Gázolaj árak 632 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 411.02 Ft USD 395.26 Ft CHF 439.37 Ft GBP 495.29 Ft

Fórum

Talajmegújító Mezőgazdaság

Létrehozta: Netparaszt , 2014-11-01 07:07:19

Kedvencekhez Segítség

15323 hozzászólás
#12123 .Feco.
2019-01-09 14:08:46

Válasz endypapa #12122. hozzászólására“Bárki megtehette volna a nép győzködését, mégsem tette senki.”

Látod épp ezaz! Én sosem győzködök senkit.elmondom kérdésre hogy én mit választok, miért és milyen eredményre vezet nálam. Kérdésre szívesen elmondom azt is, hogy más helyében (valószínűleg) mit választanék. De én sosem gyozkodok senkit, mert úgy gondolom, hogy nem szívesen vállalnám a felelősséget azért ha az én tanácsaim rossz eredményt hoznak. Én úgy gondolom hogy az tegye rá a nyelvét akinek a foga fáj!

Más meg győzköd embereket arról hogy olyan elvek mentén hozzanak döntéseket amit a győzködő maga sosem próbált, sosem ellenőrzött sőt legnagyobbrészt sosem látott a gyakorlatban. Mindezt úgy, hogy ha valaki vitatkozik akkor nem megvédi az álláspontját hanem szembefordul és személyeskedő hangnemre vált.
Én nem azt mondom hogy nincs igaza sok mindenben. Én azt nem tartom jónak hogy felszentelt papkent viselkedik, alaptalanul talajdoktornak hívja magát és széthúzást szít egy oldalon álló emberek között úgy, hogy a gyakorlatban nem igazán tett meg semmit az asztalra.

#12122 endypapa
2019-01-09 13:46:06

Válasz .Feco. #12121. hozzászólásáraEz így van! Viszont mégis ő adta meg a lökést sokunknak, hogy erre az útra lépjünk,és nem Te, nem az egyetemi akárkik, (az ő nagy részük szóba sem áll velünk tanulatlan parasztokkal) stb.
Ha föntről nem kapunk (márpedig Nem kapunk) mást, csak lenézést, lekezelést, előbb utóbb a parasztok is kitermelik a maguk "Lutherjét). Aztán lehet égetni, de szerencsére irányra vagyunk állítva.smile smile

Bárki megtehette volna a nép győzködését, mégsem tette senki. Akkor............

#12121 .Feco.
2019-01-09 13:22:16

Válasz endypapa #12120. hozzászólására“Buta agyammal nem fogom fel, hogy miért nő a termésátlagom, kevesebb ráfordítással. ”

Ez nem miatta van hanem saját magad miatt. Amikről ő beszélt azok gyakorlatilag kivétel nélkül elhangzottak előtte is, a legtobbunk sokka korábban kezdte már ezt mint hogy feltűnt volna, egyikünk sem csinált ebből sosem titkot, sőt bárkinek szíves megmutattuk ingyen. Nem vagyunk egyből sem “valami nagy rejtett titok tudói” amit csak a kiválasztottakkal osztanánk meg, sőt!

Van itt egy csomó olyan ember aki mögött teljesítmény tapasztalat és elért eredmények vannak. Meg van több olyan valaki aki egy divat hullámot meglovagolva szeretne pénzt keresni. (Sőt olyanok is vannak akik azt hiszik hogy ez maga a szent Grál, csak fizetünk valakinek és akkor nem kell aztán műtrágya, növényvédőszer és gázolaj sem, csak omlik a pénz a házhoz...)

#12120 endypapa
2019-01-09 13:10:19

"Válasz ermike #12095. hozzászólásáraVálasz » #12095 ermike | 2019-01-09 09:26:10
ermike
Válasz endypapa #12085. hozzászólására

Menyire buták a parasztok csak most látom, srácok ezt az embert szentnek tartjátok véditek akkor kövessétek mert mindenki úgy bassza el az életet ahogy akarja de ezen a fórumon eddig nem volt divat és nem lesz az hogy piramisjátékot űző csalók vezessék félre a jóhiszemű gazdatársakat, ez árt az agroinformnak és a tmmg-nek! "

Már csak ilyen buta vagyok.smile cowboy
Így verjen át mindenki, ahogy Kökény!
Buta agyammal nem fogom fel, hogy miért nő a termésátlagom, kevesebb ráfordítással. Amúgy Attila sosem adott konkrét tanácsot. mivel szerinte minden terület mást kíván és rálátás nélkül lehet csak kicseszne velem. (ennyire megvezetett) (síc!) (tanultam valamit)smile devil
Irányt viszont mutatott!
Amúgy köszönöm a minősítést! Jó, hogy olyan okostól kaptam min Te!

Nincs profilkép
#12119 Pogba
2019-01-09 12:14:02

Válasz Netparaszt #12118. hozzászólására,,Az én fényképeim nyilvánosak a munkámról a facebookon,,
Akkor miért más munkájáról teszel fel képet.
Most vágjon mindenki egy hátast mert a fejedig ér a napra?

Nincs profilkép
#12118 Netparaszt
2019-01-09 12:07:26

Válasz ermike #12117. hozzászólására nem kedves barátom, ez nem így megy.
Nyilvánosan rágalmazol, terítsd a neveket.
A fényképeket ne bolygasd, mert nem szeretném megmutatni, hogy nem mondasz igazat. Az én fényképeim nyilvánosak a munkámról a facebookon, nálam a fejem fölé ér a napra,nem a hónaljamig.

#12117 ermike
2019-01-09 12:02:01

Válasz Netparaszt #12116. hozzászólásáraha akarnak majd jelentkeznek!

Igen ma kicsit ráértem de már megyek, a rágalmat te kezdted, az elv ami talajmegújítást illeti közös, nekem ott szakadt el a cérna annó mikor ha jól emlékszem a kislányodra szánt pénzt felhasználva kértél segítséget, ez nem szakmai ellentét volt hanem emberi.
A megtévesztő fényképek csak a felismert jellemet erősítették!

Ismeretlenül is azt mondom, hogy jó a cél amit képviselsz csak az eszközök és a modor furcsa!

De részemről hagyom a témát! Majd az idő kiforrja, hogy helyes volt e az általad bejárt út!

Nincs profilkép
#12116 Netparaszt
2019-01-09 11:54:23

Válasz ermike #12095. hozzászólásáraNagyon ráértek.smile lol
Szeretném, ha itt megosztanád ugyanolyan nyilvánosan, ahogy engem rágalmazol, hogy például ki bukott miattam rengeteg pénzt.
Várom a neveket.

#12115 ermike
2019-01-09 11:52:50

Válasz agrárproletár #12114. hozzászólásáraláttál egy képet a napraforgómról és arról beszélsz hogy elhanyagolt állomány, pedig nem az de te mégis elhitted szó nélkül és példálózol vele, pedig tettem fel cáfolatként képet! Balek voltál, mert elhitted hitelesnek tartottad és még példaként is hoztad! Akkor engedtessék meg nekem, hogy bátorságot merítve, hogy butának és baleknak nevezzelek!
A baj hogy ismeretlenül is összeugrasztott bennünket a dezinformációjával, pedig mindketten a talajmegújítás pártján állnánk, de ahelyett hogy az eredményeinket vitatnánk meg, őt védelmezve nekem ugrasz!
Ezért írtam azt, hogy egy feltáró cikk után ahelyett hogy elgondolkodnának emberek harapnak, és ezért írtam, hogy buták az emberek!

Moderátor által módosítva: 2019-01-09 11:54:14

#12114 agrárproletár
2019-01-09 11:39:22

Válasz ermike #12113. hozzászólásáraNem hazudtam, én megértem, hogy neked a személyével van problémád, elfogadom, tiszteletben tartom. Azt nem értem, hogy honnan veszed a bátorságot ahhoz, hogy butának, baleknak nevezz olyan embereket, akik nem úgy gondolnak, mint te, akikről semmit sem tudsz?
Mindenki megfizeti élete során a tanulópénzt, legyen szó gépbeszerzésről, inputanyagról, talajművelési rendszerről, bármilyen technológiai döntésről, adott talajmunka időzítéséről, stb., amióta világ a világ ez így volt, van, és lesz is.

#12113 ermike
2019-01-09 11:32:20

Válasz agrárproletár #12108. hozzászólásáraKedves proletár

Nem volt elhanyagolt parcella egy 2,5 ha os táblából 5 m2, de kurvára nem ott kezdődött, amikor a professzor tanítványa előadásáért kapott pénzből jutalékot fizet????

NA de nem érdekel tovább az hogy mit gondoltok a cikkben nevezett személyről, az a ti dolgotok, de rólam te se állíts hazugságot, ezért moderáltalak!

Nincs profilkép
#12112 MrPoke
2019-01-09 11:31:27

Válasz ermike #12106. hozzászólásáraSzerinted mi hülyék vagyunk? Amit Kökény elmond kipróbáljuk, ha működik használjuk. Ha nem működik megvizsgáljuk mi volt a gond.

Nem a termés mennyiség a lényeg, hanem a jövedelmezőség. 6t gabona előállítása nekem 2 tárcsázásba, 180-200 kg vetőmag, gyomírtás, 60kg nitrogén hatóanyag, aratás. A teröletem 30%-án termelek gabonát. És ez fedezi az összes terület költségeit. De inkább még marad rajta. Tehát a maradék 70% terület termése tiszta haszon.

Tehát nekem működik. Igaz én csak kiegészítettem a termelést az innen összeszedett információkkal. És folyamatosan javítom a mérleget.

#12111 ermike
2019-01-09 11:25:06

Válasz kis Zombi #12107. hozzászólásáraNeked hány százalékkal nőtt a humuszréteged? Az előadásról rémlik kép ahol több méteres változás tapasztalható pár év alatt???
Már bocs én ismerek ilyen "ráfázott gazdát" de nem az én tisztem ide belinkelni!

Az a véleményem hogy a szándék amit képvisel jó és sokan arra tartunk még az ő profeszorkodása előttről is, ismerve a nyugati világ törekvéseit és tapasztalatait de ami működik angliában franciaországban és az USA-ban az nem biztos hogy működik a magyar sztyeppéken és magyarföldön, mert más a klima, alapkőzet, napsütéses órák száma, csapadék mennyisége eloszlása stb.
Az elv szép és jó és nem is bánnám, ha nem oltana le olyan tapasztalatokat amit itt valóban gazdálkodó nagyüzemi szinten változást felmutatni tudó gazdákat akik valóban tapasztaltak és ÖNZETLENÜL segíteni tudnának tudnánk, de azok az ő ellenségei, mert lehet jobban csinálnak dolgokat, és üzemi szintű mérhető eredményeik vannak!! Ja és ÖNZETLENÜL!

NEm 10 fős társaság ez hidd el, csak sajnos későn kerültél ide, és nem látod elejétől a dolgokat!

NEm baromság a TMMG de nem valós infókat kapsz, ezért észre sem vetted, hogy manipuláltak, ezt nehéz beismerni tudom, de nem is szégyen mert az emberi tudás eljutott arra szintre, hogy tudjuk képesek vagyunk a manipulációra lásd M1, és az egyéb tudatos reklámozást!

De részemről hagyom a témát!

#12110 Mf-es?
2019-01-09 11:16:43

Válasz kis Zombi #12107. hozzászólására" Legnagyobb érdeme, hogy sokaknak felnyitotta a szemét, és összehozta a "szektát", AZT a néhány 10-fös társaságot az országban, akik komolyan veszik a talajmegújítást. Ezekkel a gazdákkal gyakran segítjük, próbáljuk segíteni egymást információkkal, tapasztalatokkal."

De a szekta tagok ha segíteni akarnak,azt nem érdekli még a tag társakat se.Mikor a szekta tagok közzül panaszkodtak ezen a fórumon zajló álldatlan állapotról,én felajánlottam,hogy összehozok egy teljesen külön álló fizetős fórumot,erre konkrétan 1 fő jelezte vissza,hogy igényt tart rá.
Majd,ha a főnök rendezi,mindenki igényelni fogja.
Pár éve,önerőből le akartam fordíttatni az angol takarónövényes könyvet,már egyeztetve volt a fordítóval,a szerző engedélyezte a magyar kiadást,már árajánlat is volt egy 200 darabos példányszám kiadatáshoz,és a rendeléseket is elkezdtem felírni,ki tart rá igényt.
De a sokak álltal vázolt problémák miatt,ez is elmaradt.smile offtopic

Nincs profilkép
#12109 Sk Laci
2019-01-09 11:13:56

Válasz .Feco. #12101. hozzászólásáraFeco, te meg hol olvastad, hogy azt írtam volna:"ő találta volna ki, vagy ő hozta volna be". Azt írtam, hogy ő volt az aki öszefoglalva a netről ami angolul van feltéve, lefordítva magyar nyelvre az is megértse, akit még oroszul tanítotak az iskolában.
Te fiatalab korosztályba tartozol, aki minden évfolyamot az elemitől már a rendszerváltás után jártad. Vannak itt a fórumon olyanok is, akik jóval 50 felett vannak, nincsen nyelvérzékük, de szivesen tanulnának számukra újat ha már több mint 50 éve létezik is, mert a vasfügöny mögött csak az ekét ismerték.
Remélem nem sértetelek meg, csak a folytonos netparaszt "köpködés" hozta ki azt belőlem amit írtam lenteb. Senki ellen nincsen itt a fórumon semilyen kifogásom, de néha olyan hangulatkeltés van itt, ha valaki valamiért pénzt mer kapni, az közellenség.

#12108 agrárproletár
2019-01-09 11:12:20

Válasz ermike #12106. hozzászólásáraNekem semmi közöm a Kökényhez, egy darab előadásán voltam az életemben, kíváncsiságból. A téma érdekel, de nem miatta, érdeklődve olvasom az itt tapasztalataikat megosztók kommentjeit, számomra már "elvált a pelyva a búzától", tudom, kiknek a szavára, írásaira célszerű odafigyelni, kirajzolódott, hogy ki hiteles a témában.

Moderátor által módosítva: 2019-01-09 11:45:07

Nincs profilkép
#12107 kis Zombi
2019-01-09 11:04:11

2014 öszén traktort kerestem, ezért látogattam sürün az agroinformot, ha már ITT jártam beleolvastam ebbe a topikba is. Egy irtózatos baromságnak tartottam kezdetben, mert nem értettem. Az elsö elöadások egyikén vettem részt, hogy megnézzem magamnak Kökényt. Amibe lehetett mindenbe belekérdeztem, Próbáltam rajta fogást találni, de nem sikerült. Ezek után lettem "szektás"

NEKEM KÖKÉNY SOHA NEM MONDOTT BUTASÁGOT, NEM VEZETETT FÉLRE, NEM ADOTT FELELÖTLEN TANÁCSOT. AMI HIBÁT ELKÖVETTEM, ARRA IS ELÖRE FIGYELMEZTETETT, NEM BIZTOS HOGY JÓ LESZ ÍGY. NYÚJTSA MÁR FEL A KEZÉT AZ, AKIT FÉLREVEZETETT, ÁTB.SZOTT, MEGKÁROSÍTOTT,HA VAN ILYEN.

Nem talált fel semmit, csak lefordította, rendszerezte, érthetövé tette az átlagember számára. Nem tudja mindenre a választ, nem Isten, nem csodatévö. Legnagyobb érdeme, hogy sokaknak felnyitotta a szemét, és összehozta a "szektát", AZT a néhány 10-fös társaságot az országban, akik komolyan veszik a talajmegújítást. Ezekkel a gazdákkal gyakran segítjük, próbáljuk segíteni egymást információkkal, tapasztalatokkal.

#12106 ermike
2019-01-09 11:02:13

Válasz agrárproletár #12100. hozzászólásáraÉn tudom mi az!

Látom te is istenként tekintesz rá!

A Balek Az Minden körülmények között Balek!

Ez a te hibád és ha felülsz a sok megtévesztésnek és áltudománynak, akkor igen Butának tartalak!

smile tonguesmile tonguesmile tonguesmile tongue

Azon röhögöm, hogy tényleg mi már 2008-2010 óta itt vagyunk és beszélünk a témáról más topik alatt és sokan nagyon sokat léptek előre majd valaki jön nyit egy topikot hasonló címmel, onnan kezdve már ő találta fel a spanyol viaszt!

De legyen fizessétek az üzemanyagát, buszjegyét a ti dolgotok lassan mikroszkópos iskolát is alapíthattok neki, Radócz Úr majd segít eligazodni a mikorbiológia világában!

A Balek Az Minden körülmények között Balek!

#12104 Bárány
2019-01-09 10:55:31

Lassan, de biztosan helyére kerülnek a dolgok.
Jópár éve, viszonylag az itteni dolgok elején azt találtam írni, hogy a fórumon kitört a netparasztizmus. Na akkor kaptam mindent, még privátban is volt fenyegetés. (nem elírás!!!)
Szinte úgy működött a dolog, mint egy szekta, ahol a hívők akár az életük árán is védték a tanokat és a mestert.
A "mester" egyvalamit biztosan jól eltanult Amerikából: a marketinget és a kommunikációt.
(Mielőtt nekem esel: ebben a kommentben nem a szakmáról, talajmegújításról, stb. van szó.)

Nincs profilkép
#12103 határjáró
2019-01-09 10:30:24

Válasz Sk Laci #12098. hozzászólásáraTeljesen megértem ermiket. A stilusa netparasztnak finoman szólva is lekezelő. Egy hónapja engem is ugy leoltott a fórumon h csak néztem. Nekem semmi gondom az ő irányvonalával, de ha valaki tudatlanul érdeklődik azzal szembe is legyen meg a tisztelet. Nálam ő teljesen elvágta magát. Ha valamire kiváncsi vagyok ezek után még ugyan ugy van rajta kivül minimum 10 ember akitől informálódhatok és gondolom szivesen segitenek is.

#12102 .Feco.
2019-01-09 10:23:44

Válasz Gege #12086. hozzászólásáraIlyen ember mindenhol van, itt a fórumon is nagyon sok, de nem ebből kell kiindulni! Sokfele járok, sok helyen vannak ismerősen, szinte minden egyetemen is forró téma amiről itt szó van, legyen szó biológiárol, talajmuvelesrol, bármiről. A legtöbb tanár és kutató foglakozik ezzel a témával de oktatni nem oktathatja, csak említés szinten ameddig tudományos vizsgálatok meg nem magyarázzák. Ennek meg vannak az okai,ne menjünk ebbe bele, minket gyakorlati szakembereket ez nem érint. De az egyetemek nyitottak lennének erre, engem is kerestek már meg több hasonló dologban, ha merne vitázni velük nem küldenek el.

De jellemzően nem mer vitázni sőt aki visszakérdez vagy vitába száll vele azt igyekszik vagy kifigurazni vagy sztrájktörőként beállítani mintha ellensége lenne!

#12101 .Feco.
2019-01-09 10:16:38

Válasz Sk Laci #12098. hozzászólásáraMár ne is haragudj de szó sincs arról hogy ezt ő találta ki vagy ő hozza volna be vagy bármi másban első lett volna a fizetős tanfolyamokon kívül...
Ezt a témát saját neve alatt 2014-ben nyitotta. De azért mi gyakorló gazdák már bőven régebben használjuk és beszélünk erről, gondolj csak abba bele hogy a “forgatás nélküli művelés” topik 2009-es indulásakor már annyi beszélgetés zajlott hogy külön témába kellett őket vinni...

Nem talált fel semmit, nem kezdett el semmit, és nem is irt soha semmi konkrétumot, csak olyan dolgokat amiket a legtobbunk amerikai forrásokból már ismert évek óta...
Nekem egyedül azzal van bajom hogy olyan hype van körülötte mint az amcsi filmekben a tévéprédikatorok körül...

#12100 agrárproletár
2019-01-09 10:13:26

Válasz ermike #12095. hozzászólására"Menyire buták a parasztok csak most látom"

Csak a saját nevedben beszélj!

Annyi sületlenséget összehordtál, hogy nincs is mit hozzáfűzni... Tudod egyáltalán mi az a piramisjáték? smile laugh

#12099 Mf-es?
2019-01-09 09:55:25

Válasz Sk Laci #12093. hozzászólásáraKb.40 ezer eur full no-till felszereltség.

Nincs profilkép
#12098 Sk Laci
2019-01-09 09:49:28

Válasz ermike #12095. hozzászólásáraNektek a multkori öszeszóllalásotok enyire lelkeden maradt, hogy lefényképezte az egyik parcelládot? Ne vegyél mindent enyire a szivedhez. Én nem védem Netparasztot, de ő az egyetlen, aki ezt a témát itt megnyitota, lefordítota angolról magyar nyelvvre azoknak is, akiket az iskolában még oroszul tanítotak. És ráadásul egy forintot se vett el azért, hogy itt a fórumon írt róla. Én egyszer beszéltem vele telefonon, készségesen inteligensen komunikáltunk, ugyan úgy pénz nélkül. És ha valakinek az szúrja a szemét, hogy ha meghívják előadást tartani, és ott fizet, akor csak egy kis matekot ajánlanák: menyibe is kerül megszervezni, lefoglalni valamilyen helységet ahová x menyiségü ember elfér, netparaszt ha meg van hívva neki is el kell oda valahogyan jutni, ha buszozna, ott jegyért kell fizetnie, ha autójával megy ott a benzinkúton ki kell fizetnie az üzemanyagot, azt se adják ingyen, ha veszük az idejét, miért járna ingyen fel le az országban, ahelyet, hogy a családjával maradhatna. És a beszedet pénzből csak egy bizonyos menyisége érinti az előadót. Ezt megcsinálna a kedvedért doktori titulusal rendelkező profeszor ingyen? Tanárok kapnak fizetést, ami az álamkaszából megy, mit kap onan netparaszt? Szerintem csak egy nagy "0". És ha nem csal az emlékezetem, senkit se kényszerítetek arra, hogy résztvegyetek bármilyen előadásán is.

Nincs profilkép
#12097 Gege
2019-01-09 09:43:14

Válasz Sk Laci #12096. hozzászólásáraTapasztalatom fővetésben lóbabbal nincs. De takarónövényben kifagy majd újrahajt.
S az árvakelés szebb nagyobb.
Úgyhogy jó lesz ez..

Nincs profilkép
#12096 Sk Laci
2019-01-09 09:27:33

Válasz Gege #12088. hozzászólásáraNem nagy a vetési mélység? És ilyenkor ha vettek, nem lesz gond a fagyokkal? Mondjuk áprilisi -7 C és ha kikel a lóbab? Nálunk volt már májusban is -7 C, fagyott már le kukoricám 2-3 levélben, de regenerálódot.

#12095 ermike
2019-01-09 09:26:10

Válasz endypapa #12085. hozzászólásáraMenyire buták a parasztok csak most látom, srácok ezt az embert szentnek tartjátok véditek akkor kövessétek mert mindenki úgy bassza el az életet ahogy akarja de ezen a fórumon eddig nem volt divat és nem lesz az hogy piramisjátékot űző csalók vezessék félre a jóhiszemű gazdatársakat, ez árt az agroinformnak és a tmmg-nek!

Ezt nem lehet hagyni ugyan úgy mint a kéretlen hamis használt gép hirdetőket vagy a "gumisokat"

Mindenki úgy megy tönkre ahogy akar de, ehhez ne használja szócsőnek ezt a korábban is jól működő mezőgazdasági szakmai fórumot!

Menjen innen az áltudományával együtt, és vigye nyugodtan a híveit, akit a questorhoz vagy egyéb piramisjáték módjára rengeteg pénzt buknak!

Nyugodt leszek mert elmondhatom majd hogy én szóltam! NEm is Egyszer!

#12094 bandigh
2019-01-09 09:22:24

Válasz .Richard. #12089. hozzászólásáraMert félnek, rettegnek a teméskieséstől. Ő még úgy élte le az életét, hogy a t/ha mindenek felett. Vagy $/év/hektár.
Ezt vàrta tőle mindenki, az állam is és a gazdák is. A “talaj”, ebben a rendszerben csak egy termelési eszköz a többi között. Nem pedig a dolog alapja. Én is voltam olyan mg cégnél bejáráson, ahol mondta a főnök h addig kell csinálni a földet amíg a hektáronként X ezer forint meg nincs rajta. És közben balagtunk át a sörösrekesz méretü hantokon.

Nincs profilkép
#12093 Sk Laci
2019-01-09 09:22:22

Válasz Mf-es? #12087. hozzászólásáraMilyen árfekvést írtak, és milyen felszerelésel, ha nem titok

Nincs profilkép
#12092 Sk Laci
2019-01-09 09:14:38

Válasz Gege #12086. hozzászólásáraPont ugyan ezel találkoztam én is novemberben egy előadáson, ahol a Dr, profeszor, lépten nyomon azt állitota, hogy 4-5 évente le kell szántani a keletkező mulcsot, főleg kukorica betakarítása után a szármaradványt, mert hogy mit kezdenének annyi organikus anyagal a termelők. Én csak azt kérdeztem az előadó prof. -tól, és eddig 4 évig miért termeltünk mulcsot, ha ezt 4.-5. évben lefordítjuk? Válasz, az anyag el ne vészen, ezért kell lefordítani, gyarapítani a föld humusztartalmát.
Csak az előadó valamit nem vett figyelembe, hogy a mélyeb rétegekben nem marad meg a szerves anyag humuszként, hanem elkezd mineralizálódni...... Nehéz olyan embert meggyőzni, aki egész életében asztal mögül teoretizál, és praktikusan sohase próbálta teóriáját érvényesíteni a termelésben.

Nincs profilkép
#12091 Bence.
2019-01-09 09:12:12

Válasz Mf-es? #12087. hozzászólásáraArra mennyit mondtak, ha szabad kérdezni?

Nincs profilkép
#12090 Gege
2019-01-09 09:01:37

Válasz .Richard. #12089. hozzászólásáraFogalmam sincs. De szeritem 60 felett volt a bácsi. S ha már 30éve így tanítsa,akkor most hogy mondja hogy eddig rosszúl tanított mindenkit?smile scared

Nincs profilkép
#12089 .Richard.
2019-01-09 08:57:11

Válasz Gege #12086. hozzászólásáraŐ mire hivatkozva szàntanà meg 5 èvente?

Nincs profilkép
#12088 Gege
2019-01-09 08:56:39

Lóbab vetése 12-15cm mélyre.
Kukoricatarló aratás után kapott egy sor forgó boronát meg szervestrágyát.
Helyszín HU Ferencszállás.(nem az enyém, csak a vetőgép VOLT az enyém)

#12087 Mf-es?
2019-01-09 08:45:52

Válasz Gege #12086. hozzászólásáraEnnek a 3 méteres gabonavető árát nyomozom.Többször írtam nekik,nem válaszolnak.
A 6 soros kuk vetőt megírták.

Nincs profilkép
#12086 Gege
2019-01-09 08:41:46

Válasz .Feco. #12071. hozzászólásáraAz egyetem...Erről az jut eszembe, hogy voltunk egy direktvetős bemutatón www.savakovacevic.rs birtokon.
Gépek ültettek. Én szóbaáltam egy idős bácsival. Ő ellenezte. Meg kell szántani legalább 5évenként, átfordítani. Én mondom nem. De igen!!!
Később kérdezem a szervezőt ki ez?
Profesor iz fakulteta- mondja..
Vagyis egyetemi Dr proff. Ilyennek hiába bizonyítasz bármit..

#12085 endypapa
2019-01-09 06:03:44

Válasz BNC01 #12062. hozzászólásáraAttila modora olyan amilyen. Én elfogadom, tisztelem. Nem keveset tett, tesz értünk gazdákért. Viszont a tanult ember modoráról, írásáról egyből a vadászokkal folytatott "kommunikáció" ugrott be.
(ők sza.ják a spanyolviaszt, ők tudjákcsakajobban, mit akar itt nekünk egy tudatlan, béka segge alá való paraszt?)

#12084 szanberg
2019-01-09 00:51:47

Válasz Becő #12075. hozzászólásáraNem diploma kérdése ez alapvetően persze, csak azt ne feledjük el, hogy magadtól soha sem fogod megtanulni azt, hogy kell referálni egy szakágban, hogy épül fel egy tanulmány, miből honnan indulsz, merre tartassz benne. Ezt taglalja is a cikk írója.
Ezzel sem volna baj önmagában, ameddig nem helyezi az ember a valódi professzorok fölé magát, mert itt ez történt de nagyon, tiszteletet nem megadva, beképzelt, többször minősíthetetlen hangvételben.

Tovább megyek, ha valamit leírok mint orákulum akkor azt ha szakszemmel nézi meg valaki és mer szólni, hogy haver itt nem minden stimmel ám, akkor nem az a megoldás, hogy letörlöm az előzményeket, minnél kevesebb ember lássa, minnél kevesebb hitel vesztés maradjon utána, aztán majd lehet később erre vissza dumálni is mikor már ezt elfelejtik az emberek, hogy na az öreg belém állt de nemtudott semmivel megfogni csak a formalitással, mert én király vagyok...
(ilyet is éltünk már meg...)

Újra kiírom, nem tartom sem magammal, sem naprakész gazdatársaimmal egy szinten Kökényt, nem azért mert én agrár főiskolát végeztem(de azért engedje már meg, hogy érezzek egy kis plusszt magamban ez által is, azért azt végig kellett csinálni maradjunk ennyiben...) de leginkább azért mert emberöltő óta ezzel foglalkozunk foglalkoztok családilag, az a tapasztalat ami a hátunk mögött van az nem az, hogy 2010-ben kezdtem gazdálkodni, de aztán eladtam azt a kis birtokomat mert olyan rossz adottságú volt ott a föld, hogy semmit nem lehetett kihozni belőle..... máskor meg írja, hogy a szikből is csernozjomot csinál...Meg a 4 év alatt 5%-al megnőtt humusztartamat ésatöbbi...

Nem támadok, csak reagálok, akik jelenleg itt írnak-írtok TMMG témakörben sokkal komolyabb munkásság és szakértelem valamint TAPASZTALAT van hátuk-hátatok mögött, mellette az emberi jellem/-etek olyan, hogy valódi megvitatást tud eredményezni egy pro és kontra beszélgetés, baráti hangnemben.

#12083 Drisa
2019-01-08 22:51:46

Válasz Becő #12078. hozzászólásáraNálunk sajnos fele sem kelt ki, ami kikelt meg elszáradt. Nálatok volt rá eső?

Nincs profilkép
#12082 avm
2019-01-08 22:48:55

Válasz bandigh #12074. hozzászólásáraMindnek van saját szenteltteája.

Nincs profilkép
#12081 Becő
2019-01-08 22:30:45

Válasz Sz_Pisti #12079. hozzászólásáravetés:
Felső kép aug 31
Alsó kép aug 8
összetevők:
Hzab, borsó, lóbab, TR
Tavaszi talajmunka:
Majd meglátjuk milyen idő lesz.
Napraforgó és kukorica lesz bele vetve.

Nincs profilkép
#12080 JD 4630
2019-01-08 22:29:52

Válasz MrPoke #12065. hozzászólásáraRég óta van rá törekvés, hogy engedély köteles legyen, csak nincs más totál, amit helyette szabad forgalmúlag lehetne adni.

Nincs profilkép
#12079 Sz_Pisti
2019-01-08 22:25:40

Válasz Becő #12078. hozzászólásárasmile thumbup

Milyen összetevőkből áll?
Mikor vetés?
Mit tervezel vele tavasszal?

Nincs profilkép
#12078 Becő
2019-01-08 22:04:47

Takarónövények tegnap.

Nincs profilkép
#12077 Praetor
2019-01-08 21:40:33

Válasz Becő #12075. hozzászólásáraEgyébként úgy tudom, hogy mások mondták először rá, hogy talajdoktor, amit ő poénnak érzett, és pár cikk erejéig blogolt ezalatt a név alatt. Nyilván egy tudományos vitakörben ennek a nemlétező "titulusnak" annyira nincs jó fogadtatása (erős tud lenni a szakmai féltékenység), ezt valószínűleg az elején nem gondolta át. Ezt egyébként nem érzem akkora hibának.

Nincs profilkép
#12076 erdész59
2019-01-08 21:24:07

Szántóföldjeink minden évben megkapják a maguk gyomirtóját,rovarölőjét,gombaölőjét,műtrágyáját...van ahol évente többször is(gyümölcsös,szőlő,stb).
Ezt csináljuk kb 50 éve.
Szerintetek van még ennyi hátra...?smile confused

Nincs profilkép
#12075 Becő
2019-01-08 20:57:01

Mit számít a diploma vagy az egyetemen megszerzett elméleti előképzettség? Ki mondja meg, hogy mi a tuti? Ez a fórumtéma is az Ő kezdeményezése, az itthon kevésbé ismert technológia termelőkkel való megismertetése szintén. Vagy a Kertészeti Egyetemen a szakmérnöki szak elindításának bátorítása? Az, hogy lefordít cikkeket angolról, hogy aki nem érti az eredetit az is olvashassa? Baj, hogy pár száz -ezer órát ül a net, internet előtt és nézi, olvassa, majd továbbadja nekünk?

Ahhoz, hogy a paraszt felkapja a fejét az újra marketing kell. A névválasztás ennek egyik formája, ha nem ütközik végzettséghez adott titulushoz főleg találó, mert felkapja az ember erre a fejét, így e két fogalmat együtt nem hallotta.

Az természetes, hogy az önmagát a legszakmaibb lapnak minősítő agrár újság (az is fórum) agrocelebjei szakácsok, gépészek meg pénzügyi befektetők? Az, hogy akiknek kéne tanítani az újat, azok max. marginálisan talán megemlítik a biológiai talajművelést? Vagy szántáspárti gazdáknál állítják be kísérleteiket alapvető hibákkal és mondják, hogy na látod tudományosan igazolt, hogy rossz. És mit igazolt tudományosan? Amit a megrendelő kifizetett, meg amit a tanár gondol. Vagyunk néhányan itt is akik várat tudnának építeni a diplomáikból. 5-6 évvel ezelőtt a pályázatoknál még az aranykalászos tanfolyam is többet ért egy agrár végzettségnél. Már írtam, a magyar mezőgazdaságban statisztikák szerint 12% dolgozik agrár végzettséggel. És ez azt jelenti, hogy mi 12% vigyázunk a talajra a többi meg nem? ugye mekkora butaság ez! Mint az hogy a más, az új technológiák hirdetéséhez kell e szakirányú végzettség.
K. Attilát nem kell megvédeni, minden forradalmár maga vállalja a sorsát, amit a történelemből tudunk, mindig önfeláldozással jár.
Bocsi, hogy hosszúra nyúlt írásom, de ha kérhetem, mint egyszerű fórumtag az eszmét nézzük, és arról társalogjunk.

#12074 bandigh
2019-01-08 19:56:25

Válasz Drisa #12073. hozzászólásáraÉs ezeknek a kérges kezűeknek van valami saját szenteltvizük? Vagy semmi? Csak az okszerű talajművelés, takarózás?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

2024 tuti befektetései: arany, kávé, kakaó, tojás
2024 tuti befektetései: arany, kávé, kakaó, tojás
A mezőgazdasági termékek piacán nagy kilengések voltak, míg az ipari...
Így alakulhat át az EU agrártámogatási rendszere
Így alakulhat át az EU agrártámogatási rendszere
Valószínűsíthetően ez lesz a "befutó" változat, mert már több alkalommal is...
Epple burgonyaszedő
Epple burgonyaszedő

850.000 Ft

GOOD YEAR
GOOD YEAR

65 Ft

420/70 R28 Alliance Agristar II 1 pár
420/70 R28 Alliance Agristar II 1 pár

310.000 Ft

Kézipumpák csomagban
Kézipumpák csomagban

28.500 Ft