Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica vetőmagok új
Cikkajánló
Hirdetés
785 hozzászólás
Válasz #184. hozzászólásra
Mi 523?
Válasz #183 hozzászó
523?
Válasz #182. hozzászólásra
Persze!Ugyanazzal a beállitással vetem,mintha árpát vetnék!Csak a vetőgép tólózárján egyet még nyitok rajta!
Válasz #181. hozzászólásra
ha jól értem, akkor annyi árpád terem, mint annak aki csak árpát vet és a borsó az a plussz
Válasz #179. hozzászólásra
Úgy terem,mint az árpa,a borsó az még plusz!évszaktól függ az is,meg a földtől,meg műtrágya,stb!
Tiszta borsót nem szoktunk,mert ledöl,s nehéz felszedni a kombájnosnak!
Válasz #178. hozzászólásra
Szia!Nem tom a pontos nevét,de elég szar helyre költöztek az ük-ük rokonok!:-)))
Sokan szeretik a borsós árpát!
Válasz #176. hozzászólásra
mennyiségben mennyit terem?
miért nem tisztán vetitek a borsót?
Mink most is el nyomtunk vagy tíz hektárt kel a bérleti díjba is viszik.
Szevasz az a igazi réti föld.
Válasz #175. hozzászólásra
Szia!Polgáron lakom,s fekete,kemény kötésű a talaj!Mi mindig tavasszal vetjük,árpával!De van úgy,h őszi árpát vetünk tavasszal!Aratáskor nem szokott baj lenni!Első évben ugy vágtuk,h 301-es kaszagéppel levágattuk,s úgy szedte fel a kombájn,de most már simán vágjuk le!A borsó fajtáját nem tom!takarmányboltban vettük,mint takarmányt,s úgy vetettük el!
Válasz #168. hozzászólásra
milyen fajta borsó?
felénk régeben próbálkoztak őszi vetésű borsóval trikivel vetve. de úgy ráfutott a trikire, hogy köpködött a kombájnos.
merre laksz? milyen termőhelyen?
Válasz #173. hozzászólásra
Igen. Ajánlotta is az integrátor az inszekcides csávázást de annyival több lett volna a hektárköltsége hogy ha még kétszer védekezek bogarak ellen akkor is pont annyira jövök ki mint ha cruiserrel csávázottat vetettem volna rovar elleni védekezést meg egyáltalán nem csinálok.
Válasz #172. hozzászólásra
Jó lett volna ott kipróbálni a cruiseres csávázás hatását!!!!
Válasz #171. hozzászólásra
Nekem ősszel rengeteg bogár volt rajta le is lett cyperkillezve. Anniy szépséghibája volt a dolognak hogy 6-7 napot csúszott a védekezés mert a agromultiszektor csak hitegetett, nem volt hajlandó kiszállítani a szert. október 12-én lett vetve az nem korai szerintem.
Válasz #161. hozzászólásra
Nem hiszem h vírus, mert az ősszel támad. A késői vetés az egyik legjobb védekezés a vírus ellen, de ősszel én Cruiserrel csávázott őszi árpát vetettem viszonylag korán, nem kapott vírust sem és nagyon jól megbokrosodott ősszel. De persze az is lehet, hogy most ősszel nem volt nagyon vírus.
Válasz #169. hozzászólásra
Ez az,de ez nem 1 mázsás keveréssel van vetve!
Válasz #167. hozzászólásra
A termés,ha bejön,akkor jó!Rendesen mint az árpa,meg hozzá egy csomó borsó,csak attól függ,hogy milyen mennyiségben keverted!Költsége meg nem nagy!Annyi,h meg kell venni a borsót,de mi a tavalyi termésből vetünk most!Meg a vegyszer,de az se vészes!Majd egy képet felteszek ma a borsós árpánkról!
Válasz #167. hozzászólásra
Szia!Úgy kevered ahogy akarod!De egy Ha-ba való árpához olyan 1 mázsányit szoktunk önteni!Mi Saxoniában szoktuk vetni,árpa vetési beállitással!Jól el kell munkálni a földet,h ne legyíen gazos!Tropotox vagy Butoxan a vegyszere!Műtrágyát szoktunk rá szórni!Aratni meg kombájnal,rendesen lábon vágja le!Itt felénk egy páran igy csináljuk,de jó is!Meg veszik is!Ha még vmi érdekel szólj!
Válasz #165. hozzászólásra
ez a borsós árpa érdekelne engem is.
az árpa az világos, de a borsó az milyen mellette? mi a keverési arány, termés, költségek?
Válasz #162. hozzászólásra
hali. gombaölőt neki! errefelé azt szokták csinálni, ha sikerül megfogatni többet nem lesz vele gond..
Válasz #157. hozzászólásra
Mi borsós árpát szoktunk vetni!Saxoniával!Most is azt akarnék vetni,de még kicsit nyers a föld!
Válasz #163. hozzászólásra
Értem oké.
Válasz #160. hozzászólásra
Kössz! De a kérdésem inkább elméleti jellegű volt, nem valószínű hogy megreszkírozom a borsóvetést idén.
Válasz #161. hozzászólásra
Tavaly nekem is elvitte a vírus azt ami fémzárolt, csávázott vetőmag ból lett vetve. Volt alaptrágyázva+nitrogénezve, gyomirtva. A saját visszavetett sima mag műtrágya nélkül pedig kiköhögött gyenge 3t/ha-t.
A mostani lett ősszel rovarölőzve és eddig jól nézett ki, kb egy hete sárgulgat de még nem vészes. Persze attól még lehet vírus. De idén még bogarat nem láttam rajta.
Válasz #154. hozzászólásra
nem akarlak elkeseríteni de val szinüleg vírus,felénk 3 éve az ősziárpák 90%-a kiment,csak azok maradtak meg amit késön vetettek
Válasz #157. hozzászólásra
Holnapra meg tudakolom neked.
Válasz #155. hozzászólásra
Jól beszélsz.
Válasz #151. hozzászólásra
De bizony drága. GITR-s integrátor. Drágák de az képviselőjük korrekt, megbízható srác. Pár integrátor engem már meg xopatott úgyhogy észnél kell lenni kivel áll szóba az ember. Amúgy mennyibe kerül az ára vetőmag, tudja valaki?
Válasz #149. hozzászólásra
Borsót el lehet vetni lajtával? Még sose volt nekem és a környéken se senkinek. Kipróbálnám. Mennyi a vetőmagköltsége? És mennyire igényes és mire? :)
Válasz #155. hozzászólásra
Így van:)
Nálunk nem csak a minőséggel szokott baj lenni, a mennyiséggel is. Öregek azt mondják: Áprilisi árpa maradjon a zsákba.
Válasz #153. hozzászólásra
Őszi árpa van nekem is 18ha. Ki is néz valahogy. Most elkezdett sárgulni. Hétfő éjjel rengeteg eső volt nem mértem de nyakig ér a sár mindenhol. És fagy is volt. Vagy az vagy valami gomba megszállta.
Mert azt vetnek tavaszal is mink ősszel vetetük.
Válasz #150. hozzászólásra
Akkor tegyél árpát még van időd meg csinálni a talajt neki.
Válasz #150. hozzászólásra
Az árpa nyilván sörárpa lenne,csináltál már ilyet erre felé sokszor nem jön be mert nem lesz jó a minőség ,főleg ha későn is van vetve. És az a vetőmag nem drága kicsit?
Válasz #148. hozzászólásra
nincs hozzá technológiám, se vetőgép se vágóasztal.
Vagy takarmány borsó.
Válasz #147. hozzászólásra
Kukorica?
Válasz #146. hozzászólásra
Zab. De azt már vetettem 20ha-t és még kell vetnem 10-et olyan helyekre ahol tavaly őszi árpa volt. 43ha zab lehet kicsit sok lesz. Viszont ahhoz nem kell beruháznom van hozzá vetőmagom. És az rövidszárú árpát xarul viszi a kombájnom, csak begyűri a konzolcsiga meg a ferdefelhordó torka közé, nem viszi be a fedefelhordó. Ha kicsit is nem nő meg normálisra akkor lexopom maga aratáskor. Így belegondolva egyre jobban hajlok az zab felé. :) Az árpa vetőmagra 9000+fat mondott az integrátor.
Válasz #142. hozzászólásra
Az idén én 1hete vetettem el a tavaszi kalászost,és sokkal hamarabb sztem nem nagyon vetettek sehol,most minden később van,az biztos hogy lehet jó az áprilisi árpa is csak nagyobb kockázat.
Alternatíva?
Válasz #144. hozzászólásra
Kapnak azok is, nem kell rosálni!!! :-DD
De ti többet!
Válasz #143. hozzászólásra
Bírom a száraz, tényszerű hozzászólásaidat. Gondolom a környezeted értékeli hogy itt vezeted le ferde hajlamaidat, nem rajtuk. :)
Válasz #142. hozzászólásra
Ma éjfelig!!!
Nyomjad nekiiiiiiiiiiiii!!!! :-DD
Most béreltem 12 ha földet. Tavaly napraforgó volt benne, rajta még a tarlója. Megmerjem rizikózni bele a tavasziárpát szerintetek? Integrátor próbált rábeszélni. De félek tőle. Meddig van értelme árpát vetni? Már el is múlt? :)
Válasz #107. hozzászólásra
Szevasz nem szoktuk az árpát hengerezni,csak búzát ha ritka a földje.
Válasz #139. hozzászólásra
Jó éjt neked is.
Válasz #138. hozzászólásra
köszi
jó éjt neked
Válasz #137. hozzászólásra
Jó .
Válasz #135. hozzászólásra
a tartályban lezárt vetöelemeket fotozd majd már le
köci
Válasz #135. hozzászólásra
értelek imi