Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az a helyzet, h. úgy ahogy kombájnból sem vennél x-et, azért mert ........ , más ócskavasaknál is ez a logika áll fönn.
Az olcsó az vlm. végett nem tudja azt amit a drágább.
Valahol az olcsó szopat.
szntem a cambridge leginkább a felületet munkája, míg a crosskill mélyrehatóbb tömörítést végez, ráadásul az a tapasztalatom h a rögöket a felszínre hozza, és lejjebb morzsásabb a magágy.
igen ez idáig oké de mi éppen venni tervezünk és ha van olyan alternatíva amelyik jó ilyenre is és olyanra is meg persze árban is jó akkor azt vennénk.
Na ezt akartam én is mondani, de aztán csak félig írtam le. Összességében biztos, hogy jó dolog a hengerezés, de hogy őszinte legyek, én erre biztos nem vennék külön hengert. Húznám amilyen van!
Akkor most meg kell törni a gabonát vagy nem? Az, hogy a kísérletben 10%-kal több kalász termett, az nem a megtörésre vezethető vissza? Mert az, hogy a gyökereket visszanyomjuk a talajba, az felfagyás esetén jó, de ha nincs ilyen gond, akkor nem biztos hogy többlet hasznot hoz. Régen a juhokat hajtották rá a gabonákra, de hogy az miként hatott, azt nem tudom. Mellesleg ott volt még egy hatásfokozó......... a birkatrágya!
Igazat tudok adni abban, hogy a prizma hengerek jobban megsérthetik a növényt, akkor inkább a varder cambridge, heavy-duty vagy az általuk kialakitott crosskill henger izgalmasabb lehet...
ebben a kompromisszum dologban egyet értek.
nekünk 155Le a maximum igy a kapcsolt gépben nem nagyon tudok gondolkodni de esetleg egy apromagvető egységbe és egy simítóban mindenképpen gondolkodunk így azért a felhasználhatóságot nagyban tudjuk növelni esetleg időt és energiát tudunk sporolni
1986. elején a Burgkircheni Mezőgazdasági Szakiskolában, Ausztriában, Augustin mérnök úr vezetése alatt kísérleteket folytattak, amelyek eredményeit az alábbiakban közöljük.
Egy Standard Güttler prizmahenger került alkalmazásra 33/38 cm átmérővel, munkaszélesség 3 m, tömeg kb. 500 kg. Négy területet hengereztek, amelyek a trágyázásban különböztek. Területenként 15 darab, 1 négyzetméteres parcellát számoltak ki.
A kísérletből jól látszik, hogy a hengerezés jelentős mértékben elősegítette a műtrágya hasznosulását is. A számokból kitűnik az is, hogy a hengerezés hatására átlagosan 10%-kal több kalász termett a hengerezett területeken a hengerezetlen területekhezképest.
Mint láthatjuk, a hengerek hatására termésnövekedés érhető el, azonban nem könnyű kiválasztani a piacon található megoldások közül a legjobbat. A henger bokrosító hatásán túl, mindenképp érdemes figyelembe venni olyan szempontokat is egy új gép vásárlása előtt, mint a rögtörőképesség, a felszín lezárásának mértéke, a könnyű kezelhetőség és az egyszerű karbantartás."
Univerzális eszköz azért nincs... nekünk Vader van 6,2-es crosskill, és azt azért kicsit megviselte, hogy szántáselmunkálni használtuk...
Az meg, hogy egyszer akarsz venni szerintem elhamarkodott kijelentés... Ha egyet veszel rengeteg mindenben kötsz kompromisszumot...
pl. mint mondtam is, a 6,2-es egy 160 LE-s traktornak ideális, ha szántást munkálsz el vele, de túl sok ugyan azzal a traktorral tárcsával együtt húzni, míg nagyon keskeny, ha csak a vetéseket kell magában lehengerezgetni...
És a profil is, a crosskill jó a szántásra, elmegy a búzán, de nem jó vetés után, vagy lucernán, füvön, stb...
Ha legközelebb lesz fölös 3-4 millióm, lehet megérné venni mellé (vagy helyette) egy 10 m körüli Cambridge Vadert... Az sokkal szaporább lenne a tavaszi felfagyások lejárásában és a vetések lehengerlésében is...
(én nem hiszek abban az elméletbe, hogy a hengernek meg kell törnie a búza levelét... A nyílt sebek rontják a belső élettani folyamatokat, csökkentik a fotoszintézist, felszaporítják a növényben a szabad gyököket, és megkönnyítik a vírusok, gombák bejutását... Inkább a tövét, és a környező földet kell megnyomkodnia! Nem véletlen, hogy a sportpályákon, parkokban, füvekben sima hengereket használnak (meg nagyapáinknak is az volt). Én Cambridge-re szavazok.)
Jól gondolod.
Vader 800-al rövidebb, meg ha nem gondolkodol sokáig rajta még hengerezhetsz is vele kora tavasszal + a szántásaidat is lehúzod,lezárod vele.
893 hozzászólás
Válasz #91. hozzászólásra
Maestró! Te ebben bokrosító megbokrosodtál?Mit akarsz itt kombájnolni!
Akkor 1 lengyel márka Fannak:
Jacek Tytan!
Válasz #83. hozzászólásra
Az a helyzet, h. úgy ahogy kombájnból sem vennél x-et, azért mert ........ , más ócskavasaknál is ez a logika áll fönn.
Az olcsó az vlm. végett nem tudja azt amit a drágább.
Valahol az olcsó szopat.
Nyomjatok simítósakat. Szóval
Omikron
Vader
Heva
Dalbo
...
Válasz #88. hozzászólásra
Szerintem kérdezd meg !!
Ott nincs lehetetlen !!
Válasz #84. hozzászólásra
Még jó ,hogy ő nem gyárt ilyet
ha vennék olyat vennék. a heva henger nagyon jó. talajkövetős, nem olyan szar mint a vader
Válasz #85. hozzászólásra
Prosi szerint 110-120 ló a gépigénye
Omikron Cambridge 6,2 simítós októberi ajánlatban volt 3 milla 180 ezer bruttó
Leeeee-tááááák!
Válasz #82. hozzászólásra
mondjá olcsóbb márkákat
Válasz #80. hozzászólásra
Ha ronggyá gyilkolod, és eladod 1x a 6,.-os KAPÓÓÓÓS.
Meg a vetésen is betakar 8sort.
stbbbbbbbb
Meg persze azé mer én mondom...
Válasz #78. hozzászólásra
És odase szagoltál mi, h. hogyan is fesssssst a dolog?????
Na peeeeeeeeeeeeersze!
Elsehiszem így xy évesen.
Kise lehetne KÖTNI lánccal, h. ne ellenőrizz.......
Válasz #79. hozzászólásra
ezt magyarázd meg nekem légyszi
Válasz #77. hozzászólásra
Nemjó taktika.
Csakis 6m fölöttit szabad...
Válasz #72. hozzászólásra
Nem lapítok maestró!Azért nem szólok hozzá,mer nem én hengereztem,hanem az emberem!
Válasz #76. hozzászólásra
mivel lehet,hogy csak 130-as lesz a legnagyobb gépem,itt a hegyekbe a simítosbol max 5,5-esre gondoltam
Válasz #75. hozzászólásra
Ha olyan pézes figura lennék minte, akkorát vennék ....., hogyha lecsukom agyonütné a 2. szomszédot z udvaronnnnnnn....
Válasz #74. hozzászólásra
ez volt a legolcsóbb
Válasz #73. hozzászólásra
Hát nemtom.
őőőőőőőőőőőőőő
Vannak a csehek, meg magyar is van 1 valagravaló..........
Ez a 4,5m ez vlm. rossz vicc?????
Tárcsa után??????
Válasz #71. hozzászólásra
Na mond, nem ragaszkodom a márkához,az ár a lényeg
Te Feri ne lapíts.
Tavaly hengereztél nem?
Válasz #62. hozzászólásra
Mondjuk azé má lehet elvileg kapni 6ost is.
Vlm. más " márkát".
Márha köll 6os...
Válasz #66. hozzászólásra
De olyan kis pöcst?
Nagy pöcsnek nagy pöcst!
Válasz #68. hozzászólásra
én tőlük vettem pár éve,most is árulnak párat:
http://www.agroinform.com/gepkereskedok/Agro-Max-Pali/3897
Válasz #67. hozzászólásra
tied? Van tapasztalat?
Válasz #65. hozzászólásra
kell használt?
Válasz #64. hozzászólásra
Minek-minek ,hát hengerelni
Válasz #63. hozzászólásra
ezért kellene gyomfésű.
Válasz #62. hozzászólásra
Minek az neked?
az idén nem lesz száraz tavasz,kötött földeken a henger tömörítő hatását is figyelembe kell venni!én tuti kihagyom a hengerezést idén!
He-va cemb. 4.5m-st ajánlottak 1,9ért tudtok jobb ajánlatot?
Válasz #60. hozzászólásra
Ahogy akarod máma mindent elhiszek.
Válasz #59. hozzászólásra
szntem a cambridge leginkább a felületet munkája, míg a crosskill mélyrehatóbb tömörítést végez, ráadásul az a tapasztalatom h a rögöket a felszínre hozza, és lejjebb morzsásabb a magágy.
Válasz #58. hozzászólásra
Hengerbül az a jó ha van mindenféle otthon.
Max kerülgeted. hehehe
Venni meg Cam.-t köll, simítósat.
Ennyi a tudomány.
Válasz #57. hozzászólásra
igen ez idáig oké de mi éppen venni tervezünk és ha van olyan alternatíva amelyik jó ilyenre is és olyanra is meg persze árban is jó akkor azt vennénk.
Válasz #56. hozzászólásra
Na ezt akartam én is mondani, de aztán csak félig írtam le. Összességében biztos, hogy jó dolog a hengerezés, de hogy őszinte legyek, én erre biztos nem vennék külön hengert. Húznám amilyen van!
Válasz #55. hozzászólásra
A 10%-al több kalász az rendben van, de ez nem azt jelenti, hogy 10%-al több is termet.......
Válasz #52. hozzászólásra
Akkor most meg kell törni a gabonát vagy nem? Az, hogy a kísérletben 10%-kal több kalász termett, az nem a megtörésre vezethető vissza? Mert az, hogy a gyökereket visszanyomjuk a talajba, az felfagyás esetén jó, de ha nincs ilyen gond, akkor nem biztos hogy többlet hasznot hoz. Régen a juhokat hajtották rá a gabonákra, de hogy az miként hatott, azt nem tudom. Mellesleg ott volt még egy hatásfokozó......... a birkatrágya!
Válasz #53. hozzászólásra
Az nem, de minden egyéb igen !
Válasz #50. hozzászólásra
de a prizmahenger alakja végül is nem változott
Válasz #47. hozzászólásra
Igazat tudok adni abban, hogy a prizma hengerek jobban megsérthetik a növényt, akkor inkább a varder cambridge, heavy-duty vagy az általuk kialakitott crosskill henger izgalmasabb lehet...
ebben a kompromisszum dologban egyet értek.
nekünk 155Le a maximum igy a kapcsolt gépben nem nagyon tudok gondolkodni de esetleg egy apromagvető egységbe és egy simítóban mindenképpen gondolkodunk így azért a felhasználhatóságot nagyban tudjuk növelni esetleg időt és energiát tudunk sporolni
Válasz #49. hozzászólásra
Ja...86-ban.
"Bokrosító hengerezés kísérlet
1986. elején a Burgkircheni Mezőgazdasági Szakiskolában, Ausztriában, Augustin mérnök úr vezetése alatt kísérleteket folytattak, amelyek eredményeit az alábbiakban közöljük.
Egy Standard Güttler prizmahenger került alkalmazásra 33/38 cm átmérővel, munkaszélesség 3 m, tömeg kb. 500 kg. Négy területet hengereztek, amelyek a trágyázásban különböztek. Területenként 15 darab, 1 négyzetméteres parcellát számoltak ki.
A kísérletből jól látszik, hogy a hengerezés jelentős mértékben elősegítette a műtrágya hasznosulását is. A számokból kitűnik az is, hogy a hengerezés hatására átlagosan 10%-kal több kalász termett a hengerezett területeken a hengerezetlen területekhezképest.
Mint láthatjuk, a hengerek hatására termésnövekedés érhető el, azonban nem könnyű kiválasztani a piacon található megoldások közül a legjobbat. A henger bokrosító hatásán túl, mindenképp érdemes figyelembe venni olyan szempontokat is egy új gép vásárlása előtt, mint a rögtörőképesség, a felszín lezárásának mértéke, a könnyű kezelhetőség és az egyszerű karbantartás."
A Güttler Kft ajánlásával
akkor gyűrűssel is lelehet a búzát hengerezni.....?
Válasz #45. hozzászólásra
Univerzális eszköz azért nincs... nekünk Vader van 6,2-es crosskill, és azt azért kicsit megviselte, hogy szántáselmunkálni használtuk...
Az meg, hogy egyszer akarsz venni szerintem elhamarkodott kijelentés... Ha egyet veszel rengeteg mindenben kötsz kompromisszumot...
pl. mint mondtam is, a 6,2-es egy 160 LE-s traktornak ideális, ha szántást munkálsz el vele, de túl sok ugyan azzal a traktorral tárcsával együtt húzni, míg nagyon keskeny, ha csak a vetéseket kell magában lehengerezgetni...
És a profil is, a crosskill jó a szántásra, elmegy a búzán, de nem jó vetés után, vagy lucernán, füvön, stb...
Ha legközelebb lesz fölös 3-4 millióm, lehet megérné venni mellé (vagy helyette) egy 10 m körüli Cambridge Vadert... Az sokkal szaporább lenne a tavaszi felfagyások lejárásában és a vetések lehengerlésében is...
(én nem hiszek abban az elméletbe, hogy a hengernek meg kell törnie a búza levelét... A nyílt sebek rontják a belső élettani folyamatokat, csökkentik a fotoszintézist, felszaporítják a növényben a szabad gyököket, és megkönnyítik a vírusok, gombák bejutását... Inkább a tövét, és a környező földet kell megnyomkodnia! Nem véletlen, hogy a sportpályákon, parkokban, füvekben sima hengereket használnak (meg nagyapáinknak is az volt). Én Cambridge-re szavazok.)
Válasz #45. hozzászólásra
Jól gondolod.
Vader 800-al rövidebb, meg ha nem gondolkodol sokáig rajta még hengerezhetsz is vele kora tavasszal + a szántásaidat is lehúzod,lezárod vele.
akkor ezek szerint vagy güttler vagy ha véder akkor crosskill profilú gyürükkel. jól gondolom?
Válasz #42. hozzászólásra
ja rosszul emlékeztem