Válasz Mf-es? #7931. hozzászólására Nem csodagép, csak egy kisgazdaságok számára is elérhető, könnyű direktvetőgép, amivel akkor is lehet vetni, amikor esetleg a nagy tárcsások csak a partvonalról nézik a meccset. Ez volt a cél már évekkel ezelőtt és ma is csak ennyi a lényege.
Válasz Mf-es? #7925. hozzászólására A RADdal én a folyékony tápanyagot javaslom, mert a sor mellé kirakott jobban hasznosul és nem a gyomokat táplálja. Frontra felteszed a tartályt és nyomod a kapák mellé, így a vetőgép maradhat könnyű.
Válasz Mf-es? #7924. hozzászólásáraKöckerling,csak egy kiforrott gyári,és még kombinátorozni is tudok vele.Esetleg, talán,az alap műtrágyát is kiszórja tavasszal.
Válasz Claastra. #7923. hozzászólásáraEz tudom.Csak én tavaszi sörárpát vetnék.Vetőmagot,november előtt nem adtak sose.Azt mondták,ne is vesse senki hamarább,mert kifagy.Szerintem nem.Lényeg,ezért is lesz utoljára ilyen árpa.Engem ne szívassanak.
Nem kell mindjárt arra gondolni,aki nem szánt,az lusta trehány...
Ezért is dilemmázok,felesleges,ilyen milliós épített gépekbe fektetni.
Válasz Mf-es? #7922. hozzászólásáravolt 6hét jóidő aki nem végzett az gondolkodjon elegy hete csak malmozunk nézzük a keléseket,lazítani még korainak tartom majd nov közepén
Olyan talaj állapotban,ahol a tárcsás,már ragad.Jönnek a kapás vetőgépek.A kettő összehasonlítása a lényeg.És nem is a mag magárokba való nyomkodásra gondolok.
Válasz Hús Futár #7895. hozzászólásáraA mag kiadagolásával nem lenne gond, van rajta aprómag kerék.. pl a Tillage Radish magja hasonló méret..
De hogy így direktbe hogy kelne a repce, pl szója tarlóba, nem tudom.
Mi a repcetermelők véleménye? Jó lenne?
Sortávolság állítható bármennyire,az nem gond..
Válasz Mf-es? #7912. hozzászólásáravan mindkettőre gépem,Máté tőlem 500km-re van nála lehet a 76 jön be itt a szomszédban volt vetősortáv kisérlet itt a dupla gabonasor jött be
Szerintem meg a 76-os repce vetés minden mástól jobb. Van most sűrűsoros is, jól néz ki, majd meglátjuk mit mutat de a környéken is egyre többen vetik szemenkéntivel nyílván nem véletlenségből.
Nem beszélve arról, hogy itt az agyag talajoknál folyós nedves porhanyós magágyat igen nehéz készíteni és a kelés rosszabb minőségű magágyban is ettől 100%-os.
Válasz Mf-es? #7901. hozzászólásáraTérállás mitöl lenne jobb?sűrű vetés a legrosszabb,amelyik repce"szellőzik" annak régen rossz.....az én horschom nem fújja ki a magot, valamint nincs se időm se kedvem ősszel tavasszal kultuvátorozni a repcéket,olyankor munkacsúcs van nálunk.
Válasz Mf-es? #7901. hozzászólásáraValami el let cseszve a nagygazdánál. Ha a kverneland rendszereknél lehet állitani a levegő menyiségét, akor szerintem a horschnál is lehet vele valamit csinálni.
Válasz .Szabi. #7900. hozzászólásáraitt volt a szomszédban vetésmód kísérlet,a Józsi aratta a legrosszabb eredményt a 76-os produkálta, a legjobb a duplagabonasoros lett a második a telibevetés
Válasz .Szabi. #7900. hozzászólásáraNem is a termésre gondoltam.
Hamarább található a portán jó szemenkénti,mint jó gabona vető,ami repcét is tud.76 cm-re vetettnél találsz a portán sorművelőt,ha kell.Jobb tér állás,Talaj felett,már elágadzik,becőt nevel(het).Sűrűre vetett,nem úgy szellőzik,jobban gombásodhat.
Meg sok minden apróság,amit magad is kitalálhatsz.
Levegős gabona vetőknél,kifújja a repce magot a szél.Ezt egy nagy gazda mondta.Horsh-al vetettek.
Válasz Sk Laci #7880. hozzászólásáraMagtartályt tudom méretre, amekkorát szeretnél akkora lesz,azon ne múljon!
De minél nagyobb annál erősebb váz kell neki, s elszaladnak a kilók felfelé..
Természetesen ez nem baj, ha van mi vigye, emelgesse...
Sortávolság állítható tetszés szerint, s a csoroszlyák állíthatóak le fel is 2-3-5cm egymástól, ( ha más méretek kellenek, megbeszéljük) dupla W tartály, 2 fokozatmentes válóval készülnek...
S ezáltal mehet egyszerre nagy mag, apró mag akár váltott sorokkal, s különböző mélységbe..
Vetőgép váza fix, nem követi a talajt , hátsó hengersor a mélységtartó, s egyben a meghajtó kerék is!
A keréknyom problémára az a megoldás hogy lejjebb engeded a nyomban menő csoroszlyákat..
Egyenlőre válalom az egyedi megoldásokat is! Hívjatok.
+381638371370
Írjatok gegem42@gmail.com
15389 hozzászólás
Válasz Mf-es? #7931. hozzászólására Nem csodagép, csak egy kisgazdaságok számára is elérhető, könnyű direktvetőgép, amivel akkor is lehet vetni, amikor esetleg a nagy tárcsások csak a partvonalról nézik a meccset. Ez volt a cél már évekkel ezelőtt és ma is csak ennyi a lényege.
Válasz Mf-es? #7925. hozzászólására A RADdal én a folyékony tápanyagot javaslom, mert a sor mellé kirakott jobban hasznosul és nem a gyomokat táplálja. Frontra felteszed a tartályt és nyomod a kapák mellé, így a vetőgép maradhat könnyű.
Válasz Muskátliszájú #7936. hozzászólásáraSzerintem egyenlőre csak demózás lesz.
Válasz Mf-es? #7935. hozzászólásáraMegvetted? Mik a paraméterei ,menyi volt? Privibe jöhetne!:)
Válasz emcett #7934. hozzászólásáraRad csoroszlyással.
Válasz Mf-es? #7933. hozzászólásáraMilyen csodagéppel vetsz holnap? Azon hogy van megoldva a magadagolás?
Válasz emcett #7932. hozzászólásáraHa komoly pénzt fektetnék be,nem átlagos körülményre választanék.Nőne a bérmunka lehetősége is.
Válasz Mf-es? #7930. hozzászólásáraEzt leszámítva átlagos körülmények között?
Válasz .Szabi. #7926. hozzászólásáraAmúgy vethetsz,mivel a tied kapás.Remélem,holnap én is vetek a csoda géppel.
Válasz emcett #7929. hozzászólásáraEz nem jó,magadagolót,a gumikerékről hajtja.Ez beragad.
Válasz Mf-es? #7925. hozzászólásárahttp://keszenlet.hu/novenytermesztes/hirek/275,tonutti-quasar-mostantol-matermacc-as-direkt-vetogep-.html
Válasz Mf-es? #7927. hozzászólásáraAzt , csak te tudod eldönteni,taljfüggő, de valószínűleg Igen.
Válasz .Szabi. #7926. hozzászólásáraAz engem nem érdekel.Az érdekel,hogy itt vetnél e.
Válasz Mf-es? #7922. hozzászólásáraHolnap vetni fogok a horsch-al, gyere nézd meg
Válasz Mf-es? #7924. hozzászólásáraKöckerling,csak egy kiforrott gyári,és még kombinátorozni is tudok vele.Esetleg, talán,az alap műtrágyát is kiszórja tavasszal.
Válasz Claastra. #7923. hozzászólásáraEz tudom.Csak én tavaszi sörárpát vetnék.Vetőmagot,november előtt nem adtak sose.Azt mondták,ne is vesse senki hamarább,mert kifagy.Szerintem nem.Lényeg,ezért is lesz utoljára ilyen árpa.Engem ne szívassanak.
Nem kell mindjárt arra gondolni,aki nem szánt,az lusta trehány...
Ezért is dilemmázok,felesleges,ilyen milliós épített gépekbe fektetni.
Válasz Mf-es? #7922. hozzászólásáravolt 6hét jóidő aki nem végzett az gondolkodjon el
egy hete csak malmozunk nézzük a keléseket,lazítani még korainak tartom majd nov közepén
Olyan talaj állapotban,ahol a tárcsás,már ragad.Jönnek a kapás vetőgépek.A kettő összehasonlítása a lényeg.És nem is a mag magárokba való nyomkodásra gondolok.
Válasz Claastra. #7919. hozzászólásáraItt nem ez a kérdés.
Válasz Claastra. #7919. hozzászólásáraAz a szomszéd!
Válasz Mf-es? #7918. hozzászólásárade mit csinál a másik ?
https://www.youtube.com/watch?v=_Z4zOacaEjQ
"Rad"csoroszlyás,vitaindítónak jó lesz.
Válasz Claastra. #7913. hozzászólásáraEz olyan mint a traktor.Ki van a kormány,meg az ülés mögött.
Válasz Claastra. #7911. hozzászólására

És a tények makacs dolgok.
Válasz Gege #7914. hozzászólásáraBiztosan működne,
Válasz Hús Futár #7895. hozzászólásáraA mag kiadagolásával nem lenne gond, van rajta aprómag kerék.. pl a Tillage Radish magja hasonló méret..
De hogy így direktbe hogy kelne a repce, pl szója tarlóba, nem tudom.
Mi a repcetermelők véleménye? Jó lenne?
Sortávolság állítható bármennyire,az nem gond..
Válasz Mf-es? #7912. hozzászólásáravan mindkettőre gépem,Máté tőlem 500km-re van nála lehet a 76 jön be itt a szomszédban volt vetősortáv kisérlet itt a dupla gabonasor jött be
Válasz Claastra. #7911. hozzászólásáraAki 76-ra nem tudott,az 13-ra se fog tudni.
Válasz szanberg #7910. hozzászólásáraSzerinted a 76,itt meg a tények mutatták a dolgokat
Szerintem meg a 76-os repce vetés minden mástól jobb. Van most sűrűsoros is, jól néz ki, majd meglátjuk mit mutat de a környéken is egyre többen vetik szemenkéntivel nyílván nem véletlenségből.
Nem beszélve arról, hogy itt az agyag talajoknál folyós nedves porhanyós magágyat igen nehéz készíteni és a kelés rosszabb minőségű magágyban is ettől 100%-os.
Válasz Mf-es? #7901. hozzászólásárahál istennek sikerült az IH helyére egy sulkyt vennem így már nincs gond a repce vetéssel sem
Válasz .Szabi. #7907. hozzászólásáraAmúgy a miértek,azokat,az elmúlt 10 évben hallottam,profi repcetermesztőktől.
330 ezer /ha.
Válasz Mf-es? #7905. hozzászólásáraÉn nem azt mondom, hogy úgy a legjobb ahogy én csinálom,és nem kreálok elméleteket a miértekről,
Válasz Mf-es? #7901. hozzászólásáraMennyit vetettél 1 ha ba?
Válasz .Szabi. #7904. hozzászólásáraÍrtam,hogy úgyis meg cáfolod.
Válasz Mf-es? #7901. hozzászólásáraTérállás mitöl lenne jobb?sűrű vetés a legrosszabb,amelyik repce"szellőzik" annak régen rossz.....az én horschom nem fújja ki a magot, valamint nincs se időm se kedvem ősszel tavasszal kultuvátorozni a repcéket,olyankor munkacsúcs van nálunk.
Válasz Mf-es? #7901. hozzászólásáraValami el let cseszve a nagygazdánál. Ha a kverneland rendszereknél lehet állitani a levegő menyiségét, akor szerintem a horschnál is lehet vele valamit csinálni.
Válasz .Szabi. #7900. hozzászólásáraitt volt a szomszédban vetésmód kísérlet,a Józsi aratta a legrosszabb eredményt a 76-os produkálta, a legjobb a duplagabonasoros lett a második a telibevetés
Válasz .Szabi. #7900. hozzászólásáraNem is a termésre gondoltam.
Hamarább található a portán jó szemenkénti,mint jó gabona vető,ami repcét is tud.76 cm-re vetettnél találsz a portán sorművelőt,ha kell.Jobb tér állás,Talaj felett,már elágadzik,becőt nevel(het).Sűrűre vetett,nem úgy szellőzik,jobban gombásodhat.
Meg sok minden apróság,amit magad is kitalálhatsz.
Levegős gabona vetőknél,kifújja a repce magot a szél.Ezt egy nagy gazda mondta.Horsh-al vetettek.
Nem vetettem még 76-ra , most van először 25-re eddig telibe volt vetve, a termés nem a sortávolságon múlik
Válasz .Szabi. #7898. hozzászólásáraCsak.Bármit is írnék,úgyis megcáfolnák.
Válasz Mf-es? #7896. hozzászólásáraMiért vagy ebben ennyire biztos?
Válasz Mf-es? #7896. hozzászólásáraén inkább maradok a gabona vetőnél és úgy néz ki a fajta repcéknél
Válasz Hús Futár #7895. hozzászólásáraRepcét,egy jó szemenkéntivel kell vetni.
A repce vetése volna számomra is a nagy kérdés ezzel a géppel kapcsolatban esetleg eddig milyen hasonló apró magokat vetettetek vele ?
Válasz Sk Laci #7880. hozzászólásáraMagtartályt tudom méretre, amekkorát szeretnél akkora lesz,azon ne múljon!
De minél nagyobb annál erősebb váz kell neki, s elszaladnak a kilók felfelé..
Természetesen ez nem baj, ha van mi vigye, emelgesse...
Sortávolság állítható tetszés szerint, s a csoroszlyák állíthatóak le fel is 2-3-5cm egymástól, ( ha más méretek kellenek, megbeszéljük) dupla W tartály, 2 fokozatmentes válóval készülnek...
S ezáltal mehet egyszerre nagy mag, apró mag akár váltott sorokkal, s különböző mélységbe..
Vetőgép váza fix, nem követi a talajt , hátsó hengersor a mélységtartó, s egyben a meghajtó kerék is!
A keréknyom problémára az a megoldás hogy lejjebb engeded a nyomban menő csoroszlyákat..
Egyenlőre válalom az egyedi megoldásokat is! Hívjatok.
+381638371370
Írjatok gegem42@gmail.com
Válasz Drisa #7892. hozzászólásáraŐszinte leszek, repcét még nem próbáltam, s nem is volt sosem...
Nem tudok rá mit mondani..
Válasz Gege #7872. hozzászólásáraRepcét milyen sikerrel lehet vetni vele?
Válasz Mf-es? #7878. hozzászólásáraA kerék nyomokban lejjebb lehet állítani,a csoroszlyákat.Jól ki van találva az a része.
Válasz Mf-es? #7889. hozzászólására Csak évek óta...