Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Konkrétan még senki nem mondta el, hogy kell beállítani az IH csapágyat.
Azt tudom, hogy vannak ilyen lamellák amit a csapágyak egyél oldalára kell tenni.
Válasz zsoltrs #4289. hozzászólásáraIH tárcsára ennyit költeni csapágyra nem szabad!
Nem a legolcsóbb ST740-es csapágyat kell rávenni,hanem abból is van sokkal jobb minőség töbszörösen porvédett azok nagyon sokáig bírják,nyílván nem addig mint a kúpgörgős amit néztél de nem is 67e darabja hanem csak tizenpárezer.
Válasz mtz1221 #4290. hozzászólásáraHehe...nekem a hátsókba, amik jobban gyári "porvédett" állapotban maradtak, abba 25 pumpálás, akár 5 hekinként...elöl 50-70 után nyomja ki oldalt...
Válasz zsoltrs #4289. hozzászólásáraNekem a zsírzó mellett van egy fordított zsírzószem valami(nem tudom mi lehet a neve).Mikor tele van,akkor azon elkezd kifelé folyni.50 holdanként 4-5 nyomás zsír megy bele a kézi pumpából.
Válasz csoppika #4287. hozzászólásáraAz enyém a két oldalán be van szimeringezve.Úgy képzeld el a tartósságát hogy egyszer már átlapoztam a tárcsát,a csapágyak meg maradtak.
Van valakinek tapasztalata a kúpgörgős csapágyakról?
Mennyit bírnak, milyen sűrűn kell zsírozni.
Egyáltalán megér-e 1db 67ezret (és ugye 16 kell belőle)?
Válasz ewtoto #4280. hozzászólásáraNe haragudj meg, de ha ezt a tárcsát úgy felsúlyozod, hogy bele menjen akkor hátra borul a traktor vagy szétszakad valami.
Én inkább az ekét akasztanám fel.
Válasz ewtoto #4280. hozzászólásáraElső képen elég jól dolgozik, tehát nem a tárcsa be álításal van a gond.Magad is rávilágítottál a lényegre,különböző helyeken más a talaj keménysége.Ezt+ súlyal korrigálhatod.Vagy megvárod az újabb csapadékos időt.Mellesleg elég dzsuvás a talajod is,ami nem könyiti a munkát.
egy kis segítség kellene, tárcsa nem igazán dolgozik a szürke eredei talajon, van rajta gyom árvakelés de nem veszélyes, igaz esőt jó kéthete kapott elég kemény..
Valahol jól dolgozik valahol katasztrófa!
Valami ötlet hogy szebb munkát csináljon? Tegyünk rá súlyt? Szántani nem akarnám most! Jumz 45 huzza! :D
Válasz Gepi #4277. hozzászólásáraMax 5 cm marad. De még most is az a gond hogy az első sor amit dob földet neki vágja a hátsó sor első lapjához. Lehet vissza veszem az első sort olyanra mint a tied.
Válasz VDénes #4275. hozzászólásáraKukorica tarlóra mész majd vele? Tapasztalatom az hogy a 18 fok az már elég minden talajra és a munkája is szép.
De azt a 20 cm nyugodtan csökkentheted, ha be állítod a hátsó sort is 20 fokra mennyi hely marad?
V tárcsánál mekkora minimális távolságot érdemes állítani a 2 tárcsasor között? Úgy értem, hogy a legközelebbi ponton. Ha 20 fokra állítom az elsőt akkor a hátsót már csak 18-ra tudom úgy hogy a 2 sor között 20 cm van.
Vélemények?
Válasz csoppika #4272. hozzászólásáraNincs szándékomban nagyobbat venni, így is végzek a tarlóhántásokkal a pénzt meg van hova tenni. Ilyen sebességgel amúgy is olyan teljesítmény van mint egy rábának
Válasz Pilátus #4256. hozzászólásáraEgyik ismerős csináltatott a tárcsája mögé spirálhengert. Azt mondja olyan egyenes pálya lesz utána, mint az asztal, de óriási hibája, hogy nedvesbe nem lehet használni, mivel ezen nincs sárpucoló, berakodik, azután meg pocsék a munkája. A Noran féle henger járhatóbb út, és szerintem olcsóbb is!
Válasz dr.T #4246. hozzászólásáraAzon agyalok, ha lesz pénzem(idén nehéz ügy) Csináltatok egy kb 2.50-es ékgyűrűs hengert, oszt ha a tárcsát használom , azon lesz, ha a grubert, akkor azon, ha lazítok, azon...
5046 hozzászólás
Válasz Pilátus #4295. hozzászólásáraMiről fotó?
A tárcsa még nincs megveve.
Válasz zsoltrs #4294. hozzászólásáraFotó?
Válasz laci92627 #4292. hozzászólásáraEz egy zsír új 5méteres nehéztárcsa lenne.
Lehet, hogy félreértettük egymást.
Kúpgörgőssel 1.3 misivel lenne drágább.
Válasz laci92627 #4292. hozzászólásáraEbben igazad van.
De sima IH érzékenyebb a beállításra, mint a kúpgörgős amiben 2 csapágy van, ha jól tudom.
Konkrétan még senki nem mondta el, hogy kell beállítani az IH csapágyat.
Azt tudom, hogy vannak ilyen lamellák amit a csapágyak egyél oldalára kell tenni.
Ennyiben ki is merül?
Válasz zsoltrs #4289. hozzászólásáraIH tárcsára ennyit költeni csapágyra nem szabad!
Nem a legolcsóbb ST740-es csapágyat kell rávenni,hanem abból is van sokkal jobb minőség töbszörösen porvédett azok nagyon sokáig bírják,nyílván nem addig mint a kúpgörgős amit néztél de nem is 67e darabja hanem csak tizenpárezer.
Válasz mtz1221 #4290. hozzászólásáraHehe...nekem a hátsókba, amik jobban gyári "porvédett" állapotban maradtak, abba 25 pumpálás, akár 5 hekinként...elöl 50-70 után nyomja ki oldalt...![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz zsoltrs #4289. hozzászólásáraNekem a zsírzó mellett van egy fordított zsírzószem valami(nem tudom mi lehet a neve).Mikor tele van,akkor azon elkezd kifelé folyni.50 holdanként 4-5 nyomás zsír megy bele a kézi pumpából.
Válasz mtz1221 #4286. hozzászólásáraIgen.
Így a 16 db 1.360 e Ft bruttó.
Nem tudom eldönteni, hogy megér-e ennyit.
Ha azt nézzük 13 IH csapágy árának felel meg.
De nem hiszem, hogy 13X több lenne az élettartama.
De ha azt nézzük, hogy jóval ritkábban kell cserélni, nincs állásidő. Mert akkor romlik el amikor dolgozik a gép.
Milyen sűrűn kell zsírozni? Ha már látszik a zsír, akkor gondolom kinyírtam a szimeringet..
Válasz csoppika #4287. hozzászólásáraAz enyém a két oldalán be van szimeringezve.Úgy képzeld el a tartósságát hogy egyszer már átlapoztam a tárcsát,a csapágyak meg maradtak.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz zsoltrs #4285. hozzászólásáraKérdés a porvédelem...![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz zsoltrs #4285. hozzászólásáraHázastól együtt 67-ezer ??
Üdv.
Van valakinek tapasztalata a kúpgörgős csapágyakról?
Mennyit bírnak, milyen sűrűn kell zsírozni.
Egyáltalán megér-e 1db 67ezret (és ugye 16 kell belőle)?
Közi
Válasz ewtoto #4280. hozzászólásáraNe haragudj meg, de ha ezt a tárcsát úgy felsúlyozod, hogy bele menjen akkor hátra borul a traktor vagy szétszakad valami.
Én inkább az ekét akasztanám fel.
Válasz ewtoto #4280. hozzászólásáraMiért sajnálod az ekét?
Válasz CNHS #4281. hozzászólásáraIgen rettenetes, sajnos annyira rettenet hogy van ahol még belíz van egyébként:D
Válasz ewtoto #4280. hozzászólásáraElső képen elég jól dolgozik, tehát nem a tárcsa be álításal van a gond.Magad is rávilágítottál a lényegre,különböző helyeken más a talaj keménysége.Ezt+ súlyal korrigálhatod.Vagy megvárod az újabb csapadékos időt.Mellesleg elég dzsuvás a talajod is,ami nem könyiti a munkát.
Hali
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20171007182357_22192891_1500659503361526_286575081_n.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20171007182424_22197848_1500685360025607_1955477445_o.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20171007182436_22207414_1500667120027431_940882754_n.jpg)
egy kis segítség kellene, tárcsa nem igazán dolgozik a szürke eredei talajon, van rajta gyom árvakelés de nem veszélyes, igaz esőt jó kéthete kapott elég kemény..
Valahol jól dolgozik valahol katasztrófa!
Valami ötlet hogy szebb munkát csináljon? Tegyünk rá súlyt? Szántani nem akarnám most! Jumz 45 huzza! :D
A meglévő tárcsámon szeretném lecserélni a távtartókat 230*40*40-es kisipari vas(lemez) van rajta, és öntvényt tennék rá. Ezt találtam messze a legolcsóbbnak. Van valakinek tapasztalata velük, illetve a termékükkel kapcsolatban?http://vasontode.hu/app/uploads/Moh%C3%A1csi-Vas%C3%B6nt%C3%B6de-Kft.-g%C3%A9p%C3%B6ntv%C3%A9ny-katal%C3%B3gus.pdf
Válasz Gepi #4277. hozzászólásáraMax 5 cm marad. De még most is az a gond hogy az első sor amit dob földet neki vágja a hátsó sor első lapjához. Lehet vissza veszem az első sort olyanra mint a tied.
Válasz VDénes #4275. hozzászólásáraKukorica tarlóra mész majd vele? Tapasztalatom az hogy a 18 fok az már elég minden talajra és a munkája is szép.
De azt a 20 cm nyugodtan csökkentheted, ha be állítod a hátsó sort is 20 fokra mennyi hely marad?
Válasz VDénes #4275. hozzászólásáraA Metalwolfos szervizember amikor osszerakta az ujat, 16-16-ra allitotta mindkettot, azota is ugy van
Sziasztok
V tárcsánál mekkora minimális távolságot érdemes állítani a 2 tárcsasor között? Úgy értem, hogy a legközelebbi ponton. Ha 20 fokra állítom az elsőt akkor a hátsót már csak 18-ra tudom úgy hogy a 2 sor között 20 cm van.
Vélemények?
Válasz csoppika #4272. hozzászólásáraNincs szándékomban nagyobbat venni, így is végzek a tarlóhántásokkal a pénzt meg van hova tenni. Ilyen sebességgel amúgy is olyan teljesítmény van mint egy rábának
Válasz csoppika #4272. hozzászólásáraVégül egy 3,6 metelosat vettem...
Válasz MFM #4271. hozzászólásáraAkassz utána eggyel nagyobbat...
Válasz *** HM *** #4266. hozzászólásáraHa jó a terep 18-19 gyorsabban nem merem mert félek hogy szétesik a tárcsa.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz *** HM *** #4269. hozzászólására12-13 arasz/fényév![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
tarlón
Válasz fendt309 #4267. hozzászólásáraarasz per fényév is jó![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz *** HM *** #4266. hozzászólására8-9kmph...tarlóhántás menne gyorsabban is, ha nem én ülnék a nyeregben...(dobál nagyon...)![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz *** HM *** #4266. hozzászólásáraKm/h?
Mennyivel tárcsáztok?![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Illetve mennyivel szeretnétek...ha bírna a vas.... tárcsázni?
Normál x v tárcsa....
Válasz Zsolt2015 #4262. hozzászólásáraEzért nem megy az üzlet,ha linkelni nem tudtok akkor hogy akartok eladni ??
TÁRCSA
Sziasztok!
Quivogne gyári megoldás a nehéztárcsa plusz nehéz henger kapcsolatára:
http://www.quivogne.at/hu/archive/products/schwere-scheibeneggen-apaxr-mono/
Válasz .Szabi. #4259. hozzászólásáraMelyikre gondolsz amivel osszevan kotve a tarcsaval?
Válasz .Szabi. #4259. hozzászólásáraAzért van ott a rugó az orsóban. Szerintem.![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
Válasz dr.T #4228. hozzászólásáraEz a tartó nem fog letörni? Elég nagy az erőkar......![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz Pilátus #4256. hozzászólásáraTegnapi üzembehelyezésünk![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170907162809_img_20170906_112332.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170907162854_img_20170906_140419.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170907163011_img_20170906_140437.jpg)
Hét elején lesz videó is
Válasz Pilátus #4256. hozzászólásáraEgyik ismerős csináltatott a tárcsája mögé spirálhengert. Azt mondja olyan egyenes pálya lesz utána, mint az asztal, de óriási hibája, hogy nedvesbe nem lehet használni, mivel ezen nincs sárpucoló, berakodik, azután meg pocsék a munkája. A Noran féle henger járhatóbb út, és szerintem olcsóbb is!
Ennek van értelme pl egy 4,2 ih nehéz mőgé vagy inkább ez az ékgyűrűs a jobb ami Dr tárcsáján van??https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/busa-45m-es-hidraulikusan-osszecsukhato-spiralhenger/h_6787628?ref=33300ad3
Válasz csoppika #4253. hozzászólásáraCsak a henger meg a kaparó,de ha megmondod milyen kell megcsinalljak ugy is
Válasz dr.T #4251. hozzászólásáraTartóstul?
Válasz dr.T #4248. hozzászólásáraIgen,nálunk Mosonmagyaróvár gyártotta IH-Kühne néven kb. 1979-től.
Válasz csoppika #4249. hozzászólásáraNekem Noran csinallta.
Válasz John Deere Power Shift #4245. hozzászólásáraEz olyan mindt a multitiller,nalunk sarga volt nalatok piros kisebb elteresekkel.
Válasz dr.T #4246. hozzászólásáraAzon agyalok, ha lesz pénzem(idén nehéz ügy
) Csináltatok egy kb 2.50-es ékgyűrűs hengert, oszt ha a tárcsát használom , azon lesz, ha a grubert, akkor azon, ha lazítok, azon...
Válasz John Deere Power Shift #4245. hozzászólásáraEzt lincens alapjan csinalltak ugy mindt az ih
Válasz John Deere Power Shift #4245. hozzászólásáraEzt lincens alapjan csinalltak ugy mindt az ih