Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR403.23 FtUSD385.36 FtCHF429.18 FtGBP486.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Most kinek higgyek? Josey meg azt mondja, hogy az elsőnek kell 5 fokkal kisebb szög, és akkor farolni sem fog.
Nekem ezzel az egyforma beállítással nincs gond a munkával, de azt akarom elérni, hogy az első sor ne menjen annyira mélyen, és jobban lemenjen a hátulja.
Volt már fordítva is hogy elől 15 hátul 20 fok de úgy ne dolgozott igazán jól meg ment félre a tárcsa! A szélső hátsó tárcsa lap túl sokat dobott az előző rendre és korcot hagyott! Igy szépen dolgozik alig lehet megszámolni a rendeket! Szépen összefed!
Azt írtad, hogy neked az első 20 a hátsó meg 15 fokra van állítva, mert a könyve ezt írta. Miért nem állítod át az elsőt 15-re, hátsót 20-ra, és akkor nem kellene pótsúlyozni?
Megmértem és kiszámoltam a tárcsa szögét, 37 fok. Az első 19 fok, a hátsó meg 18 fok.
Kíváncsi leszek, hogyha az elsőt visszaveszem 15 fokra és a hátsót nagyobbra teszem, úgy 20 fokra, akkor valóban nem fog annyira belemenni az eleje és mélyebbre megy-e a hátulja.
Nekem nem rángat egyik tárcsával se! Csak egyedül kuki tarlóban szoktam a hátsótagot nagyobb szögre venni mint az első!
Csapágy kimélés.
Amúgy miért vinné el?
A vontatott V ( offset) tárcsáknál az elülső levélsor kb 5 fokkal kisebb nek köll lenni a hátulsóétól, tehát 40 fok nyitásnál az elülső 15 a hátulsó 25, 30 foknál 12,5-és 17,5, de ez csak egy példa
Nektek a tárcsa eleje vagy hátulja megy bele jobban a talajba (ha úszóban van a tárcsa kereke)? Pontosabban kérdezve melyik része menne bele jobban, ha a rugóval nem állítanád be egyformára?
Nekem az a gondom, hogyha úszóban van a kerék, vagy teljesen felhúzatva, akkor is az eleje nagyon bele akar menni. A rugóval már teljesen rá van állítva hogy a hátulját nyomja be.
Ha az első sornak szögét kisebbre, a hátsónak meg nagyobbra teszem, akkor elképzelhető hogy a hátulja jobban belemegy?
5107 hozzászólás
Válasz #1206. hozzászólásra
a hátulja mivel az puhában megy.
Válasz #1205. hozzászólásra
Melyik megy mélyebbre általában? A rugóval melyiket emeled/nyomatod?
Válasz #1204. hozzászólásra
szerintem a mélység soha nem lesz egyforma.
Válasz #1203. hozzászólásra
És a mélység egyforma?
Nekem így a rugó szinte koppra be van tekerve, hogy az elejét emelje ki.
Válasz #1201. hozzászólásra
nekem elöl hátul 18fok.
Válasz #1200. hozzászólásra
A húzópont így is elég jól odébb van rakva, így húzom egyenesen.
Válasz #1198. hozzászólásra
Most kinek higgyek? Josey meg azt mondja, hogy az elsőnek kell 5 fokkal kisebb szög, és akkor farolni sem fog.
Nekem ezzel az egyforma beállítással nincs gond a munkával, de azt akarom elérni, hogy az első sor ne menjen annyira mélyen, és jobban lemenjen a hátulja.
Neked mennyire van állítva?
Válasz #1196. hozzászólásra
aaaabiztos! Keresztbe fordul, mint állat:)
Válasz #1197. hozzászólásra
Volt már fordítva is hogy elől 15 hátul 20 fok de úgy ne dolgozott igazán jól meg ment félre a tárcsa! A szélső hátsó tárcsa lap túl sokat dobott az előző rendre és korcot hagyott! Igy szépen dolgozik alig lehet megszámolni a rendeket! Szépen összefed!
Válasz #1197. hozzászólásra
a hátsónak kisebb szög kell
Válasz #1195. hozzászólásra
Azt írtad, hogy neked az első 20 a hátsó meg 15 fokra van állítva, mert a könyve ezt írta. Miért nem állítod át az elsőt 15-re, hátsót 20-ra, és akkor nem kellene pótsúlyozni?
Válasz #1194. hozzászólásra
húzópont változni fog.
Válasz #1194. hozzászólásra
Minél nagyobb a szög annál mélyebre megy a tárcsa! Én tarló tárcsázáskor főleg kukiban + súlyokat rakok a tárcsa hátuljára!
Megmértem és kiszámoltam a tárcsa szögét, 37 fok. Az első 19 fok, a hátsó meg 18 fok.
Kíváncsi leszek, hogyha az elsőt visszaveszem 15 fokra és a hátsót nagyobbra teszem, úgy 20 fokra, akkor valóban nem fog annyira belemenni az eleje és mélyebbre megy-e a hátulja.
Válasz #1192. hozzászólásra
Aha.
És miféle tárcsa az? Mit mondtál 30x30? 250-es?
Sziklakertet egyengettél az asszonynak vele? :-)
Válasz #1191. hozzászólásra
ELTÖRÖTT
CSAK LAZÁN
Válasz #1190. hozzászólásra
Micsinátá vele tesvír?
Eltörött, meggörbült, megtökösödött....????
Vagy mi?
Válasz #1189. hozzászólásra
akkor most hívhatlak még
Válasz #1188. hozzászólásra
Jaj azon a számon ne!!!!
A feleségem leharapja a fejünket :-))))
inkább a +36-70/2672-796 on
Josey felhívhatlak? most
ugye ez a számod 30/9060-616
Válasz #1185. hozzászólásra
Az, hogy puha a föld, és könnyű a tárcsa. Egészen más beállítás kell laza és nagyon kötött földre.
Válasz #1185. hozzászólásra
Nekem nem rángat egyik tárcsával se! Csak egyedül kuki tarlóban szoktam a hátsótagot nagyobb szögre venni mint az első!
Csapágy kimélés.
Amúgy miért vinné el?
Válasz #1184. hozzászólásra
és akkor mi védi meg a traktort attól, h ne rángassa a tárcsa félre az egyenes iránytól?
Válasz #1183. hozzászólásra
Lehet! :) De az FFT-20-as tárcsa könyvét nem kellett magyarra fordítani és ott is kisebbet ír a hátsónak 2-3fokkal! :)
Válasz #1182. hozzászólásra
biztosan fejjel lefelé olvasták akik forditották az eredetit :-)))))))
Válasz #1181. hozzászólásra
A tárcsa könyvében írva ez az állítás!
Válasz #1180. hozzászólásra
mert te csakazért is forditva szereted :-)))))
Válasz #1170. hozzászólásra
Nekem fordítva van az első tag 20fok a hátsó meg 15fok! :)
Válasz #1178. hozzászólásra
www.agroporta.hu
www.torogepek.gportal.hu
Oldalakon lévő telefonszámokat hívd fel ők majd segítenek!
2.5m tárcsához keresek tengelyt 30*30-t
valaki segítsen
Válasz #1174. hozzászólásra
de 5 különbség, jobbról és balról :-DDDDD
Válasz #1175. hozzászólásra
Én középsuli első osztályában buktam fizikából, azután én voltam az egyik legjobb fizikás, még fősulin is! :)
Válasz #1174. hozzászólásra
most bevallom, h megbuktam matekból :-))))))
Válasz #1172. hozzászólásra
De a 15 és a 25 között nem 5 a különbség.
Válasz #1172. hozzászólásra
bocsi, 28 és 46 fok között
Válasz #1171. hozzászólásra
nem irtam el, hiszen az IH-tárcsán 50 fokra lehet állitani, és ez az össz fok, nem tagonként.
Válasz #1170. hozzászólásra
A 40 -t szerintem elírtad. 17,5 és 22,5 .
Ha eláll az eső, megnézem a szögét.
Válasz #1169. hozzászólásra
Szia VMisi!
A vontatott V ( offset) tárcsáknál az elülső levélsor kb 5 fokkal kisebb nek köll lenni a hátulsóétól, tehát 40 fok nyitásnál az elülső 15 a hátulsó 25, 30 foknál 12,5-és 17,5, de ez csak egy példa
Nektek a tárcsa eleje vagy hátulja megy bele jobban a talajba (ha úszóban van a tárcsa kereke)? Pontosabban kérdezve melyik része menne bele jobban, ha a rugóval nem állítanád be egyformára?
Nekem az a gondom, hogyha úszóban van a kerék, vagy teljesen felhúzatva, akkor is az eleje nagyon bele akar menni. A rugóval már teljesen rá van állítva hogy a hátulját nyomja be.
Ha az első sornak szögét kisebbre, a hátsónak meg nagyobbra teszem, akkor elképzelhető hogy a hátulja jobban belemegy?
Válasz #1167. hozzászólásra
Hát Csa Szar inkább neeeeee!!!!
Maradj a kircsinél!!!! :-)))))
Válasz #1166. hozzászólásra
csaszar.....
Válasz #1164. hozzászólásra
Te is csak lapulsz!
Veted már a kukit hhhe??? :-)))
Baxxál rá! Eszperentében Te lehetsz a király!!! :-))))
Válasz #1162. hozzászólásra
vagy meg lehet evo, evo, vagy evo , vagy evo :))))
Válasz #1163. hozzászólásra
es ez ekezettel volt
:)))))
Válasz #1162. hozzászólásra
:))))))))))
Válasz #1160. hozzászólásra
Ő birtos a nagy EVŐ Szabi stílusban! :-)))))))
Vagy pedig Mitsu. Evó - ja van a fickónak!
Válasz #1160. hozzászólásra
egy sdx tárcsa hátulról :-)
Válasz #1159. hozzászólásra
Há Té meg kivagy??
m
Válasz #1157. hozzászólásra
igen, csókos vok :-DDDDD
nálam lehet kapni