Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR401.93 FtUSD385.06 FtCHF426.08 FtGBP482.86 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ebben a topicban kell megvitatni mindenfajta tárcsa hibáit előnyeit stb., de ha szükséges akkor vissza tudjuk állítani a tegnap kitörölt Törő féle topicot!
Válasz #1328. hozzászólásra
Már nemigen videozom le neked,de megint előjön,hogy ,,ez biztos hazudik".(szeretnék költözni és már nem földezem össze az ekét)Az ilyen megnyílvánulásokra már írtam tegnap,vagy előtte,hogy ki ,mint él úgy ítél.
Hát 4 méterest nem ,de 2,5-3 méterest már szántottam vele,meg se kottyant és még össze sem túrta.A kombájn után összegányoltat azt összetúrta,de amit kézzel törtünk azt nem,mert szépen irányítja az ekéhez a gerendely,meg az eke tengelye.
Válasz #1322. hozzászólásra
Én is sokáig úgy csináltam,hogy kihagytam a tárcsázást,de itt mindenki így csinálja.Kipróbáltam és sokkal szebb a szántás,omlósabb,könnyebben megy a gép is.Mintha az eke előtt egy előhántó eke lenne.
Válasz #1316. hozzászólásra
A Helti ekém is leszántja ha muszály de azért inkább le zúzom aztán szántom . Én kihagyom a tárcsát a sorból felesleges jűzemanyag fogyasztás . Amíg nem volt kombájnunk addig zúzós adapterral vágták a kukit és akkor elég volt a tárcsa de nekem nem zúzós az adapterem és ezért vettük az RZ-t
Az én mostani ekém az álló kukoricaszárat is alászántja.Ez az eljárás nem jó,mert a szár a szecskázás hiánya miatt sokkal nehezebben bomlanak.
Le kell szárzúzózni,megtárcsázni lehetőleg rögtörőssel,ami tömöríti a nagy szártömeget és lehet szántani.Azt csak jó,ha még a tárcsa után néhány hétig ülepedik a talaj.(árvakelés is kijön valamennyire)
5046 hozzászólás
Válasz #1345. hozzászólásra
Keresd meg a topicot!
Miért nem jók a törőgépes tárcsák?
Válasz #1343. hozzászólásra
Azt hittem hogy társ tulaja lettél a honlapnak. A Bencének nagy spanja lehetsz.
Válasz #1338. hozzászólásra
Tesztelés alatt van én már használom az újjat is! :) Nemsokára megujjúl az oldal.
Válasz #1336. hozzászólásra
Én nem szerkesztem, csak szóltam Bencének, hogy állítsák vissza a Törő tárcsa topicot!
Én csak törölni tudok topicot meg hozzászólást!
Válasz #1338. hozzászólásra
valahol itt olvastam azt hiszem a Bence írta, keresem de most nem találom a pontos helyét
Válasz #1339. hozzászólásra
Mi nem érdekes? Egyébként én a Szabi gyereket kérdeztem!
Nem érdekes?
Válasz #1337. hozzászólásra
milyen próbaverziót??????????
valami próbaverziót írtak régebben
Válasz #1335. hozzászólásra
Te szerkeszted a honlapot? Mióta vagy erre feljogosítva??????????
Ebben a topicban kell megvitatni mindenfajta tárcsa hibáit előnyeit stb., de ha szükséges akkor vissza tudjuk állítani a tegnap kitörölt Törő féle topicot!
Válasz #1333. hozzászólásra
Nem fog beleférni az ágyúba.
Sokféleképpen próbáltam már.Ez a legjobb,ahogy most van.Három éve így megy.
Válasz #1332. hozzászólásra
A monitort akarod megtárcsázni? :)
Jöhet a következő kép! :)
Majd ha lesz egy kis szabad időm kimegyek és belövöm a tárcsádat! :)
Válasz #1331. hozzászólásra
Én már nem akartam az idén tárcsázni,de ha azt mondod,kiviszem a monitort és megművelem.:o)
Kertész itt tárcsázzunk tovább! :)
Válasz #1329. hozzászólásra
Akkor csak nekem lesz igazam....
Válasz #1328. hozzászólásra
Már nemigen videozom le neked,de megint előjön,hogy ,,ez biztos hazudik".(szeretnék költözni és már nem földezem össze az ekét)Az ilyen megnyílvánulásokra már írtam tegnap,vagy előtte,hogy ki ,mint él úgy ítél.
Hát 4 méterest nem ,de 2,5-3 méterest már szántottam vele,meg se kottyant és még össze sem túrta.A kombájn után összegányoltat azt összetúrta,de amit kézzel törtünk azt nem,mert szépen irányítja az ekéhez a gerendely,meg az eke tengelye.
Válasz #1327. hozzászólásra
Nem iskola kell ám az élethez, hanem értelem, vagy inkább szerencse:). Megnézném én, hogy 4 méteres szárat, hogy fordítanál le vele!
Válasz #1326. hozzászólásra
Na ez magyarázatra szorul,mert a 6 osztályommal nem érteni mondanivaló.
Heheheh At Te mostani ekéd a Te kukoricaszárad. Így helyes:)))
Válasz #1324. hozzászólásra
Én nem vettem észre külömbséget se a fogyasztásban sem a munka minőségben pedig elég jól dolgozik a tárcsám
Én is sokáig úgy csináltam,hogy kihagytam a tárcsázást,de itt mindenki így csinálja.Kipróbáltam és sokkal szebb a szántás,omlósabb,könnyebben megy a gép is.Mintha az eke előtt egy előhántó eke lenne.
Én is befészkeltem magam ma is a kombájn tartályába 20 perce másztam elő belőle
A Helti ekém is leszántja ha muszály de azért inkább le zúzom aztán szántom . Én kihagyom a tárcsát a sorból felesleges jűzemanyag fogyasztás . Amíg nem volt kombájnunk addig zúzós adapterral vágták a kukit és akkor elég volt a tárcsa de nekem nem zúzós az adapterem és ezért vettük az RZ-t
Már be is gyujtottam az üvegajtós kandallóba.Kezd kuckófeeling lenni.Mindjárt be is bújok a fészkembe.:o)
Válasz #1319. hozzászólásra
nem? óóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!!!
De hát nem elfér az a szár ott alul! :))
Válasz #1317. hozzászólásra
Kedvet csináltál hozzá,mindjárt én is bevackolok egy ilyen kuckóba.:o)
végülis az volna az otthonos, h ha a szármaradvány ugy 20-10 cm mélységbe kerülne finomraapritva, h a mag otthonossan érezze magát az új kuckójában
Az én mostani ekém az álló kukoricaszárat is alászántja.Ez az eljárás nem jó,mert a szár a szecskázás hiánya miatt sokkal nehezebben bomlanak.
Le kell szárzúzózni,megtárcsázni lehetőleg rögtörőssel,ami tömöríti a nagy szártömeget és lehet szántani.Azt csak jó,ha még a tárcsa után néhány hétig ülepedik a talaj.(árvakelés is kijön valamennyire)
Válasz #1313. hozzászólásra
Kukorica és napraforgó szármaradványra gondoltam
Válasz #1312. hozzászólásra
Tudta ezt Samu is.Mellékelte a technológiai leírást?
Válasz #1312. hozzászólásra
Szia!
Van egyáltalán olyan terület Magyarországon ahol nincs szármaradványos terület?( kóró)
Válasz #1310. hozzászólásra
Ez az eke nagyon tökéletes tarló hántásra és olyan területek vetőszántására ahol alig maradt vissza szármaradvány
Válasz #1309. hozzászólásra
Igen az volt!
Hús Futár!
Ezzel az ekével az ősember szántott utoljára.Biztos jól lezsírozta,azért maradt meg ilyen jó állapotban.:o)
Válasz #1290. hozzászólásra
ez egy LETÁK tárcsának nézett ki
Válasz #1307. hozzászólásra
Annyit megér
Válasz #1305. hozzászólásra
Fel lehet súlyozni, de 250ezret megér? 56cm lapokkal tavasszal lapozta fel+új csapágyakat kapott!
Válasz #1304. hozzászólásra
Ok!
Válasz #1302. hozzászólásra
Jónak tűnik bár elég künnyűnek látszik
Válasz #1303. hozzászólásra
Vetőszántásban (25 cm )megpróbálom kivinni a készüléket
Válasz #1300. hozzászólásra
A helti ekéről ha tudsz csinálj már érdekel, hogy hogyan dolgozik!
Ha minden igaz a télen ez is az enyém lesz!
<----
A haver eladja és gruberral fog dolgozni! Kukitarlótól függ ha meg tudja csinálni vele akkor eladja a tárcsát!
Válasz #1299. hozzászólásra
az nem baj még mindig csapágyházig megy bele az eleje
Válasz #1297. hozzászólásra
Csak azok a képek vannak amit eddig láttál . Videót esetleg majd csinálok de nem igérem
Válasz #1298. hozzászólásra
Nem megy ki soha az éle a tárcsának. De csipke az nem sok van rajta.
Válasz #1295. hozzászólásra
Még nagyon jók azok a lapok nagyon élesek még mindig
Válasz #1294. hozzászólásra
Igen helti eke! Nekem tetszik az az eke! Videó nincs róla vagy kép szántás közben?