Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR414.94 FtUSD395.57 FtCHF446.03 FtGBP500.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hála istennek nálunk azért nem ilyen vészes. Ma húztam ki egy havert hordja a ganét melegágynak ott volt a földje és próba szerencse miután kihúztam kibróbáltam mit csinál a szántáson a kombinátor egész jó volt szerdán lehetett volna menni erre 5 kor elkezdett esni lejött vagy 6 mm ezzel ugrott a terv.
Válasz #26. hozzászólásra
Srácok a baj az hogy esö nélkül is kb 2-3 hét és ha esik akor kezdődik elöröl a 2-3 !! és akor már nem márc. van ez a bibi . tehát mindig igy számoljatok!A be gyúrást pedig senkinek sem javaslom!!
Én is nagyon be vagyok izgulva a tavaszi árpa vetésre. Ami a fakkju az az, hogy 2 napig nem esik, aztán 1 napig esik. Eddig esély sincs arra, hogy egyáltalán elgondolkozzak azon, hogy mikor kellene megpróbálni. Az viszont szerencse, hogy nem szórtam műganét eddig, mert az összes a csatornában lenne. Érdekes lesz ez az év...
jah arról ne is beszéljünk azt is szórni kellene!!!
nekem meg vetni kéne a vöröshagymát is 15 körül !!!DE nem tudom mi lesz belőle mert jó száraznak kellene lennie a területnek hogy lehessen kombinátorozni mert különben tiszta rög lesz az egész!!!
Válasz #19. hozzászólásra
Srácok ti akor szerencsések vagytok mifelénk csak helikopteral és gyalog lehet közlekedni a határba ... Árpa vetés lehet hogy el is marad!! De pl az olaj reteknek is itt lenne az ideje!És szerencsés esetbe min 3hét adig pihi!!
Üdv. Hasonló cipőben vagyok én is. Ez a rohad eső esik és esik. Remélem csütörtökön el tudjuk kezdeni a kombinátorozást akkor szombaton lehetne vetni persze ha az idő is úgy akarja de hát megint esik. Remélem holnap tombol a szél :-)
Tegnap mertem volna elősször kimerészkedni a határba terepszemlére de az első dűlőig nem jutottam ki motorral próbálkoztam mert lenne egy 2 ha os darab tavasziárpának !!4
Visszajöttem és haver nívájával birtunk kimnni nagynehezen de egy mi vágtuk az utat mert egy lélek se volt a határba!!!
kijutottunk a területig de a laposabb részén ált a víz egy foltban ugyhogy jött ez a mai 7mm esőő szerintem vetés lefújva!!!
Tiszta ideg vagyok ettől a sok essőtől!!!
Szerintem is el kell vetni! Nem lehet kiszámítani milyen lesz az idő márciusba, ugyhogy az a biztos ha a földbe van! Aztán majd kikel ha akar:) Nekem az a tapasztalatom, illetve véleményem hogy manapság mindent időben el kell vetni sőt inkább kicsit hamarabb! A tavaszi árpát meg főleg! Aki tavaly későn vettette azt le se kellett aratni, mert akkora volt hogy nem érte el a kasza! Jó munkát mindenkinek!
Én megvárom amíg aválasztás lemegy és a hülye gyerekek szétverik egymást. Addig meg talajmunkázok műtrágyázok, és még van egy kis bütykölni valóm is a vetőgépen.Gyűrűsözni is van még.
785 hozzászólás
Válasz #33. hozzászólásra
az az árpa amit csak úgy adnak azt azért tudné kéne, hogy őszi-e vagy tavaszi !
Válasz #33. hozzászólásra
Csávázd be mindenféle képen. Az árpa nagyon fogékony a vírusokra.
Űdv nektek MOstan ha vettek árpát akkor jo aza árpa amit csak ugy adnak, de nem vetőmagnak?
Válasz #31. hozzászólásra
:) kukkoricaszárat,hát mit? ::))
Válasz #29. hozzászólásra
Mi a rossebet???
Válasz #28. hozzászólásra
Hála istennek nálunk azért nem ilyen vészes. Ma húztam ki egy havert hordja a ganét melegágynak ott volt a földje és próba szerencse miután kihúztam kibróbáltam mit csinál a szántáson a kombinátor egész jó volt szerdán lehetett volna menni erre 5 kor elkezdett esni lejött vagy 6 mm ezzel ugrott a terv.
Hali
Mi ma még csak szártépőztünk
Srácok a baj az hogy esö nélkül is kb 2-3 hét és ha esik akor kezdődik elöröl a 2-3 !! és akor már nem márc. van ez a bibi . tehát mindig igy számoljatok!A be gyúrást pedig senkinek sem javaslom!!
Lehet hogy ő igen :-)
Tavaly mindenki sz@rrámilliomosodott (aszonta Gráf), az idén fel kell kötni a gatyát. Mondjuk nem lehet minden évben pénzt keresni...
Válasz #21. hozzászólásra
Ja meg majd elfelejtettem a MÁKOT de arról kezdek letenni. Bár az okosak biztatnak hogy 15- ig van még idő
Ez van skacok.92'-ben április2-dik hetében vetettem az árpát.Csak adná isten,hogy minden évben olyan legyen a termés.
Én is nagyon be vagyok izgulva a tavaszi árpa vetésre. Ami a fakkju az az, hogy 2 napig nem esik, aztán 1 napig esik. Eddig esély sincs arra, hogy egyáltalán elgondolkozzak azon, hogy mikor kellene megpróbálni. Az viszont szerencse, hogy nem szórtam műganét eddig, mert az összes a csatornában lenne. Érdekes lesz ez az év...
Válasz #20. hozzászólásra
jah arról ne is beszéljünk azt is szórni kellene!!!
nekem meg vetni kéne a vöröshagymát is 15 körül !!!DE nem tudom mi lesz belőle mert jó száraznak kellene lennie a területnek hogy lehessen kombinátorozni mert különben tiszta rög lesz az egész!!!
Válasz #19. hozzászólásra
Srácok ti akor szerencsések vagytok mifelénk csak helikopteral és gyalog lehet közlekedni a határba ... Árpa vetés lehet hogy el is marad!! De pl az olaj reteknek is itt lenne az ideje!És szerencsés esetbe min 3hét adig pihi!!
Jó volna a müganajt is szórni mert a búza és a repce is beindult.
Válasz #15. hozzászólásra
Üdv. Hasonló cipőben vagyok én is. Ez a rohad eső esik és esik. Remélem csütörtökön el tudjuk kezdeni a kombinátorozást akkor szombaton lehetne vetni persze ha az idő is úgy akarja de hát megint esik. Remélem holnap tombol a szél :-)
Válasz #16. hozzászólásra
Jó nektek.Én szerdán akartam de ma szemergett igy megint tiszta takony minden.
Tegnap mertem volna elősször kimerészkedni a határba terepszemlére de az első dűlőig nem jutottam ki motorral próbálkoztam mert lenne egy 2 ha os darab tavasziárpának !!4
Visszajöttem és haver nívájával birtunk kimnni nagynehezen de egy mi vágtuk az utat mert egy lélek se volt a határba!!!
kijutottunk a területig de a laposabb részén ált a víz egy foltban ugyhogy jött ez a mai 7mm esőő szerintem vetés lefújva!!!
Tiszta ideg vagyok ettől a sok essőtől!!!
Egy hete a földben van az árpa.Nálunk kevés csaoadék esett!
Van valaki akinek sikerült már vetni.Ez a sok esö már kiidegel.
Szerintem is el kell vetni! Nem lehet kiszámítani milyen lesz az idő márciusba, ugyhogy az a biztos ha a földbe van! Aztán majd kikel ha akar:) Nekem az a tapasztalatom, illetve véleményem hogy manapság mindent időben el kell vetni sőt inkább kicsit hamarabb! A tavaszi árpát meg főleg! Aki tavaly későn vettette azt le se kellett aratni, mert akkora volt hogy nem érte el a kasza! Jó munkát mindenkinek!
De az idő megfelelő. Vol már március végi vetés amit a hóvihar állított meg.
Ez mind igaz!De 02.21 van.
Áprilisi árpa maradjon a Zsákba!
El kell vetni!
De ha a március esős lesz, akkor az áprilisi vetés sem lesz rekord.
Hát én már csalodtam,hasonló tavaszon-télvégén.Ugy +b...ta a fagy,h nem let""rekord termés""!
Helló. Mi elvetettünk 20 Ha Scarlett fajtát.Még van vissza húsz
Én megvárom amíg aválasztás lemegy és a hülye gyerekek szétverik egymást. Addig meg talajmunkázok műtrágyázok, és még van egy kis bütykölni valóm is a vetőgépen.Gyűrűsözni is van még.
Ma vetettem, igaz nem lesz sok belőle, de semmi baja nem lesz! Nem bántja a fagy
Március 8-ig mindig elvetem,a jövő hétre tervezem.
lehet vetni nem viszi el a fagy nállunk már vetik
vetés ma. nem fogja elvinni a fagy, máskor is volt már így
És aratni májusban fogod? Ja de lehet hogy a márciusi fagyok elviszik.
Itt az ideje a tavasz árpa vetésének ,én most mútrágyázok, a hétvégén már szeretném vetni, ha az idő engedi.Milyen fajt8kat vettek.