Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sk Laci #13554. hozzászólásáraÉs a facéliát-bíborherék milyen mennyiséggel veted? Nem lenne jobb a tavaszi vetés elé vetned, hogy jobban megnőjön?
Válasz Mihály #13555. hozzászólásáraitthon nem fog ugy elterjedni a no-till hogy gondot okozzon a gyomirto.
min-tillben pedig kevesebbet hasznal a gazda mint szantasban pl...
igy en a szantas miatt aggodnek inkabb, mert 2050re ha igy folytatodik a dolog, termotalaj nem lesz.
Válasz Sk Laci #13554. hozzászólására Nem szeretnék okoskodni de ha elkezdet valaki MITILL-ben gazdálkodni amit majd 7-8 év múlva NoTill-ben folytat az mennyi gyoírtótt fog kifújni a talajra s mi lesz annak a következménye 20-30 év múlva mert ugye a 70 években születtek meg a fűrdőszobák és a 80 években már nem lehetett inni az ásott kutakból mert betegek lettek az emberek itt az alföldön akkor 2050-re le kell zárni az összes fúrt kutatt 150 méter mélységig mert olcsón menjünk tönkre vagy hogyan gondolják ezt a nagy agyak az egyetemeken ?????
Válasz zalaias #13553. hozzászólásáraFacéli+bíborhere kombinációt szoktam használni aratás után vetve július 20-ig. Ha van nedvesség, és kikel, akkor van takarás.
Jobb lenne az augusztusi vetés, hogy a gabona árvakelést sikerüljön eliminálni, de ha októberben vetek a helyére, muszáj júliusban vetnem.
Válasz MrPoke #13552. hozzászólásáraAkkor mi az ami jó talajtakarást ad aug-szept vetésben és nem mustár-olajretek? Nálad mi vált be? Amúgy kukorica elé lenne vetve árpa után.
Válasz zalaias #13550. hozzászólásáraPillangósok nem alkalmasak takarónövénynek a Magyar viszonyokon.
Ősszel semmi fejlődésük nincs, tavasszal pedig korán meg kell semmisíteni mert minden csep víz számít.
Öntözött területen viszont csodákta képes. Egy kelesztő öntözés nyáron, és még egy tavasszal a kulturnövénynek is egy kelesztés.
Takarónövénnyel kapcsolatban érdekelne, hogy a különböző cégek 15-25 kg/ha-os vetőmagnormát ajánlanak a keverékekből. Ez a mennyiség elég, hogy normális talajtakarást lehessen elérni (pl. gyengébb talajfoltokon is) és ne úgy nézzen ki a terület mint egy gyenge árvakelés? Itt nem a mustár-olajretek kombóra gondolok, inkább valamilyen gabona+pillangós keverékre.
Válasz Kémlelő #13536. hozzászólásáraA gyomírtózás nem öli a gilisztákat?
Ez csak az én gondolatom.
A kiskertekben általában nem használnak gyomírtót az emberek.
Ha nincs "jó" vetőgép, akkor valamivel magágyat készítenék és elvetném.
Ha sok szár marad, akkor a gyom ellen csak olyan vegyszer marad, ami levélen keresztül hat.
Tegyél le egy vizes ruhát, fedd be, hogy ne száradjon ki (fordíts rá egy vedret, hogy ne vigye el szél) és meg fog jelenni a giliszta meg a puci csiga. Az egyik biztos.
Válasz Radocz #13523. hozzászólásáraKukorica lesz
Talajélet virul
Lazítva 3-4 éve
A hosszú káromkodásban szereplő gépek közül egy sincs
Direkt a legzöldebb részt fotóztam
Sekély, tárcsát szokott kapni a szójatarló, de nem értem oda eső előtt. Majd tél végén visszatérünk.
Válasz Sergio Oliva #13517. hozzászólásáraIsmerősömèk felrakták a széles kapákat,és megrítkíttották a fogakat igy! Ősszel Capello adapter meg hatul bekapcsolva a szecska és a kukorica tarlón közvetlen gondnèlkül huzigálta!
Válasz Dög #13529. hozzászólásáraSoha. De a külterületen idén használtam először olyan területen, ahol előző évben komoly károk mutatkoztak a növényeken.
Itt írjátok, hogy mennyi giliszta van a talajmegujítós vagy minimálisan dolgozott talajokban a szántothoz képest.
A konyhakertet mindig szántom, mégis van egy rakás giliszta benne.
Kinti földek ahol minimális müvelés megy és ekét már jó pár éve nem látott, ott alig találni gilisztát, vagy végkép nincsen.
Miért???
Válasz horvath.agro #13525. hozzászólásáraIdén tavasszal próbàltam a kompaktort(sx2sor kapás)ettől jóval tisztább földbe.igazából a tyukhur nőtt ki elég jól.a talajnedvesség pont kivállo volt.mentem kb 10métert,végeztem is a kompaktorozással.bementem áttakasztottam a synkrora,meghuztam,ott lett a legjobb kukorica...
Válasz fexco #13522. hozzászólásárana igen, ezek a rugós kombinátorok nagyon alacsony vázzal és sűrű kapaosztással vannak, így pár szál gyomtól vagy maradványtól már túr mint a sicc.
Válasz Sergio Oliva #13517. hozzászólására1 métert el...
ezen a horsch cruiser, noran simple, satey field master, vaderstad swift, esetleg egy kockerling allrounger, vagy agro masz aps megy el.
Válasz Radocz #13515. hozzászólásáraNem tudom még nem érdekelt mi van lent engem megnyugtatott az a sok giliszta amit látok benne kapáláskor mert ugye a kertészetben nem lehet felakasztani a kapát mint a szántóföldinél teszitek. De az is megnyugtató hogy nem tudok olyan mélyen szántani hogy ne termő talajt forgasson az eke s úgy szeretem ha 1-2 újnyi vad van a tetején a szántásnak s nem érzékelem az eketalp betegséget sem
Válasz Mihály #13506. hozzászólásáraMikor és hol győződtel meg róla, hogy ez a jövő?
Engem még nem győzott meg senki.
Talán a február végi talaj szelvény vizsgálat meg teszi.
15357 hozzászólás
Válasz Sk Laci #13554. hozzászólásáraÉs a facéliát-bíborherék milyen mennyiséggel veted? Nem lenne jobb a tavaszi vetés elé vetned, hogy jobban megnőjön?
Válasz Mihály #13555. hozzászólásáraitthon nem fog ugy elterjedni a no-till hogy gondot okozzon a gyomirto.
min-tillben pedig kevesebbet hasznal a gazda mint szantasban pl...
igy en a szantas miatt aggodnek inkabb, mert 2050re ha igy folytatodik a dolog, termotalaj nem lesz.
Válasz Sk Laci #13554. hozzászólására Nem szeretnék okoskodni de ha elkezdet valaki MITILL-ben gazdálkodni amit majd 7-8 év múlva NoTill-ben folytat az mennyi gyoírtótt fog kifújni a talajra s mi lesz annak a következménye 20-30 év múlva mert ugye a 70 években születtek meg a fűrdőszobák és a 80 években már nem lehetett inni az ásott kutakból mert betegek lettek az emberek itt az alföldön akkor 2050-re le kell zárni az összes fúrt kutatt 150 méter mélységig mert olcsón menjünk tönkre vagy hogyan gondolják ezt a nagy agyak az egyetemeken ?????![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz zalaias #13553. hozzászólásáraFacéli+bíborhere kombinációt szoktam használni aratás után vetve július 20-ig. Ha van nedvesség, és kikel, akkor van takarás.
Jobb lenne az augusztusi vetés, hogy a gabona árvakelést sikerüljön eliminálni, de ha októberben vetek a helyére, muszáj júliusban vetnem.
Válasz MrPoke #13552. hozzászólásáraAkkor mi az ami jó talajtakarást ad aug-szept vetésben és nem mustár-olajretek? Nálad mi vált be? Amúgy kukorica elé lenne vetve árpa után.
Válasz zalaias #13550. hozzászólásáraPillangósok nem alkalmasak takarónövénynek a Magyar viszonyokon.
Ősszel semmi fejlődésük nincs, tavasszal pedig korán meg kell semmisíteni mert minden csep víz számít.
Öntözött területen viszont csodákta képes. Egy kelesztő öntözés nyáron, és még egy tavasszal a kulturnövénynek is egy kelesztés.
Ez alol kivétel az Alpok alja talán.
Válasz zalaias #13550. hozzászólásáraszerintem nem, en kb 150-160% os normaval vetettem, akkor jo.
Sziasztok!
Takarónövénnyel kapcsolatban érdekelne, hogy a különböző cégek 15-25 kg/ha-os vetőmagnormát ajánlanak a keverékekből. Ez a mennyiség elég, hogy normális talajtakarást lehessen elérni (pl. gyengébb talajfoltokon is) és ne úgy nézzen ki a terület mint egy gyenge árvakelés? Itt nem a mustár-olajretek kombóra gondolok, inkább valamilyen gabona+pillangós keverékre.
Köszi!
Anno Netparaszt illetve Sz Attila meghirdette, hogy legyél Te az év talaj megújítója.
Érdekel valakit a fórumrol?
Ha igen kérem privátban jelezze!
Válasz Kémlelő #13545. hozzászólásáraTakaró növény, minden növényben van fehérje
Válasz Sz_Pisti #13544. hozzászólására-10 3 napig
Válasz Kémlelő #13545. hozzászólásáraEhez nam tudok hozzászólni....
Válasz Sk Laci #13528. hozzászólásáraMeg még a protein is hiányzik.
meg tudtam, hogy száraz szalmában nincs.
Ha meg ázik a szalma, akkor lesz-e benne protein?
Mit juttassak, ki, amiben van protein?
Tudja-e valaki?
Az olajreteknek hány fok mínusz kell, hogy kifagyjon?
Válasz olasz_kapo #13541. hozzászólásáraMa hozta a posta.
Válasz barazdabetyar. #13539. hozzászólásáraGreeninges zöldtrágyás területen se találtam 1 db se
Válasz barazdabetyar. #13538. hozzászólásáraMeg vetted olvastad?
Válasz Kémlelő #13536. hozzászólásáraA gyomírtózás nem öli a gilisztákat?
Ez csak az én gondolatom.
A kiskertekben általában nem használnak gyomírtót az emberek.
Válasz Kémlelő #13536. hozzászólásáraAzért nincs giliszta,mert nincs neki táplálék.Protein kell neki.Száraz szalmába ez nincs .
Válasz fexco #13522. hozzászólásáraEzért kell terminálni a növényt. meg azért is, hogy ne vegye ki a nedvességet.
Ha nincs "jó" vetőgép, akkor valamivel magágyat készítenék és elvetném.
Ha sok szár marad, akkor a gyom ellen csak olyan vegyszer marad, ami levélen keresztül hat.
Válasz Sk Laci #13528. hozzászólásáraAzért nincs giliszta, mert nincs talaj élet és nincs nedvesség.
Tegyél le egy vizes ruhát, fedd be, hogy ne száradjon ki (fordíts rá egy vedret, hogy ne vigye el szél) és meg fog jelenni a giliszta meg a puci csiga. Az egyik biztos.
Válasz mtz1221 #13533. hozzászólásáraigen
Válasz Radocz #13523. hozzászólásáraKukorica lesz
Talajélet virul
Lazítva 3-4 éve
A hosszú káromkodásban szereplő gépek közül egy sincs
Direkt a legzöldebb részt fotóztam
Sekély, tárcsát szokott kapni a szójatarló, de nem értem oda eső előtt. Majd tél végén visszatérünk.
Válasz Sk Laci #13528. hozzászólásáraKonyhakert környékén van falevél, 20 méteres körben ???
Válasz Gazda12 #13531. hozzászólásáramennyi lehet ennek a húzástávolsága?
Válasz Sergio Oliva #13517. hozzászólásáraIsmerősömèk felrakták a széles kapákat,és megrítkíttották a fogakat igy! Ősszel Capello adapter meg hatul bekapcsolva a szecska és a kukorica tarlón közvetlen gondnèlkül huzigálta!![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20211208183315_received_504343560281456.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20211208183441_received_3626849517387215.jpg)
Válasz Dög #13529. hozzászólásáraSoha. De a külterületen idén használtam először olyan területen, ahol előző évben komoly károk mutatkoztak a növényeken.
Válasz Sk Laci #13528. hozzászólásáraHány alkalommal használtál Force-t a kertedben?
Itt írjátok, hogy mennyi giliszta van a talajmegujítós vagy minimálisan dolgozott talajokban a szántothoz képest.
A konyhakertet mindig szántom, mégis van egy rakás giliszta benne.
Kinti földek ahol minimális müvelés megy és ekét már jó pár éve nem látott, ott alig találni gilisztát, vagy végkép nincsen.
Miért???
Válasz horvath.agro #13525. hozzászólásáraIdén tavasszal próbàltam a kompaktort(sx2sor kapás)ettől jóval tisztább földbe.igazából a tyukhur nőtt ki elég jól.a talajnedvesség pont kivállo volt.mentem kb 10métert,végeztem is a kompaktorozással.bementem áttakasztottam a synkrora,meghuztam,ott lett a legjobb kukorica...
Válasz Radocz #13524. hozzászólásáraNemértek a lovakhoz....csak a kérdésére vàlaszoltam.....
Válasz fexco #13522. hozzászólásárana igen, ezek a rugós kombinátorok nagyon alacsony vázzal és sűrű kapaosztással vannak, így pár szál gyomtól vagy maradványtól már túr mint a sicc.
Válasz fexco #13522. hozzászólásáraTavasszal egy apríto henger vagy glifozát és vetés direktbe, ha....
Válasz Sergio Oliva #13517. hozzászólásáraMi lesz vetve?
Van-e talaj élet?
Mikor volt lazítva, milyen mélyen?
Mi a hosszú távú elképzelés?
Válasz horvath.agro #13518. hozzászólásáraPláne amire tavasszal rálehet menni,addigra bónuszként 1picit még beződül,akkor még lehet1etse.
Válasz endypapa_20120 #13519. hozzászólásáraa google a barátod, ha nem ismered ezeket a gépeket.
szerintem egy jó alap gépek a mintillhez.
Válasz Sergio Oliva #13517. hozzászólásáraÍgy ismeretlenül fagyon egy sekély tárcsa. Kevés így képről megmondani.
Válasz horvath.agro #13518. hozzászólásáraMi ez a hosszú káromkodás?![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Válasz Sergio Oliva #13517. hozzászólására1 métert el...
ezen a horsch cruiser, noran simple, satey field master, vaderstad swift, esetleg egy kockerling allrounger, vagy agro masz aps megy el.
Sziasztok ezen a műveletlen szójatarlón elmegy tavasszal a rugóskaás kombinátor? Messze van és még nem próbáltam. Valaki?
Válasz Radocz #13515. hozzászólásáraNem tudom még nem érdekelt mi van lent engem megnyugtatott az a sok giliszta amit látok benne kapáláskor mert ugye a kertészetben nem lehet felakasztani a kapát mint a szántóföldinél teszitek. De az is megnyugtató hogy nem tudok olyan mélyen szántani hogy ne termő talajt forgasson az eke s úgy szeretem ha 1-2 újnyi vad van a tetején a szántásnak s nem érzékelem az eketalp betegséget sem![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Válasz Mihály #13506. hozzászólásáraMikor és hol győződtel meg róla, hogy ez a jövő?
Engem még nem győzott meg senki.
Talán a február végi talaj szelvény vizsgálat meg teszi.
Neked már van ilyen területed?
Válasz horvath.agro #13513. hozzászólására Hát ez az
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Mihály #13512. hozzászólásáravaltoztatni kell valamin, mert a 2 tonna az semmi.
Válasz horvath.agro #13511. hozzászólására az jó termés volt a mienkhez képest ami alig volt 2 t /ha
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Mihály #13509. hozzászólásáraitt a sajat adottsagainkon mondtam.
iden nekem 40+ volt a mintill, de volt 30q szantott is a kornyekemen.
Válasz horvath.agro #13508. hozzászólásáraNem beszélve arról,hogy az uránoknál a több azt jelenti,hogy 16q helyett terem 17q,itt meg 35 helyett 44.
Válasz horvath.agro #13508. hozzászólására Nos két darab sem egyforma mint a tojás de azért nem mindegy![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Válasz Mihály #13500. hozzászólásáraszántottnál az én kis mintill napraforgóm is többet tud, nem kell ehez varázslat, csak talajélet.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)