Gázolaj árak 632 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 414.08 Ft USD 396.98 Ft CHF 444.25 Ft GBP 499 Ft

Fórum

Talajmegújító Mezőgazdaság

Létrehozta: Netparaszt , 2014-11-01 07:07:19

Kedvencekhez Segítség

15323 hozzászólás
Nincs profilkép
#3623 Netparaszt
2015-12-07 07:42:16

Válasz .Feco. #3779. hozzászólására Ezen a bérelt földön nem érdemes talajmegújítózni véleményen gondolkoztam már egy ideje, de nem értem teljesen.
Az input nem magasabb jelentősen, a haszon sem tér el számottevően.
Ha arra gondolok, hogy a bérlet végén majd a féltve őrzött talajom egy műkörmös újparaszt szántja be az őszi esők idején - hát az rossz érzés, de legalább addig is gyűlt s tapasztalat, hogyan lehet jobban csinálni.
A bérelt földek végletes kizsákmányolása senkinek nem jó.

Nincs profilkép
#3622 Netparaszt
2015-12-07 07:35:11

Válasz szanberg #3778. hozzászólására Valószínűleg mindent a legjobban csinálsz, e egy ponton hiányozhat valami a rendszerből. Én a vegyes takarónövényekre tippelek igy látatlanban és talán ráférne némi talajoltás, ha még a gabonaszalma sem bomlik.
Élet nélkül nem fog havulni egyetlen föld sem.

#3621 Mf-es
2015-12-07 05:59:08

Válasz .Feco. #3779. hozzászólásáraÍgy van!Itt is a saját,nincs 20%. Az ekét eladtuk.

#3620 .Feco.
2015-12-07 05:42:43

Válasz .Feco. #3779. hozzászólásáraKöcsög telefon....

Szoval ha uj kerul hozzam azt is művelem majd valószínű sok-sok éven at

#3619 .Feco.
2015-12-07 05:41:07

Válasz Berente Antal #3773. hozzászólásáraAttól, hogy bérelt nem cserélődik 2-3 évente... Amit most berelek mar 5-10 eve berelek, bauj kerul hozzam azt is védelem majd valószínű sok-sok éven at.
Ezek a dolgok olcsóbbak es jobbak minden szempontból, ha csak egy évig csinálom akkor is magammal Csesznek ki, ha nem igy csinálnám, akkor meg minek geccsoljak a szantassal?

Ha meg megis kiviszik alolam az adott földet iszok ra hideg vizet es kesz. Komoly gond az, ha valaki olyan szemleletben műveli a földjét, hogy ezt-azt azert nem csinal meg, mert bérelt föld, mi lesz ha lejár a bérlet! Ilye alapon szerves trágyát csak az 5 eves bérlet elején, műtárgyat meg csak az elso 3 évben adsz neki? Ez is ugyan olyan...
Másrészről en nem gondolom hogy a fokozatosságnak van erteme. Akármikor at lehet állni a direktvetesre, csak az idopontot százszor körültekintőbben kell megválasztani! Míg egy 5-10 eve szántás nelkul művelt föld bármikor megfelelő, addig egy korabban szántott terület csak nehány növénnyel es csak nagyon szűk ablakban vethető igy!

#3618 szanberg
2015-12-06 23:22:05

Válasz Berente Antal #3771. hozzászólásáraPersze ezek igazak, énis csak kukorica után szántok de volt, hogy annak tarlóját is egyéb módon hagytam a tavasznak és nem is volt gond pedig akkor még nemvolt geringhoff adapter sem, közel ilyen zúzáskép sem, ésatöbbi...
de akkorsem jó ez így, csak a sajáton és nem viszakozva látom ennek jövőjét, vagyis folyamatosan ha egysezr elvan kezdve és akkor önmagát generálja a történet.

Volt egy tábla amit 7éven keresztül nem szántottunk. Fekete kötött nyirok ráadásul nagy part erodált. Szerintem csak előnyére vállt, viszont tavaly a sok csapadék miatt nemtudtam a búza aratása után rámenni semmivel sem. Tavasszal vetnem kellett bele kétszikűt(mustár lett) hogy tudjak utána tritikálét rakni, mert amúgy gyenge terület és igénytelen növény kell bele amit a vad sem nagyon bánt.
Viszont így télen kikellett szántani, nagyon sekélyen ment a szántás, nemtudtunk mit csinálni vele egyszerűen telítve volt nedvességgel semmi más nem működött rajta.

Most a mustár után letárcsáztuk, lejártam grubberral utána ment a tritikálé. A grubber felhozta a kőkeményre száradt eketalpat amit összegöndöltek a gépek, benne a tavalyi szalma és esze ágában sem volt elbomlani azóta. Jövőre lazítom majd a tritikálé tarlót. Nemtudom okozott e kárt a rossz minőségű szántás mert most a grubberrel áttörtem a maradékát de igazából továbbra is hanyagolni akarom majd az ekét itt, kukorica úgysem lesz benne a vadkár miatt sosem.
Szóval az egész lényege, hogy itt már van egy jó ideje forgatásnélküli pálya, mondom szerintem jobb lett a talaj mármint jobban művelhetőnek láttam főleg azért mert a szántás mindig mancsolás volt, errefel mégis előkellett vennem az ekét egyszercsak máskülönben nemtudtam volna tavasszal mit kezdeni a talajjal, vetni bele ésatöbbi, és mivel bérelt terület a java(igaz van benne saját részem is) így nemtudom megtenni, hogy nem termelek rajta, nem vetem be csak majd akkor ha jó lesz a talajállapot. IGaz nagy haszont nem hozott ígysem de az embereim dolgoztak, volt munkájuk a gépek dolgoztak nem álltak, az üzem ment, tudtam vetni utána jól kalászost ésatöbbi...

Szóval hiába régóta mulcsozás van meg nem szántás mégis nedvességben az agyag ugyanúgy művelhetetlen, cserében majd utána mikor felszárad ollyan repedések lesznek rajta, hogy belefér a 46-os bakancsom, ilyentéren nem sikerült előrelépni, valami plussz kéne.

de mivel nem saját a terület így ettől többet nemtudok tenni, nekem megint csak ez a bajom.

Nincs profilkép
#3617 Tomszi
2015-12-06 23:00:01

Válasz Dinnyés Laci #3754. hozzászólásáraNem értettél meg. smile cowboy Lazításhoz, gruberezéshez, tárcsázáshoz száraz talaj kell, ill. nyirkos vagy annál szárazabb. A nedvesebbet csak gyúrják ezek az eszközök, míg szántani tudod a nagyon vizeset is, más dolog hogy a topik témája szerint nem kell szántani. Viszont ha már szántani nem lehet mert olyan száraz, gruberezni, lazítani, tárcsázni még lehet, méghozzá jó eredménnyel.
Viszont ha valaki hagyományosan gazdálkodik, és azt jól akarja csinálni, akkor kötött talajt ősszel kell szántani, mert ott a tavaszi szántásnál rosszabb nincs. Még egyszer mondom, aki szántani akar, tehát én nem azt itt leírt talajmegújítást vonom kétségbe.
Én nyár-végi, őszi vetés alá ha lehet akkor lazítok vagy gruberezek, ill. mindkettőt külön-külön területen, tavaszi alá pedig szántok, ha nagyon száraz akkor pedig az eke helyett lazító vagy gruber.
Szerintem csak elbeszéltünk egymás mellett amúgy. smile cowboy

#3616 szanberg
2015-12-06 22:34:07

Válasz Dinnyés Laci #3775. hozzászólásáraNyílván az időjáráson múlott elég keményen, de itt meg azzal rontották el, hogy aratás után megkellett volna csinálni az alapművelést, nem pedig vetés előtt terranózni

Nincs profilkép
#3615 Dinnyés Laci
2015-12-06 22:18:05

Válasz papa maci #3774. hozzászólásáraezek is gruberoztak
aratás után ih tárcsa hengerrel
vetés előtt terráno
majd vetés rapiddal

#3614 papa maci
2015-12-06 22:08:29

Válasz Dinnyés Laci #3770. hozzászólásáraA rapid lapok kialakítása inkább az aprítás mint az aprítva keverés. Én így látom. Ha már.."gyúrni" kellett a földet. Akkor egy rapid után a gruberos mutatvány jobb lett volna. Jelenleg a környéken található vasak. Top down...MT tiger. Igaz ezek több műveletet csinálnak..De hatékonyan takarítanak. A sima gabona tarlóba egysor tárcsa . A gép elején a kis villanyos szóró..(fogott repce.)Hátul kombinátor. Olyan zöldanyag lett..smile whistling Mint a paplan.

Nincs profilkép
#3613 Berente Antal
2015-12-06 22:01:56

Válasz .Feco. #3768. hozzászólásáraÚgy tudom, bérelt földjeid vannak javarészt. Te hogyan kezeled Szanberg által felvetett problémát?

Nincs profilkép
#3612 Dinnyés Laci
2015-12-06 21:56:55

Válasz .Feco. #3768. hozzászólásáraVan olyan eset amikor bármennyi üa got megér ha megvan csinálva mintha nincs

Nincs profilkép
#3611 Berente Antal
2015-12-06 21:56:40

Válasz szanberg #3767. hozzászólásáraNem csak fekete, vagy fehér. A forgatásmentességet holnap reggel is elkezdheted és évről évre javul majd a helyzet. Rt-van, gondolom Gruber is. Az első 3 évet a meglévő eszköz parkkal megcsinálod(saját tapasztalat), addig nem halmozódik fel annyi mulcs, hogy ne tudd kezelni. Közben fejben ( és zsebben) készülhetsz a jövőre. Gondolom a bérletek nem 1-2 évre szólnak.

Nincs profilkép
#3610 Dinnyés Laci
2015-12-06 21:55:30

Válasz papa maci #3769. hozzászólásáramaestro van nekik van rajta csak gyanítom azzal nem igen lehet még repcét vetni
rapid meg valamiért a mulcsba nem dolgozott szépen

#3609 papa maci
2015-12-06 21:49:44

Válasz Dinnyés Laci #3763. hozzászólásáraAkkor csak egy aprócska elem hiányzott a sikerhez. Mondjuk az a leg kisebb költségű kiegészítő a többihez képest. Volt hogy a napraforgó vetés csúszott két napot..Mivel legyártottuk a sávtisztítót..Megérte.

#3608 .Feco.
2015-12-06 21:47:43

Válasz Ferror #3761. hozzászólásárabár durvának tűnik, de valójában kíméletesebb, mint a szántás, mert nem forgatja össze a féregeket, csak átmozgatja.

De ha szóba kerüla gazdaságosság is, akkor azért kíváncsi lennék, hogy amikor 200-250 lóerős gépek 3 m-es eszközzel lépésben mennek tökig gázon ott mennyi üzemnyag fogy hektáronként... főleg ha még hozzáteszünk egy holland fizetést is a beművelt területhez...

#3607 szanberg
2015-12-06 21:45:21

Válasz Netparaszt #3762. hozzászólásáraEgy dolgot szögezzünk le. Elég jól beleszaladtunk a témában és bár magától senki sem íratkozott fel a támogatói lista faxságra hehesmile wacko de aki ide ír azt mind érdekli a történet és bele is fog(unk) próbálgatni.

DE AMÍG NEM SAJÁTOD AZ A FÖLD amin így kellene gazdálkodni addig veszett fejsze nyele az egész.
Senki sem fog bizonytalannak tűnő hosszú átállás idő igényű folyamatokba kezdeni más földjén amit valljunk meg a mostani mindennaposan változó törvényi háttérben, kiszámítani nagyon nem lehet.

Szóval amíg nincsen annyi saját területed ami ráadásul kivan mérve mert ez is fontos!!!!!! tehát végleges helyén levő földed nincsen annyi amin lehet vetéforgóban ilyen technológiákkal finomkodni, addig nemlehet ráállni és kellenek az udvaron levő vasak mind.

#3606 papa maci
2015-12-06 21:39:37

Válasz Ferror #3761. hozzászólására-Főnök találtam egy vödör csapágat..mit csináljak vele ?

-Öcsi !Csináljunk egy borzadályt..

-OK ! Főnök ! smile scaredsmile scared

Nincs profilkép
#3604 Netparaszt
2015-12-06 21:34:58

Válasz Ferror #3761. hozzászólására Felturbózott brazil gépsor smile lol
Az Imants ásógépeket egyébként használják talajjavításra leharcolt homokon, rengeteg zöldtrágyával, de ezok körkörösen ásnak, teljes szelvényt homogenizálva.

Nincs profilkép
#3603 Dinnyés Laci
2015-12-06 21:32:29

Válasz papa maci #3759. hozzászólásáraItt olyan van,hogy tárcsa terrano rapid de elég ligetes sok a mulcs a felszinen nem volt eső a nyáron nem tudott elbomlani
sávtisztítós szemenkéntivel kellett volna vetni,de az nincs nekik
itt most a "sokműveletes"repcék a legszebbek a mulcs eltünt bármilyen vetőgép beletette a magot vetés után jött az eső

Nincs profilkép
#3602 Netparaszt
2015-12-06 21:31:29

Válasz Dns8 #3730. hozzászólására A mélylazítás okozza a legnagyobb szénveszteséget a talajban, a szántást is megelőzve. A szén pedig a humuszból fog oxidálódni, ahogy az r-stratégiás baktériumok nagy mennyiségű oxigént kapnak. No ezért.
Semmiből sem jó sem a túl kevés, sem a túl sok, pont megfelelő kell csak.

Nincs profilkép
#3601 Ferror
2015-12-06 21:31:19

csak erős idegzetűeknek ebben a topicban, nyugtatót bevenni videó indítása előtt

smile whistling én szóltam

Nincs profilkép
#3600 Netparaszt
2015-12-06 21:21:55

Válasz Dns8 #3733. hozzászólásáraCsak egy mondat, mert altatom a kicsit. Nézd meg a talajdoktoron az írásokat a rendszerről, amivel a lazultságot fent tudod tartani. A dig jó kezdet, de remélem került valami növény bele, hogy fent is tartsa a lazultságot a gyökértömeggel, mert egyébként visszaülepszik magától.

#3599 papa maci
2015-12-06 21:16:20

Válasz t.peti #3758. hozzászólásáraVan erre példa itt is. A másik példa szintén csak a szomszédban. A bemutató gép maradt. Búza után egy sor tárcsa. Majd a bemutatós Top Down..Vetés JD 740 A. A leg szebb repce most az övé. Egy föld út válassza el a két táblát. És számtalan művelet sor.

Nincs profilkép
#3598 t.peti
2015-12-06 21:08:55

Válasz Dinnyés Laci #3756. hozzászólásáraKiszárították a talajt a sok művelettel és csapadék nem jött csak későn, van szemenkéntivel vetett is ami 2 leveles állapotban van.

#3597 papa maci
2015-12-06 21:06:50

Válasz Dinnyés Laci #3755. hozzászólásáraÚgy hogy nem tartották szem előtt a talaj állapotát, szerintem. Aztán ment az ima az esőért. Na az nyilván nem jött be. Ha viszont a Mélyebb rétegben lett volna még elég nedvesség..Na oda viszont már sávtisztító is kellett volna a vetőgépre. Ez idén a hagyományos művelésnél is megmutatkozott. Mint írtam az agyon szárított földeket..csak ilyen vetőgéppel kellett volna vetni. Így a hagyományos vetőgéppel az indult jó eredménnyel. Kinek a talaj nedvesség állapota kiegyenlített volt és a vetésig hozzá sem kellett nyúlnia a területhez. Nos ők nem szántottak,hanem "ősszel vakartak". A kontroll táblákon látszott a 20 vagy annál nagyobb mázsa/hektár aránya..A "vakart" javára. És ez még nem is az a talajmegújító szisztéma, melynél a napokban..A direkt vetőgépekről beszéltünk. Melynek a köztes növények megdolgozzák már a talajt. Az eke elhagyása az első lépés..számos jön még utána. Lassan fokozatosan. Az a bizonyos Róma sem egy nap alatt épült fel..smile thumbup Tanulunk még itt páran, ez nem szégyen.

Nincs profilkép
#3596 Dinnyés Laci
2015-12-06 20:52:20

Válasz t.peti #3753. hozzászólásáraMiért nem lesz belőle semmi?
Szerintem a vetőgép (vagy szermaradvány) lesz a a ludas szemenkénti vetőgéppel vetettek szebbek

Nincs profilkép
#3595 Dinnyés Laci
2015-12-06 20:49:06

Válasz papa maci #3752. hozzászólásáraÉn azt sem értem,hogy lehet nyár elején belevetni egy kötöttebb földbe egy lazítókés nyomába inkább vetnék direktbe még az is jobb lenne
itt silókukoricát vetettek árpa után rossz volt ránézni

Nincs profilkép
#3594 Dinnyés Laci
2015-12-06 20:43:22

Válasz Tomszi #3749. hozzászólásáraHa olyanok a talajok,hogy szárazba törik szakad minden akkor olyan vetésforgót kell kialakítani,hogy a fele ősz vetésű legyen és van elég idő megvárni az optimális talajállapotot a lazításra kapások illetve repce elé
Kalászos alá meg nem szoktunk sem szántani sem lazítani

Nincs profilkép
#3593 t.peti
2015-12-06 20:40:05

Válasz Dinnyés Laci #3750. hozzászólásáraItt meg a sávos művelésű repce brutális, alig bírt vele a regulátor annyira intenzíven nőtt, a fagyok előtt fél lábszárig ért, sora alig látszott, akik meg 10 sorral csináltak talajt azok tavasszal vethetik be mással, mert semmi nem lesz belőle.

#3592 papa maci
2015-12-06 20:36:07

Válasz Dinnyés Laci #3750. hozzászólásáraEz egy átfogó szisztéma mit az elejétől. Építeni kell. Itt másodvetésnek siló cirkot nyomtak..egy bérelt strip szerszámmal. Az jó lett. Igaz trágyázott földbe nyomták...Tehát a talaj állapot nem volt rossznak mondható. Ahogy látom olvasom takaró nyövényes vagy szalmás szármaradványos talajon ajánlott csinálni..Ott jobban megmarad a nedvesség.

Nincs profilkép
#3591 Dinnyés Laci
2015-12-06 20:35:34

Válasz t.peti #3748. hozzászólásáraÉn egyenlőre ebbe a sávos művelésben nem látok nagy fantáziát(25-30centi mélyen húzák 75-ös késoszással sok műveletlen rész marad) hacsak a talaj nincs olyan állapotban
nekem a farmet diger munkája tetszik aránylag egyenes felszínt fagyon egy rövidtárcsa vagy tavasszal egy kombi ée mehet a vetés

Nincs profilkép
#3590 Dinnyés Laci
2015-12-06 20:24:55

Válasz papa maci #3747. hozzászólásáraÉn nem dobom ki az ekét.
Itt vannak a környezetemben cégek akik nagyobb területen próbálkozna sávos műveléssel illetve múlcs hagyó,és( most hogy bejött ez a zöldtrágya)takar területek is vannak
Figyelemmel kísérem őket majd meglátjuk mi lesz
De elsőre a sávba vetett silókukorica és a mucsba vetett repce nagyon szar lett

Nincs profilkép
#3589 Tomszi
2015-12-06 20:23:07

Válasz Dinnyés Laci #3743. hozzászólásáraNedvesebb földben egyik lazító se dolgozik jól, van egy határ amikor nem csinál semmit, sárban egyáltalán nem. A lazító kimondottan száraz talajra való, ahogy a gruber is a szárazabbra, meg a tárcsa is. Pont mikor gruberozni meg lazítani jó, akkor rossz szántani (tehát nem kell), kötött talajt főleg, mert nehezebb is elhúzni az ekét, nagy rögöket-hantokat csinál az eke, törik-szakad, azt elmunkálni se egyszerű, ez mind-mind nedvességvesztés, plusz művelet, gázolaj, pénz-pénz, és akkor még jó magágyad se lesz.
Nedves talajt viszont csak szántani lehet, de az meg ugye nem talajmegújítás.

Nincs profilkép
#3588 t.peti
2015-12-06 20:14:10

Válasz Dinnyés Laci #3743. hozzászólásáraA takarónövényeseket augusztusban, a "sima" kalászos tarlókat szeptemberben húztuk meg, jól dolgozott a lazító, 15-20 centit emelt a műveletlenhez képest, két kés között is megvolt a 45 centi szondával mérve.
Kukorica után szántottunk... nagy esők előtt learatott területeken egy jó gruberral 25 centin meghúzva jó talaj lett volna, vagy 75 centis késosztású lazítóval meghúzni RTK-val és tavasszal a késnyomba vetni...vannak ötletek, minden csak pénz kérdése smile whistling (vagy valamelyik környékbeli nagygazdát rábeszélni a strip-till re és bérbe megcsináltatni smile cowboy )

#3587 papa maci
2015-12-06 20:11:50

Válasz Dinnyés Laci #3746. hozzászólásáraNem hanyag. Egyszerűen nem képzel el más alternatívát...És inkább a hazai üzemanyag forgalmazókat szponzorálja. Valamint az alkatrész és input kereskedőket. smile laugh Bár már látni jeleit az "áttörésnek". A környezetemben is elkezdtek számolni és gondolkozni a gazdák. Egyre több a kérdés információ csere. azt nem mondom hogy kerti dísz lesz az eke. smile laugh De van ambíció.

Nincs profilkép
#3586 Dinnyés Laci
2015-12-06 20:05:03

Válasz papa maci #3745. hozzászólásáraez nem a forgatásos technológia hibája hanem a hanyag gázdáké

Nincs profilkép
#3584 Dinnyés Laci
2015-12-06 19:52:27

Válasz papa maci #3740. hozzászólásáraVan olyan eke is amin van szántás elmunkáló
Vagy az ilyen szántásokat ami látszik hogy nem fog szétfagyni vagy nagyon egyenletlen azokat meg kell tárcsázni fagyon

Nincs profilkép
#3583 Dinnyés Laci
2015-12-06 19:49:59

Válasz t.peti #3741. hozzászólásáraAz a gond ezzel az egyeneskéses lazítókkal,hogy vizesebb földbe( amilyen az idei ősz is volt) nem csinálnak semmit.
A ferde késesek jók voltak a "nagy" esők előtt
Mit csináltál a kuki tarlókkal?

Nincs profilkép
#3582 kun.mihaly85
2015-12-06 18:55:18

Válasz Netparaszt #3719. hozzászólásáraMásik "cég" fóruma. Rég volt, igaz se volt. Inkább nem off -olok.smile thumbupcool

Nincs profilkép
#3581 t.peti
2015-12-06 18:12:03

Válasz Dinnyés Laci #3735. hozzászólásáraKalászos tarló, sekélyen tárcsázva majd egyenes késes lazító 45-50 centin húzva, van takarónövényes terület is ugyanennyi talajmunkával.
Beleugrottunk eléggé a forgatás nélküli talajművelésbe, ahova kukorica megy jövőre kb. 10% lett csak szántva, kukorica után eszközhiány miatt még nem tudtuk kiváltani a szántást, ott egy téli tárcsázással vagy boronálással próbáljuk csökkenteni a tavaszi nedvességvesztést.

#3580 papa maci
2015-12-06 18:08:19

Válasz Dns8 #3733. hozzászólásáraMért ne teremne ? Van itt ki már évek óta nem szánt...Van felénk ki 5 éve nem szánt igaz nem is vet köztes növényt..de jók az eredményei. Idén elsőre bizonyított a télen egy menetben végzett talajmunkával egybekötött talajlezárás (gruber-Top down-MT tiger)...stb. A szét nem fagyott nagy fogással szántott földeket szétszárították vetésig. Ez meglátszott a kelésen..valamint a betakarításkori mérlegelésen.

#3579 .Feco.
2015-12-06 18:06:14

Válasz Dns8 #3736. hozzászólásáramondjuk ha a sokat már így csináltad, akkor kezdj imádkozni, hogy ne teremjen kevesebbet, mert már úgyis pálcát törtél felette...

Nincs profilkép
#3578 Dns8
2015-12-06 18:01:24

Válasz endypapa #3737. hozzászólásáraEz eddig eszembe se jutott.

#3577 endypapa
2015-12-06 17:58:40

Válasz Dns8 #3736. hozzászólásáraNe legyenek hitelezőid.

Nincs profilkép
#3576 Dns8
2015-12-06 17:56:04

Válasz t.peti #3734. hozzászólásáraAztán mi van ha valóban nem romlik a talaj csak nem terem annyit mint a szántott?
Ősszel a hitelezőimnek hiába mondom,hogy javítom a talajállapotot azoknak pénz kell nem mese.

Nincs profilkép
#3575 Dinnyés Laci
2015-12-06 17:52:12

Válasz t.peti #3734. hozzászólásáraMilyen alapművelést kapott?

Nincs profilkép
#3574 t.peti
2015-12-06 17:47:54

Válasz Dns8 #3733. hozzászólásáraElső lépést megtetted a talaj további romlásának megállításában, a szántás mellőzésével.
Okszerű tavaszi magágykészítéssel egy száraz tavaszon rengeteg nedvességet meg tudsz őrizni, én lehet meg fogom húzni borona+simitóval még a télen és utána már csak vetőgéppel megyünk a területre, majd glifozáttal.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

A kukorica gyomirtásának kihívásai a szélsőséges időjárás tükrében
A kukorica gyomirtásának kihívásai a szélsőséges időjárás tükrében
A kiszámíthatatlan csapadékeloszlás jelentősen meghatározza a gyomirtás sikerét.
Ha támad az aflatoxin – mit tehetünk ellene?
Ha támad az aflatoxin – mit tehetünk ellene?
A toxinszint mértéke erősen összefügg a klímaváltozással.
RCW szalagos műtrágya/mésziszapszóró eladó
RCW szalagos műtrágya/mésziszapszóró...

115.000 Ft

Egy tengelyes állatszállító pótkocsi eladó
Egy tengelyes állatszállító pótkocsi...

470.000 Ft

Case ih puma 195
Case ih puma 195

16.500.000 Ft

5 db borjú eladó
5 db borjú eladó

260.000 Ft