Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Peti 8310 #4395. hozzászólásáraOk. Augusztusban volt nálam próbára egy 4,6os u.ilyen tárcsa, és vacillálok a vásárlásán. Igaz rt-t szeretnék, de ahhoz még meg kell erősödnie a gazdaságnak.
Válasz Berkó_ #4394. hozzászólásáraIgen mert eddig csak tervben volt, hogy el kéne adni, aztán el is felejtettem. A grubber bevált a tarlóhántásra is meg a későbbiekben szeretnék egy 650-es Carriert ezért itt az ideje. Délután ha lesz időm lövök róla pár képet aztán felteszem a hirdetést.
Válasz Tobszi #4392. hozzászólásáraNekünk NVTB 4,6 van. A 12év és évi átlag 150ha tárcsázás alatt 2 csapágyat kellett cserélni és a kerekekbe belső gumit rakatni, mert leengedtek. A jobb szélső csipkés lapot levettem, és fogásokban mindig balra forogtam vele, így nem hagyott bakhátat. A 3 tagos gyűrűshengert szoktuk utánakötni, mert nincs rajta henger.
Tavaly jött a Terrano ezért idén már nem használtuk.
Ennek a gyártóról és erről a tárcsájáról konkrétan a 4,3-asról kérdezném kinek milyen tapasztalata van? Érdemes foglalkozni vele akár használtan is? Minőségben hol helyezkedik el?
Válasz matee #4387. hozzászólásáraMert a rövid tárcsa azért jó mert külön követi a talajt minden lap. Ez nem olyan. Nálam a gömbsüveges lap pedig főleg nem jön be. A földet pont a csapágy házra hányja. Nem jó szerintem. Inkább egy sekélyen járatható újfajta elrendezésű x tárcsa.
Válasz laci92627 #4383. hozzászólásáraÁsoborona lenne utána.csak előtte mindig megszoktuk tárcsázni.kukorica tarlót nem szoktuk tárcsázni simán leszántjuk.
Válasz matee #4382. hozzászólásáraA pallada az jó tarlóhántásra,meg vetés előtti utolsó sorra,de kukorica tarlóra nem az igazi,nagy szárba torkollik is a fordított csapágyállás miatt.A v tárcsa az mindenre jó,de kevésbé kever,ha van mögötte henger akkor az is jó munkát csinál vetés elé,de nem olyan szépet mint a rövidtárcsa.Az a legjobb ha mindkettő van.Ha nincs kukoricád akkor a rövidtárcsa jobb,ha van akkor inkább a v-t vedd hengerrel.
Sziasztok.Tárcsa vásárlás előtt állok és nem tudok dönteni egy 3200 as Pallada rövidtárcsa és egy vadkerti 320 as v tárcsa közül.a feladat a tarlóhántástól a magágykészítésig lenne.ki melyiket ajánlaná.előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz csferri #4378. hozzászólásáraMegnézem a féket.
Igazából ami nem tetszik, hogy az alapjáratot, hogy érdemes megválasztani, mert a szinkron nehezen kapcsol ha indulni akarok üresből. A csoport váltó nagyon jó.
Válasz VDénes #4373. hozzászólásáraJa , láttam a matricázásról, én leszedtem a nagyját. Gusztusatalan módon túl matricázza, addig szedegesd még rá nem sül. A fékeket állítsd vissza hogy jól bent fogjon mert megégeti a tárcsákat.
Amikor a jobb válladon az angyalka azt súgja
"Már rászánom azt a pluszt, hogy egy évig legyen gari."
..., de úgy se romol el, vigyázok rá, betakarom, már megvettem a papucsot meg plüss szőnyeget az utastérbe . .
Amikor a bal válladon a kisördög azt súgja
...fel kéne csavarni az adagolót már most, mert úgy is egy évig a 6 késes altalajlazítóval fog bérmunkázni . . .
Válasz Sk Laci #4364. hozzászólásáraBocsánat, hogy nem válaszoltam. Nem látom akkor amit írtál.
Amúgy eddig nagyon tetszik, de még nem tudtam normálisan megtesztelni. Most van benne 48 óra az első szervíz ideje. Csak a gari miatt várom, hogy elvégezzék a szervízt. Már rászánom azt a pluszt, hogy egy évig legyen gari.
Válasz fexco #4358. hozzászólásáraKöszönöm szépen.
Ez már tuti viszi 15-el. Ez is a cél, ezért nem lett nagyobb, még ígyis lehet lesz kis túlfogyasztás a 82-höz képest.
Válasz mtz1221 #4369. hozzászólásáraHogy vannak a szabályok, használt gépet lehet behozni alacsonyabb Euro kategóriával is csak újat nem?
Ha még így van a rendelet, akkor kint csinálunk egy céget, rendelésre vesszük a gépeket, eljárunk velük a helyi krimóig meg hétvégén a diszkóba,hogy legyen benne pár üzemóra meg egy kicsit kopottas legyen, majd fél-egy év után,(nem tudom menyitől számít használtnak) mint használt gépet behozzuk a megrendelőnek, az év biznice for evör 2018
Válasz _NB_ #4367. hozzászólásáraLe sem merem írni menyi a gyárban.Enyém 2010 ben volt 29600 euró bruttóban.A vám PAPÍRON 13220 eúro volt,amennyit ők fizettek érte nettóban.
Válasz mtz1221 #4355. hozzászólásáraÉn már a videó feltevés másnapján kérdeztem, hogy milyen az új traktor.
De edig nem válaszolt. "Lapult, mint nyúl a bokorban"
Válasz mtz1221 #4355. hozzászólásáraElnézést kérek.
Írni is akartam, mert van egy csomó kérdésem. A döntést nagyban befolyásolta a te véleményed is.
Írok majd ha nem zavarlak.
Üdv
Válasz VDénes #4354. hozzászólásáraHát EZZ ?? Ennyi emailkedés után fasza gyerek vagy hogy a youtube-ról kell megtudnom..De attól függetlenül akármilyen magadnak való is vagy,gratulálok hozzá és legalább 10000 órát menyen gond nélkül.
Sziasztok, nemrég vettem egy agrikon solt 5.2 es x tárcsát, véleményeket kérnék lehet e ezután valamilyen elmunkálót készíteni/készítettni? válaszotokat köszönöm..
"olvassuk csak a hetedikes Csapó István remek leírását, 1942-ből.
A kocsi részei:
...
Tengő (tengely)farésze: anstok, öt cuppánt, fergettyű, derékszög, nyújtószárny, nyújtó."
Magyar Nyelvőr_1907
"A tengely nem forog a kerékkel együtt, mint a gőzkocsinál, hanem félig benne fekszik a tengütok(v.tengüágy) kivájásában s hozzá van szorítva a cuppántok-kal."
KERESZTÉNYSÉG ÉS KIRÁLYSÁGELLENES KÜZDELMEK 1903
"A szent király István még egész fiatalon dicsőséges háborút vezetett az erős és hatalmas Cuppán vezér ellen. Ezen Cuppán a kopasz Zirind fia volt,"
Válasz _NB_ #4346. hozzászólásáraa cugpánt német alapu , pontosabban a zug (vonat.. légvonat , huzat kifejezésből eredhet, de mint általában a német kifejezések erős jiddis hatásnak voltak kitéve, és amiket német eredetünek vélünk valójában már egy átferditett változatok
Válasz pamko #4343. hozzászólásárabejön egy jóember hozzánk azt mondja, neki egy ekekődök kell hurrá vajon mi lehez az elgondolása? kiderült, hogy azekeszár felfogató konzolra gondolt melyet u kengyellel lehet rögziteni a vázhoz. egy másik alkalommal egy másik humoros gazda dobta be ugyanezt a kérést, hát kiderült, hogy neki meg az eketörzsre van szüksége
5046 hozzászólás
Válasz Peti 8310 #4395. hozzászólásáraOk. Augusztusban volt nálam próbára egy 4,6os u.ilyen tárcsa, és vacillálok a vásárlásán. Igaz rt-t szeretnék, de ahhoz még meg kell erősödnie a gazdaságnak.
Válasz Berkó_ #4394. hozzászólásáraIgen mert eddig csak tervben volt, hogy el kéne adni, aztán el is felejtettem. A grubber bevált a tarlóhántásra is meg a későbbiekben szeretnék egy 650-es Carriert ezért itt az ideje. Délután ha lesz időm lövök róla pár képet aztán felteszem a hirdetést.![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz Peti 8310 #4393. hozzászólásáraCsak egy Condor eke van hirdetve, tárcsát nem látok sehol a neved alatt...
Válasz Tobszi #4392. hozzászólásáraNekünk NVTB 4,6 van. A 12év és évi átlag 150ha tárcsázás alatt 2 csapágyat kellett cserélni és a kerekekbe belső gumit rakatni, mert leengedtek. A jobb szélső csipkés lapot levettem, és fogásokban mindig balra forogtam vele, így nem hagyott bakhátat. A 3 tagos gyűrűshengert szoktuk utánakötni, mert nincs rajta henger.
![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Tavaly jött a Terrano ezért idén már nem használtuk.
Eladó amúgy!
Ennek a gyártóról és erről a tárcsájáról konkrétan a 4,3-asról kérdezném kinek milyen tapasztalata van? Érdemes foglalkozni vele akár használtan is? Minőségben hol helyezkedik el?
Válasz VDénes #4390. hozzászólásáraCarrier mint egy pallada ezt akartam
Válasz Dave #4389. hozzászólásáraUgyan úgy működik egy carrier pallada? A lapokat leszámítva?
Válasz VDénes #4388. hozzászólásáraTalajkövető?![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz matee #4387. hozzászólásáraMert a rövid tárcsa azért jó mert külön követi a talajt minden lap. Ez nem olyan. Nálam a gömbsüveges lap pedig főleg nem jön be. A földet pont a csapágy házra hányja. Nem jó szerintem. Inkább egy sekélyen járatható újfajta elrendezésű x tárcsa.
Válasz VDénes #4386. hozzászólásáraMiért?
Válasz matee #4385. hozzászólásáraAkkor bőven elég a v tárcsa. Bár én pallada tárcsát nem vennék amúgy sem
Válasz laci92627 #4383. hozzászólásáraNagyrészt vetés előtti művelethez kellene,utána ásoborona.
Válasz laci92627 #4383. hozzászólásáraÁsoborona lenne utána.csak előtte mindig megszoktuk tárcsázni.kukorica tarlót nem szoktuk tárcsázni simán leszántjuk.
Válasz matee #4382. hozzászólásáraA pallada az jó tarlóhántásra,meg vetés előtti utolsó sorra,de kukorica tarlóra nem az igazi,nagy szárba torkollik is a fordított csapágyállás miatt.A v tárcsa az mindenre jó,de kevésbé kever,ha van mögötte henger akkor az is jó munkát csinál vetés elé,de nem olyan szépet mint a rövidtárcsa.Az a legjobb ha mindkettő van.Ha nincs kukoricád akkor a rövidtárcsa jobb,ha van akkor inkább a v-t vedd hengerrel.
Sziasztok.Tárcsa vásárlás előtt állok és nem tudok dönteni egy 3200 as Pallada rövidtárcsa és egy vadkerti 320 as v tárcsa közül.a feladat a tarlóhántástól a magágykészítésig lenne.ki melyiket ajánlaná.előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz VDénes #4380. hozzászólásáraGyere át az mtz-s topicba.
Válasz csferri #4378. hozzászólásáraMegnézem a féket.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Igazából ami nem tetszik, hogy az alapjáratot, hogy érdemes megválasztani, mert a szinkron nehezen kapcsol ha indulni akarok üresből. A csoport váltó nagyon jó.
Válasz _NB_ #4377. hozzászólásáraInkább a 2 között vagyok valahol :D![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
Bérmunka nincs sajnos
Válasz VDénes #4373. hozzászólásáraJa , láttam a matricázásról, én leszedtem a nagyját. Gusztusatalan módon túl matricázza, addig szedegesd még rá nem sül. A fékeket állítsd vissza hogy jól bent fogjon mert megégeti a tárcsákat.
Válasz VDénes #4375. hozzászólására
![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Amikor a jobb válladon az angyalka azt súgja
..., de úgy se romol el, vigyázok rá, betakarom, már megvettem a papucsot meg plüss szőnyeget az utastérbe . .
Amikor a bal válladon a kisördög azt súgja
...fel kéne csavarni az adagolót már most, mert úgy is egy évig a 6 késes altalajlazítóval fog bérmunkázni . . .
Válasz mtz1221 #4365. hozzászólásáraÉrdekes módon a .4/.5 olcsóbb lett volna.
Válasz Sk Laci #4364. hozzászólásáraBocsánat, hogy nem válaszoltam. Nem látom akkor amit írtál.![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Amúgy eddig nagyon tetszik, de még nem tudtam normálisan megtesztelni. Most van benne 48 óra az első szervíz ideje. Csak a gari miatt várom, hogy elvégezzék a szervízt. Már rászánom azt a pluszt, hogy egy évig legyen gari.
Válasz fexco #4358. hozzászólásáraKöszönöm szépen.
Ez már tuti viszi 15-el. Ez is a cél, ezért nem lett nagyobb, még ígyis lehet lesz kis túlfogyasztás a 82-höz képest.
Válasz csferri #4357. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm!
Ugyanott vettem ahol te is. Csak drágábban
Válasz mtz1221 #4365. hozzászólásáraNagyjából én is annyiért vettem tavaj![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz mtz1221 #4369. hozzászólásáraHogy vannak a szabályok, használt gépet lehet behozni alacsonyabb Euro kategóriával is csak újat nem?![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Ha még így van a rendelet, akkor kint csinálunk egy céget, rendelésre vesszük a gépeket, eljárunk velük a helyi krimóig meg hétvégén a diszkóba,hogy legyen benne pár üzemóra meg egy kicsit kopottas legyen, majd fél-egy év után,(nem tudom menyitől számít használtnak) mint használt gépet behozzuk a megrendelőnek, az év biznice for evör 2018
Válasz _NB_ #4368. hozzászólásárajogos, de akkor sem kevés az extraprofit
Válasz _NB_ #4367. hozzászólásáraLe sem merem írni menyi a gyárban.Enyém 2010 ben volt 29600 euró bruttóban.A vám PAPÍRON 13220 eúro volt,amennyit ők fizettek érte nettóban.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz ND #4366. hozzászólására16 bruttó
Válasz mtz1221 #4365. hozzászólásáraKíváncsi lennék mennyibe kerülne ez a "gyár mellett", hacsak itt van benne 3,7 nokiás doboz . . .
Válasz mtz1221 #4365. hozzászólásáraaz ha jól számolom a 16+Áfától kb 8-cal olcsóbb?
Válasz csferri #4363. hozzászólásáraNálunk 38000 euró bruttóban.
Válasz mtz1221 #4355. hozzászólásáraÉn már a videó feltevés másnapján kérdeztem, hogy milyen az új traktor.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
De edig nem válaszolt. "Lapult, mint nyúl a bokorban"
Válasz mtz1221 #4361. hozzászólásáraAha
, jó fölnyomták az árát is ![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz VDénes #4356. hozzászólásáraOk,de 12-14 nap múlva csak.
Válasz csferri #4357. hozzászólásáraOlvasd el a videók alatt a hozzászólásokat.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz VDénes #4356. hozzászólásáraezzel majd tudsz repeszteni a ásoboronáddal 15-simán...![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz fexco #4358. hozzászólására1222=1221
Válasz VDénes #4356. hozzászólásáragrat a géphez,néztem amit mtz1222 berakott videot.
Válasz VDénes #4356. hozzászólásáraSzia, Grat hozzá! Hogy sikerült fekete rendszámmal?
Válasz mtz1221 #4355. hozzászólásáraElnézést kérek.
Írni is akartam, mert van egy csomó kérdésem. A döntést nagyban befolyásolta a te véleményed is.
Írok majd ha nem zavarlak.
Üdv
Válasz VDénes #4354. hozzászólásáraHát![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
.De attól függetlenül akármilyen magadnak való is vagy,gratulálok hozzá és legalább 10000 órát menyen gond nélkül.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
EZZ ?? Ennyi emailkedés után fasza gyerek vagy hogy a youtube-ról kell megtudnom.
Válasz classy1golf #4353. hozzászólásáraPersze, hogy lehet. Sőt kötelező is.
Nekem is van.
Ilyen a munkája igaz csak pálcás és én csináltam, de ékgyűrűs lesz majd egyszer.
Sziasztok, nemrég vettem egy agrikon solt 5.2 es x tárcsát, véleményeket kérnék lehet e ezután valamilyen elmunkálót készíteni/készítettni? válaszotokat köszönöm..
Válasz _NB_ #4349. hozzászólásáraMost már googlet kell olvasni.![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
CUPPÁNT
Válasz rigás #4350. hozzászólásáraamit táskának hivnak az nem lehet geredő, mert van aki ekekődöknek híjja![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz JOSEY #4347. hozzászólásáraHát pedíg az nem ekekődök, hanem az' gerendely.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
"olvassuk csak a hetedikes Csapó István remek leírását, 1942-ből.
A kocsi részei:
...
Tengő (tengely)farésze: anstok, öt cuppánt, fergettyű, derékszög, nyújtószárny, nyújtó."
Magyar Nyelvőr_1907
"A tengely nem forog a kerékkel együtt, mint a gőzkocsinál, hanem félig benne fekszik a tengütok(v.tengüágy) kivájásában s hozzá van szorítva a cuppántok-kal."
KERESZTÉNYSÉG ÉS KIRÁLYSÁGELLENES KÜZDELMEK 1903
"A szent király István még egész fiatalon dicsőséges háborút vezetett az erős és hatalmas Cuppán vezér ellen. Ezen Cuppán a kopasz Zirind fia volt,"
Amúgy kengyelcsavar néven is fut nálunk.
Válasz _NB_ #4346. hozzászólásáraa cugpánt német alapu , pontosabban a zug (vonat.. légvonat , huzat kifejezésből eredhet, de mint általában a német kifejezések erős jiddis hatásnak voltak kitéve, és amiket német eredetünek vélünk valójában már egy átferditett változatok
Válasz pamko #4343. hozzászólásárabejön egy jóember hozzánk azt mondja, neki egy ekekődök kell
hurrá vajon mi lehez az elgondolása? kiderült, hogy azekeszár felfogató konzolra gondolt melyet u kengyellel lehet rögziteni a vázhoz. egy másik alkalommal egy másik humoros gazda dobta be ugyanezt a kérést, hát kiderült, hogy neki meg az eketörzsre van szüksége ![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)