Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bobo77 #13250. hozzászólásáraA cél az lenne, hogy 10cm vastag magágy legyen. Van ahol ez minden művelet nélkül közel megvan tavasszal. Ahol nincs ott marad a vas.
Én, és mástól is halottam olyat, hogy a no-till táblák kiszáradtak, mert a kapillárisok elengedték a nedvességet.
Az egészséges talaj érdekes dolgokra képes. Egy Szerb ismerős tavasszal rozsba vetett szóját. A rozs teljesen kiszárította a talajt. De miután le totálisozta lefektette bele vetette a szóját egyszerűen lentről feljött a víz és kikelt a szója. A magyar földeken ezt senki nem fogja tudni megcsinálni.
Mi rávetettük a nyers vizes talpra a szóját és megpattant az összes mag és kiszáradt.
Válasz erdifefe #13251. hozzászólásáraigen minden időjárás függő, de az a 4-5 cm minimum 8, a traktor nyomot hogy eltüntesd illetve a munkagép se tud 4 centit sajnos.
sajnos nekem az elmúlt 3 év olyan száraz volt, hogy hiába kelt ki nem fejlődött, ezért félek a tavaszi munkától
Válasz horvath.agro #13243. hozzászólásáraEz gondolom nagyban függ a vetőgéptől.. Nem mindegyik szereti a szármaradványokat..
A második menet szerintem csak a tárcsa munkaeszköz miatt volt felesleges.Ha egy magágykészítővel húzza meg nagyon sekélyen 4-5 cm en akkor az nem okoz túl nagy károkat mert a mag alatt ottlesz még a nedvesebb réteg. De ez is időjárásfüggő.Egy csapadékosabb tavaszon semmi probléma evvel,egy száraz tavaszon viszont ............
Válasz MrPoke #13244. hozzászólásáraMeglátásod szerint elég a magágyat vetésmélységbe csinálni vagy mélyebben is szükséges? Tudom minden föld más és más.
Válasz Mf-es? #13242. hozzászólásáraVolt még ott valami csinálva tél után. Az elpusztult növényben megjelentek a nyomok. Meglehet zúzó volt, de a kamerafelvételen nem vettem észre mi hagyta ott a nyomokat.
Válasz horvath.agro #13239. hozzászólására2 menetben intézte el a takarónövényt, és készített magágyat. Ez teljesen rendben van, a mintill követelményeinek maximálisan megfelelt. Egy szántás nem említhető ezzel egy lapon.
Válasz horvath.agro #13225. hozzászólásáramondjuk annak keves a kocsinyomas meg a sulya is a savtisztitohoz vagy sornyitohoz. savtisztitot uszosat kell venni, az meg draga
Válasz jakabsandor1106 #13217. hozzászólásáranem ugy ertette hogy a tarcsara kell sulyt rakni, hanem a kocsinak kell neheznek lennie mert a tarcsara kb 50-100 kg suly kell essen hogy mukodjon.
Direktvetőgép topikba illene. Elővágó tárcsának nem jó a sima lap, minimális hullám szükséges. Sűrű, apró hullámos kevesebbet művel, kevesebb súly kell rá, mint a ritka nagy hullámos tárcsás.
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Szemenkénti vetőgép átalakítása előtt állok.
Konkrétan elővágó tárcsát akarok felszerelni,de nem tudom,hogy művelt (gruberezett) területre a hullámos vagy a sima elővágó tárcsa lenne-e jobb?
Kinek mi a tapasztalata,véleménye?
Válasz Mf-es? #13189. hozzászólásáraSzia!
Benéznél az UN 053 rakodós topikba, 103-as hozzászóllásnál talán te is tudnál segíteni-tanácsot adni.
Köszönöm
Válasz MrPoke #13204. hozzászólására Akár nálunk is készülhetett volna, szerintem itt is csak nekem van kint téli takaró, de nem sikerült mindent elvetni, amit szerettem volna, így az is csak 7 ha
15357 hozzászólás
Válasz blonde.zsj #13256. hozzászólásáraLehet benne hinni, de látszata nincs!
Phylazonit talajoltó baktériumról mik a tapasztalatok?
Válasz kisgazda2101 #13254. hozzászólásáraMérhetetlen, de próbálom elhinni hogy igen!
A starter mikrónak van-e hatása a termés mennyiségére? Kinek mi a tapasztalata?
Válasz Bobo77 #13250. hozzászólásáraA cél az lenne, hogy 10cm vastag magágy legyen. Van ahol ez minden művelet nélkül közel megvan tavasszal. Ahol nincs ott marad a vas.
Én, és mástól is halottam olyat, hogy a no-till táblák kiszáradtak, mert a kapillárisok elengedték a nedvességet.
Az egészséges talaj érdekes dolgokra képes. Egy Szerb ismerős tavasszal rozsba vetett szóját. A rozs teljesen kiszárította a talajt. De miután le totálisozta lefektette bele vetette a szóját egyszerűen lentről feljött a víz és kikelt a szója. A magyar földeken ezt senki nem fogja tudni megcsinálni.
Mi rávetettük a nyers vizes talpra a szóját és megpattant az összes mag és kiszáradt.
Válasz erdifefe #13251. hozzászólásáraigen minden időjárás függő, de az a 4-5 cm minimum 8, a traktor nyomot hogy eltüntesd illetve a munkagép se tud 4 centit sajnos.
sajnos nekem az elmúlt 3 év olyan száraz volt, hogy hiába kelt ki nem fejlődött, ezért félek a tavaszi munkától
Válasz horvath.agro #13243. hozzászólásáraEz gondolom nagyban függ a vetőgéptől.. Nem mindegyik szereti a szármaradványokat..
A második menet szerintem csak a tárcsa munkaeszköz miatt volt felesleges.Ha egy magágykészítővel húzza meg nagyon sekélyen 4-5 cm en akkor az nem okoz túl nagy károkat mert a mag alatt ottlesz még a nedvesebb réteg. De ez is időjárásfüggő.Egy csapadékosabb tavaszon semmi probléma evvel,egy száraz tavaszon viszont ............
Válasz MrPoke #13244. hozzászólásáraMeglátásod szerint elég a magágyat vetésmélységbe csinálni vagy mélyebben is szükséges? Tudom minden föld más és más.
Válasz Sk Laci #13248. hozzászólásáraNyom,szerintem kapott műtrágyát.0.37-nél megállítod,rövid tárcsa.0.52-nél látszik talajmaró.
Válasz Mf-es? #13242. hozzászólásáraVolt még ott valami csinálva tél után. Az elpusztult növényben megjelentek a nyomok. Meglehet zúzó volt, de a kamerafelvételen nem vettem észre mi hagyta ott a nyomokat.
Válasz horvath.agro #13245. hozzászólásáraEl fog múlni ez a tévhited is. Még pár ritka kukorica és átértékelsz mindent.
Nyilván így lett volna jobb
1. menetben a sávozva
2. menetben vetés
Válasz MrPoke #13244. hozzászólásárana miért? most jelenleg úgy látom hogy pont felesleges
Válasz horvath.agro #13239. hozzászólásáraMeg fogod tudni idővel mért kell a tavasziaknak magágyat csinálni.
Válasz Mf-es? #13242. hozzászólásáraígy van a 2. teljesen felesleges volt, az már csak talajt szárított.
de nekem még az első is
Válasz Praetor #13240. hozzászólására2. már felesleges volt.
Válasz horvath.agro #13239. hozzászólására Szerintem a vetőgép miatt, de én csak 2 menetet számoltam, talán rövidtárcsa a gép + a vetés, az nem olyan sok azért
Válasz horvath.agro #13239. hozzászólására2 menetben intézte el a takarónövényt, és készített magágyat. Ez teljesen rendben van, a mintill követelményeinek maximálisan megfelelt. Egy szántás nem említhető ezzel egy lapon.
Válasz Tom250 #13238. hozzászólásáraszuper video, de ennyi erovel fel is szanthatta volna, azt is pont ennyi munkaval tette volna vethetove.
minek kellett igy letarolni vajon feketere?? erdekes
Takarónövény timelapse videó
Megnéztem fagyok előtt a takarómat
Válasz MrPoke #13235. hozzászólásáraMár írtam ott is de gondolom nem kaptad meg...
Válasz Bobo77 #13233. hozzászólásáraKat a nevemre és kapcsolatfelvétel.
Válasz Radocz #13229. hozzászólásáraNézd meg az első hozzászólásokat!
Válasz MrPoke #13232. hozzászólásáraPrivátba tudok valahol írni neked?
Válasz Bobo77 #13231. hozzászólásáraIgen.
Válasz MrPoke #13230. hozzászólásáraOff! Neked Matermacc szemenkénti vetőgéped van?
Válasz Radocz #13229. hozzászólásáraAkinek van nem fogja szeretetből megosztani. Ajánlom a talajreform.hu oldalt.
Kinek van öt év tapasztalata a TMMG-ben?
A következő öt évre sok sikert és egészséget Kívánok!
Válasz kis Zombi #13227. hozzászólásárakoszi, lattam mar a videot, es teljesen egyetertek veled.
Válasz horvath.agro #13226. hozzászólásáraA súly az egyik legfontosabb szempont.
Érdemes végignézni
https://youtu.be/PKB1l2JEDv4
Válasz horvath.agro #13225. hozzászólásáramondjuk annak keves a kocsinyomas meg a sulya is a savtisztitohoz vagy sornyitohoz. savtisztitot uszosat kell venni, az meg draga
Válasz jakabsandor1106 #13224. hozzászólásáraaz akkor 500 lesz a 6 sor kb valoban
Válasz horvath.agro #13221. hozzászólásáraWirax által forgalmazott török vetőgép.
A gaspardo másolata...
Válasz Bárány #13222. hozzászólására500 abszolut nem sok erte, en yettert akarok venni annak 170+afa darabja
Válasz horvath.agro #13220. hozzászólásáraMindkettő. Egy hatsoros Monosemre 500-ból meg is lenne.
Válasz jakabsandor1106 #13219. hozzászólásáramilyen vetogepre akarod?
Válasz jakabsandor1106 #13219. hozzászólásáraneked nem sornyito tarcsa hanem savtisztito kellene erre.
Válasz horvath.agro #13218 hozzászólásár
Plusz súlyt nem tudok rá tenni...
A vetőkocsi útjába kerülő szármaradványok átvágása miatt gondoltam.
Válasz jakabsandor1106 #13217. hozzászólásáranem ugy ertette hogy a tarcsara kell sulyt rakni, hanem a kocsinak kell neheznek lennie mert a tarcsara kb 50-100 kg suly kell essen hogy mukodjon.
egyebkent grubberezett foldre minek elovago tarcsa?
Válasz kis Zombi #13215. hozzászólásáraSúly nélkül gruberrel alapművelt talajon sem működik?
Válasz kis Zombi #13215. hozzászólásáraerre gondoltam en is, a sima vagotarcsa alatt, egyenes tarcsa pici apro hullamokkal
Válasz horvath.agro #13214. hozzászólásáraOFF
Direktvetőgép topikba illene. Elővágó tárcsának nem jó a sima lap, minimális hullám szükséges. Sűrű, apró hullámos kevesebbet művel, kevesebb súly kell rá, mint a ritka nagy hullámos tárcsás.
50-100 kg minimum kell egy tárcsàra.
Válasz jakabsandor1106 #13213. hozzászólásáragrubberozottba nem szukseges hogy muveljen, igy csak a sima vagotarcsat tennem en.
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Szemenkénti vetőgép átalakítása előtt állok.
Konkrétan elővágó tárcsát akarok felszerelni,de nem tudom,hogy művelt (gruberezett) területre a hullámos vagy a sima elővágó tárcsa lenne-e jobb?
Kinek mi a tapasztalata,véleménye?
Válasz Mf-es? #13189. hozzászólásáraSzia!
Benéznél az UN 053 rakodós topikba, 103-as hozzászóllásnál talán te is tudnál segíteni-tanácsot adni.
Köszönöm
Válasz Wilde #13210. hozzászólásáraFentről nézve az emberek is csak hangyák. :D
Válasz MrPoke #13204. hozzászólásáraez a lakott terület?mintha utcák lennének,vagy tán az udvarokban van a gabona?
Válasz MrPoke #13207. hozzászólásáraOk, így már világos.
Válasz MrPoke #13204. hozzászólására Akár nálunk is készülhetett volna, szerintem itt is csak nekem van kint téli takaró, de nem sikerült mindent elvetni, amit szerettem volna, így az is csak 7 ha