Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz dr.T #8915. hozzászólásáraNem akarunk ódákat zengeni,de soktényezős a dolog.Nem mindegy milyen a grúber.Szanberg is hiába próbálkozik,40 cm.-es kapa osztással,azt el kellene felejteni.
Téma lezárva,mert kiutálnak engem is.
Válasz Mf-es? #8914. hozzászólásáraErtlek en de nekem is van olyan parcellam ahol csak arpa buza arpa buza megy es ott ensem szantok,de azert odakat nemkell zengeni rola,mert nem lazult semmi tarcsa ,grubber kompaktor ez az aratas utanni melo,itt kb 6 eve nemlett szantva ,es itt tobb nitrot kell hasznallnom a zsarmaradvanyok vegett
Válasz dr.T #8911. hozzászólásáraItt egy 2011-es kép.Tavaszi grúber,nedvesbe erőltetve.Azokat a rögöket,kalapáccsal lehetne szét ütni.Most,ugyan itt,kézzel szétlehet morzsálni a rögöket.
Ezt csak az hiszi,aki megtapasztalja.
Válasz dr.T #8911. hozzászólásáraItt is felejtős volna,ha nem megfelelő talajállapotnál csinálnám.
Több mint 5 éve,mikor még tárcsáztam,olyan rögöt vett ki a tárcsa,hogy beszorult a két lap közé.
Ilyen rögökkel,már nem lehet találkozni.
Válasz dr.T #8911. hozzászólásáraA lentebbi kérdésről mit gondolsz? Nincs gruberom pillanatnyilag, de a szalmát nem akarom mélyre letenni, ha nem muszáj...
Válasz dr.T #8905. hozzászólására50 centin lazított placc. Tavaszra egy tárcsa 15centin, vagy inkább 20-25cm szántás? Végső esetben szotyi lesz bele...
Válasz Mf-es? #8901. hozzászólásáraBuza ala csak grubberozok,ha nem akkor tarcsa meg 1 lazitas,akkor te aratas utan meghuzod 2x grubberal vetesig,mert ugye arvakeles is van?
Válasz dr.T #8900. hozzászólásáraGrúber+vetőgép.Néha zúzó,ha virágzik a zöld trágya.Nincs más talajművelőm.
Egy 6 soros sorművelő van még.
Majd jönnek a kötekedők,hogy ez nem talajmegújító.Ez az út eleje,több talajművelő,nem hiszem,hogy lesz,esetleg másfajta.
Válasz Mf-es? #8897. hozzászólásáraMond mar el legyszives mi neked a te talj megujjito muvelesed ird mar le aratastol mit csinallsz az oszibuza vetesig meg tavaszzal a kuki vetesig es mit csinallsz a kuki tarloval es a zoldtragyaval?
Válasz Mf-es? #8897. hozzászólásáraBuza ala en se szantok csak a kuki alá,meg ugye a zoldtragyat.de szantott buzahoz nem is kelett annyi nitrogen mind most a milcsoshoz.
Nem kell ezen ennyit rugózni. A saját birtokomon olyan művelési formával gazdálkodom amilyennel én akarok. Ez a topic nem a forgatásról szól,arra van másik. Ez a ki mit, pontosan hogy és mennyit is forgat, gyerekes kategória. Nem érdekel sem a szomszéd,sem az Amcsi...vagy legyen gipsz Jakab...stb. Nekem megfelel a TMMG...akkor szerintem nincs mit ezen magyarázni. Vagy ellen magyarázni.
Elnézést a remélem utolsó off miatt, de a #8869. hsz.-m pontosításra szorul.
"... megjegyezte, hogy soha nem látott ennyi szántott földet,..."
Az ez után írott, " És ki nem...le." véleményem NEM azt jelenti, hogy szerintem jól van ha bárhol sok szántott föld van. Azt mondom,hogy le van ...... az amerikai, hazugságon alapuló, magyarokat leminősítő megjegyzése.
Részlet az Am.Mg.Minisztérium felméréséből:
"The Census found that no-till was practiced on 278,290 farms, conservation tillage on 195,738 farms and conventional tillage on 405,692 operations."
Azaz:
"Az összeírás megállapította, hogy 278.290 gazdaságban volt gyakorlat a no-till, 195.738 gazdaságban talajmegőrző művelés, és 405.692 hagyományos műveletekkel művelve."
Tehát amíg Amerikában is még 400 000 gazda hagyományosan is művel földet, addig ne botránkozzon itt meg azt sugallva ezzel , hogy mi mennyire elvagyunk maradva a világ dolgaitól.
Válasz dr.T #8886. hozzászólásáraItt azert biztos lessz 10-15q ha-kent,errol beszeltem en, ilyen foldre ramenni traktorral nagy muveszet,itt csak a no till erdes.
Válasz dr.T #8881. hozzászólásáraTe talajod is javulna,ha bele kezdenél.20 év múlva majd nyittok,egy önsajnálkozós sírós topikot ,hogy miért nem próbáltátok meg?
Válasz Mf-es? #8874. hozzászólásáraA kornyeken senki mert tul kemenyek es augusztus vegere nemtudsz olyan apromorzsas talajt kesziteni ami a repcenek kell.
15323 hozzászólás
Válasz Dinnyés Laci #8922. hozzászólásáraMert így egy menet,meg van spórolva.
Válasz Mf-es? #8920. hozzászólásáraegyébként miért jobb a tavasz gruber mint az őszi?
Válasz Mf-es? #8920. hozzászólásáraHaszonra megyünk.Pesten értettem meg,hogy hogyan lehet termésátlagot növelni.
Mostanra állt össze a kép.
Válasz csferri #8919. hozzászólásáraSemennyit,de fele költséggel,mint az itteniek.
Válasz Mf-es? #8913. hozzászólásáraÉs azóta mennyit emelkedett a termésátlagod? Ha több mint 5 év alatt ennyit javult a talajállapot.
Válasz kovacsmihaly0905 #8917. hozzászólásáraNincs.
Válasz Mf-es? #8914. hozzászólásáraficsér közelében van földed?
Válasz dr.T #8915. hozzászólásáraNem akarunk ódákat zengeni,de soktényezős a dolog.Nem mindegy milyen a grúber.Szanberg is hiába próbálkozik,40 cm.-es kapa osztással,azt el kellene felejteni.
Téma lezárva,mert kiutálnak engem is.
Válasz Mf-es? #8914. hozzászólásáraErtlek en de nekem is van olyan parcellam ahol csak arpa buza arpa buza megy es ott ensem szantok,de azert odakat nemkell zengeni rola,mert nem lazult semmi tarcsa ,grubber kompaktor ez az aratas utanni melo,itt kb 6 eve nemlett szantva ,es itt tobb nitrot kell hasznallnom a zsarmaradvanyok vegett
Válasz dr.T #8911. hozzászólásáraItt egy 2011-es kép.Tavaszi grúber,nedvesbe erőltetve.Azokat a rögöket,kalapáccsal lehetne szét ütni.Most,ugyan itt,kézzel szétlehet morzsálni a rögöket.
Ezt csak az hiszi,aki megtapasztalja.
Válasz dr.T #8911. hozzászólásáraItt is felejtős volna,ha nem megfelelő talajállapotnál csinálnám.
Több mint 5 éve,mikor még tárcsáztam,olyan rögöt vett ki a tárcsa,hogy beszorult a két lap közé.
Ilyen rögökkel,már nem lehet találkozni.
Válasz dr.T #8911. hozzászólásáraA lentebbi kérdésről mit gondolsz? Nincs gruberom pillanatnyilag, de a szalmát nem akarom mélyre letenni, ha nem muszáj...
Válasz Mf-es? #8909. hozzászólásáraTavasszal nalam felejtos a grubber csak nagyon konnyu kombi,arvakeles alig ha fagy ki
Válasz *** HM *** #8908. hozzászólásáraItt a macskaszar.Végig se tudtunk járni.2.sor,vethető lett.
Válasz dr.T #8903. hozzászólásáraMegvárom,még elfagy.Tavasszal megy a grúber.
Ha ősszel mész,lezúzod.Ez megengedett a tmmg.-ba.
Válasz Mf-es? #8902. hozzászólásáraRéti macskaszarban nemigen preferálnád a vízmegtartást.
Békési szikkadós meg omlós 1000 meg 1000 haokon könnyebb bohóckodni.
Válasz csoppika #8906. hozzászólására2x volt piszkálva tárcsával sekélyen...
Válasz dr.T #8905. hozzászólására50 centin lazított placc. Tavaszra egy tárcsa 15centin, vagy inkább 20-25cm szántás? Végső esetben szotyi lesz bele...
Válasz Mf-es? #8901. hozzászólásáraBuza ala csak grubberozok,ha nem akkor tarcsa meg 1 lazitas,akkor te aratas utan meghuzod 2x grubberal vetesig,mert ugye arvakeles is van?
Válasz Mf-es? #8901. hozzászólásáraHa sok a szar akkor a sorkozmuvelő kilőve
Válasz Mf-es? #8901. hozzászólásáraHat en a zoldtragyaba zuzas nelkul nemtudok belemenni nemtudom te hogyan huzod azt le gruberral
Valaki használ ilyet?Nyáron,határszemlén,lehet ellenőrizni,melyik talajnak nagyobb a nedvességtartalma.Szántott,grúber,lazított,stb..
Válasz dr.T #8900. hozzászólásáraGrúber+vetőgép.Néha zúzó,ha virágzik a zöld trágya.Nincs más talajművelőm.
Egy 6 soros sorművelő van még.
Majd jönnek a kötekedők,hogy ez nem talajmegújító.Ez az út eleje,több talajművelő,nem hiszem,hogy lesz,esetleg másfajta.
Válasz Mf-es? #8897. hozzászólásáraMond mar el legyszives mi neked a te talj megujjito muvelesed ird mar le aratastol mit csinallsz az oszibuza vetesig meg tavaszzal a kuki vetesig es mit csinallsz a kuki tarloval es a zoldtragyaval?
Válasz Mf-es? #8897. hozzászólásáraBuza ala en se szantok csak a kuki alá,meg ugye a zoldtragyat.de szantott buzahoz nem is kelett annyi nitrogen mind most a milcsoshoz.
Nem kell ezen ennyit rugózni. A saját birtokomon olyan művelési formával gazdálkodom amilyennel én akarok. Ez a topic nem a forgatásról szól,arra van másik. Ez a ki mit, pontosan hogy és mennyit is forgat, gyerekes kategória. Nem érdekel sem a szomszéd,sem az Amcsi...vagy legyen gipsz Jakab...stb. Nekem megfelel a TMMG...akkor szerintem nincs mit ezen magyarázni. Vagy ellen magyarázni.
Válasz dr.T #8894. hozzászólásáraNem is akarjuk.Saját gazdaságunkat kell megváltani.
Válasz MrPoke #8890. hozzászólásáraLatod el is felejtettem,hogy te arra vagy.
Válasz lac* #8889. hozzászólásáraAz a baj,hogy csak azt gondoljuk
Válasz Mf-es? #8887. hozzászólásáraAzert ne tulozzunk mert a vilagot nem fogjatok megvalltani vele.
Válasz D-032-a #8891. hozzászólásáraAmúgy kit érdekel amerika.Lusta parasztok vagyunk,kényelmesebb egy pickupba határ szemlézni,mint tízen órákat trakiba zötykölődni.
Válasz dr.T #8884. hozzászólásáratök jó olcsó munkaerő! Legalább nem kell kultizni sem és gyomírtani sem.
Elnézést a remélem utolsó off miatt, de a #8869. hsz.-m pontosításra szorul.
"... megjegyezte, hogy soha nem látott ennyi szántott földet,..."
Az ez után írott, " És ki nem...le." véleményem NEM azt jelenti, hogy szerintem jól van ha bárhol sok szántott föld van. Azt mondom,hogy le van ...... az amerikai, hazugságon alapuló, magyarokat leminősítő megjegyzése.
Részlet az Am.Mg.Minisztérium felméréséből:
"The Census found that no-till was practiced on 278,290 farms, conservation tillage on 195,738 farms and conventional tillage on 405,692 operations."
Azaz:
"Az összeírás megállapította, hogy 278.290 gazdaságban volt gyakorlat a no-till, 195.738 gazdaságban talajmegőrző művelés, és 405.692 hagyományos műveletekkel művelve."
Tehát amíg Amerikában is még 400 000 gazda hagyományosan is művel földet, addig ne botránkozzon itt meg azt sugallva ezzel , hogy mi mennyire elvagyunk maradva a világ dolgaitól.
Válasz dr.T #8888. hozzászólásáraMért nem jöttél el hozzám, ha erre jártál :P
6 éve nincs szántva, és ez agyag....
Válasz dr.T #8888. hozzászólásáravalószínűleg nyereséges ez így is,gondolom vegyszert sem használnak,nem amatőrők
Válasz dr.T #8886. hozzászólásáraItt azert biztos lessz 10-15q ha-kent,errol beszeltem en, ilyen foldre ramenni traktorral nagy muveszet,itt csak a no till erdes.
Válasz dr.T #8881. hozzászólásáraTe talajod is javulna,ha bele kezdenél.20 év múlva majd nyittok,egy önsajnálkozós sírós topikot ,hogy miért nem próbáltátok meg?
https://www.youtube.com/results?search_query=Cultivation+of+horticultural+plants+with+no-till+technology.
Válasz borda77 (Joe) #8882. hozzászólásáraEz a jovo jonnek a bevandorlok
Válasz borda77 (Joe) #8882. hozzászólásárakrumplit ültetnek
Válasz Mf-es? #8879. hozzászólásárami a franc ez? Több tiz millás gép aztán kézzel potyogtatnak valamit?
Válasz Mf-es? #8879. hozzászólásáraNagyon profi,joll van gepesitve (probalgatasra jo),ilyen homokbanyam lenne valszeg enis igy csinallnam
Válasz *** HM *** #8878. hozzászólásáraEnis vágom
Válasz dr.T #8877. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=Xkqi6DXQwsU
Válasz dr.T #8877. hozzászólásáraTöbbieknek mond mi vágjuk...
Válasz *** HM *** #8875. hozzászólásáraHaha ez jo volt,pajtyikam kerteszet is van,na azt megneznem a no tillben.
Válasz Mf-es? #8874. hozzászólásáraA kornyeken senki mert tul kemenyek es augusztus vegere nemtudsz olyan apromorzsas talajt kesziteni ami a repcenek kell.
Válasz Mf-es? #8874. hozzászólásáraNem győzöd meg új ekéje van.
Valamit dolgozzon azé 1 2 év után idegölő lenne szétmetélni...
Válasz dr.T #8872. hozzászólásáraA jó földön,meg még érdemesebb.