Hirdetés
Fórum
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- New Holland traktorok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- MTZ traktor átlagfogyasztás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kukorica terményárak új
- Ügyfélkapu-problémák új
- Vadkártérítés új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Milyen támogatásokra számíthat a juhágazat?
Jövőre emelkedik az anyajuhtartás támogatására fordítható összeg.
Sajtóközlemény
291 hozzászólás
Válasz #89. hozzászólásra
akkor vedd meg és nézegesd
Különben aztmondta a mandró, hogy ha csak 5 centivel a tárcsamélység alá teszem le a késeket, vagyi kb 20 centire akkor vitte jól a kisebb traktoruk is, annyira elég,hog a talpalást felszaggassa, viszont egy grubberral jobban lehet pirítani elmondása szerint, ezért igazából akkor van értelme a Solo-nak, ha levan rakva 30cetire max mélységbe és nagygép húzza tsztességesen, legalább 7-el., hogy a tácsa is jobban dolgozzon
Válasz #85. hozzászólásra
8-al???
akkor az nem is gáz annyira.
Nekem a lazítási sebesség 4-5 maximum ami a szemem előtt lebeg.
3kés 50centin 200+ lóerő 95mázsa a gép szólóban, és ittis a gép tartja a lazítót,mert a framesten nemvolt se henger se mélységhatároló amit huzigáltam eddig, a hárompont szintezőjével állítottam a munkamélységet.
Szóval 100mázsa felett jóval, nembeszélve a lefelé húzó erőről, amitől a gumik meglapúltak menet közben.
Válasz #82. hozzászólásra
az eladó simba solo itt van a szomszéd faluban!
Válasz #86. hozzászólásra
G A ...
Válasz #85. hozzászólásra
Mi is csak a kultik mélységéig engedtük bele, hogy legyen tempónk és hasonlóan forgassa a talajt, mint egy kulti. A mélynek a talaj kenése miatt nem nagy értelme lenne.
Válasz #84. hozzászólásra
Sajátom ! Azt meg tudod !!
Válasz #82. hozzászólásra
van olyan földem ahol 2 lazítókés megfogja a 160 lovat 35 centi mélységen,meg azért némileg kapar is előtte. A henger ilyenkor nem dolgozik csak tartatom a gépet a hidraulikával. Így a traki meg a lazító 9 tonna és teljes gázon 8km a sebesség.
4 késsel egy 300 lovas 12 tonnás gépnek valószinüleg tapadásgondjai lennének meg az se vinné sokkal gyorsabban.
És még csak 35 centin vagyunk nem 50-en.
A lóerő sajnos mindig kevés ilyen földeken,ilyen egymenetes disk ripper elé itt hevederes kéne a legnagyobb fajtából.
Válasz #79. hozzászólásra
Milyen lazítóval ?
Válasz #80. hozzászólásra
Dobtam digitálison anyagot......
Iggen jók ezek a disk ripperek, nem is szántanék ha ilyenem lenne.
Csak 200lóerőhöz nem gyártanak, illetve amit ehhez írnak gykorlatban 250 de inkbb 300-at kér egy keményebb talajon.
Megmondta a Simba Solo-s emberke, 8430-as Johnival húzza a 3méteres Solo-t és nem is könnyen, a 200valahanyas csak cammog meg slippel előtte jó időben is.
Itt hírdetik az apróban, felhívtam múltkor, kíváncsiság hajtott.
Szóval 300 lovas gép kell és utána egy 3 méteres nehéztárcsa ami között meg van 5 kés szépen.
Itt a videón is a 270-es gép dolgozik slippel folyamatosan, bár azért van benne kurázsi!!!!
A másik meg, hogy nálunk bakker vagy lucskos a hó alatt van úgy elfagy hogy semmit sem lehet csinálni.
Ez azért van mert már majdnem SK-andi???
Azért ettől 100X jobb munkája volt nálunk !
Képet, videót csináltam csak miután próbáltam gépre átmenteni elszállt az sd kártyám. Próbáltattam helyre hozni de képtelenség. Nem lettem ideges.......
Válasz #79. hozzászólásra
e se rossz
képeket készitettél?
Válasz #78. hozzászólásra
Fagyott kuka tarlót lazítóval szaggattuk majd jött utánna az ih V tárcsa. Kibaxot jó lett !!!
Van valakinek Amazone Centaur-ja ?
Vagy látott már valaki ilyet dolgozni napra vagy Kuka tarlón ?
Az miatt , hogy a tárcsái hátul vannak , nem úgy mint a Top Down-on , nem túrnak be a kapái gazzal ? Leforgatja a szármaradványokat így is , hogy nincs ami előaprítsa-fektesse nekik ?
Válasz #71. hozzászólásra
A tárcsa az 3,6-os utána, azt 7-9 km/h-val szoktam húzni.
110 lóhoz 4,2-es agrokombit használunk. Először azt hittük, hogy kicsi lesz, de bőven elég ez is. Tavasszal nem is bírja 10 km/h fölött vinni.
95 lóerős trakinak egy komoly kombinátorból/ pl. METALWOLF, KISKŐRÖSI /bőven elég a 4,2 méteres.Ha nagyobbat veszel azzal nem lessz művelési mélység.
Válasz #69. hozzászólásra
"3,2 lehet?" Csak ha nem nehéztárcsa, kombi? Hát az sok mindentől függ de igazán jó munkát 3m nél nagyobbal nem csinál, ha valami komoly rugósban gondolkodsz.
Válasz #72. hozzászólásra
ásóboronás vagy rugós a jobb? melyik az univerzálisabb?
Itt a 100 le körüli gépekkel 4.8 ast húznak, én a 4.2-est ajánlanám
Válasz #70. hozzászólásra
95 lovas után kellene, rugós kombira gondoltam.
Válasz #69. hozzászólásra
Mekkora traktor után kell? Rugos vagy boronás kombi?
Válasz #68. hozzászólásra
hát nem kötött...
hogy mire használnám? főleg tarlóhántásra, persze magágy készítésre(hengerekkel) is amig nem lesz egy prima kombim.
kombinátor mekkora erőt igényel? ha a tárcsá 3.2-es lehet akkor mekkora kombinátor mehet azon a talajon?
Válasz #66. hozzászólásra
Az aranykorona nem számít a tárcsa szempontjából.
Viszont a kötöség igen.
Még az is kérdés, hogy mire akarod használni9, szántáselmunkálás, tarlóhántás, vagy tengeri után magágykészítés, esetleg mindenre?
Válasz #65. hozzászólásra
nálunk 15-25 AK-s földek vannak, inkább homokos. kevés az igazán jó föld, ezek nagyon ritákn sárosak, sajnos... :(
Válasz #53. hozzászólásra
Nehéz vagy könnyű?
Milyen talajra?
3.2-es
Bocsi hogy beleszolok!De a -román tárcsárol felénk az a vélekedés az az a tárcsa ami tárcsázás közben széthulik darabjaira a tarlón!!És ugy kell öszeszedegetni...Itt mire divatba jöt volna már le is járata magát rendesen..!!
Válasz #59. hozzászólásra
a " moszoros " a kedvencem , a csapágyas ahhoz képest a technika csúcsa
Válasz #56. hozzászólásra
Az hogy egy igazán jó barátomé a tárcsa!! És azt sem akartam hogy ujbol elakadjon mentés közben..Azt meg végkép hogy mire legközelebb ki tud meni érte akora egy két dolog hiányozon rolla!!Ja és tudtam azt is hogy az idöjárás és a talaj az csak egyre roszabb lehet ezért nem volt más hátra mint már anyiszor félig becsukot szemel bementem érte!!
Válasz #58. hozzászólásra
Mutisd!!!
Válasz #58. hozzászólásra
Mondjad bátrann!!
Több helyütt is csinálgatják te melyikre vagy "berágva".
Válasz #57. hozzászólásra
mondjam vagy mutassam?
Jó estét!
A Román GD tárcsákrol mim a vélleményetek.
Válasz #55. hozzászólásra
mi vett rá , hogy utána akaszd ??
Én néhány napja alig birtam a rábával egy 3 méteres tárcsát!!Igaz hogy alig látszot a sárban...Szoval ez sok mindentöl füg hogy mikor és hova és minek!!Talán aki felétek hasonló gépet használ...
Hy. Sztem max 3,5m-es (könnyű vagy középnehéz)...
hi,
90 lovas landini után, mekkora tárcsa(vontatott) illik?
Válasz #51. hozzászólásra
Olyataztán nemszoktam.
Válasz #49. hozzászólásra
Te viccelsz velem! :)
Válasz #48. hozzászólásra
Én semmit nem tudok! Nem tudtad? :)
Válasz #45. hozzászólásra
Még nem.
Gyúrniuk kell még Waze!
Válasz #47. hozzászólásra
Nagytudású emberek nem találgatnak nem tudtad? :-)))))))))))
Attól hogy sok 1000-en gömbizéset küldenek a földjeikre, nem ezzel lépik meg a legnagyobb Lb...ást pályafutásuk során.
Válasz #46. hozzászólásra
Akkor a gömbüveges vs kúpos 0:1 csak kamu szerintetek? Dr Birkás csak találgat?
Idenézz kolléga!
Itt van pár kép a jövőből!!!!
8330 + a Rubín!
És a simba x-pess, nem illik a menő tárcsák közé?
Válasz #28. hozzászólásra
Ez eléggé gagyinak tűnik, pici magtartállyal.