Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR401.28 FtUSD383.44 FtCHF426.62 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nos az egyenként csapágyazott gumitorziós, v tekercsrugós, esetleg laprugós tárcsa bármelik változata igen drága.
Inkább magágykészitőknek használják.
Tömegterhelésük laponként nem tul nagy.
A tengelyes tárcsásboronák viszont laponként elérhetik a laponkénti 100kg-os terhelést is.
megcsinálom rendesen, mert ha használt tárcsát veszek azt is rendbe kell tenni, ha olcsó új tárcsát veszek azzal is dolgozni kell.
drágább tárcsát nem akarok venni, mert igazából 3 méteres egyenként csapágyazott rövidtárcsát akarok venni, amire most nem futja
ez egy NDK-ból behozott (lengyel) XT tárcsa volt, amit 2003-ban átalakítottam V tárcsára
azóta csak húzgáltam és most hullott szét teljesen. a fergi letépte még a vonorészét is
mikor hozzám került a tárcsa, akkor már az első sor 50 cm-re volt kopva
évi kb. 200 ha lett belerakva és itt a homokon jobban is kopik minden
A szélső tárcsalapnak mennyivel kell kisebbnek lennie mondjuk egy 56cm-es lapátmérőnél?
És Csabi miért csinálja úgy a függesztett V tárcsákat, hogy az első tagon 12 levél van a hátsón meg 13?
Nekem mind a 4 szélső kicsi levé,így se barázda se bakhátl, de nem szükséges. Sztem a kifele dolgozókat kell kicsire cserélni. Biztos, ami biztos dolgozni kell vele, aztán megmutatja, melyiket kell kicsire cserélni. Bár Géza neked azsem mid kicsi.
Általában nem szokták kérni, de a lényege , hogy mind 2 végén legyen, hiszen mind két vége dolgozik vagy müvelt, vagy müveletlen földre.
De a franciák pl: forditva rakják bele a kicsi lapot az utsó lapba, hogy ne tudjon sok földet forditani kifelé.
Sajna nem, csak az S355-ös minőségű melegen hengerelt szögvas.
Magyarországon viszont általános kereskedelmi forgalomban csak S235 ( St37.2 ) minőségben van, és ezen acélok hiába vastagok a sarokpontokon, bizonyos terhelés ( kő, gyökér, elakadás esetén kunkoronak, mint a punciszőr ) :-DDD
A melegen húzott S355-ös zártszelvényeknek kisebb, a hidegen húzott S355-ösöknek a sarkoknál nagyobb a rádiusz.
Szakitószilárdság a két anyag között: 15 kp/mm2.
Ez eléggé sok.
A zártszelvény falvastagságára már a saroknak az ívéről is lehet következtetni.
A két melegen hengerelt U vas összehegesztve még többet bír, mint az ugyanolyan méretű és falvastagságú zártszelvény.
5107 hozzászólás
Válasz #555. hozzászólásra
Pontosítok 35-ös tengelyre csőböl készült 23cm széles! Gondolom azöntvény jóval drágább? Letákéknál a 23cm-es 3500ért az öntvény?
Válasz #549. hozzászólásra
Na kikimélem az agyadat:
http://www.ovlac.com/webadmin/documentos/catalogos/OVLAC-Eurodisc.pdf
Válasz #553. hozzászólásra
ugy 3e ft per db
melik az a cég aki kverneland másolatokat gyárt?
Válasz #550. hozzászólásra
Egy olcsóbb kategória!
agrisem.... háát az inkább 35x35 ös négyzetrugós
Válasz #548. hozzászólásra
Értem! Én 80-asra tippeltem kép alapján! De hát a szemem is csalhat! :)
Válasz #545. hozzászólásra
attól függ, h milen vastag változat
Válasz #544. hozzászólásra
Szóval melyik?????
Agrisem, Strom ezeket gondolod laprugósnak??????????
Válasz #547. hozzászólásra
90x90x4
Válasz #543. hozzászólásra
Csabi hanyas zártszelvényból csinálja a függ tárcsákat?
Válasz #541. hozzászólásra
Laprugós?
Most nem ugrik be, kihagy az agyam.
Válasz #543. hozzászólásra
Ok és kössz! 23cm távtartó kb mennyibe kerül?
Válasz #540. hozzászólásra
no mögvan már?
Válasz #542. hozzászólásra
56, 61 es laphoz: 23 cm, 66-71-es laphoz 26 cm
Válasz #541. hozzászólásra
Szia Josey! 56cm-es laphoz 25cm-es távtartó jó vagy már nagy?
Válasz #540. hozzászólásra
szerinted?
Válasz #539. hozzászólásra
Melyik is a laprugós???
Válasz #538. hozzászólásra
Szia Szaby!
Nos az egyenként csapágyazott gumitorziós, v tekercsrugós, esetleg laprugós tárcsa bármelik változata igen drága.
Inkább magágykészitőknek használják.
Tömegterhelésük laponként nem tul nagy.
A tengelyes tárcsásboronák viszont laponként elérhetik a laponkénti 100kg-os terhelést is.
Válasz #536. hozzászólásra
Az egy kicsit drága az egyenként csapágyazott viszont jó munkát végez! A mostani tárcsád felújjítod kap új lapokat? A távtartód hány centis?
Válasz #536. hozzászólásra
Géza ne légy kicsinyes!! Ekéd jó van tárcsád meg szar!!!)))
Válasz #535. hozzászólásra
megcsinálom rendesen, mert ha használt tárcsát veszek azt is rendbe kell tenni, ha olcsó új tárcsát veszek azzal is dolgozni kell.
drágább tárcsát nem akarok venni, mert igazából 3 méteres egyenként csapágyazott rövidtárcsát akarok venni, amire most nem futja
Válasz #533. hozzászólásra
Akkor ez a tárcsa megy a méhtelepre és veszel egy másikat vagy megcsinálod?
Válasz #533. hozzászólásra
Igen homokon minden jobban kopik!
Válasz #532. hozzászólásra
ez egy NDK-ból behozott (lengyel) XT tárcsa volt, amit 2003-ban átalakítottam V tárcsára
azóta csak húzgáltam és most hullott szét teljesen. a fergi letépte még a vonorészét is
mikor hozzám került a tárcsa, akkor már az első sor 50 cm-re volt kopva
évi kb. 200 ha lett belerakva és itt a homokon jobban is kopik minden
Válasz #531. hozzászólásra
Hát akkor az elkopott rendesen? Milyen tárcsád van most?
Válasz #530. hozzászólásra
igen 56-os volt
Válasz #529. hozzászólásra
Akkor van bennűk kilóméter rendesen! :) Ha jól értettem az első sorod az 46cm-es a hátsó sor meg 51cm-es? Eredetileg mind a két sor 56-os volt?
Válasz #528. hozzászólásra
igen
Válasz #527. hozzászólásra
Már úgy elkoptak a lapok?
Válasz #526. hozzászólásra
nekem is 46-os csipkés van az elsőn, a második soron meg 51-es sima
de ezek eredetileg 56-osok voltak
Válasz #525. hozzászólásra
Szeva Géza!
Az én tárcsámon 46-os lap van és 40cm a kisebbik lap!
Válasz #524. hozzászólásra
46
Válasz #520. hozzászólásra
Josey!
A szélső tárcsalapnak mennyivel kell kisebbnek lennie mondjuk egy 56cm-es lapátmérőnél?
És Csabi miért csinálja úgy a függesztett V tárcsákat, hogy az első tagon 12 levél van a hátsón meg 13?
Válasz #518. hozzászólásra
mert csökken a szélessége a tárcsának.
Nekem mind a 4 szélső kicsi levé,így se barázda se bakhátl, de nem szükséges. Sztem a kifele dolgozókat kell kicsire cserélni. Biztos, ami biztos dolgozni kell vele, aztán megmutatja, melyiket kell kicsire cserélni. Bár Géza neked azsem mid kicsi.
Nekem az első sor utolsója dobja ki nagyon, azt lehet lecserélem kicsire. A hátsó nem vészes.
Csak kevesen foglalkoznak igazán azzal, hogy ne bakhátolódjon össze a két müvelt irány.
Mi meg ugy vagyunk véle, h mindenki olyat kap amilent rendöl.
Mert gyöpös indiánok.
Válasz #517. hozzászólásra
és miért nem kérik?
Válasz #516. hozzászólásra
Általában nem szokták kérni, de a lényege , hogy mind 2 végén legyen, hiszen mind két vége dolgozik vagy müvelt, vagy müveletlen földre.
De a franciák pl: forditva rakják bele a kicsi lapot az utsó lapba, hogy ne tudjon sok földet forditani kifelé.
Válasz #515. hozzászólásra
Hello Josey!
a tárcsasor melyik végére rakod a kisebb átmérőjű lapot?
Válasz #510. hozzászólásra
Sajna nem, csak az S355-ös minőségű melegen hengerelt szögvas.
Magyarországon viszont általános kereskedelmi forgalomban csak S235 ( St37.2 ) minőségben van, és ezen acélok hiába vastagok a sarokpontokon, bizonyos terhelés ( kő, gyökér, elakadás esetén kunkoronak, mint a punciszőr ) :-DDD
A melegen húzott S355-ös zártszelvényeknek kisebb, a hidegen húzott S355-ösöknek a sarkoknál nagyobb a rádiusz.
Szakitószilárdság a két anyag között: 15 kp/mm2.
Ez eléggé sok.
Válasz #513. hozzászólásra
Csak a melegen hengerelt, és ugyanolyan falvastagságú zártszelvénynél.
Válasz #512. hozzászólásra
hogy többet bír két U vas összehegesztve
Válasz #511. hozzászólásra
Mármint mi?
Válasz #510. hozzászólásra
hát ez sajnos nem igaz
A zártszelvény falvastagságára már a saroknak az ívéről is lehet következtetni.
A két melegen hengerelt U vas összehegesztve még többet bír, mint az ugyanolyan méretű és falvastagságú zártszelvény.
Válasz #507. hozzászólásra
A SIMBA tárcsának C23-as-nak is szögvasból van a váza
Lezárom egy műanyag dugóval !Tartalék festékem meg mindig van a forgalmazott gépekhez, mert ismerem a vevők igényeit.