Gázolaj árak 632 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 414.08 Ft USD 396.98 Ft CHF 444.25 Ft GBP 499 Ft

Fórum

Talajmegújító Mezőgazdaság

Létrehozta: Netparaszt , 2014-11-01 07:07:19

Kedvencekhez Segítség

15323 hozzászólás
Nincs profilkép
#6723 Praetor
2017-01-17 12:48:51

Válasz szanberg #6701. hozzászólásáraHát pedig, ha valaki néhány hektárt be tudna állítani tartós kísérletbe, az épp Te vagy. Korábban leírtam, hogy miért nem veszélyeztetnéd az alkalmazottaid munkáját.

Feco érvei meg itt épp nem állják meg a helyüket, mert a tmmg elkezdéséhez nem feltétlenül kell a 2cm-es rtk, meg a kontrollált taposás...stb. Ami a gépkezelőknek változtatni kell, azt egy droid is abszolválni tudja, itt főkép az agronómusnak kell fejben átállni és új szempontok alapján dönteni.

Ami itt folyik, az szimpla személyeskedés, amiért más helyeken masszív moderálás járna.
Durván hátráltatja itt a szakmai kommunikációt, ami miatt is a társaság egy része ezt a témát máshol tárgyalja ki.

A stílusba meg belekötni egy tini hiszti. Nagyon kevés hozzászóló van itt a fórumon, akinek a stílusa ne lenne néha bántó vagy alpári. Mégis mások a legtöbbször elnézik ezt nekik. Ez a fórum így működik. Többet kell eltűrni, hogy a szakmáról érdemben lehessen információkat megosztani.

Ha viszont mindig idejössz ezzel a mellébeszéléssel és kötözködéssel, akkor még felmerül az olvasókban a gyanú, hogy a Te feladatod nem-e az ellenpropaganda és a lejáratás.

Netparaszt eredményesen csinálja ezt, és még sokan mások is, akik csendben vannak.
Ha kizárólag konkrét szakmai kérdésekben szólsz hozzá, és valóban megfontolod az esetleges értelmes választ, akkor nem fogsz ügynöknek vagy trollnak látszani. Ez egy jótanács, amit nem muszáj elfogadnod, de érdemes.

Písz.

#6722 dr.T
2017-01-17 12:47:29

Válasz ata0 #6710. hozzászólásáraEn hasznallom mar kb 4 eve de kerteszetben es arra voltam kivancsi,hogy szantofoldinel mik a tapasztalatok,az ide kiproballom ugy,hogy arban egyenlo legyen mit fog csinallni

Nincs profilkép
#6721 Netparaszt
2017-01-17 12:40:13

Válasz MrPoke #6716. hozzászólására OFF. Nem vagyok semmiféle doktor, csak egy ugyanolyan ember, mint bárki. Próbáld ki, hogy reagálsz, mikor csipicsirkék évek óta nyomoznak utánad és igyekeznek előtúrni bármit, amivel a személyedet támadhatják.
Néha nekem is teli van a hócipőm a gyakori rágalmazásokkal, azonban nem vagyok Teréz anya, hogy a végtelenségig tűrjek.
De igazad van, süllyedésből elég volt.
Megyek szünetre, ez nem az a fórum továbbra sem, ami értelmes párbeszédet tudna fenntartani.
ON

Nincs profilkép
#6719 Mihály-963
2017-01-17 12:29:29

Válasz Radocz #6709. hozzászólására nem érdekelt annyira a PREGA hogy elmélyedjek benne de 15-20 évvel ezelőtt nagy érdeklődéssel olvastam az Angliában akkor bevezetésre szánt Preciziós gazdálkodást amelynek az alapja a műhold irányítás volt nos oda sem volt elég még a 200 ha sem megbukott kik beleugrottak mert nem kicsi pénzel volt támogatva több mint 200 akasztották fel magukat ezért írtam már több hozzászólásban is nagyon óvatosan mert lehet temetés lesz a vége a talaj megújításról meg csak annyit amit a nagyapámtól tanultam jó vetésforgó ami ma nincs s évente 1-2 újnyi vad föld a szántáskor s ebben van valami p. az erdő talaját 70-80 mélyen forgatják s nézd meg milyen erős gyomok nőnek pedig nem műtrágyázzák tehát amely biológus azt mondja hogy 510cm van talaj élet az nem mond igazat vegyük a gilisztákat most 40 70 cm mélyen vannak begubancolódva s azok bacik nélkül nem élek akkor ott vannak azok is s ha van leforgatva növényi anyag annál erősebben jönnek a felszín közelébe ahogy melegszik a talajsmile pimp

#6718 Mf-es?
2017-01-17 12:27:39

Válasz .Feco. #6708. hozzászólásáraNem kell kidobálni,lehet mást is csinálni,nem csak traktorba ülni.

Nincs profilkép
#6717 Muskátliszájú
2017-01-17 12:11:26

Válasz ata0 #6710. hozzászólásáraNEM úgy van ,hogy a karbamid nincs jótékony hatással a talajéletre?

Zöldalga készítménnyel valakinek van tapadztalata tavaszi gabonára?

Nincs profilkép
#6716 MrPoke
2017-01-17 11:47:31

Válasz Netparaszt #6715. hozzászólásáraOFF

Ha ez a te stílusod akkor .......
Ha csak a kesztyűt veszed fel és lesüllyedsz a veled így beszélőkhöz akkor ........

Ha nem előítélettel olvasnál lehet látnád, hogy sokakat érdekel a téma, és elismerik a szakmai tudásod csak ebből a stílusból van sokaknak elege. Többek közt nekem is.

Egy doktorhoz, tanítóhoz igen méltatlan.
(Csak elgondolkodtatónak írtam nem fogok válaszolni semmiféle hozzászólásra)

Nincs profilkép
#6715 Netparaszt
2017-01-17 11:18:12

Válasz bobo77 #6712. hozzászólására Nahát milyen pipacslelkűek lettünk hirtelen, ha a vadászcimbora őszinte szándékairól van szó.smile lol
Mit is söpörgettek akkor az én házam táján, ha nem érdekel titeket a téma?

#6714 GREVEN
2017-01-17 11:01:45

Lehet a valagamba lesz rúgva, de nem találtam a kérdésemnek megfelelő topicot, pedig átnyálaztam majdnem az összes oldalt.

Kb 2 ha területen milyen kertészeti növényt lehetne termelni öntözés nélkül amit értékesíteni sem nagy macera?
Csak egy évről lenne szó, ez is a fiatal gazdás pályázatban lehetne vállalni elég sok többlet pontért.

Nincs profilkép
#6713 Moderátor
2017-01-17 10:35:20

Moderálási elveink miatt törölve: 2017-01-17 11:29:29

Nincs profilkép
#6712 bobo77
2017-01-17 10:05:26

Válasz Netparaszt #6707. hozzászólásáraMindenki a saját házatáján söprögessen...

Nincs profilkép
#6711 kis Zombi
2017-01-17 09:36:03

Válasz dr.T #6705. hozzászólásáraKönnyű kezelni, kijuttatni, begolgozni, ellenben nagyon drága. 2,5 - 3 -szor annyiba kerül ugyanannyi hatóanyag, mint jó minőségű műtrágyából. Gyümölcsösben használom, mert az elbírja a + költséget, lehet idén kipróbálom 1 ha szántón is.

Nincs profilkép
#6710 ata0
2017-01-17 09:29:29

Válasz dr.T #6705. hozzászólásáraÉn használtam kontrollba is.Sajnos nem tudok olyan jókat írni.500kg\h-os dózis az kidobott pénz de lehet hogy csak nálunk volt az mert annyira szarok voltak a földek.
a 2t\ha adag azt szórtam kontrollba és annak volt látszata.
Na de az már majd 70000ft.Amit ráirnak mikrobiologiát az szerintem úgy hazugság ahogy van.
A karbamiddal dúsítottat szeretném próbálni az idén.Abba még talán lesz értelem de az is csak a karbamid miatt.smile laugh
De ha te nem vagy bio akkor szerintem ne foglalkozz ezekkel mert pénz kidobás.
Minimál műtrágya adag a talajélet védelmébe és kész..szerintemsmile wink

#6709 Radocz
2017-01-17 09:12:28

"Nekem nem a technológiával van bajom és kifogásom"

Anno kértem technológiát.
Nem kaptam, mert nincs. (Talán nem is lehet, mert minden helyzet más)

Mint régi cukorrépa termelő, ezt nehezen értettem, de ha a hozzáértők ezt mondják, akkor úgy van.
Amikor szerződést kötöttem mákra, a gyár adott leírást hogyan kell csinálni.

Mr Poke javasolta menjek beszélgessek a talajjal. A második "mikroszkóp kezelő" tanfolyamon elkezdtem megérteni, hogy figyelnem kell a változásokat.

A tervek szerint a Kukutyini konferencián gyakorló gazdálkodók számolnak be munkájukról. Ott nem észosztás lesz, hanem tapasztalat megosztás az érdeklődők számára.

Van más út is. Neve: PRECÍZIÓS GAZDÁLKODÁS
Az egyetemen beszélgettem róla. 50-100 ha kell hozzá. Nekem nincs ennyi. Neked van.

Van választási lehetőséged.
Talajmegújítás vagy PREGA.

A Fórumtalálkozón kapott könyvet végig olvastam. Tedd meg és beszéljük meg az aktuális topikban.

Ha észrevetted a Talajmegújítók egy része már csak az új topikot használja.

smile cowboy

#6708 .Feco.
2017-01-17 09:07:32

Válasz Sk Laci #6706. hozzászólásárane forgasd ki, mert ennek semmi értelme nincs.
Én igenis értem a logikáját, a cége alkalmazottainak túlnyomó része nyugdíj előtt áll, és világéletében az MTZ-n és a T150-esen ült. ilyen emberekre nem lehet modern dologkat alapozni, de azt sem lehet, hogy elküldi őket, mert kicsi a falu, azonnal rákiabálnak mindent. A gyereke ugyanoda jár óvodába iskolába ahova a dolgozójának az unokája, nem lehet kidobálni embereket, mert nagyon visszatetsző és káros, de haladni sem lehet velük mert ahhoz meg egyszerűek. nem könnyű ám megtalálni a középutat...

Nincs profilkép
#6707 Netparaszt
2017-01-17 09:03:56

Válasz szanberg #6701. hozzászólására Költői kérdések bennem is fel szoktak merülni. Például a tmmg hosszú távon nagy játékosok üzleti érdekeit sérti, beleértve olyan pitiáner milliárdosét is, aki gátlás nélkül küldi a navot a felvásárolandó üzletek tulajdonosaira, hogy fillérekért vehesse át a tönkretett emberek kis vagyonát is.
Az egyik ilyen milliárdosnak a Kab hegy is a vadászterülete.
Érdekes módon mindig akkor bukkansz fel itt a tmmgn, mikor előtte meglátogatod a nevezett ember környezetét vadászgatni vagy műtrágyáért.
Persze ez semmi összefüggésben nincs a témához való hozzáállásoddal, csak költőien gondolkozom néha. smile innocent

Nincs profilkép
#6706 Sk Laci
2017-01-17 08:13:08

Válasz szanberg #6701. hozzászólásáraSzanberg, nagyon szép dolog részedről az emberekkel való eggyütérzés, tudom főleg akkor érzelmi dolog, ha ott élsz ahol ők.
De viszont vedd más szemszögből. Mennyi ember dolgozott a szociba azon a helyen, ami mostan a tietek, és jelenleg mennyien vagytok?
Sajnos a piacgazdaság kényszeríti az embert minél efektívebben termelni, hogy talpon maradjon. Ez sajnos a munkahelycsökkenéssel is jár. Eljátszhatod a "szamaritánust" eladod a gépeket és veszel lovakat és lovasszerszámokat, hogy minél több munkahelyet hozz létre. Így meddig maradnátok talpon? 1-2 év és padlót fogsz. Mindig akad aki átveszi a helyedet, és hidd el nem azért venné át a helyedet, hogy csak sok munkahely legyen, hanem azért, hogy megélhessen. Lehet, még annyi munkahelyet se teremtene mint amenyit ti mostan kínáltok. Kicsit gondolkozz el azon amit írtam, mert Netparaszt nem szociális programokról oktat, de úgy Márta néni se a töbiekkel

#6705 dr.T
2017-01-17 07:40:38

Válasz Netparaszt #6702. hozzászólásáraMeg a pelletizallt szervestragyakrol irhatnal valami infokat tapasztalat teren!?smile thumbup

#6704 Mf-es?
2017-01-17 05:33:07

Válasz szanberg #6701. hozzászólásáraNe akard itt megetetni,hogy azért nem állsz át,mert sajnálod az embereidet.
Ezzel a sok kötözködéssel csak magadat minősíted.
Senki nem mondta,hogy ezt csinálnod kellene.

Nincs profilkép
#6703 a2457
2017-01-17 00:18:55

Válasz szanberg #6701. hozzászólásárafelteszem akkor ez a technológia nem neked való.
ha nekem nem jön be egy technológia akkor egyszerűen nem használom, és mást keresek helyette.

ha mégis bejön egy technológia de aki információt tudna adni, annak a személyével vagy mással gondom van akkor meg.. keresek mást információ forrást és nem bosszantom magam.

ez konkrétan szerintem jó megoldás, de ha hibát találsz benne világosíts fel nyugodtan.

Nincs profilkép
#6702 Netparaszt
2017-01-17 00:11:15

Válasz szanberg #6701. hozzászólására Te nem unod még, hogy ugyanazokat a sokszor cáfolt kliséket pörgeted, mint egy imamalmot?
Szeretem a munkám és sok emberrel együttműködni, hogy minél többen önállóan változtassanak egy fenntarthatóbb gazdálkodási irányba és még több embernek adják már ők tovább a tapasztalatuk.
Anhak örülnék legjobban, ha a magadfajta is büszkén állna ki előadóként a technológiai sikereivel, ahogy ez boldogabb országokban szokás, ahelyett, hogy parttalan fantáziálásokkal igyekezne hitelteleníteni egy számára ismeretlen ember munkáját. No mindegy dolgom van, notill krumpli a projekt.
Na ezt sem hiszem, hogy felfogod.smile lol

Moderátor által módosítva: 2017-02-07 10:51:59

#6701 szanberg
2017-01-17 00:01:10

Válasz Netparaszt #6693. hozzászólásáraNekem nem a technológiával van bajom és kifogásom ellene(azon kívül, hogy egy most működő agrár üzem ha átállna ilyenre hogyan lehetne munkahelyeket megtartani s nem leépülni ezt senki sem tudja -és ezzel nem lehet kísérletezni de még kipróbálni sem-)
Nekem azzal van bajom, hogy ki akarod magadnak sajátítani azt amit, eladni, hogy Te találtad fel a spanyol viaszt meg a technotill csoroszját meg akármit.... közben több esetben hiteledet vesztetted.

Tudod lehet túlreagálom az egészet és hidd el csak azért olvasom a témát mert komolyan érdekel mint minden más agrár lehetőség, viszont amikor én sokkalsokkal azelőtt ilyen dolgokat csináltam és leírtam rögtön jöttél hogy miért nemjó mi volt a hiba mert csak keresztesvirágúakkal próbáltam meg izéhozéééé amikor meg más vetett egy olajretket kifagyni és ment a szinghallelúja csak nem Dr.Albantól akkor nálam kicsapta a biztosítékot. aztán jöttek a csoroszlyás dolgok miegymás, pénzért oktatni megpróbálni üzletet csinálni az egészből... Sajnálom, számomra hiteltelen vagy és nem a munkád vagy annak eredményei miatt, hidd el értem az egész lényegét és átlátom és még tanultunk is mikrobiológiát talajtant és egyéb szak tantárgyakat, nem tudok és nem is akarok veled versenyezni ebben a témában nincsen lexikáris tudásom hozzá és nem is lesz, de nem is ez számít.
Szóval a technológiát sosem kritizáltam csak az egyéb történéseket de azt fenntartom, hogy nemtudnám úgy ráhúzni az üzemünkre, hogy működjön is, ne kelljen embert elküldeni, tudjam fizetni azt a lízinget ami még hátravan ésatöbbi.

de hagyjuk is, költői kérdés volt, nem (most) kell rá válaszolni

#6700 Radocz
2017-01-16 23:28:56

Válasz határjáró #6699. hozzászólásáraA másik Fórumon február elején van szervezve Temesvárra, és Makó melletti tanyára haladóknak.

smile cowboy

Nincs profilkép
#6699 határjáró
2017-01-16 22:16:20

Elhiszem, de gondoltam jössz legalább kelet Magyarországra. Na majd egyszer talán :D

Nincs profilkép
#6698 Netparaszt
2017-01-16 22:10:01

Válasz határjáró #6696. hozzászólására Ebben az időszakban sokat utazom, volt Romániában és Vajdaságban is szervezés, de elhalt valahol.
Ha valaki megszervezi szívesen megyek néhány órára még, de szervezést nem vállalok.

Nincs profilkép
#6697 Netparaszt
2017-01-16 22:08:04

Válasz nagypistivagyok2 #6675. hozzászólására Köszönöm. A gerecsei földeket már rég eladtam, tavaly arra jártam, akkurátusan be volt szántva az egész, pedig már kezdett talajjá válni.
Merrefelé dolgozol? Nagyegyháza felett volt az enyém, olyan murvára emlékeztető földdel, hogy nyáron a csákányt nem lehetett beleverni, csak forgácsolta.

Nincs profilkép
#6696 határjáró
2017-01-16 22:05:21

Válasz Netparaszt #6695. hozzászólásáraSajnálom, pedig innen Romániából is szivesen mennék.

Nincs profilkép
#6695 Netparaszt
2017-01-16 21:57:01

Válasz határjáró #6694. hozzászólására Ebben a nagy káoszban nem biztos, hogy a szemembe ötlik a fontos is...
Szóval nem lesz, inkább a Dunántúlon lesznek most.

Nincs profilkép
#6694 határjáró
2017-01-16 21:38:19

Akkor mégegyszer Netparaszt..

Debrecen környékén nem lesz a többihez hasonló előadás?

Nincs profilkép
#6693 Netparaszt
2017-01-16 21:29:52

Válasz Sk Laci #6690. hozzászólására Van itt néhány figura, aki annyira komolytalannak tartja a tmmgt, hogy még a facebookon is megkeresi az eldugott hozzászólásaimat, aztán varázsütésre előkerül az összes ilyen szaki. smile thumbupsmile lol
Persze suttyomban próbálgatják otthon a technológiát, de valamiért hülyeségnek tartják, hogy megértsék.
Nem tagadom, hogy én írtam, egy hasonlóan "szkeptikus" hozzáállású szakemberrel folytatott facebookos parttalan szófosásból ollózta ki az utánam oly behatóan érdeklődő sasszemű másodnick.
Birkás Márta talajtani könyveit olvasta valaki a bírálók közül? Mert én igen. Mindegyiket, plusz az egyéb írásait. Majd szóljatok, ha megtaláljátok benne a glomalin fogalmát, mikorrhizát, talaj táplálékhálót, takarónövényeket és úgy alapvetően bármilyen talajéletre épülő technológiai elemet. Ő a geológiával foglalkozik, nem a biológiával, ami nélkül pedig nem létezik talaj.
A magyar termelő sem fog többet tudni ennél, mert tőle fog tanulni, s addig nem is lesz változás az oktatásban, míg a talajt geológiai képződményként kezelik.
Ő volt az is, aki konkrétan lehazugozta a saját notill technológiás kukoricájáról büszkén képeket küldő kollegát.
Ezt nem felejtem el neki.
Nem ezen a fórumon fogom azt sem megosztani, milyen kapcsolatban vagyok melyik egyetemi tanárral vagy mta doktorával a témában, de várható némi reform a felsőoktatásban is. Több tanár vett részt az előadásokon és pozitív értékeléseket kaptam tőlük, ami megnyugtat, hogy jó úton járunk. A növényorvosi mscn már bekerültek témák a kedvenceimből, de az alapoktatásban is tanayag lesz belőle. Most fog egy szakot indítani a szie, ami kifejezetten gyakorlatorientált képzés lesz, azokkal a témákkal, amiket itt már rég olvashattok.
Szóval az agrár felsőoktatás eléggé lemaradva áll a témában, amit bármelyik nagygazda gyereke elmesélhet, aki már látott szántáson kívül más technológiát.
Ideje felzárkózniuk a gyakorlathoz, most sem állítok mást.

Nincs profilkép
#6692 Muskátliszájú
2017-01-16 21:07:43

szanberg!te már 2014-ben is itt tartottál,ugyanígy nyírtad Netparasztot,annak ellenére,hogy ő a legnagyobb tisztelettel válaszolt a kérdéseidre..Már akkor is elhangzott feléd a kérdés:Mit keresel még itt?
A többieknek akik próbálnak fogást találni a Netparaszt technológián és az Úttörőjén:"Ugatni még szabad"..majd csont helyett jön a kormányrendelet..grrsmile wacko
Lehet kultúráltan is eszmecserét folytatni..

Nincs profilkép
#6690 Sk Laci
2017-01-16 20:18:20

Válasz szanberg #6689. hozzászólásáraÉn csak Kiskukoricás hozzászóllásában látom a szöveget, amiről szó van, de nemtaláltam seholse Netparaszt hozzászóllásában.

Nincs profilkép
#6688 Sk Laci
2017-01-16 20:10:41

Válasz Mokári Ádám #6687. hozzászólásáraAz igaz hogy az általad adott hozzászóllásban ott van, csak azt nem Netparaszt írta. Ne kenjünk rá senkire se semmít, amit nem ő csinált. "Maradjunk meg tisztességesnek és igazságosnak!!!"

Nincs profilkép
#6687 Mokári Ádám
2017-01-16 20:07:10

Válasz Sk Laci #6686. hozzászólásáraOtt vann a 6650 hozzászólásban

Nincs profilkép
#6686 Sk Laci
2017-01-16 19:55:07

Válasz szanberg #6666. hozzászólásáraSzanberg, nem akarok beleszólni a vitába, de én seholsem olvastam azt, hogy Netparaszt lenézett volna valamilyen főiskolás profeszort. Kérlek ne vádolgassunk senkit se azzal, amit nem csinált.
Remélem nincsen haragsmile flowers

Nincs profilkép
#6684 .Szabi.
2017-01-16 19:24:50

Válasz Radocz #6681. hozzászólásáraSajnos egyik rendezvényen sem tudok részt venni,igy velem ott biztosan nem fog találkozni.smile whistling

Nincs profilkép
#6682 Dns8
2017-01-16 19:23:07

Válasz szanberg #6672. hozzászólásáramotopower mail él még?nézd meg

#6681 Radocz
2017-01-16 19:21:25

Válasz .Szabi. #6670. hozzászólásáraSzombaton megérte.

A Makó melletti tanyára hamarabb odaérek.

Meg az 3 napos lesz.
Viszem a mikroszkópom a talajminám, és ha szerencsém van okosabb leszek hazafele, mit oda menet.

A másik fórumon megírom az érdeklődők számára.
Az önéletrajzom folytatásaként.

Valamint június harmadik hétvégéjén 10 percben elmondom az érdeklődőknek.

smile cowboy

Nincs profilkép
#6680 Berente Antal
2017-01-16 19:19:29

Aki nem hiszi, próbálja ki kicsi területen a technológiát, annak szabályait betartva. Azután majd látja a különbséget a végeredményt illetően....

Nincs profilkép
#6679 nagypistivagyok2
2017-01-16 19:15:21

Válasz borda77 (Joe) #6676. hozzászólásáraLehet megharagszik rám ,de én csak jót akarok a TERMŐFÖLDNEK. KÖKÉNY ATTILA TERMŐFÖLD.

#6678 szanberg
2017-01-16 19:10:33

Válasz borda77 (Joe) #6676. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=IfuStDhQOvw&list=PLLCIG0YxVuvF3bdPvfrb7O9dKglbhRMrz

#6677 Radocz
2017-01-16 19:10:06

Válasz ermike #6673. hozzászólásáraAz általam szervezett ...

Válasz az off topikban.

smile cowboy

Nincs profilkép
#6676 borda77 (Joe)
2017-01-16 19:06:59

Válasz nagypistivagyok2 #6675. hozzászólásárahol van a youtubon meghallgatnám...???

Nincs profilkép
#6675 nagypistivagyok2
2017-01-16 18:50:16

Én már jó pár éve olvasom Netparaszt írásait,megnéztem a jutubon az előadásait, én is a gerecse lábánál gazdálkodom homokos földeken de nem találkoztunk még.Énszerintem hiteles ember.Ezt felénk elég kevés emberre mondják.Nem tisztem őt védeni de én elhiszem neki amit mond.Nekem kevés szántó van inkább legelő.Bérelek én is szántót abban lucerna van.Iszonyatosan le vannak pusztulva a földek.Ezt én sem láttam,és értettem míg nem olvastam erről a témáról.A legnagyobb baj az,hogy a hozzá nem értő tulajdonosok nem is tudják mi történik a vagyonukkal.R..adt nagy baj van mert ez gyakorlatilag országosan a termőföldek HŰTLEN KEZELÉSE.

#6674 ermike
2017-01-16 18:46:12

Válasz szanberg #6672. hozzászólásáraTalán még a szobát is kifizetted! Mi volt szombaton? mi 14 deer one pig!

Moderátor által módosítva: 2017-01-16 18:47:38

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Élmezőnyben Magyarország!
Élmezőnyben Magyarország!
Tavaly a napelemes rendszerek itthoni aránya az áramtermelésben Európában a...
A kukorica gyomirtásának kihívásai a szélsőséges időjárás tükrében
A kukorica gyomirtásának kihívásai a szélsőséges időjárás tükrében
A kiszámíthatatlan csapadékeloszlás jelentősen meghatározza a gyomirtás sikerét.
TCM FGE-E1 1, 5t gázüzemű homlokvillás targonca
TCM FGE-E1 1, 5t gázüzemű homlokvillás...

6.000.000 Ft

Axial permetező gyümölcsösbe új szivattyúval
Axial permetező gyümölcsösbe új...

565.000 Ft

Sarjú széna
Sarjú széna

12.000 Ft

Malac eladó
Malac eladó

160.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.