már rég.Működni fog bármelyik vetőgép,ha lesz mögötte 5-10 év fejlesztő munka.Vagy amit veszel,egy az egybe lemásolni.De nem hinném,hogy megérné.
Válasz Mf-es? #9133. hozzászólásáraTakarónövény azzal ami lesz helyette, oros asztal vágja a kukoricát, sima zúzós ezért nem jó a kultis rendszer. A rad jó gép, de kever és a mulcs bomlik erősebben, a felszínt nem akarom semennyire sem bántani. Crimper henger lesz a vetőgép mellé fektetni a szárat.
Válasz Agrárteenager #9132. hozzászólásáraNa jah, miért nem egy 3 méteres RAD?
Válasz Agrárteenager #9132. hozzászólásáraZöldtrágya keveréket,mivel veted?
Miért nem rad vetőgépet veszel?
Válasz Mokári Ádám #9130. hozzászólásáraAnnyira erős a mulcs bomlása, hogy mostanra a kukoricaszárból szinte semmi nem maradt, búzavetés képek előbb...
Valami full direkt tárcsást tervezek, Agrisem árát költöm rá.
Válasz Agrárteenager #9129. hozzászólásáraÉs milyen vetőgép lesz helyette?
Nem az éven vetted az Agrisemet?
Válasz Agrárteenager #9129. hozzászólásáraÉs oda ez már túl sok? Milyen tipusú vetőgépet tervezel helyette?
Válasz Mokári Ádám #9128. hozzászólásáraIgen, nyáron átállok no till-re vagyis szeretnék...![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz Agrárteenager #9108. hozzászólásáraEladó?
Válasz Mf-es? #9126. hozzászólásáraItt jártunk![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
https://twitter.com/EasternPlainsTM
Válasz Netparaszt #9123. hozzászólására"Talán ha kisebb gépekkel járnának benne, meg nem szántanák halálra, lehet, hogy nem volna annyira tömörödött."
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
A kísérleti parcellám mellett van egy szántott, és egy szántogatott parcella.
Meg kell nézni ásóval, gazdabottal a területet.
Az ásóval való mintázásnál mit kell nézni?
Ez kimaradt nekem az előadáson.
Válasz Netparaszt #9120. hozzászólásáraJa értem már.Az idén a szárasság miatt mást mutatnak.Normál évben művelhetetlenek.
Válasz mtz1221 #9122. hozzászólására Köszi, kíváncsi vagyok rájuk, megáskáljuk, ha megleljük.
Válasz Netparaszt #9121. hozzászólásáraA román határon végig,de ha gegével átmentek a Tiszán kb 50 km-rt akkor már láttok belőle.
Válasz mtz1221 #9119. hozzászólására Merre vanak egyébként ezek a legrosszabb földek?
Válasz mtz1221 #9119. hozzászólásáraA videón egy szépen omlós, középkötött talajt láttam, amivel nagy bajnak kell lennie, ha ekkora gépekkel dolgoznak benne. Talán ha kisebb gépekkel járnának benne, meg nem szántanák halálra, lehet, hogy nem volna annyira tömörödött...
Válasz Netparaszt #9117. hozzászólásáraÉn nem láttam az előadó mondta hogy tavaly annyit lenyomtak.Túlzottan nem is érdekel,csak érdekesség képen tettem be.Vitát nem fogunk nyitni belőle,de a fendt csak a hidraulika miatt kellett.Letéve üres fokozatban is vitte a traktort előre. Szerintük 150 lóerő elég az üzeméltetéséhez,csak a kiemelés gond nekik.A föld meg amit látsz,a legrosszabbak közül valók,ahol 3 méteres fogás szélességű ekék előtt 350 lóerős traktorok vannak.
Válasz mtz1221 #9109. hozzászólásáraEzek felett el járt az idő,+ már 20 ével ezelőtt voltak próbálkozások RAU Rototiller ,
Dutzi KR amiből nekem is volt,drága,sok afogyasztás, iszonyat LE igényes, stb
Válasz mtz1221 #9109. hozzászólására Még egyszer megnézve sem értem, amit írsz. 4000-5000 hektárokról beszélsz, amit ezzel a 3 méter széles eszközzel dolgoznak meg, max 7 km/órával homokban vagy homokos vályogban. Persze szárazban, mert az agyagosabb vagy nedvesebb földet begyúrja egyből. Kell hozzá 250 lóerő, plusz az a 48,000 euró+áfa, amibe ez az imants kerül.
Egy töredékébe kerülő, három méteres grubberrel, fele lóerővel nagyobb hektárteljesítménye van az embernek. Én még nem láttam parasztot, aki 3 méteres géppel járna 4-5000 hektáron a legnagyobb fendekkel.
Válasz Netparaszt #9115. hozzászólásáraGege csörögjön rám,ha lesz időm elmegyek.
Válasz mtz1221 #9109. hozzászólására Jut eszembe, megyek feléd előadásra hamarosan, megnézheted te is, hogy miért nincs erre semmi szükség.
Válasz mtz1221 #9109. hozzászólására Jó sok pénzük van, hogy ilyen gépekkel dolgoznak.
Van, amire jó, de nem látom szükségét, előnyét vagy hasznát szántón.
Válasz Agrárteenager #9108. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz .Szabi. #9111. hozzászólásáraEz így van.Az amerikai előadó is mondta,ez egy út,ennek nincs vége.
Válasz Mf-es? #9110. hozzászólásáraJó hosszú átmenet lesz![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Olyan sohavégetnemérős
Válasz mtz1221 #9109. hozzászólásáraTalajmegújítóba,semmilyen talajművelő nincs elfogadva.
Ha húzunk is valamit,az mind átmeneti,kényszer megoldás.
EHEZ mit szólnak a Talajmegújító Mezőgazdászok.Itt macskaszaros földön pár éve elkezdték nagyba nyomni 4-5000 hektárokon.Nagyon dicsérik fogyasztás meg haladás szemszögéből is.
Agrisem![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20171201110909_5f2d46d9_a152_4fd4_b61c_7c38a57154b0.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20171201111110_764cde67_e82c_42c7_8e04_7723f9f8469e.jpg)