Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz magnum76 #4939. hozzászólásáraFelénk meg ami a TSZ-ben is működött, az mai napig is hatékony... 10-770 40+ éve működik... Igaz, felénk 10-770 5,2-vel is le tudok fektetni 250 lovat!
Válasz vargap023 #4938. hozzászólásáraszia.a framest fényévekkel jobb.a helyedben azt választanám..egy lapra eső tömeg sokkal több.nem manuális a szög és a vízszint állítás.710-es lapok vannak rajta.száraz talajba is belemegy
Sziasztok, tárcsa vásárlás előtt állunk, 2 márkát néztünk, Framest Fradisc 5 méter és Kühne KNT 770/3SZH 5,2 méter. Van valakinek tapasztalata, hogy melyik a jobb? Köszönöm a válaszokat!
Válasz GREVEN #4929. hozzászólására10-770 5,2 van, 2002-ben vettük újonnan, van hozzá könyv, de lehet tényleg max 10 centire engedve szöget adni a műveléshez képest, tehát átlósan menni, vagy ahogy felénk mondják: adjál neki egy kis szöget! Ha kell a könyv, zaklass privátban, mert most nekem húgy az agyam, forgó, alma, vetés, málé, AKG, ÖKO... Szólsz, beolvasom és tolom emailban egy jó szóért cserébe!
Válasz bandigh #4931. hozzászólásáraPróbáltuk 2 soron. A tárcsa megkeresi az első sor nyomát és inkább abba megy. Nem vágja át a teljes talajszelvényt. Van egy 10 cm széles árok, aztán egy 15 cm-es domb,ahol nem történt semmi talajművelés.
Ez valami tragédia. Eddig még mindig megoldotta az őszi talajművelést a nagy tárcsa,de most ez se működik már.
Válasz GREVEN #4929. hozzászólásáraHa lenne egy nehezebb tárcsád, az se menne bele. Vagyis belemenne valamivel jobban, de jól fel is rögeli. Tehát, értelme nem sok van az egésznek. Mi is felrögeltük pár helyen, az meg csapágyasra verte a hengert. Vetés csak eső utàn majd.
KÜHNE tárcsához nincs valakinek használati útmutatója?
Nincs benne valami alap beállítás,hogy első sort, hátsó sort eltolást hogy kell egyikhez másikhoz állítgatni?
Táblán nem megoldható az állítgatás, de minden próbáért sok sok km-t kellene vándorolni, amihez semmi kedvünk.
Kötött talajon az 5,2-es reszket a föld tetején és akár 3-4 cm-re is belemegy.
Én még ilyet nem láttam. Ahol picit belekap, ott kivesz egy vödör mérető röget.
Akinek van KHÜNE tárcsája, nektek, hogyan van beállítva az agresszívsága meg eltolása?
Tudnátok tenni fel róla képet?
Teszek fel én is, hogy lássátok, mire lennék kíváncsi.
A miénk árkol, bakhátal, irdatlan nehéz húzni. Bármivel dolgozni utána egy agyrém úgy ráz.
Válasz VMisi #4921. hozzászólásáraHajlik ,,kopik irreálisan gyorsan,,a közepe kitötik..stb. Van egy razol tárcsám ,arra vettem néhányat de mem győztem cserélni de csak mindíg azokkal volt baj. sikerült venni egy pár használt razolt azóta semmi bajom . A tartalék hbr- eseket meg oda adtam a haveroknak hust sütni, remélem 2kg húst el fognal bírni Azt hozzá teszem hogy nem egy lim lom tárcsa , és huzgálom szelíd akácosban megy gyep feltörésekben is ,de mint írtam a többinek semmi baja álltalában. Serintem ezeket messzire el kell kerülni.
Válasz agrogal #4924. hozzászólásáraSzúrkának szántam! Könnyű ih-t mondott, az meg ugye X, azzal nem fordulunk leengedve, V-vel szoktak, bár én azzal sem tartom jónak, mikor még az volt, azt is emeltem!
Válasz mtz1221 #4918. hozzászólásáraMax 5ös volt, de lehet csak 4es, meg tudnám mérni, van még belőle!
Lényeg, hogy anoním lap volt semmi gránit vagy Frank vagy valami név, de 3n elégedett voltam vele, max 1 ha eltört, az is bazi nagy kő miatt, mint a jéghegy, csak ez a földben lapult!
Válasz gazda.f #4916. hozzászólásáraNekünk már vagy 3ik garnitúra 560as fut!
Kb lekopik 470-490re az már nálam cserés!
Minőségről meg annyit, hogy "olcsó kínai" volt most is, vagy 2000 hektárt elment.
vagro tárcsa
Létrehozta: Kirschner György, 2021-03-24 17:51:13
Új hozzászólás Frissítés
Időben csökkenő
Válasz »#1 Kirschner György | 2021-03-24 17:51:13
#1383000. hozzászólás[ Végleges Törlés ] [ Törlés ] [ Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra ]
sziasztok, ismeri valaki a vagro tárcsáit/környe/? Milyen a minőség, hogy szuperál?
Sziasztok!
Fft 20-as tárcsámon szeretném cserélni a gyári csapágyakat ih csapágyas megoldásra. Azt lenne a kérdésem, hogy hanyas számú csapágy kell hozzá? Vagy milyen egyéb jellemzõi legyenek a csapágynak és a hozzá tartozò tartóvasnak? A segítséget elõre is köszönöm!
Szaisztok!
A napokban meg fogunk nézni egy használt omikron hidraulikus összecsukású tárcsát és a kérdésem az lenne, hogy mire érdemes odafigyelni, mit nézzünk meg részletesebben, mire kérdezzünk rá, mit teszteljünk (most nem valószínű hogy a tárcsázást lel lehet tesztelni).
Köszi Szépen
Ekével csak a 810-es lap lehet egyenragú( egyszerű és hatásos... de kár hogy 25 éve nem volt még ilyen meg elérhető)
Nekem elöl-hátul van csipkés 660-as de 22 cm a vége a mélységnek!
Válasz Pilátus" #4892. hozzászólásáraFőleg homokon lesz használva, előre 660-as lap lesz, hátul kicsit 600felett vannak még a lapok, ha ez besüllyed a távtartókig akkor nem lesz szükség ekére...
5042 hozzászólás
Válasz vargap023 #4938. hozzászólásáraMerre, milyen talajon akarsz dolgozni?
Válasz magnum76 #4939. hozzászólásáraFelénk meg ami a TSZ-ben is működött, az mai napig is hatékony... 10-770 40+ éve működik... Igaz, felénk 10-770 5,2-vel is le tudok fektetni 250 lovat!
Válasz magnum76 #4939. hozzászólásáraKöszönöm a választ!
Válasz vargap023 #4938. hozzászólásáraszia.a framest fényévekkel jobb.a helyedben azt választanám..egy lapra eső tömeg sokkal több.nem manuális a szög és a vízszint állítás.710-es lapok vannak rajta.száraz talajba is belemegy
Sziasztok, tárcsa vásárlás előtt állunk, 2 márkát néztünk, Framest Fradisc 5 méter és Kühne KNT 770/3SZH 5,2 méter. Van valakinek tapasztalata, hogy melyik a jobb? Köszönöm a válaszokat!
3 m-es, 3 helyen csapágyazott 35x35-ös tárcsatengelyt milyen agyagból szoktak csinálni? S355 vagy komolyabb?
Válasz gcastle #4935. hozzászólásáraMent egy mail, ha minden igaz.
Válasz GREVEN #4929. hozzászólására10-770 5,2 van, 2002-ben vettük újonnan, van hozzá könyv, de lehet tényleg max 10 centire engedve szöget adni a műveléshez képest, tehát átlósan menni, vagy ahogy felénk mondják: adjál neki egy kis szöget! Ha kell a könyv, zaklass privátban, mert most nekem húgy az agyam, forgó, alma, vetés, málé, AKG, ÖKO... Szólsz, beolvasom és tolom emailban egy jó szóért cserébe!
Válasz bandigh #4933. hozzászólásáraEz a hevederessel még kivitelezhető is. Gumikerekessel kegyetlen lenne.
Válasz GREVEN #4932. hozzászólásáraPróbáld egyszer balra aztàn jobbra átlóban. Egyebet nem tudok
Válasz bandigh #4931. hozzászólásáraPróbáltuk 2 soron. A tárcsa megkeresi az első sor nyomát és inkább abba megy. Nem vágja át a teljes talajszelvényt. Van egy 10 cm széles árok, aztán egy 15 cm-es domb,ahol nem történt semmi talajművelés.
Ez valami tragédia. Eddig még mindig megoldotta az őszi talajművelést a nagy tárcsa,de most ez se működik már.
Olyan repedések vannak, belefér a lábfejem.
Válasz GREVEN #4929. hozzászólásáraHa lenne egy nehezebb tárcsád, az se menne bele. Vagyis belemenne valamivel jobban, de jól fel is rögeli. Tehát, értelme nem sok van az egésznek. Mi is felrögeltük pár helyen, az meg csapágyasra verte a hengert. Vetés csak eső utàn majd.
Válasz GREVEN #4929. hozzászólásáraItt is ez a helyzet, három lap tört már a nehéztárcsán.
KÜHNE tárcsához nincs valakinek használati útmutatója?
Nincs benne valami alap beállítás,hogy első sort, hátsó sort eltolást hogy kell egyikhez másikhoz állítgatni?
Táblán nem megoldható az állítgatás, de minden próbáért sok sok km-t kellene vándorolni, amihez semmi kedvünk.
Kötött talajon az 5,2-es reszket a föld tetején és akár 3-4 cm-re is belemegy.
Én még ilyet nem láttam. Ahol picit belekap, ott kivesz egy vödör mérető röget.
Akinek van KHÜNE tárcsája, nektek, hogyan van beállítva az agresszívsága meg eltolása?
Tudnátok tenni fel róla képet?
Teszek fel én is, hogy lássátok, mire lennék kíváncsi.
A miénk árkol, bakhátal, irdatlan nehéz húzni. Bármivel dolgozni utána egy agyrém úgy ráz.
A VN. rövidítés vajon mit jelenthet? Esetleg VogelNoot.?
https://webshop.dorker.hu/tarcsalap-csipkvn-3209
Válasz VMisi #4921. hozzászólásáraHajlik ,,kopik irreálisan gyorsan,,a közepe kitötik..stb. Van egy razol tárcsám ,arra vettem néhányat de mem győztem cserélni de csak mindíg azokkal volt baj. sikerült venni egy pár használt razolt azóta semmi bajom . A tartalék hbr- eseket meg oda adtam a haveroknak hust sütni, remélem 2kg húst el fognal bírni Azt hozzá teszem hogy nem egy lim lom tárcsa , és huzgálom szelíd akácosban megy gyep feltörésekben is ,de mint írtam a többinek semmi baja álltalában. Serintem ezeket messzire el kell kerülni.
Válasz agrogal #4924. hozzászólásáraSzúrkának szántam! Könnyű ih-t mondott, az meg ugye X, azzal nem fordulunk leengedve, V-vel szoktak, bár én azzal sem tartom jónak, mikor még az volt, azt is emeltem!
Válasz A.I. #4923. hozzászólására
Válasz agrogal #4922. hozzászólásáraFel kell emelni....
Válasz VMisi #4921. hozzászólásáraNem elég rugalmas,könnyen törik akár fordulásnál is
Válasz R Sándor #4920. hozzászólásáraMi a gond a hbr-rel?
Válasz gazda.f #4916. hozzászólásáraAmekkora csak elfér a váztól !!! És nem HBR!!!
Válasz mtz1221 #4918. hozzászólásáraMax 5ös volt, de lehet csak 4es, meg tudnám mérni, van még belőle!
Lényeg, hogy anoním lap volt semmi gránit vagy Frank vagy valami név, de 3n elégedett voltam vele, max 1 ha eltört, az is bazi nagy kő miatt, mint a jéghegy, csak ez a földben lapult!
Válasz A.I. #4917. hozzászólásáraLehet abból 7 mm-vastagot is venni.
Válasz gazda.f #4916. hozzászólásáraNekünk már vagy 3ik garnitúra 560as fut!
Kb lekopik 470-490re az már nálam cserés!
Minőségről meg annyit, hogy "olcsó kínai" volt most is, vagy 2000 hektárt elment.
Üdv! IH könnyű tárcsa átlapolásához milyen lapokat javasoltok?
(gyártó? 510es vagy 560as méret?
Sziasztok!
Valak tudna nekem küldeni egy framest x tárcsához készült kezelési utasítást? Karacs.geza@gmail.com az email címem.
Köszi előre is.
vagro tárcsa
Létrehozta: Kirschner György, 2021-03-24 17:51:13
Új hozzászólás Frissítés
Időben csökkenő
Válasz »#1 Kirschner György | 2021-03-24 17:51:13
#1383000. hozzászólás[ Végleges Törlés ] [ Törlés ] [ Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra ]
sziasztok, ismeri valaki a vagro tárcsáit/környe/? Milyen a minőség, hogy szuperál?
Sziasztok! Busa kontroll összecsukható nehéztárcsáról mi a véleményetek? Anyagminőség, munkaminőség?
Sziasztok!
Fft 20-as tárcsámon szeretném cserélni a gyári csapágyakat ih csapágyas megoldásra. Azt lenne a kérdésem, hogy hanyas számú csapágy kell hozzá? Vagy milyen egyéb jellemzõi legyenek a csapágynak és a hozzá tartozò tartóvasnak? A segítséget elõre is köszönöm!
Szaisztok!
A napokban meg fogunk nézni egy használt omikron hidraulikus összecsukású tárcsát és a kérdésem az lenne, hogy mire érdemes odafigyelni, mit nézzünk meg részletesebben, mire kérdezzünk rá, mit teszteljünk (most nem valószínű hogy a tárcsázást lel lehet tesztelni).
Köszi Szépen
Válasz mtz1221 #4909. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz gyorfy10 #4908. hozzászólására24 levelű max 21 centi laptávval,610-es lapokkal.
Sziasztok!
Mtz 952 után mekkora méretű középnehéz tárcsát javasoltok? Dombos kötött agyag talajokon gazdálkodunk.
Válasz Isssti #4906. hozzászólásáraNeked van? Írj rám privátban, ott megtárgyaljuk.
Válasz VMisi #4905. hozzászólásáraSzia, mennyi kellene?
Valakinek van elfekvőben esetleg már leszedett, de még kb. 520-540 mm átmérőjű csipkés lapok, 40-es négyszög tengelyre és 5-6 mm vastagságúak?
Habi-s 660 átmérőjű 6 is vastag tarcsalapot vásárolt már valaki ?? Használhatóak?? Nem törik vagy csorbul ki mint a full gagyi lapok??
Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy KXT-3 tàrcsàhoz hol tudnék kerékagyat, hozzà való tengelycsonkot és felnit venni?
Válasz mtz1221 #4899. hozzászólásáraFAX aa!!:))
Munka-munka munkaasztal rúgó" hoz jár egy "munkatányér"! Vagyis "rúgozik az magától"!:))
https://www.kramp.com/shop-hu/hu/p/jobb-oldali-munkaasztal-rug%C3%B3-90-x-13-x-28-mm--5240317021
Ez kell nekem!! Mert én beérem ennyivel is! :)
Válasz mtz1221 #4899. hozzászólására20 év után minden feladat unalmas lehet
Válasz mtz1221 #4899. hozzászólásárahttps://www.google.com/search?q=G16670272R+T%C3%A1rcsatart%C3%B3&sxsrf=ALeKk01zIEpP-5aaxo7KQQvJShjvq4VhrA:1605820753365&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjm5M68xI_tAhXQ-ioKHerXAakQ_AUoAnoECAQQBA&biw=1396&bih=657#imgrc=efjCALng8HTzbM
Válasz Pilátus" #4898. hozzászólásáraHogy azt a lusta mindenit,az asszonyt is mással rendezteted el ?
https://www.kramp.com/shop-hu/hu/cp/t%C3%A1rcsatart%C3%B3-b.--apcComposedProduct-25008905?categoryId=mmcMake-24050072 https://www.kramp.com/shop-hu/hu/vp/a-munkat%C3%A1ny%C3%A9r-rug%C3%B3i--ticItemGroup-24128480?categoryId=web3-4056501 https://www.kramp.com/shop-hu/hu/search/T%C3%A1rcsatart%C3%B3
Na akkor most linkej meg cikkszám meg kinél hol stb
Oké de nekem 8db tag kellene ahol állitható a taljnyomás a tarcsára a rúgó rafeszítéssel!
*gép készúl*
Csak ez hiányzik már...
Crossbordon egy csípkés tárcsalap
Válasz Pilátus" #4891. hozzászólásárahttps://agroforum.hu/szakcikkek/gepeszet/kompakt-tarcsa-domping/
Válasz Isssti #4886. hozzászólásáraA bórt,ekevas is duplát felszánt ami abból van.
Ekével csak a 810-es lap lehet egyenragú( egyszerű és hatásos... de kár hogy 25 éve nem volt még ilyen meg elérhető)
Nekem elöl-hátul van csipkés 660-as de 22 cm a vége a mélységnek!
Válasz Pilátus" #4892. hozzászólásáraFőleg homokon lesz használva, előre 660-as lap lesz, hátul kicsit 600felett vannak még a lapok, ha ez besüllyed a távtartókig akkor nem lesz szükség ekére...