Gázolaj árak 644 Ft Benzin árak 625 Ft EUR 415.28 Ft USD 403.39 Ft CHF 443.66 Ft GBP 500.25 Ft

Fórum

Talajmegújító Mezőgazdaság

Létrehozta: Netparaszt , 2014-11-01 07:07:19

Kedvencekhez Segítség

15323 hozzászólás
#4723 kiskukoricas
2016-02-15 08:39:50

Válasz .Feco. #4902. hozzászólásáraRáadásul szinte szomszédok vagytok...
Pöttinger=radóczsmile lolsmile oops

#4722 .Feco.
2016-02-15 08:34:32

Válasz Pöttinger #4885. hozzászólásáraLassan ez olyan lesz mint valami Fidesz kongresszus! Aki nem bólogat mindenre az menjen innen?
Ugyan mar, igenis érdekli, mint sok más tarsunkat, csak esetleg nem mindennel ért egyet.
Nem igazán ertem amugy, hogy mi a baj vele, mint ahogy azzal is, hogy a CTF-rol, a guminyomasrol, vagy korábban a lazítóktól, vagy a direktveto gépektől beszéltünk hosszan. Lehet egyeseket ez nem érint, másokat meg igen. Ugyanúgy mint ahogy egyeseket nem érint a komposzt-tea vagy a mikroszkóp téma. Es? Van aki kukoricát termel azt nem érdekli a bio-répa termelés a másikat meg nem érinti a kukorica.
Ez egy nyilvános fórum, arról kell beszélni ami épp felvetődik. Ha komposzt akkor komposztrol, ha guminyomás akkor a guminyomasrol, ha meg a direktveto gépek akkor a direktveto gepekrol.

Másik: engem neveztek mar annyian hazugnak hogy ihaj,nicsak azért mert le mertek írni a termeshozamainkat. Nehány evvel később mar mások is lattak olyan termeseket, mégsem jött senki, hogy hat bocs, megis igazad volt, tényleg lehet 8-9 tonnás gabonakat termelni, de nem szabad ezen fennakadni.

#4721 Sötét Paraszt
2016-02-15 08:34:13

Válasz Pici #4899. hozzászólására Csináni kéne nekijje egy webódalt, mármint az egísz megújjulásnak, azon egy topiccal hehe.
Ott aztán úgy lehetne hozzászóni, kérdezni, hogy valaki számlájára előtte utani kéne egy megfelelő összeget karakterenként (akko aztán 2020 után mán csak a megújjítók bírnának hozzászóni) hehe.

#4720 Sötét Paraszt
2016-02-15 08:19:23

Válasz ata0 #4874. hozzászólásáraMígegy kírdés . Kétszer elnízést.
Kukoricát április 5-25 ig vetjük mink nagyábú, a lucernát meg május 10 körü kaszájuk.
Lemulcsozod beveted 15.-én a lucerna jó időbe kb 1 hónap alatt megnő.
Szal addíg taposod a sorközöket amíg a kukorica lenövi?
Teljesen érthető.
Aztán mán nem nő a lucerna, mer ugye takarásba nem szeret, meg a sok tipratás is jót tett nekijje mikor naponta 5-10 centit akart nőni.
A kukorica takarás megszünísive szeptemberbe ekezd nőni a lucerna október közepire magot hoz. Aztán október második felibe le van aratva , mulcserezve, vetve és novemberbe kikel a lucerna a gabonáva és megerősödik megmaradt társaival.
Aztán következő tavasszal április környikin a gabona árnyíkába csak úgy vegetál a luci egísz aratásig?

Tetszik a gondolat.

#4719 Pici
2016-02-15 08:15:24

Válasz Pöttinger #4885. hozzászólásáraEbbol a topikbol mondjuk orokre es lekorlatozni max 200 karakterre a szovegeit :)

Nincs profilkép
#4714 ata0
2016-02-15 07:51:55

Válasz Pöttinger #4884. hozzászólásáraMár írtam pár hsz-el lejjebb hogy 1-2hónapon belül lehet hogy lenne minőségi mikroszkóp jó áron.
Persze nem biztos.
Ha nagyon sürgős akkor rendeljétek!
De ha nem én várnék a helyetekbensmile wink

Nincs profilkép
#4713 kis Zombi
2016-02-15 07:38:14

Válasz Pöttinger #4886. hozzászólásáraHa a Szombati Kajdacsi előadásra gondolsz, az igen jó hangulatban zajlott, délután megnéztük a házigazda 2 tábláját, és beszélgettünk egymással, és Netparaszttal. Szimpatikus gazdatársakat ismertem meg immár személyesen is, nemcsak a fórumról.

Egyáltalán nem sajnálom, hogy 400 km-re utaztam, hogy találkozzak olyan kollégákkal, akik évekkel előttem járnak, és hajlandóak segíteni. Az előadást sem tartottam unalmasnak, pedig már 3. alkalommal hallgattam végig.

Bizonyára felmerül benned a kérdés, ha ilyen jó volt a hangulat, miért nincs tele fotókkal, élménybeszámolókkal a topik. Azon gazdatársak, akik a gyakorlatban is élen járnak a talajmegújításban, vannak gyakorlati tapasztalataik, szerény, ám segítőkész emberek. Minden kérdésemre szívesen válaszoltak, és véleményem szerint, nem szeretnének még itt is a "falu bolondjai " lenni. Pl. az egyiküket hazugnak nevezik félinformációk alapján, a másikukat idiótának, mert beleveti direktbe a búzát a napraforgó takarónövénybe. Valószínűleg fárasztónak tartják,hogy állandóan azt kell bizonygatniuk, hogy az ég kék, és a fű zöld, nem pedig fordítva. Pedig ezek az alap dolgok részletesen le vannak írva a topikban, csak végig kell hozzá olvasni az egész topikot.

#4712 Agrárteenager
2016-02-15 07:35:15

Válasz Mf-es? #4889. hozzászólásáraHa lesz időd a későbbiekben, kicsit szárazabb időszakban szívesen látlak és megmutatok mindent...smile wink

Nincs profilkép
#4711 Netparaszt
2016-02-15 07:26:30

Válasz Mf-es? #4889. hozzászólására Kellene egy GPS koordináta, hogy honnan szedjük a pontos analízis céljára, nehogy a vizsgálat tisztasága sérüljön.

Nincs profilkép
#4710 Netparaszt
2016-02-15 07:24:33

Válasz Pöttinger #4884. hozzászólására Ez jó belépő eszköznek tűnik a kínai piacról. A kamera vszeg nem mutatja meg majd a bacikat, de optikája tiszta lehet.

#4709 Mf-es?
2016-02-15 07:24:18

Válasz Netparaszt #4888. hozzászólásáraElfelejtettem írni,hogy kérünk egy vödör földet a házigazda földjéről,és a közvetlen földszomszéd földjéről.Egymás mellé kiborítva.De gondolom,ezt a házigazda tudja pótolni.
És lehetőleg leg közelebbről a mezsgye mellől szedve.

Nincs profilkép
#4708 Netparaszt
2016-02-15 07:15:51

Válasz Pöttinger #4886. hozzászólására Aki ott volt nevetni a vicces dolgokon, tudja milyen volt, de guminyomásról nem beszéltem, a többi meg gondolom nem tart érdeklődésre számot.smile wink
Itt a csapat egyik része a jobb földeken, ahol a semmit néztük.
Pontosabban a kukoricacsutkát és szárat, ami már kézzel szétnyomhatóra szottyadt az őszi aratás óta, hála a javuló biológiának.

Nincs profilkép
#4707 Netparaszt
2016-02-15 07:05:53

Válasz MrPoke #4882. hozzászólására Tim Wilsontól érdemes tanulni, nála nagyobb mikrobakoncentrációt még nem láttam háztáji oldatban.
A vortex is egy jó útja az alko készítésnek, de a kúpos tartályt még műanyagból is csak több százezerért akarták legyártani nekem, így maradt az ibc-re épülő geotea modell.

Nincs profilkép
#4706 Pöttinger
2016-02-15 04:06:51

Nem találtam írást és fotót a 13.-ai "találkozóról".

Elkerülte e figyelmem, vagy még tényleg nincs semmi hír?

smile cowboysmile cowboysmile cowboy

Nincs profilkép
#4705 Pöttinger
2016-02-15 04:04:04

Válasz szanberg #4825. hozzászólására
"Megint mondom, engem érdekel ez a téma, sőt sokkal régebben érdekel mint itt bármelyikőtöket maradjunk ennyiben."

Ügyesen titkolod, hogy érdekel.

"Valaki penderítse már ki ezt a marhát innen."

Szerintem is penderítse ki valaki.
Mikor és mennyi időre?

Nincs profilkép
#4704 Pöttinger
2016-02-15 03:29:04

Válasz MrPoke #4882. hozzászólásáraAz itteni mikroszkóp javasolt adatai.

"Microscope Description:

Full Size Trinocular Scope: $600 USD (Canadians email for pricing)
This is a nice heavy microscope with a wide base for stability. The optics are very nice for such an inexpensive scope (superior to the small scope) and the brass gears are a nice bonus. With proper care it should perform for years.

Trinocular; binocular with camera port; nice inter-pupil adjustment;
Eyepieces: 23 mm extra widefield 10X & widefield 16X
Achromatic Objectives: 4X, 10X, 20X, 40X
Mechanical Stage (much larger than small scope)
Coaxial Course & Fine Focus; 0.002 mm increments
Brass Gears
Abbe Condenser 1.25 N.A. with swing-out filter holder; rack & pinion adjustment
Kohler Illumination
Lamp; 20 watt halogen; adjustable intensity

Price; $600 USD Options:3X multiplier Barlow lens $25 or two for $46; Microbe Identification DVD Set $33 (regular $40)"

Ez az akciós.

http://www.amazon.com/OMAX-40X-400X-Compound-Siedentopf-Microscope/dp/B00FG8BZ7S

Kedves Netparaszt!

A paraméterek, az ár alapján jónak látszik.

Érdemes belőle rendelni?

Nincs profilkép
#4703 Praetor
2016-02-15 01:33:42

Válasz szanberg #4877. hozzászólásáraNézd, számomra elég érthetetlen volt az első kirohanásod is. Úgy éreztem, hogy mindegy, hogy feltöltöm-e a képeket vagy sem.
Egyébként Netparasztnak fotóztam, neki 2 órával a fotózás után elküldtem. Említi is az egyik hsz-ben.

Nincs profilkép
#4702 MrPoke
2016-02-14 23:09:06

Bioreaktor (Tea főzés)

Érdekes leírás :)

Aki tud jobbat ne tartsa magában. Még felénél sem járok (angolszász mértékegységek átszámítása) de többet tanultam a témáról mint az elmúlt 1 évben.

Netparaszthoz a kérdésem: Foglalkozott a levegő liftes, vortex bioreaktorokkal?

Nincs profilkép
#4701 kun.mihaly85
2016-02-14 22:56:57

Válasz ata0 #4874. hozzászólásáraAzért svájci bicska, mert sört is lehet vele bontani?smile laugh
Cirka egy éve találtam a jútúbon ezt a videót, szimpatikus, csak én inkább Tribút vagy Marhajót szórnék a rotor elé, nem műtrágyát.

#4700 szanberg
2016-02-14 22:50:18

Válasz ata0 #4874. hozzászólásárarégebben toltam a zabosbükkönyt nagyobb területen, zab kellett de így közé terveztem a bükkönyt nitró gyűjtőnek, hátha jobb lesz a talaj, továbbá jó takarmány volt a birkáknk is és még annó a régi akg-ban szálaspillangósnak is jó volt, igaz ennek már mindegy, de ez most máskérdés....

A lényeg viszont, hogy nagyon felgyomosodtak a táblák, még azok is ahol egyébként nem volt erős kétszikű gyomnyomás, mégis előjött a nyavaja és hoszabbtávon gondot okozott.

Máskor lucernát törtem fel de csak árcsáztam nehéz IH-val és nem totáloztam ki direkt ilyen megfontolásból, hogy társas kultúraként majd kihajt a búza közé.

Ja és a lényeg, hogy nem az egész tábla lett így, csak egy része a többit glifóval letoltunk, csak ezen a szélén jó erős volt a lucerna és lekaszáltuk inkább, lett belőle jópár fain bála akkor még aztán így lett az egséz rendszer. Viszont egyrészt nemlehetett gyomírtani búzában hogy a lucerna is megmaradjon sértetlenül, így egyéb más gyom is kelt igaz nem ez volt a fő gond mert alapból tiszta terület volt ez, viszont szerintem sok vizet elvehetett a búzától mert ezen a részen olyan kis kalászok voltak, még a szemek is töppedtebbek voltak benne mint mellette a tiszta fasza búzában, ez nem nagyon jött be az a helyzet, lehet egy csapadékos évjáratban jó lett volna, sőt biztosan, de szárazban dombtetőn ez volt.

Aztán kukorica került de a lucernát likvidálnom kellett ezen a pár hektáron.

#4699 szanberg
2016-02-14 22:40:01

Válasz ata0 #4874. hozzászólásáraEz jól hangzik csak így nemtudsz gyomírtani a lucerna végett egyik kultúrában sem.

Nincs profilkép
#4698 Netparaszt
2016-02-14 22:36:31

Válasz ata0 #4874. hozzászólására A Menoken farmon van azt hiszem egy ilyen sávos lucerna-kukorica tartamkísérlet folyamatos kukoricával, egész jó eredménnyel.
Van a pasture cropping vonal is, ahol télen zöld fűkeverékbe vetnek, ami nyárra lesárgul, de ez még nagyon új, meg kell keresni a helyi fajokat.
A tönköly aratásánál mit kezdett a kombájn a zöld lucernával?
A svájci bicskánál azért van eső bőven smile wink

#4697 szanberg
2016-02-14 22:36:16

Válasz Pici #4873. hozzászólásárahagyjuk már eddig ült a képeken 11.-óta hogy ne szítsa a feszkót mi!?!...

Praetor ha ilyennel kezdel koléga, akkor nemlett volna feszkó, de nem ilyenről volt szó. -bár netparaszt kérdőjeles írásait akkor is felhoztuk volna biztosan-

amit beszúrtál az nem ilyen vízborítottság volt maradjunk ennyiben, ezt meg nem is értem ha akkor kimentél fotózni eddig miért titkoltad...smile sneaky

de inkább nem mondok semmit...

Nincs profilkép
#4696 balazoooo
2016-02-14 22:19:21

Válasz Sötét Paraszt #4875. hozzászólásáraszerintem a régi lucerna meg az új a hozott magvakból

#4695 Sötét Paraszt
2016-02-14 21:49:25

Válasz ata0 #4874. hozzászólásáraElnízíst a kérdésé, de ott megakadtam, hogy megnő a gabonával eggyütt az új ... .
Mi nő meg mikor?

Nincs profilkép
#4694 ata0
2016-02-14 21:30:51

Akkor ha mindenki megnyugodott smile thumbup

Szeretném megosztani a lucernához kapcsolódó sáv művelést vagy vetés vagy kinek hogy teccik gondolatomat.

1éve kb amikor megláttam ezt a sváci bicskát akkor pattant ki a fejemből hogy
https://www.youtube.com/watch?v=Y0sHw4Lx4HY

A lucerna táblánkon kipróbálnám tavasszal, kukorica vetés előtt
Mulcsoznám a területet utána a svájcibicska házi gyártmányával és utána lévő 4soros szemenkénti vetővel bele húznánk a kukoricát.

Utána kellene egy olyan mulcsozó ami vinné a műveletlen sorokat és addig amíg bele lehet menni az állományban és szükség van rá lehetne vele a lucernát darálni

Egyébként ez optimális esetben 1szer kellene. (szerintem)

Ha ez az optimális eset bejönne akkor lehetségesnek tartanám hogy a magot tudna hozni a vegetáció végén a lucerna.

Ha ez is bejönne akkor aratás után az egész terület mulcsozása és sekély tárcsázása és direktbe mehetne a gabona.
(ami teljesen jól működik mert többször csináltuk a lazitott és utána tárcsázott lucernába a tönköly vetését)

A gabonával együtt szépen megnő az új és régi állomány is ami aratás után szépen bezöldül és várja a tavaszt hogy kezdődjön előröl az egész.
Persze akkor újra a művelt sávot használni vagy fordítva.
A kezdés előtti őszön utolsó kaszálás után meglehet lazítani a területet esetleg.

Ha megtudom jövő tavaszra csinálni a svájci bicskát a vetőgéppel akkor ez lenne a technologia.

A lucerna lazítási tapasztalatunk az volt hogy sokkal könnyebben tövig bevette a szerszámot és apromorzsás volt a töret és egy picit nehezebb volt húzni mint a normál szántót.
hozzáteszem kis traktor és kis bálázó a géppark úgyhogy nincsen olyan sok vas a földön.

Ki mit szól az elmélethez?smile cool

#4693 Pici
2016-02-14 20:58:00

Válasz Praetor #4866. hozzászólásáraEz már nagyon kellett smile cowboy

Most Szanberg kollegánál a labda hogy kitalálja hogy hogyan photoshoppoltál ki viztocsát a földröl mert tuti nem lehetséges ám smile lol

Nincs profilkép
#4692 Pöttinger
2016-02-14 19:54:37

A humuszról bővebben:

http://www.agroinform.com/szantofold/hogyan-ertelmezzuk-a-talajvizsgalati-eredmenyeket-14828

Nincs profilkép
#4691 kis Zombi
2016-02-14 19:45:27

Válasz Praetor #4818. hozzászólásáraOFF

A kontrolált taposás nem OFF szerintem se, de az, hogy hogyan számoljuk ki a talajra ható erőket, tömörítés mértékét, az már erősen OFF, főleg ha sok hsz.-on keresztül vitatkoznak a számolás mikéntjéről.

Kimondottan érdekel a téma, de ezt egy gumis topikban, vagy akár külön topikban ( úgyis minden szirszarnak van nyitva külön topik, akár 5 is, ugyanannak a témának ) kellene szerintem részletesen kivesézni, ahol később is visszakereshető, megtalálja a kereső.

Nincs profilkép
#4689 Praetor
2016-02-14 19:39:09

Válasz Csókási Gergő #4867. hozzászólásáraNetparasztal úgy gondoljuk, hogy mindössze drain hatásról van szó. Lazítót ezek a táblák talán sosem láttak. Ekét is csak kb 3 évente, és a korcsolyapálya is 3-4 éve volt szántva. A nyári aszályok során szokott 40-70cm mélyen szétrepedezni a talaj, más nagyon nem töredezi az eketalpat.
Több apróbb hatás együttesen okozhatta a jelenséget.

Nincs profilkép
#4688 Richard.
2016-02-14 19:27:51

Válasz monolit #4862. hozzászólásáraIlyen hölgyemènyekkel kerestetik a gilinyòkat? smile thumbupsmile hammermàr,màr irigylem őket!

#4687 Csókási Gergő
2016-02-14 19:11:58

Válasz Praetor #4866. hozzászólásáraElég látványos! Szép munka! Azt lehet tudni, hogy lazítózva mikor voltak a táblák? Lazítózás után egy szántással nem lehet eketalpat csinálni! Még egy fejjel szántással se talán :)

Nincs profilkép
#4686 Praetor
2016-02-14 19:00:58

Válasz balazoooo #4860. hozzászólásáraHátha oldja a drámát: Úgy értettem, hogy hasonlóan állt az ismert foltokban a víz. Ez lehet, hogy a tavalyi korcsolyapálya vízszintjének csak 60-70%-a. De mivel nem mértem, csak becsülni tudom.

A vita kitörése után, 11-én mégis elkanyarodtam csinálni pár képet. Nem akartam tovább szítani az indulatokat, ezért nem posztoltam. De lehet, hogy mind1.

A korcsolyapálya 11-én. (Úgy tűnik, hogy az előző napi eső után már kezd telítődni a folt, középen látszik már a víz.)
kep1

Másik oldalról fotózva:
kep2

Nyugati földszomszéd az út másik oldalán. Ez volt a referencia, mert ugyanúgy, vagy kevésbé szokott belvizes lenni, mint a miénk. A vízfoltos tábla napraforgó előveteménnyel, előtte szántva volt.
kep3

A korcsolyapálya északi szomszédja, jobb oldalt a zöldtrágyázott tábla. Tavaly itt nekünk is volt több darab, több száz négyzetméteres vízfoltunk a látható területen:
kep4

Másik táblánk, napraforgó elővetemény, előtte szántva:
kep5

Több kép nem fér a posztba, de talán nincs is szükség rá.

Van még 5 olyan táblánk, ami zöldtrágyázott volt, szántva nem volt 3 éven belül, és ugyanez a helyzet rajtuk.

#4685 kiskukoricas
2016-02-14 18:43:57

Ettől fórum egy fórum,van lehetőség Facebookon zárt csoportot létrehozni,ott nem lesz ilyen szájkarate smile cowboy

Nincs profilkép
#4684 Valodi
2016-02-14 18:40:25

Válasz fida91 #4858. hozzászólására"hülyeséggel okádod tele a topicot..."

Uraim, hölgyeim! Szomorúan olvasom az ilyen stílusú kommenteket - különösen egy ilyen remek témájú fórumon.

Eddig jogosan tudtam büszke lenni arra, hogy jóformán az egész interneten a magyar gazdák kommunikálnak egymás között a legkulturáltabban - a magyar néplélek nemes megnyilvánulását érezhettem ebben...

Tisztelettel kérek mindenkit, térjen vissza ehhez a nívóhoz!

#4682 monolit
2016-02-14 18:06:20

Válasz Mf-es? #4855. hozzászólásáraMiért nyeszlettet ajánlgatsz amikor van nagyobb is?smile tongue

No ezek azt pár százaléknyi szerves anyagot ami a magyar talajban van, azt pár nap alatt felzabálnáksmile lolsmile lol

Nincs profilkép
#4681 .Szabi.
2016-02-14 18:05:20

Válasz Mf-es? #4855. hozzászólásáraKépes vagy az asszony műbránerjét kitenni a fórumra?smile lolsmile tonguesmile thumbup

Nincs profilkép
#4680 balazoooo
2016-02-14 18:01:45

Válasz fida91 #4849. hozzászólására"2015. januárban tettem fel az életképek közé a lenti fotókat. Ezen a helyen a HÉTFŐI SZEMLE SORÁN SEMMILYEN VÍZTÜKÖR NEM VOLT MÉG, MIKÖZBEN A SZOMSZÉDOS TERÜLETEKEN MÁR A TAVALYI SZINTEN BORÍTOTTA A VÍZ. EZ A FOLT A KÖRNYÉKEN AZ ELSŐK KÖZÖTT SZOKOTT ELŐJÖNNI."

Nekem ez azt sugallja, hogy ha a többiek területén már ugyan akkora a víz mint tavaly és övén szokott leghamarabb megállni talán akkor az a leglaposabb rész, így mégis csak egy közel ugyan akkora vízállást tüntetett el mint ami a képen is van.(de lehet,hogy rosszul értelmeztem )

#4679 Kisvuk
2016-02-14 17:59:02

Engedjetek meg egy észrevételt olyan 2 napja olvastam ezt a topikot,most hogy beleolvastam elszörnyülködtem,Preator észrevétele után megindult egy lavina,visszalapozgattam 220 darab hozzászólás ami önmagába nem is volna baj csak ezeknek a hozzászólásoknak egy jó része egymás sértegetése szavahihetőségének megkérdőjelezéséről szól.Ha valaki "idegen" olyan aki nem használta még a fórumot beleolvas az elmúlt 2 nap hozzászólásaiba köp egyet a földre és vissza se néz többet.Meglátásom szerint nagyon jót tenne a témának ha 1-2 napig nem írna bele senki,talán ennyi idő alatt kicsit lenyugodnának a kedélyek és mehetne minden a régi kerékvágásban.

#4678 Moderátor
2016-02-14 17:47:01

Moderálási elveink miatt törölve: 2016-02-14 19:04:57

#4677 Moderátor
2016-02-14 17:45:17

Moderálási elveink miatt törölve: 2016-02-14 19:06:17

#4676 Mf-es?
2016-02-14 17:40:19

Válasz szanberg #4853. hozzászólásáraMég nincs ekkora gilisztáid,valamit nem jól csinálsz.

#4675 szanberg
2016-02-14 17:35:40

Válasz monolit #4848. hozzászólásáraTermőrétegből veszünk mintát(0-30)
és a minta 1-3%-a humusz tartalom.
Ennyi.

#4674 szanberg
2016-02-14 17:34:22

Válasz Mf-es? #4847. hozzászólásáraItt vannak giliszták nagyon is sok, mégis gyenge a humusz%

Akárhol kihúzok egy tő kukorica szárat a tarlóról több giliszta lesz mindegyik földlabdáján

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Hirdetés
Pannon régióban a Pannon régiónak nemesítve: avagy Selsem szójafajták Magyarországon
Pannon régióban a Pannon régiónak nemesítve: avagy Selsem szójafajták Magyarországon
A Selsem szóják egyik óriási előnye az elnyújtott virágzás, így a jó kötődés...
Hirdetés
Szójázz velünk, ismerd meg a Karintiával a jövő növényét!
Szójázz velünk, ismerd meg a Karintiával a jövő növényét!
Hosszú távon is stabil kereslet várható a hazai, minőségi, GMO-mentes szója...
Valtra gyári keréksúlyok MTZ,  Zetor,  John Deere
Valtra gyári keréksúlyok MTZ, Zetor,...

110.000 Ft

TÖRZSKÖNYV NÉLKÜL! Piaci áron Keresek Limousin és Charolais
TÖRZSKÖNYV NÉLKÜL! Piaci áron Keresek...

999.999 Ft

Eladó kelkáposzta
Eladó kelkáposzta

375 Ft

John Deere 8100
John Deere 8100

10.000.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]