Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
meg pénz kérdése
amugy én csak egyszer szeretnék venni ilyen gépet ezért keresném erre a célra a legalkalmasabbat de nyilván egy forgalmazó mindig a sajátját dicséri de ha vkinek van gyakorlati tapasztalata az esetleg teljesen mást mond ezért is kérdezem.
én is a Güttlert látnám a legjobbnak, sok él, és nincsenek rajta lapátok, tehát nem temeti be a búzát. De Szabi felé a kísérletek a vadert hozták ki győztesnek.
Elcsesztem. Összekevertem a cambridge-et a crosskill-el.
Szóval nálam a sorrend:
1. Güttler
2. Vader crosskill (mert ugyebár nekik is van cambridge, vagy ahhoz hasonló profil, de az nem az igazi)
3. cambridge vagy sima gyűrűs henger
Ha kora tavasszal közvetlenül műtrágyaszórás után hengerezed, akkor ha másra nem, arra biztos jó, hogy a kiszórt műtrágyát eltünteti a föld tetejéről. Ha jól felfagyott a föld, akkor biztos ér valamit a gyökérnek, a levéltörés megint hasznos lehet. Ha nagyon kísérletezni akarsz, hagyj ki egy darabot, és később számold meg, hogy hány szálon jön fel egyik és másik. Itt van aki sima gyűrűs hengerrel csinálja. Ha a hengerprofilokat nézzük, akkor levéltörés szempontjából az lehet a legjobb, amin a legtöbb él és törés található. Ergo a crosskill szinte = a sima gyűrűs hengerrel, a vader talán egy fokkal jobb, de a legapróbb daráló szerű hatása szerintem a güttlernek van.
a véder hengert lehet más profilu gyürükkel is kérni vagy csak olyannal mint amilyennel az AME-n láttam? sajna felénk nem nagyon kell rögöt apritani mert csak homoktenger van vagy az a fajta henger jó tömörítésre is?
ha minden összejön akkor igéret szerint egy güttlert kihozunk demózni. csak gondoltam megkérdezem más tapasztalatait is, hogy mennyire reménykedjek a hengerezés sikerében
ha jól emlékszem akkor a 6.2 méteres simítóval 3.8+áfa de ez csak ajánlat még nem ültünk le beszélni konkrétan és most megrendelve máj20-juni 15-e közötti szállítással
igen mi is a Güttlerrel tárgyalunk de nyilván a forgalmazó nem fogja azt mondani, hogy ennek nincs értelme de azért vegyük meg a gépet ezért is kérdezek itt, hogy a gyakorlat mit mutat. Valamiért az elmúlt pár évben nagyon rosszak a gabonáink és ezt szeretnénk orvosolni valahogy
A GÜTTLER 5% plusz termést emleget általában. Szerintem ez akár a hibahatár is lehet, tehát igazán nagy jelentősége nincs. A felfagyott talajok esetében inkább hasznos lehet(gyökérzet visszatömörítése a talajhoz).
A gyakorlatba van-e értelme ennek? Mennyivel tud többet teremni a gabona? Ki mikor csinálja és milyen technológiával? Melyik a legalkalmasabb profilú henger erre a célra?
893 hozzászólás
Válasz #42. hozzászólásra
de. A 24-esben.
Válasz #39. hozzászólásra
ha megnézed Szabi a güttlert nem is említette
Válasz #40. hozzászólásra
meg pénz kérdése
amugy én csak egyszer szeretnék venni ilyen gépet ezért keresném erre a célra a legalkalmasabbat de nyilván egy forgalmazó mindig a sajátját dicséri de ha vkinek van gyakorlati tapasztalata az esetleg teljesen mást mond ezért is kérdezem.
Válasz #39. hozzászólásra
Innen már csak szimpátia kérdése a dolog.
Válasz #38. hozzászólásra
én is a Güttlert látnám a legjobbnak, sok él, és nincsenek rajta lapátok, tehát nem temeti be a búzát. De Szabi felé a kísérletek a vadert hozták ki győztesnek.
Válasz #37. hozzászólásra
Elcsesztem. Összekevertem a cambridge-et a crosskill-el.
Szóval nálam a sorrend:
1. Güttler
2. Vader crosskill (mert ugyebár nekik is van cambridge, vagy ahhoz hasonló profil, de az nem az igazi)
3. cambridge vagy sima gyűrűs henger
Ha kora tavasszal közvetlenül műtrágyaszórás után hengerezed, akkor ha másra nem, arra biztos jó, hogy a kiszórt műtrágyát eltünteti a föld tetejéről. Ha jól felfagyott a föld, akkor biztos ér valamit a gyökérnek, a levéltörés megint hasznos lehet. Ha nagyon kísérletezni akarsz, hagyj ki egy darabot, és később számold meg, hogy hány szálon jön fel egyik és másik. Itt van aki sima gyűrűs hengerrel csinálja. Ha a hengerprofilokat nézzük, akkor levéltörés szempontjából az lehet a legjobb, amin a legtöbb él és törés található. Ergo a crosskill szinte = a sima gyűrűs hengerrel, a vader talán egy fokkal jobb, de a legapróbb daráló szerű hatása szerintem a güttlernek van.
Válasz #34. hozzászólásra
sajna a véder gépeket nem ismerem. eddig úgy gondoltam, hogy számomra elérhetetlen árkategória de megnézem ezek után. köszönöm a tippet
Válasz #32. hozzászólásra
szntem jó, bár homokot csak a homokozóban és a tengerparton láttam.
Szntem mindenképpen próbáld ki előtte őket. Válság van, örülnek ha eladnak, biztos a demóban is rugalmasabbak.
Válasz #32. hozzászólásra
Akkor a másikkal rendeld és lehet is úgy.
Válasz #30. hozzászólásra
Az más !
Válasz #28. hozzászólásra
a véder hengert lehet más profilu gyürükkel is kérni vagy csak olyannal mint amilyennel az AME-n láttam? sajna felénk nem nagyon kell rögöt apritani mert csak homoktenger van vagy az a fajta henger jó tömörítésre is?
Válasz #29. hozzászólásra
szerintem se
Válasz #29. hozzászólásra
miért? Carriert, cultust adnak.
Válasz #28. hozzászólásra
Azt nem kap szerintem........
Válasz #27. hozzászólásra
kérj vadert is, hasonlítsd össze!
Válasz #26. hozzászólásra
ha minden összejön akkor igéret szerint egy güttlert kihozunk demózni. csak gondoltam megkérdezem más tapasztalatait is, hogy mennyire reménykedjek a hengerezés sikerében
Válasz #25. hozzászólásra
szntem a legjobban úgy járnál ha ezektől a cégektő kikérnél demogépeket, és lehengereznéd a búzád, utána ráérsz dönteni.
Válasz #23. hozzászólásra
esetleg picit konkrétabban? mire érdemes figyelni?
Válasz #22. hozzászólásra
Vegyél 1 vadert.
Itt csinálják vaderel, güttlerel, gyomfésűvel és a vader minden évben jobb.
Válasz #22. hozzászólásra
van, de járd körül jól.
de akkor szerintetek van-e annyi értelme hogy megérje foglalkozni vagy nincs?
Válasz #15. hozzászólásra
persze mi sem úgy gondoljuk csak állítólag most van valami akció mert ilyen feltételekkel ennyi az ár (amúgy 8-10%-kal többe kerül)
Válasz #16. hozzászólásra
ja-ja. Ténylrg, jó h Feco mondja, a tavaszi műtrágyázás után hengerezd meg, rögtön!!!
Válasz #17. hozzászólásra
Válasz #16. hozzászólásra
Igen.
Asszem 11000€
Válasz #15. hozzászólásra
Látom figyelsz !!!
Válasz #14. hozzászólásra
6 méter körüli simítóval együtt?
Válasz #11. hozzászólásra
szerintem május 20 után már ne hengerezd a búzát...
nem sokat bokrosodik tőle....
Válasz #13. hozzászólásra
pedig 3-3,1 körül van a vader.
Válasz #12. hozzászólásra
nem tudom de attól többet gondolnék a dalbó kerül kb annyiba és az nem véder minőség
Válasz #11. hozzászólásra
Asszem 3 a vader.
Válasz #10. hozzászólásra
ha jól emlékszem akkor a 6.2 méteres simítóval 3.8+áfa de ez csak ajánlat még nem ültünk le beszélni konkrétan és most megrendelve máj20-juni 15-e közötti szállítással
Válasz #9. hozzászólásra
Mi pénz simítóval és mekkora ???
Válasz #7. hozzászólásra
már ahoz is van simító
valahol azt hallottam hogy a güttler profilja a legjobb a bokrosításra (ezt lehet a forgalmazótól)
Válasz #7. hozzászólásra
egyébként már a Güttler is kijött a simítós változattal, de biztos láttad kint az AME-n.
Válasz #6. hozzászólásra
Szerintem mocskos drága a güttler és az még "csak" egy henger.
Nézz ha-va,dalbo,vader-eket is simítóval, több mindenre használhatók.
Válasz #3. hozzászólásra
igen mi is a Güttlerrel tárgyalunk de nyilván a forgalmazó nem fogja azt mondani, hogy ennek nincs értelme de azért vegyük meg a gépet ezért is kérdezek itt, hogy a gyakorlat mit mutat. Valamiért az elmúlt pár évben nagyon rosszak a gabonáink és ezt szeretnénk orvosolni valahogy
nekem a vaderstad Rolex betemette helyenként az árpát, illetve a búzát. Állítólag nem baj. De ha idén hengerezünk, akkor lassan megyünk majd vele.
Güttler vagy nem güttler, egy he-va tip roller-rel is hasonló hatás kelthető?
A GÜTTLER 5% plusz termést emleget általában. Szerintem ez akár a hibahatár is lehet, tehát igazán nagy jelentősége nincs. A felfagyott talajok esetében inkább hasznos lehet(gyökérzet visszatömörítése a talajhoz).
Válasz #1. hozzászólásra
Ez engem is érdekelne. Egyik ismerősöm csinálta tavaly de végül is semmit nem tudtam meg h jobb vagy nem. Nem dicsekedett vele
A gyakorlatba van-e értelme ennek? Mennyivel tud többet teremni a gabona? Ki mikor csinálja és milyen technológiával? Melyik a legalkalmasabb profilú henger erre a célra?